Melayu Yang Beli IPO Air Asia X Adalah Pengkhianat

Share


Air Asia X membuat keputusan untuk memberhentikan iklannya dalam Utusan Malaysia hanya kerana Utusan Malaysia bertanya apa lagi orang Cina di Malaysia mahu daripada kerajaan Barisan Nasional.

Ketua Pengarah Eksekutif Air Asia X, Azran Osman, bukan sahaja meluat dengan Utusan Malaysia yang banyak memperjuangkan kepentingan Melayu tetapi juga sanggup mengumumkan pemberhentian iklan syarikatnya dalam Utusan Malaysia. Seperti kata Awang Selamat (Utusan Malaysia), bukan iklan Air Asia X sahaja, iklan Air Asia sendiri pun sebenarnya tidak sebesar mana kepada Utusan. Iklan komestik lebih besar daripada iklan Air asia.

Sehingga hari ini Azran yang dikatakan berkawan baik dengan Khairy Jamaluddin mendapat sokongan bekas Ketua Wanita UMNO, Tan Sri Rafidah Aziz. Bagaimana jawatan pengerusi Air Asia X yang tidak seberapa boleh membeli jiwa raga Rafidah adalah sesuatu yang sangat menghairankan.

Sehingga hari ini Azran masih belum meminta maaf. Bukan Utusan terlalu besar tetapi Azran sebenarnya alat menjahanamkan hak-hak orang Melayu.

Hari ini Air Asia X melancarkan Tawaran Awam Awal (IPO) bagi penyenaraian Air Asia X Berhad ke Bursa Malaysia. Kita tidak mahu memburukkan Air Asia X Berhad kerana mereka bukan sahaja ada kekuatan wang ringgit tetapi juga kekuatan politik. Tapi membeli IPO ini akan memberi kekuatan kepada pengkhianat Melayu seperti Azran terus berkuasa dan berleluasa.

Justeru percayalah, laman ini akan mendedahkan setiap nama Melayu yang membeli tawaran IPO Air Asia X Berhad ini. Mereka yang membeli IPO ini merupakan pengkhianat kepada perjuangan Melayu dan Islam di Negara ini.

Sama-sama kita tunggu nanti siapakah pengkhianat-pengkhianat ini.



41 thoughts on “Melayu Yang Beli IPO Air Asia X Adalah Pengkhianat

  • June 10, 2013 at 8:47 pm
    Permalink

    ini syarikat yang tiada guna melayu invest, byk lagi company ada yg bagi pulangan berbaloi jika nak dibandingkan dgn air asia..

    Reply
  • June 10, 2013 at 8:50 pm
    Permalink

    terbaru nazir razak sendiri secara terbuka menyokong malah memuji kenyataan azran berkenaan utusan, so apa citer boleh listkan sekali nama dia

    Reply
  • June 10, 2013 at 9:16 pm
    Permalink

    Sapa-sapa boleh tak tanya muhyidin, apakah dia pentingkan najib lebih daripada dia sayangkan UMNO, atau sebaliknya ?

    atau kita hidupkan kembali jentera yang membuat pak lah mat tidoq berundur.

    Reply
    • June 11, 2013 at 2:16 am
      Permalink

      Daripada mengguna kuasa kita untuk menyinkir peminpin kita bila kita fikir mereka tak ‘capable’ ada lah lebih kita guna kuasa kita untuk memilih peminpin kita yang berwibawa sebelum mereka di kedudukan sebagai President UMNO. Amat malu kalau bangsa asing tengok cara kita mengelesaikan kesilapan kita. Kalau adanya process ‘selection’ calon2 yang berbakat dapat di pilih,biarlah kita ‘bergaduh’ sebelum kita lantik mereka daripada mereka di kehormatan untuk memegang jawatan baru kita ‘bergaduh’. Malu orang tengok budaya kita,cuba memberi kehormatan kepada ‘senior’ ahli politik tetapi bila tidak mencapai ‘expectation’
      kita,kita ‘tumbangkan’ mereka. Macam peribahasa ‘Berakit rakit dahulu,berenang renang kemudian,bersakit sakit dahulu dan bersenang senang kemudian. Jadi tolong lah ahli2 UMNO ada kan pilihanraya untuk memilih peminpin kamu.Sesiapa yang menang saya akan sokong dan hormati!!!

      Reply
  • June 10, 2013 at 9:59 pm
    Permalink

    Woi keritik utusan di anggap pengkhianat!!!ni la contoh otak melayu beku…pigi daaaahhH

    Reply
    • June 11, 2013 at 10:02 am
      Permalink

      kau tu bodoh. Kritik utusan tak pengkhianat. Yang pengkhianat hanya kerana tak setuju dengan pandangan Utusan ugut tamatkan iklan ke atas akhbar Melayu ni.

      Reply
  • June 10, 2013 at 10:21 pm
    Permalink

    keritik..keretek…hehe

    Reply
  • June 10, 2013 at 10:44 pm
    Permalink

    Ingat AirAsia ingat seorang stewardess tolak troley bawa makanan/minuman. Stewardess yang sama greet passenger, angkat bagasi dan tutup pintu pesawat. Cuci toilet mungkin dibuat oleh crew lain semasa diairport kerana toilet tidak dicuci semasa penerbangan.

    Kerana tag nya tambang murah , segalanya pun ala kadar kerana murah. Iklan harga tiket boleh turun hingga RM4.50 dari KL Bangkok. Tetapi untuk dapatkan harga itu passenger kena book 12 bulan sebelum terbang dan tarikh/jam tidak boleh diubah. Bila orang ramai rush untuk booking bagi melayakkan antara 40 booking terawal, jawabnya standard, ticket sold-out. Pendek kata ticket sentiasa sold out walaupun belum dijual.

    Sering passenger ditinggal flight kerana waktu flight diubah last minute, selain dari ubah yang buatkan passenger menunggu sehari suntuk untuk check-in.

    No big deal deal, kita boleh boikot syarikat serupa ini yang jugak boikot press terlebih dahulu. Kita ada MAS fire-fly dll2.

    Reply
    • June 11, 2013 at 1:27 am
      Permalink

      memang benar, air asia mendapat keuntungan dari kesusahan pelanggan dan penipuan ….ditambah pula, orang yang dilantik mengetuai air asia x adalah melayu liberal yang lupa diri asal usulnya

      jika ada orang melayu yang beli saham air asia x ini mereka juga jenis lupa diri …jangan kerana hendak jaga reputasi sanggup mengadaikan maruah melayunya

      Reply
    • June 11, 2013 at 7:54 pm
      Permalink

      ingat stewardess ingat makcik tukang sapu sampah. apa tugas stewardess??? buang sampah dlm kpl terbang, tolong passenger dll aka kuli, maid je.

      Reply
      • June 11, 2013 at 10:26 pm
        Permalink

        long haul flight hang ingat sapa yang cuci toilets ??

        Reply
        • June 12, 2013 at 2:26 am
          Permalink

          sapa lagi??? stewardess ler. kadang2 aku menyampah tgk depa ni berlagak pasal cantik jd stewardess…depa tak sedar yg depa tu setaraf ngan tukang sapu, tapi tukang sapu highclass…bukan nak hina tapi peringatan supaya jgn berlagak.

          Reply
          • June 12, 2013 at 1:02 pm
            Permalink

            Stewardess sekarang mananya cantik2..yg jaga cabin VIP cantik2 laa…yg biasa2 tu dah tak berapa nak cantik…tak macam stewardess zaman dulu2…pemilihan ketat…yg skang ni muka berjerawat, pendek dan betis besar pun ada yg jadi stewardess…

  • June 10, 2013 at 10:54 pm
    Permalink

    najib sekarang ibarat sebiji telur busuk yang perlu segera dibuang !
    nasib najib sekarang sama dengan nasib menimba paklah selepas pru_13!
    masih aku ingat lagi perhimpunan agung umno tahun 2009 kuncu-kuncu umno seperti
    raplahjingaa memuji najib setinggi-tinggi langit dan memijak serendah-rendah paklah !
    malah mykmu net pula meletak gambar najib yang lebih besar daripada gambar 6 presiden umno yang lama !
    sekarang najib sudah tak guna lagi maka kuncu-kuncu seperti raplahjingaa pula menghinanya !
    budaya umno agak menakutkan!

    Reply
    • June 11, 2013 at 2:06 am
      Permalink

      hehe…penghinaan hanya sesuai untuk orang macam hang jer tony, jenis yang harapkan keraajaan suap porridge masuk mulut hang pagi petang siang malam denga tak tau malu.

      kerja hang malas, kalau tak pun hang hidup menipu.

      Reply
    • June 11, 2013 at 9:24 am
      Permalink

      UMNO gaduh..sebelum GE, puji Najib melambung…

      Reply
      • June 11, 2013 at 11:05 am
        Permalink

        moooo…hangpa dah siasat ke duit berbillion-billion yang kerajaan jepun bayar kat kerajaan Malaysia sebagai pampasan perang dunia ke 2 ??

        komen hang mooo…tak dak kredibiliti langsung.

        Malu la sikit.

        Reply
        • June 11, 2013 at 5:36 pm
          Permalink

          Hehehe, 207 billion tu Mooh..

          Banyak tu…

          Reply
      • June 11, 2013 at 6:32 pm
        Permalink

        otak moo lembu makin melambung-lambung hahaha banyak sangat fikir duit berbillion-billion

        Reply
  • June 10, 2013 at 11:30 pm
    Permalink

    itu mengkritik dengan jujurlaa tonyy , lu mana tau !!! Dalam lu dalam Pakatan serupa lembu sahaja !!! kena ikat , kena tutup mulut tak boleh kritik DAPigs anak beranak !!!

    lu punya kritik memang tak lakuu sebab lu sama kotor dengan Pakatan dan golongan penipu !! dari lu cakap pasal najib baik lu cakap pasal anwar dan anak beranak Lim DAPigs !

    Reply
  • June 10, 2013 at 11:42 pm
    Permalink

    saya hanya tau macai-macai umno mampu bertindak kejam terhadap pemimpin yang mereka rasa sudah tak guna!

    Reply
    • June 11, 2013 at 1:24 am
      Permalink

      bertindak kejam ??? Lu cakap pakai otak kat lutut kee tony ! kakakaka memang lu ni pencacai Pakatan yang tak berguna laa tonyyy ..

      Sebab tu pemimpin Pakatan jadikan lu sebagai lembu dan monyet sahaja , sebab lu adalah pencacai yang tak berguna buat mereka hahahaha

      Reply
      • June 11, 2013 at 1:46 am
        Permalink

        Mesti la toni, awat yang hang tonggong sangat, hangpa tu lain, pemimpin yang tak guna hangpa angkat buat dewa, sampai kimat la pemimpin hangpa dok panaskan bangu pembangkang dalam parlimen.

        dan sampai bila-bila la hang dok usung bendera roket kat padang bandaran !! bendera UMNO masih berdiri megah di depan PWTC !!

        Reply
      • June 11, 2013 at 5:39 pm
        Permalink

        Tony, that is normal la…

        Yg tak normal, bila org macam kau ni dah KALAH, tak sedar2 lagi dia DAH KALAH

        Reply
    • June 11, 2013 at 1:45 pm
      Permalink

      Tony…maybe u have forgotten one famous Chinese proverb….kalau kita genggam sesuatu benda…kita perlu tahu melepaskannya…dan bukan genggam sampai tangan sakit, busuk etc…takkan sudah lupa ini pepatah kot…saya melayu pun boleh ingat….so…kalau benda dalam tangan sudah rosak dan tidak baik..lebih baik dilepaskan sebelum merosakkan kita….

      Reply
      • June 11, 2013 at 2:30 pm
        Permalink

        masaalahnya HAR, jenis depa ni memang suka benda yang busuk.

        Reply
  • June 11, 2013 at 9:22 am
    Permalink

    Macam mana dgn Mak Pidah??? Macam mana dgn adik Najib?? Lead arranger of the IPO…?

    Reply
    • June 11, 2013 at 11:08 am
      Permalink

      lead arranger ?? perkataan apa tu moooo…?? masaalah kalau orang sastera bercakap pasal finance/economy..hehe

      Reply
    • June 11, 2013 at 12:56 pm
      Permalink

      Lead arranger ni macam lead guitarist ke Mooh?

      Reply
      • June 11, 2013 at 1:46 pm
        Permalink

        x la…lead arranger tu dekat2 dengan Power ranger…tapi bawah sikit..ekekeke

        Reply
    • June 11, 2013 at 5:41 pm
      Permalink

      Kau ni banyak sgt tgk cerita Avenger la….

      Reply
    • June 11, 2013 at 6:10 pm
      Permalink

      tu dia ayat terhebat dari moo lembu yang mengaku diri sendiri pandaiii wakakakaakka

      Reply
  • June 11, 2013 at 10:42 am
    Permalink

    melayu pencacai umno bawahan mcm ko mmg le takde duit nak beli. kapla2 umno semua dah isi pink form tau.

    Reply
    • June 11, 2013 at 5:43 pm
      Permalink

      Fuyooo, bila Azran Osman berbicara…

      Reply
      • June 11, 2013 at 7:01 pm
        Permalink

        WTF, tu bukan azran Osman, tu Osman jalaini sedang meniup trompet di singapura….hahahahah

        Reply
    • June 11, 2013 at 6:15 pm
      Permalink

      takde duit ??? AirAsia beli iklan kat Utusan pun merengek-rengek mintak diskaun , hutang pun berpuluh jutaa .. beb cakap guna otak laa

      Reply
  • June 11, 2013 at 8:06 pm
    Permalink

    betul ke nazir cimb ceo menyokong statement azran ni?kalo betul mcmna ni blh berlaku?mmg najib n family rasa kenyataan tu mmg betul?sbb tu sanjung sgt bangsa sepet.

    Reply
  • June 12, 2013 at 10:53 pm
    Permalink

    Kalau Najib di kenali sebagai Ah Jib Gor adik dia Nazir nama dia jadi Ah Zir Gor sebab dua mereka ini ‘Chinese Sympathizer’

    Satu bla-der-bla-der ma!!!(maksud dalam bahasa malaysia Satu brader brader la!!!

    Reply
  • June 14, 2013 at 11:04 pm
    Permalink

    Kebodohan semulajadi , itulah trait org umno

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *