Siti Aishah Terjerat Aktiviti Komunis Berlakon Untuk Pulang Ke Malaysia?

Share


Nasib bangsa Melayu yang terjerat dengan fahaman komunis yang akhirnya membawa  kepada  penderitaan yang  tidak berpenghujung  perlu dijadikan sempadan. Siti Aishah Abdul Wahab kononnya dijadikan  hamba 30 tahun di Lamberth, London  merupakan individu yang dikehendaki polis pada  tahun 1970-an kerana aktiviti komunis menurut  Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar. Polis telah  gagal menjejaki beliau  selepas dipercayai melarikan diri ke London, England.

 

Walaubagaimanapun  kisah perhambaan Siti Aishah  seolah-olah drama  yang di olah bagi membolehkan beliau pulang kepangkuan keluarga.  Sabtu lalu, akhbar melaporkan wanita 69 tahun itu antara tiga wanita yang dibebaskan 25 Oktober lalu di London, selepas seorang daripada mereka menghubungi pertubuhan kebajikan. Dua wanita lain ialah warga Ireland dan Britain.

 

 

Siti Aishah  mula terjerat   dengan pergerakan Maoist iaitu politik melampau sehingga mengabaikan pengajiannya di London. Beliau  berasal dari Jelebu, Negeri Sembilan dikatakan meninggalkan negara pada 1968 untuk melanjutkan pelajaran di London School of Economics (LSE) di United Kingdom.

 
Sebelum ini beberapa blog ada melaporkan bahawa Mat Sabu menyanjung komunis dan merendahkan maruah anggota keselamatan. Perkara ini telah mengundang kemarahan ramai pihak yang telah menjadi mangsa kekejaman komunis.  Secara kasarnya  beliau telah dianggao terpengaruh dengan ideologi komunis.

 

Sebenarnya tindakan Mat Sabu ini juga dilihat sebagai sokongan terhadap pendirian  pembangkang yang secara langsung dan tidak langsung menganggap komunis sebagai pejuang kemerdekaan. Kekejaman dan keganasan komunis telah mereka abaikan semata-mata mengangkat perjuangan Chin Peng yang merupakan ketua komunis Malaya sebagai wira. Dengan kata lain kononnya bangsa Cina merupakan wira. Namun kita faham sangat bahawa mereka sebenarnya wira kekejaman dan kesengsaraan.

 

Berbalik pada kisah Siti Aishah, setelah  berlaku  pendedahan itu maka  kakak Siti Aishah, Kamar Mahtum diterbangkan ke London  bagi membuat pengecaman dengan membawa barang milik adiknya. Kononnya sewaktu  dalam kurungan, Siti Aishah dan dua wanita itu dilaporkan hanya dibenarkan keluar seketika untuk menjemur pakaian atau menemani suspek membeli barang.

 

Namun perkara sebenar terbongkar apabila Media Britain, The Daily Telegraph telah  menayangkan sebuah video yang dirakam pada tahun 1997 yang memaparkan salah seorang wanita yang didakwa menjadi mangsa perhambaan di London sebagai seorang warganegara Malaysia, Siti Aisyah Abdul Wahab.

 

Video tersebut menunjukkan tiga wanita sedang ‘memarahi’ seorang lelaki yang mahu bertemu dengan aktivis Maoist terkenal sekitar 1970an, Aravindan Balakrishnan. Krew tersebut sedang merakam sebuah dokumentari bersempena kematian seorang wanita, Sian Davies, yang meninggal dunia akibat terjatuh dari tingkap kamar mandi kediaman yang disewa oleh Aravindan yang turut dikenali sebagai Komrad Bala dan isterinya, Chanda.

 

Seorang wanita turut dipaparkan dalam video tersebut. Beliau dipercayai kelahiran Ireland, Josephine, 57, yang muncul di depan pintu rumah tersebut dan menuduh krew yang mahu bercakap dengan Komrad Bala itu sebagai ejen sebuah negara fasis. “Kamu semua adalah sebahagian dari negara fasis. Kami tidak mahu bercakap dengan kamu,” katanya kepada mereka.

 

Selepas itu seorang wanita berkaca mata dipercayai Siti Aishah muncul dan memberitahu kepada lelaki tersebut bahawa mereka tidak mahu bercakap dan bertemu dengan mereka sebelum menutup pintu rumah tersebut pada akhir video klip tersebut.

 

Oleh itu rakyat Malaysia harus jadikan ini sebagai iktibar. Jangan kita dengan mudah diperalatkan dan disesatkan dengan fahaman jahat. Sebelum kita melakukan perkara-perkara yang menyesatkan dan boleh membuatkan kita menyesal seumur hidup, fikir-fikirkanlah keluarga tersayang yang terpaksa  merana di atas perbuatan anda.

 



41 thoughts on “Siti Aishah Terjerat Aktiviti Komunis Berlakon Untuk Pulang Ke Malaysia?

  • November 28, 2013 at 12:18 am
    Permalink

    Cuba tengok siapa kah yang pergi keLondon bersama dengan kakak Siti Aishah untuk menjejaki beliau ..Hishamudin Rais..penyangak besar yang melarikan diri keluar negara setelah bagi mengelakkan diri daripada ditangkap oleh kerajaan..Pabila balik ke Malaysia, dia masih lagi berperangai yang sama ..contoh ingin menukar bendera Malaysia..sebenarnya dia punyai muslihat disebalik cuba menjejaki Siti Aishah supaya dia dapat meneruskan agenda beliau dengan disertai oleh Siti Aishah yang daripada dahulu terlibat dengan kegiatan berhaluan kiri..

    Reply
    • November 28, 2013 at 8:18 am
      Permalink

      KERAJAAN MEMANG LEMAH. HR YANG AKTIF DEMONSTRASI JALAN BEBAS KESANI SINI. HARTA AWAM BANYAK ROSAK, YET HR BEBAS JUGA.
      KERAJAAN TAKDE KOTE, PENAKUT.
      HE WAS A STUDENT FUGITIVE.
      SIAPA, SIAPA YAND BAWA DIA MASUK TANPA HUKUMAN.
      GOMEN MESTI BERHATI HATI KENAPA DIA KE DEPANUNTUK BAWA BALIKNSITI AISHAH.
      GOMEN MESTI ADA VISION DAN KAJI HR PUNYA ACTION.
      ZAMAN PM TIDUR TELAH BERLALU…..PM SKRNG PERLU BUKA MATA SEBESAR YANG BOLIH….

      Reply
      • November 28, 2013 at 8:51 am
        Permalink

        Saya setuju sangat saranan JAWAJOHOR. Kerajaan PM Najib BN/UMNO kena tegas. Jangan biar orang yang kurang ajar memijak kepada. Hati rakyat yang ramai kena jaga.

        Reply
  • November 28, 2013 at 12:44 am
    Permalink

    kita tggu apa kesudahan citer psl hamba ni cuma sy rasa mcm ade sesuatu yg tersirat disebaliknya..

    Reply
    • November 28, 2013 at 5:59 pm
      Permalink

      True, we can never trust a communist at heart.

      Reply
  • November 28, 2013 at 7:19 am
    Permalink

    Nampaknya hal ini ada kaitan dgn Hishamuddin Rais 0leh itu bolehlah kita membuat konklusi seterusnya berhubung dgn motif berita ini digembar-gemburkan namun dalam hal ini nampaknya kerajaan selalu lemah dlm untuk menangani org2 yg menjadi petualang untuk menghancurkan negara

    Reply
  • November 28, 2013 at 7:25 am
    Permalink

    semua penganut fahaman komunis adalah hamba kepada tuannya.ambil contoh di korea utara, ketua disembah macam tuhan dan mereka rela melakukannya tanpa paksaan.
    segalanya ada hikmah. ALLAH MEMILIH MASA YG SESUAI untuk membongkar perkara ini untuk memberi pengajaran atau untuk menaikkan sesuatu kumpulan atau untuk merudumkan sesuatu puak yg lain sebagai menunjukkan yg hak dan yg bathil.
    eg:penipuan isu bangla 40k,pemilihan penyokong komunis dlm muktamar Pas, keluarnya penyokong PKR diSabah, orang Melayu dikucing kurapkan oleh komunis Dap dll bukankah urutan peristiwa ketentuan Allah..lu fikirlah sendiri..

    Reply
    • November 28, 2013 at 8:57 am
      Permalink

      Sokong dan setuju sangat dengan pendapat alimedanbaru. Semoga kerajaan dapat mengambil panduan.

      Reply
  • November 28, 2013 at 8:32 am
    Permalink

    Habis tu, siti aishah dibenarkan pulang ke oleh kerajaan. Dia macam chin peng juga pengkianat negara dan bangsa. Kalau nak adil biar dia duduk sanalah, nanti puak dapigs yang fahaman komunis gunakan siti aishah sebagai satu alasan untuk bawa balik mayat chin peng. Lagi pun dia tidak disiksa.

    Reply
    • November 28, 2013 at 9:00 am
      Permalink

      INIlah sandiwara dan cara mereka hendak memainkan isu. Ada kaitan dengan Chin Peng dan komunis. Kerajaan jangan terperangkap.

      Reply
  • November 28, 2013 at 10:51 am
    Permalink

    kerajaan harus meletakkan syarat kepada siti esah sebelum orang berkenaan dapat pulang ke Malaysia…selepas pulang jika dia ingkar dengan syarat itu, dakwa je orang berkenaan dengan ‘kesalahan lama'(terlibat dengan aktiviti komunis) yang pernah dia lakukan

    Reply
  • November 28, 2013 at 12:49 pm
    Permalink

    Sepatutnya Kerajaan tak perlulah ambil tahu pun….biar dia menjadi seorang tidak mempunyai warganegara…kerajaan tak perlulah nak prihatin sangat…dia bukannya jadi hamba spt cerita kunta kinte pun…dia hanya menjadi hamba pada ideologi kepercayaan dia sahaja…dah nak mampus baru sedar keluarga dan ingin pulang…sedangkan dari 1997 lagi dah di kesan…

    wanita seperti ini biarlah dikebumikan di london yang diketahui tanah kuburnya amat mahal bagi bukan warganegara …penyudahnya mayat dia akan dibakar …

    Reply
  • November 28, 2013 at 12:51 pm
    Permalink

    A property developer is suing MCA lawmaker Chua Tee Yong for defamation in a RM324 million suit filed at the High Court, KiniBiz reported.

    The suit filed by Talam Transform Bhd is believed to be over Tee Yong’s statements accusing the Selangor government and the developer of a RM1 billion accounting scandal.

    Talam has alleged that Tee Yong’s statements in an English daily in July and October last year were defamatory.

    Tee Yong is Labis MP and the son of MCA president Datuk Seri Dr Chua Soi Lek.

    According to the statement of claim, the alleged comments by Tee Yong were meant to mean that Talam was “party to dishonest transactions that involved the misappropriation of public funds” and that Talam had benefitted from dubious political favours, and that the company was reliant on the Selangor state government, among others, to overcome its financial hurdles.

    Tee Yong has reportedly denied the allegations and said he would be putting up a defence.

    In July last year, Tee Yong accused the Pakatan Rakyat government in Selangor of giving a RM392 million grant to Talam, and claimed the state had acquired RM676 million in assets from Talam.

    There are also allegations that Selangor overpaid for certain parcels of land, thus enriching Talam.

    It was reported that Chan Ah Chye @ Chan Chong Yoon, who was Talam’s second largest shareholder until last month, was said to be linked to former Selangor Menteri Besar Muhammad Muhammad Taib in the 1990s.

    Muhammad was an Umno strongman at the time.

    Reply
    • November 28, 2013 at 1:35 pm
      Permalink

      eloklah itu pas simpan muhammad taip rasuah itu, jangan lupa talam banyak rasuah eloklah itu pkr beli syarikat talam itu sesuai dengan pkr pun yg banyak rasuah,

      Reply
    • November 28, 2013 at 6:18 pm
      Permalink

      Mooh, cuba citer skit pasal gaji exco, speaker, timb.speaker dan mb slgr naik gaji ratus peratus?

      Apa nasib kemajuan selangor dan rakyat miskin mooh?

      Pas yang share kuasa , mulut ada kunci kah? Atau kemaruk duit dan kuasa macam komunis jugak?

      Reply
  • November 28, 2013 at 12:53 pm
    Permalink

    Suatu yg agak menarik di sini… kes ini sebenarnyavtlh merungkai satu kebejatan… iaitu pd hakikatnya, realiti sebenar tidak seindah pun hakikat yg berlaku. Pendokong faham kominis sering bercakap ttg masyarakat tanpa kelas, kesemarataan… agama sbg candu yg merosakkan. Namun pada realitinya, kes ini menunjukkan fantasi kominis itu sendiri tidak memadamkan istilah ‘master and slave’ yg selalu dijadikan sasaran oleh mereka bagi menunjukkan kwtidakadilan dlm masyarakat. Wlaupun slavery yg berlaku adalah ‘ideological slavery’… namun ia tidak memadamkan hakikat bahawa faktor tuan dan hamba ttp wujud… kerana kita ini manusia. Seringkali keliru antara realiti dan fantasi. Satu jer harapan aku… semoga siti Aisyah ini sekurang2nya masih ingatkan tikar sembahyang dan solat.

    Reply
  • November 28, 2013 at 1:03 pm
    Permalink

    Sesiapa sahaja rakyat Malaysia yang terlibat dengan ideology komumis atau yang ‘sekelas’ dengannya yang mahu balik ke Malaysia, perlu dibicarakan dahulu kesalahan kesalahan mereka yang lampau’ Kalau terbukti bersalah mereka perlu menjalani hukuman terlebih dahulu. Ke Hishamuddin Rais (HR) sudah tidak boleh buat apa apa lagi kerana sudah ‘terlepas’ akibat kelemahan PM Dol.Dalam kes Siti Aisyah (SA)saya juga mula ragu apa HR terlibat sama pergi ke London bersama kakak SA. Begitu juga bila melihat video yang yang ditayangkan tidak Nampak pun seperti dia diperhambakan. Dia tinggal senang lenang bersama sama. Saya takut ini tektik kumpulan haluan kiri untuk mengumpulkan ahli ahli ‘hard core’ mereka di Malaysia untuk melaksanakan agenda mereka. Jangan lupa DAP dan kumpulan Mat Sabu adalah pencinta golongan ini! HATI HATI Pemimpin dan rakyat Malaysia yang cintakan alif, ba, ta!

    Reply
    • November 28, 2013 at 1:31 pm
      Permalink

      semua pendapat adalah betul… pihak kerajaan adalah dicadangkan supaya pergi membuat temuduga dan siasatan terhadap Siti Aisyah. kita pun belum dapat maklumat samaada dia nak pulang atau pun tidak…saringan dan mengetahui sejauh mana status terkini dia dgn perjuangan komunis mesti disahkan.kalau dia komunis tegar maka kita pun kena tegar dgn semangat kenegaraan kita agar bumi kita tidak ‘dikotorkan’, tetapi jika dia sudah tidak ada apa-apa dgn fahaman dan akidah komunisnya maka saya rasa budibicara dan kemanusiaan haruslah diambil kira. saya rasa kes ni berbeza dgn bapak komunis Malaya, Chin Peng…

      Reply
  • November 28, 2013 at 1:18 pm
    Permalink

    tak nampak pun mcm kena tahan selama 30 tahun? adakah ini lakonan?

    Reply
  • November 28, 2013 at 1:55 pm
    Permalink

    Berita Baik!.
    .
    .
    KUALA LUMPUR 27 Nov. – Kerajaan dijangka mengumumkan kenaikan tarif elektrik awal tahun hadapan sebagai sebahagian daripada program merasionalisasikan subsidi.

    Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Dr. Maximus Johnity Ongkili (gambar) berkata, kerajaan membelanjakan sebanyak RM12 bilion setiap tahun untuk subsidi sektor tenaga.

    Katanya, pengumuman mengenai kenaikan tarif akan dilakukan selepas Mesyuarat Kabinet, namun beliau memberi jaminan masyarakat berpendapatan rendah akan tetap mendapat pembelaan.

    Note Moo: E;ektrik naik, akan emnyebabbkan byk brg dan servis lain turut naik.

    Reply
  • November 28, 2013 at 1:55 pm
    Permalink

    menanbahkan lagi bukti dgn kesungguhan Hishamudin Rais membantu kakak dia ke England….

    Reply
  • November 28, 2013 at 1:58 pm
    Permalink

    Selangor Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim has again earned the wrath of de facto PKR leader Datuk Seri Anwar Ibrahim, this time over the huge increase of salaries to state leaders and assemblymen.

    “The Menteri Besar has to review the quantum and he has to give a reasonable justification for the hikes,” Anwar (pic) told reporters at the Parliament lobby today.

    His remarks come two weeks after his criticism of Khalid for his frugal style of government spending.

    Reply
  • November 28, 2013 at 1:59 pm
    Permalink

    Berita baik:

    .
    .
    .
    .
    Federal Territories Minister Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor poured cold water on the hopes of Kuala Lumpur property owners that the decision to raise the assessment rate has been deferred indefinitely.

    Tengku Adnan today insisted that the new rates would apply from January 1.

    He, however, clarified that while the new rates would take effect from January 1, property owners are allowed to postpone payment until a final decision is reached between the Kuala Lumpur City Hall (DBKL) and property owners.

    “We can defer payment but the rate will automatically increase from January 1. What we will postpone is the implementation because with the objection period ending on December 17, it will take about three months for DBKL to hear all of them.

    Reply
  • November 28, 2013 at 2:12 pm
    Permalink

    jgn bawa dia masuk dalam malaysia, biar dia dok london.dulu gatal lari ke sana

    Reply
  • November 28, 2013 at 3:41 pm
    Permalink

    semua pendapat tentann ketegasan kerajaan menangani isu komunis & aisyah saya sokong.kerajaanbjgn lengah2 lg.kita dah tak de masa.komunis sdg menyusup semua parti politik & NGO atasa dasar hak asasi manusia.lagi kerajaan lengg, lg besarlah peluang mereka.buang je syaitan hishmudin dr negara malaysia tercinta.cepat!CEPAT!KRJN BERTINDAK SKRG.

    Reply
  • November 28, 2013 at 3:52 pm
    Permalink

    moooo…apa dah jadi ???? tak dak sapa pun dok layan copy paste hang ????
    sampai 2 kali hang paste benda yang sama…tu pu tak dak sapa layan !!

    lama aku dok perati….hehehehehe

    Reply
    • November 28, 2013 at 5:43 pm
      Permalink

      Macam mana nak layan!!!

      Dia copy paste sana sini, 6 bulan kemudian boss dia Nuar Berahi buat U-Turn nanti!!!

      So, baik aku tunggu 6 bulan dulu, baru komen!!!

      Baru tak buang masa, dan perlu diingatkan, bukan nak save aku dari buang masa, tapi untuk tolong Mooh save masa tak payah nak pertahankan cerita2 cut & paste yg tak lama lagi ada U-Turn…

      Betul tak Mooh…

      Mueh4444

      Reply
    • November 28, 2013 at 9:32 pm
      Permalink

      tahu tak pe…hi hi

      Reply
  • November 28, 2013 at 4:03 pm
    Permalink

    Bicarakan dan sumbat semua pengkhianat negara ni samada yg bersubahat dan yang bersekongkol dengan mereka ke dalam penjara supaya jadi pengajaran pada yg lain. Buang masa dok layan orang ni. Ini lah orang dan puak yg akan mencipta kemusnahan di bumi Malaysia di masa depan.

    Reply
  • November 28, 2013 at 4:35 pm
    Permalink

    moo…dah jadi lembu…

    Reply
  • November 28, 2013 at 6:04 pm
    Permalink

    Komunis tetap komunis DAP dan komunis tidak dapat dipisahkan so jgn bg siti aisyah balik Malaysia kerana pengkhianat negara jangan sewenang wenangnya diterima. Jika tidak padah jawapannya.

    Reply
  • November 28, 2013 at 6:53 pm
    Permalink

    Inialah satu game pihak tertentu untuk membawa masuk sorang melayu morden yang berfahaman kominis dengan tujuan untuk digunakan sebagai pelengkap kegiatan pihak DAP dan PKR ….harap kerajaan jangan layan dan buat tak tau aja ….sebab esah tu bukan warga negara Malaysia lagi…….biarkan dia mati dilandon sebagai contoh kepada yang gatal gatal sokong kominis.Mampos la kau esah .

    Reply
  • November 28, 2013 at 7:04 pm
    Permalink

    drama ni hampir sahaja menjadi. hinggakan begitu ramai rakyat malaysia terpegun dan media berebut membuat liputan. sekali…hisamudin rais tunjuk muka ambil port, pecah la pulak tembelang. toksah pecaya la wahai rakyat malaysia. skrip drama ni tak cukup kuat, banyak bahan bukti bahawa siti aishah ni bukanpun mangsa perhambaan. kalaupun siti aishah ni dijadikan hamba, itu memang sesuai dgn ideologi yg dikaguminya. rakyat adalah hamba dalam ideologi kominis. yang paling mudah difahami ialah jika sesuatu isu itu melibatkan malaun musibat hisamudin rais, mesti ada agenda yang buruk, seburuk perangai dan latarbelakang hisamudin rais itu sendiri. maaf la jika terkasar, puas sudah cuba bersangka baik dengan hisamudin rais, tetapi benda buruk juga yang akan timbul bila berkait dengan hisamudin rais.

    Reply
    • November 28, 2013 at 8:43 pm
      Permalink

      Tak mengapa..nak bersangka baik macam mana? kalau dah babi tu, sangka baik pun tetap babi, takkan jadi ayam. Dan haram kita makan babi, walau sangka baik babi tu ayam.

      Reply
  • November 28, 2013 at 10:05 pm
    Permalink

    Kalau di kehendakki polis, jalankan undang undang dan tangkap.

    Jangan benar masuk negera seperti mayat ChinPeng.

    Reply
  • November 28, 2013 at 11:17 pm
    Permalink

    Ini adalah contoh yang membuktikan kebijaksanaan dalam akademik sahaja tanpa kepatuhan pada agama, lupa maksud dan tujuan datang ke situ untuk belajar tidak mampu menangkis ideology yang menyesatkan.Ditambah lagi dengan keegoan dan keseronokan,kealphaan dalam situasi yang jauh dari keluarga ,ketaksuban pada sesuatu yang dianggap ideal walaupun sebenarnya membinasakan benar-benar telah membinasakan dirinya.Tiga puloh tahun serumah dengan sikafir;boleh ke cuma bual2,bincang2 n tengok2 je – hebat sangatkah – kedahsyatan kehidupan sosial yang disukai oleh HR n de gang (mungkin mereka sekapal dahulunya).Ini bukan kes penghambaan tetapi kes kesesatan-boleh rujuk video Telegraph BBC 1997;memang mereka rela hidup demikian,jadi tak perlulah dikesalkan apa yang terjadi padanya cuma perlu dijadikan iktibar kepada semua;janganlah dilepas bebas anak2 atau saudara mara tanpa kawalan dan perhatian yang khusus walaupun untuk belajar.
    Kita cuma boleh berharap dan berdoa semoga baki hayat yang ada dapat dimanafaatkan untuk menebus kesilapan ,itupun jika individu terbabit masih ada iman didalam hatinya ;jika sudah sebati dengan kesesatan ,yang tinggal hanyalah harapan yang berpanjangan….

    Reply
  • November 28, 2013 at 11:18 pm
    Permalink

    Susah untuk kita fikir bagi seorang yg sempurna akal dan pancaindera dan terpelajar boleh dikurung selama 3 abad dalam sebuah tanpa berjaya melepaskan diri.

    Kecuali dia cacat anggota tidak mampu bergerak bebas untuk melolos diri.

    Secara paling lojik ‘terkurung’ nya dia disitu sekian lama adalah atas sebab untuk bersembunyi kerana diburu. Sama saperti fugitive Hisham Rais yang sering lari kesetiap sudut dunia kerana diburu . Malangnya manusia begini masih memilih untuk terus menderhaka.

    Tidak pernah terfikir untuk bertafakur seminit dua untuk bersyukur.

    Reply
  • November 29, 2013 at 9:32 am
    Permalink

    Betul tu. Ini semua propaganda ORG TERTENTU dlm usaha menghidupkan kembali komunisme. Kepada kerajaan Malaysia, JANGAN BENARKAN PETUALANG AISYAH PULANG KE MALAYSIA walaupun sekiranya dia sudah berada diambang maut.

    Reply
  • November 29, 2013 at 12:45 pm
    Permalink

    Kita biaq pi laaaaah si Aishah tuh dok di sana di negoghi oghang putih. Dia pilih nak duk sana nak jadi srikandi komunis..lantak pi. Apa pasai nak tatang balik ke tanah melayu nih?? Apa pekdahnya..dia seronok jadi pecacai kepada ketuanya di sana,tak payah nak membuang masa dok layan sangat. banyak lagi anak malaysia yang patut diberi keutamaan.Ramai lagi Aishah lain yang kena baik pulih bukan dia sorang saja…Buang masa.!!

    Reply
  • December 1, 2013 at 5:27 pm
    Permalink

    pendapat diatas benar belaka.. jika Aisyah sayangkan tanah air bya, pasti dia sedar diri dah lama dah, tapi ini tidak.! muka pun tak nampak macam kena hamba…?
    Jika aby chin peng pun tak bole masuk Malaysia, pasti Aisyah pun harus di hukum demikian. Biar dia bersemadi di sama saja. Biar “Kumpulan” itu bela dan jaga masa2 TUA DIA DISANA. TAK PAYAH BALIK MALAYSIA!!!

    Reply
  • December 1, 2013 at 5:32 pm
    Permalink

    kerajaan kita harus adil… abu pun tak bole masuk malaysia.. inikan manusia masih bernyawa.. Aisyah bangga dgn apa yg dia ada di London.. Lu pikirlah sendiri.. dah terlalu lama baru nak sedar atau dah tua2 takdak anak nak jaga kot!!! buat tak mau pikiaq.. buang masa jer layan manusia macam ni.. Kerajaan MESTI ADIL. jangan pilih bangsa..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *