3 thoughts on “Cakap Tak Serupa Bikin

 • November 5, 2014 at 8:07 PM
  Permalink

  Sister in Sial (SIS)

  Reply
 • November 6, 2014 at 8:17 AM
  Permalink

  kejayaan golongan tertentu yg membawa ideologi liberalisme, pluralisma & yg seangkatan dgnnya ini adalah tanda jelas bhw kerajaan yg ada hr ini telah gagal dlm mengekang agenda2 & anasir2 jahat yg cuba menakluk negara ini.

  sikap ala kadar yg ditunjukkan kerajaan dlm hal2 berkaitan akidah dan penyebarluaskan ideologi barat ini menjadi tanda aras kpd kejayaan sebenar yg dibawa oleh kerajaan BN yg dikepalai oleh UMNO.

  dasar pembangunan yg diketengahkan yg ternyata tidak disimpul bersama elemen2 yg bersifat islami ini pasti akan mengundang bala kpd sekelian umat islam diMsia.Tidak dinafikan pembangunan yg telah @ akan dibuat mampu memberi daya saing negara dipasaran antrabangsa namun pembangunan rohani dan integriti rakyat yg semakin menurun menyebabkan kita sebenar semakin lemah dan layu. Ini adalah pembangunan ciptaan barat/yahudi yg digunapakai oleh kerajaan hari ini.

  tahap kebergantungan kerajaan kpd kuasa besar sgt nyata bilamana dpt kita lihat bagaimana tindakan2 yg ala kadar dan lebih bersifat politik diambil setiap kali sebarang isu spt ini dibangkitkan. tindak tanduk pemimpin kerajaan ini bukan shj mudah dibaca malah rakyat sudah dpt merasakan kejatuhan negara ini kpd kuasa2 dibelakang tabir yg sedang mengintai2 peluang mrk yg semakin hampir.

  kita masih bernasib baik krn adanya bijak pandai yg sentiasa istiqomah dlm perjuangan akhirat mrk dgn mengabdikan diri terus-terusan kpd usaha mengekang usaha jahat barat/yahudi dimsia ini namun janganlah mrk2 ini dibiarkan tanpa dokongan kuat dr pemimpin2 kita.

  membiarkan mrk yg beragama islam tidak bersolat jumaat shj pun sudah menjadi satu kesalahan yg besar disisi Allah terhadap pemimpin2 apatah lagi membiarkan agama itu sendiri runtuh didepan mata kita. Kita masih punya waktu namun kita tidak pasti berapa lama lagi waktu itu akan tinggal? sementara Allah masih mengizinkan, diharap pemimpin2 kita segera mengambil tindakan2 drastik yg dapat mengekang dr penyerapan ideologi2 barat ini dr terus bertapak diMsia.

  perkara paling wajar ketika ini yg mungkin kita semua boleh lakukan adalah dgn memberi ruang & peluang kpd NGO Islam yg bertungkus lumus dlm memastikan kelangsungan Islam dinegara ini untuk menjadi pentadbir baru bagi kita semua org2 islam.

  kebergantungan kita selama ini kpd umno nyata tidak dihargai dan menepati kehendak kita sebagai org islam dan semakin hari graph kejatuhan islam itu semakin menurun dan jika ini tdk di”sambut” dgn baik maka kita tunggulah shj apa yg bakal berlaku kpd anak cucu kita semua.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.