Anwar Bohong Lagi Di Parlimen

Petang ini ramai wakil rakyat BN terperangkap dengan taktik Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim memanjang-manjangkan ucapan retoriknya dengan bertanya pelbagai soalan. Ini membolehkan Anwar Ibrahim berucap lebih panjang dan mempergunakan perbahasan menjunjung Titah Tuanku sebagai ucapan politik.

Namun yang menariknya Anwar masih menimbulkan isu undi popular dan mendakwa bahawa tiada siapa boleh menafikan hakikat bahawa Pakatan Rakyat mendapat sokongan 51% rakyat Malaysia.

Tidak malukah Anwar mendakwa beliau mendapat sokongan majoriti rakyat Malaysia sebanyak 51%. Ini merupakan pembohongan dan pemalsuan fakta yang sangat jelas.

Apa yang Pakatan dapat hanyalah 51% daripada jumlah yang keluar mengundi. DAP, PAS dan PKR mendapat 5,623,984. Ini hanyalah 51% daripada jumlah keluar mengundi. 5.6 juta undi ini hanya suku daripada 27 juta rakyat Malaysia. Malahan 5.6 juta orang, ini juga bukan majoriti daripada jumlah pengundi sebanyak 13 juta orang.

Jadi Anwar hang dapat majoriti popular kat mana?

17 thoughts on “Anwar Bohong Lagi Di Parlimen

  • June 26, 2013 at 4:38 pm
    Permalink

    Rasa nya dia dah terlampau banyak berpolitik hingga jadi bodoh

    Reply
  • June 26, 2013 at 4:43 pm
    Permalink

    wahai bn dan najib,muhidyin hanya dapat 5.2 juta undi,lebih rendah daripada PR!
    cermin diri dulu sebelum kata orang lain!

    Reply
    • June 26, 2013 at 4:50 pm
      Permalink

      hahaha yang melalak macam anjing pasal undi popular ni Puak Pakatan jee , yang penting BN menang banyak negeri dan merampas Kedah kakakakakakaka lu melalak laa tony sampai mampus

      Reply
    • June 26, 2013 at 5:12 pm
      Permalink

      Tony masih tak nak terima hakikat PR dah kalah.

      DAH KALAH, KALAHLAH

      Reply
    • June 26, 2013 at 5:35 pm
      Permalink

      Dey tony….hang pi google, hang cari siapa PM Malaysia…jawapan yang hang dapat adalah Najib, dan Najib dan Najib.

      Macamana 89 kerusi hang kata patut menang dan 133 kerusi hang kata patut kalah.

      hehehe….kesian.

      Reply
      • June 26, 2013 at 7:05 pm
        Permalink

        Atau aku cadangkan Selangor, Pulau Pinang dan Kelantan lantiklah Anuar sebagai PM tiga negeri tu dan beri dia elaun satu negeri RM1.00 SAHAJA.OK TAK TONY?

        Reply
    • June 26, 2013 at 6:01 pm
      Permalink

      Kalau hang nak ikut sangat undi popular, cuba2lah menang dan control parlimen dan dapatkan kelulusan menukar perlembagaan bagi perjalan pilihanraya. Sudah2 lah membodohkan penyokong PR yang sememangnya bodoh belaka.

      Reply
      • June 27, 2013 at 12:02 am
        Permalink

        Undi popular ibarat gaya lebih markah kosong

        Reply
  • June 26, 2013 at 4:47 pm
    Permalink

    bengong la tgk ucapan politik anwar ni dlm parlimen. isu tak masuk dalam perbahasan titah diraja pun dia dok meleret2. speaker pun lembut sgt dgn pembangkang. aku sakit hati sgt bila aziz sheikh fadzir kata anwar tu bos dia, kalau kata bekas bos ok juga….aziz lupa ke anwar tu ketua pembangkang, bukan pm.

    Reply
    • June 26, 2013 at 4:57 pm
      Permalink

      SALAM,
      BIARLAH DIA BABA. BIARLAH DSAI TERJUN DENGAN LABU2NYA…ORANG2 YANG KURANG CERDIK JE YANG MEROYAN MACAM TU!

      Reply
  • June 26, 2013 at 5:59 pm
    Permalink

    Otak dia org dah black out….wakaka….

    Reply
    • June 26, 2013 at 7:26 pm
      Permalink

      Otak blackout, cakap merapu Dana, gila glamor. Memang troublemaker tahap dunia. Benciiii betul. Tapi kerajaan langsung tak boleh sent uh dia. Apahal ni.

      Reply
  • June 26, 2013 at 6:14 pm
    Permalink

    Nuwat dah tak popular dahh laaaa oiii!!

    Reply
  • June 26, 2013 at 6:30 pm
    Permalink

    Assalammualaikum wmt,
    Apa lagi yg dia boleh cakap panjang dlm Parlimen?
    Takkan dia nak cakap pasal ekonomi, rasuah, moral dan masalah sosial rakyat.

    Yg dia tahu hanyalah mendakwa dirinya masih ada sokongan dan masih ada harapan jadi PM.
    Tujuannya semata-mata untuk mendapatkan kembali sokongan penyokong yg mula hambar setelah sering kali dikencingnya dalam apa jua hal.
    Janjinya mungkir dan ucapannya bohong belaka.

    Kalau dia berkata benar, itu tandanya dia dah buang tebiat…

    Reply
  • June 27, 2013 at 12:01 am
    Permalink

    Terlibih makan sup batu peler lembu agaknya nuar berahi,sebabtu lah lebih merapu dari ikan kerapu

    Reply
  • June 27, 2013 at 1:18 am
    Permalink

    Jentera BN patut spin cerita hari hari pasal Anwar sebagai seorang yang berbohong contoh kena inject dengan AIDS,kena racun dgn arsenik,jadi PM pada Sept 16,agent kuasa asing dll. Media BN kena spin cerita sehingga dia hilang creditability. Ibarat macam character dongeng “Don Quixote’.
    Rakyat patut di peringat hari hari bahawa Anwar ini kaki penipu,ingat kan mereka dahulu dia tipu cacat tak boleh jalan,lehir patah. Tetapi sebalik nya Ah Jib Gor layan dia macam gentleman dan kawan baik. Tengok gambar semasa minum teh di parliment si Ah Jib ketawa macam Anwar ni BFF dia.

    Reply
  • July 5, 2013 at 10:14 pm
    Permalink

    Kalau masukan semua saya rasa BN akan ketinggalan lebih jauh .Ramai sungguh orang menyampah dgn BN.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *