Editor Makkal Osai Menghasut Rakyat, Apa Tindakan AG?

Editor Berita akhbar Makkal Osai Mohan Perumal antara paling lantang membelasah guru sekolah yang dikatakan mengarahkan pelajar bukan Islam makan di dalam tandas. Dalam posting pertama beliau di Facebook mengenau isu ini beliau menulis,

Tuan Zaharin Mohd Yasin Najib Razak Haji Rahim Mahmood Ini adalah tindakan Guru Besar Sekolah kebangsaan Sri Pristana yang memberi arahan kepada murid-murid bukan lslam untuk makan makanan mereka di perkarangan tandas semasa Bulan Puasa. Mungkin Allah dan Nabi Mohammad (saw) sendiri tak akan maafkan Guru Besar tersebut.
Kepada ibubapa yang terlalu gairah hantar anak-anak mereka ke sekolah kebangsaan padan muka. Apakah gunanya berpuasa dan solat lima kali, tetapi bertindak seperti anjing liar terhadap umat manusia sendiri?

Adalah jelas beliau tanpa soal siasat menghasut orang bukan Melayu membenci sekolah kebangsaan, menghina guru Islam sehingga mempersoalkan ibadah orang Islam. Beliau tanpa segan silu menuduh guru sekolah terbabit melayan pelajar bukan Islam seperti anjing liar.
makalosai2

Walaupun Saudara Mazidul Akmal sidek telah mendedahkan isu sebenar, maka tidak timbul langsung soal murid bukan Islam diarahkan makan di dalam tandas.

Malangnya sehingga jam lapan malam ini, Mohan langsung tidak mengemukakan sebarang pembetulan.

Malah Malaysiakini.com juga melaporkan bahawa pelajar dibenarkan makan di dalam bilik persalinan sejak Mac lalu kerana kantin yang sesak sekaligus menafikan dakwaan kononnya pelajar bukan Islam di diskriminasi pada bulan puasa.

Tidak cukup itu, seorang pelajar sekolah berketurunan india turut menulis komen mengenai Pengetua melayu yang baik dan membantu kaum India di dinding Facebook Mohan, langsung tidak dikomen oleh beliau.

makalosai3

Sebagai Ketua Pengarang sebuah akhbar Mohan sepatutnya menyiasat dan menyelidik sebelum memaki hamun guru dan menghina agama Islam atas dakwaan yang beliau belum pasti benar. Malangya beliau bukan sahaja gagal sebagai memberi laporan yang objektif, malah langsung tidak berminat membetulkan kenyataannya.

Sekarang kita mahu tahu apa tindakan Peguam Negara ke atas ketua pengaran Makkal Osai ini?

22 thoughts on “Editor Makkal Osai Menghasut Rakyat, Apa Tindakan AG?

  • July 23, 2013 at 9:27 PM
    Permalink

    AG buat bodo tahap gaban..tak caya tengok la

    Reply
    • July 23, 2013 at 10:09 PM
      Permalink

      AG macam biasa

      Buat tak tahu jer…

      Reply
  • July 23, 2013 at 9:59 PM
    Permalink

    Tengok !!! budak yang bukan muslim sendiri lebih faham .

    Kepada puak Pakatan dan Editor Makkal Osai dan pencacai mereka yang suka mengapikan perasaan antara kaum dan agama , maluu laaa sikit dengan budak kecik !!! dasar penipu dan gilaa kuasa sanggup mainkan apa sahaja isu punya puak Pakatan !!!

    Reply
  • July 23, 2013 at 11:18 PM
    Permalink

    Dey Mohan… lu bikin ini statement masa lu mabuk minum todi kaaa!!! Itu cikgu semua layan student banyak baik bukan macam anjing liar tapi kalau lu ada sana misti dia orang layan sama lu lebeh teruk dari anjing liar… ada faham pundek.

    Reply
  • July 23, 2013 at 11:38 PM
    Permalink

    Memalukan tengok orang macam Mohan ni , apakah agama dia atau mak bapak dia mengajar dia untuk bercakap macam tu ,

    sememangnya agama dia dan mak bapak dia tak mengajar cara tertib dan hormat orang kee !!!???

    Reply
  • July 24, 2013 at 12:37 AM
    Permalink

    Sedap jer nak hantar orang macam ni ke Sabah/Sarawk. Ko ingat sabah/swk tempat buang sampah!

    Reply
    • July 24, 2013 at 1:09 AM
      Permalink

      I wonder, kalau Guru Besar tu berbangsa India, Mohan Perumal nak sarankan Guru Besar itu balik India ker???

      Reply
  • July 24, 2013 at 12:41 AM
    Permalink

    mohan ni paria ok la, memang jenis anjing.ni yg si zaharin pun ikut celaka sekali.

    Reply
  • July 24, 2013 at 1:01 AM
    Permalink

    Nampak gayanya Mohan Perumal masih lagi dok kutuk Melayu atas insiden ni di Facebook Guneswari Kelly

    Reply
    • July 24, 2013 at 2:19 AM
      Permalink

      ramai golongan racist yang singkat akal percaya dengan fitnah mereka , lihatlah mana mereka fikir pasal kebenaran , nampaknya orang india macam Mohan Perumal dan beberapa lagi sangat seronok dengan memainkan isu perkauman dan agama daripada cerita fitnah mereka !

      Reply
      • July 24, 2013 at 9:33 AM
        Permalink

        Tu la pasal…

        Perkara ini bukan isu perkauman, tapi isu kekurangan facility sekolah untuk menampung jumlah anak2 murid yg makin ramai

        Tapi dijadikan isu perkauman bila ada org macam Guneswari Kelly kata DIPAKSA makan di bilik persalinan masa bulan puasa. Amenoeorld pun lagi satu, jadi tukang tambah kayu supaya semarak lagi api perkauman.

        Walhal, hakikatnya perkara ini berlaku since March 2013, kenapa nak cerita murid2 DIPAKSA makan di bilik persalinan masa bulan puasa.

        Sekolah, selain daripada berfungsi sbg institusi pendikan, juga bertujuan mengeratkan persaudaraan sesama kaum.

        Lihatlah puak2 Fuckutan ini, sekolah pun boleh dijadikan agenda perkauman, malah dilibatkan pula murid2 yg masih kecil. Perkara macam ni nak dipolitikkan jugak…baghal punya racist.

        Reply
  • July 24, 2013 at 1:38 AM
    Permalink

    Era Ah Jib Gor jadi PM jangan harap apa apa tindakan di ambil,ROS pun diam sahaja dalam kes DAP. Tapi kalau bangsa lain di ganggu oleh orang melayu dia akan ambil tindak. Maklum lah 49% melayu dah dalam tangan tak payah ambil hati,yang dia duk kejar 51% kerana nak jadi PM for all.

    Reply
    • July 24, 2013 at 1:43 AM
      Permalink

      P.S Tak sabak nak tengok AH Jib Gor pukul gendang rabana menjelang Hari Raya ni.

      Reply
  • July 24, 2013 at 1:53 AM
    Permalink

    sejak dua menjak ini komen-komen dari kaum bukan melayu terarah pada sadistic…balun tak melihat bukti dahulu…lepas balun diam sejuta bahasa sebab dah salah…

    sepatutnya paria sebegini yang kena masuk ke dalam kandang besi di sg buloh tu…

    Reply
    • July 24, 2013 at 2:16 AM
      Permalink

      kenapa dengan orang hindu macam Mohan Perumal dan Guneswari Kelly asyik menipu dan bersikap perkauman jee keja mereka , inilah jadinya bila macai-macai pakatan seperti mereka Pakatan cuba huru harakan negara dengan cerita fitnah mereka..

      tengoklah bila dah kantoi fitnah mereka dan taktahu nak cakap apa lagi terus jee diam seribu bahasa , habis Melayu dan orang Islam dia kutuk macam-macam !!!

      Reply
  • July 24, 2013 at 7:59 AM
    Permalink

    Busuk hati betul mohan nie, publish dan post tak check sahih atau tak!!!
    Tak cukup dgn kisah alvivi, ada jugak orang kurang hajar lagi…..dan dalam masa terdekat plak tu.
    Tindakan tegas mesti dikenakan!!! No more amaran sebab dah berulang kali amaran dikeluarkan.
    AG nak pilih bulu jugak lagi ker????

    Reply
    • July 24, 2013 at 1:37 PM
      Permalink

      Tak perlu la tindakan tegas pun. Yg nk kena basuh ialah bdk2 melayu yg duk baca berita n percaya tanpa usul periksa. Telan je suma bulat2.. Biar la si mohan tu..nk memekak tp malaysiakini pun x backup..kesian.

      Reply
  • July 24, 2013 at 10:17 AM
    Permalink

    Tindakan tegas ???? hehe..siapa nak ambil tindakan tegas ?? siapa ???

    PM lembik, AG pondan, menteri KDN hero retorik…KPN dah macam ketua kampung, habis siapa yang nak ambil tindakan ????

    Reply
  • July 24, 2013 at 11:09 AM
    Permalink

    aku rasa diorang sengaja rekayasa fitnah konon murid di sekolah berkenaan dipaksa makan di bilik persalinan masa bulan puasa(padahal sudah berlaku sejak Mac 2013) sebab nak mengalih-pandangan masyarakat tentang perlakuan rasis dan biaDAP ‘alvivi’ & 4 doktor bukan melayu di P.Pinang yg maki pesakit org melayu babie dan bodoh

    bilik persalinan itu dijadikan kantin sementara juga sebagai tambahan, ada murid tak kisah dan tak geli nak makan di bilik persalinan…meja dan tempat duduk di bilik persalinan sepatutnya digunakan oleh murid untuk membaca, buat ulang-kaji pelajaran dsb tapi kalau mereka tak geli nak makan di bilik persalinan apa daya murid lain dan guru sekolah nak halang mereka buat begitu

    pada murid yg geli nak makan di bilik persalinan bukannya takde kantin sementara yg besar utk mereka duduk makan dan minum…so why the editor of makkal osai & others making a fuss about it?

    surely they have other reason(ulterior motive), not for the sake(well-being) of the school children but for their racist vendetta agenda!

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.