Menjelang 28 Okt: Bukan UMNO Letak Benih Anwar Dalam … Saiful

MENJELANG rayuan akhir kes liwat Anwar di Mahkamah Persekutuan minggu depan, media propaganda pembangkang seolah-olah berada dalam keadaan terdesak bila berulang kali menyiarkan penerbitan yang memberi gambaran bahawa UMNO dalang di sebalik berlakunya kejadian liwat diantara Anwar dan Saiful pada Jun 2008.

Seolah-olah DNA dari benih Anwar yang dijumpai dalam dubor Saiful itu, UMNO yang meletakkannya.

Bagaimana dan macam mana, bukan balaci ini semua peduli pun, strateginya, asal tuduh UMNO, automatik perkataan fitnah akan muncul dalam kepala rakyat. Itu yang mereka mahu dan semua yang dilakukan sekarang ialah usaha pendoktrinan ke arah itu.

Rakyat bagaimanapun perlu ingat ini, melainkan Anwar boleh bawa bukti bahawa ada pada satu-satu masa dimana DNA hasil estrak air benihnya mampu dibawa keluar untuk dimasukkan dalam dubor Saiful, maka tidak ada sebab untuk mengatakan perlakuan liwat itu satu fitnah.

Apatah lagi fitnah dari UMNO.

Inilah intipati pihak pendakwaan semasa peringkat rayuan di Mahkamah Rayuan Mac lepas. Sehingga kini, tidak sekali pun Anwar mahupun pasukan peguamnya yang membangkitkan perkara ini untuk menentang hujah tersebut.

Maka tak hairanlah pendekatan Human Right Watch (HRW) untuk mempertahankan Anwar, bukan mempersoalkan sama ada kejadian liwat ini benar berlaku atau tidak, fitnah atau tidak, tapi pertikaian kenapa Anwar didakwa dan dihukum atas perlakuan yang pada mereka bukan perlakuan jenayah (liwat).

Dia ingat ini Eropah ke? HRW jangan lupa, selain Malayia, ada 78 negara lain yang menjenayahkan perlakuan seperti liwat, termasuk Singapura.

Tapi sudah tentu, PAS, DAP dan PKR tidak akan menyentuh pendekatan yang diambil HRW untuk mempertahankan Anwar, dia cuma ambil bahagian dimana HRW mempertikaikan tindakan undang-undang ke atas Anwar saja sebab itu boleh digunakan dalam propaganda politik mereka/

Adamyan

Hidup mesti berprinsip

8 thoughts on “Menjelang 28 Okt: Bukan UMNO Letak Benih Anwar Dalam … Saiful

 • October 26, 2014 at 1:33 PM
  Permalink

  Bunuh sahaja Anwar Ibrahim…selagi dia hidup selagi itu kerajaan menanggung beban… tembak dan letupkan macam altantuya.

  Reply
 • October 26, 2014 at 2:06 PM
  Permalink

  meroyan dah aljuburi….doktor bangla kat PUSRAWI pun tak leh nak tolong lagi dah…kikiki

  Reply
 • October 26, 2014 at 2:09 PM
  Permalink

  yg hairannya bagaimana HRW boleh diterima diMsia?? & siapa yg mempromosikan HRW yg terang2an melanggar hak perundangan sesebuah negara, rakyat lbh aman tanpa HRW dan kita pun tak perlukan HRW… jika beginilah sikap mrk. Anwar bukan dizalimi ttp anwarlah yg telah menzaoimi seluruh rakyat Msia dgn siri2 pembohongan dan pengkhianatan beliau.

  Reply
 • October 26, 2014 at 4:20 PM
  Permalink

  ANWAR tak sedar ke?
  menjelang awal Muharram
  bermakna umur baki tinggal sikit
  BUKAN BERTAMBAH
  BERTAUBATLAH!

  Reply
 • October 26, 2014 at 4:31 PM
  Permalink

  Negara timur tgh ade yg berlagak mempertahankan bahasa ibunda sehingga bahasa asing terutamanye Inggeris dianggap bahasa penjajah kesudahan tidak dapat bendung anasir luar tatu, minuman keras & anjing sebagai teman di rumah. Islam bagi mereka sudah nampak semacam tiada perbezaan antara agama yang lain. Jadi fikirlah bro pembangkang di M’sia rata2 di bajai ajen yahudi lahnatullah di pimpim peminpin kuat menerima pantat yahudi nuar al-liwat specialise, jadi berhati2 bro jgn sampai ke tahap barah.

  Reply
 • October 26, 2014 at 6:04 PM
  Permalink

  Kenapa pulak semua balaci lupa akan hikmah doa. Dikatakan Anwar tidak pernah bersalah. Anwar sering difitnah , masih difitnah dan akan terus difitnah.

  Justeru…. apa faedah berkumpul bawa kain rentang, sepandok dan sorak sorai yang membingit telinga… Apa hasil itu semua.

  Ayoh balaci dan pencacai semua ,,.,,,, berkumpul beramai2. Ambil wudhu… bersolah… samaada distadium, ditempat lapang, diatas padang. Pohon permit untuk tujuan solat hajat. Kita percaya pihak berkuasa pasti akan beri kebenaran untuk bersolat mintak kebenaran. Kenapa dipandang remeh, kenapa pandang sepi hikmah doa . Allah sudah berjanji dan Dia Yang Maha BerKuasa tidak akan mungkir janji untuk melepaskan umat nya yang benar setelah dipohon dan dirayu.

  Ayoh… lakukan kita ingin melihat.. (walau penulis tidak akan sertai) . Memadai anda ..pencacai, balaci , penyokong tegar bertekad dan sahut syor mulia ini berdoa meminta Allah .. Ihdinassiro tal mustakim… Tunjukkan lah kami jalan yang benar.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.