Jenayah Tembak : Salah Pembangkang Tuntut ISA, Ordinan Darurat Dimansuhkan

Share


Kejadian tembak dan bunuh yang terlalu kerap berlaku kebelakangan ini memang berada dalam keadaan yang cukup membimbangkan rakyat.  Oleh itu, ini bukanlah merupakan keadaan yang  luarbiasa apabila rakyat mula mencari salah siapa sehingga menyumbang kepada keganasan ala mafia ini.

 

Rakyat ditindas dan penjenayah dibela  antara lagu yang cukup kuat dimainkan.  Pembangkang terutamanya DAP telah mengalunkan lagu yang cukup jelas selama ini dalam menuntut  kononnya pembelaan terhadap penjenayah.  Kematian para penjenayah telah mereka perbesarkan ke tahap maksimum.

 

Bagi rakyat yang waras, sepatutnya mereka telah dapat membaca rentak perjuangan pembangkang.  Kematian Kugan dan Teoh Beng Hock menjadi tangisan DAP, PKR dan PAS. Bagaimana pula dengan kematian mangsa tembakan pembunuh upahan? Adakah DAP, PAS dan PKR akan menuntut pembelaan terhadap mangsa kekejaman penjenayah-penjenayah pembunuh upahan ini.

 

Tindakan pembangkang yang menuntut pemansuhan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), Ordinan Darurat 1969 dan lain-lain yang mampu menjaga keselamatan rakyat dan negara merupakan bukti sahih dan nyata pembangkang menindas rakyat.

 

Dengan siri tuntutan dan asakan tanpa henti pihak pembangkang telah memaksa kerajaan menurut kemahuan pembangkang sehinggakan keselamatan rakyat telah dikompromi. Kerajaan telah sedar akan tipu muslihat pembangkang yang membawa kesengsaraan dan menggugat keamanan negara.

 

Kami rakyat menuntut kerajaan mewujudkan semula undang-undang seperti ISA dan Ordinan Darurat 1969 ini dengan kadar segera. Ini sudah sampai ke fasa kritikal untuk dilaksanakan. Kami rakyat Malaysia juga menuntut kerajaan agar tidak lagi berkompromi dengan sebarang tuntutan dari pembangkang yang kesemuanya tidak munasabah dan memudaratkan rakyat dan Negara.

 

Hanya dengan kewujudan undang-undang seperti ISA dan Ordinan Darurat 1969  sahaja yang membenarkan pihak polis menahan suspek tanpa dibicara kerana undang-undang seperti itu perlu ada dalam menjamin keselamatan rakyat. Ianya bukan untuk menindas masyarakat ataupun menganiayai mereka, tetapi bertujuan dalam mengawal cengkaman penjenayah.

 

Terdapat 67 kes jenayah kekerasan yang dilakukan bekas tahanan Ordinan Darurat (EO) sepanjang tempoh Januari hingga Jun tahun ini. Ini berikutan dengan pembebasan  2,473 tahanan EO  pada Julai tahun lepas.

 

Kekerapan jenayah tembak yang dilakukan oleh pembunuh upahan tidak dapat diterima oleh rakyat. Pembunuhan Hussain Ahmad berlaku dua hari selepas aktivis antijenayah yang juga Pengerusi MyWatch R. Sri Sanjeevan cedera ditembak di persimpangan berdekatan Taman Awana Indah, Jempol, Negeri Sembilan.

 

Timbalan Ketua Pengarah Kastam (Perkastaman/Cukai Dalam Negeri) Datuk Shaharuddin Ibrahim juga telah ditembak ketika dalam perjalanan ke pejabatnya di Putrajaya pada 26 April.

 

Selepas semua jenayah ganas yang kerap berlaku berlaku kebelakangan ini akibat dari pemansuhan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dan Ordinan Darurat 1969 , pembangkang cuba menyalahkan kerajaan pula. Sikap baling batu sembunyi tangan ini memang amat kita faham wujud secara kental dalam jiwa pembangkang.

Ini antara senarai kes tembak yang berlaku dalam masa terdekat
http://www.sinarharian.com.my/semasa/kes-tembak-di-balakong-polis-tahan-penyelenggara-lif-1.145043

http://www.sinarharian.com.my/nasional/najib-arah-polis-berkas-segera-penjenayah-tembak-mati-tkp-kastam-1.154465

http://www.sinarharian.com.my/semasa/polis-buru-4-lelaki-kes-tetak-ikat-dan-tembak-1.164871

http://www.sinarharian.com.my/5-kes-tembak-di-kelantan-ada-kaitan-kumpulan-dadah-1.179943

http://www.sinarharian.com.my/edisi/melaka-ns/tahan-seorang-lelaki-bantu-siasatan-kes-tembak-1.47708

http://www.sinarharian.com.my/kes-tembak-3-beradik-antara-7-ditahan-1.37550

http://www.sinarharian.com.my/edisi/kelantan/kes-tembak-polis-minta-lelaki-serah-diri-1.161801

http://www.sinarharian.com.my/semasa/kes-tembak-polis-cari-lelaki-bantu-siasatan-1.157629

http://www.sinarharian.com.my/semasa/suspek-kes-tembak-guru-mungkin-pembunuh-upahan-1.180660

http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20130719/je_01/Lagi-guru-mati-ditembak-dalam-kereta

http://www.sinarharian.com.my/semasa/kes-tembak-polis-minta-saksi-bantu-siasatan-1.179635

http://www.sinarharian.com.my/edisi/kelantan/suspek-tembak-peraih-ikan-dikenal-pasti-1.163979

http://www.sinarharian.com.my/lelaki-cedera-parah-kena-tembak-1.164731

http://www.sinarharian.com.my/edisi/perak/nekad-tembak-tuan-rumah-1.128099

http://www.sinarharian.com.my/edisi/utara/budak-kena-tembak-1.182017

http://www.sinarharian.com.my/edisi/utara/ditembak-selepas-balik-bersenam-1.186586

http://www.sinarharian.com.my/edisi/utara/pemandu-lori-peladang-ditembak-1.187327

http://www.sinarharian.com.my/edisi/utara/lelaki-ditemui-maut-kesan-tembakan-di-kepala-1.184775

http://www.sinarharian.com.my/edisi/utara/peniaga-kosmetik-cedera-ditembak-1.184705

http://www.sinarharian.com.my/edisi/utara/guru-cedera-ditembak-1.179043

http://www.sinarharian.com.my/mangsa-tembak-meninggal-1.177033

http://www.sinarharian.com.my/tembak-perut-selepas-samun-1.171458

http://www.sinarharian.com.my/edisi/kelantan/mangsa-tembak-stabil-1.161107

http://www.sinarharian.com.my/edisi/perak/nyaris-maut-kena-tembak-1.156004

http://www.sinarharian.com.my/semasa/peniaga-runcit-anak-ditembak-1.182938

http://www.sinarharian.com.my/semasa/lelaki-maut-ditembak-selepas-beli-tosai-1.179277

http://www.sinarharian.com.my/semasa/pemandu-bas-sekolah-cedera-ditembak-1.167030

http://www.idhamlim.com/2013/07/lelaki-ditembak-mati-dua-parah-ketika.html

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pengerusi-mywatch-ditembak-berada-dalam-keadaan-kritikal

 



94 thoughts on “Jenayah Tembak : Salah Pembangkang Tuntut ISA, Ordinan Darurat Dimansuhkan

  • August 1, 2013 at 12:55 pm
    Permalink

    Penjenayah tidak mengenal siapa…Apakah pihak yg bertanggungjawab menuntut ISA dan Ordinan Darurat dihapuskan mahu menunggu sanak saudara mereka atau mereka sendiri ditembak penjenayah utk mereka segera insaf atas kesilapan ini?

    Reply
  • August 1, 2013 at 12:56 pm
    Permalink

    Pembangkang sejak azali dah macam tu…di bangkang semuanya. Aku rasa kalau Najib himpun semua ahli parlimen pembangkang di atas bumbung parlimen dan beri arahan jangan terjun…maka berduyun-duyun lah MP pembangkang akan terjun…ikut IQ level orang yang pertama terjun ialah mahpus dengan 1Q level 0.2 dan yang last sekali karpal sink dengan IQ level 0.8. hehe

    Reply
    • August 1, 2013 at 1:14 pm
      Permalink

      Ehhmmm..betul jgk tu. Org kata jgn..yg tu la yg nk dibuatnya.. Hmmm..bila raplahjingaa g ukur IQ MP pembangkang?? Hehehe..

      Reply
      • August 1, 2013 at 2:33 pm
        Permalink

        Kalau dah Syiah pun dia ingat nama satu jenis kueh, aku nak bagi 0.2 IQ level pun dah cukup baik.

        Reply
        • August 1, 2013 at 5:12 pm
          Permalink

          Hehehehe…

          Syiah tu kuih, bodoh Mahfuz Bean…

          Reply
        • August 3, 2013 at 12:50 pm
          Permalink

          Mahfuz cuba berlagak naif dengan bagi komen sarkastik tapi dia tak sedar yang dia memperbodohkan diri sendiri je.

          Reply
        • August 4, 2013 at 12:42 am
          Permalink

          Syiah itu kuih..ROFL..kuih embah wedok dia

          Reply
  • August 1, 2013 at 1:19 pm
    Permalink

    ingatkan salah mereka yg berkuasa ambik rasuah, mereka yg memebri rasuah,…rupanyanya pembangkang jugak…

    Reply
    • August 1, 2013 at 1:51 pm
      Permalink

      Baru kau sedar ke mooh pembangkang ada rasuah??? Hahaha….

      Reply
      • August 1, 2013 at 2:01 pm
        Permalink

        Aku tak kata possibility tak ada rasuah, tapi yg aku nak, saisatan telus dan tdkn yg di ambik terhadap tertuduh. Dalam umno ada buat macam tu?? Kat Jat RM250 juta ada?? Kalau ahli umno haprak curi RM100, mesti dah masuk jail!

        Reply
        • August 1, 2013 at 2:34 pm
          Permalink

          Mooo…hang buat pinjaman kereta pegeot hang tu kira rasuah ke ?????

          agak-agak la moooo kalau nak buat fitnah pun…hang tak segan ke ???

          Reply
        • August 1, 2013 at 3:50 pm
          Permalink

          Hang period ke Mooh? Kau cakap macam orang tak berpuasa.

          Reply
        • August 1, 2013 at 4:38 pm
          Permalink

          Hehehe…

          Tak puas hati lagi ker suami Kak Jat terlepas…

          Mooh…nak ngorat anak Kak Jat bukan begitu caranya Mooh…

          Hang kena hensem dulu baru boleh ngorat, drpd hang buat loan beli Peugeot, baik hang buat pembedahan plastic…

          Kalau boleh, anu kat bawah kena panjangkan… baru POWER Mooh…

          Reply
          • August 1, 2013 at 6:01 pm
            Permalink

            hahahahahha….mooo kalau hang buat pembedahan plastic, agak-agak hang pilih muka sapa ?? hehe..

          • August 1, 2013 at 6:18 pm
            Permalink

            Aku cadangkan Mooh buat muka sama macam Nuar Berahi…

            Boleh Mooh angkat sumpah kata Mooh yg romen dgn China Doll hari tu…, bukan Nuar Berahi

            Selamat AL-JUBURI…..

        • August 5, 2013 at 1:36 pm
          Permalink

          Weiiii…Mooo bodo macam lembu…tak semua ahli politik tu rasuah. Cuma insan yang bertaqwa jerr yang tak terlibat rasuah. Ada ka semua pemimpin UMNO,PAS & PKR tu bertaqwa…? Depa jugak manusia biasa bukan nya malaikat macam oghang awam jugak…semua nya terletak pada keimanan. Pok Nik yang kelihatan zuhud pun terlibat ngan rasuah & salah guna kuasa.

          Hang tau tak pasai apa Pok Nik tak di lantik semula sebagai MB Kelate selepaih PRU13 ? Lu fikir fikir la sendiri….!!!

          Reply
  • August 1, 2013 at 2:48 pm
    Permalink

    Aku yakin la ni Kepala-Kepala Puak Pakatan tu menyesal sebab ada kemungkinan esok ke, lusa ke, pistol tu tertuju kat kepala hotak mereka pulak.

    Dulu:
    1. bila polis tahan penjenayah dan belasah mereka untuk dapat maklumat, wah bukan main serang balai polis, tuntut dibebaskanlah, polis kejamlah.. la ni belailah penjenayah
    2. dulu bila penjenayah mati, bukan main salahkan polis dan bawa kes kemahkamah, la ni bila hari-hari orang awam mati dan next mungkin bapak pakatan, apa macam?

    Agaknya Kepala2 Pakatan sekarang takut keluar rumah, sebab mereka pun ramai musuh, tipu dalam CEC lah, pecat ahli suka hatilah,tipu pengikut, janji nak tubuh kerajaan tapi habok pun tak ada lah,nak lantik Kiram jadi Raja Borneo lah, dan macam2 lagi lah.. padan muka, sekarang siapa betul dan siapa salah.. sendiri kena ingatlah, penjenayah bukan makwe yg boleh dibelai dan diberi kasihan.. dah cekup rembat saja. baru lu selamat atau kamu yg dia rembat, ada faham?

    Reply
  • August 1, 2013 at 3:04 pm
    Permalink

    Tetapi Najib sebagai Pm kena perlu IKut..Zaman Paklah pun pembangkang da liwat paklah..Nak hancurkan Bn dgn hancurkan PDRM..Najib Bukan Pemimpin tp yg di pimpin, Najib Bukan PM sebenarnya tp PM sebenarnya adalah Nuar Brahim..sebab setiap desakan Nuar brahim Najib monggol akan turuti..Najib Gagal, IM4U gagal, 1 Malaysia Gagal, …Najib sepatutnya malu dan lepaskan jawatan..Keluar aja muka di ad TV semua pakat tukar channel sama masa Paklah jadi PM..Rakyat benci..

    Reply
  • August 1, 2013 at 3:07 pm
    Permalink

    Tetapi Najib sebagai Pm kenapa Najib perlu IKut..Zaman Paklah pun pembangkang da liwat paklah..Nak hancurkan Bn wajib hancurkan PDRM, terlebih dahulu, kenapa Najib tak dengar pandangan bekas IGP/ KPN saperyi TS Rahim Noot, Why Najib masih pekak badak, masih syok sendiri, ..Najib Bukan Pemimpin tp yg di pimpin, Najib Bukan PM sebenarnya tp PM sebenarnya adalah Nuar Brahim..sebab setiap desakan Nuar brahim Najib monggol akan turuti..Najib Gagal, IM4U gagal, 1 Malaysia Gagal, …Najib sepatutnya malu dan lepaskan jawatan..Keluar aja muka di ad TV semua pakat tukar channel sama masa Paklah jadi PM..Rakyat benci..

    Reply
    • August 1, 2013 at 10:39 pm
      Permalink

      Menyimpan najib adalah umpama menyimpan beban bagi UMNO dan orang orang Melayu.sekarang ni dengar suara najib berucap pun dah menyampah apa tah lagi Melihat wajahnya …….Dah ramai orang menyampah kat najib ni… cuma belum sampai baling sepatu dan penyapu ja lagi ……

      Reply
  • August 1, 2013 at 3:15 pm
    Permalink

    Ada ramai rakyat Malaysia, columnists dalam media cetak dan media sosial dan NGOs yang mahukan sangat “kebebasan” – kebebasan bersuara, kebabasan hak asasi manusia maka pembangkang pun ambil peluang dan bawakan kehendak mereka ke Parlimen semasa sidang Parlimen ke 12 dahulu. Kerajaan BN pun akuh kepada kehendak mereka semu dan ISA serta Ordinan darurat pun dimansuhkan.

    Sekarang apa jadi? Penjenayah pula yang bebas menyeludup masuk senjata api dan melakukan rompakan dan pembnuhan dengan menggunakan senjata api dan siapa yang disalahkan? Polis juga yang disalahkan.

    Saya malas nak tulis panjang-panjang, nak komen banyak-banyak.

    When come to security all POLITICAL LEADERS must think and think wisely before making any decision in Parliment.

    Jangan semua perkara keselamatan pun hendak dipolitikkan. Akhirnya keselamatan negara dan rakyat dan kita sendiri terancam.

    Reply
  • August 1, 2013 at 3:29 pm
    Permalink

    kita mahu akta yg lebih tegas dari EO dan ISA diperkenalkan utk membendung jenayah berat. keselamatan rakyat harus diutamakan. pergi jahanam dgn pakatan rakyat.

    Reply
    • August 3, 2013 at 10:47 pm
      Permalink

      boleh tnya ke korang….kmu rasa2 la….isa under sape….korang rsa2 isa boleh abuse they power ke? korang stdy la law and look at the past environment…korang ada nampak kuku ke? n ,,, npa ada lgi prlu ada isa ney…our constitution tak ckp hebat ke? mmg the fact kes2 mcm ne mc ada…tpi kmu rasa2 org yg brtangungjawap hal ne sapa….? fikirkan dgn tenang nya hehe

      Reply
      • August 4, 2013 at 10:04 am
        Permalink

        aloooo…bro sini forum, bukan facebook, komen biar mudah di fahami ???

        Reply
      • August 5, 2013 at 12:31 am
        Permalink

        belajar menulis dulu kalau nak bercakap pasal masalah ISA .. haduhh budak hingusan !

        Reply
        • August 5, 2013 at 12:34 pm
          Permalink

          Kalau macam ni lah Attorney kita zaman sekarang ni dan seterusnya…rosaklah sistem perundangan yg ada….menulis dan komen pun belum lepas…ada hati nak suruh orang study law…ntah berapa SPM dia dapat pun aku tak tahu…and macam mana boleh terlepas buat law pun aku keliru…patut lawyer2 zaman sekarang macam takder gah lagi….

          Reply
          • August 5, 2013 at 12:44 pm
            Permalink

            Hehehe….

          • August 5, 2013 at 1:45 pm
            Permalink

            Kelayakan SPM tahun pra abad 21 tak sama ngan lepasan SPM pasca abad 21 yang dapat 10 A..tapi tahap intelektual depa amat rendah. Tak leh bepikiaq secagha rasional apa lagi kritis. Para lulusan SPM pra abad 21 leh menulih & berhujah pasai perundangan walo pun depa tu tak dak kelayakan profesional dalam perundangan.

      • August 5, 2013 at 9:50 am
        Permalink

        Er… you want us to study law??? Well, you come to the wrong place…

        To study law, org selalu pergi unversiti, bukan cerita kat sini!!!

        Btw, cuba terangkan mana2 kes org yg ditahan di bawah ISA di mana berlakunya salah guna kuasa…

        Fikir dgn tenang ya sebelum menjawab…

        Reply
  • August 1, 2013 at 3:34 pm
    Permalink

    Yang Kerajaan bangang sangat nak ikut ragam pembangkang apa hal. Klau pengundian untuk menghapuskan akta ISA dibuat di parlimen tak mungkin pembangkang yang akan dapat majoriti undi kerana ‘kumpulan’ mereka sikit. Olih itu, mana mungkin pembangkang yang bodoh, yang namopak bodoh kem pemerintah Najib..kenapa nak luluskan pemansuhan sekiranya dia berfikiran bahawa ini adalah kemudaratan. Nampak sangat Najib tak ada otak.

    Reply
  • August 1, 2013 at 3:37 pm
    Permalink

    akta yang membolehkan polis buat kerja cegah jenayah berat dihapuskan demi memuaskan nafsu pembangkang…inilah harga yang perlu dibayar oleh rakyat….

    Reply
  • August 1, 2013 at 3:52 pm
    Permalink

    biasa laa tue….nak undi punya pasal… penjenayah punya undi pon kira jugak… gi mampos laa sama rakyat…janji gua dapat jadi pm…itu agaknye dalam kepala ketua pembangkang nih…mane die kisah negara hancur…bangsa n agama tergadai… sumer politik..politik..politik..

    Reply
    • August 1, 2013 at 3:59 pm
      Permalink

      Khir Toyo, Kak Jat pun leh mengundi jugek…….

      Reply
      • August 1, 2013 at 4:45 pm
        Permalink

        Memanglah depa boleh mengundi…

        Hang MEROYAN kenapa???

        Reply
      • August 2, 2013 at 8:28 am
        Permalink

        Diorang tu penjenayah tembak orang ke Mooh? What’s your point actually?

        Reply
        • August 2, 2013 at 3:39 pm
          Permalink

          Mooh mana ada point…

          Tara apa2 point pun…

          Nanti bila Mooh kena tembak dgn penjenayah, barulah teringat yg Mooh sendiri mengesa penjenayah2 ini dibebaskan akibat mendesak kerajaan Malaysia menghapuskan ISA dan EO.

          Masa tu baru Mooh insaf dan mula menyesal krn sedar Mooh hidup semata2 kerana hasutan dan kepentingan Nuar Berahi…

          Masa tu, dah terlambat Mooh…

          Reply
  • August 1, 2013 at 3:58 pm
    Permalink

    Best apa sekarang ni…tak suka je tembak..dulu kalau geng kongsi gelap bergaduh sesame sendiri main guna kayu dan besi je..sekarang ni dah main pistol..elok gak gitu banyak jugak yang mampus..

    Dulu bila ada ISA dan akta rusuhan dok bising dan suruh hapuskan dengan alas an dah lapuk serta tak jaga hak asasi manusia..sebenarnya tujuan akta ini diadakan dahulu adalah sebagai pencegahan awal..sekiranya dah berlaku dan terangtuk baru nak tangkap dan dibawa kemahkamah kemudian akan ditetapkan pendakwaan nya…ini lah akibatnya..tujuan asal puak PR maukan sangat permahsuhan ISA dan akta hasutan ini supaya mereka ni dapat bergerak bebas dan melakukan apa jua perbuatan tanpa sebarang sekatan..itu je kemahuan mereka demi politik sempit.

    Sekarang ni bila dah banyak sangat kejadian jenayah..polis juga yang menjadi kambing hitam dengan mengatakan polis tak buat keje..samalah juga dengan kes penggunaan dakwat kekal sewaktu pilihanraya..puak ni jugak yang bising suruh perkenalkan tetapi bila diperkenalkan mereka pula yang bising..

    So…pada aku elok sangat penggunaan ISA ni dihapuskan..biar kurang sikit penjenayah pabila mereka bergaduh sesame sendiri merebut kawasan ke apa ke mereka berbunuhan..Ini baru dinamakan Negara terlebih maju sebab belum ada Negara yang hapuskan penggunaan ISA termasukUSA dan S’pore..

    Reply
    • August 1, 2013 at 5:15 pm
      Permalink

      Nak lagi bebas dan canggih kononnya…penjara pun semua tak yah buat…robohkan jer….baru betul2 jadi cowboy..boleh main tembak2……tapi cowboy pun ada juga sheriff….

      Reply
  • August 1, 2013 at 4:47 pm
    Permalink

    Sekarang rakyat yang rasakan ia adalah Ok untuk hapuskan ISA dan OD ni dah lihat kesannya …

    Pakatan yang sering membantu penjenayah dan menghina anggota Polis pun sekarang dah melalak sebab jenayah meningkat !!! habis dulu merekalah nombor satu penghina dan sering menyalahkan anggota Polis ..

    Pakatan ni sebenarnya satu apapun tarak guna kat Malaysia !!!

    Reply
    • August 1, 2013 at 5:03 pm
      Permalink

      Aku yakin ramai rakyat tak puas hati dgn puak PR kerana kena TIPU HIDUP2 kononnya bila ISA dan OD takder, Polis Malaysia tak boleh tahan mereka sesuka hati (walaupun rakyat yg memekak2 tu tak pernah kena tangkap bawah act ini)

      La ni, baru depa tahu dgn penghapusan ISA dan OD, berleluasalah penjenayah. Sekarang depa nak Polis Malaysia tolong lindungi mereka. Aku harap, pihak polis jangan llindungi org2 yg undi Fuckutan, sbb depa yg nak sgt penjenayah bebas.

      Bagi aku, org yg usulkan penghapusan ISA dan OD (termasuk pengundi2 Fuckutan) sama penjenayah dgn penjenayah yg dilepaskan dari ISA dan OD.

      DEPA PUN PATUT DITEMBAK…

      Reply
  • August 1, 2013 at 6:13 pm
    Permalink

    Pembangkang suruh Ah Jib Gor mansuhkan ISA & EO di ikut,mereka suruh dia serah jawatan PM kepada Anwar peliwat dia tak ikut pulak!!! Tak faham lah si Ah Jib Gor ni.

    Reply
    • August 1, 2013 at 7:48 pm
      Permalink

      nasib baik dia x ikot…kalo x anwar peliwat jadi pm….

      Reply
  • August 1, 2013 at 9:30 pm
    Permalink

    Najib dikelilingi penasihat2 yg tak boleh pakai…Skrg dah masuk jerat pembangkang tentang isu ISA dan EO…Pembangkang diam membatu…malah salahkan kerajaan lagi kononnya negara dah tak selamat sebab kerajaan.

    Tak buat salah buat ape nak takut dgn ISA…Malaon2 je yg takut dan mati2an nk mansuhkan ISA ni.Banyak isu yg dimainkan pembangkang sebenarnya beri advantage kat kerajaan tp disebabkan kerajaan terlalu berlembut dan pasif menyebabkan rakyat yg blur terus terpengaruh dgn pembangkang yg aktif memanipulasi satu2 isu… Wake up Najib…
    Terbaca satu artikel kat Utusan…

    http://www.utusan.com.my/utusan/Rencana/20130801/re_01/Perkasa-pasukan-pengurusan-krisis

    Reply
    • August 1, 2013 at 11:01 pm
      Permalink

      Setuju Bro dom,penasihat dia suruh pakai nama Ah Jib Gor tapi haram satu cina pun tak undi dia. Penasihat dia suruh bagi duit kepada sekolah2 cina haram satu cina pun tak undi dia.Penasihat dia suruh duduk semeja dengan Dong Zong tapi haram satu cina pun tak undi dia.

      Pembangkang pressure dia untuk mansuhkan ISA pun dia ikut tapi popularity telah jatuh kepada 49%.

      Tak kan dia tak faham apa yang pembangkang nak atau mahu ada ulterior motive yang boleh membawa keburukan kepada UMNO. Why must you listen to your enemy for advise unless you are stupid.
      Transformasi Ah Jib Gor=Cina di utamakan,melayu di anaktirikan.

      Reply
    • August 5, 2013 at 1:55 pm
      Permalink

      Najib & para penasihat di sekeliling nya ni amat obses ngan doktrin hak asasi manusia & demokrasi liberal sponsori AS. Depa ni dah jadi tolol… lupa kat teks alQuran sebagai pedoman hidup di bumi. Pemikiran depa dah terasuk ngan dogma dogma liberlisme,pluralisme,kapatalisme,eksklusifme dll.

      Reply
  • August 1, 2013 at 10:32 pm
    Permalink

    Aku suka ISA dan EO dihapuskan ……tunggulah siapa yang akan kena tembak lepas ni ……..orang dah lama simpan dendam ……..dam.dam dum bunyi mercun……..

    Reply
  • August 1, 2013 at 11:11 pm
    Permalink

    hehe…jangan anwar menembak cukup…

    Reply
  • August 1, 2013 at 11:21 pm
    Permalink

    ah jib gor buat benda ini pun kerana mahu memancing undi !
    dia tau sudah silap tapi tak mau berundur!

    Reply
    • August 1, 2013 at 11:29 pm
      Permalink

      Haiyaa toni….yang janji akan berundur bila kalah tu siapa ????

      bukan tuhan hang ke ??

      Reply
    • August 2, 2013 at 2:04 am
      Permalink

      tony DAPigs kalau bercakap penuh putar belit , buat apa DS Najib nak undur , yang janji nak undur tu anwar sendiri laa hahahaha

      Reply
    • August 2, 2013 at 7:58 am
      Permalink

      Lidah toni lebih cabang dari lidah biawak!!
      Lu suruh anwar jadi cikgu lahh luar negara, lu introduce masuk China ka, taiwan ka…pun boleh, kita tak mau anwar dalam malaysia.

      Reply
    • August 2, 2013 at 11:33 am
      Permalink

      BERUNDUR!!!

      LIM KIT SIANG yg patut, makin tua makin nyanyuk mamat ni…

      Reply
    • August 5, 2013 at 2:02 pm
      Permalink

      Hang ni toni tarak guna ONE tang UMNO laju hang mintak Najib berundoq…tapi tang PKR pasai apa tak mintak Anuaq berundoq…? Kan dia dah janji kalo tak berjaya tawan Putrajaya dia kan berundoq dari politik mau jadi pensyarah u..kan..kan…?

      Pada aku la….mau Anuaq tu berundoq sama jugak ngan Najib tu jugak demi kebaikan rakyat Malayisa lebih harmoni….!!!!

      Reply
  • August 2, 2013 at 1:05 am
    Permalink

    Sdr ,minta masuk

    Mengapa pada masa Lahat Datu sedang berlaku dan sebaik saja sesudah istihar Lahad datu dan ESSCOm dan semua aman, heboh cakap kejayaan ini, kerana kehebatan BLUE OCEAN STRATEJI.

    Rondaan anggota lima pasukan berpakaian seragam:
    PDRM
    ATM
    RELA
    Pertahanan Awam
    Polis Tentera
    Pasukan Motor sikal mahal

    Maka ,bila EO dan ISA tak ade , mana pergi Idris Jala punya BLUE OCEAN StrateJI ?
    Yang ada berlambak adalah bekas tahanan EO, peluru hidup dan kelongsong 9mm,0.38,pistol sini pistol sana,akhbar cinions habis laku tunjuk gambar mayat berdarah dan mayat bergelimpangan,jualan cermin kalis peluru kedai cinions puN melambong.
    Cukup lah dengan teori KPI KRA BOS!!!

    Tumbang Najib Bodoh Bangang.
    1M liberal kepala Bapak kucing bapak sekolah cina inklusive engage bapak sekolah vernakular amal new politiks sahabat cameron obama tony ffffff jason jonathan.
    perosak dasar pendidikkan
    suka cinions Omar Mustafa.
    suka makan kacang merah.
    geli nak mengaku melayu.
    presiden parti 3.4 juta ahli telor cair.
    sepupu hisham,buang EO ISA.
    suami flom (international expert on child development}.
    liberal human human rights-sokong bersih 1,2,3, 505.
    ANGLOPHILE : a.penghulu kampung battersea.
    b.peminat putra george-cucu prince charles
    c.mengharap dapat anugerah SIR….
    Sir Ah Jib Gorrr.
    ta tau buat ucapan, pakai skRipt orang tolong tuLis, merapu di persidangan Islamik Finance.
    Brand manager: 1M Islamik Finance
    Hebat nak ajar dunia Islamik Finance cara 1M.Saudi punya bank dah keluar dari syarikat kewangan usahasama di Malaysia.

    TNajib B.
    TNajib B.
    TNajib B.
    Pengagih jawatan pangkat kedudukan.

    YES to PDRM
    YES to PDRM
    YES TO PDRM.
    No To Idris jala
    No to Idris jala.
    arjuna waspada
    changkat lobak.

    Reply
  • August 2, 2013 at 1:14 am
    Permalink

    Sebagaimana kita mengetahui hanya di Amerika si penjenayah mempunyai banyak hak kadang2 lebih daripada mangsa mereka. Kita biasa baca kes si pencuri menyaman orang yang menembak dia semasa dia meceroboh rumah si mangsa itu. Ideologi barat dan hak hak asasi manusia yang Anwar cuba import dari barat TELAH berjaya di serap dalam undang2 kita bila Ah Jib Gor memansuhkan ISA. Tan Sri Rahim Noor sudah memberi amaran bahawa gelombang ideologi hak asasi yang akan melanda negara kita jika kita tidak waspada. Si Ah Jib Gor sudah buka ‘pendora box’ dan agar susah kita nanti untuk mengawal isu2 keselamatan dan kedamaian negara ini dengan bebasnya 2000+ hardcore gengster.

    Sekarang saya tengok banyak blog yang pro Ah Jib Gor sudah mula spin macam mereka spin dahulu 1Malaysia,1M4U,FB Ah Jib Gor yang mula2 kita percaya yang orang cina sayangkan dia dan kita confident boleh dapat undi mereka tapi sebaliknya haram satu orang cina pun tak indi dia. Saya sudah serik nak percaya blog2 yang kata’Ah Jib Gor sudah ada telur,Ah Jib Gor disokong oleh UMNO,semua ini spin untuk damage control untuk menaikkan balik image Ah Jib Gor oleh penasihat2 dia supaya kalau Ah Jib Gor masih berkuasa mereka akan di simpan oleh Ah Jib Gor lagi.

    Reply
    • August 2, 2013 at 9:18 am
      Permalink

      Nak buat mcm mna alfie..dh namanya pun akhir zaman..nk kiamat dh. Yakin la kita dgn kiamat.
      Dari Abu Hurairah r.a katanya, Rasulullah s.a.w bersabda:Belum akan terjadinya kiamat sebelum banyak ˜haraj’. Bertanya para sahabat,:Apakah itu haraj ya Rasulullah? Jawab baginda,:Pembunuhan! Pembunuhan!

      Reply
      • August 2, 2013 at 11:38 am
        Permalink

        Macam ni lah bro luvmy,kita boleh ada intellectual debat tanpa ‘name calling’,kita nak the best for UMNO dan kalau boleh kasi pencen si peliwat Anwar dan ajar cina2 DAP yang dah kurang ajar. Orang macam Ah Jib Gor boleh diganti, UMNO hanyu SATU.

        Reply
        • August 2, 2013 at 12:09 pm
          Permalink

          I agree dgn u.. Might b he is d best for now..until d next UMNO election.. Walaupun i bukan ahli UMNO, I mmg sokong UMNO sbb UMNO r mature n rasional when talking esp d supporters la..heheh. Yg pemimpin tu, i mmg x brani kata apa..sbb ilmu politik i, sikit sgt.. Mohon tunjuk ajar..

          Reply
  • August 2, 2013 at 1:18 am
    Permalink

    alfie…alfie..hehe

    Reply
    • August 2, 2013 at 9:20 am
      Permalink

      alfie marah x bg tazkirah kat dia??? Hehehehehe… Maaf yer alfie..sebagai saudara seislam..sy cuma mengingatkan..huhu

      Reply
  • August 2, 2013 at 1:56 am
    Permalink

    budaya biaDAP seperti yang disahkan oleh Tunku Aziz akan terus disebarkan Dan di’perkasakan’ kepada masyarakat Cina dan tidak hairanlah satu hari nanti Budaya Biadap akan jadi satu budaya baru kaum Cina di Malaysia. Kalau Cina mencarut, itulah adalah normal ?!?

    Reply
  • August 2, 2013 at 2:17 am
    Permalink

    Kenapa PR yg. salah sedangkan yg. berkuasa ialah BN?
    Dalam rumah.. patut ke salahkan anak/Isteri yg. mintak macam2 sedangkan yg. jadi ketua rumah ialah suami. Sebagai suami yg. bertanggungjawab kenalah fikir masak2 sesuai ke tidak, baik-buruk sesuatu keputusan yg. d buat. PR minta hapuskan ISA dan akta himpunan ada sebab, untuk mengelak salahguna kuasa k’jaan. Jadi k’jaan yg. bijak tak perlu hapuskan akta tersebut tapi tidak salahgunakan akta tersebut untuk tujuan politik.
    Cth. , kalau isteri minta tv 50 inci tapi tinggal d flat takkan nak ikut jugak. Beli dia tv 24 inci cukup la… janji dia boleh tengok tanyalah ustaz, drama dan program masakan cukup la. Asal dia tak bosan bila suami keluar kerja ok la.
    Berbalik pada ISA dan akta himpunan.. PR dah puas hati jika tahanan perlu d dakwa selepas 1 bulan atau d lepaskan jika tiada pendakwaan. Tak boleh la nak simpan ikut suka k’jaan walau tiada kesalahan. Itu zalim nama nya…

    Reply
    • August 2, 2013 at 7:37 am
      Permalink

      piirah…skang nak spin jugak… kerajaan x salah guna pon pr mintak jugak…. toksah nak belit2 cerita…kalau ubah pon pembangkang x kan terima jugak… pr bukan berjuang untuk rakyat pon… tapi untuk kuasa…bukan x diberitahu kesan pemansuhan isa…nahh..skang aksi tembak menembak dah jadi trend pasal permintaan pr….

      Reply
    • August 2, 2013 at 9:23 am
      Permalink

      Tgk la..nk BOIKOT bujuk la.. Asyik2 salah isteri n anak2..nk buat mcm mna klu anak bini hang x paham hang!!! Benci org yg suka tunding jari..

      Reply
    • August 2, 2013 at 9:28 am
      Permalink

      Hang ni ada masaalah rumah tangga ke bujuk…asyik buat contoh pasal suami isteri jer…sat laki tak kena, sat bini tak kena…sabar je lah bujuk ok.

      Hangpa minta ISA/EO di mansuhkan sampai guling-guling makan tar atas jalanraya…Najib perkenankan permintaan hangpa, lepas tu hangpa salahkan Najib pulak !!

      Hang ni…masuk air ke ??

      Reply
      • August 2, 2013 at 11:19 am
        Permalink

        Aku yakin, rumah tangga Bujuk huru hara, UMNO jugak yg salah…

        Reply
        • August 2, 2013 at 12:04 pm
          Permalink

          Bukan takat dia salahkan UMNO, tok imam, wali dan saksi semua dia salahkan…kecuali diri dia sendiri, mentaliti cai PAS dah macam tu sejak azali.

          hang jangan marah naaaa bujuk…contoh jer, aku berdoa rumah tangga hang kekal aman hingga akhir hayat.

          Reply
          • August 2, 2013 at 1:02 pm
            Permalink

            Takper, satu hari Bujuk akan kena dgn anaknya mcm cerita Anakku Sazali

            “INI SEMUA BUJUK YG SALAH!!! Bujuk yg mintak kerajaan Malaysia hapuskan ISA dan EO, Bujuk yg membenarkan penjenayah2 dibebaskan berleluasa dgn mengurangkan kuasa pada pihak Polis, Bujuk yg menyebabkan Sazali, akibat ingin sesuap nasi menjadi penjenayah tegar terkenal satu Malaysia seperti penjenayah yg dituntut oleh Bujuk sendiri supaya dibebaskan akibat penghapusan ISA dan EO. BUJUKLAH YG BERSALAH!!!”

            Sbg peringatan kpd Bujuk, jgn salahkan UMNO kalau hang yg buat salah, nnt anak hang akan tuntut kat hang macam scenario di atas satu hari nanti…

            Hehehe…jangan marah Bujuk, nanti cepat tua…

          • August 2, 2013 at 4:30 pm
            Permalink

            tak percya laa aku saudara WTF bujuk akan kena macam tu

            tgk macam bob lokman dan majoriti orang pakatan , anak sendiri perangai macam haramjadah , Kerajaan BN jugak yang disalahkan .. Bujuk ni pun sama , kalau anak dia hancur , gerenti ni semua salah kerajaan BN hahahahaha

          • August 5, 2013 at 9:52 am
            Permalink

            Hehehe…

    • August 2, 2013 at 11:31 am
      Permalink

      PR la yg menghasut rakyat kononnya ISA dan EO tak betul dan ZALIM

      Sekarang, apa dah jadi???

      Aku sarankan polis2 jgn melindungi puak2 PR, biar puak2 PR handle masalah jenyah yg menimpa merekai.

      Lagipun, bukankah puak2 PR ni selalu kata polis ZALIM, KEJAM dan tah apa2 tohmahan buruk.

      Nanti kalau polis tolong puak2 PR ni, tentu PR akan memburuk2kan Polis. Aku sarankan kpd Polis, jgn ambik pedulik mereka ni.

      Hanya penjenayah sahaja suka akan penghapusan undang2 mencegah kejadian jenayah, dan puak2 PR yg meghasut rakyat dan menggesa kerajaan menghapuskan akta2 ini.

      PR(DAP,PKR dan PAS) adalah PENJENAYAH….

      WELCOME TO THE JUNGLE, wahai BUJUK…

      Reply
      • August 2, 2013 at 12:00 pm
        Permalink

        Betui Bro WTF,ini semua ankara PR. Dengan cara ni yang Anwar import dari ideology Barat,mereka dapat hancur keamanan negara ini hiding behind the pretext of human rights. Malang nya yang tak educated dan anti kerajaan akan sokong sangat propaganda hak asasi manusia ini,tapi belakang kita penyokong Anwar,Amerika pun practice DOUBLE STANDARD. The patriot Act dan penjara Guantanamo bay ada lah satu amalan yang ZALIM yang mereka mengamalkan.

        Reply
        • August 2, 2013 at 12:13 pm
          Permalink

          hehe…ni la satu-satunya posting hang yang tak ada nama ah jib gor sejak berapa lama….anyway, Najib, Hishamuddin dan Ghani Patail juga kena pikul kesalahan ni bersama dengan ketua gangster DAP, lebai kulup PAS jugak puak gay PKR.

          Reply
          • August 2, 2013 at 3:14 pm
            Permalink

            hehe,,,lu pn tau,,,ni la 1 komen dari mamt ni yg xda nama ah jib gor…

          • August 2, 2013 at 4:06 pm
            Permalink

            Bukan apa WTF & raplahjingaa,kalau hang pa pun beringat selalu pasai ‘si dia’ tu,aku tak payah sebut2 nama dia selalu. By mat salleh punya standard kita boleh categorize him as the most gullible and incompetent PM dalam UMNO after Pak Dol.

          • August 5, 2013 at 9:55 am
            Permalink

            Time will tell…

            Yes, I think ramai harapkan Najib nak laksanakan mandate diberi org2 Melayu dan penyokong2 BN untuk memperkasakan agenda Melayu dan Bumiputra

            Hopefully soon rather than later

      • August 2, 2013 at 4:27 pm
        Permalink

        Tengok tulisan bujukkk , konon ISA zalim . .ISA dan EO ni adalah satu contoh undang-undang untuk membanteras jenayah !!!

        Sebab penjenayah EO dan ISA ni adalah sebab bukti tak banyak untuk didakwa mahkamah CUMA maklumat risikan mereka ni adalah bahaya , tapi bujuk suruh manusia-manusia ni dilepaskan .. maka jadilaa macam ni tembak-menembak yang majoriti dilakukan oleh bekas EO .

        Lepas jenayah meningkat salahkan kat Polis pulak .. apa punya otak laa puak Pakatan ni

        Reply
        • August 5, 2013 at 10:27 pm
          Permalink

          Aku suruh mereka yg. bersalah d dakwa, bukan d simpan/sorok dari masyarakat. Kamu suka ke, kalau anak kamu kena tangkap ISA tampa ketahui apa kesalahan dia?

          Reply
      • August 5, 2013 at 10:23 pm
        Permalink

        Kalau puak PR yg. kena tembak.. memang k’jaan diamkan je. Isu ni timbul bila kroni2 k’jaan kena tembak. Aku heran jugak… Pengasas AMBANK ni nama macam muslim.. apasal dia baru keluar tokong?
        Atau melayu UMNO memang camni?
        Sorry la tulis jahat sikit..

        Reply
    • August 2, 2013 at 4:22 pm
      Permalink

      apa punya bangang kau nak bandingkan pasal keluarga bujuk !!!

      Jenayah ni patut ditentang bersama-sama

      Ni bila penjenayah kena tembak meroyan puak-puak pemimpin Pakatan menyalahkan Polis dan menghina Polis , penjenayah yang jelas menyerang Polis TAPI Polis pulak yang nak dibicarakan !!

      Lepas tu dah sokong dan mempertahankan segala penjenayah , puak Pakatan ni bila jenayah meningkat Polis pulak yang disalahkan lagiii .. apa punya bangang laa puak Pakatan ni

      Reply
    • August 5, 2013 at 10:28 pm
      Permalink

      Kalau IKLAS nak banteras jenayah BERAT, aku cadangkan terima hukum ALLAH(HUDUD).

      Reply
      • August 5, 2013 at 10:40 pm
        Permalink

        Aku terima selama ni….

        Hang jer tak mau terima Bujuk…

        Reply
        • August 7, 2013 at 6:03 am
          Permalink

          Aiiik….kesian pengikut suci umno…depa terlalu inginkan hudud tp pemimpin depa buat ndak je….sekelumit cita2 pun tarak gamaknya!!!!!!!!!

          Reply
  • August 2, 2013 at 10:19 am
    Permalink

    pedulikan politik, pedulikan pembangkakng, pedulikan semua yg merapik2, tolong pk kan keselamatan rakyat… please wujudkan balik ISA & Ordinan Darurat.. Please…

    Reply
  • August 2, 2013 at 12:10 pm
    Permalink

    Soal penting yang perlu difikirkan di kalangan masyarakat pengundi ialah: MENGAPAKAH KERAJAAN TERIKUT-IKUT DENGAN TELUNJUK PEMBANGKANG ? Gunakanlah kepala otak sedikit. Buat baik berpada-pada.

    Tujuan pembangkang: Rosakkan kredibiliti agensi-agensi Kerajaan, terutamanya Polis, musnahkan kepercayaan Polis dan angkatan tentera kepada Kerajaan, musnahkan kredibiliti SPR dan lain-lain agensi, gunakan kumpulan-kumpulan majlis peguam untuk menghentam kerajaan. DAP pun tidak respek kepada Pendaftar Pertubuhan dan menuduh BN nak haramkan parti. Tentulah ramai yang percaya. Kerajaan ternganga-nganga saja seperti orang hilang akal.

    Ikutkanlah kehendak pembangkang. Ada juga di kalangan menteri-menteri Najik yang nadanya sama dengan pembangkang. Nak popular konon: “I am Malaysian first ….. “. Suruhlah Dong Zong cakap dalam Bahasa Melayu kalau nak tahu mereka ini benar-benar Malaysian Malaysia. Baru tinggal 6-9 bulan di Jerman, mereka sudah pandai berbahasa Jerman. Lahir, dibesarkan dan hidup di Malaysia, sampai sekarang tak tahu Bahasa Melayu. Lemahnya kita !

    Kita sayangkan Negara. Kita sayangkan masyarakat berbilang-bilang kaum, dan perlu bangga dengan apa yang kita nikmati.

    Fikir-fikirkanlah.

    Reply
  • August 2, 2013 at 5:44 pm
    Permalink

    Satu lagu kes menembak hari di Ampang. Apa nak kata lagi,hari hari ada aje orang kena tembak but Thanks to Ah Jib Gor!

    Nak tunggu Datuk Farid Rezduan spin buat video keadaan macam ni as something good for Malaysia and we should be proud to live in a cowboy land and have Ah Jib Gor as a sheriff!!!

    Reply
  • August 2, 2013 at 10:52 pm
    Permalink

    Najib al Monggol bukan pemimpin, diatukang baca tek ucapan, sia tukar ikutvapampunahsihat cakap, nasihat darimpihakDB pdrm di bangkulsampahkan, dgr punahsihat yg buaya tembaga tu, Pm sebenar adalah nuar Brahim bukan Najib, sebab Najib monggolmakan turuti apa nuar desak/ minta.., Najib takut bini mana boleh jadi pemimpin..dia ta pernah susah dalam dunia politik nya, tak pernah d cabar, hanay saorang Pak Turut..Oooi Najib Tranfom bini kau tundulu., baru tranfom Negara, KPI dan NKRA kau hancussss.1 Malaysia kau gagal, IM4U kau apa kejadahnya. tak membawa apa apa makna , hanya utk bangsa pendatang..TNB Tumbangkan Najib Bebal..

    Reply
    • August 3, 2013 at 1:03 pm
      Permalink

      ape laa lu ngarut nih…dari tulisan gua agak lu ni cinabeng srjkc nih…silap tempat laa bro…sini tempat nak berjuang untuk agama ngan bangsa…bukan nak tumbangkan najib….pemimpin umno yang lain kata x kan langgar najib so kita kena respek pemimpin kita….kalo x bleh respek pemimpin…gi join pakatan…

      Reply
  • August 3, 2013 at 2:24 am
    Permalink

    Salah Najib, Kerismudin yang memandai2 nak hapuskan 2 benda nih. Yang sokong ialah Saifudin Abdullah, Bapa Political change yang bajet untuk politik yang segar, matang ala ala shit. Saifuddin Abdullah akhirnya kalah jugak ngan Altantawi yang ngok ngek di Parlimen Temerloh yang patutnyer BN menang mudah disitu. Hahaha aku nak tergelak dier kalah atas pemikiran political change, akhirnya dier kena change jugak di Temerloh.

    Reply
  • August 4, 2013 at 5:20 pm
    Permalink

    Soal tuntutan hapus ISA oleh pembangkang sebenarnya tidak sekuat mana.takut BN kalah PRU lagi lebih,lalu cairlah pagar Besi yang kebal selama ini.Kalau dikatakan pemimpin takder telor marah pula.Sekarang apa cer

    Reply
  • August 6, 2013 at 2:57 pm
    Permalink

    Najib perlu sedar, dalam UMNO pun ramai kaki pembangkang. Selain itu, ada juga orang-orang bahalol yang dilantik Najib jadi menteri – nada suara penakut dan mahu jadi popular konon.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *