TPM Harap Rakyat Terengganu Bersabar, Positif Selesai Isu

Timbalan Perdana Menteri dan Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassi, menyeru rakyat Terengganu bersabar dengan krisis politik negeri tersebut yang berlaku sejak semalam.

Muhyidddin melalui akaun twitternya percaya kemelut politik Terengganu yang menyaksikan pertukaran Menteri Besar dan tindakan tiga orang ADUN BN keluar parti boleh diselesaikan dengan cara yang baik.

TPM

Kenyataan ini memberi harapan yang positif kerajaan negeri Terengganu akan berada dalam keadaan stabil semula beberapa hari akan datang.

Malahan sumber di Kemaman memaklumkan sejak semalam beberapa pemimpin UMNO dan seorang Setiausaha Politik kelihatan bertemu Ahmad Said di rumahnya. Sehingga kini topik perbincangan tidak dimaklumkan kepada umum.

Bagaimanapun menyatakan pertemuan semalam sekadar mendengar luahan perasaan bekas Menteri Besar tersebut.

Seorang pegawai pemimpin politik yang kelihatan di Kemanan semalam menyatakan, “Kita mengambil pendekatan mendengar terlebih dahulu. Jangan simbah minyak pada api. Saya percaya dengan sedikit masa lagi keadaan akan menjadi tenang dan Datuk Seri Mat Said akan mengutamakan rakyat dan parti.”

10 thoughts on “TPM Harap Rakyat Terengganu Bersabar, Positif Selesai Isu

  • May 13, 2014 at 4:41 PM
    Permalink

    Klu najib gentleman..pegi lar jumpa mat said..minta maaf atas keterlanjuran..org bangsatwan mcm najib mn paham isi hati org kg mcm mat said…sbb tu lar buat keputusan menyondol jerrr…lupa lak..najib ni golongan liberal melayu…dan kurang dah mengenali isi hati budi melayu….

    Reply
  • May 13, 2014 at 4:59 PM
    Permalink

    in sya Allah akan selesai…..umno relax saja, bukan mcm parti kerusi terbang tu….hahahaha

    Reply
  • May 13, 2014 at 5:11 PM
    Permalink

    Kenapa PM Najib tak beri sebarang komen lagi???? Lari lagi ke?? najib yg buat keputusan …..tangan dia yg mencincang, bahu orang lain pulak yg memikul. Jika perbuatan bodoh najib ini tidak dihentikan, apakah jaminan perkara yg sama tidak berulang?? UMNO mesti punyai mekanisma bagaimana seseorang pemimpin kanan di pecat oleh presiden wp itu atas budi bicara presiden sebab akibatnya bukan hanya di tanggung oleh presiden seorang. rasanya najib masuk umno bukan untuk memenuhi matlamat penubuhan umno.

    Reply
  • May 13, 2014 at 5:24 PM
    Permalink

    Cerita Mat said anaknya nak kahwin dah jadi sebab samada Najib bresalah atau Mat said terhina…………
    Siapakah yg sebenarnya bersalah tunggu…………..
    Mat Said …….Mat Said……… pasal anak dijadikan taruhan agar dilewatkan lagiiiii

    Reply
  • May 13, 2014 at 5:29 PM
    Permalink

    Najib yang buang Mat Said takkan Najib juga yang kena pergi bersemuka Mat Said tentulah dia hantar deputy dia pergi jumpa Mat Said…Najib pun tahu takkan orang yang sedang menyampah gila padanya sudi nak jumpa dia…hehehehe

    Reply
  • May 13, 2014 at 5:38 PM
    Permalink

    nanti redalah sedikit merajuk Mat Said itu bila Muhyiddin jumpa kata Mat Said boleh menggunakan kediaman rasmi MB untuk membuat acara kenduri kahwin anaknya…mustahil Najib begitu zalim ada mengarahkan Mat Said berkemas cepat-cepat keluar dari pejabat MB dan kediaman rasmi MB selepas MB Terengganu yang baru sudah dilantik…mesti ada perkara lain lagi akan dibincangkan oleh Muhyiddin yang boleh membuat merajuk Mat Said reda…hehehehe

    Reply
  • May 13, 2014 at 6:09 PM
    Permalink

    harap tiada insan yang menyusuk

    Reply
  • May 13, 2014 at 7:03 PM
    Permalink

    kalau skrg najib boleh buang mat said sbb tak perform..muhyiddin dgn ahli umno yg lain berkali2 berhak buang najib sbb tak perform dkt 1 negara!!umno jgn jdk lembik!!mana dulu pahlawan2 mykmu yg tegak bsama kbenarn??mykmu skrg dah tak mcm dulu!!

    Reply
  • May 13, 2014 at 10:54 PM
    Permalink

    Kalau aku jadi PM aku tak pujuk orang cam mat said. Sebabnya dia sanggup belakangkan parti semata2 sebab anak nak kawin. PM, salah juga sebab takda hatibudi… langsung tak boleh tolak ansur.
    Dalam UMNO ni kira semua tak boleh pakai la….
    Lagi pelik yg. 2 orang pengikut tu… entah apa la pulak alasan mereka. Tak dapat jadi exco kut…

    Reply
  • May 14, 2014 at 10:29 AM
    Permalink

    Kalau Bujuk jadi PM ataupun mana2 org FUCKUTAN RETARD jadi PM, sudah pasti negara ni BANGKRAP macam Greece!!!

    Tu aku JAMIN Bujuk WITH CONVICTION AND RIGHTEOUS BELIEF!!!

    MUEH4444 TAKE BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!!!

    Reply

Leave a Reply to lang buana Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.