Lebih Baik Jadi Produser Filem Hollywood Dari Jadi Pembohong di Malaysia

Share


Sejak beberapa hari lalu, pembangkang memainkan isu anak tiri Perdana Menteri Riza Aziz membeli kondominium berharga RM 110 juta di Amerika Syarikat. Berikut adalah dua pandangan penulis di media sosial Facebook yang kami ambil.

Pandangan Pertama

Mohamad Nazari Ahmad – RIZA AZIZ merupakan seorang produser filem di Hollywood. Perniagaannya lebih banyak tertumpu kepada bidang perfileman yang mencatatkan keuntungan besar. Daripada perniagaan perfileman, Riza juga khabarnya turut melaburkan dalam hartanah di kota besar New York dan London.

Antara filem yang melibatkan syarikatnya, Red Granite Pictures yang berpangkalan di Los Angeles ialah The Wolf of Wall Street yang diarahkan oleh Martin Scorsese dan dibintangi oleh Leonardo DiCaprio, Friends With Kids yang dibintangi oleh Jon Hamm, Megan Fox, Jennifer Westfeldt, Kristen Wing, Adam Scott, Maya Rudolph, Ed Burns dan Chris O’Dowd, filem supernatural box office, Homs yang dibintangi oleh Daniel Radcliffe.

Riza juga merupakan penerbit eksekutif bagi filem Out of the Furnace yang dibintangi oleh Christian Bale, Casey Affleck, Woody Harrelson dan Zoe Saldana yang ditayangkan pada 5 Disember 2013.

Di bawah adalah fakta-fakta menarik tentang beliau:

Pertama:

Berikut adalah beberapa film di bawah kelolaan beliau
1) Friends with Kids (2011)
2) The Wolf of Wall Street (2013)
3) Horns (2013)

Kedua..
Film “The Wolf of Wall Street” telah mengutip lebih dari US 100 juta dalam 5 hari yang pertama tayangan. Film ini di bintangi pelakon-pelakon yang hebat seperti Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Matthew McConaug dan Jonah Hill.

Bukan calang-calang pelakon yang membintangi film ini. Dalam filem-filem yang lain juga di bintangi oleh pelakon-pelakon yang hebat.

Ketiga
Pada tahun 2011, Majalah Variety menamakan beliau sebagai “Top 10 Producer to watch”..

Keempat
Pada tahun hadapan, beliau akan mengeluarkan film terbaru yang berjudul Dumb and Dumber To yang di bintangi oleh Jim Carrey, Jeff Daniels, Laurie Holden and Kathleen

Pandangan Kedua

Rizal Mansor
15 hours ago · Edited
saya mengikuti perkembangan isu Riza Aziz membeli kondo mewah di New York.. kebanyakan komen menjurus kepada dari mana beliau mendapat sumber kewangan? tak kurang juga yg terus membuat kesimpulan sendiri.. kepala hotak semua terus nak fikir negatif.. tidakkah ada sedetik difikiran itu benda yang positif skit..

pertama sekali, Riza ni membesar dan belajar di luar negara.. sewaktu menuntut beliau ada network dgn anak2 pak arab yang kaya raya.. Riza menjadi pengurus kewangan mereka.. beliau mula menjana pendapatan lumayan dari situ..

nak cabar korang kalau boleh buktikan.. pernah ke Riza ni buka bisnes kat Malaysia? pernah ke Riza ni dapat apa2 peluang perniagaan dgn kerajaan ke GLC ke di Malaysia?? Salahkah Riza menjadi kaya raya hasil titik peluh dan kepandaian sendiri di luar negara?? Salah Riza kerana beliau merupakan keluarga Perdana Menteri.. menjadi ahli keluarga Perdana Menteri mesti hidup papa kedana barulah rakyat puas hati..

pada aku senang saja.. aku berbangga anak bangsa aku berjaya menempa nama di luar negara.. apatah lagi dalam bidang perfileman yang dimonopoli oleh kaum Yahudi..

back to isssue dia beli kondo.. aku percaya dia dan rakan2 yang sememang terlibat dalam bidang hartanah membeli kondo tersebut utk investment.. property kat New York tu harga cepat melambung.. pasti menjana untung lumayan.. aku dengar dari rakan2 yang rapat dgn Riza.. dia dah bertahun involve bisnes tu..

lain lah kalau kita dengar Riza ni sapu macam2 bisnes or kontrak kerajaan di Malaysia pastu duk beli property kat luar negara ada logik gak lah orang nak marah.. BUKALAH MINDA DAN BERSIHKANLAH HATI..

Kesimpulannya lebih baik ada anak tiri Perdana Menteri yang jadi ahli perniagaan di New York daripada jadi anak bekas Timbalan Perdana Menteri jang jadi pembohong di Malaysia.

Artikel Berkaitan
Harta Anak Tiri PM, Mengapa Tidak Minta Campur Tangan Amerika Syarikat?



21 thoughts on “Lebih Baik Jadi Produser Filem Hollywood Dari Jadi Pembohong di Malaysia

  • December 29, 2013 at 6:22 pm
    Permalink

    Kalau bagi anak Nuwat Brahim buat bisnes macam ni, mesti guna duit rakyat lepas tu bisnes lingkup mengalami kerugian berganda-ganda.

    Riza Aziz tak pernah guna duit rakyat tapi berjaya dengan keuntungan beratus-ratus juta ringgit.

    Tahniah aku ucapkan kepada Riza Aziz, bukan macam anak Nuwat Brahim yg bersedap-sedap buat skandal di luar negara ketika macai2nya sedang dalam persiapan membuat rusuhan menggulingkan kerajaan.

    Reply
    • December 30, 2013 at 4:28 pm
      Permalink

      Yg. jelas Lingkup, NFC projek suami Ketua Wanita UMNO.

      Reply
      • December 30, 2013 at 4:50 pm
        Permalink

        camana boleh lingkup ?? cuba kau jelaskan ? projek tetap jalan !!! ladang satelit tetap ada !!!

        kalau lingkup ialah macam projek kambing jamnapari oleh PAS , duit rakyat hilang macam tu , kandang kambing langsung tak wujud !!! macam ni baru kira lingkup … kalau kau tu bodoh jangan nak buat fitnah jee !!!

        Buat ladang rakyat pun bini nik ajis yang dapat tanah , rakyat sampai berdemontrasi dan tuntut janji PAS nak bagi tanah !!!

        Reply
      • December 30, 2013 at 4:56 pm
        Permalink

        Teruskan niat nak berhimpun Bujuk demi kebenaran!!! Ingat, Rahim Goose kata puak2 FUCKUTAN telah diminta hadir berhimpun di kawasan2 berikut yg telah ditetapkan:

        1) SOGO: Traffic Junction
        2) Puduraya, Traffic Junction
        3) KTM, Roundabout (near Masjid Negara)
        4) LRT, Masjid Jamek
        5) Komuter, Bank Negara

        Kalau puak2 FUCKUTAN berhimpun di kawasan2 selain daripada yg dinyatakan di atas, maka itu tidak dikira berhimpun untuk “membantah kenaikan harga barang”, sebaliknya dikira sbg menyambut Tahun Baru 2014.

        Jangan lupa bawak anak bini dan selamat BERJIHAD ya Bujuk!!!

        P/S: I will miss sikap “kemunafikan” hang Bujuk after 31st December 2013. Hehehehe

        Reply
  • December 29, 2013 at 7:33 pm
    Permalink

    puak2 kapir di Malaysia memang dengki serta iri hati jika ada orang melayu yang berjaya dan kaya puak melayu bangang dari pembangkang plak sudah jadi mokpek kepada tok pekong tukang sebar pitnah sedangkan orang yang di burokkan adalah sebangsa dan seagama dengan depa bangang punya manusia

    Reply
  • December 29, 2013 at 7:59 pm
    Permalink

    siasat sampai lubang cacing mana dia dapat sumber modal permulaan!

    Reply
    • December 29, 2013 at 8:46 pm
      Permalink

      dey toni…hang dengki ke orang melayu berjaya kat Hollywood ???

      hang tak mau minta SPRM siasat ke macammana guan eng dapat duit ratusan ribu yang di bayarnya kepada bapak budak yang telah di raba buah dadanya oleh anak guan eng ??

      guan eng ada skandal dengan pembantu…anak dia pulak kaki raba buah dada budak sekolah…dan dia pulak jadi tuhan hang !! hehe..

      Reply
      • December 29, 2013 at 9:03 pm
        Permalink

        bro aku cadangkan anak guan eng ini belajar anwar bila ia masuk u nanti biar anwar jambu akan dia

        Reply
        • December 30, 2013 at 7:45 am
          Permalink

          anuar pulak dia belajar dari sape pulak..hoi tony kau dah siasat ke hingga ke lubang cacing ,siapa guru ketua kamu tu yg menutoh tak kira depan belakang.. bodo punya pengikut..orang belajar cari duit jadi jutawan dia belajar jadi anjing main tepi jalan…

          Reply
    • December 29, 2013 at 11:54 pm
      Permalink

      woi tony bodo , kamu ni jenis papa kedana tak pernah tengok orang melayu jadi kaya raya ke? kamu jenis tak jangka ke yg orang melayu boleh berjaya diluar negara.. pergi jahanam dgn cacing kerawit yg ada dalam perut busuk kamu…kamu buktikanlah sendiri dari mana lubang cacing dia dapat kekayaan tu..kamu bodo jenis dengki… kpd PM bertahtalah dgn aman di Putrajaya tanpa memperdulikan manusia pr yg dah kering isu untuk memburukkan kepimpinan negara…

      Reply
    • December 30, 2013 at 10:12 am
      Permalink

      Siasat sampai lubang neraka mcm mana kapal tenggelam, kitsial keluarga, nuarbrahi dpt duit yg byk. Siasat kalau ada kaitan dgn dalang dgn kroni yahudi/proxy amereka.

      Reply
    • December 30, 2013 at 10:18 am
      Permalink

      Siasat sampai lubang neraka mana kitsial keluarga, kapaltenggelam, nuarbrahi dpt byk duit dan sumber duit.
      Siasat adakah mereka menjadi dalang dan proxy amereka/yahudi?

      Reply
    • December 30, 2013 at 4:52 pm
      Permalink

      buat laporan dan kasi bukti laa apek DAPigs , lu apek DApigs mana senang tgk orang Melayu berjaya !!! dasar apek racist !

      Reply
  • December 29, 2013 at 11:23 pm
    Permalink

    Anak guan eng hanya pandai ramas tetek anak dara org.

    Reply
    • December 29, 2013 at 11:35 pm
      Permalink

      wau…mana agaknya dia dapat skill tu?? guan eng yang ajar kaa atau belajar dari siri video porn anwar….

      Reply
  • December 30, 2013 at 12:24 pm
    Permalink

    Anak bapak umno ni bijak betul buat apa jua bisnes masa tengah mak bapak depa masih ada kuasa……dulu mirzan dan beradiknya, lepas tu kamaludin & khairi…..Dan skrg anak Kak Semoh lakinya najib…rizal…untung depa dilahirkan ” pandai” berniaga….hehe

    Reply
    • December 30, 2013 at 3:48 pm
      Permalink

      Apa nak buat Mek, kepandaian Mek hanya sekadar mengaitkan teori “rantaian makanan” dgn isu kenaikan harga barang di Malaysia hanya berok2 FUCKUTAN jer boleh terima!!!

      http://www.mykmu.net/?p=38425

      MUEH4444

      Reply
    • December 30, 2013 at 4:54 pm
      Permalink

      dibandingkan dengan kau mekk memang jauh sekali , kau tu dah laa bodoh lepas tu kuat memfitnah dan menipu je pandai .. haaaa memang itulah kepandaian kau mekk sebenarnya !! pandai menipu dan memfitnah !!! bodoh punya macai PAS !

      Reply
  • December 31, 2013 at 7:07 am
    Permalink

    Korunk yg macai2 BN ni x pasan ker yg br beberapa bulan BN mng pru13, byk harga brg yg naik, tu blm msk 2014 yg bakal menjelma dlm beberapa jam lg ni, apa la yg bengap sgt suka harga brg mahal2 mgkn korunk mampu pd zaman skang, pker x utk zaman anak cucu korunk sumer? Stop la jd pencacai BN, jadilah org yg berakal n berfikiran jauh

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *