Khalid Samad Tak Tahu Ke, NETIZEN Halau Dia Keluar Dari Selangor?

Rupa-rupanya salah seorang PARASIT yang cukup terkenal di Selangor yang masih tidak dapat menjawab berhubung pembocoran kandungan WhatsApp perbualan dan perbincangan AJK PAS Pusat berdasarkan kepada simbol bluetooth dalam printscreen kenyataan Dr. Zuhdi yang dianggap kontroversial itu, sudah mempunyai alibinya yang tersendiri sekaligus membuatkan dia terselamat daripada dikenakan tuduhan menghasut.

Kenyataan terbarunya semalam ialah:

“Netizen berkata, kita tidak sepatutnya memberikan kuasa mutlak kepada Sultan untuk menentukan menteri besar, kerana ini sistem raja berperlembagaan,” katanya ketika ditanya mengapa PR tidak menyerahkan dua nama calon menteri besar kepada sultan.

“Pengguna Internet, ahli akademik dan Tun Dr Mahathir Mohamad yang kata seperti ini,” dakwa Khalid pada sidang media di pejabatnya di Shah Alam semalam.
Kenyataan tersebut dibuat dalam sidang media di Pejabat Khidmat Masyarakat Ahli Parlimen Shah Alam antara jam 3:00 petang sehingga 4:45 petang di alamat 6C, Tingkat 3, Blok 1, Bangunan Worldwide Seksyen 12, Shah Alam dengan kehadiran lebih kurang 20 orang yang sebahagiannya adalah kakitangan pejabatnya dan wartawan-wartawan tempatan termasuklah pegawai khasnya, Mohamad Jamil bin Abdul Rahim.
Dengan alasan NETIZEN, Khalid berasakan dia sudah cukup kuat.
Namun, Khalid Samad buat-buat tidak sedar bahawa pada sepanjang masa, NETIZEN atau Warga Internet bukan sahaja mengutuk, menuntut dia meletakkan jawatan, bahkan menghalaunya keluar dari Selangor. Tidak sahaja pendapat daripada Netizen, tetapi juga daripada pakar-pakar akademik, cendekiawan mahupun tokoh negara, turut mengutuk Khalid Samad dalam pelbagai isu.
Kenapa dia tak gunakan NETIZEN dan pendapat pakar-pakar tersebut sebagaimana digunakannya untuk memperlekehkan dan memperlecehkan kuasa DYMM Sultan Selangor?
Jangan pula dia kata, kenyataannya telah diputarbelitkan oleh UMNO memandangkan kenyataannya itu disalin dan ditampal oleh blogger-blogger pro-Pakatan mahupun Facebooker mereka di Facebook.
Jangan pula, Khalid Samad memberikan alasan, dia telah menghantar surat kepada DYMM Sultan untuk memohon maaf tetapi sebenarnya dia mahukan penjelasan daripada DYMM Sultan mengapa dia dimurkai.
Tolonglah sesiapa bagitahu Khalid Samad, NETIZEN dah menyampah gila dengan dia. Dia tak tahu malu ke?

Hero Tua

Cucu Tok Wan - The Flying Kick

19 thoughts on “Khalid Samad Tak Tahu Ke, NETIZEN Halau Dia Keluar Dari Selangor?

  • August 22, 2014 at 10:21 AM
    Permalink

    He only pick and choose whatever that he likes to read and ignore the rest. That’s why he ignores those that criticised him.

    He is a Anwar’s man in PAS clothing.

    Malay proverb : Musang berbulu ayam.

    Reply
  • August 22, 2014 at 10:50 AM
    Permalink

    Halau saja dia keluar dr selangor

    Reply
  • August 22, 2014 at 11:03 AM
    Permalink

    Mata dia ni juling, itu sebab dia pandang babi nampak lembu. Itulah juga sebabnya pengundi Cina Selangor akan tetap undi dia. Gua caya lu.

    Reply
  • August 22, 2014 at 11:20 AM
    Permalink

    Netizen BN jer..kat Malaysia Netizen PR lagi byk dari Netizen BN…

    Reply
  • August 22, 2014 at 11:31 AM
    Permalink

    And your point Mooh is that NETIZEN PR tak tahu isi kandungan Perlembagaan Malaysia dan Undang2 Tubuh Negeri Selangor???

    Memang org BODOH lagi ramai dari org BIJAKSANA!!!

    Hehehehehehehe!!!!

    Reply
  • August 22, 2014 at 11:48 AM
    Permalink

    Kalau bukan kuasa Sultan, kuasa anwar ke yg boleh menentukan. Piiiirah mabok.

    Reply
  • August 22, 2014 at 12:03 PM
    Permalink

    Khalid Samad sepatutnya menjadi Menteri Besar Selangor ganti Khalid Ibrahim… hahahaha

    Hidup Khalid Samad!!!!!!!!

    Reply
  • August 22, 2014 at 12:14 PM
    Permalink

    aku tak tau nak cakap samada penduduk shah alam bodoh atau apa sebab aku mengundi utk BN kat sana. tp apa aku dapat tgk masa buang undi tu byk muka2 cina bahkan hampir sama dgn melayu. bukan ke shah alam ni byk melayu totok? walaupun akhir2 ni mmg byk cina hijrah ke bandar tu bila rumah urut dan pusat judi dah mula ada. lps tu ramai anak2 muda yg jumpa kawan2 lama sembang2 sambil beratur nak buang undi maklumlah lama x jumpa. maksudnya mereka dah pindah keje dan duduk tempat lain tp balik shah alam hometown mak ayah utk ngundi. mmg dari gaya dan muka nampak dua2 golongan ni x sabar2 nak benam umno. diorg ni suka Khalid samad sebab dia ni anti establishment yg mana budak2 muda kan mmg suka org2 mcm ni utk diangkat jd pemimpin. kira mereka suka org yg melawan, yg trendy dan x ikut protocol. kalau boleh suma benda main langgar je. budak2 muda skrg mmg bodoh dlm berfikir panjang dan kebodohan ini terbawa2 walaupun dah kawin dan beranak pinak. at least budak2 muda zaman dulu walaupun ada yg anti establishment tapi bila dah bekerjaya, berkahwin dan ada family majority dah boleh fikir dgn waras dan x ikut perangai juburi. yg cina tu jgn kata la masing2 pun tau benci mereka pd kerajaan melayu.

    Reply
  • August 22, 2014 at 1:41 PM
    Permalink

    khalid samad nih….betul betul perasan……beza sungguh laa perangai ngan abg dia…… banyak sangat kena pukul masa kecik kott….

    Reply
  • August 22, 2014 at 2:40 PM
    Permalink

    Kau jangan Najibulghunnah nakkan Khalid Samad jadi MB Selangor, marah Anwar Ibrahim nanti!!!

    Hehehehe!!!!

    Reply
  • August 22, 2014 at 3:42 PM
    Permalink

    Tegok muka pon aku dah x selera…xlah dgn Boss sebenar dia..apa2 pon bolih aje janji sodapppppp..xkan gitu Lid…????

    Reply
  • August 22, 2014 at 4:30 PM
    Permalink

    Khalid samad dgn asrul samad mmg geng sengal… Samad brothers

    Reply
  • August 22, 2014 at 5:54 PM
    Permalink

    KALAU INI ZAMAN LEMBING DAN KERIS
    AKU PERCAYA
    ANAK JATI SELANGOR AKAN MENGHALAU KHALID
    MERANGKAK KELUAR MACAM ANJING KURAP HINGGA KESEMPADAN NEGERI
    MARUAH BEB
    NASIB BAIK INI ZAMAN INTERNET….
    tidak mustahil
    tapi sahih

    Reply
  • August 22, 2014 at 6:27 PM
    Permalink

    PAS mana layak jadi MB walaupun dorang menang banyak kerusi DUN , sebab PAS dimata Pakatan adalah tahap lembu jee hahahaha cadangan kau najisgunnah memang cadangan macai PAS yang jenis dungu laaaa

    Reply
  • August 22, 2014 at 8:47 PM
    Permalink

    Khalid samad…mat gereja tu ?? dia marah sangat kat khalid yang satu lagi kerana enggan memulangkan bible bahasa melayu pada puak cina kristian tanpa perintah mahkamah.

    Reply
  • August 22, 2014 at 9:32 PM
    Permalink

    >moo

    Netizen PR kebanyakannya satu user tapi banyak username. So kelihatan macam banyak, tapi IP address satu jer. PR banyak sockpuppet, so NETIZEN PR plastik dan fake. tak bermutu langsung

    macam kau

    Reply
  • August 22, 2014 at 9:45 PM
    Permalink

    tu suara netizen cine gan melayu minoriti yg x sedar diri.makin jelas terserlah sikap khawrij geng geng pas sekular ni.byk sudah tomahan dan cacian mereka kepada bn dah berbalik pada mereka.krisis kat selangor ni sedikit sebanyak membuka mata generasi y tentang kerakusan ketum dan geng geng pr yg gilakan kuasa.Allah peliharakan sultan..

    Reply
  • August 23, 2014 at 10:05 PM
    Permalink

    Lahanat punya MP. Dialah juara Kuil Hindu di Seksyen 23 shah alam.

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.