Anak Bangsa Malaysia DAP Mencarut Hina Bahasa Malaysia?

Para politikus yang berdialog dengan gerakan Saya Anak Bangsa Malaysia hari ini

Anak Bangsa Malaysia merupakan alat untuk DAP  meruntuhkan dan memusnahkan ketuanan Melayu yang termaktub dalam Kontrak Sosial perjanjian oleh bapa-bapa kemerdekaan negara dalam Perlembagaan negara, yang merupakan penggantian beri-memberi melalui Perkara 14–18 yang berkenaan dengan pemberian kewarganegaraan Malaysia kepada orang-orang bukan Melayu, dan Perkara 153 yang memberikan hak istimewa rakyat kepada mereka daripada kaum bumiputera.

 

Akhirnya bangsa Cina telah mengistiharkan dengan nyata bahawa sesungguhnya bahasa Malaysia tidak penting tetapi mereka sanggup mengaku sebagai anak Malaysia semata-mata untuk merampas Negara dari bangsa Melayu. Sememangnya mereka amat munafik dan hipokrit. Gabungan NGO Islam-Melayu telah memohon Kerajaan membekukan perlaksanaan Dasar Pendidikan 2013-2025 sehingga isu Sekolah Jenis Kebangsaan Cina diselesaikan menurut Perlembagaan Persekutuan.

 

Ini telah mengundang kemarahan terhadap kumpulan yang mendakwa diri mereka Anak Bangsa Malaysia sehinggakan mereka mencarut “Mother Fucker”. Bangsa Cina ini lupa bahawa mereka telah menyatakan pendirian bahawa mereka tidak menyokong kerajaan Barisan Nasional dalam PRU13 yang lepas sedangkan terlalu banyak pemberian dan tolak ansur yang telah diberikan oleh Kerajaan Barisan Nasional yang mana sekaligus memberi gambaran bahawa mereka tidak memerlukan kebaikan dan tolak ansur Kerajaan Barisan Nasional. Ini adalah masa yang cukup tepat untuk kerajaan Barisan Nasional menarik kembali segala keistimewaan yang telah diberikan kepada Bangsa cina.

 

Sekiranya  Kerajaan Barisan Nasional gagal bertindak tegas terhadap kebiadapan Bangsa Cina sekarang ini maka mereka akan lebih “besar kepala” dan kurang ajar dengan menuntut perkara yang mustahil untuk kerajaan laksanakan semata-mata untuk “provoke” bangsa Cina menentang Barisan Nasional.

 

Tindakan yang bijak dan tegas memang amat diperlukan. Lupakan pada istilah menarik rambut dari dalam tepung. Ianya tidak berkesan tehadap bangsa Cina yang biadap dan kurang ajar ini.

21 thoughts on “Anak Bangsa Malaysia DAP Mencarut Hina Bahasa Malaysia?

  • June 15, 2013 at 11:28 am
    Permalink

    Di negara-negara lain yang mana ada koloni besar bangsa cina, seperti US, Canada, Australia dan Englang, kerajaan negara-negara tersebut memastikan majoriti mereka tinggal di satu kawasan seperi China Town.

    Ini dilakukan supaya mereka ini senang di kawal, dan budaya mereka seperti, kongsi gelap, pelacuran, dadah, pejudian, penyeludupan dan makan daging ular, anjing, kelawar, monyet dan tenggiling hanya confined di satu kawasan saja, dan tidak merebak meracuni kumpulan ethnik majoriti yang lain.

    Reply
    • June 15, 2013 at 3:13 pm
      Permalink

      Kawan-kawan, biarkan, biarkan, orang Melayu, tinggi budi bahasanya, orang Melayu tahan sabarnya, orang Melayu rela kera dihutan disusui, anak dipangkuan ditinggalkan. Sebab tu orang Cina boleh buka kedai dalam kampong Melayu. Tetapi ada satu perangai buruk orang Melayu yang orang tak suka, penjajah Inggeris pun tak suka. Orang Melayu yang jalan tunduk berbudi bahasa, yang sabar bagai malaikat, yang pentingkan orang lain dari diri sendiri.. apabila dia di kianati, apabila dia dihina dinakan.. akan muncul perangai buruk dia.. ORANG MELAYU AKAN MENGAMUK, AKAN MENGAMUK DAN AKAN MENGAMUK. Kawan, nasihatkan sikurang ajar tu..hatihati jangan sampai perangai buruk orang Melayu tu dizahirkn… nanti tak depek din nak menolong!

      Reply
  • June 15, 2013 at 12:40 pm
    Permalink

    sudah sebulan berlalu PRU-13 masih lagi ada petikan atau artikel mengenai kaum cina tidak menyokong BN di mykmu net!
    ingat pru-13 sudah berakhir!

    Reply
    • June 15, 2013 at 12:50 pm
      Permalink

      oii…apek hang reti ke bahasa ?? ini tak ada kena mengena dengan PRU 12, yang dimenangi BN, ini adalah sebab betapa kurang ajar kebanyakan bangsa yang makan daging anjing yang mengaku rakyat MALAYsia tetapi menghina Bahasa MALAYsia.

      Ingat…PRU dah berakhir, dan DAP adalah pembangkang di parlimen !!

      Reply
    • June 15, 2013 at 1:29 pm
      Permalink

      Tiada orang Islam pun yg akan menyokong kafir laknatullah…especially kafir harbi yg memudaratkan…..

      Reply
      • June 15, 2013 at 3:03 pm
        Permalink

        HAR, jangan hairan, kat malaysia ni ada orang Islam yang macam tuuu..

        Reply
      • June 15, 2013 at 4:11 pm
        Permalink

        kafir-kafir harbi daripada DAPigs nampaknya semkain hari semkain naik kepala .. betapa bebalnya pemimpin kita mengenai undang-undang .. kadang-kadang tak perlu penjara pun .. kasi saman dan denda biar mereka ni nak dapat pinjaman ada rekod buruk dan untuk cari kerja ada rekod buruk .. ini sahaja untuk mengajar puak racist DAPigs ni

        Reply
    • June 15, 2013 at 3:31 pm
      Permalink

      sudah pru ka ..belum ka…pergi mampos dengan DAP KAFIR HARBI..lu DAP lu pegi ‘SI’….lu olang tak tau undang2 punya..lu olang tak pakai perlembgaan punya..kanannama lu DAP….orang CINA DAP MAKAN BABI memang tak boleh dipercayai….

      Reply
    • June 15, 2013 at 4:09 pm
      Permalink

      itu artikel pasal kaum DAPigs yang racist laa tonyy , sudah sebulan nampaknya apek-apek racist daripada DAPigs masih tidak berdiam diri

      Reply
    • June 16, 2013 at 1:06 am
      Permalink

      TONY…aku sanggup memenggal kepala kau…ingat..sikit pun aku tak takut denga puak puak kafir laknatullah bangsa pemakan babi dan kaki rasuah turun temurun. Chinese nike TONY must go to HELL!!!

      Reply
      • June 16, 2013 at 11:08 am
        Permalink

        SYAHID habuannya kalau perangi DAP KAFIR HARBI YANG MENENTANG ISLAM termasuk puak2 munafik yang memecahbelahkan orang ISLAM dan bersekongkol dengan DAP LAKNATULLAH..sbbnya DAP lah PARTI PERKAUMAN yang memainkan api perkauman dan gembira melihat melayu berpecah belah… PAKATAN HARAM JADDAH LAKNATULLAH juga menyebabkan ISLAM di MALAYSIA boleh dipermainkan oleh DAP JAHANNAM ini..

        Reply
    • June 16, 2013 at 1:08 am
      Permalink

      Sialan kau TONY….tak bersisa keturunan kau di TANAH MELAYU ni….kalau anu belum bersunat tiba ketikanya nyawa kau tiada lagi harganya pada kami

      Reply
    • June 16, 2013 at 8:50 pm
      Permalink

      tau pulak PRU dah berakhir… apa kecoh2 nak membangkang bagai.. kerja..dan kerja..tunaikan segala janji..ini tak asyik nak berhimpun haram..boleh hancur la Negara mcm nie..

      Reply
  • June 15, 2013 at 12:53 pm
    Permalink

    Cina2 ni mcm saja je membakar kemarahan org malayoo….apa yg kerajaan. K berlembut lagi ujud kan akta lucut kan warganegara pada manusia2 haramjadah yg tk sedar untung ni

    Reply
  • June 15, 2013 at 6:17 pm
    Permalink

    Cina sial macam Tony ni elok halau je ..suruh balik kekampong asal datuk nenek dia..tapi yang kesiannya kerajaan negara cina pun tak mau rakyat cina malaysia ni

    Reply
  • June 15, 2013 at 6:30 pm
    Permalink

    Orang Melayu boleh pilih untuk pupuk rasa benci cina terhadap kita. Boleh diperam lama sikit supaya jadi pekasam. Makin lama diperam rasa pekasam makin sedap.

    Bila sampai masa tak kan bangsa yang dinamakan Melayu ini tak tahu apa yang patut Melayu buat.

    Apa yang kita perlu untuk bergaduh ialah kita pendamkan rasa benci yang tinggi. Fikir hanya keburukan lawan bukan kebaikannya. Lepas rasa benci sampai tahapnya , berentap jadi lebih mudah.

    Demikian formula yang berlawanan boleh kita aplikasi jika ingin menyukai sesaorang. Misalnya jika ingin berdamai selepas bermusuh dengan sesiapa. Fikirkan kebaikannya, buangkan segala ingatan dosa nya terhadap kita, segala salah silapnya dimasa lampau… maka dengan ini kita boleh kembali berdamai dan mula saling menyukai.

    Namun apa yang cina itu tulis sudah agak melampau dan berhak terima penampar sebagai mukaddimah perang.. amacam.

    Reply
  • June 15, 2013 at 6:39 pm
    Permalink

    Bila tengok ni si Tony sial tu akan kata proton yang turunkan rege kete dan bukannya kerajaaan…

    SHAH ALAM – Proton hari ini melancarkan varian Saga terbarunya, Saga Super Value (SV) dalam menyahut cabaran untuk memperkenalkan kereta mampu milik kepada rakyat Malaysia yang berpendapatan rendah.
    Menurut sumber industri, model terbaru yang dipertingkatkan dari segi keselamatan dan kualiti itu dijual pada harga RM33,438 hingga RM36,888 menunjukkan pengurangan harga sehingga 12 peratus berbanding model Saga sebelum ini.
    Sementara itu, varian baru Saga itu diperkenalkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Proton Edar, Hisham Othman di Bilik Pameran Platinum Proton, Mutiara Damansara, hari ini.
    Hisham berkata, Saga SV ditawarkan sebanyak enam warna dan orang ramai boleh membuat tempahan bermula hari ini.
    Untuk model Saga SV 1.3 (M) dijual pada harga RM33,438 (solid) dan RM33,888 (metallic) manakala Saga SV 1.3 (A), RM36,438 (solid) dan RM36,888 (metallic).

    Reply
  • June 16, 2013 at 12:32 am
    Permalink

    cina memang dah lama anti melayu, vcuma ada melayu jenis lupa diri saja masih dok bersekutu dan menjadi barua kepada cina.

    Reply
  • June 16, 2013 at 3:54 pm
    Permalink

    jihad perangi cinabheng laknatullah…

    Reply
  • June 17, 2013 at 10:49 am
    Permalink

    Tony Gunawan merupakan orang melayu penyokong tegar Parti Keadilan Rakyat.

    Reply
  • June 17, 2013 at 3:37 pm
    Permalink

    Bila tengok gamabr Hannah Yeoh, meluat aku bila depa kata kaum Cina bukan racist. Sila baca artikel di bawah:

    http://www.sayaanakbangsamalaysia.net/index.php?option=com_content&view=article&id=585:lawmaker-fails-to-register-child-as-anak-malaysia&catid=44&Itemid=83

    Konon sibuk nak daftar anak dia bangsa Malaysia, bila tak dibenarkan (sebab mana ada bangsa Malaysia), dia pertikaikan (sebab anak dia Cina dan India). Lepas tum nak leave the space blank, tapi mana dibenarkan. Akhirnya dia letak anak dia bangsa Cina.

    Nilah dia kaum DAP nak berpolitik, sibuk nak war2kan kononnya anaknya bangsa Malaysia. Tapi bila tidak diberi, dia pilih anaknya bangsa Cina.

    Kenapa tak pilih bangsa India, kalau betul mix India and Cina. Satu sebab jer, penganut DAP ni RACIST. tiada sebab lain rakan2 sekalian.

    Seperti kata2 blogger Helen Ang, bangsa Cina ni like to associate themselves with fairer complexion race, never those with dark complexions. Tu la sebabnya bila dia tgk org kulit hitam sikit masa PRU 13, dia tuduh org2 tu Bangla.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *