Karpal Singh Dalam Kenangan – Siri 1

karpal anwar Mengingati kematian YB Karpal Singh pagi tadi, dalam siri ini kami akan menyiarkan petikan-petikan pandangan  dalam hal-hal politik negara. Dalam siri pertama ini kami siarkan pandangan mendiang ke atas Datuk Seri Anwar Ibrahim. [KGVID width=”426″ height=”240″]http://www.mykmu.net/wp-content/uploads/2014/04/karpal-anwar.mp4[/KGVID]

30 thoughts on “Karpal Singh Dalam Kenangan – Siri 1

  • April 17, 2014 at 9:42 am
    Permalink

    R.I.P an Indefatigable fighter for justice the legendary Karpal Singh.

    Reply
  • April 17, 2014 at 9:50 am
    Permalink

    Harimau Mati Meninggalkan Belang,
    Karpal Mati Meninggalkan Wasiat!!
    Wasiat Karpal kepada Anwar,”Anwar Ibrahim Harus Bertaubat!!!!”

    Reply
  • April 17, 2014 at 9:57 am
    Permalink

    Condolences to the family of Mr Karpal Singh. Those who live shall one day die and the late Mr. Karpal has used up his given time.
    Personally, as a Muslim I’m relieved that there will be one less a personality who is hurting the feelings of Malays and Muslims with their unwarranted off the cuff words of slander and half truth about Malays and Muslims.
    Allah is Great.

    Reply
  • April 17, 2014 at 10:20 am
    Permalink

    Jeng je jeng.pasni msti ade yg ckp konspirasi umno ler tu

    Reply
  • April 17, 2014 at 10:32 am
    Permalink

    nak kena kenang ker? Tak payah lar..apa jasa dia utk dikenang melainkan memporak-perandakan Malaysia dan masyarakat Melayu Islam…

    Reply
  • April 17, 2014 at 11:02 am
    Permalink

    Good riddance to bad rubbish

    Reply
  • April 17, 2014 at 12:35 pm
    Permalink

    ape yang nak dikenangkan…habuk pun tarak

    Reply
  • April 17, 2014 at 1:16 pm
    Permalink

    Ada sorang cacai kata ” R.I.P an Indefatigable fighter for justice the legendary Karpal Singh ”

    nick name macam orang Islam…tapi ” rest in peace ” for karpal…..hmmmm, dia tu kafir laknatullah dah tentu akan burns in hell. Itu mengikut kepercayaan kami orang Islam !!

    ada faham ???

    Reply
  • April 17, 2014 at 1:26 pm
    Permalink

    ‘Over my dead body’ is the infamous statement made by Karpal Singh in 1986, 28 years ago on Malaysia as Islamic Country. 28 Years ago, DSAI was a minister of Education and UMNO supreme members…28 years ago, KJ was at standard four and knew nothing about politic (i dont know which part of the world he was back then).

    Fast forward, early 2000s DAP was more receptive to Islam as the coalition with PAS has taught them more about Islam…and what more in 2014. Even lesser than 28 yaers, 10 years ago, i was an UMNo supporter. I voted for UMNO/BN. Things have changed.

    BN has taken the infamous statement made by the late Karpal in 1986 and harp it until today, just to gain their political mileage. I found it funny when so many things have changed since then.

    But why the heck we hope for Karpal Sing s/o xxxx to uphold and fight for Islam or Syiar Islam in Malaysia??? isnt it the responsibility of all muslim especially the muslim leaders? Do we expect MCA/MIC to fight for Islam, do we? Umno the biggest so called Islamic party in Malaysia should be the one who advocate and lead on such fundamental matter to Islam and ummah. What more 28 years ago, umno had much stronger grip in Parliamentary seat as opposed to today. Why the did not implement it back then?? A mystery huh?? The ball is at UMNO’s feet..just grant the approval pls!

    However, the chief of the biggest Islamic party, noneother Tun M was adamant not to implement hudud in Malaysia. this has made me more confused because the resistance came from a muslim himself who has a strong locus standi in Malaysia. a statement. The current one, Najib had clearly said 2/3 years ago that ‘Hukum Islam tidak praktikal”. this further cemented UMNO stance on Hudud in Malaysia. A BIG NO! Mind you, the resistance is not from non-muslim, its from the within.

    Hudud is a small part of Islamic Law, however Allah has said means something like this that we need to embrace Islam wholly. This mean that we have to eambrace Islam every aspect and not pick what we want and drop what we dont.

    So perlukah aku mengharapkan UMNO memperjuangkan islam di Malaysia??

    Reply
  • April 17, 2014 at 1:46 pm
    Permalink

    Anwar Al Juburi langgar BONTOT jantan….peguam bela dia pulak langgar BONTOT lori….sinonim PR ni dengan BONTOT ek…

    Reply
  • April 17, 2014 at 1:53 pm
    Permalink

    Then why the law is exclude in the what so called buku jingga.dont blame mcdonald for having obesity or blame coca cola for having diabetes.blame ourself first

    Reply
  • April 17, 2014 at 2:15 pm
    Permalink

    UMNO memang suka bontot..

    Reply
  • April 17, 2014 at 2:31 pm
    Permalink

    Ini kata2 hang ka Mooh???

    Mooh nak pay respect kat org tua tu pun janganlah hang copy & paste!!!

    Hehehehe!!!!

    Reply
  • April 17, 2014 at 2:32 pm
    Permalink

    Apa UMNO suka bontot lak Mooh!!!

    Tony Gay dan Nuar Berahi suka bontot!!!

    Hahahahaha!!!!

    Reply
  • April 17, 2014 at 2:43 pm
    Permalink

    kalau ada jasa pun…itu le satu-satunya ‘menyuruh anwar bertaubat’…..lain drpd itu yilek porengge.

    Reply
  • April 17, 2014 at 3:30 pm
    Permalink

    Karpal oh karpal…….

    Reply
  • April 17, 2014 at 4:16 pm
    Permalink

    karpal suruh nuar bertaubat sebab nuar telah mendedahkan sama pekung DAP yang merestui juga cara merasuah ahli parlimen BN supaya lompat parti untuk merealisasikan kemaruk dan kegilaan ’16 September’ si nuar nak jadi PM…kalau karpal suruh nuar bertaubat dari meliwat orang, takdenya karpal jadi peguambela kepada anak sundal(anwar) itu dalam kes liwatnya yang ke 2

    Reply
  • April 17, 2014 at 4:17 pm
    Permalink

    MOO BENGAP,,,Selama ni pun umno x penah ketepikan soal islam di malaysia,, berapa banyak soal islam yg umno dh buat,,nk harap kan PAS dan PKR..KALIMAH ALLAH pn nk di jualnya,Org yg merpertahan kn murtad pn di buangnya, PAS dan PKR lagi hina dari umno…

    Reply
  • April 17, 2014 at 4:22 pm
    Permalink

    “R.I.P an Indefatigable fighter for justice the legendary Karpal Singh.”

    my foot lah!!!

    Reply
  • April 17, 2014 at 4:43 pm
    Permalink

    Udah-udah la moooo hangpa dengan permainan bontot tu…ingat pesan karpal kat puak-puak hang ” anwar mesti bertaubat ” hangpa tak malu ke moooo jadi orang Islam…benggali singh pulak nasihat hangpa suruh bertaubat.

    Reply
  • April 17, 2014 at 5:01 pm
    Permalink

    Ooi mooo….toh. Hang punya pok nik dah hilang kawan utk potong kek birthday. Hang tolong pi ganti boleh ke. Kalau tak mampu beli kek birthday hang potong cok kodok jadi la

    Reply
  • April 17, 2014 at 5:22 pm
    Permalink

    Mooo…toh aku juga lupa nak bagitau hang yg anwar nakkan hang ganti karpal dlm kes rayuannya di mahkamah persekutuan

    Reply
  • April 17, 2014 at 5:56 pm
    Permalink

    R.I.P. ???

    Tidaklah di benarkan bagi nabi dan orang-orang yg beriman, meminta ampun bagi orang-orang musyrik, sekalipun orang itu kaum kerabat sendiri, sesudah nyata bagi mereka bahawa orang-orang musyrik itu adalah ahli neraka.

    surah Al Taubah : 113.

    Reply
  • April 17, 2014 at 6:00 pm
    Permalink

    Jadi sebenarnya takde aman bagi yg mati dalam kufur….

    Reply
  • April 17, 2014 at 6:06 pm
    Permalink

    Udah-udahlah sebut orang yg dah mati….yang mati tetap dah mati…samada semasa hidupnya berjasa atau tidak…..itu semua biar yang Haq tentukan…..kita yang hidup pun akan mati….. lebih baik perbaiki diri dan jangan suka nak buat fitnah……..

    Reply
  • April 17, 2014 at 6:28 pm
    Permalink

    Bagi orang Islam yg ingin mengucapkan takziah kepada kaum keluarga si mati memadai dengan sebutan takziah….

    Reply
  • April 17, 2014 at 8:12 pm
    Permalink

    ALLAH permudahkan pas untuk langkah mayat kapal sink.beranikah pas?

    Reply
  • April 17, 2014 at 9:09 pm
    Permalink

    PAS tak nak langkah bangkai karpal tapi PAS menjerit-jerit mengangis meratapi kematian karpal sehingga menggelar dia seorang syuhadah…perghhhh, kucing aku pun sampai beristighfar panjang dengan kejahilan dan kebongokkan unit anal PAS yang kata karpal ialah seorang syuhadah

    Reply
  • April 17, 2014 at 9:26 pm
    Permalink

    Habih Karpal sings dah syahid(kata pencacai pas), siapa nak sambut & potong kek besday pok nik ajis kita?

    siapa nak sambut & potong kek besday pok nik ajis kita?siapa lagi?

    pastinya pok nik ajis akan rindukan arwah karpal singh (lagi pencacai pas kata, bukan aku)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *