Nurul Izzah buat U-Turn

Nurul Izzah sekali lagi mengejutkan dunia politik tanah air petang ini apabila mengeluarkan kenyataan bersama dengan suaminya tanpa menafikan bahawa beliau memfailkan tuntutan fasakh.

Jika pada sebelah pagi tadi beliau menafikan, melalui akaun twitter, ada memfailkan tuntutan cerai fasakh ke atas suaminya, Raja Ahmad Shahrir Iskandar, kenyataan terbarunya langsung tidak menafikan mahu pun mendakwa berita tuntutan fasakh tersebut palsu.

Menurut The Star:



PETALING JAYA: PKR vice president Nurul Izzah Anwar and her husband Raja Ahmad Shahrir Raja Salim have issued a joint statement, expressing disappointment over the attention given to their personal lives.

Without denying Nurul Izzah had filed a divorce petition in the lower Syariah Court in December, the couple said: “We are deeply saddened by the undignified intrusion into our private lives and will do our utmost to work out our continuing union”

“Our family is our priority, as is our time together, so we thank all our supporters for their kind understanding, and appeal to all to accord us privacy,” the couple added in a statement.

The statement was issued after The Star Online broke the news in the morning and the drama later in the day took a new twist with family members claiming that the Pqantai Dalam MP might be withdrawing the petition on Friday.

It is understood that family members had persuaded the couple to work things out after news broke online that Nurul had filed for divorce in late December.

Dua kenyataan berbeza dalam suatu hari menimbulkan pertanyaan sama ada wakil rakyat Lembah Pantai ini menyembunyikan sesuatu.

27 thoughts on “Nurul Izzah buat U-Turn

  • January 23, 2014 at 6:04 PM
    Permalink

    Moooo, terawang-awang, langit pun tak sampai bumi pun tak sampai…no rule belum bagi kata putus, mooo ada harapan ke idak, sama-sama la kita tunggu…

    mooo..relex moooo, hang jangan ikut perangai pakcik-pakcik hang yang bakar replica bendera Jepun…stay sober will you.

    Reply
  • January 23, 2014 at 6:05 PM
    Permalink

    Laa…it’s private matter la…

    Ada dia ambik duit rakyat?

    Reply
    • January 23, 2014 at 6:28 PM
      Permalink

      hahahahahahah….

      Reply
    • January 23, 2014 at 7:25 PM
      Permalink

      Pundek la Moooo…hang jangan nak pertahan kan paria ni…..depa tu sama jerr ngan bapak nya kaki putaq alam tu. Pi semak akaun dia kat Bank of Israel ataih nama Nurul Izah dok ada berpuluh puluh juta dolar AS sebagai simpanan tetap…dari sumber mana dia dapat pembiayaan sebanyak tu hah….? Ada ka dari sumber halal…???

      jawab Moooo kalo hang tak mau jawab dah soheh hang pun sama ngan puak puak Paria Kaki Rembatn PKR tu……!!!!

      Reply
    • January 23, 2014 at 9:45 PM
      Permalink

      Pembohong betul anak sulung autaman ni, kejap kata takde minta cerai dengan suami, tapi yang ni menunjukkan ape pulak???

      ————————————-
      KUALA LUMPUR 23 Jan. – Permohonan tuntutan bercerai secara fasakh oleh Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar terhadap suaminya, Raja Ahmad Shahrir Iskandar Raja Salim akan disebut semula di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur pada 18 Februari ini.

      Beliau yang juga Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) memfailkan permohonan itu mengikut Seksyen 52 Enakmen Undang-undang Keluarga Islam 1984, kira-kira dua minggu lalu.

      Kes itu telah disebut kali pertama di hadapan Hakim Syarie, Ab. Malek Awang kelmarin

      Reply
    • January 24, 2014 at 2:09 AM
      Permalink

      hahahaha ni bukan pasal private ni pasal kaki penipu .. ni baru betul punya anak dan bapak kaki penipu ..

      Reply
  • January 23, 2014 at 6:05 PM
    Permalink

    Tak nak komen Si Bung Mokhtar kat Las Vegas ronda2..?

    Reply
    • January 23, 2014 at 7:00 PM
      Permalink

      Laa…it’s private matter la…

      Ada dia ambik duit rakyat?

      Reply
      • January 23, 2014 at 9:46 PM
        Permalink

        kah kah kah kah kah kah…. moo.. moo.. itu ronda2, bukannya pergi meliwat…

        kah kah kah kah kah

        Reply
    • January 24, 2014 at 2:10 AM
      Permalink

      tu ‘private matter’ dia moo lembu bukannya kaki penipu macam pemimpin Pakatan

      Reply
  • January 23, 2014 at 7:08 PM
    Permalink

    hahahhaa……amekawww mooo

    Reply
  • January 23, 2014 at 7:14 PM
    Permalink

    SebaIK saja di provoke, agaknya mooo sudah terangkat sikit, terasa menasabah jugak. Janda pun jandalah, after all dia seorang anak pemimpin yang dia puja dan agong2kan. Yang lain tak penting baginya asalkan …bte Anwar . Wow..

    Dengan statement baru keluar itu semangat moo jatuh semula. Yang baru nak tegang sudah kendor balik.

    Ada tak ada kita boleh syorkan dia cari gambar nurul izzah simpan bawah bantah. Gambar bapaknya mungkin memang sudah ada dalam frame tergantung dalam rumah dia. Maklomlah pemimipin besar bakal PM Msia yang berjiwa rakyat (sampai buntut rakyat pun dia sapu…)

    Reply
  • January 23, 2014 at 8:16 PM
    Permalink

    Rrrrr..anak ummu wasatiyyahbuat filem bersunsur seka , taknak komen ka? Beli kondo dan rumah beratus juta??
    Oh ya..umno memang suka yg lucah…

    Reply
    • January 23, 2014 at 10:54 PM
      Permalink

      Pelakon filem lucah yang ada dalam PAS tu apa cerita lemmoo..!!!..PAS memang lucah ka Lemmmoo..!!

      Reply
    • January 24, 2014 at 10:16 AM
      Permalink

      janganlah jeles moo, orang tu buat filem beli kondo/rumah harga beratus juta cuma sikit je dia ambil dari RM207 billion yang kerajaan Jepun beri

      Reply
  • January 23, 2014 at 8:34 PM
    Permalink

    Aku faham kekecewaan hang moooo….sabar naaa, peluang hang bukan tertutup habis…cuma kena postpone sat, dia main tarik tali dengan hang.

    Reply
    • January 24, 2014 at 2:12 AM
      Permalink

      hahaha pemimpin Pakatan yang masuk video sebab perlakuan seks masing-masing tu jugak yang kau sanjung kan moo lembu !!!

      Reply
  • January 23, 2014 at 9:09 PM
    Permalink

    Aku memang malas nak ambik tahu pasal izzah punya wateva yg u-turn atau no-turn. Tak faedah pon. Dia nak melingkup ke apa ke – not interested. She does not have valuable berita pun kecuali scandal kolej memalukan.

    As it is pun, puak pemerintah negeri selangor tengah tunggu nak melingkup. Kecoh bagai nak rak.

    Oiii melayu pakatan haramjadah, jangan lena dgn gasak gasak sana sinun….semak sikit apa cina/kafir tengah buat, jangan sampai melayang tanah…aku dengar laaa ni tabika kemas suruh pegi packing sebab nak rampas tempat mcm giatmara.

    Reply
  • January 23, 2014 at 9:53 PM
    Permalink

    Tapi..kenapa dia mohon fasakh? Knp bukan digugurkan talak?
    Adakah ini suatu lagi permainan dia..biasanya kalau pompuan mohon fasakh..atas sebab2 kelemahan suami..contoh..tak memenuhi t/jwb dsb. Adakah permohonan dia tu sbg satu pre-empt nak menunjukkan bahawa dia tak salah….dia suci..dan suaminya yang tak betul? Mmg bijak anak beranak..sampai hal cerai-berai masih dia orng nak putar….sebutan kes ni 18 Feb..mahkamah dah kuarkan…adakah dia akan ikut stail bapak dia tunda..dan ters menunda?

    Reply
    • January 23, 2014 at 11:51 PM
      Permalink

      suami membantah tuntutan fasakh(bubar perkahwinan) yang dibuat isteri, ini bermakna si suami sahaja yang sebenarnya mahu berusaha menyelamatkan kelangsungan perkahwinan walaupun dalam kenyataan media berbunyi “KAMI amat sedih dengan cubaan gangguan yang menyentuh perkara peribadi KAMI apabila KAMI gigih berusaha untuk memastikan kelangsungan perkahwinan ini”

      dalam blog pro pembangkang ada yang siarkan gambar lelaki yang cuba mengganggu itu…antara anak puaka dan suaminya pasti si suami sukar nak nafikan berbanding anak puaka…hehehe

      mengikut undang-undang Syariah, tuntutan fasakh(bubar perkahwinan) biasanya akan melalui proses ‘sulh’ atau kaunseling

      kalau kaunseling gagal selamatkan kelangsungan perkahwinan, mungkin anak puaka boleh dianggap isteri yang nusyuz

      Reply
  • January 23, 2014 at 10:19 PM
    Permalink

    apa pun Moo kena tanya dengan apek Tian Chuak
    samaada dia ada apa-apa disebalik kes hangat ni…
    kalau kau minat kat Nurul
    kau kena siasat habis2san Moo..

    Reply
  • January 23, 2014 at 10:30 PM
    Permalink

    Kesian si suami,kena pintas dek ahli politik,jadikan seolah-olah suami yg salah bila isteri minta fasakh.

    Reply
  • January 24, 2014 at 3:01 AM
    Permalink

    sbijik bapak muka cam sial

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.