Kenyataan Presiden Putrajaya Jam 11.45 Malam (Hari Ahad)

Presiden Putrajaya, Tan Sri Aseh Che Mat, sekali lagi mengejutkan pelbagai pihak apabila membuat kenyataan terbaru dalam Facebook beliau mengenai status kewujudan Hard Rock Putrajaya. Kali ini beliau menegaskan tiada permohonan dibuat jadi tidak timbul soal lulus atau tidak.

Ini berbeza dengan kenyataan dalam akhbar sebelum ini bahawa ia akan dibuka dalam masa empat bulan. Kenyataan ini juga agak berbeza dengan kenyataan rasmi beliau pagi tadi yang menyatakan pembukaan di HRC di Putrajaya baru peringkat cadangan.

Selain itu ia juga jelas bertentangan dengan maklumat dari beberapa pihak yang rapat dengan Putrajaya beberapa jam lalu kononnya Tan Sri Aseh memaklumkan HRC yang akan dibuka hanyalah outlet yang menjual barangan cenderamata.



Bagaimana pun kita masih menanti kenyataan tegas Tan Sri Aseh bahawa jenama Hard Rock Cafe tidak akan dibenarkan beroperasi di Putrajaya.

Apa yang ada sekarang ini hanyalah ayat basa-basi yang berbelit-belit. Sukar sangatkah untuk menyatakan berasaskan peraturan dan konsep Putrajaya tiada HRC akan diberi kebenaran beroperasi?

12 thoughts on “Kenyataan Presiden Putrajaya Jam 11.45 Malam (Hari Ahad)

  • January 6, 2014 at 12:17 AM
    Permalink

    apa besar sangat isu ini!nak cakap siang hingga malam!bodoh punya mykmu.net!

    Reply
    • January 6, 2014 at 1:22 AM
      Permalink

      sibuk pulak anak babi bertanya, lu kafir minoriti duduk tiam-tiam sulah

      Reply
    • January 6, 2014 at 7:34 AM
      Permalink

      apa bodoh punya tony , siang malam menyibukkan diri mencacai dekat mykmu.net ini !

      Reply
    • January 6, 2014 at 8:11 AM
      Permalink

      sikafir lahanat tu kalau kita diam dia nak pijak kepala, bila kita bertindak dia kelamkabut. dia takkan dapat samakan prinsip kakitangan kerajaan yg berani bercakap hal kebenaran dan membetulkan kisilapan. tidak seperti kerajaan pulau pinang yg cakap tak serupa bikin.

      hoi tony lu jangan ingat tindakan dap selangor dengan kerajaan 2/3 majoriti , BUKAN ISU KECIL YG MEREKA NAK PINDA PERLEMBAGAAN SELANGOR… kalau lu anggap kecil lu boleh jadi penyu tiada kepala nanti.. sendiri kena ingat, mana isu kecil dan isu besar..lu sial selalu ambil kesempatan…

      Reply
  • January 6, 2014 at 12:22 AM
    Permalink

    “Perbadanan Putrajaya tetap tegas dengan prinsip serta peraturan ketat yang tidak membenarkan unsur2 penjualan arak dan hiburan yang tidak bersesuaian demi menjaga kesucian dan imej Putrajaya sebagai Pusat pentadbiran kerajaan”.
    Diatas ini petikan dari kenyataan terbaru Presiden PPJ. Hebattttt bunyinya…!!!. Ada prinsip tetapi zip dimulut “lekang” dengan sendirinya apabila dia bersembang dengan pemilik HRC … dan dek kerana terlalu ghairah … terus update di wall Fb beliau (berkaitan pewujudan HRC di PJ) …. “belum pun duduk dah berlunjur” dan setelah “dihantuk dihempuk” baru tersedar dan menepuk dahi …. Nasib baik tak retak tempurung kepala tu ….

    Reply
  • January 6, 2014 at 12:25 AM
    Permalink

    Apa punya belitan….berbelit-belit last nanti terbelit

    Reply
  • January 6, 2014 at 12:26 AM
    Permalink

    bodoh punya president

    Reply
  • January 6, 2014 at 1:51 AM
    Permalink

    tu ayat mau cover malu selepas teruk kena bantai sama masyarakat melayu islam juga kerana nak amik hati kawan selepas bersetuju benarkan buka siap kuar statement akbar lagi, bagi kat orang lain lah jadi presiden perbadanan putrajaya dari bagi kat mangkuk ni kalau tak lepas ni adalah lain plak dia punya agenda

    Reply
  • January 6, 2014 at 7:35 AM
    Permalink

    aseh cakap macam kelinglah . konar sana sini .

    Reply
  • January 6, 2014 at 9:59 AM
    Permalink

    Tahniah rakyat muslim PutraJaya diatas ketegasan kalian dalam menegakan Islam.Semoga Allah melindungi dan membantu kalian dalam menegakan dan memperkukuhkan agama Islam.

    Reply
  • January 6, 2014 at 11:10 AM
    Permalink

    tak payah la nak jual jenama HRC kat putrajaya, awat tak boleh jual kat KL ka? sudahlah jgn buat kenyataan bodoh lagi

    Reply
  • January 7, 2014 at 5:32 PM
    Permalink

    Taknak ngaku salah pulak tu…
    Kalau TS belum mohon, apasal dia laju sangat nak umumkan?
    Apa pun tahniah pada mykmu kerana bersama cegah 1 kemungkaran.

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.