McDonald’s Malaysia Simpati Dengan Gaza, Kecewa Difitnah, Dikeji Dan Dikasari Tanpa Fakta

McDonald’s Malaysia hari ini menganggap tindakan pihak tertentu menjadikan restoran makanan segera mereka sebagai sasaran dalam membantah kekejaman Israel adalah tersasar dan menyebabkan mereka menjadi mangsa yang tidak sepatutnya.

Syarikat terbabit juga menyatakan mereka tidak menyokong mana-mana pihak dalam konflik Gaza namun merakamkan simpati teramat sangat mangsa yang tidak bersalah di Gaza.

We wish to state very clearly that McDonald’s Malaysia does not support nor condone the current conflict in the Middle East. Like all Malaysians, our utmost sympathies go out to the innocent victims in Gaza.

Syarikat terbabit menyatakan mereka menghormati sebarang tindakan memboikot bagi memberi tekanan kepada Israel, sungguhpun memboikot McDonald Malaysia tidak memberi apa-apa kesan kepada Israel.

Namun McDonald Malaysia merasa kecewa dan sedih kerana pekerja dan premis syarikat terbabit menjadi sasaran “penderaan” mulut dan fizikal kumpulan tertentu sedangkan mereka tidak melakukan apa-apa kesalahan.

Kenyataan Akhbar McDonald’s Malaysia.

We wish to state very clearly that McDonald’s Malaysia does not support nor condone the current conflict in the Middle East. Like all Malaysians, our utmost sympathies go out to the innocent victims in Gaza.

While we understand and respect that the act of boycotting is an individual decision, nevertheless we are disappointed that McDonald’s Malaysia has been unfairly targeted. We urge Malaysians to remain calm and to refrain from carrying out any acts that may harm any parties.

We wish to reiterate our stand that McDonald’s Malaysia does not channel any sales, profits or franchise fees from our restaurants to support any political causes or conflicts in any part of the world. We have been consistent and transparent in communicating our position, but unfortunately the information that we share have been misinterpreted by certain parties.

As a consequence, our employees who are practically all Malaysians have had to endure harassments, threats, and verbal abuse. Some of our restaurants have also been subjected to acts of vandalism to the extent that we had no choice but to shut down our operations for the day. The reality is that our employees and franchisees have done nothing wrong, and it is grossly unfair that they should be targeted in such a way.

Let us all remind ourselves that we are Malaysians and we share a common bond. We can agree to disagree respectfully. But most important of all, let us all continue to pray for the end of the conflict and continued peace in Gaza.

Kuala Lumpur, Malaysia (August 8, 2014)

Artikel Berkaitan: McDonalds Nafi Sumbang Kepada Israel

4 thoughts on “McDonald’s Malaysia Simpati Dengan Gaza, Kecewa Difitnah, Dikeji Dan Dikasari Tanpa Fakta

  • August 8, 2014 at 11:02 PM
    Permalink

    ” Let us all remind ourselves that we are Malaysians and we share a common bond. We can agree to disagree respectfully. But most important of all, let us all continue to pray for the end of the conflict and continued peace in Gaza.”

    We are Malaysian of course….that’s why instead of just sympathy we offer our support….to bad so called Malaysian McDonald don’t carry the same thoughts.

    Apa pun jangan lupa primary target……buy Chinese last !!

    Reply
  • August 9, 2014 at 12:24 AM
    Permalink

    Still say NO!!!!! to McDonald’s. Buy Chinese last…

    Reply
  • August 9, 2014 at 8:56 PM
    Permalink

    Takde pulak si ambiaga nak buat demo mengutuk israel ye. aku syak ambiaga ni adalah agen cia yang mengunakan platform kebebasan untuk meruntuhkan negara malaysia dari dalam. dia juga menerima dana dr luar untuk membiayai kegiatan subersifnya.

    Reply
  • August 11, 2014 at 8:23 AM
    Permalink

    Owner FB dah terang2 menyatakan sokongan kepada Israel? Tak nak boikot ker?

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.