Mahkamah Rayuan Tolak Permohonan kerajaan dan Pemimpin Pakatan Rakyat

PUTRAJAYA 20 Jan. – Mahkamah Rayuan hari ini menolak rayuan kerajaan Malaysia terhadap perintah membayar ganti rugi berjumlah RM60,000 kepada lima peguam dan seorang aktivis dalam kes saman berhubung penangkapan serta tahanan salah kerana berhimpun sempena Hari Hak Asasi Manusia, tujuh tahun lalu.

Datuk Zaharah Ibrahim yang mengetuai panel tiga hakim bersama-sama Datuk Ananthan Kasinather dan Datuk Abdul Aziz Abdul Rahim memutuskan demikian sebulat suara tanpa perintah mengenai kos.

Panel tersebut turut menolak rayuan kumpulan peguam dan aktivis terbabit yang tidak berpuas hati dengan ganti rugi RM10,000 seorang yang diputuskan oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 10 Julai tahun lalu.

Lima peguam terbabit terdiri daripada Ahli Parlimen Subang, R. Sivarasa; Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang juga Ahli Parlimen Padang Serai, N. Surendran; Ketua Biro Hal Ehwal Guaman PKR, Latheefa Koya; Eric Paulsen; dan Amer Hamzah Arshad; serta aktivis, Johny Andu @ Abu Bakar Adnan. – UTUSAN ONLINE

6 thoughts on “Mahkamah Rayuan Tolak Permohonan kerajaan dan Pemimpin Pakatan Rakyat

  • January 20, 2014 at 3:44 PM
    Permalink

    hello! bolehkah anda jelaskan apakah kebaikan dan keburukan seseorang itu bertayam?

    Reply
    • January 20, 2014 at 5:07 PM
      Permalink

      Boleh…tapi first u kena explen dulu bertayam tu kuih ker atau sejenis biskut ker apa…ramai kat sini nak tahu juga…

      Reply
    • January 21, 2014 at 5:56 PM
      Permalink

      puak DAPigs gay yang gila anuuu !!! atau gilaa anuuuwarrrr !!! hahahaha

      Reply
  • January 20, 2014 at 3:53 PM
    Permalink

    apek bodoh,,kebaikanya mak lu akan suka kalau diliwat yang ada tayam, keburukanya – jubur mak lu akan jadi lebih besar – sekian

    Reply
    • January 20, 2014 at 4:01 PM
      Permalink

      heheheh…dia buat tak tau pulak. Mangkuk tu tak jawab lagi soalan aku, how its like to be a gay ??

      Reply
  • January 20, 2014 at 4:23 PM
    Permalink

    dua2 pun mahkamah rejek…..pening aarrrr

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.