Mahasiswa UKM Pro-Pas Kecewa Menang Sikit, Letak “jenazah” TNC HEP

Share


pocong

Keputusan Pilihan Raya Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) yang menyaksikan kumpulan GMUKM hanya menang dengan majoriti 1 kerusi menimbulkan kemarahan kumpulan tersebut.

GMUKM hanya menang 15 kerusi manakala lawan mereka Aspirasi menang 14 kerusi menyebabkan berlaku beberapa peristiwa biadap termasuk meletak patung berupa jenazah Timbalan Naib Canselor hal Ehwal Pelajar UKM di hadapan pintu masuk Canselori UKM.

Tindakan ini bukan sahaja merupakan perbuatan biadap malah menunjukkan kumpulan ini langsung tidak menghormati demokrasi.

Seorang pensyarah UKM, Anuar Ahmad, menulis dalam Facebook beliau,

Kerana marah hilang begitu banyak kerusi dalam PRK (GMUKM 15, ASPIRASI 14), pimpinan GMUKM letakkan “jenazah” TNCHEPA UKM di depan pintu masuk bangunan canselori tengah malam semalam. Mereka langsung tidak menghormati demokrasi walaupun telah menang tipis. Bayangkan kalau mereka kalah!! Hancur UKM..

Masyarakat mahasiswa di UKM harus kembali merenung budaya mahasiswakah ini? Tidak malukah anda sebagai mahasiswa, punya pemimpin begini?

Mampukah pemimpin mahasiswa sebegini membawa anda di UKM melangkah ke hadapan? Berhadapan majikan dan pasaran kerja yang semakin mencabar? Disaat warga UKM berkerja kuat menaikkan nama UKM, mereka bersungguh sungguh meruntuhkan…

Apakah majikan yang mereka marah pun nanti akan dikapankan? Aneh minda mahasiswa ini…

Saya yakin idea kain kafan ini dari luar UKM. Dari mereka yang sebenarnya bencikan kejayaan UKM. Mereka bencikan UKM yang berjaya menjana jatidiri Melayu-Islam dan nilai sayangkan negara.

Tujuan mereka jelas untuk memburukan nama baik UKM. Mahasiswa yang letakkan kain kapan itu sekadar kuda tunggang sahaja. Mereka ada akal . Tetapi tidak dapat membuat keputusan. Mereka beremosi.

Mereka terlupa bahawa selain Allah swt melihat jelas perbuatan jijik mereka, sistem CCTV infrared 360″ di bangunan Canselori juga jelas merakamkan wajah wajah mereka…12 thoughts on “Mahasiswa UKM Pro-Pas Kecewa Menang Sikit, Letak “jenazah” TNC HEP

 • November 21, 2014 at 4:43 pm
  Permalink

  Ni mesti budak CGPA rendah. Nanti kalo masuk pasaran kerja mesti lompat2 kerja sbb asyik memberontak. Lepas tu salahkan kerajaan. Kalo masuk kerajaan, asyik sabotaj kerajaan. Sila blacklist mereka dan submit nama ke SPA utk tapisan kalo ada pengambilan. Banyak pegawai2 kerajaan adalah ajen pembangkang. Tp nk wat mcm mana, setiausaha akhbar seorang menteri pun penyokong kuat pembangkang.

  Reply
 • November 21, 2014 at 4:45 pm
  Permalink

  Ini petanda baik utk UMNO di mana golongan muda telah mula kembali pada kerajaan.

  Reply
 • November 21, 2014 at 4:49 pm
  Permalink

  1 Malaysia dok worry pasal possibility kenaikan kos sara hidup akibat kenaikan petrol, korang memang bodo cap ayam!

  Reply
 • November 21, 2014 at 5:33 pm
  Permalink

  Hang jangan nak temberang la moooo….aku tengok kat shopping mall tak berkurang pun orang, malah kat tempat hang brickfield dan kelang pun little India dok sesak macam tu jugak…depa tak worry pun.

  ni mooo…anwar gaji RM 1.00 tapi elaun 15 juta…siapa yang kena tipu ?? cacai macam hang jugak yang kena tipu dengan anwar !!

  Reply
 • November 21, 2014 at 10:22 pm
  Permalink

  bangang tak leh diajar…pro pas ni macai penjilat bontot aljuburi

  Reply
 • November 21, 2014 at 11:51 pm
  Permalink

  tindakan pelajar UKM tu adalah gambaran tarbiah yg mereka perolehi dari ajaran Pas dan PKR dan DAP.
  KURANG AJAR adalah ayat tepat buat mereka
  bagi Pakatan Rakyat setakad itulah ajaran mereka kpd pemimpin pelajar tersebut..mereka tak tahu ilmu tatasusila, bersopan dan menghormati orang
  yg mereka ajar ILMU KURANG AJAR!

  Reply
 • November 22, 2014 at 1:17 pm
  Permalink

  Menang pun, masih tak puas hati lagi???

  Apa nak jadi dgn budak2 ni!!!

  Reply
 • November 23, 2014 at 10:28 am
  Permalink

  Bebudak ni la jenis yang akan pi Syria main perang-perang tanpa tujuan.

  Reply
 • November 25, 2014 at 9:01 am
  Permalink

  Si Mooo ni memanglah sangat-sangat bahalul dan tidak sedar dirinya ditipu. Komenlah tulisan Replahjingaa tentang bos engkau, si Nuar tu, yang kononnya mendapat gaji RM 1.00 tapi elaun 15 juta !!! Bodohnya engkau Mooo !

  Reply
 • November 26, 2014 at 6:24 pm
  Permalink

  Moo ni setaraf Baruaa sepertimana yang Hj Hadi Maksudkan.

  Reply
 • December 2, 2014 at 11:09 pm
  Permalink

  budak macam ni sarankan masuk IS je biar mati sangit ..bukan mati sahid…belum ada keja dah kurang ajr…nti dah ada keja lagilah peel macam babi..

  Reply
 • December 2, 2014 at 11:12 pm
  Permalink

  inilah pemimpin masa depan yang akan gantikan anuar berahim..nasib baik diorg tak liwat bontot TNC…HUHUHU

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *