PRU13 : Desak Anwar Undur Dari Arena Politik

Sampai bila kita mahu diperbodohkan dan diperlekehkan oleh Anwar Ibrahim.  Beliau terlalu memandang rendah pemimpin dan rakyat Malaysia. Janji demi janji yang membohongi dan mendustai rakyat terus ditabur oleh Anwar tanpa rasa malu dan keji sedikitpun. Dan beliau sentiasa berpendapat beliau mampu lepas dari apa sahaja janji dan kesalahan dengan memutarbelitkan fakta sewenang-wenangnya.

 

Penulis terpanggil untuk mengulas isu ini berikutan dengan tindakan Perdana Menteri Australia  Julia Gillard yang menunaikan janji beliau untuk meninggalkan arena politik apabila telah kalah kepada Kevin Rudd sebagai Ketua Parti Buruh. Walaupun beliau bukan beragama Islam namun beliau mengotakan janjinya.

 

Berlainan pula dengan Anwar Ibrahim yang berperangai cukup munafik apabila sentiasa memungkiri janji beliau apabila berjanji.  Di dalam video ucapan Anwar  pada 17 Ogos tahun lalu mendakwa beliau akan berundur daripada politik dan memilih menjadi pensyarah sekiranya rakyat masih memberi mandat kepada Barisan Nasional (BN) dalam Pilihan Raya Umum Ke-13.

 

Rakyat telah bersuara dengan memberi kemenangan kepada Barisan Nasional untuk memerintah Negara namun janji munafik Anwar terus berlegar di awangan dengan putarbelit si munafik ini kononnya Suruhajaya Pilihanraya menipu. Umum amat arif bahawa ini adalah tipudaya Anwar semata-mata untuk mengalihkan perhatian dari isu sebenarnya iaitu perletakkan jawatan Anwar Ibrahim

 

Sesungguhnya Anwar memang manusia yang tidak ada maruah. Beliau sedar bahawa lebih dari 80 peratus pembaca akhbar kewangan, The Edge Anwar Ibrahim bersara setelah pakatan pembangkang gagal menawan Putrajaya dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13)

 

Bukan itu sahaja,  malahan  Anwar juga pernah menyatakan hasrat kepada Antarapos untuk bersara dari pentas politik dan menjadi pensyarah di Eropah sekiranya pakatan gagal menawan Putrajaya

 

Ayat putarbelit Anwar kali ini , “Bagi meneruskan keadilan kepada rakyat Malaysia (teruskan perjuangan). Saya dipermainkan oleh konco-konco Umno. (Sebelum ini) Saya (kata) akan undur sebaik habis pilihan raya tapi saya tidak akan putus untuk mendapatkan pilihan raya yang bersih dan adil,” katanya pada sidang media yang lepas di Ibu Pejabat PKR

 

Anwar dengan perangai munafik yang tak sudah berani mendesak  Pengerusi dan Timbalan Pengerusi SPR meletakkan jawatan masing-masing  di perhimpunan Blackout 505 di Padang Merbok, Kuala Lumpur pada petang Sabtu lepas.

 

Konon kedua-duanya telah gagal menjalankan tanggungjawab memastikan ketelusan pilihan raya terutama dalam isu dakwat kekal yang menyebabkan mereka hilang kelayakan untuk mengendalikan SPR sedangkan dakwat kekal hanya sebahagian cara sahaja yang pembangkang desak. Hakikatnya kehadiran wakil calon setiap parti disetiap Pusat Daerah Mengundi dan senarai nama yang dipantau dengan begitu rapi menjamin ketelusan proses undian yang telah dijalankan.

 

Bila Anwar akan mengotakan janjinya untuk berundur? Saya sarankan semua pihak patut membuat desakan berterusan ke atas Anwar Ibrahim untuk berundur dari arena politik tanahair. Kami semua sudah muak dengan sandiwara murahan Anwar.

106 thoughts on “PRU13 : Desak Anwar Undur Dari Arena Politik

  • June 27, 2013 at 4:55 PM
    Permalink

    perangai ayah dan anak sama sahaja….

    Reply
      • July 8, 2013 at 12:07 PM
        Permalink

        agreed. like father like daughter. sendiri mau ingatlah ape yg ko dah janji. blah ar dari malaysia, pi jadi pensyarah kat negara luar..taubat, jadi org baik2, lagi bagus. rumah kata pergi kubur kata mari. sedar sikit, taubat byk2!

        Reply
  • June 27, 2013 at 5:15 PM
    Permalink

    sebelum pru13 setan ni dah kata kalau pakatan gagal ambik putrajaya dia nak bersara, tapi skrg lain plak cerita…jenis sesumpah mcm ni jgn dok harap apa2 pun.

    Reply
    • June 28, 2013 at 10:02 AM
      Permalink

      Bro, biarlah Anuar tu teruskan misinya. Kita tak tahu samaada dia nak NAIK darjat syurga tertinggi ke atau bercita-cita untuk TURUN keneraka yang paling bawah.Jangan halang hajat dia, dia takkan berhenti hingga nyawa dihalkum, masa nazak tu baru dia lihat,samaada naik ke shurga atau turun ke neraka.. kouta dosanya belum maksima masih ada ruang nak tambah lagi.. biarkan, biarkan kita hadapi saja dia, nak takut apa, dia setakad anjing yang tersepit..

      Reply
      • June 28, 2013 at 5:42 PM
        Permalink

        Nik ajis nak naik MB tapi tak kesampaian bila SULTAN KELANTAN menasihati dia supaya duduk kat kerusi dun je.
        Untuk si nua ni agak kronik sikit, sebab dia ni boleh jadi apa je dia nak selagi dia TERASA dia ada supporter dan dana.. so bagi dia MUNAFIK tu bukan hal yang terlalu berat, sebab PAS akan menghalalkan cara dengan fatwa melalut dari PAS!

        Reply
        • June 29, 2013 at 7:31 AM
          Permalink

          Satu lagi Bro, Anuar bernasib baik sebab sejak zaman Pak Lah hingga la ni zaman Najib, merekalemah dan takut untuk sabitkan Anuar dgn mahkamah walaupun nyata dgn bukti dia pendurhaka negara.Sejak dulu kita tahu dia boneka Amerika dan dapat dana asing.. tak ada action pun dr KDN.Kalau aku potong tiang negara, tak ada akta ke nak tangkap aku dgn bukti gergaji ada kat tangan aku. Memang Najib lemah.. hanya Madir sahaja yang berani dan drastik melucutkan jawatan Anuar dan bawa dia ke mahkamah. Dah penat kita menulis drk lemahnya undang2 untuk dikuatkuasakan..mpphh

          Reply
  • June 27, 2013 at 6:44 PM
    Permalink

    Rasanya selagi nyawa berada dibadan,selagi itulah anwar teruskan auta karinya kepada lembu 505.

    Yang lain rasanya telah sedar, bahawa anwar memang kaki jual tong taik yang tiada kesudahan selagi hayat dikandung badan

    Reply
    • June 29, 2013 at 7:17 PM
      Permalink

      Yang bodoh org yang kena awta dan kelentong nya, sangup mati kerana anwar, lagi pelik golongan terpelajar tapi tak cerdik dan penjawat awam juga guru2 yang selalu tidur dlm kelas atau tak masuk kelas langsung kerana kepenatan membuntuti anwar keperhimpunan haram, aku harap kerajaan ambil tindakan terhadap penjawat awam yg tak melaksanakan tangung jawap yg diamanahkan, tapi sibuk berpolitik.

      Reply
      • July 8, 2013 at 12:12 PM
        Permalink

        betul! cikgu2, penjawat awam..ader tanggungjawab tapi diabaikan sbb si anuar pengacau rakyat (PR) @ peliwat ni. sedar sikit duit yg korang makan tu jd darah daging tau! bg anak bini ko makan. kalo makan gaji buta ajer, ponteng kerja..ingat sikit! berkat tak duit gaji kau tu… Harap kerajaan ambil tindakan serius ttg kes ni. TQ

        Reply
  • June 27, 2013 at 8:01 PM
    Permalink

    walaupun julia gillard mmg confirm takde telor, tetapi beliau berani dan mengotakan janji beliau

    dan walaupun anwar ibrahim ade telor, beliau masih tidak berani mengotakan janji beliau untuk bersara dari politik tanah air malaysia

    p/s

    ramai yg dah tengok telor nuar ni, tapi telor julia gillard yg berani mengotakan janji bersara dari politik belum dapat tengok lagi…..

    Reply
    • June 28, 2013 at 3:45 PM
      Permalink

      Nuar Berahi tak reti2 nak berambus dan bersara…

      Janji jer lebih, tapi autanya…MAR baunya…

      Reply
    • July 11, 2013 at 5:23 PM
      Permalink

      Itu menunjukkan bahawa ada atau tidak adanya TELO bukan pengukur keberania seseorang itu untuk meletak jawatan atau tidak. Cuba lihat Kak Jat: walaupun dah gerenti tak ada telo tapi berani meletakkan jawatan Menteri. Berbanding dengan sipemegang Amanah berpuluh ekar Tanah bernilai tinggi di Kelantan sambil memberi beribu ekar tanah kepada pemimpin DAP Perak sebagai imbuhan tertentu. Ish, Ish, ishhhhhh. Nasib baik Sultan Kelantan kata cukuplah tu wahai N A*** Ooooiiii!!!

      Reply
  • June 27, 2013 at 9:17 PM
    Permalink

    Inilah dunia politik.. terlalu kotor untk dicuci. Inilah contoh yg terbaik!! Bab2 pusing/auta sume dlm pale otak die.

    Reply
  • June 27, 2013 at 11:00 PM
    Permalink

    Klu rakyat masih lagi percaya segala tipu muslihat anwar terpulang lah pd kauorang. Tapi bagi aku anwar hanya seorang pemimpin yg pandai cakap aja, selepas dua tiga hari dia lupa apa yg dia cakap tempoh hari. A>B>U ALLAH bersama UMNO.

    Reply
  • June 28, 2013 at 1:00 AM
    Permalink

    27 September 2013
    Pakatan Rakyat
    Masih berbising
    Di Jalanraya

    Reply
  • June 28, 2013 at 9:25 AM
    Permalink

    Anwar ni macam skim cepat kaya atau skim ganda wang anda …..orang ramai boleh tertipu dengan janji janji manis serta cerita masa depan yang gemilang dan pentadbiran yang lebih telus .Semua orang inginkan ketelusan didalam pentadbiran kerajaan …tapi bila kita tanya seorang demi seorang merika gagal menjawab dengan jelas apakah ketelusan yang dimaksudkan itu .apakah ketelusan yang merika mahukan sebenarnya .
    Anwar Ibrahim ini banyak membuat kerosakan dibumi Malaysia …..beliau mesti ditolak secara paksa.Beliau seorang ahli politik yang mengikut masa dan mensesuaikan diri dan fikiran mengukut masa dan kedaan .memang betul bila orang mengangapnya sebagai sesumpah ..

    Reply
  • June 28, 2013 at 9:27 AM
    Permalink

    28 June 2013
    BN masih emmegang tampok kuasa walaupun hilang majoriti (Konsep demokrasi).

    Reply
    • June 28, 2013 at 10:41 AM
      Permalink

      Dalam konsep demokrasi berparlimen, parti yg memenangi 133 kerusi mengatasi 3 parti yg mengumpul sejummlah 89 kerusi.

      Reply
      • June 28, 2013 at 2:16 PM
        Permalink

        Persempadanan semula yg dicipta ameno sewaktu pegang 2/3 tu???

        Reply
        • June 28, 2013 at 2:47 PM
          Permalink

          Persempadan semula (gerrymandering) bukan dicipta oleh UMNO

          Persempadan semula dilakukan oleh semua parti politik yg mendapat lebih 2/3

          Tak caya ka!!! Baca ni..

          http://en.wikipedia.org/wiki/Gerrymandering

          US pun buat tau, jgn kau buat tak tahu!!!

          Tu la, org suruh menang, tak mau…

          Asyik dok kalah jer…

          DAH KALAH, KALAHLAH…

          Reply
          • June 28, 2013 at 3:28 PM
            Permalink

            mooo…susah-susah hang pi saman kerajaan di mahkamah antarabangsa The Hague.

            hang dok meroyan kat sini sebab kalah…tak kan hang dapat apa-apa pun, sebab dah kalah…kalah laaa.

            ambil contoh negara asal usul hang…bila BJP menewaskan parti Congress tak ada sapa pun dari Congress yang buat isu pasal sempadan, pasal ada bangla mengundi ke apa, depa terima kekalahn tu dengan hati tebuka, sedangkan kat sana penuh dengan segala bapak penipu…alaaa moooo bukan hang tak tau, keturunan hang la jugak.

          • June 28, 2013 at 3:38 PM
            Permalink

            Betul jugak, Mooh…cepat lah saman…

            Asalkan jgn macam cerita Mooh pasal saman mahkamah Perancis pada Najib, sudahlah

            Hehehehe

            p/s: Mooh, kau dah beli table utk sponsor Suaram bawak kes tipu(lagi sekali, brp kali baru kenyang) ker belum?
            Cepat Mooh, depa nak duit tu…

    • June 29, 2013 at 6:02 AM
      Permalink

      x habis2 dgn bodohnya si moo ni.

      Reply
  • June 28, 2013 at 10:27 AM
    Permalink

    Dalam pilihanraya pertama George W Bush melawan Al Gore hanya lebih kurang 50% rakyat Amerika keluar mengundi dan setengah dari jumlah pengundi ini memilih Bush. Technically George Bush jadi President dengan HANYA 26% rakyat menyokong dia. Jadi kalau BN dapat 47% plus dengan majority kerusi 133 cukup dah untuk jadi ruling government dan cukup syarat untuk Anwar Al Juburi jadi ketua pembangkang.

    Reply
    • June 28, 2013 at 10:43 AM
      Permalink

      Tapi macai tetap akan menidakkan hakikat ini, kerana nak sgt Al-Juburi jd PM Malaysia.

      Dah nama pun macai, nak cakap lagu mana pun tak guna bro.

      Reply
      • June 28, 2013 at 9:18 PM
        Permalink

        Si Anwar al juburi ini menang atas majority undi semua orang cina sokong dia. Kalau dia bagus dan bukan kaki peliwat dan kalau semua melayu sokong dia baru dia boleh jadi PM. La ni dia cuba nak champion hak untuk orang cina sahaja sebab orang melayu dah tahu apa depa mahu boleh minta kat BN/UMNO.

        Orang yang duk harap Anwar berjuang hak untuk depa,depa pun tak tahu Anwar pun kena harap Amerika untuk tolong dia. Cuba baca interview Jusuf Kalla dalam MerdekaOnLine.Kalau kat Russia depa dah label Anwar ini sebagai Foreign Agent sebab terima dana dari luar negeri untuk berpolitik.

        Reply
    • June 28, 2013 at 2:17 PM
      Permalink

      Kat US historically perbezaan undi tak byk. Based on majority/popularity votes. Tak silap aku Obama menang votes 52% jer…

      Reply
      • June 28, 2013 at 3:16 PM
        Permalink

        Ni la susah nak habaq kat hang ni…

        Sistem di USA tak sama dgn Malaysia.

        Calon2 President bertanding dlm system electoral votes di mana SEMUA rakyat USA mengundi untuk melantik President of USA. Ni pemilihan untuk kuasa Eksekutif for US Government.

        Calon2 House of Representative (or some call it Congress Representatives, tak silap aku la) dipilih melalui undi oleh rakyat USA yg menduduki kawasan2 yg dipersempadankan. Ni pemilihan untuk kuasa Legislative for US Government.

        Berlainan dgn amalan di Malaysia dimana Malaysia mengamalkan demokrasi berparlimen dimana rakyat memilih ahli Parlimen ke Dewan Rakyat (kuasa Legislative).

        Di Malaysia, sekiranya majority ahli2 Parlimen yg dipilih berasal dari parti yg sama, dan melepasi majority mudah, maka parti itu disiytiharkan sbg pemenang dan berhak membentuk kerajan Malaysia (kuasa Eksekutif).

        Tapi aku rasa kau buat2 tak faham lagi, tapi nak buat camana

        DAH KALAH, KALAHLAH…

        Reply
        • June 28, 2013 at 3:30 PM
          Permalink

          hehehe…hang saman jer kerajaan moooo.

          Reply
        • June 28, 2013 at 4:55 PM
          Permalink

          hahaha moo lembu pakai undang-undang kat kepala lutut dia , inilah contoh pencacai pakatan kalau bersuara

          Reply
          • June 28, 2013 at 5:46 PM
            Permalink

            Lepas ni si RAFIZI lak kena saman sebab bawak FITNAH pasal LEMBU moooooo NFC…
            Ada mulut tu jaga laa mooooo!

      • June 28, 2013 at 11:13 PM
        Permalink

        apa ko sibuk hal amerika ..bukan ko dok sana..ko macam bapak ko jugak..asik 2 cakap kalau tak silap aku..kalau tak silap aku..maknanya ko cakap ikut sedap bontot ko je..

        Reply
      • June 29, 2013 at 6:04 AM
        Permalink

        oi bongek . US , dia guna sistem presiden . kita guna sistem Westminster . ade beza kat situ . nape la ko ni bedol sangat ?

        Reply
  • June 28, 2013 at 10:28 AM
    Permalink

    Apalah BODOH/BANGANG/BIUL/BUTA MATA/BUTA HATI/TAK TAU BACA/TAK TAU KIRA si MOOH senior nih.Kan BN menang 133 kerusi berbanding Pakatan Haram yg dapat 89 tuh..maknanyer majoriti lah tu bila masa hilang?? Bila lah Nak MAMPOS dah tua menyusahkan fikiran orang lain jer.

    Reply
    • June 28, 2013 at 2:18 PM
      Permalink

      Persempadan semula yg dicipta umno waktu pegang 2/3 tu ka..???

      Reply
      • June 28, 2013 at 3:34 PM
        Permalink

        Elok la tu pensempadanan semula, hangpa tak dak kuasa…hangpa jealous laaa, kalau bagi kat hangpa…maka kat Bukit Bintang saja hangpa akan buat 8 kerusi DUN dan 4 kerusi Parlimen !

        tapi moooo…heheheh, hangpa kalah, maka hangpa tak dak kuasa persempadanan semula, walaupun PKR perintah Selangor.

        sakit ?? aku tau hang sakit.

        Reply
        • July 3, 2013 at 1:30 PM
          Permalink

          DAH KALAH DAH LAH..TAK MAU BAGI DAH ..RAKYAT SERIK DAH ….LAIN KALI PUN TAK DAK DAH..PERGI JAHANNAM DENGAN PAKATAN RASUAH PAKATAN HARAM JADDAH LAKNATULLAH….

          Reply
      • June 28, 2013 at 3:41 PM
        Permalink

        Kalau depa pegang Malaysia, depa punya persempadan semula lagi dasyhat

        Contoh, penghuni rumah LKS boleh vote LKS dan kira satu kawasan. Sama jugak dgn rumah Nuar Berahi, Nicky Ajis dan geng2 yg lain…

        Ala Mooh, macam tak biasa, EXCEL boleh bikin mah….

        Reply
      • June 28, 2013 at 4:57 PM
        Permalink

        kejapa marah persempadanan semula , kejap suruh buat persempadanan semula .. moo lembu guna otak lembu kee untuk menaip

        Reply
    • June 28, 2013 at 11:15 PM
      Permalink

      ko tu yang bodoh..ikut perangai bapak ko..dah kalah tu sadar jelah orang majoriti tak suka..tak abis2 nak menyalak macam anjing..agak ko keturunan anjing ke apa..

      Reply
  • June 28, 2013 at 12:32 PM
    Permalink

    kalau tidak menipu tidak membohong tidak kencing rakyat bukan anwar ibrahim lah nama nya

    Reply
    • June 28, 2013 at 2:18 PM
      Permalink

      Kalau dah kalah, mcm tu lah statement nyer…

      Reply
      • June 28, 2013 at 3:18 PM
        Permalink

        Mooh…kau search Yahoo, Google or search engine in the internet, tetap akan kata BN MENANG, PR (loose coalition)KALAH

        DAH KALAH, KALAHLAH…

        Reply
        • June 28, 2013 at 3:37 PM
          Permalink

          Mooo..Mahmohan Singh pun ucapkan tahniah kat Najib sebagai PM Menteri Malaysia.

          Hang tak mau balik India ke, pi cerita penipuan SPR kat sana, kot-kot Mahmohan boleh tarik balik ucapan tahniah dia kat Najib ?

          hehehe….

          Reply
      • June 28, 2013 at 4:47 PM
        Permalink

        masih tak boleh terima kenyataan anwar and the gang masih duduk di barisan kerusi pembangkang maknanya hanya manusia yang kalah saja yang mencokoh jadi pembangkang dari dulu kini dan selamanya

        muehhhhahahahahahahaha

        Reply
      • June 28, 2013 at 4:59 PM
        Permalink

        makin meroyan moo lembu semenjak kalah niii , yang best sekali Bn rampas kedah hahahahahahahahaa

        Reply
  • June 28, 2013 at 2:20 PM
    Permalink

    Menteri ameno tahap gangster Kg Pisang:
    >
    In his statement of claim, Amir Bazli said at about 10pm on Jan 16, 2006, he was at a petrol station in Bangi when the defendant’s agents approached him and threatened him.

    They took him forcefully to the Country Heights recreational club in Kajang.

    There, the plaintiff saw Ahmad Zahid with his son-in-law, Hisham and his son, identified only as KK.

    There were also others with them. He said the defendant then punched him in the face, fracturing his nose and causing his left eye to be swollen.

    Amir Bazli said the others also had assaulted him.

    He alleged the defendant had also threatened him by repeatedly saying: “You’ll be buried”.

    Hisham had also threatened to kill him. Amir Bazli alleged he was held in wrongful confinement at the defendant’s home in Country Heights until 2am the next day.

    The businessman is now claiming special damages, general and aggravated damages, costs and other relief deemed fit by the court.

    Ahmad Zahid, however, denied the allegations and claimed that Amir Bazli had concocted the whole story.

    He said there was no threat and denied even touching the plaintiff.

    In turn, he filed a counter-claim against Amir Bazli claiming to have suffered humiliation and emotional trauma as a result of the accusation.

    The minister further alleged of libel within media reports of the incident.

    In Amir Bazli’s affidavit in response, he said he Ahmad Zahid’s daughter, Nurul Hidayah who was then a divorcee.

    Reply
    • June 28, 2013 at 2:24 PM
      Permalink

      Tapi w/pun gangster ….tetap jadi Menteri ameno jugak..sah2 ahli umno mcm lembu..Bodo!

      Reply
      • June 28, 2013 at 3:22 PM
        Permalink

        Bukan ahli UMNO yg BAHALOL

        Kalau kau masih tak tahu lagi, rakyat Malaysia yg vote bagi kemenangan pada BN

        Takkanlah dgn jumlah ahli UMNO jer, BN boleh menang

        DAH KALAH, KALAHLAH…wakakakakakaka

        p/s: Kau yg bahlol, kata org lain pulak yg bahlol…kakaka

        Reply
        • June 28, 2013 at 3:41 PM
          Permalink

          Gangster ke, samseng ke…dah pun di beri mandat memerintah, hang tak puas hati hang pi saman !! pi la saman…

          Reply
        • June 28, 2013 at 5:00 PM
          Permalink

          moo lembu hanya mampu menyalak macam anjing jeee .. pi saman laa saman moo lembu oiiii

          Reply
          • June 28, 2013 at 6:06 PM
            Permalink

            saman mooo…saman ! hehe

        • June 28, 2013 at 5:20 PM
          Permalink

          Laa…sokong gangster rupanya..mandat majoriti..he..he…

          Reply
          • June 28, 2013 at 5:49 PM
            Permalink

            mooooo hang sakit ka?
            pi la amik ubat…
            DAH KALAH TU KALAH LAA… BODO!

          • June 29, 2013 at 12:31 AM
            Permalink

            dah kalah tu buat la cara kalah.bn menang,pr kalah la bodoh,bodoh,bodoh

    • June 28, 2013 at 4:49 PM
      Permalink

      beginilah sokmo2 keluhan hati dari macai pembangkang selagi tak menang dan takan menang pun asyik kalah manjangggg saja

      muehhhhahahahahahahahaha

      Reply
    • June 28, 2013 at 11:18 PM
      Permalink

      abis tu kaum pembangkang tu tahap gangster apa..tahap penyangak bodoh bawah pokok pisang ke..tak abis2 buat demontrasi jalanan..memang tahap kutu rayau lah tu…akal letak dalam bontot..sebab ketua nya kaki bontot

      Reply
  • June 28, 2013 at 4:56 PM
    Permalink

    hasil pendapatan utama aljubori adalah dengan cara menipu dan menkencing rakyat kalau tak menipu tak kencing rakyat aljubori takan mampu hidup senang lenang cam sekarang

    muehhhhahahahahahaha

    Reply
    • June 28, 2013 at 5:20 PM
      Permalink

      Ha..ha..kalau menipu, sila la buat Laporan..jgn cakap kosong jer…

      Reply
      • June 28, 2013 at 5:52 PM
        Permalink

        Pelik , sendiri menipu sendiri wat laporan? pergghhhh bodo siot moooo lembu ni.
        Inilah TAHAP SEBENAR PR!

        Reply
        • June 28, 2013 at 7:41 PM
          Permalink

          Buat apa kami nak buat Laporan, ko kata DSAI menipu, pi la buat Laporan…

          Reply
          • June 28, 2013 at 10:06 PM
            Permalink

            mooo…hang tak mau buat laporang penipuan SPR pada mahkamah antarabangsa ke ??

            hehe..

          • June 28, 2013 at 11:19 PM
            Permalink

            ko mana tau buat laporan..yang ko tau menyalak macam anjing gila je..

          • June 30, 2013 at 9:30 AM
            Permalink

            Bukankah Nuar Berahi yg kata sebelum officially buat laporan petisyen, yg PRU13 banyak pembohongan, seperti adanya peristiwa Blackout dan undi dari warga Bangladesh.

            Kenapa tak buat report lagi…setakat berdendang atas pentas ceramah aje….

    • June 30, 2013 at 3:00 AM
      Permalink

      mat bodo skolah skerat jalan aljubori bukan tipu pyokong UMNO aljubori tipu kaum lembu buatpa pyokong UMNO nak tolong repot untuk kaum lembu sendiri kena kencing sendiri basuh lah

      muehhhhahahahahahaha

      Reply
      • June 30, 2013 at 9:32 AM
        Permalink

        Betul3, sampai ada sorang hamba Allah tu dlm MYKMU so convince ada peristiwa blackout kat Sepang

        Hahaha….

        Reply
      • July 1, 2013 at 12:45 AM
        Permalink

        Sebab dia atu dia bodo sakan la maka dia tak mau jadi pensyarah selepaih kalah gagal nak jadi PM tu. Lagu mana dia nak mohon jadi pensyarah sedang kan dia tak dak kelayakan akademik sekughang kughang nya mesti ada sarjana/master. Dia cuma ada sarjana muda sastera bidang pengajian melayu tu pun pass cukup cukup makan jerr pasai asyik nak berdemo semasa dia jadi student dulu. Tu sebab sampai la ni dia tak jugak jadi pensyarah u kat AS tu..dia mana ada kelayakan maa. Kat Malaysia ni pun ipt pun tak sudi nak ambik dia jadi pensyarah kalo ada takat ijazah pertama kelas tiga jerr lak tu.

        Kalo takat jadi Pensyarah Kelentong Rakyat PKR di pentaih ceghamah & siri siri Himpunan Blackout 505 leh la kot….

        Reply
  • June 28, 2013 at 7:29 PM
    Permalink

    anwar gla babi .demi nak lepas kan hajat dia semua org di tipu hidup2 .bodoh nak mampos

    Reply
    • June 28, 2013 at 7:42 PM
      Permalink

      Kalau DSAI tak ada, kami tak kisah pun…

      Reply
      • June 28, 2013 at 8:02 PM
        Permalink

        kalau moo tak adapun kami lagi tak kesah

        Reply
        • June 28, 2013 at 10:07 PM
          Permalink

          Hush ! aku kesah…tak ada mooo, tak ada penghibur.

          Reply
          • June 30, 2013 at 9:33 AM
            Permalink

            Hehehehe…

  • June 28, 2013 at 8:54 PM
    Permalink

    Off topic skit…tadi aku tonton Buletin utama…ada satu wawancara dengan Fatih Seferagic…seorang remaja dari America yg hafaz Al Quran…dan sekarang beliau aktif mengembangkan agama Islam di BArat….melihat cara beliau berpakaian dengan cara yg sangat simple dan approachable (shirt dan jeans)…teringat aku dengan Mek yg dok kutuk2 orang pakai jeans dan cap….kalau semua orang berfikiran macam Mek..nescaya Islam pasti tidak akan tersebar…tapi…jika membawa perwatakan seperti Fatih…sudah tentu lebih mudah Islam disebar…kerana caranya yg nampak mesra pengguna….beliau dari sebuah negara maju….lazimnya…manusia ini suka melihat dan mengangkat kumpulan2 yg lebih maju dan advance….jadi kalau seorang saintis NASA bercakap pasal Islam di buletin utama (contohnya) tentu tak sama pengaruhnya dengan seorang Ustaz PAS (contoh juga…sebb contoh ini lebih dekat di hati Mek) yg bercakap tentang Islam di BBC etc….rasa2 nya siapa yg boleh buka mata lebih ramai orang kafir supaya masuk Islam??? saintis NASA ker atau pun Ustaz PAS??? point aku..ketinggian Islam tidak dinilai dari pakaian dan luaran…kerana itulah kita tidak dapat mengembangkan Islam secara besar2 besaran di Malaysia ini walaupun ada ramai Ustaz dan agamawan…kerana mungkin cara tarbiah dan pendekatan nya tidak begitu praktikal dan mesra alam….Islam adalah agama yg sangat sempurna…Islam tidak menghalang kemajuan…bayangkan jika negara ini tersangat maju dan menghasilkan saintis2 yg dihormati…serta aristocrat2 Islam yg terbilang….rasa2 nya kita mungkin dapat mengislamkan lebih ramai Kuffar di Malaysia ini…wallahua’lam….

    Reply
    • June 29, 2013 at 4:14 PM
      Permalink

      Menarik…
      tapi dalam kontek m’sia, masalah utamanya bukan pakaian tapi bangsa melayu yg. d perlembagaan sebagai ISLAM tidak mengamalkan Islam. Jadi bagaimana islam nak berkembang jika tiada bezanya antara islam dan bukan islam. Kebetulan Fatih ni lelaki, bagaimana pula jika dia perempuan? apakah perlu kena sama dengan remaja masakini yg. baju ketat dan singkat hingga nampak pusat. Lagi satu… kalau d masjid/surau hang nak suruh lelaki pakai shirt dan jeans jadi Imam atau yg. pakai jubah dan lebai?
      Ya… pakaian tak menentukan kebaikan seseorang, tapi ia melambangkan peribadi seseorang.

      Reply
      • June 29, 2013 at 7:18 PM
        Permalink

        hehe…tau pun hang Islam tak boleh berkembang kalau tak ada bezanya antara Islam dan bukan Islam.

        Tapi bukan ke hang yang mati-matian minta samakan tuhan orang Islam dan bukan Islam ???

        Munafik tahap tepu hang ni bujuk !!

        Reply
      • June 30, 2013 at 10:15 PM
        Permalink

        Hang ni tak faham apa kau cakap ni rasanya Bujuk….Islam menyuruh menutup aurat…jeans dan shirt selagi ia menutup aurat….maka ia tidak salah….setiap bangsa dan negara ada pakaian mereka sendiri….cowboys memang pakai jeans…takkan nak suruh dia pakai baju melayu….orang Arab pakai jubah….orang melayu ada baju melayu dan baju kurung…yg penting menutup aurat…tapi kalau orang macam Mek pendek akal dan memandang lelaki atau anak muda lelaki yg memakai jeans dan cap itu kurang Islam…jadi sampai bila pun kita tak dapat kembangkan Islam….kerana anak2 muda mempunyai pemikiran yg lain dari lelaki yg berumur 40 ke atas…jadi pendekatan perlu berbeza…….kalau kita pergi kat anak2 muda dan suruh depa tukar pakai jubah contohnya, supaya nampak lebih Islam (contohlaa)….maka kita tak akan capai apa2….aku harap hang byk2 lah dengar ceramah dalam Youtube dari penceramah2 Barat juga…ada juga ceramah dari Fatih sendiri…buka minda…jgn hang dengar ceramah UAI sahaja…buka minda luas2 dan lihat betapa ke hadapannya negara2 Barat dan Eropah dalam mengembangkan Islam…tetapi negara kita terlalu kebelakang kerana fahaman2 sempit orang2 Islam di Malaysia..kerana orang di Malaysia lebih mementingkan cara berpakaian…(contohnya)….sedangkan ayat pertama yg diturunkan adalah Iqra…iaitu disuruh membaca…yakni mencari ilmu….ilmu itu bukan sahaja ilmu solat, ilmu hadis dan lain2….tapi ilmu tentang alam semesta dan ciptaannya…supaya kita lebih memahami dan mengakui Allah itu wujud….. kalau kita lihat, larangan arak dan menutup aurat tidak diturunkan serta merta…tetapi selepas beberapa tahun kedatangan Islam….sebb itu di Barat…apabila mereka masuk Islam…mereka benar2 ikut dan betul2 meresap dalam jiwa mereka…mereka belajar bahasa Arab…mereka mengkaji Al Quran…mereka benar2 faham apa dan kenapa mereka masuk Islam…ia bukan Islam ikutan……sedangkan orang melayu lahir2 sahaja Islam…tapi anak Ustaz dan anak imam belum tentu betul2 taat kepada Islam…..kenapa???…kerana cara pengajaran Islam di Malaysia ini terlalu stereotype….budak2 bila masuk sekolah agama diajar hukum, solat dan lain2…sedangkan perkara pertama yg perlu diajar adalah mengenali Islam…mencintai Allah dan rasul kita….pelajaran agama yg diajar kepada anak2 muda ini perlu assume seolah2 mereka baru masuk Islam….dan bukan terus pergi ke hukum dan lain2…bahasa Arab dan AlQuran dan terjemahan adalah perkara pertama yg perlu diajar…..apabila budak2 ini sudah sangat mencintai Islam, memahami AlQuran dan kalam Allah…..autonatically bila kita bagi arahan dan suruh tinggalkan benda2 dilarang…mereka akan ikut dengan senang hati…tanpa perlu dipaksa……jadi orang Islam di Malaysia perlu ubah cara…perlu lebih terbuka dalam mencari ilmu….sebb itu secara peribadi aku lebih suka mendengar dan membaca terjemahan Al Quran dalam bahasa Inggeris…kerana dalam bahasa Arab..satu perkataan boleh memberi maksud yg byk….sedangkan perkatan melayu tidak dapat menggambarkan maksud dengan tepat….sedangkan apabila membaca terjemahan dalam bahasa Inggeris…ia lebih precise….Al Quran terjemahan dalam bahasa melayu begitu sempit pengertian dan maksudnya…sedangkan Al Quran itu qalam Allah..ia adalah pesanan dan guide dariNYA…satu ayat sahaja boleh bermaksud bermacam2….ia tidak sempit…kerana ilmu ALlah itu luas….pemahaman nya bergantung kepada ilmu orang yg membaca serta kefahaman dan keimanan mereka…contoh dalam surah At Tareq…jika seorang ustaz yg baca tentu tidak sama maksudnya dengan seorang saintis NASA yg baca…kerana di situ ada fakta tentang black hole…jadi disebabkan di Malaysia ini ulama yg diangkat adalah agamawan belaka…sedangkan mereka tidak seperti Ibnu Sina, Ibnu khaldun dan lain2…maka sukar kita hendak kembangkan Islam….contoh lain….ada seorang Ustaz (aku tak ingat sapa) berkata kita perlu hafal beberapa ribu hadis untuk dikira ahli dalam bidang hadis lah..(contohnya)…dan org yg macam ni baru boleh bercerita tentang hadis…yg ustaz ni lupa ialah sekarang zaman internet…..kita boleh buat database dsbgnya…kalau ulama2 hadis ni ikut cara lama dan setakat menghafal serta tidak simpan dalam database maka ia akan jadi merbahaya….kerana di masa depan,……disebabkan zaman sudah sangat canggih…maka akan ada orang yg keluarkan hadis palsu….maka ilmu yg didapati mungkin sudah tidak authentic….benda ni kalau nak diskus…7 hari tujuh malam pun tak habis….tapi umat Islam di Malaysia perlu berkembang….perlu transform….terjemahan surah AT Tareq oleh Ustaz di kampung mungkin sudah tidak relevan setelah saintis menemukan black hole…jadi…kita tak boleh lagi berfikiran sempit seperti Mek…jika ramai seperti Mek…maka Islam takkan ke mana2….aku sarankan Bujuk….dan kawan2 yg sepesen hang….belajarlah bahsa Inggeris…dan dengar lah juga pendedahan2 Islam dalam youtube…supaya minda hangpa terbuka….agamawan2 di Malaysia perlu up to date dengan zaman dan perlu berilmu…barulah lebih mudah untuk mengembang dan berdakwah….sayang…ilmu mereka hanya boleh diguna utk mengajar geng2 depa yg dah tentu mahir pasal Islam…tetapi tidak dapat mendakwahkan orang2 kafir dan muslim2 lain yg pada mereka sudah kelihatan sesat dan jauh dari rahmat Allah….wallahua’lam

        Reply
        • June 30, 2013 at 11:36 PM
          Permalink

          Hang ni betoi betoi baghal la Moooo… buat apa nak banding kan sistem pilihan raya AS ngan Malaysia. Kat AS depa buat 2 kali pilihan ya itu untuk keghusi wakil pada kongres lepaih tu kira kira 6 bulan berikut nya di ada kan pula pusingan ke dua untuk pilih presiden. Undian untuk presiden baru la di nama kan undi popular bongok. Biasa nya cuma 2 calon bertanding bagi presiden – 1 dari Republican dan 1 lagi dari Democrat.

          Kat Malaysia ni ada ka kita amal kan 2 pilihan raya untuk wakil rakyat kat parlemen/dun & PM hah…? SPR cuma jalan kan serentak pemilihan wakill rakyat bagi parlemn & dun tapi tak dak pilihan raya bagi calon PM kan..kan…? Jadi mana mana parti yang dominan yang menang banyak kerusi parlemen & dun makam PM & MB ada la dari parti dominan. BN ada la aprti yang menang pada parlemen di mana UMNO ada la parti dominan dalan BN yang punya 14 parti komponen. Wajaq la PM di pilih dari wakil rakyat yang menang dari UMNO sebagai PM. Begitu jugak kat Penang DAP ada la parti dominan dalam PR maka KM depa ada la dari calon DAP tak kan la dari PAS yang menang satu kerusi jerr hilang akai apa…?

          Tu la cari la maklumat soheh dari perpustakaan ka ato internet seperti wikipedia dll. Ni tak asyik asyik dok telek Harakah,Suara Keadilan,laman sosial seperti facebook & pemblog kaki kelentong semua maklumat yang di sampai kan ada la palsu. Tu sebab puak puak hang jadi bodo sakan sumuq hidup….!!!

          Reply
        • July 1, 2013 at 12:09 AM
          Permalink

          Lagu mana ustaz ustaz kita nak bercakap tang lubang gelap/blackhole tu depa sendiri pun tak paham. Nila la setakat berceghamah tang islam pasai solat,puasa,haji memang ustaz ni tera tapi kadang kala ada ceghita dongeng plak di tambah sana sini biaq pendengaq melopong.Kalo ustaz ni tak dak asas sains & teknologi selagi tu la depa tak leh nak tafsir alQuran ngan tepat.

          Dulu aku pernah ikuti Harun Din buat tafsiran pasai nas nas alQuran yang tersiaq kat TV1 beberapa tahun dulu,dia cuma cakap tang ibadat ritual& pasai ketuhanan/teologi jerrr. Tak dak plak dia buat tafsiran ayat ayat tang blackhole & kejadian alam tang kewujudan bumi & planet. Pasai apa jadi lagu tu…? Sebab dia cuma ada kelayakan tang syariah,limu fiqh,usuluddin cam mana dia nak terangkan hal hal berkaitan fizik,biologi,astronomi,aero-angkasa dll. Makna nya dia cuma hurai kan nas nas alQuran setakat tak sampai 5% jerr dari 6666 ayat tu…yang lain terpaksa di pinggir kan sebab dia tak tau. Malu la ada ilmuwan macam ni…

          Lepaih tu aku tala kat tv2 dengaq plak hurain ilmiah tang islam oleh allahyarham Dr.Ismail Faruoqi yang dapat didikan dari AS. Dia hurai kan ke semua nas nas alQuran termasuk pasai ketuhanan,ibadat ritual & hal hal kejadian alam semesta. Sungguh lengkap hurain dari ayat pertama sehingga ke ayat terakhir dalam alQuran yang mengandungi kira 6666 ayat. Nila ilmuwan muslim yang mesti kita caghi untuk pengetahuan tang islam yang syumul..bukan nya para ustaz jampi ayat mineral & amal kan perubatan islam yang tak di iktiraf oleh para ilmuwan global.

          Reply
          • July 1, 2013 at 12:16 AM
            Permalink

            Jangan la perlekeh sangat ustaz2. Mungkin yg. tak belajar tinggi tak tau.. tapi hari ni mereka pun buka internet jugak. Malah banyak saintis2 yg. HAFIZ.

          • July 1, 2013 at 12:35 AM
            Permalink

            Kak semua aku kata ustaz ustaz tu koman sepana bujuk oiii…pi tengok macam Ustaz Kazim,Redhuan Tee lagu mana dia beghi hujah ilmiah tak macam ustaz Azhar tu banyak yang mengarut.

          • July 1, 2013 at 12:49 AM
            Permalink

            yang selalu perlekeh ustaz dan ulama ni permimpin PAS dan pencacai PAS , sebab tak sama perjuangan politik gila mereka !!!

        • July 1, 2013 at 12:14 AM
          Permalink

          terima kasih…
          Aku percaya jika semua orang melayu baca(faham) ayat quran mudah untuk orang melayu/m’sia memahami Islam.
          Tapi kita masih berdebat pasal hukum hudud boleh d laksanakan/tidak dalam masyarakat majmuk. Masih mengatakan tak tutup aurat tak semestinya jahat. Sedangkan terang2 dalam quran perintah kita laksanakan hukum Allah dan batas aurat lelaki dan wanita.
          Aku yakin tuan telah menemui kebenaran..

          Reply
          • July 1, 2013 at 12:53 AM
            Permalink

            yang mempermiankan hukum hudud ni PAS jee bujuk , mula-mula kata jatuh murtad kalau tak buat , tapi bila dah ada kuasa pemimpin PAS sendiri kata hukum hudud hanya o.0001 persen dalam Islam , tiba-tiba jadi tak wajib !!!

            Tgk apa jadi kat Bekas MB perak Nizar sampai nak report Polis pada sesiapa yang bangkitkan isu hudud , sebab nak jaga hati DAPigs !!!

            Isunya Islam kat Malaysia ni jadi celaru sebab adanya orang PAS dan pencacai macam kau jee bujukkk .. Islam dipermainkan demi kuasa Politik !!!

            Lihat macam Selangor , dulu under BN habis UMNO dijatuhakn murtad dan digelar Selangor Darul Maksiat , sebab kedai arak , kedai judi , disko …

            Sekarang bila PAS berkuasa

            Kedai arak , kedai judi , disko makin bertambah malah pusat pelacuran pusat urut pun dah merata-rata … takde satupun yang ditutup … itulah contoh munafik PAS bujukkk !!!

          • July 1, 2013 at 10:09 AM
            Permalink

            Bujuk…

            Sudahlah2 kau cerita pasal HUDUD ni

            Hudud ni mainan PAS jer, takkan sampai sekarang kau tak sedar lagi…

  • June 29, 2013 at 12:03 AM
    Permalink

    Itulah masaalahnya dengan PAS ni…Islam yang PAS promotekan tak dak core tsk ada teras, sana sikit..sini sikit, tapi semua serba tak kena sedih !

    Bagi depa Islam hanyalah janggut, jubah dan berbini ramai, solat lebih kurang, celak kasi tebal sikit,tu dah kira alim.

    Bukan tak ada para alim dalam PAS, tapi depa ni dah layu dek tempias air liur nik ajis. Aku harap sangat lah depa ni diberi hidayah untuk bangun dari kealapaan.

    Reply
    • June 29, 2013 at 4:19 PM
      Permalink

      Jahat sungguh pemikiran hang kan.. kalau tak tau dan tak pernah tanya apa model islam yg. PAS bawak baik jangan berhujah. Setahu aku PAS bawak Islam yg. Nabi dan para sahabat ajar. Islam seperti yg. ada dalm quran dan hadis.. sebab tu PAS letak quran dan hadis sebagai perlembagaan tertinggi.
      Apakah pulak ISLAM yg. UMNO promotekan?

      Reply
      • June 29, 2013 at 7:16 PM
        Permalink

        Model Islam PAS ?? undi PAS masuk syurga !

        Model Islam PAS ?? pergi perhimpunan politik, kalau di takdirkan meninggal, dah kira mati syahid !

        Model Islam PAS ?? bawa perempuan kafir masuk masjid tak tutup aurat…lepas tu bagi ceramah memusuhi sebahagian Islam yang lain.

        Model Islam PAS ?? berdoa terpekik terlolong macam beruk, mohon kehancuran umat Islam yang lain.

        Nabi mana ajar hangpa tu semua ??? kat PASTI hang belajar apa ??

        Islam yang UMNO promote adalah Islam yang PAS tak amalkan.

        Reply
        • June 29, 2013 at 7:29 PM
          Permalink

          terang la detail sikit… Islam yg. macamana? Islam hadhari atau Islam 1m’sia?
          Isu undi PAS masuk syurga, seumpama kita kata pada anak kita hormat orang tua masuk syurga. Apakah kalau anak2 hormat orang tua mereka pasti masuk syurga? belum tentu jika tak solat, tak puasa, mencuri dan minum arak.
          Bawa pompuan kafir tak tutup aurat masuk masjid. Sedarkah korang ada pemimpin umno(kononnya Islam) masuk masjid juga tak tutup aurat. Kalau pergi shoping kompleks ramai remaja pakai t-shirt, tak pakai tudung dan seluar ketat masuk surau. D masjid negara, walaupun bagi jubah.. mereka tetap tak tutup aurat, selak jubah nampak skirt dan seluar pendek. Baju pun takda lengan.
          Derdo’a paling baik/iklas bila sendirian. Ulama PAS tak pulak galakkan atau suruh contohi cara berdo’a begitu. Tapi bila berdo’a dalam suasana ramai tentulah kena baca kuat2, kalau pelan2 mana nak dengar.

          Reply
          • June 29, 2013 at 7:32 PM
            Permalink

            Jadi PAS tak suruh ahli/rakyat buat maksiat atau perkara yg. bercanggah agama. Tapi jika ada yg. melampaui kita nasihat cara baik….
            UMNO macamana?

          • June 30, 2013 at 9:39 AM
            Permalink

            Bujuk, kau biar betul perumpaan kau ni

            “Isu undi PAS masuk syurga, seumpama kita kata pada anak kita hormat orang tua masuk syurga.”

            Mana kau baca dlm Al-Quran atau hadis kata camtu!!!

          • June 30, 2013 at 11:05 AM
            Permalink

            Bujuk hang dah semakin jauh meninggalkan sunnah nabi….untuk apa ?? untuk 21 kerusi parlimen dan kuasa yang amat sedikit ??

            hang adalah pemangkin dalam tugas-tugas syaitan.

          • June 30, 2013 at 10:44 PM
            Permalink

            Bujuk…dari hang komen dan spin tak sudah2…..lebih baik hang layan benda ni kat youtube…..

            Islam will take over the World in 50 Years
            http://www.youtube.com/watch?v=0HTSwUig2-0&NR=1&feature=endscreen

            ‘Islamization’ of Paris a Warning to the West
            http://www.youtube.com/watch?v=pDQrvObop3E

            Islam will enter every house in America
            http://www.youtube.com/watch?v=pj2i3IwiAAc

            hafiz Fatih Seferagic – Youth Presentation at BHICNY – part 1 http://www.youtube.com/watch?v=HpuIamUDBKM

            hafiz Fatih Seferagic – Youth Presentation at BHICNY part 2
            http://www.youtube.com/watch?v=vw9AhqLbz8g

            Aku kagum tengok anak muda Mat Salleh ni terjemahkan ayat yg sedikit tetapi membawa maksud yg banyak….hang tengok dan cuba fahamkan apa yg Fatih tu nak cerita…

          • June 30, 2013 at 11:57 PM
            Permalink

            Ok… tolong bagitau aku, apa rasional korang nak suruh anak buat baik, hormat orang tua, baca quran, solat, puasa dan berbagai perkara baik… jika bukan balasan syurga yg. Allah janjikan kepada orang mukmin.

          • July 1, 2013 at 1:12 AM
            Permalink

            hormat orang tua, baca quran, solat, puasa dan berbagai perkara baik memang dapat pahala bujuk !!! malah dah tertulis dalam Al Quran pun

            Tapi takde tertulis dalam Al Quran pun pasal parti politik hina PAS ni

            nak undi PAS yang mempermainkan hukum hudud , parti yang kuat menipu dan membohong , parti yang menjual agama demi kuasa politik !!!

            tgk sahaja ceramah politik PAS , penuh fitnah , cacian , kejian

            Kalau macam ni camana undi PAS nak masuk syurga .. gilaa laa kau bujuk

          • July 1, 2013 at 10:16 AM
            Permalink

            Dan apa pulak rasionalnya undi PAS masuk syurga Bujuk!!!!

            Nicky Ajis penjaga/pegang kunci “syorga” ka!!!

      • June 30, 2013 at 11:40 PM
        Permalink

        Aku nak tanya kat hang ni bujuk…? Model islam macam mana PAS nak ada kan ..ada ka islam ala Khomeni Iran ato Taliban kat Afghanistan tu hah..?

        Tolong cerita sikit….!!!

        Reply
        • June 30, 2013 at 11:59 PM
          Permalink

          PAS guna model Islam K’tan yg. ada sekarang… dengan beberapa penambahbaikan. Tentulah berbeza bila perintah negara dengan negeri.

          Reply
          • July 1, 2013 at 12:13 AM
            Permalink

            Apa dia cagha isle kat kelate tu bujuk…?Takat ni tak dak satu pun contoh yang bole kita jadi kan contoh.

            Tolong jelaih kan secagha rincian isle ala Kelate tu…!!!

          • July 1, 2013 at 12:57 AM
            Permalink

            Antaranya.. kakitangan k’jaan negeri boleh pinjam untuk beli rumah tampa faedah. Ada badan cegah mungkar, yg. menasihat orang islam tak puasa, tak solat jumaat, judi d haramkan terus. Arak hanya d jual d tempat tertentu, tidak seperti negeri lain boleh beli d kedai runcit. Banyak la… tapi orang yg. nak tahu je yg. tau.

          • July 1, 2013 at 1:06 AM
            Permalink

            bila pulak judi diharamkan terus ?? dasar manusia haramjadah punya bujuk

            maknanya arak dihalalkan laa bujuk ??? tak payah nak berbelit-belit hanya dijual tempat tertentu !!!

            model Islam PAS depan pejabat MB pun ada rumah pelacuran !! kau nak menipu siapa ???

            Model Islam PAS ?? sampai HIV tertinggi pun kat Kelantan !!! kau nak bohong siapa bujukkk

            Model Islam PAS ?? sampai ekonomi yang terburuk ?? kakakakaka menipu siapa lagi bujukkk

            Model Islam PAS pun meniru kerajaan BN yang dah lama wujudkan Mahkamah Syariah , Undang-undang Islam setiap kerajaan negeri , Model Tabung Haji dan macam-macam lagiii

      • July 1, 2013 at 12:58 AM
        Permalink

        model Islam apa yang PAS bawak ???

        mempermainkan hukum hudud iaitu kejap murtad kalau tak buat lepas tu tiba-tiba hanya perkara kecil dalam Islam , tiba-tiba nak report Polis pada sesiapa yang ungkit isu hudud macam bekas MB Perak Nizar sebab nak jaga hati puak anti Islam DAPigs ….

        Apa yang model Islam PAS ada bujuk ? nyatakan aku undang-undang islam yang PAS dah buat kat Selangor ??? mana dia ???

        Reply
        • July 3, 2013 at 1:38 PM
          Permalink

          RASANYA UNDANG2 ISLAM DEPA DAH BUAT DAH KAT SELANGOR TU..KILANG ARAK DEPA DAH KATUP HABIH DAH…PUSAT JUDI PUN DAH KATUP ABIH DAH…CUMA YANG ADA PUSAT MAKSIAT IKUT JANTINA JA TUH..TU PUN PERANCANGAN AHLI AGAMA BANGSA CINA DAP YANG BERUSAHA MENHINDARKAN MAKSIAT KAT SELANGOR..RASANYA ULAMAK DARI PUAK KAFIR HARBI CINA DAP LAKNATULLAH YANG BERIA2 NAK MENEGAKKAN HUDUD KAT SELANGOR..KALAU HARAPKAN PARASIT2 PAS..ERMMM MAKIN BELAMBAK PUSAT MAKSIAT KAT SELANGOR TUH…

          Reply
  • July 1, 2013 at 10:05 PM
    Permalink

    He ele bujuk hang jangan nak cong lebeh lebeh la….coba hang ui kat Stadium Sultan Muhamad Kota Bharu waktu malam apa hang saksi nanti…? Ramai para remaja laki laki & pompuan buat maksiat kat situ plek nya yang pompuan masih pakai tudung duduk berpelok rapat rapat ngan pasangan depa. Mana dia badan cegah mungkar tu bujuk…? Depa gentel peliaq ka sambil menengok gelagat remaja sumbang tu hah…? MB plak dok makan gaji buta tak buat kerja kebajikan untuk warga Kelate hagham kot ada.

    Padan la kes HIV/AIDS Kelate statistik tertinggi di Malaysia…tu bukan aku kata tapi Kementerian Kesihatan dok kata.!!!!

    Reply
  • July 2, 2013 at 9:34 PM
    Permalink

    Artikel ini telah saya hujahkan di KNKB (kkamdias.blogspot.com) pada June 28, 2013 at 6:09 PM. Sekadar untuk berkongsi fikir/renung.

    Anwar hanya BUDAK SASTERA LULUS GENERAL DEGREE sahaja!

    Lupakan siPELIWAT ini.

    Bukan sahaja demokrasi diliwatnya malahan keyakinan diri anak lelakinya pun diliwat sama. Bukankah Ikhwan terus bawa diri ke US tak berani balik Malaysia?

    Anwar memang SAH PELIWAT! Hanya yg otak DILIWAT Anwar sahaja yg masih puja mamat ni.

    Lihat di bawah ini (Mathematical Reasoning/Penaakulan Mantiq Tingkatan 5 aje):

    Premis 1: If p then q
    Premis 2: Not q
    Conclusion: Not p

    Kes I: p = Anwar TIDAK MELIWAT, q = Anwar BERSUMPAH

    Kes II: p = Anwar TIDAK MELIWAT, q = Anwar menjalani ujian DNA

    Kes III: p = Anwar bukan PELAKON DALAM VIDEO, q = Anwar MENYAMAN DATUK ESKAY

    Nota:

    1. Kes II sangat mudah difahami. Ibarat memulakan perlawanan bolasepak atau badminton di mana wang syiling dilambung. Keputusan lambungan syiling ialah Head (Kepala) atau Tail (Ekor). Maknanya kebarangkalian P(Head) = 1/2 = 0.5. Begitu juga P(Tail) = 1/2 = 0.5. Maknanya setiap kesudahan (outcome) mempunyai kemungkinan/kebarangkalian berlaku sebanyak 50%.

    2. Begitu juga jika Jabatan Narkotik membuat ujian urine/kencing ke atas sesiapa yg disyaki terlibat dadah. Keputusannya adalah sama ada positif ataupun negatif. Kebarangkalian seseorang itu didapati positif atau negatif masing-masing ialah 1/2 = 0.5 @ 50%.

    3. Justeru tidakkah Anwar punya peluang 50% yakni kebarangkalian untuk membuktikan dirinya bukan PELIWAT Saiful adalah 1/2 = 0.5. Beliau MENYALAK yg dia tidak bersalah meliwat Saiful TETAPI ironinya peluang untuk membuktikan dirinya betul TIDAK digunakan! Sampai sekarang Anwar tidak berani menjalani ujian DNA. Keputusan ujian DNA itu adalah sama ada SEPADAN atau TIDAK SEPADAN. Jika benar dakwaan Anwar bahawa beliau tidak melakukannya sudah pasti keputusan DNA kelak tidak sepadan dengan sampel yg ditemui di dubur Saiful!

    4. Untuk fahamkan Kes I, II dan III sila teliti betul-betul:

    TIDAK TIDAK = YA

    BUKAN BUKAN = YA

    5. Ironinya ramai Profesor Matematik Melayu/Islam termasuklah Prof Shaharir Mohamad Zain yg terbilang dengan istilah molek-molek seperti PeMelayuan Matematik, PemPribumian Matematik, PengIslaman Matematik tetapi akhirnya telah melakukan PengKebumian Matematik dalam isu LIWAT Anwar ini. Sejak 1998 lagi. 15 tahun berdiam diri! Mangalahkan Pak Lah Si Flip-Flop itu.

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.