“Apa Salah Pesta Buih di Putrajaya – Pengarang The Star”

Pengarang Akhbar The Star yang terkenal dengan sikap menyebelahi kumpulan orang Islam yang berfikiran liberal dan pro-eksteremis Kristian di negara ini, hari ini, menempelak dan menyindir kumpulan yang menentang pembukaan Hard Rock Cafe Putrajaya sebagai “reaksi keterlaluan dan tidak beralasan.”

Beliau menulis:

Reason No 1: It was another classic case of Malaysian over-reaction. Perkasa was screaming its head off even though Putrajaya Corporation chief Tan Sri Aseh Che Mat said there was no application to open a HRC in the administrative capital. The local Hard Rock Café franchise holder Tan Sri Syed Mohd Yusof Syed Nasir also confirmed that there was no such plan. So what was the fuss all about?

Ini masalah pengarang akhbar yang malas membaca. Bantahan paling awal digerakkan oleh pengguna Facebook [https://www.facebook.com/pages/Rakyat-Malaysia-Menentang-Hard-Rock-Cafe-dan-Kelab-Malam-di-Putrajaya/249117548586909]. Perkasa dan sebagainya datang kemudian, Page ini muncul dua jam selepas tersebar berita berikut:

ARKIB : 04/01/2014

Hard Rock Cafe Putrajaya bakal dibuka

PUTRAJAYA 4 Jan. – Pelabur Hard Rock Cafe di Malaysia, Tan Sri Syed Yusof Syed Nasir akan membuka sebuah lagi cawangan restorannya di sini selepas pembukaannya di Kuala Lumpur, Pulau Pinang dan Melaka.

Presiden Perbadanan Putrajaya (PPj), Tan Sri Dr. Aseh Che Mat berkata, secara spesifiknya lokasi keempat Hard Rock Cafe itu ialah di Menara Ikhlas, Presint 3 di sini dan ia akan dibuka secepat mungkin iaitu antara tempoh tiga hingga empat bulan tahun ini.

“Ini akan melibatkan pelaburan yang agak tinggi kerana kita mahu Hard Rock Cafe berkenaan mampu menjadi tarikan baharu orang ramai untuk ke Putrajaya, terutamanya para peminat motosikal Harley Davidson,” katanya di sini hari ini.

Dalam perkembangan berkaitan, Aseh yakin dengan adanya Hard Rock Cafe berkenaan, ia mampu menjadi tarikan baharu bagi Putrajaya. – UTUSAN

Sekiranya Wong Chun Wai yang tidak boleh berbahasa Mandarin dengan fasih, juga tidak boleh berbahasa Melayu dengan fasih, eloklah beliau meminta wartawan beliau menterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris supaya ia mudah difahami.

Janganlah anggap semua orang Melayu yang membantah pembukaan HRC di Putrjaya sebagai bodoh, bangang dan bahlul yang membiarkan emosi melampaui pemikiran rasional.

Kita lihat sepuluh alasan yang Wong Chun Wai berikan memberi gambaran seolah-olah orang Melayu dan Islam di negara ini bodoh dan bahlul membantah sesuatu yang tiada isu, anti hiburan dan dan cepat melenting.

Hakikatnya yang kami yang membantah mempunyai alasan yang sangat jelas kerana ia telah diumum untuk dibuka oleh Tan Sri Aseh Che Mat.

Perkara kedua juga sangat melucukan dan mengelirukan:

Reason No 2: Have any of the critics ever set foot inside a HRC outlet? Seriously, do they know what they are talking about? The last time I was there, the Strollers Two was playing.

Hello, only uncles and aunties will know who the Strollers are.

Please lah. Tempat maksiat? Duh! HRC all around the world have a reputation for hosting family gatherings. Maybe the steaks are a little over-priced but it’s the last place you want to go for a pick-up, unless cougars are your preferences. Footnote: Cougars are not animals despite their somewhat animalistic demands.

pestabuihHRC
Kami juga bukan anti hiburan, apa yang kami mahukan hanyalah hiburan yang berpatutan dengan Putrajaya, bukannya semacam Hard Rock Cafe Kuala Lumpur atau Pulau Pinang yang bukan sahaja menjadi tempat tumpuan pemilik motor besar tetapi juga kumpulan manusia yang menjual diri dan pemabuk atau mengadakan pesta buih seperti di HRC Pulau Pinang.

10 perkara yang dikemukakan oleh pengarang The Star langsung tidak menyentuh hiburan melampau yang diadakan oleh Hard Rock Cafe. Beliau mungkin beranggapan boleh “menyesatkan” (mislead) sebahagian pembaca Islam liberal dan menunjukkan penentang HRC Putrajaya sebagai ortodok, jumud dan ekstremis Islam.

foamparty

Jika dilihat aktiviti-aktiviti Hard Rock Cafe Pulau Pinang misalnya, mungkin tajuk paling sesuai untuk tulisan The Star tersebut ialah, “Apa Salah Pesta Buih di Putrajaya?”

Sekadar mengulangi kumpulan membantah HRC di Putrajaya:

Jual Arak atau tidak, kami tidak mahu franchise arak menjadi mercu tanda Putrajaya. Isunya bukan jual arak, tapi imej arak yang akan memalukan Putrajaya. Pergilah buka hotel Hard Rock tempat lain.

Kalau Felda boleh buka Hotel di London harga beratus juta, kenapa tak boleh buka hotel, tak boleh labur di Putrajaya jika bandar ini kemaruk pelaburan sangat?

MESEJ MUDAH:

KAMI TIDAK MAHU PUTRAJAYA DIKAITKAN DENGAN BRAND FRANCHISE ARAK DAN HIBURAN BARAT!

The Star boleh terus memutarbelitkan fakta apabila membabitkan orang Melayu dan Islam. Kami akan terus mendedahkannya!

132 thoughts on ““Apa Salah Pesta Buih di Putrajaya – Pengarang The Star”

 • January 12, 2014 at 7:44 PM
  Permalink

  bodoh ini hak kebebasan bersuara!
  tak akan hanya umno yang boleh bersuara orang lain tak boleh!

  Reply
  • January 12, 2014 at 8:00 PM
   Permalink

   kebebasan bersuara hanya untuk ahli dap dan pap aje bila orang luar beri teguran pasti dap dan pap saman dimahkamah, di singapore setiap blog harus ambil lesen kerajaan jika dap bekuasa nanti setiap blog harus ambil lesen untuk kaya diri sendiri

   Reply
  • January 12, 2014 at 8:00 PM
   Permalink

   Si kristian bangsat dah bersuara.

   Reply
  • January 12, 2014 at 8:01 PM
   Permalink

   Tony Gunawan, abu jahal pun boleh fikir lebih baik dari kamu.

   Reply
   • January 12, 2014 at 9:48 PM
    Permalink

    Tony gayone bukan setakat jahat macam abu jahal…malah dia memang setan dah pun..!!..pencacai abadi Limkitsial anak beranak,,.!!!.. yang mahu menipu umat Islam dengan penggunaan kalimah Allah dalam kitab mereka…biasalah kafir laknat perangai pun macam setan,,. nak murtadkan orang mereka akan guna apa saja tipu muslihat …memang setan pun..!!.kafir laknat ni akan guna apa saja tipu muslihat yang diperturunkan oleh setan kepada mereka..!…

    Reply
    • January 13, 2014 at 1:22 AM
     Permalink

     biasalah bro e dengan a tak tahu nak bezakan oleh sjkc ini, tony balajar dari sjkc

     Reply
  • January 12, 2014 at 8:04 PM
   Permalink

   bodoh sebab dia sendiri tak tau apa yang dia sendiri cakap malah tak tau akan duduk perkara sebenar macamna lah boleh ambik orang bodoh letak jadi pengarang akbar sungguh memalukan dunia media keseluruhan nya

   Reply
  • January 13, 2014 at 1:07 PM
   Permalink

   Weii tony suka mengawan tapi lancau tok leh ngang lagi…lu jangan banyak cakap maa tanpa alasan yang munasabah. Memang betoi semua warga negara leh bersuara…tapi ada batas nya jangan sampai meluka kan hati oghang lain. Lu paham apa tu demokrasi..bukan democrazy la bongok. Tak dak kebebasan mutlak dalam sistem demokrasi,agama & budaya bangsa di dunia…setiap ucapan & tindakan mesti ada halangan ikut undang undang…bahkan kat US pun lu belum tentu lu leh bikin apa lu punya suka kalo melanggaq undang undang negara tu. Apa hang leh rogol pompuan ato hang leh tuduh Presiden Obama kaki rogol ka kat US…? Dah tentu hang kena saman berjuta juta dolar pasai buat fitnah. Begitu jugak kat Malaysia ada peraturan undang undang nya…apa hang ingat rakyat Malaysia ni tak bertamadun ka …leh ka hang bogel di tempat awam dah tentu hang kena tangkap polis macam kat US tu kan..kan..kan…manusia bongok…?

   Reply
  • January 13, 2014 at 1:14 PM
   Permalink

   Yg BODOH tu Tony4444 Refugee!!!

   Sekolah kat SRJKC, pelarian berasal dari negara China yg tak mengamalkan DEMOKRASI

   Pemilihan CEC parti DAPigs pun tak mendukung DEMOKRASI…ada hati nak bercerita pasal hak kebebasan bersuara!!!

   Mueh4444

   Reply
   • January 13, 2014 at 1:41 PM
    Permalink

    Sapa yg canang 1 Malaysia tu ntah????

    Reply
    • January 13, 2014 at 4:31 PM
     Permalink

     La…napa Mooh…

     Tetiba cerita 1 Malaysia!!!

     Hang percaya ka cakap Najib pasal 1 Malaysia!!!

     Pergi TAKE BEER la Mooh!!!

     Reply
    • January 13, 2014 at 4:32 PM
     Permalink

     1 malaysia tu pesta buih ke moooo ??? sekolah tamil mana yang hang belajar dulu moooo ??? guru besar, cikgu dan murid semua boleh jadi benak macam hang…sekolah tamil mana ????

     Reply
  • January 13, 2014 at 4:22 PM
   Permalink

   inilah contoh puak DAPigs yang dibanggakan PAS dan macai mereka dalam mykmu ni .. hahahaha

   Reply
  • January 13, 2014 at 4:26 PM
   Permalink

   bebas bersuara pakai kepala butuh bapak ko.. mcm tu??

   Reply
  • January 14, 2014 at 2:56 AM
   Permalink

   Tony Gunawan is an outright Rascist Idiot in his own world !

   Reply
 • January 12, 2014 at 8:09 PM
  Permalink

  pengarang the star sudah ketinggalan bas hanya mendapat berita ujung dan tak tau ujung pangkal atau jenis yang malas nak ambil tau, macam ini kah nilai seorang pengarang akbar yang menulis tanpa merujuk kepada keadaan semasa tak ubah seperti blogger cap ayam

  Reply
 • January 12, 2014 at 8:17 PM
  Permalink

  Tengok islamik sungguh konsep perkahwinan pemimpin ameno, si Ismail sabri tu. Itu konsep wassatiyyah ke???

  Reply
  • January 12, 2014 at 8:27 PM
   Permalink

   moooo si pembela kristian.

   Reply
   • January 13, 2014 at 8:41 AM
    Permalink

    Tak dak idea la tu…

    Reply
    • January 13, 2014 at 12:15 PM
     Permalink

     Hang banyak idea Mooh…

     Idea menipu bolehlah…

     1) Bangau Supersonic
     2) Dilution of Interest
     3) APCO
     4) Duit pampasan Jepun
     5) Banyak nak list ni….

     Tapi ada jugak cerita dari hang yg betul, Mooh mabuk4444 pergi Zouk tgk amoi masa New Year, tension Nora Danish tak syok kat Mooh dan org2 bodoh jer tolak UMNO…

     Mueh4444

     Reply
     • January 13, 2014 at 12:22 PM
      Permalink

      kalau byk , list la…

     • January 13, 2014 at 12:28 PM
      Permalink

      Hehehe….pada jam 8.41 am hari ni…punya hebat cerita hang kata org lain takder idea…

      La ni, hang terus tak hebat lak yer Mooh…

      TAKE BEER lagi Mooh!!!!

     • January 13, 2014 at 1:41 PM
      Permalink

      Compare dgn hang, memang jauh lebih hebat la…Hang ni melayu cap ayam jer..aku ckp jgn cakap “Take Beer’ ko cakap jugak..itu soal akidah..

     • January 13, 2014 at 1:57 PM
      Permalink

      La…salah ka org Kristian macam hang BERTAKE BEER Mooh!!!

      MUEH4444

     • January 13, 2014 at 4:23 PM
      Permalink

      saudara WTF dah listpun setiap kebodohan kau moo lembu oiiii .. take beer ni memang sesuai dengan PAS dan macai macam kau moo lembu !! kau sendiri mabuk take beer malam tahun baru kakakaakak

  • January 12, 2014 at 8:34 PM
   Permalink

   dia nanyi2 salah ke mooo?. anwar menari2 tak kau tegur malah anwar pakai nandak india pula anwar sebagai orang macam itu kau tak teguh mooo? sila jawab, satu lagi pas dan pkr pertama buka club malam di shah alam tak kau tegur moo sila jawab mooo

   Reply
  • January 13, 2014 at 1:14 PM
   Permalink

   Ala macam KM Pulau Pinang LGE pakai kereta baru Merc harga RM650,000.00 tu…tengah kos hidup semakin melambong lambong..dia masih bermewah mewah tanpa mengira sensitiviti rakyat Penang tu…. pemimpin munafiqiah la kata kan..betoi kan mooooo….?

   Reply
   • January 13, 2014 at 1:40 PM
    Permalink

    Keta dia RM298k, entitlement.Merc S CLass nak nak tukar model baru, so dapat huge discount plus no tax.

    Zahid Hamidi sambut besday je RM120k….lepas makan jadi taik…

    Reply
    • January 13, 2014 at 2:58 PM
     Permalink

     tak payah kau bohong mooo mercedas dap mesti satu juta punya jika ditambah dengan ciri2 kelamatan kalas peluru level 10 dan kalis bom tak payah nak tipu rakyat lagi

     Reply
    • January 13, 2014 at 4:26 PM
     Permalink

     kalau zahid tu memang sah kau menipu moo lembu .. inilah perangai take beer kau !!! hahahaha

     huge discount kat kepala lutut kau moo lembu kakakaka , macai pakatan melalak pasal kemiskinan tapi pemimpin Pakatan bermewah dengan kereta mewah dan duit rakyat!!!

     Reply
 • January 12, 2014 at 8:59 PM
  Permalink

  moo ingatlah setiap yang hang tulis di sini pun Malaikat baca. Kalau hang bukan Islam tak apa lah. Kalau hang Islam fikirlah panjang-panjang. Jangan ingat buh nama samaran malaikat tak tau hang yang tulis.

  Reply
 • January 12, 2014 at 10:18 PM
  Permalink

  Malaysia majoritinya terdiri daripada bangsa Melayu beragama Islam, kalau puak Kristian ni ghairah sangat hendak pesta buih, pergi saja negara seberang tambak, jangan cakap mandi buih, mandi asid pun ada.

  Reply
  • January 12, 2014 at 11:31 PM
   Permalink

   Bgsa melayu beragama Islam??? Tgk pemimpinnnya sambut majlis kenduri ikut konsep islam ker?

   Reply
   • January 12, 2014 at 11:42 PM
    Permalink

    pembela kristian bercakap pasal Islam..

    Reply
    • January 13, 2014 at 8:40 AM
     Permalink

     Propa ameno jer…

     Reply
     • January 13, 2014 at 12:10 PM
      Permalink

      La…hang bukan Kristian ker Mooh!!!

   • January 13, 2014 at 12:28 AM
    Permalink

    Lembu Moo pun teringin mandi buih ka

    Reply
   • January 13, 2014 at 1:24 AM
    Permalink

    anwar di sambut oleh dap dengan bir di pinang

    Reply
    • January 13, 2014 at 11:22 AM
     Permalink

     DSAI minum ka?

     Reply
     • January 13, 2014 at 12:10 PM
      Permalink

      Hang ajak la Nuar Berahi minum…

      Macam malam sambut New Year hari tu, hang mabuk444 pergi Zouk tgk amoi!!!

      Mueh4444….TAKE BEER!!!

   • January 13, 2014 at 11:48 AM
    Permalink

    jijiklah bila barua kafir macam moo nak tegur orang Islam

    Reply
   • January 13, 2014 at 4:32 PM
    Permalink

    macam nik ajis sambut harijadinya kat rumah karpal singh yang jelas anti Islam dan anti melayu kan moo take beer !!!

    Reply
 • January 12, 2014 at 10:37 PM
  Permalink

  siapa lancau paling panjang dialah paling berkuasa bercakap ,siapa punya lancau pendek dia tiada hak langsung untuk bersuara!faham tak!

  Reply
 • January 12, 2014 at 11:29 PM
  Permalink

  Umno kata , tak nak arak sbg mercu tanda putrajaya, tmpt lain ok ka???

  Reply
  • January 13, 2014 at 12:12 AM
   Permalink

   tempat ok tapi kawasan cina tapi pas ok kalau arak di kawasan melayu

   Reply
   • January 13, 2014 at 11:22 AM
    Permalink

    Laaa……ada ka kat malaysia kawasan melayu sahaja???

    Reply
    • January 13, 2014 at 12:08 PM
     Permalink

     Yalah…nak bagi hang mabuk4444

     Apalah lu ni Mooh…

     Reply
    • January 13, 2014 at 4:59 PM
     Permalink

     kalau PAS moo lembu mana ada fikir kawasan melayu atau tak … yang PAS tahu arak , judi , disko dan rumah urut tu halal !!! padahal sebelum berkuasa habis dikafirkan orang UMNO .. bila dah ada kuasa hukum halal haram habis dicampakkanya dalam longkang !!!

     Reply
  • January 13, 2014 at 11:49 AM
   Permalink

   tempat lain macam di KB bergelar serambi mekah pun pork nik setuju boleh jual arak, apa engkau nak kata moo?

   Reply
  • January 13, 2014 at 4:34 PM
   Permalink

   ni teringat janji PAS pasal Selangor , konon jatuh murtad kalau ada kedai jual arak , judi dan disko .. tapi bila PAS berkuasa kat Selangor , judi , arak dan disko tiba-tiba jadi halal pulak malah hukum murtad pun dah kena masuk longkang oleh PAS !!!

   Reply
 • January 12, 2014 at 11:33 PM
  Permalink

  Dok kecoh pndpt org bukan Islam pulak, Hard rock tu sape punya?a.??? Org MCA? MiC? Dap?..org ameno punya….

  Reply
  • January 13, 2014 at 12:21 AM
   Permalink

   hard rock itu orang putih punya kami tahu orang melayu ambil francis dari orang putih dia bukan ahli politik jangan malu mooo’ kalau tahu hard rock itu dari umno punya cepat2 dap tutup hard rock dekat p.pinang, unmo tak melabur bidang arak jangan malu’ pkr sangup bidang judi

   Reply
   • January 13, 2014 at 8:40 AM
    Permalink

    Baguh la..lepas ni ambik francasi melayu punya , San Miguel!

    Reply
    • January 13, 2014 at 11:52 AM
     Permalink

     asal mabok todi je mesti buat fitnah…todi dan fitnah ialah makanan ruji nakram(moo)

     Reply
    • January 13, 2014 at 12:06 PM
     Permalink

     Tak habis2 San Miguel!!!

     Hahahaha…TAKE BEER MINUM PASBERG

     Reply
    • January 13, 2014 at 4:35 PM
     Permalink

     fitnah san miguel oelh macai Pakatan yang dah lama kantoi pun kau bawakkan lagi fitnah yang sama kan moo lembu !! memang kau ni take beer punya manusia laa moo lembu !!!

     Reply
  • January 13, 2014 at 1:22 PM
   Permalink

   Hang no moooo betoi betoi Paria Rakyat PR tu ha. Sanggup di perkuda kan oleh pemimpin cina haprak dongga Demokrasi Akan Punah DAP tu….hang pa macai macai melayu jadi ancua murah dari kalangan Pemimpin Kaki Rembat PKR & Politikus Akal Sengal PAS tu.

   HIDUP MELAYU MACAI DAP……!!!

   Reply
  • January 13, 2014 at 4:39 PM
   Permalink

   dapat kat PAS habis dihalalkannya macam kedai judi dan arak di Selangor .. dulu sebelum berkuasa PAS jatuhkan murtad dan kafir TAPI bila berkuasa hukum tu dicampak dalam longkang .. itulah kau macai

   Reply
 • January 12, 2014 at 11:35 PM
  Permalink

  Pesal ada gesaan Tun M masuk balik dalam umno????. Mesti kapal sudah goncang…why Mykemut.net tak nak discuss issue ni???

  Reply
  • January 13, 2014 at 12:55 AM
   Permalink

   pkns ada saham judi jangan malu mooo

   Reply
   • January 13, 2014 at 8:39 AM
    Permalink

    PKNS? Bawk bukti kat sini??

    Ya ke??? BN tak dak? Tok wan Najib? San Miguel?

    Reply
    • January 13, 2014 at 12:05 PM
     Permalink

     PKNS memang ada saham judi moo, kalau engkau tak percaya tanyalah musibat(anwar) itu…susah sangat ke engkau nak tanya musibat(moo) itu moo?

     Reply
    • January 13, 2014 at 4:40 PM
     Permalink

     kau pulak bawak bukti pasal San Miguel tu moo lembu , kami nak tgk , dah beberapa tahun aku mintak , kau asyik lari jee !!!

     Reply
   • January 13, 2014 at 10:25 AM
    Permalink

    Ha Ha Ha!!! tengok ! garang tak si lembu ni, bila kita persoalkan puak dia? siap tanya bukti tuh!.
    Bagus mooo… anda benar-2 mempraktikan assobiyah pas sebenar macam Nik Aziz dan pemimpin pas buat.

    Reply
  • January 13, 2014 at 1:34 PM
   Permalink

   Sapa kata UMNO dah goncang mooooo…? Pi semak kedudukan UMNO pada PRU13…menang 88 kerusi berbanding ngan PRU12 cuma 79 kerusi parlemen jerr. Ada kemajuan 9 kerusi la bongopk oii.

   Yang dah pasti tenggelam ada la PKR merosot ka 30 kerusi & hamPAS plak susut 2 kerusi apa ceghita moooo…? Jadi sapa yang goncang…UMNO ka PKR & hamPAS tu hah…? Yang kenyang ada la ikan yu dari cina koi DAP tu depa menambah lagi kerusi jadi 38 akibat kapal Penipu Rakyat PR semakin goncang di pukoi gelombang tsunami cina…melayu PKR/PAS dah ghebah dan tenggelam….akibat kebodohan para pemimpin melayu yang serba tongong tu memanjang jadi kuda tunggangan cina DAP…kah..kah..kah..Kak Coh tegelok nih….!!!

   Reply
 • January 12, 2014 at 11:35 PM
  Permalink

  Errrr….hari tu ada artikel kata akan jadi perang besar Dap kat Johor….aku tgh tu ggu ni…..

  Reply
 • January 13, 2014 at 12:42 AM
  Permalink

  Cina=babi kira undi pun tak reti sibuk jaga hal melayu.

  Reply
  • January 13, 2014 at 8:38 AM
   Permalink

   Tak menyambut konsep 1 malaysia pun yg dicanangkan Najib?? Kalau rg PR ckp mcm ni, dalam lama kena ISA (dulu la..).

   Reply
   • January 13, 2014 at 12:18 PM
    Permalink

    La…masa hang rempuh stage sambutan New Year 1 Malaysia kat dataran Merdeka baru2 ni, hang kena tangkap ka???

    Bukan hang pi mabuk4444 pergi Zouk tgk amoi Mooh…

    Takkan lupa kot…BTW TAKE BEER Mooh!!!

    Reply
    • January 13, 2014 at 12:21 PM
     Permalink

     Itu imaginasi hang berdasarkan pengalam lampau hang sendiri. Tak payah apply kat aku.

     Reply
     • January 13, 2014 at 1:38 PM
      Permalink

      Pengalam hang laa…\

      Yg lain semua imaginasi ko…

     • January 13, 2014 at 1:52 PM
      Permalink

      Mana ada!!!

      Hang sendiri BERTAKE BEER Mooh!!!

     • January 13, 2014 at 4:48 PM
      Permalink

      hahaha sapa yang tak ingat hari tu moo lembu oii , kau cakap merapu serupa orang mabuk todi !! sampai lepak kat zouk

 • January 13, 2014 at 1:39 AM
  Permalink

  Pelabur Hard Rock Cafe Malaysia ialah Tan Sri Mohd Yusof bin Tan Sri Syed Nasir bin Ismail..bapanya TanSri Syed Nasir adalah bekas Pengarah Dewan Bahasa pada tahun2 60an dan juga pernah menjadi Ahli Parlimen Muar adalah pejuang bahasa Melayu yg gigih sehingga akhir hayatnya..Tan Sri Mohd. Yusof dikenali juga dgn nama Jojo adalah juga seorang usahawan yg berjaya dan terkenal terutama dalam bidang hiburan peringkat antarabangsa..beliau jugalah yg membawa Michael Jackson mengadakan konsert diMalaysia..Ini menunjukkan bahawa orang Islam yg sanggup mengenepikan soal haram halal menjual arak di Hard Rock Cafe boleh berjaya dalam perniagaan dan juga sebagai usahawan terkemuka..sekarang mereka hendak meletakkan pula Hard Rock Cafe di Putrajaya..pada mulanya pihak perbadanan Putrajaya bersetuju tetapi setelah ada bantahan dari pelbagai pihak nampaknya usaha ini gagal..hinggakan Pusat Hard Rock Cafe diLondon menafikan ada membuat permohonan tersebut..Kalau sekiranya ia boleh diluluskan maka orang Islam juga patut dibenarkan mempunyai premis2 perjudian 4 Nombor Ekor utk mengikut jejak usahawan berjaya seperti Tan Sri Mohd.Yusof..

  Reply
  • January 13, 2014 at 8:37 AM
   Permalink

   Hidup Isle ala UMNO!

   Reply
   • January 13, 2014 at 12:05 PM
    Permalink

    Janji jangan hidup Kristian ala DAPigs!!!

    Mueh4444

    Reply
    • January 13, 2014 at 1:42 PM
     Permalink

     MCA tu Islam ka??

     Reply
     • January 13, 2014 at 1:49 PM
      Permalink

      Napa DAPig2…hang meroyan ka aku kata “janji jangan hidup Kristian ala DApigs”

      Fuckutan sgt hang ni!!!!

      Mueh4444

   • January 13, 2014 at 1:48 PM
    Permalink

    Bagus la kalo isle ala UMNO…bukan isle ala hamPAS haprak nampak waraq dongga tu Moohyideeeeen serba cerdik tapi pandir….!!!

    Reply
   • January 13, 2014 at 3:24 PM
    Permalink

    bapa unmo tapi tak semesti dia unmo cuba tengok tun ghafar anaknya pkr jangan malu ya kami orang unmo akan membantah jika unmo buat salah tak ada satu ahli unmo dibuang jika memberi tuguran pada ahli unmo jangan malu ya contoh kes hard rock kami orang umno akan membantah.. pas dalam kes murtad ada orang pas membantah ada aje orang dibuang semua gila kuasa’ takut kehilangan kuasa

    Reply
  • January 13, 2014 at 12:04 PM
   Permalink

   Hang cadangkan diri hang patut dibenarkan mempunyai premis2 perjudian 4 Nombor Ekor ka Alyabu!!!

   ROFL!!!

   Reply
   • January 13, 2014 at 12:20 PM
    Permalink

    Tu cadangan hang.

    Reply
    • January 13, 2014 at 12:24 PM
     Permalink

     Alyabu yg jealous tak dapat lessen membuka premis2 perjudian 4 Nombor Ekor, aku pulak dipersalahkan…

     TAKE BEER Mooh….

     Reply
     • January 13, 2014 at 1:38 PM
      Permalink

      WTF Bodod, berapa kali aku ckp dgn ko, jgn buat main “Takbir” dgn “Take beer” ini soal akidah.

      Nmpk sgt ilmu agama hang tak cukup.

     • January 13, 2014 at 1:50 PM
      Permalink

      Ilmu berkenaan agama Kristian yg dianuti oleh Mooh, memang aku tak cukup Mooh…

      TAKE BEER MOOH!!! MUEH4444

     • January 13, 2014 at 1:58 PM
      Permalink

      Ala Moohyideeeen serba pandir setakat jerit kata kata TAKBIR bukan nya islam pun…ada kawan aku penganut PAS dia ni pun kaki minum bier,zina ngan pelacoq tapi makan babi tak nak lak kunun nya haram…tapi tang zina & togak artak tak haram plak.Ni la pemahaman puak puak bengong hamPAS ni…haram & halal sekerat kerat jerrr. Bila di tanya pasai apa dia togak arak,zina dll…dia kata ayaq ngan minyak mana leh campoq. Buat solat,pi haji & puasa dah gerenti dapat pahala berghanda ganda…tang dosa dah tentu ALLAH hapus kan pasai dah kena cover oleh solat,tunai haji berkali kali & puasa setiap tahun tanpa miss sehari pun. Tu la pendapat puak puak hamnPAS yang dah sewel tu Moooo…!!!

   • January 13, 2014 at 4:51 PM
    Permalink

    cadangan saudara WTF tu amat bagus , macam dulu masa Selangor under BN .. sebab arak dan judi habis dimurtadkannya orang UMNO

    tgklaa bila PAS berkuasa , arak , judi , rumah urut dan disko semuanya dah jadi HALAL beb !!!

    Reply
  • January 13, 2014 at 12:38 PM
   Permalink

   bapaknya je orang UMNO tapi alyabu tak kata dan tak dapat buktikan anaknya orang UMNO juga

   boleh tak saya kata semenjak bapaknya tak jadi lagi ahli parlimen UMNO/BN, bapaknya telah bertukar haluan menyokong pakatan haram?

   alyabu nak bukti?

   buktikan dulu anaknya itu orang UMNO dan buktikan dulu komen(nak anggap satu pertanyaan pun boleh) saya dibawah ini:

   alyabu kata anaknya itu terkenal dalam bidang hiburan tapi alyabu tak kata dan tak dapat buktikan anaknya itu dibenarkan oleh undang-undang untuk memohon lesen jual arak atau jual kertas judi 4 nombor ekor

   kalau alyabu percaya orang Islam dibenarkan memohon dan mendapat kelulusan lesen jual arak atau lesen jual kertas judi 4 nombor ekor, silalah alyabu beritahu ‘PBT’ mana yang luluskan permohonan orang Islam itu yang nak jual arak atau nak jual kertas judi 4 nombor ekor?

   boleh ya alyabu?

   Reply
   • January 13, 2014 at 2:19 PM
    Permalink

    kepada alyabu, ada satu lagi pertanyaan untuk anda jawab jika anda mahu mendapat tambahan markah lulus ujian…

    pertama saya nak kata bagus anda menentang tidak suka HRC buka outlet/cawangan di Putrajaya tapi….

    saya tidak pernah nampak anda membantah tempat-tempat hiburan dan maksiat penuh dengan arak, mesen judi dan gro@pelacur yang dibiarkan dan dikembang-biak dengan begitu oleh pakatan haram di 2 buah nengeri yang mereka perintah?

    Reply
    • January 13, 2014 at 2:23 PM
     Permalink

     kepada alyabu, ada satu lagi pertanyaan untuk anda jawab jika anda mahu mendapat tambahan markah lulus ujian…

     pertama saya nak kata bagus anda menentang tidak suka HRC buka outlet/cawangan di Putrajaya tapi….

     saya tidak pernah nampak anda membantah apatah lagi mengutuk tempat-tempat hiburan dan maksiat penuh dengan arak, mesen judi dan gro@pelacur yang dibiarkan dan dikembang-biak dengan begitu banyak oleh pakatan haram di 2 buah negeri yang mereka perintah?

     Reply
  • January 13, 2014 at 1:45 PM
   Permalink

   Kita jangan begitu taksub pada nama individu walo pun ada unsuq kearaban…tak mesti nya arab tu islam jati. Arab cuma identiti bangsa…bukan nya agama. Arab ada jugak menganut kristian,ateisme & paganisme. Begitu jugak melayu ada jugak islam..ada jugak kristian,buddhisme,hinduisme macam rumpun etnik melayu kat Idonesia tu….!!!

   Reply
  • January 13, 2014 at 3:57 PM
   Permalink

   bapa unmo tapi tak semesti dia unmo cuba tengok tun ghafar anaknya pkr jangan malu ya kami orang unmo akan membantah jika unmo buat salah tak ada satu ahli unmo dibuang jika memberi tuguran pada ahli unmo jangan malu ya contoh kes hard rock kami orang umno akan membantah.. pas dalam kes murtad ada orang pas membantah ada aje orang dibuang semua gila kuasa’ takut kehilangan kuasa

   Reply
  • January 13, 2014 at 11:06 AM
   Permalink

   Si macai pembela kristian.

   Reply
   • January 13, 2014 at 11:23 AM
    Permalink

    Propa ameno yg dah tak dak idea. menteri KDN ameno pun tak boleh nak ambik tdkn dari keputusan mahkamah yg dah dibuat. kejap semnj masia tak boleh, S& Swk pulak – boleh…

    Reply
    • January 13, 2014 at 11:48 AM
     Permalink

     Perjuangan si macai kristian…menabur fitnah demi fitnah bagi memastikan kelangsungan hidup mati pr.

     Reply
     • January 13, 2014 at 12:17 PM
      Permalink

      Fitnah kalu, saman la!

     • January 13, 2014 at 12:19 PM
      Permalink

      Hang nak siapa saman siapa ni Mooh!!!

      Mueh4444!!!

     • January 13, 2014 at 1:37 PM
      Permalink

      Saman Hang la…!

     • January 13, 2014 at 1:51 PM
      Permalink

      Nak saman aku pulak!!!

      MUEH4444

     • January 13, 2014 at 4:52 PM
      Permalink

      hahaha moo cakap berbelit oiii

    • January 13, 2014 at 4:53 PM
     Permalink

     dah JAIS ambik tindakan puak Pakatan dan PAS yang pergi maki hamun .. apa laa kau ni moo lembu !!! take beer dengan DAPigs jee keje kau

     Reply
  • January 13, 2014 at 12:03 PM
   Permalink

   La…anak Ismail Sabri pun hang melepas jugak!!!

   Hahahaha…terimalah hakikat, takder perempuan nakkan hang Mooh…

   Hang pi mabuk4444 cari kat Zouk la, mana tahu ada amoi nak sangkut kat hang

   Reply
   • January 13, 2014 at 12:18 PM
    Permalink

    Pandai hang divert issue ni, Islamik sgt Pemimpin dan keluarga UMNO ni… Tak pa, janji melayu, yg kita kecoh, org cina DAP masuk surau, org Islam masuk tak tutup aurat no hal.

    Reply
    • January 13, 2014 at 12:22 PM
     Permalink

     Hang divert issue dulu….ni article berkenaan kenyataan akhbar STAR, tetiba hang cerita pasal majlis perkahwinan anak Ismail Sabri!!!

     Awat Mooh…nak divert issue pasal org Islam masuk tak tutup aurat pulak???

     Mueh4444

     Reply
     • January 13, 2014 at 1:37 PM
      Permalink

      Smenjak bila pulak hg discuss pasal topic tu semata2..hang tgk balik posting2 hang dulu…

     • January 13, 2014 at 1:52 PM
      Permalink

      Eh….kena caught RED HANDED suka divert issue, tak mengaku lagi…

      TAKE BEER Mooh!!!!

    • January 13, 2014 at 4:54 PM
     Permalink

     Islamik cara PAS dan Pakatan ialah pemimpin mereka banyak yang kena tangkap khalwat dan zina , malah ada video seks lagi .. itulah pemimpin PAS dan pakatan bila ber take beer dengan DAPigs

     Reply
 • January 13, 2014 at 12:17 PM
  Permalink

  Sebab apa kami sayang BN:
  .
  .
  This is a fact of Malaysian political life: apart from the government’s favourite target Datuk Seri Anwar Ibrahim, all other ministers or former ministers have never seen the inside of a jail.

  There will be a few near misses here – one that comes to mind is the 1982 murder of an Umno politician – and there but no one pays the ultimate price for whatever they did while in office.

  Today, former MCA president and retired minister Tan Sri Chan Kong Choy joined the long list of former ministers who were spared incarceration when prosecutors dropped three cheating charges against him in connection with the Port Klang Free Zone (PKFZ) project.

  The project was initially tagged at RM1.1 billion when it was first mooted in 1997, but more than quadrupled to RM4.6 billion by 2007. The final cost to taxpayers has been estimated at RM12.5 billion.

  No one has yet been punished for the scandal.

  An independent investigation of the PKFZ farce showed that the former MCA president was among a few who had committed serious breaches that had ballooned the project’s cost and led to billions of dollars in losses.

  The PricewaterhouseCoopers report in 2009 had singled out Chan, Madam O.C. Phang, the former general manager of the Port Klang Authority and board directors of the port agency for not carrying out their duties with adequate care.

  But perhaps the case had to have an abrupt ending.

  Otherwise it could have been embarrassing for Tun Abdullah Badawi, the then prime minister who would have had to explain why certain decisions were made by his government; why his signature was on certain agreements and whether his cabinet colleagues were even in the loop when some critical decisions on the PKFZ were made.

  In short, Chan would not have been the only one on trial.

  Abdullah, his Cabinet colleagues and a few politicians, including one from East Malaysia who was recently given a plum assignment by Prime Minister Datuk Seri Najib Razak, would have also had to answer a clutch of questions.

  Like, how land bought in the 1990s for RM96 million or roughly RM3 per sq ft was later sold in 2002 for RM1 billion, or roughly RM25 per sq ft.

  And why the vendor was given sole rights to develop the free trade zone without an open tender.

  And how it managed to raise funds through the issuing of bonds that were backed by so-called “letters of comfort” from Malaysia’s Transport Ministry.

  But the prosecutors have come to save the day. And another person in the PKFZ scandal walks away free. No one is left holding the baby except Malaysians – who will see their tax money being poured down another black hole.

  Karl Marx was right. History repeats itself, first as tragedy, second as farce. That really sums up the PKFZ scandal. – January 13, 2014.

  Reply
  • January 13, 2014 at 12:43 PM
   Permalink

   nakram(moo) anggap je hakim yang mengendalikan kes PKFZ sama bongok dengan hakim yang mengendalikan kes liwat 2 musibat(anwar) itu

   Reply
   • January 13, 2014 at 1:36 PM
    Permalink

    anggap tak anggap RM billion duit rakyat hilang tanpa di ambik tdkn….

    Org umno buat derrrrkkk jer..

    Reply
    • January 13, 2014 at 2:08 PM
     Permalink

     sebahagian dari berbilion RM itu yang dibelanjakan dengan cara betul kerajaan tak boleh minta(dapatkan) balik…hanya yang dibelanjakan dengan cara tidak betul kerajaan berhak dan mempunyai kuasa untuk mendapatkan balik

     macam aset NFC, bila masa ada aset NFC hilang begitu saja tak dapat dikesan oleh kerajaan? kalau tiada satu pun aset NFC semuanya telah diseleweng/dicuri maka gilalah ada syarikat dari Jepun berminat nak ambil- alih pengurusan dan majukan NFC

     Reply
     • January 13, 2014 at 2:42 PM
      Permalink

      Ya ka??? Macam tu jer??? Ish..ish..kalau Hutang PTPTN RM30k, korang kejar, tapi kalau million2…korang tertib sgt…..

     • January 13, 2014 at 3:07 PM
      Permalink

      Napa Mooh….

      Hang belum habis bayar hutang PTPN berjumlah MYR 30,000.00 ker???

      Tu lah, org dah kata, jangan gatal beli PUG kalau belum habis bayar hutang PTPTN!!!

      La ni, PUG tah ke mana, hutang PTPTN tak bayar4 lagi!!!

      Tu la skg Mooh bawak motor cabuk jer, sambil mabuk4444 pergi Zouk cari amoi!!!

      Mueh4444

     • January 13, 2014 at 3:12 PM
      Permalink

      mana ada percuma mooo di us dan singapore pun belajar hutang jangan malu mooo

     • January 13, 2014 at 4:05 PM
      Permalink

      kalau merugikan projek yang dibuat PKFZ, takdelah si gagap pernah sibuk dulu minta kerajaan persekutuan serah pengurusan dan projek-projek yang diberhentikan(kerana kes mahkamah) kepada kerajaan negeri Selangor dan kroni@ kontraktor pakatan haram

      rafizi pun pernah kenen-kenen kata minta kerajaan persekutuan serah NFC kepada kerajaan negeri Selangor untuk diuruskan…engkau mana tahu semua ini moo sebab engkau kan suka duduk bawah tempurung

    • January 13, 2014 at 4:57 PM
     Permalink

     kalau macam ni moo lembu ramai pemimpin PAS dan Pakatan pun perlu diambil tindakan sebab duit rakyat dibawah mereka banyak yang rugi !!!

     Reply
 • January 13, 2014 at 3:32 PM
  Permalink

  Masalah jika mahu perbanyakan pusat hiburan yang melampau kerana yang dah ada sama ada berlesen atau tidak hanya memberi keuntungan poket..manakala moral anak bangsa yang terikut ikut dengan hiburan melampau sekian hari makin bertambah.namun apa yang sedih ada pihak menyalahkan kerajaan jika isu moral anak bangsa hancur.jika ada bantahan supaya tidak didirikan HRC ada pula pihak menuduh anti hiburan.ini semua kaki busuk longkang najis

  Reply
 • January 13, 2014 at 4:36 PM
  Permalink

  Suruh cina pengarang STAR tu pi tanya mak dia…pesta buih lelaki perempuan kalau buat depan rumah dia ok ke ???

  SRJKC patut di hapuskan kerana keluarkan pelajar-pelajar cina yang bodoh lahom !! jadi beban pada negara !!

  Reply
 • January 14, 2014 at 12:38 PM
  Permalink

  Salam 1 Malaysia,

  Lets face HRC kat Putra Jaya tak sesuai. Sure tak jalan kecuali tak de jual arak dan tak de band yg melompat-lompat dan melalak smapai pukul 11/12 malam.

  Kiat zaman jahiliah dulu pun ada pergi situ. Memang ‘pick up place’, cougar ke tak cougar semua ada. Penulis telah sah berbohong.

  Reply
  • January 14, 2014 at 6:31 PM
   Permalink

   From the picture taken from HRC Penang (the bubble bath), I do not think any of the ladies in that picture are cougar!!!

   That Wong Chun Wai must be that daft, probably he never set foot in any HRC.

   Reply
 • January 14, 2014 at 12:41 PM
  Permalink

  Blatant lie by Wong Chun Wai – no integrity as a journalist.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.