Alvin Dan Vivian: Konspirasi Jatuhkan Islam Bersama Pembangkang?

Kononnya sekadar  cuitan gurauan PENGHINAAN terhadap Melayu dan Islam diprovokasikan oleh  pasangan Alvin dan Vivian. Namun ini sebenarnya  mengembalikan ingatan kita kepada sejarah  13 Mei.  Berslogankan  ‘Malai-Se – Mampus Melayu’ berkumandang dibumi Tanah Melayu semasa tragedi 13 Mei. Kaum Cina dengan angkuhnya meneriakkan  ‘lancau polis Melayu, ‘Melayu sakai masuk hutan’, ‘Melayu pigi berambus ini KL kita sudah control’ dan macam-macam lagi panggilan dan hinaan  dihamburkan kepada orang Melayu hanya apabila DAP menang sedikit kerusi di Selangor dan Pulau Pinang. Kata makian dan caci-nista ini akhirnya membawa kepada rusuhan kaum terburuk yang pernah dilihat dalam sejarah Negara.

 

Sekali lagi bangsa Melayu diuji dan dicabar maruah sebagai penduduk asal Tanah Melayu.  Kelembutan dan sikap tolak ansur menyebabkan kita dipijak dan dihina dengan sewenang-wenangnya.  Berlainan sekali dengan apa yang berlaku di Negara Barat apabila kaum majoriti yang menindas kaum minority. Bangsa Melayu sebagai penduduk asal dan kaum majoriti ditindas oleh bangsa Cina yang dibawa oleh Inggeris melombong bijih timah. Besar kepala mereka hanya kerana mereka memegang kuasa ekonomi Negara.

 

Berapa kerat bangsa Melayu yang kaya jika dibandingkan dengan bangsa Cina.  Namun mereka tetap tidak berpuas hati. Jika boleh bangsa Melayu harus berstatus hamba mereka sahaja. Kekayaan Syed Mokhtar dipertikaikan walaupun beliau hanya mewakili peratusan yang cukup rendah untuk bergelar jutawan Melayu.  Hak keistimewaan orang Melayu dipertikaikan walaupun ini terkandung dalam kontrak social Pra Kemerdekaan.

 

Segelintir bangsa Melayu yang telah berjaya dan peringkat pertengahan pula seolah-olah lupa diri dan lupa jasa kerajaan dan UMNO yang selama ini memperjuangkan nasib mereka. Ini menjadikan ianya satu senario yang cukup menyedihkan kerana mereka ini terdorong mengagungkan bangsa Cina hanya kerana laparkan kekayaan.  Golongan ini merupakan mereka yang sanggup menjual agama, bangsa dan tanahair.

 

Berbalik kepada pasangan terlebih seks Alvin dan Vivian.  Mahkamah Tinggi telah  menolak permohonan pasangan kontroversi, Alvin Tan dan Vivian Lee yang didakwa mempersenda umat Islam dalam laman Facebook untuk menangguhkan perbicaraan kes mereka. Sebelum ini Mahkamah Tinggi pada November lalu telah menolak permohonan mereka untuk menggugurkan satu daripada tiga pertuduhan ke atas mereka.

 

Menurut Hakim Kamardin Hashim , Seksyen 298A(1)(a) Kanun Keseksaan terpakai kepada semua kaum dan tidak eksklusif kepada orang Islam sahaja. Seksyen 298 (1) (a) menyatakan sesiapa yang melalui percakapan, isyarat atau sesuatu yang merosakkan keharmonian, perpaduan atau mencetus kebencian terhadap agama boleh dihukum penjara dua ke lima tahun. Oleh itu pertuduhan yang difailkan ke atas Tan dan Lee di Mahkamah Sesyen adalah sah kerana aksi pasangan itu boleh mengancam ketenteraman awam dan keselamatan negara

 

Sebelum ini  Alvin Tan Jye Yee, 25, dan Vivian Lee May Ling, 24,telah dihantar ke Penjara Sungai Buloh and Kajang setelah mereka dijatuhkan hukuman oleh Hakim Murtazadi Amran.

Pertuduhan pertama melibatkan kedua-dua mereka yang dituduh membuat kenyataan di laman Facebook “Alvin and Vivian – Alvivi” Facebook (https://www.facebook.com/alvivi.swingers) dengan memuatturun gambar mereka sedang makan bak kut teh (a pork dish) dengan ucapan ‘Selamat Berbuka Puasa with bak kut teh …fragrant, delicious and appetising’  yang disertakan dengan logo ‘halal’ . Perbuatan itu dilakukan pada 10.48pm antara July 11 dan 12 di 568-14-18, Kompleks Mutiara Jalan Ipoh, Batu 3 ½.

 

Dalam pertuduhan kedua mereka dituduh memaparkan gambar porno di http://alviviswingers.tumblr.com di alamat yang sama antara jam 9pm dan 2am pada July 6 and 7.

 

Mereka juga dituduh memuat turun di laman Facebook gambar yang sama bersama komen yang boleh mencetuskan kekacauan agama di Negara kita. Perbuatan tersebut dilakukan di CAF – Syed Restaurant, Jalan Dang Wangi pada 10.48pm antara July 11 and 12.

 

Alvin merupakan seorang penganggur manakala Vivian merupakan seorang guru tadika. Selisih malaikat 44 , nasib baik anak kita bukan dididik oleh guru tadika seks porno ini. Pasangan ini perlu dihukum dengan seberat-beratnya untuk dijadikan contoh terhadap pemuda dan pemudi Cina di luar sana yang telah disiram api perkauman rasis yang melampau ajaran DAP.

 

20 thoughts on “Alvin Dan Vivian: Konspirasi Jatuhkan Islam Bersama Pembangkang?

  • December 20, 2013 at 2:56 pm
    Permalink

    ni dia 2 ekor cina babi yang bakal di tembak petir,,lahanat punya kaum,,,cina memang dasar bangsat punya kaum

    Reply
  • December 20, 2013 at 3:16 pm
    Permalink

    gambar percintaan nurul dan vivian, tak aku apa cakap pada pr suka bergambar dengan pelakon porn

    Reply
    • December 20, 2013 at 3:25 pm
      Permalink

      CSL pun ramai org umno bergambar dgn dia…

      Reply
      • December 20, 2013 at 4:40 pm
        Permalink

        Sorang je pun berbanding dengan PR. Anwar raja porn @ peliwat, Mat Sabu, adun Selinsing dan juga Ostat Badrole, ramai orang nak bergambar dengan malaun 3 ekor ni.

        Reply
        • December 21, 2013 at 6:03 am
          Permalink

          hhhh..terbaik buat moo..

          Reply
  • December 20, 2013 at 3:25 pm
    Permalink

    Najib bgambar dgn Obama, maksudnya Njib dgn Obama satu gang ka??

    Reply
    • December 20, 2013 at 3:54 pm
      Permalink

      yg penting najib tak bergambar pelakon porn hanya pr yg buat dan pr siapkan video lucah nya , baru2 ini adalah video paling dapat sambutan tajuk video sependa putih ramai ahli pr beli nya dari apek dap

      Reply
    • December 20, 2013 at 7:12 pm
      Permalink

      pelakon porn , pro murtad dan pro LGBT memang syka dengan Pakatan

      Reply
    • December 20, 2013 at 9:35 pm
      Permalink

      ANUwar bergambar dgn nik aziz. maknanya nik aziz dah kene mcm saiful ka??
      ini kali lah! kah kah kah

      Reply
      • December 21, 2013 at 11:29 am
        Permalink

        kemungkinan tu ada jugak tak mustahil…hahahahaha

        Reply
    • December 21, 2013 at 4:05 am
      Permalink

      Moohyideen dengki tengok DSNajib atas kapasiti PM Malaysia bergambar dgn Obama presiden US dan bukannya anuar si PeMantat negara.

      Reply
  • December 20, 2013 at 3:37 pm
    Permalink

    kEPADA HAKIM YG MENGENDALIKAN KES 2 EKOR BUDAK SETAN TERSEBUT, PASTIKAN MEREKA DIHUKUM DGN HUKUMAN MAKSIMA DEMI MENJADI PENGAJARAN DAN MENYELAMATKAN MORAL PEMUDA DAN PEMUDI DINEGARA INI DARI MENGIKUT PERBUATAN DURJANA MEREKA!
    Tiada belas kasihan dan tiada maaf dari perbuatan keji mereka!

    Reply
  • December 20, 2013 at 6:27 pm
    Permalink

    Yang duduk memekak balun cina 2 ekor itu hanya orang kerajaan, umno tau bn. Ini kerana hanya orang umno yang dalam bn beragama islam. Budak 2 ekor itu terang2an menghina islam. Mana adalah menjadi duty orang islam membalun mereka, kerana kekufaran mereka.

    Moral disini ialah yang beri endorsement tanpa memberi teguran adalah kufar lahanat.

    Perlu diingat lagi sekali hanya umno penganut islam, bukan yang lain.

    Reply
    • December 20, 2013 at 10:37 pm
      Permalink

      pas mintak orang melayu maafkan diorang… puii..menyirap darah aku baca kenyataan diorang….

      Reply
  • December 20, 2013 at 6:29 pm
    Permalink

    Melayu yang dari jenis bangsat dan hipokrit saja yang mepertahankan dua ekor babi cina ni. Samajer nurul izzah tu pun jenis bangsat jgak.banyak lagi orang melayu lain yang susah knapa nak sibuk dgn kes pasangan babi tu.pergiler tolong orang melayu .

    Reply
  • December 20, 2013 at 6:34 pm
    Permalink

    vivian mengibar bendera BN,dia adalah penyokong setia BN!

    Reply
    • December 20, 2013 at 7:13 pm
      Permalink

      pelik laa tgk lu ni apek tony , dengan terang 2 ekor ni benci dengan Melayu dan Islam , sebelum kena tangkap siap cabar lagi tu !!!

      gambar bendera BN ni pun dia memang nak menghina pun , lu baca tak fb dia ??? lu ni apapun talak tau laa apek tony

      Reply
    • December 20, 2013 at 9:47 pm
      Permalink

      hoi tony, nasib baik ada bendera BN kalau tidak betina tu telanjang bulat macam babi.moral ceritanya hanya BN yg menyelamatkan maruah dia bukan Dap yg sebangsa dgn dia.. Dap hanya tahu melacurkan anak gadis spt pusat2 pelacuran yg bersepah diSelangor dan P.Pinang.. cuba lu komen tony..

      Reply
  • December 20, 2013 at 7:13 pm
    Permalink

    hahahaha….tonggong sungguh hang ni toni.

    Reply
  • December 21, 2013 at 4:12 am
    Permalink

    国际电联不应被视为猪托尼地狱.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *