Gobind Singh Wajar Saman Pihak Yang Hantar “Surat Guaman”nya Pada RoS…

Share


Saya terkejut dengan “kelembapan” perkhidmatan penghantaran yang digunakan Pengerusi Biro Undang-Undang DAP, Gobind Singh Deo. Tak tahulah khidmat syarikat manakah yang digunakan “peguam terhebat” DAP itu hingga menyebabkan “surat guaman”nya tidak sampai-sampai ke tangan Pendaftar Pertubuhan (RoS).

Kata Gobind di dalam satu sidang akhbar, dia sudah menghantar “surat guaman”nya pada 23 Disember lalu pada RoS. Kononnya, DAP mahu mengambil tindakan pada RoS atas “kejahatan” badan bebas itu yang asyik-asyik tidak mengiktiraf pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP. Sudah dua kali dilakukan pemilihan, tapi tak lepas-lepas juga. Dia nak saman RoS!

Tapi menghairankan, surat guaman yang dimaksudkan Gobind dalam sidang akhbar itu masih tidak diterima oleh RoS. Gobind sudah periksa dengan “mat despatch”nya? Atau Gobind gunakan syarikat penghantaran ekspress? “Courier service” manakah yang dilanggan Gobind? Dihantar sejak 23 Disember 2013 masih tak sampai-sampai? Hari ini sudah 16 Januari 2014!

Gobind silap alamat, kah? Betul Gobind hantar ke alamat RoS, Pendaftar Pertubuhan? Pasti? Muktamad? Bukan Gobind hantar ke rumah “Ros” anak Pendekar Mustar? Gobind silap alamat kot?

Mustahil “surat guaman” itu tidak dihantar Gobind. Sangat mustahil lagi apabila Gobind sebagai seorang yang “telus” dan “benar-benar belaka” itu tidak bercakap benar. Saya yakin dia ada hantar “surat guaman” pada RoS. Takkanlah anak Karpal Singh yang “berintergriti” sanggup busukkan nama baik keturunan bapanya, kan?

Saya ingin mencadangkan pada Gobind supaya menyaman pihak yang dipertanggungjawab untuk menghantar “surat guaman” itu. Tidak masuk akal jika surat itu tidak tiba di tangan RoS di dalam tempoh 24 hari sejak 23 Disember yang lalu.

Mislanya, kalau saya berjalan kaki dari Perlis ke Kuala Lumpur dengan membawa “surat guaman” Gobind itu, rasanya boleh sampai dalam sekitar 14 hari saja, mungkin. Takkanlah surat dari Lembah Klang yang dihantar ke alamat di sekitarnya tidak boleh tiba dalam tempoh 2-3 hari? Mustahil!

Bukan apa, saya kasihan melihat Gobind yang setiap hari dihentam pemimpin dan ahli Pakatan Haram kerana isu “surat guaman” itu. Kata mereka, Gobind memalukan Pakatan Haram kerana tidak mampu memperjelas tentang insiden sekecil itu. Tentang “surat guaman” tak sampai pun Gobind tak mampu cerita?

Gobind sebagai anak yang baik, perlu menjaga nama baik keturunan bapanya. Kalau tercalar sedikit, mungkin Karpal sendiri tidak teragak-agak untuk memfailkan saman terhadap anaknya sendiri. Lagipun, Gobind perlu ingat pesan bapanya, “jangan main-main dengan saya”, Gobind tak ingat?

Saya ingin mengesyorkan pada Gobind supaya menggunakan perkhidmatan penghantaran yang lebih “reliable” dan terjamin. Lain kali, kalau Gobind mahu memastikan surat guamannya itu sampai ke tangan RoS, dia wajar mengambil inisiatif menghantar surat guaman itu sendiri dengan tangan. “By hand” lebih pasti dan lebih memuaskan hati.

Cuma, kalau Gobind betul-betul tidak menghantar surat guaman pada RoS disebabkan badan bebas itu tidak mengiktiraf pemilihan CEC tempohari, maka tak payahlah menjerit beritahu “saya ada hantar surat guaman pada RoS”. Mana intergriti Pengerusi Biro Undang-Undang DAP? Buat malu betullah anak Karpal Singh ini, kan?22 thoughts on “Gobind Singh Wajar Saman Pihak Yang Hantar “Surat Guaman”nya Pada RoS…

 • January 16, 2014 at 11:13 am
  Permalink

  keling ni kalau tak menipu bukan lah keling namanya. Dulu keling SUARAM menipu konon-konon mahkamah perancis dah hantar surat sepina kepada Najib untuk ke perancis menghadiri perbicaraan kes scorpene….tup-tup pendakwaraya perancis pun tak tau apa-apa !!

  orang macam mek dan moooo…yang brain down syndrom boleh la depa tipu.

  Reply
  • January 16, 2014 at 6:03 pm
   Permalink

   Najib bacul

   Najib dayus

   Najib pondan

   Najib lembik bapok tak tegas

   Gagal memerangi pemberontak nasrani

   Gagal membenteras pelampau cina dap komunis samarata

   Gagal menangkap subversif pas kopiah khawarij barua dap

   Gagal mendakwa pengkhianat anwar homosex kj marina mujahid murtad liberal

   Gagal menaikkan sosio ekonomi melayu cina gak yg kaya

   Gagal menutup sekolah cina the source of evil rasist

   SILA LETAK JAWATAN

   SILA LETAK JAWATAN WAHAI NAJIB PONDAN

   Reply
 • January 16, 2014 at 12:26 pm
  Permalink

  Tak kan hang pa tak tau… Govinda hantaq surat saman melalui kourier,despatch tersebut dah tersadai kat Jalan Tun Razak depan IJN keghana banjir kilat. Motor dia dah rosak enjin di masuki air dan peti berisi surat dah hanyut oleh air banjir yang laju tu.. Dia plak dah demam la ni ada kat wad HKR/Hospital Kelentong Rakyat Hulu Jernih tak kebah lagi pun. La ni dia ada kat wad JB007 ( James Bond la tu ) katil nombot 00000000…?….!!!

  Tu pasai surat saman tak sampai sampai kat ROS…pi la carik kat Sungai Kelang tuu…mungkin dah hanyut hingga ke muara laut Selat Melaka berhampiran Pelabuhan Kelang kot. Kalo dah dasaq penipu ..penipu jugak la puak puak Paria Rakyat/People Pariah PR ni…kat paria paria serba tongong tu leh la depa kelentong habih….!!!

  Reply
  • January 16, 2014 at 4:38 pm
   Permalink

   biasanya kalau company lawyer hantar surat saman untuk kes penting , mereka akan sertakan ‘cop copy’ sebagai bukti penerimaan .. tanpa ‘cop copy’ ni mereka takkan membayar perkhidmatan courier tersebut , ni amalan biasa ..

   anak beranak karpal memang jenis lidah bercabang dan kaki penipu punya muka !!!

   Reply
 • January 16, 2014 at 12:27 pm
  Permalink

  agaknya dia hantar pakai snail mail, tu yg belum sampai lagi…..ini semua alasan singh bodoh ni sja

  Reply
  • January 16, 2014 at 1:08 pm
   Permalink

   Dia hantar pada pendaftar pertubuhan negara Sialpore ..,bukannya pendaftar pertubuhan Malaysia,,. sebab itu tidak sampai -sampai….mabuk todilah anak Kopak Sikh ni…!!

   Reply
  • January 16, 2014 at 4:39 pm
   Permalink

   kalau syarikat guaman mengnantar pakai snail mail untuk surat saman macam ni , ini jelas company dia adalah jenis-jenis orang yang bodoh !!!

   Reply
 • January 16, 2014 at 12:33 pm
  Permalink

  Tunggu la kat court.

  Reply
  • January 16, 2014 at 12:47 pm
   Permalink

   Hang ingat orang tak dak kerja lain ke nak tunggu kat court atas surat saman yang tak ujud ???

   Hangpa tu boleh laaa…kerja tak ada, hari-hari pun hangpa boleh tunggu kat court bawa bendera syaitan, janji ada orang sponsor nasi sebungkus teh air satu.

   hang tak letih ke menipu moooo ???

   Reply
  • January 16, 2014 at 1:07 pm
   Permalink

   Court. mana?badminton?takraw?

   Reply
   • January 16, 2014 at 1:18 pm
    Permalink

    Hehehehe….good one bro awang

    Reply
    • January 16, 2014 at 10:47 pm
     Permalink

     Court Mamud tu…mangkuk moo tunggu

     Reply
  • January 16, 2014 at 1:36 pm
   Permalink

   moo dap jangan jadi macam tian chua cukup lah dah salah mintak maaf besok buat balik, aku pun tunggu kat court biar kak ros berlasak dap ini balik, jangan lupa ros tengah tunggu

   Reply
  • January 16, 2014 at 4:33 pm
   Permalink

   hantar surat saman pun menipu , buat apa nak tunggu kat court lagi !!! Kau sama jee laa moo lembu dengan anak beranak karpal yang kaki penipu tu !

   Reply
  • January 16, 2014 at 7:05 pm
   Permalink

   wooota kari la lu.. nak tunggu sampai bila la.. down sindrom punya akal memang akan mudah percaya pada apa-apa yang MISTIK macam surat gorbin ni…

   Reply
  • January 16, 2014 at 8:04 pm
   Permalink

   Weiii Moooo serba tongong nak tunggu kat court buat apa …? Tunggu la sampai tua la lu saman tak juga di hantaq oleh Gobind tu…hang pa dah kena tipu oleh baruah Paria Rakyat PR ni….!!!!

   Reply
 • January 16, 2014 at 4:03 pm
  Permalink

  HAKIKATNYA KEWIBAWAN ANAK KARPAL TU DAH SERENDAH DAN LAGI RENDAH DARI BENGGALI GEMBALA LEMBU..lebih elok letak jawatan dan duduk perah susu lembu…dan DAP patut dibubarkan!

  Reply
  • January 17, 2014 at 9:06 pm
   Permalink

   Sokong jika DAP di bubaq kan…tapi ROS takat ni sonyap jo….? Hek pun tidak..hok pun tidak….!!!

   Reply
 • January 16, 2014 at 4:31 pm
  Permalink

  kalau dah nama anak karpal , memang sama jugak macam bapak dia , lidah bercabang dan penipu punya anak beranak !!!

  oiii bodoh punya anak karpal lu hantar surat saman macam kes penting ni , takde ‘cop copy’ kaa ???

  bodoh punya anak beranak karpal , tak habis-habis nak menipu laa tu !!!

  Reply
 • January 16, 2014 at 6:27 pm
  Permalink

  matsabu kata nak saman menteri KDN sebab kata dia syiah, surat saman matsabu pun tak sampai-sampai juga

  aku ada cadangan kepada 2 ekor malaun ini si gobind dan matsabu….

  apa kata gobind dan matsabu berjumpa dan berbincang untuk mencari tetek persamaan membuat cerita kononnya posmen dari pejabat pos/courier service tertentu telah disogok dan berkonspirasi dengan UMNO…posmen berkenaan tidak menghantar tapi telah menghapuskan surat saman mereka berdua

  mesti cecai pakatan percaya dengan cerita atau tuduhan mereka itu…gobind dan matsabu takut kena saman dengan UMNO selepas buat tuduhan itu?

  ome on lah, cuba tengok tian chua tak jadi pun UMNO saman dia, takkan gobind dan matsabu nak takut pulak

  Reply
 • January 16, 2014 at 8:11 pm
  Permalink

  Dia hantar surat tu ikut pintu belakang tu yg ROS tak dapat sahkan tu.

  Reply
  • January 17, 2014 at 9:09 pm
   Permalink

   Dah paria tu paria jugak la….semua main taram ikut belakang jerrr….depan ..depan jugak..belakang… belakang jugak ada paham kici….?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *