Flip Flop: Anwar Patut Cermin Diri Sebelum Mengata Najib

KALAU Anwar ni bagus sangat, tak flip flop, sudah pasti pada saat artikel ini ditulis, dia sedang berehat bersama anak cucu di rumah kerana sudah bersara bila kalah PRU13 yang lepas seperti mana yang dia janjikan dulu.

Masalahnya, dia pun tak tunai janji juga sebab itu dia masih aktif sehingga sekarang. Tapi itu masih tak mengapa lah lagi, janganlah mengatakan orang lain flip flop pulak bila awak pun lebih kurang itu juga orangnya.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bukan flip flop tapi beliau ikut suara majoriti rakyat yang mahu Akta itu dikekalkan. Anwar mewakili minoriti dalam parlimen, tak layak nak persoal keputusan kerajaan yang dikuasai BN.

Keputusan seperti ini tak perlu buat pungutan suara sebab ketika janji dibuat pada 2012, senarionya jauh berbeza dengan sekarang. Keputusan PRU13 menunjukkan rakyat sokong manifesto BN yang di dalamnya tidak terdapat janji untuk menghapuskan Akta Hasutan.

Yang pembangkang tulis nak hapus Akta Hasutan, kalah!!! Itu logik mudah kenapa kita perlu sokong keputusan Perdana Menteri kekalkan Akta tersebut.

Anwar hirup-hirup lah udara kebebasan ini sementara boleh. Toksah sibuk hal lain ya.

7 thoughts on “Flip Flop: Anwar Patut Cermin Diri Sebelum Mengata Najib

 • November 28, 2014 at 12:52 pm
  Permalink

  Suara ahli UMNO dan orang Melayu lebih penting dari suara pembangkang. Kalau dihapuskan pun pembangkang tetap tidak akan mengundi BN.

  Reply
 • November 28, 2014 at 2:44 pm
  Permalink

  Anuwar ni sebenarnya gone case.dia sangat suka kalu orang berpolemik berdebat melibatkan dirinya. Seperti kata tun daim anuwar ni suka sangat populariti dan dia mahu orangramai sentiasa bercakap pasal dia agar dia stay relevant. Lupa aje lah manusia ni tak mendatangkan faedah pada mrakat.

  Reply
 • November 28, 2014 at 3:48 pm
  Permalink

  RUMAH KATA BEREMBUS
  KUBUR MELAMBAI LAMBAI
  cukup-cukuplah Anwar
  sampai bila nak bersandar dibelakang babi
  hadaplah realiti dan pandanglah nasib bangsa sendiri
  atau sekurang-kurangnya
  sibukkan hal diri sendiri
  samaada hal masuk jel atau
  hal masuk kubur yg bila-bila masa akan berlaku!

  Reply
 • November 28, 2014 at 6:31 pm
  Permalink

  Semasa Anwar Ibrahim berada dipersada politik negara dan sedang asyik menghitung hari untu naik tahta menggantikan premier Tun M, PM Najib berada diperingkat terlalu bawah. PM sedang memegang satu potfolio yang tidak pun memberi tanda bahawa beliau akan jadi PM satu hari.

  PM Najib umpama seorang guru pelatih baru keluar kolej sedangkan Anwar Ibrahim sudah jadi pemangku pengetua sekolah. Maka, apa yang timbul ialah sekarang apa saja yang PM buat, cakap dan putuskan semua harus diperlekeh dan dipandang rendah. Kerana PM junior dia, dia senior yang pandai lagi bijak. Tanggapan dia bukan kita.

  Kita dituntut berjuang dalam hidup, untuk dunia dan untuk akhirat. Kita dituntut berjuang dan tidak mengaku kalah. Dalam masa yang sama, kita perlu toleh , pandang, faham dan amati apa yang ditetapkan dalam rukun 6 yang kita diajar dari awal hidup kita. Kita diwajibkan menerima qadha’ dan qadar Allah bagi memasti kita berada dilandasan keimanan.

  Masaalah dengan Anwar ialah dia enggan menerima hakikat bahawa dia diqadha’ kan tewas dalam perjuangan dia. Dia tewas PRU, menggagalkan segala cita2nya… masakan dengan berdemo dapat naikkan dia ditahta. Dalam sejarah negara berapa kali kerajaan pernah tumbang oleh coop, dengan berdemo, rakyat berpiket ??

  Jika Anwar Ibrahim itu orang lain… seharusnya pada umur sudah akhir asar nak masok magrib, duduk lah diam2, lupakan cita2 dunia. Sertailah jemaah ditempat dia dari subuh hingga keisyak. Buat kerja amal. Jika gian nak bercakap pilih2lah forum yang baik untuk disertai dan beri ucaptama.

  Tak nak jadi macam Tun M pun tak mengapa.. boleh jadi diri sendiri, yeini seorang bekas menteri yang pernah masok penjara kerana jenayah meliwat yang dilakukan dan seorang bekas bakal PM. Orang tentunya boleh maafkan dia dan menerimanya. Ini kerana takkan sepanjang hidup asyik nak tala buntut saja. Benda itu tak tegang memanjang, sampai tahap umur benda itu kendor dan susah naik.

  bODOH PUNYA Nuar.

  Reply
 • November 29, 2014 at 12:47 am
  Permalink

  Pemimpin itu pandangannya jauh, kerjanya teliti, jalannya lurus, lidahnya tidak bercabang, tindakannya selepas fikir masak dan dihitung baik-buruk dan untung-ruginya. Yg penting katanya diikut bukan mengikut…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *