Seorang parah, 14 cedera dalam letupan bom di Bukit Bintang

Seorang parah manakala 14 lagi dilaporkan cedera dalam kejadian letupan di sebuah kompleks di Bukit Bintang, pagi ini.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Tajudin Md Isa berkata, dalam kejadian 4.45 pagi tadi, letupan tersebut dipercayai daripada bom tangan jenis granite yang dilemparkan dari tingkat atas tempat letak kereta berdekatan.

Motif kejadian masih dalam siasatan,” katanya ketika dihubungi.

Dalam pada itu Asst Comm Khairi Ahrasa, Penolong Ketua JSJ Kuala Lumpur tidak menolak kemungkinan pergaduhan antara kumpulan samseng di sebalik kejadian tersebut.

Seorang joki kereta cedera parah dan sedang dirawat di ICU Hospital Kuala Lumpur manakala 13 yang lain dirawat di hospital yang sama dan juga hospital Tung Shin.

Dipercayai sebahagian dari mangsa sedang menaiki kereta jenis Toyota Vellfire bila satu objek dipercayai bom tangan meletup di atas mereka yang dipercayai dibaling dari tingkat dua bangunan Sun Complex.

Beberapa kereta lain yang berdekatan turut rosak teruk akibat letupan tersebut.

Polis sedang menyiasat kes tersebut yang diklasifikasikan sebagai cubaan membunuh dan di bawah akta senjata api merbahaya.

sumber Utusan/Mykmu

13 thoughts on “Seorang parah, 14 cedera dalam letupan bom di Bukit Bintang

 • October 9, 2014 at 10:56 AM
  Permalink

  apa nak jadi dgn kumpalan samseng ni, makin lama makin ganas.harap pdrm dpt banteras gejala ni secepat mungkin

  Reply
 • October 9, 2014 at 10:57 AM
  Permalink

  Bila gangster di bela, ISA di hapuskan, polis pulak dianggap jahat….inilah yang akan berlaku….

  Reply
 • October 9, 2014 at 11:48 AM
  Permalink

  Polis susah nak ambil tindakan berhadapan dengan penjenayah ini, bukannya apa kalau terpaksa berkasar sampai perlu menembak penjenayah itu, nanti Hakim Hamid, Hakim Linton Albert dan Hakim Vernon Ong Liam Kiat akan menyalahkan pihak polis sebab bertindak kasar kepada penjenayah, menurut ketiga-tiga hakim bangang itu, penjenayah perlu ditangkap untuk dibicarakan, tak boleh kasari, apatah lagi ditembak hingga mati walaupun penjenayah itu bertalu-talu menembak dengan niat nak membunuh polis.

  Ketiga-tiga hakim mangkuk hayun itu baru saja menyalahkan pihak polis atas sikap ganas penjenayah yang menembak polis, walaupun polis nak pertahankan diri hingga terpaksa menembak penjenayah itu hingga mati, tetapi ketiga-tiga hakim bangang itu tetap menyalahkan pihak polis.

  Lihat ini: http://buletinsengal.blogspot.com/2014/10/tiga-hakim-mahkamah-rayuan-persalahkan.html

  Elok suruh ketiga-tiga hakim bodo piang itu selesaikan kes ini, bukannya apa, nanti bila terjadi apa-apa kepada penjenayah itu, polis yang akan dipersalahkan pula walaupun pihak polis bertindak untuk ketenteraman awam.

  Reply
 • October 9, 2014 at 11:50 AM
  Permalink

  Suruh sekali Sanjeevan yang suka sangat salahkan pihak polis untuk selesaikan kes ini bersama tiga hakim bodo piang itu, biar mampus semuanya, nanti tak ada lagi puak bodo piang yang akan melalak tak tentu hala pasal isu nak bela penjenayah lagi.

  Reply
 • October 9, 2014 at 11:53 AM
  Permalink

  Najib dan Hishammuddin dan kuncu-kuncu mereka termasuk hakim tiga orang yang bangang itu riang ria senyum sampai telingat, hak asasi manusia tanpa batasan mereka telah berjaya, bebas buat apa saja, sekarang bom, lepas ini mungkin berzina di tepi jalan, meliwat di depan rumah, merampas barang orang sesuka hati, hak asasi manusia tanpa batasan, boleh buat apa saja.

  Syabas tahap beruk mat yeh kepada Najib dan kuncu-kuncu, undang-undang lain bila nak dihapuskan, biar Malaysia jadi lubuk penjenayah dan kacau bilau, tentu riang ria Najib dan kuncu-kuncu melihat keadaan itu.

  Reply
 • October 9, 2014 at 12:52 PM
  Permalink

  hukuman mati pun Najib nak mansuh, disuruhnya AG membuat kajian sekarang ini macam mana nak mansuh…kepada pembangkang dan kuncu-kuncu mereka buatlah demo desak minta Najib percepat mansuh hukuman mati selain minta akta hasutan dimansuh

  kejadian bom itu ialah amaran dari mafia/kongsi gelap cina mahu menakutkan polis supaya memberhentikan hasrat menubuhkan sebuah pasukan khas membanteras kegiatan judi, maksiat dan kongsi gelap dikenali sebagai Skuad Taktikal Khas 3 yang dijangka akan memulakan operasi pada bulan disember ini

  pembangkang kalau nak tunjuk pandai mereka boleh memberi nasihat kepada kerajaan di parlimen supaya mengarahkan PDRM memansuhkan penubuhan pasukan khas itu untuk membanteras kegiatan judi, maksiat dan kongsi gelap…pembangkang boleh kata jika kejadian letupan bom terus berlaku ianya boleh menjejas teruk industri pelancongan negara…nak nak lagi yang beri nasihat itu ialah lim guan eng pasti si nazri akan angguk kepala

  hehehehe

  Reply
 • October 9, 2014 at 3:58 PM
  Permalink

  ini yang di gelar perbuatan komunis dalam bandar puak lahanat ni mungkin bekas tahanan ordinan darurat (EO) yang dibebaskan dan di kutip dibela pemimpin puak pembangan, mansuh lah lagi segala undang2 yang ada supaya menjadi negara pertama di dunia yang tiada undang2 demi kehendak hak asasi manusia, kemudian kita akan di anugerahkan dengan gelaran ‘Bapa Pemansuhan Negara’.

  Reply
 • October 9, 2014 at 4:32 PM
  Permalink

  harap pihak PDRM cari siapa dalang secepat mungkin. kami menyokong penuh. jgn beri ruang lg pada pelaku.

  Reply
 • October 9, 2014 at 5:56 PM
  Permalink

  Kita sudah advance dalam banyak hal. Senjata api sudah boleh dengan senang dibeli. malah ada pistol yang boleh disewa mengikut kadar hari/jam. Sudah ada pembunuh upahan yang boleh buat kerjanya dengan upah yang sederhana tinggi.

  Dan kini granite mula digunakan dalam rival clash. Jika dulu kumpulan serupa pakai parang dan pedang samurai. Kini mereka lebih advance… pakai bom tangan. Hebat.

  Jika penguatkuasaan kurang tegas, kita bakal jadi Thailand atau sedara kita dinegara ASIA Barat. Yang masih belum ada, senjata api dijual secara halal untuk rakyat. DiArab Saudi dan lain2 negara Asia Barat kita dapat lihat mereka raikan majlis perkahwinan dengan menembak keudara mengguna senjata api canggih … dan mereka yang terdiri dari famili mewah , nampak hebat.

  Reply
 • October 9, 2014 at 9:57 PM
  Permalink

  Relaks lah geng. Dorang ini hanya nak memenuhi kebebasan dan hak dorang. Kan hal ini yang di perjuangan kan oleh Anuwar si taghut and the macai. Dan di sokong oleh rakyat setempat.
  Bukit bintang pusat maksiat, biar lah dorang berperang dan berebut kawasan. Biar mati seorang demi seorang.
  Dalam hal ini aku salahkan PAS.

  Reply
 • October 9, 2014 at 11:43 PM
  Permalink

  apa nak heran!bb tu kawasan pelacuran,kawasan komunis,kawasan pengganas.kawasan dap.inilah hasil dari usaha dap.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.