Kilang Carlsberg Shah Alam Sasaran Pengganas Antarabangsa?

Suspek militan Malaysia yang setia kepada kumpulan bersenjata Negara Islam membeli bahan membuat bom ekoran cadangan serangan terhadap kilang arak Carlsberg di Shah Alam, kata pegawai kanan antiterorisme.

Rancangan itu, yang menurut pegawai itu dalam peringkat “perbincangan”, pertama di Asia Tenggara, setelah diinspirasikan oleh kebangkitan Negara Islam di Syria dan Iraq, lapor Reuters.

Ketua Penolong Pengarah Bahagian Anti-Pengganas, Cawangan Khas, Bukit Aman, Datuk Ayob Khan Mydin memberitahu Reuters bahawa kumpulan 19 suspek militan sudah memperoleh serbuk aluminium, yang selalu digunakan untuk pembuatan bom.“Dalam bentuk ideologi dan niatnya ia sangat jelas,” Ayob Khan dipetik sebagai berkata ketika diwawancara.

Kumpulan itu, lapor Reuters lagi, tujuh daripadanya pernah didakwa bawah undang-undang antikeganasan dan senjata, merancang mengebom kilang bir Denmark itu dan sasaran lain termasuk pub.

Menjawab soalan Reuters, Carlsberg Brewery Malaysia berkata, pihaknya “mengambil langkah yang perlu bagi memastikan keselamatan premis dan menjadikan keselamatan pekerja sebagai keutaman”.

Negara Islam kini menguasai utara Iraq yang menghampiri Baghdad dan menguasai bandar kedua Mosul.

Ia menyemarakkan orang Islam yang radikal di Malaysia dan Indonesia, antaranya ekoran kefahaman bahawa “peperangan terakhir” akan meletus di wilayah Syria. – Malaysiakini.com

16 thoughts on “Kilang Carlsberg Shah Alam Sasaran Pengganas Antarabangsa?

 • August 22, 2014 at 3:09 AM
  Permalink

  sebelum perkara burok berlaku dan demi menjamin keselamatan nyawa pekerja & rakyat yang tidak bersalah ada baiknya tutup saja kilang arak tu lagipun manusia tak minum arak yang minum arak ni syaitan saja, ehhhhhh kilang arak ni kan terletak diselangor bukan kaa pemimpin parti pas pernah berjanji jika dapat perentah selangor pas akan tutup semua kilang2 arak di selangor tapi kenapa tak juga tutup sampai kena ancaman bom, kompius aku pas bela syaitan kaa

  Reply
 • August 22, 2014 at 5:01 AM
  Permalink

  PAS sama macam haiwan politik yang lain di dalam PR. Cakap berdegar-degar, serban di kepala dililit jadi cakap pun berbelit-belit. Nak tutup kilang arak carlsberg konon. Khalid Samad offer tempat lagi besar di Pelabuhan Klang adalah!! Satu pertanyaan sahaja, apa beza PAS dengan anjing? TIADA !!

  Reply
 • August 22, 2014 at 7:45 AM
  Permalink

  ….untuk mengimbangi kuasa najib dan pembangkang yg hendak memusnahkn melayu/islam dan negara elok juga tentera islam beroperasi di malaysia juga….pemimpin dan pembangkang malaysia ada yg syok srndiri dsn jugs ada yg gila nk berkuasa…..

  Reply
 • August 22, 2014 at 8:03 AM
  Permalink

  Kaedah terkini penajajah Amerika menjajah …!!!!..dimana perisik mereka menjadi penganas untuk membuat propaganda supaya pejuang kemerdekaan dilabel pengganas dan penjajah Amerika dilihat sebagai penyelamat….!!!..Dajal akhir zaman…Lihat sendiri bagaimana Yahudi memperkuda Amerika untuk memusnahkan sistem kerajaan negara-negara Islam ,,..!!!.kemudian mereka hanya perlu menghantar perisik mereka untuk menghuruharakan negara-negara tersebut sehingga hancur berkecai dan mungkin akan berlarutan selama beratus tahun supaya rakyat negara itu pupus atau lenyap terus……itulah strategi Yahudi …bangsa laknat..!!!..kalau negara ini masih merasa selamat dari yahudi laknat ini tak perlu cakap apa lagilah ..memang hanya menanti masa untuk menerima nasib sebagaimana negara negara Islam yang lain..

  .lihat disini….http://misterimh370.blogspot.com/

  Reply
 • August 22, 2014 at 8:48 AM
  Permalink

  die org nak bom pasal die org boring nak tunggu pas tutup kilang tu.dah 6 taun pr kat selangor,jgnkan tutup.makin besar lg ada la.dulu masa kempen ,sebelum ayam bekokok ,kita kasi tutup itu kilang la,sampai lalu kat situ pun jatuh haram.skang pas cakap yg org cine ada hak nak minum arak dan buat kilang.jadi mengapa salahkan umno masa kempen sdgkan ubn dah berpuluh taun sedar yg org bukan islam juga ada hak nak minum,nak berjudi.

  Reply
 • August 22, 2014 at 9:04 AM
  Permalink

  bujuk
  semuanya salah Pas
  kata nak tutup kilang arak sebaik ayam berkokok kalau menang pilihanraya
  nak harap puak Pas berperang dalam DUN untuk tutup kilang pun tak pernah kedengaran
  Selangor ni pusat kemeriahan arak judi, maksiat, pelacuran dan mencuri harta kerajaan macam isu pasir
  kalau semuanya puak militen tu nak lutupkan
  bahaya rakyat Selangor nie
  aku rasa yg dulu patut kita salahkan ialah PAS
  bujuk..komen sikit…

  Reply
 • August 22, 2014 at 10:02 AM
  Permalink

  nak harapkan pah tutup…sampai bila pun tak tutup. kerajaan sgor ambik duit arak. Tu yg ISIL marah tu

  Reply
 • August 22, 2014 at 10:52 AM
  Permalink

  Jgn biarkan pengganas mulakan gerak kerja mereka di malaysia. Bertindak sebelum kejadian buruk berlaku.

  Reply
 • August 22, 2014 at 11:54 AM
  Permalink

  Alimedan. Mcmna ayam nak berkokok, ayam tambatan dah tukar ayam daging. Dok makan dedak. Sekandang pula dgn babi, langsung tak reti nk berkokok.

  Reply
 • August 22, 2014 at 2:46 PM
  Permalink

  Janganlah gitu saudara2 sekalian, PAS ada share kat kilang Carlsberg tu!!!

  Ingat Carlsberg, ingat PAS!!!

  TAKE BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!!!

  Reply
 • August 22, 2014 at 3:07 PM
  Permalink

  ye lah Pak Tho
  ayam kat Selangor banyak dibawa dari luar
  dari Thailand, dari Vietnam, Cina dan ayam mat saleh pun ada
  ada alasanlah Pas tak tutup kilang arak
  sebab ayam tempatan tak berkokok
  hehe

  Reply
 • August 22, 2014 at 6:24 PM
  Permalink

  apa ni??dorang taktahu kee dibawah pemerintahan PAS , kilang arak tu adalah halal !!! Kalau dulu PAS kata boleh jatuh murtad dan kafir kalau sokong pemimpin yang jelas meluluskan arak , kedai judi dan disko … kini dibawah PAS hukum tu boleh berubah mengikut keuntungan politik PAS

  Reply
 • August 22, 2014 at 11:25 PM
  Permalink

  X de sape nk bersedih pun kalo benda haram dimusnahkan. Patutnya dah lama dah dimusnahkan. Jgn lupa genting sekali pun tutup. Sykt2 loteri pun tutup.

  Reply
 • August 25, 2014 at 11:47 AM
  Permalink

  Baca PENIPUAN buat apa saudara fikir2la!!!

  Tak mustahil PAS mendapat ilham ketika melakar logo parti guna warna Hijau dan Putih dari logo Carlsberg ketika mereka MABOK2 minum BEER!!!

  Laungan PAS pun adalah TAKE BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!!!

  Jadi TAKE BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!!!

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.