Oiii Apasal Perlu Buat Bazar Ramadhan Di Kajang? Lain Tempat Tak Adakah?

Share


Yang gatal pergi minta buat bazar Ramadhan di “NEGERI DAP” buat apa? Padan muka!



50 thoughts on “Oiii Apasal Perlu Buat Bazar Ramadhan Di Kajang? Lain Tempat Tak Adakah?

  • July 7, 2013 at 12:09 am
    Permalink

    Melayu PAS oii..tengok lah apa yang dilakukan oleh DAP Di Melaka, baru Ketua Menteri berdehem hendak menutup Jonker Walk, Cina DAP telah meracau malah melayu PAS pun turut meracau sama…tetapi lihatlah pula apa tindakan DAP dikajang berkenaan dengan melarang diadakan Bazar Ramadahan..bukan sahaja permohonan bagi pasar ramadahan ditolak tapi…amaran keras dalam bentuk banner diadakan berserta jumlah denda yang bakal dikenakan. Ini tidak termasuk tindakan sitaan akan diambil terhadap melayu yang degil…LIHAT LAAAHH..WAHAI MELAYU PAS OIIII….DIMANA DARAH MELAYU KALIAN..ADAKAH DENGAN DIBAGI MINUM AIR KENCING ANJING OLEH CINA DAP KALIAN SUDAH TAK PUNYA SUARA DAN TELURRR..JANGAN TUNJUK BERANI KEPADA KAUM SEBANGSA DAN SEAGAMA JE..

    Reply
  • July 7, 2013 at 12:19 am
    Permalink

    Aku seru pada peniaga peniaga agar teruskan berniaga dikawasan yang sering disediakan oleh majlis untuk pasar ramadan.jika majlis tidak membenarkan anda semua berniaga anda semua diminta berniaga dipejabat majlis bandar kajang ……kalau dia orang larang juga kita gulingkan diaorang ……kita tawaN MAJLIS DEARAH KAJANG

    Reply
  • July 7, 2013 at 12:33 am
    Permalink

    tahniah MPKj

    Martabatkan Bangsa Melayu Ke Tahap Sampah.
    Hancurkan Ekonomi Anak Bangsa Yang Nak Meniaga Kecik2 Diharamkan. Sekalung Penghargaan. Siap Nak Penjara Bagai. Pencuri Pasir Bermaharajalela.

    Setiap Undi Membawa Padah

    Reply
    • July 7, 2013 at 1:59 pm
      Permalink

      Yang sokong adalah rakyat selangor juga,mungkin juga penyokong dan ahli Umno yang tak puas hati dengan pemimpin,lalu diberi undi,oleh kerana begitu Pakatan Rakyat dapat membentuk kerajaan diselangor.

      Jadi terima sahajalah apa yang dilakukan oleh Kerajaan,sebab kamu sendri yang sanggup jilat pakatan rakyat belakang depan semasa kempen PRU 13.balasanya buat kueh makan sendiri

      Reply
      • July 7, 2013 at 5:13 pm
        Permalink

        Tak per Bro…mana2 bini2 yg rajin buat kuih tu…buat lebih sikit…letak dalam bakul dan jalan keliling taman jerit ler….KUEH…KUEH…ADA KUEH TALAM…ADA KUIH KARIPAP DAN LAIN2…heheh…macam zaman dulu2….senang sikit…jimat duit tapak….suruh jer anak dara atau anak bujang depa jaja dalam bakul sambil bawa basikal…hehehe

        Reply
    • July 7, 2013 at 5:09 pm
      Permalink

      Kau jgn tahniah kat MPKj jer…tahniah kepada semua rakyat Selangor yg mengundi PAkatan ler..(nasib baik aku tak undi PR)….depa sekarang sedang ketawa riang kerana berjaya menjadi balaci DAP…..

      Reply
  • July 7, 2013 at 12:41 am
    Permalink

    Itu baru hujung kuku taring yang ditunjuk DAP , belum lagi besar macam cina PAP singapore tekan melayu singapore, hingga berlumba-lumba melayu singapore lari keluar negara cari kerakyatan luar.Jadi melayu bongok penyukung PR sedarlah diri sebelum kamu jadi anging buruk kepala.

    Reply
  • July 7, 2013 at 12:42 am
    Permalink

    sikit-sikit sudah bising!
    saya ingat u orang tak ada perasaan pun!
    geram juga tengok berita macam ini!
    tapi u orang agak gembira bila tengok pasar cina ,sekolah cina ,kedai cina ditutup!
    memanglah umno rasis!
    bila jarum cucuk u punya kulit u sakit tapi bila jarum cucuk kulit orang cina u gembira !
    umno rasis!

    Reply
    • July 7, 2013 at 8:09 am
      Permalink

      sbb lu punya bangsa banyak kurang ajar sikalang….kalau cainis respek sama bangsa melayu sama islam…kita 10kali respek sama u….sudah puluh2 tahun… melayu sudah bagi mcm2 kat cina…tapi lu punya kaum kurang ajar jugak…

      Reply
    • July 7, 2013 at 8:16 am
      Permalink

      Memang melayu rasis dan sudah sampai masanya Orang Melayu bersikap keras terhadap orang orang berbangsa cina yang selama ini bersikap sombong dan bongkak .Sudah sampai masanya orang orang Melayu bertindak keperingkat memusnahkan perniagaan merika ini jika merika masih juga meneruskan sikap talam dua muka . Orang orang cina mesti diajar kali ini ,Kita mesti mendesak kerajaan supaya menutup dan tidak memberi sebarang bantuan didalam apa bentuk sekalipun kesekolah cina ini .Sekolah cina mesti dipandang sebagai sebuah institusi yang mengancam keselamatan Negara sama macam fahaman kominis.Orang melayu benci kominis dan orang Melayu benci sekolah cina dan orang orang cina .Orang orang cina yang mulakan kami just follow…..

      Reply
    • July 7, 2013 at 10:45 am
      Permalink

      Ooiii…toni, pasar cina, kedai cina aku tak peduli, tapi sekolah cina memang patut sangat di tutup !! sebab sekolah ni semua keluarkan murid yang bahlol dan tonggong macam hang !

      malu MALAYsia oiii.

      Reply
    • July 7, 2013 at 12:19 pm
      Permalink

      u pun gembira juga bila org bukan islam boleh menentukan hal org islam,penghinaan paling maksimun oleh DAP.

      Reply
    • July 7, 2013 at 5:21 pm
      Permalink

      Yang ini aku sangat 100x setuju Tony….suka hati kamilah…. kami nak bising….ini tanah…our ancestors yg punya….gua apa peduli….dan aku mengaku….aku sangaaaaaaaatttttt gembira kalau geng2 kafir laknat hangpa terkena apa2 lah..tak kira lah apaa2….kalau u all geng kafir laknat ni nak ‘rot forever in hell’…lagi bagus….so Tony….bila hang nak masuk Islam??…jomlaa….jadi saudara baru…ajak kawan2 hang sekali…lepas tu kita boleh bermaaf maafan…dan kami akan ajar hangpa macam mana cara hidup bermasyarakat…percayalah Tony…hanya Islam boleh selamatkan u all…tapi sebelum tu…u kena biasa2 kan puasa dari arak dan babi…serta barang2 haram lain….I know one chinese gurl….she is from Terengganu and very nice….I dare say nicest chinese female I have ever met…dia ni pure vegetarian dan kuat agama juga…tapi Kristian…guess what Tony….aku sedang berusaha nak Islamkan dia…doakan aku yer…hehe (mesti Tony hangin baca benda ni)….

      Reply
      • July 7, 2013 at 7:01 pm
        Permalink

        Aku pun doakan hang jugak, moga-moga berjaya.

        Reply
      • July 8, 2013 at 10:34 am
        Permalink

        Saya pun mendoakan usaha saudara HAR…

        Reply
      • July 8, 2013 at 2:10 pm
        Permalink

        HAR, senang jer nak islamkan pompuan cina tu..jadikan bini 😉 Tony sure hangin hangit satu badan lepas ni…hehehehe

        Reply
    • July 7, 2013 at 6:05 pm
      Permalink

      Umno tarak rasis sama sumua Cina!! Umno cuma rasis sama Cina Dogs And Pigs saja pasai dia olang manyak cilaka, cilaka, cilaka. Selupa macam lu laa Cina Dapigs Tak Guna One.

      Reply
    • July 8, 2013 at 8:06 am
      Permalink

      pasar cina ? ko mimpi ape apek ? takde nama pasar cina dlm malaysia ni. banyak isap opium ke ko ? sampai bengap mantul2 mcm ni. DAP TU BAPAK SEGALA RASIS .

      Reply
    • July 8, 2013 at 9:51 am
      Permalink

      Aik!!! Hari tu pasal Jonker Walk di Melaka, korang jugak yg bising!!!

      Aiseh, DAH KALAH, KALAHLAH Tony…

      Reply
    • July 9, 2013 at 3:22 pm
      Permalink

      hei hei hei….bangsa u lg rasis spi tahap kiasu. u tgk sama penang apa jadi. DAPig perintah suma kedai melayu manyak tutup.sikalang dpt selangor mau jdkan mcm tu jugak ka???

      Reply
    • July 9, 2013 at 9:33 pm
      Permalink

      Memang pon aku RASIST …sejak lepas PRU13…ko nak kata pa Tony??????

      Reply
  • July 7, 2013 at 12:51 am
    Permalink

    inilah nasib peniaga melayu, sering ditindas oleh negeri2 jajahan pakatan. kalau usik peniaga cina sikit saja, mula la bising satu dunia.

    Reply
  • July 7, 2013 at 4:55 am
    Permalink

    DAP bapak anjing rasis…pemuda PAS anjing tunggangan DAP…pakai kepiah..ajak dandunt ON saja…kalau tak caya cer cuba…sodar lahh PAS yg bodo oiii

    Reply
  • July 7, 2013 at 7:02 am
    Permalink

    peniaga cina jual brg haram skit pun mpkj x kesah… melayu baru nak mohon permit meniaga terus x bagi dan siap d beri amaran

    Reply
    • July 7, 2013 at 4:12 pm
      Permalink

      Nak kesah macam mananya…dua penggal Selangor/Kajang ditadbir oleh Pakatoon secara otomatiknya MPKj pun menjadi Melayu Pakatoon Keldai Jackass.

      Reply
  • July 7, 2013 at 10:43 am
    Permalink

    Mana pi ADUN PAS dalam kerajaan Selangor ???? yang meniaga pasar malam dan pasar Ramadhan ni banyak jugak ahli PAS.

    ooops ! majlis sukan negara dah pinjam ADUN PAS Selangor untuk di jadikan pin bowling, 12 pin + 3 spare pin.

    Reply
  • July 7, 2013 at 1:00 pm
    Permalink

    Saja nak share sbb duk kat area berdekatan..Ada makcik meniaga di kedai makan yg tak tahu menahu tapak bazar ramadhan akan dibuka di belakang kedainya!! Bila berita sampai kat makcik ni dia try tanya mcm mana nak mohon tapak perniagaan. Dipendekkan cite, nak dpt tapak bazar ramadhan pun kene pakai kroni beb!! PKR, DAPigs, PAS yg selalu tuduh BN main kroni tp bila depa memerintah mengalahkan Firaun..Sampai bila ler org S’gor nak diperintah oleh malaun2 nih???

    Reply
    • July 7, 2013 at 5:30 pm
      Permalink

      hahahaah…itu tak lawak beb….ada dua tapak di Shah Alam tahun lepas…yg jual tu orang melayu…tapi boss Cina…itu yg aku tahu…yang aku tak tahu???…ntah ada berapa tapak lagi….sebb aku suka beli kuih dia…and tanya sapa buat…then tanya sapa boss…terkejut aku bila dia kata boss dia Cina….bukan Islam plak tu…aku saspek dia mohon guna nama melayu..tapi modal tokeh bagi…akhirnya melayu tetap jadi balaci…since then…aku tak pernah beli dengan dia lagi…sakit hati, rasa macam kena tipu…..

      Reply
      • July 8, 2013 at 2:05 pm
        Permalink

        Ni soksek makcik2 yg meniaga kat restoran..Nak juai kat kaki lima kedai sendiri pun MPKajang x luluskan!! Makcik pun protest sbb dia pangkah bule selama2 nya so apasai wakil rakyat x bela dia?? Yg syoknya, dia komplen kat MPKjg yg kedai cinabeng wat Raya Sale sampai brg2 melimpah ke parking lot x payah wat permohonan pun!! Pegawai tu mengaku kedai cinabeng x mohon pun permit tp MPkjg x sita brg2 & x saman depa pun…Aku nak kesian ada, nak gelak pun ada…Yg makcik tu pangkah bule x ada makna apa2pun…cinabeng jugak bermaharajalela!! BBC 4eva!!

        Reply
  • July 7, 2013 at 1:26 pm
    Permalink

    tu dia cina Dap dah tunjuk sikap haramjadah sebenar..melayu pakatan apa korang buat?..angguk saja la..

    Reply
  • July 7, 2013 at 5:33 pm
    Permalink

    X yah marah….dah rakyat sgor nak pr..rasakan la…padan muka

    Reply
  • July 7, 2013 at 8:25 pm
    Permalink

    D kawasan MDKajang ni langsung takda bazaar ramadhan ke?
    MDK tak sediakan bazaar ramadhan sebagai ganti ke?
    Pada aku, perkara biasa jika majlis ubah tempat meniaga ikut keselesaan penduduk tempatan. Aku bukan orang kajang, jadi tak tahu hal sebenar.. tapi aku yakin k’jaan sediakan tapak d tempat lain sebagai ganti. Orang kajang tolong respon..

    Reply
    • July 8, 2013 at 2:30 am
      Permalink

      bujukk oo bujukkk kau komen membabi buta kee ?? kau tahu isu kee yang sebenarnya ?? aduhaaiiii bila pembelit dan penipu cuba nak bagi komen , macam ni laa

      apapun tahniah laa , hadiah daripada kerajaan selangor DAPigs

      Reply
    • July 8, 2013 at 9:53 am
      Permalink

      Aiseh Bujuk…lu salah tempat la nak membebel…

      Pi bebel pasal Blackout, okay brah…

      Reply
    • July 8, 2013 at 1:56 pm
      Permalink

      Bujuk silap ler nak komen lebey2…Kawasan tu da bertaun dijadikan bazaar ramadhan. Punca pendapatan Melayu Islam da kene tuang pasir!! Kalau Bujuk bukan org Kajang pun, cube la hang bayangkan peniaga2 Melayu kat tempat hang tinggai ya..Apa perasaan depa kalau kene halang drp meniaga di tempat depa biasa ada customers?? Nak meniaga depan umah?? customers depa x tau depa tinggai mana!! pikiaq laa…
      Oh, Bujuk jgn nak memandai kempen suh ibu2 bekerja masak di umah drp beli di pasar ramadhan ya…Kami pun da penat kat ofis, kerenah bos..dgn jln jem, nak urus anak2, laki, rumahtangga…Sampai umah dgn selamat pun da alhamdulillah..Aku ada kawan yg duk berulang S’ban-KL sbb komitmen keje t’paksa tido tepi hiway sbb t’lalu penat & ngantuk..Dia kata kalau dia drive jugak time tu, alamatnya aku x jumpa dia lagi la ari ni…wallahualam

      Reply
      • July 9, 2013 at 4:15 pm
        Permalink

        saya pun ada tengok lori tu kat kajang, ahad lepas. sebenarnya lori tu block jalan depan econsave, sebelah kiri dan kanan. jalan dari arah depan boleh masuk. Manakala jalan yg biasa buat pasar dan uptown tak ditutup pun. jadi andaian saya, persatuan tu nak buat festival ramadan betul2 atas jalan depan econsave shaja, maka MPKj tidak benarkan. perlu dingat, itu festival ramadan, bukan bazar ramadan.

        Reply
    • July 9, 2013 at 12:38 am
      Permalink

      Jelas… ada tempat lain sebagai ganti, jika ikut komen korang. Normal untuk kita bantah jika kebiasaan kita d ubah, tapi rezeki kita Allah yg. tentukan bukan TEMPAT kita kerja/meniaga… setuju?
      Ambil contoh bila k’jaan ubah peniaga d sekitar pasar S.Khadijah ke wakaf che yeh dulu… macam2 cerita timbul Tapi sekarang orang berebut2 nak niaga d sana. Malah telah mengembangkan ekonomi rakyat k’tan dan peniaga kecil d sana. Buat dulu… bukan komen dulu.

      Reply
      • July 9, 2013 at 1:53 am
        Permalink

        apa yang kau merepek ni ?? isunya bukan dipindahkan !! isunya tak boleh bukak langsung , peniaga tu kalau dipindah oklaa , ni dorang nak berniaga kat mana kot ???

        Setakat pindahkan peniaga dan penduduk UMNO memang dah lama buat sampai semuanya maju dan berjaya .

        Reply
        • July 9, 2013 at 7:52 am
          Permalink

          melayu ni…. kebiasaannya, kalau pemimpin umno buat semua ok, jangan PAS dan DAP je.. semua perkara mereka nak amuk.
          Ingat apa jadi dengan peneroka felda hulu s’gor dan n9 dulu. D jaja cerita jadi jutawan segera… d mana mereka hari ni? masih jutawan atau dan papa kedana, pecah keluarga dan hidup tak seperti orang. Inikah yg. umno nak banggakan?

          Reply
          • July 9, 2013 at 10:36 am
            Permalink

            Jangan hang nak salahkan kerajaan bila jutawan2 segera tu tak pandai urus duit dan terus papa…kalau dah tak reti urus duit…bagi 1 billion pun lingkup….berapa ramai jutawan segera melabur dalam skim cepat kaya kerana tamak…dan melabur dalam pelbagai lagi skim tipu yg akhirnya menjerat diri sendiri….tapi masih ada beberapa juga yg beringat dan buat business kecil2 an dan berjaya….jgn auta lah Bujuk……

          • July 9, 2013 at 11:05 pm
            Permalink

            kenapa PAS dan DAPigs buat tak ok ?? sebabnya pergi tutup dan tak bagi tapak baru , ini menyekat periuk nasi peniaga !!! tak macam UMNO , tutup tapi offer tempat lain .

            Kau tak boleh salahkan kerajaan , kerajaan bagi rakyat berjuta TAPI dia pi habiskan buat apa ??? ini bodoh punya cite bujukkk , tapi kalau kat n9 tu aku tau laa , rumah mereka semua bungalow

            Lepas tu baru kerajaan bagi pampasan dengan mekanisme , nak keluarkan duit ada tempoh masa .. tapi benda ni bukan kee PAS yang maki dan hamun kerajaan jugakk .. bodoh punya PAS

      • July 9, 2013 at 9:40 am
        Permalink

        Kau ni biar betul Bujuk…fahaman basic ttg rezeki pun disalah ertikan

        Rezeki mmg di tangan Allah, tapi dgn syarat ada usaha, doa dan tawakkal.

        Seperti contoh yg kau bangkitkan di sini tentang tempat kita kerja. Utk org makan gaji macam aku ni skg ada di company A tapi ada company B di location lain offer lebih gaji, kalau aku pindah ker company B di tempat lain, rezeki aku bertambah. Tapi kalau tanpa usaha, takkanlah company B nak ajak aku masuk kerja kat company B.

        Jadi hujah kau kata tempat kerja/meniaga bukan tentukan rezeki itu aku tak setuju, kerana rezeki akan datang kalau ada usaha, doa dan tawakkal

        Reply
        • July 9, 2013 at 10:39 am
          Permalink

          Saudara jgn salah faham…hujah Bujuk sebenarnya bukan nak bagi tahu yg rezeki itu di tangan Allah..seperti biasa Bujuk hanya cuba mencari helah dan alasan untuk memenangkan PR…walaupun jika PR simbah taik dekat kedai2 depa berniaga…Bujuk akan tetap ada alasan untuk cover kesalahan mereka….tak percaya??? Percayalahhhh…..

          Reply
          • July 9, 2013 at 4:20 pm
            Permalink

            Noted saudara HAR

          • July 9, 2013 at 6:09 pm
            Permalink

            Setuju bebeno…Bujuk kalu dpt taik drp PR, besor tapak tangan dia tadah..Lepas tu bagi alasan yg x masuk akai utk bagi imej positif pd PR..Semua k’jaan BN wat x betul…bila x wat hiway dituduh x perihatin pd keperluan rakyat, bila da wat hiway & kutip tol, k’jaan zalim…Buat lar apa saja kebaikan tp yg Bujuk nmpk hanyalah kejahatan..Buta mata, buta ati…Sah red bean army punya olang tunggangan maaa!!

  • July 7, 2013 at 10:14 pm
    Permalink

    hehehe… apa pun melayu masih juara meski pun bekas umno buat onar (terkini mike tyson) sbb tak dapat tempat semua menjadi belaci orang berak tak cebok..,tu pasal bau busuknya sesampai kepada mulut depa… jenis rencung diluar rencung didalam sampai bila2 pun … jgn bimbing DYMM akan mentakbir dunia… jadi dunia peniagaan dan kekuasaan dipelupuri orang melayu islam sampai masanya nanti… depa sebenarnya hamba duit didunia tapi miskin di akhirat (tu pasal perangai depa selari peribahasa melayu melepaskan anjing tersepit dan saperti kaduk naik junjung)

    Reply
  • July 8, 2013 at 10:32 am
    Permalink

    Cina memang BABI!!!!

    Reply
  • July 11, 2013 at 8:40 am
    Permalink

    salam..
    komen ini tidak memihak mana2 parti politik.
    sebelum u all blame mana2 pihak, sebaik2nya tanya dgn MPKj sendiri apa alasan mereka tentang karnival ramadhan di reko sentral yg tidak diluluskan. Mesti ada sebab yg kukuh… ini tahun ke 3 utk dianjurkan karnival. tahun 1 dan 2, berjaya membuat penganjuran walaupun macam2 masalah… walaupun pelbagai pihak/jbtn tidak mengesyorkan, ttp pihak penganjur tetap mahu diteruskan..

    salah satu sebab: karnival di bawah pencawang letrik TNB. Kalau apa2 berlaku kpd peniaga/pelanggan, adakah penganjur mahu bertanggungjawab? nanti di salahkan pula pihak MPKj.

    hentikan lah tuduh menuduh antara dap-pas-umno… sy boleh katakan, komen2 di atas semua berunsur fitnah. sebab anda komen tanpa tahu kisah yg sebenar. kan fitnah tu namanya?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *