Najib Melakukan Yang Terbaik Namun Mandat Yang Lemah Sukarkannya – Tun Mahathir

Negarawan Tun Dr Mahathir Mohamad berpendapat bahawa Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak, telah melakukan yang terbaik dalam kemampuannya untuk mengekang mengekang ketegangan agama dan perkauman. Namun ia sukar bertindak dengan tegas kerana mandat yang lemah dalam pilihan raya lalu.

najib-razak-mahathir-mohamad-siti-hasmah-rosmah-mansor-2009-4-4-1-30-15Menurut Malaysiakini.com, Dr Mahathir berkata demikian sewaktu ditanya sama ada suasana semasa mencerminkan kepimpinan Najib yang lemah, dan sama ada beliau wajar terus memimpin negara.

“Ia terpulang kepada orang ramai, mereka yang mengundi dia. Najib cuba bekerja dengan baik namun beliau dalam situasi yang sukar,” katanya kepada wartawan hari ini.

“Anda (pengundi) tidak memberikan beliau mandat yang kuat,” tambahnya merujuk kepada keputusan pilihan raya yang lalu.

Kebelakangan ini banyak pihak menyuarakan rasa kurang senang dengan Mohd Najib yang dilihat gagal mengekang pelbagai usaha mencabar perpaduan nasional menerusi isu agama, kaum dan ekonomi.

tun

7 thoughts on “Najib Melakukan Yang Terbaik Namun Mandat Yang Lemah Sukarkannya – Tun Mahathir

  • May 9, 2014 at 9:59 PM
    Permalink

    Terkedu pakatan syaitan baca kenyataan tun ni. Mereka ingat tun nak hentam najib.hahahha

    Reply
  • May 9, 2014 at 10:26 PM
    Permalink

    najib kena kerja lebih keras lagi bagi membeli hati orang melayu orang cina sudah tak boleh diharap

    Reply
  • May 9, 2014 at 10:37 PM
    Permalink

    Tun mahathir patut pegang jawatan khas dalam umno dan kerajaan.baru pembangkang terkucil.

    Reply
  • May 9, 2014 at 10:46 PM
    Permalink

    Out of topic jap…harini dalam Yahoo news ada berita pasal kononnya Sarawak wants out…tak habis2 menghasut jer kerjanya puak2 DApigs ni…..memang patut digelar DAPigs kalau kerjanya asyik nak menghasut…rasa2nya yang konon 75% Sarawakians nak out tu bukan Sarawakian tapi DAP dari Kuching…dan bila masa pulak tiba2 Sarawak ramai Cina??? kalau Sarawak keluar yg untung bukan pribumi…tapi bangsa mata sepet komunis yang akan meratah semua kekayaan….tak cukup di Semenanjung…ni dia nak rampas di sana pulak….dan depa dah mula kan di bandar2 seperti di Kuching dan lain2….kalau di Semenanjung ni maaf cakaplaa…semua bandar2 sepet pegang…..pandai betul si puak sepet komunis ni…..

    Reply
  • May 10, 2014 at 9:32 AM
    Permalink

    Serawak wants out ??? hehehe…..DAP bercakap mewakili pihak siapa ?? kita pulak patut kempenkan slogan ” we want chinese out ” !! lepas tu kita tengok siapa nak meroyan !! PAS dah tentu !! hehe..

    Reply
  • May 10, 2014 at 11:00 AM
    Permalink

    Tapi..aku rasa BN patut sudah mula berjaga2 dan jangan terlalu selesa…..DAP dah mula bercucuk tanam di Sarawak…..ramai sepet2 ni yg berkahwin dengan pribumi di sana dan beranak pinak….pastu depa beli byk tanah adat…dan akhirnya mereka akan bertambah ramai……first…depa akan conquer bandar2 dulu….pastu tiba2 kita tengok bangsa sepet ni makin ramai di sana…..

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.