Kerana Takut Undi Cina Lari, PAS Sanggup Makan Daging Babi Dengan Cina

benci pasGambar yang anda saksikan ini adalah gambar sehelai kain pemidang berukuran 12′ x 4′ yang ditulis dalam Bahasa Cina yang membawa maksud:

‘Chauvinisme, Pengkhianat, Tidak Demokratik. Ini masanya menghukum PAS.’

Kaim pemidang tersebut telah dikesan pada 20 Ogos 2014 jam 2:30 petang dan telah digantung di pintu masuk utama Masjid Ar-Rahman, Jalan Pantai, Kuala Lumpur.

Mungkin bagi pecacai dan penyokong PAS, perkara termudah untuk mereka memujuk hati sendiri adalah dengan menuduh, perbuatan tersebut dilakukan oleh UMNO dan Barisan Nasional. Manakala tukang propaganda mereka pula akan segera mempopularkan cerita bahawa segala kejahatan yang berlaku adalah disebabkan oleh UMNO. Sudah terlalu lama mereka mencipta cerita kononnya UMNO sangat terkutuk, keji dan terlalu kotor buat PAS. Malah mereka sentiasa percaya bahawa setiap keburukan yang berlaku dalam PAS semuanya berpunca daripada UMNO.

Namun hakikat sebenarnya, tidak dapat mereka nafikan lagi. Imej PAS memang sudah terlalu buruk. Walaupun akhirnya menepati ramalan bahawa PAS akan membuat pusingan ‘u’ demi kelangsungan dalam Pakatan Rakyat.

Walau apa pun yang dikatakan berhubung peranan Hadi Awang, mahupun beberapa orang pemimpin yang dikatakan pro-ulama mahupun yang dilabelkan sebagai ulama, yang pasti PAS dikuasai sepenuhnya oleh golongan pro-Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng.

Segala kata-kata mereka terhadap pihak lawan (baca: UMNO) kini kembali semula ke muka sendiri.

Gelagat PAS yang cuba bermain tarik tali dan cuba juga untuk menunjukkan mereka mempunyai pendirian, akhirnya menimbulkan kemarahan kepada DAP dan PKR. Kemelut seperti yang berlaku di Selangor membabitkan perebutan jawatan Menteri Besar, bukanlah yang pertama melibatkan PAS.

Dalam beberapa kes lain terutama sekali yang membabitkan HUDUD dan NEGARA ISLAM, PAS terpaksa membuat pusingan U apabila DAP dan PKR menjadi penentang PAS yang paling kuat.

Anehnya, setiap kali dimarahi oleh DAP dan PKR, setiap kali itulah juga, PAS akan menghalakan kemarahan dan kekecewaan mereka kepada UMNO.

Pastinya kes yang berlaku di Masjid Ar-Rahman ini juga akan dibabitkan dengan UMNO. PAS tidak pernah mengambil iktibar apa yang berlaku. Kebencian kepada UMNO mengatasi kewarasan pemikiran mereka. Dan sekalipun ada di kalangan orang PAS yang cuba berfikiran waras, namun mereka akhirnya akan terpaksa akur dengan golongan seperti Mat Sabu, Khalid Samad, Hanipa Maidin dan sebagainya.

Semuanya kerana takutkan kehilangan undi Cina dan India yang seringkali dimomok-momokkan kepada PAS mengakibatkan PAS menjadi sebuah parti yang dipenuhi dan dipimpin oleh golongan berakal pendek.

Hanya kerana takut undi Cina dan India lari!

 

Hero Tua

Cucu Tok Wan - The Flying Kick

17 thoughts on “Kerana Takut Undi Cina Lari, PAS Sanggup Makan Daging Babi Dengan Cina

 • August 21, 2014 at 8:26 AM
  Permalink

  kalau bukan UMNO siapa lagi…ni depan pintu masjid ni..cina ni byk kepo je tapi majoriti penakut..mana dorang berani sentuh masjid..nak mati ke ape..

  Reply
 • August 21, 2014 at 9:02 AM
  Permalink

  apa lah nak jadi dgn PAS ni?.

  Reply
 • August 21, 2014 at 9:05 AM
  Permalink

  Bukan mat sabu kata dah ke, dia sanggup makan babi dari makan dgn najib.

  Reply
 • August 21, 2014 at 9:14 AM
  Permalink

  Yang lawak, dap pula boleh menghukum pas sebagai munafik. Nampaknya pas berjaya mempertingkatkan kefahaman dap dalam hukum islam. Tahniah.

  Reply
 • August 21, 2014 at 9:19 AM
  Permalink

  kepada Pas sekali kau tipu orang bukan bermakna
  berkali-kali kamu boleh terus tipu Melayu
  dulu modal utama Pas nak rebut undi Melayu
  dengan modal..UMNO tak ikut hukum Islam
  hukum Islam difokuskan 101% kepada hukum hudud semata-mata
  yg lain tak ada HUKUM ke?
  camna dengan hukum pentadbiran negara
  ekonomi negara
  hukum sejahterakan rakyat
  hukum bermasyarakat
  hukum jual beli
  hukum berjiran
  hukum bercakap
  hukum makan minum
  hukum berjamaah dan sebagainya!
  PAS SIBUK DENGAN HUDUD..TAPI HAPAH APA PUN DIA TAK BUAT HUDUD
  sebaliknya Pas langgar hukum-hukum bermasyarakat
  buat fitnah…teruk hukumannya
  mengkafirkan sesama Islam…. silap haribulan wak-ang dah kafir dulu
  tak patuh pada ulil amri… hukum durhaka namanya
  PAS boleh tipu mereka yg beragama ikut-ikutan
  yg tak mengkaji dan mendalami agama
  hakikatnya PAS menipu TUHAN
  dan hari ni adalah HARI-HARI PEMBALASAN YG MAKIN KETARA!
  BERTAUBATLAH WAHAI PAS…

  Reply
 • August 21, 2014 at 9:43 AM
  Permalink

  Anwar juga yg berjaya mendidik pas jadi liberal daripada pas mendidik dap menjadi islam…..(ulamak2 pas dah terasa bara yg mereka pegang)…

  Reply
 • August 21, 2014 at 9:43 AM
  Permalink

  Anwar juga yg berjaya mendidik pas jadi liberal daripada pas mendidik dap menjadi islam…..(ulamak2 pas dah terasa bara yg mereka pegang)…

  Reply
 • August 21, 2014 at 9:53 AM
  Permalink

  Pas muka tebai tak malu kapiaq kutuk ..korner rata.

  Reply
 • August 21, 2014 at 10:03 AM
  Permalink

  alimedanbaru;
  saya suka apa yang anda tulis di atas terutama:

  …….”hakikatnya PAS menipu TUHAN”…….

  kerja suka menipu tuhan ni ialah yahudi dan syiah maka jelaslah PAS serupa yahudi dan syiah…..hehehehehe……

  Reply
 • August 21, 2014 at 11:44 AM
  Permalink

  KEBODOHAN PAS NI IALAH TAK DAPAT BERFIKIR DILUAR KOTAK!!!,SEDANGKAN KEHILANGAN UNDI CINA TU BOLEH DIGANTIKAN DGN UNDI ORANG UMNO YG JAUH LEBIH RAMAI DARI PENGUNDI CINA.YAKNI APABILA MEREKA SUDAH ADA PERSEFAHAMAN DAN KERJASAMA DGN UMNO.CUBA LAH BEFIKIR DGN CARA YG ADA KELAINAN SIKIT WAHAI PUAK PUAK PAS Oii!! JANGANLAH BIOR KAN DIRI KOME TU DIMOMOKKAN OLEH DAP KONON KALAU TAK ADA UNDI CINA KOME TAK BOLEH MENANG.YA MEMANG BETUL KALAU TAK ADA UNDI CINA KOME TAK BOLEH MENANG JIKA KOME BERSENDIRIAN ,TAPI BILA DAH KERJASAMA DGN UMNO SEMUA MASAALAH TU DAH TAK ADA LAGI

  Reply
 • August 21, 2014 at 11:45 AM
  Permalink

  Wakil rakyat PAS yg berkopiah ni mana tahu nak berpolitik, mereka kebanyakannya hanya layak untuk mengajar agama di masjid2 atau madrasah saja ,mereka mudah dieksploitkan oleh pemimpin2 PAS yg liberal atau sekular yg lebih arif ttng sepak terajang dalam politik kehadiran yb2 berkopiah ini adalah sekadar untuk memancing golongan rakyat totok di kampung2 dgn menggunakan agama untuk memancing puak ini. Dalam menentukan idea dan hala tuju parti banyak dilakukan oleh golongan profrssinal PAS. SEKARANG SUDAH SEMAKIN JELAS KEPENTINGAN PUAK2 BERKOPIAH INI SUDAH TIDAK DIPANDANG LAGI OLEH GOLONGAN PROFESSIONAL PAS.PANDANGAN MAJLIS SYURA SUDAH MENJADI BACUL SETELAH SUDAH DIDENGARI LAGI,MAHUKAH ANDAR BERFIIR SECARA JUJUR TTNG MASAALAH INI,JANGAN JADI SPT KATA YG DIKEJAR TAK DAPAT YG DIKENDUNG KECICIRAN

  Reply
 • August 21, 2014 at 12:18 PM
  Permalink

  koko
  AUGUST 21ST, 2014 AT 8:26 AM
  kalau bukan UMNO siapa lagi…ni depan pintu masjid ni..cina ni byk kepo je tapi majoriti penakut..mana dorang berani sentuh masjid..nak mati ke ape..

  Ape ko cite ni apa ingat garang sangat ke melayu PAS tu…diorang tunjuk gah depan sesama melayu dan sebangsa je terutamanya UMNO ..kalau berani dsangat masakan cina boleh dibenarkan masuk malah buat takzirah didalam masjid dan surau malah datas saf sembahyang lagiii..

  Reply
 • August 21, 2014 at 3:30 PM
  Permalink

  tak lama lagi kalau takde aral melintang dan mengikut percaturan mat sabu akan menjadi presiden PAS pertama yang kata dirinya juga ulamak tapi boleh makan babi bersama orang kafir…semestinya kena pilih mat sabu, pasti bangga tak terkata penganut PASik!

  hahahaha

  Reply
 • August 22, 2014 at 12:47 AM
  Permalink

  PAS akhirnya MelePAS lah. Yang tinggal hanyalah daging babi terhidang didalam talam untuk dikongsi sesama jemaah mereka. Mek Esah dan Tony Gunawan turut serta

  Reply
 • August 22, 2014 at 12:48 AM
  Permalink

  Badrole Amin
  Untung juga org PAS jika benar Mat Sabu menjadi Presiden mereka. Tak sia-sia beliau menghidu dan mencium serta tak basuh muka asalkan bau burit MAh terus kekal. Bukan saya kata tapi rakaman suara Mat Sabu yg kata..

  Reply
 • August 22, 2014 at 9:15 AM
  Permalink

  kesian hj adi
  berpuluh tahun pegang Pas
  Guan Eng jugak yg dapat gelar UMAR ABD AZIZ
  Hj Hadi setakad HAJI HADI AWANG sesaja
  nak sama dengan khalifah aL Rashidin jauh sekali
  jadi maknanya Ulama dalam Pas ni memang ahli mereka tak iktiraf
  agaknya mereka pun tahu , ulama mereka auta lebih…
  yg mereka iktiraf ulama ialah DAP dan puak penyokong Anwar dalam Pas
  ishh ishh ishhh
  teruknya!

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.