Pra-Demontrasi Tahun Baru: Tersebar E-mel Modus Operandi Untuk Salahkan Polis

Share


Sebuah e-mel yang kononnya memaparkan perhubungan antara Rahim Ghouse dengan Rafizi Ramli membabit modus-operandi kumpulan yang akan mengadakan demontrasi pada malam tahun baru ini sedang tersebar luas di alam maya.

E-mel tersebut secara tersirat menyatakan mereka telah bersedia untuk mewujudkan beberapa senario bagi menampakkan keganasan Polis dan memuat naik (upload) ke dalam media sosial.

Justeru kita pohon Rafizi dan Rahim tampil menafikan emel ini?

rahimghouse


19 thoughts on “Pra-Demontrasi Tahun Baru: Tersebar E-mel Modus Operandi Untuk Salahkan Polis

  • December 28, 2013 at 12:08 am
    Permalink

    pas ini guna juga lrt kata menbazir, cuba tengok abdul ramhim ini sedap duduk australia, macai pas dok merusuh anwar seperti kerja biasa nya duduk hotel main china doll

    Reply
    • December 28, 2013 at 9:06 am
      Permalink

      yang bodo tahap gaban ornag yang turun demo tu la..penat dapat..lokap pun dapat merasa..hahaha

      Reply
  • December 28, 2013 at 12:15 am
    Permalink

    yang susun kerja jahat ni cina kapir yang jadi pak turut melayu bodoh dalam pas

    Reply
  • December 28, 2013 at 12:38 am
    Permalink

    memang lahanat perangai….tak habis2 nak buat huru hara negara….mintak simpang laa orang macam nih dari memerintah negara…

    Reply
  • December 28, 2013 at 1:28 am
    Permalink

    Depa ni dah memang jenis lagu tu…tak pakai otak.

    Ada cacai yang kata nak jadikan Malaysia seperti mesir, alooo bro…kadar pengangguran di mesir ialah 12% sedangkan di Malaysia hanya 3.2%, tu pun sebab jenis yang malas bekerja…semua nak free.

    ada baca kaaa…

    Reply
    • December 28, 2013 at 2:15 pm
      Permalink

      ya pengangguran mesir 12% sebelum rusuhan selepas rusuhan jadi 40% itu nak kan oleh macai pr ini sama macam kelantan penggunaran 40%, akan jadi 80% jika pr memerintah negara..ramai rakyat kelanta lari pergi ke bandar k.L untuk berkerja disebab pengurus negeri bodoh,orang kelanta bagi ibu bapa kasi mimun air karat anak orang pas lari ke K.L .. orang anak2 pas nya sedap mimun air bersih di K.l dia orang tak malu macam bujur dan mooo ini, sila jawab kenapa bagi ibu bapa minum air karat

      Reply
  • December 28, 2013 at 1:57 am
    Permalink

    Pergh…Siap ada e-mail address dan no. telepon tu…

    Polis jgn buat tak tahu pulak, siasat habis2an dan kalau e-mail ni tulen, kasi tangkap sama mereka

    Reply
  • December 28, 2013 at 3:06 am
    Permalink

    Kalau benda ni berlaku, memang haramjadah pada PDRM yg terlalu lembik ambil tindakan. Ini bukan soal nak jaga imej PDRM. Buat baik macam mana sekali pon, pembangkang tetap akan burukkan PDRM. PDRM perlu letakkan keselamatan negara lebih penting daripada nak menyedapkan hati puak pembangkang.

    Reply
  • December 28, 2013 at 5:52 am
    Permalink

    wajarnya , IGP mohon perintah ektradisi si haram jadah ghouse ini dari polis australia .masukkan sekali nama dia dalam list interpol , sebagai orang dikehendaki oleh pdrm .setan nie lah dalang perancang segala bagai aktiviti berdemo untuk pakatan barua dan macai2 mereka.

    Reply
  • December 28, 2013 at 12:09 pm
    Permalink

    Kerajaan perlu siasat dan ambil tindakan tegas. Jika tidak, rakyat akan terus alami kesusahan. Inilah bahana bagi ruang kepada golongan seperti ini. Naik harga mendadak, cuba check dalam kerajaan kut-kut ada tentera lawan dalam kuda trojan, mana tahu ramai penasihat-penasihat 25% tarafnya.

    Reply
  • December 28, 2013 at 12:42 pm
    Permalink

    Rahim Gouse ini adalah proksi Anwar Ibrahim yang lari ke Indon, kemudian ke Australia, bekas presiden MISG USA. Percaya dengan agenda liberal Islam Anwar utk ambil alih putrajaya. Niat menimbulkan kekacauan dan resah rakyat adalah sikap biadab dan jahil kaedah mengislah tanahair ini.

    Reply
    • December 28, 2013 at 5:46 pm
      Permalink

      Kenapa Rahim Gouse lari keluar negara?dan bila dia Mula lari?Kemana dia lari?Aku pernah terserempak dengan rahim gouse ni german dulu masa kes saham Ab…yang dah lingkup tu .Dia menetap disana lama …..Kalau Australia tu aku rasa tak yakin la.sebab ramai orang kita kat sana …..mungkin singah sekejap …..saya jumpa ramai menteri dan kenamaan kita dibelah eropah 🙂

      Reply
      • December 29, 2013 at 11:17 am
        Permalink

        tu aku tak kesah sangat…kakak yang jual laksa kat kampung baru tu pun selalu pi europe…tu baru jual laksa, apatah lagi orang kenamaan.

        Reply
  • December 28, 2013 at 10:55 pm
    Permalink

    kepada Tok Zahid Hamidi, hamba masih menunggu ketegasan tuan hamba dilaksanakan dengan tindakan bukan dengan percakapan!kalau tuan hamba tak lakukan sesuatu yg meyakinkan.. kepada media jangan tunjukkan lagi gambar Tok Zahid yg dgn muka jebat tanpa misai tu menuding jari kepada PR!hampeihh

    Reply
  • December 29, 2013 at 12:35 am
    Permalink

    PAS kalau cerodik dah lama mereka jadi ketua.. tak la jadi macai macam sekarang

    Reply
  • December 29, 2013 at 7:38 am
    Permalink

    Aku harap Polis mengambil tindakan tegas terhadap perkara serius ini.

    Reply
  • December 29, 2013 at 8:57 am
    Permalink

    Kalaupun rahim gouse nak bagi arahan dia tak buat kerja bodoh macam ini ……dia banyak cara yang lebih selamat .Ini ada orang lain yang buat dengan niat politik dan untuk memburukan pihak lain …..Terpulanglah pada kerjaan dan Rayaat Malaysia …….Kerajaan sering berkata rayaat mempunyai saluran yang betul untuk menyatakan pandangan dan bantahan …..persoalanya berkesan ke saluran itu…….Lihatlah soal kenaikan harga barangan …dan cadangan TNB menaikan tarif letrik…….kenapa kerajaan masih berdiam diri ….Najib masih berdiam …sedangkan rayaat dah mula bising dan akan turun kejalanraya untuk membantah kenaikan tersebut .Adakah kerajaan dan Najib akan mengunakan isu ini untuk kepentingan politik juga?Mungkin najib akan membatalkan atau menanguhkan kenaikan tarif TNB dengan alasan demi rayaat dan untuk meringankan beban ……..Kerajaan akan mendapat pujian kununya kerajaan perihatin .Ada dua kesan kepada kerajaanan ..dan kerajaan akan terima secara tunai …….tunggu dan lihat

    Reply
  • December 29, 2013 at 11:15 am
    Permalink

    To be fair…tu semua masih dalam cadangan, dan kerajaan aku rasa bertindak betul dengan mewar-warkan cadangan kenaikan labih awal pada rakyaat untuk melihat penerimaaannya…kita tengoklah nanti apa tindakan kerajaan.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *