DAP Umum Bubar Pakatan Rakyat

Share


DAP umum bubar pakatanDAP hari ini mengumumkan menerima keputusan muktamar PAS yang meluluskan usul memutuskan hubungan dengan mereka, sekali gus membuatkan gabungan pembangkang tidak lagi wujud.

“Oleh kerana Pakatan Rakyat dibentuk oleh muafakat tiga parti serta terikat dengan rangka dasar bersama, usul muktamar PAS secara berkesan telah menamatkan Pakatan Rakyat.

“Pakatan Rakyat justeru tidak lagi wujud,” kata setiausaha agungnya Lim Guan Eng.7 thoughts on “DAP Umum Bubar Pakatan Rakyat

 • June 16, 2015 at 1:52 pm
  Permalink

  Goood terbaik parti pas sepatutnya dah lama

  Reply
 • June 16, 2015 at 2:19 pm
  Permalink

  Awas dengan politik licik kafir harbi ini. Pakatan haram luar tabi’e boleh dibentuk semula pada bila-bila masa terutamanya apabila PRU dah dekat nanti.

  Reply
 • June 16, 2015 at 2:36 pm
  Permalink

  Ada aku kesahh ke? Benda yg mmg tak wujud nak bubar apa ke benda?

  Reply
 • June 16, 2015 at 3:02 pm
  Permalink

  Pakatan ini memang tak pernah wujud ikut undang-undang, memang tak pernah didaftarkan dengan ROS tetapi tetap diterima untuk mentadbir negeri Selangor. Inilah pakatan luar tabi’e. Nikah ghaib..bersekedudukan..

  Reply
 • June 16, 2015 at 3:02 pm
  Permalink

  Exco2 dap Selangor spatutnya letak jawatan…atau minta dun Selangor dibubarkan.

  Reply
 • June 17, 2015 at 10:53 pm
  Permalink

  (Pakatan) akan kekal dengan dua parti PAS dan PKR. Pakatan adalah gabungan parti. Selagi Pakatan ada lagi dua parti di atas maka gabungan itu wujudlah. Jika DAP hendak keluar, keluar sahaja, Pakatan bukan milik DAP untuk dibubarkan.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *