Hidup Adam Adli Dan Rakan Rosak Sepenuhnya Kerana Pakatan Haram

Share


Kadang-kadang, malas juga rasanya nak menyentuh tentang politik “budak-budak” yang kurang matang, mentah dan “ntahapahapa” seperti Adam Adli, Safwan Anang, Khalid Ismet dan konco-konco mereka ini.

Tapi memandangkan golongan muda merupakan bakal pewaris kepimpinan negara, saya rasa terpanggil untuk mengulas mengenai beberapa individu yang kononnya menjadi “wakil suara mahasiswa seluruh negara” tersebut.

Sebagaimana maklum, Adam Adli baru saja dibebaskan dari tahanan reman setelah dilokap selama 6 hari bagi membantu siasatan polis atas dakwaan cuba menghasut rakyat untuk berkelakuan ganas menggulingkan kerajaan yang dipilih majoriti rakyat Malaysia.

Paling “tak tahan”, Adam Adli dianggap “hero” dan dia dikatakan “wakil suara mahasiswa” oleh kepimpinan Pakatan Haram. Tak boleh “blah” betul…

“Hero mahasiwa” apa kalau sejarahnya dia banyak melakukan perkara bodoh seperti turunkan bendera Datuk Seri Najib, tidur atas jalan, panjat pagar dan mengetuai budak-budak sekolah yang belum boleh mengundi untuk merusuh di jalanan?

“Wakil suara mahasiswa” apa jika segala tindakannya itu dibantah dan ditentang, malah dianggap sebagai sangat memalukan imej golongan terpelajar oleh majoriti para mahasiswa di seluruh negara?

Pada saya, mahasiswa seperti Adam Adli, Safwan Anang, Khalid Ismet dan seangkatan dengan mereka telah dirosakkan mindanya oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab, khususnya para pemimpin Pakatan Haram.

Hasilnya, mereka-mereka ini menjadi begitu aggresif, cetek pemikiran dan tidak berfikir panjang, sekaligus melakukan tindakan-tindakan bodoh yang kita sendiri tidak sangka sanggup dilakukan oleh segelintir mahasiswa ini.

Maka sebab itulah ada yang sanggup turunkan bendera, tidur atas jalan, panjat pagar, sertai rusuhan dan bertindak ganas memukul anggota polis sesuka hati.

Persoalannya, siapa yang mendorong mereka hingga jadi begini? Tidur atas jalan, maka mereka dianggap “hero” oleh Anwar Ibrahim. Panjat pagar, maka mereka dilabel “suara mahasiswa seluruh negara”. Pukul polis, maka mereka dianggap “dewa mahasiswa”? Hek ellehhhh…

Akibatnya, hidup anak muda yang berotak seperti Adam Adli ini dirosakkan apabila kebanyakkan dari mereka menerima tindakan disiplin, digantung belajar di universiti masing-masing dan dipandang serong oleh teman-teman sekuliah.

Paling teruk misalnya, Adam Adli telah rosak teruk hidupnya apabila ditahan polis atas dakwaan yang sangat serius yang boleh mencacatkan rekod peribadinya seumur hidup. Syarikat atau pihak mana yang sanggup menggajikan Adam Adli yang punya rekod jenayah selepas ini?

Saya yakin, Adam Adli terpaksa mengharungi hidup yang sukar selepas ini. Mahu atau tidak, Adam Adli hanya mampu bekerja untuk Pakatan Haram saja dan ia akan menyebabkan dia “terkurung” selama-lamanya bersama Pakatan Haram selagi hayatnya ada…

Cuba bayangkan kalau Adam Adli bersikap seperti mahasiswa-mahasiswa yang lain di universiti. Ada juga dikalangan mereka yang tidak puas hati terhadap kerajaan. Tapi mereka tumpukan dulu terhadap pelajaran dan ilmu. Selepas berjaya menggenggam ijazah, barulah mereka aktif mengkrtik mana-mana pihak yang mereka mahu.

Susah sangatkah untuk berlaku bijak dalam hidup? Mengapa Adam Adli dan rakan-rakannya itu sanggup rosakkan hidup mereka dengan begitu mudah? Tidak lain tidak bukan, dalangnya ialah Anwar Ibrahim dan Pakatan Haram. Merekalah perosak anak bangsa..!!!



66 thoughts on “Hidup Adam Adli Dan Rakan Rosak Sepenuhnya Kerana Pakatan Haram

  • May 26, 2013 at 1:36 pm
    Permalink

    Pada pandangan saya yang pernah belajar di IPTA, mahasiswa yang sebegini mengambil jurusan sastera. Mungkin disebabkan kursus nya yang kurang mencabar, maka terdapat ruang masa yang boleh dipenuhi dengan bergiat aktif dalam politik kampus. Selain itu, peluang kerja yang terhad selepas tamat belajar membuatkan mereka2 menjadi golongan opportunis dan mengharapkan penonjolan mereka dalam politik songsang dapat perhatian umum. Bagi saya tidak salah untuk berpolitik dan mempunyai keinginan menjadi pemimpin, tetapi biarlah menjadi pemimpin yg bermaruah, cerdik dan berwibawa.

    Reply
  • May 26, 2013 at 2:21 pm
    Permalink

    Ketika anak-anak FELDA berbangga menawan puncak Everest, mereka berbangga menawan stadium dan jalan.

    Reply
  • May 26, 2013 at 2:35 pm
    Permalink

    Saya tak fikir begitu. Dia sudah establish diri dia sebagai ‘activist’ pada umur yang muda. Saya fikir BN/UMNO tidak anak muda yang sama umur yang ‘terkenal’ macam Adam.
    Masa depan dia adalah cerah sebab selagi Anwar hidup dia perlu kaki kecoh/anarchist macam Adam dalam gerakkan reformasi nya.

    Dan dengan kelemahan undang2 kita dan dengan banyak kali dia akan kena tangkap stature dia akan meningkat lagi sebab agar sukar kita hendak penjarakan dia. Bright Future dan Anwar pun dahulu naik nama kerana perkara sebegini!!!!

    Reply
  • May 26, 2013 at 2:51 pm
    Permalink

    Mmg la dia wakil mahasiswa..wakil tul mahasiswa yg x pass..cgpa yg teruk..sbb tu ramai yg menyokong..sbb otak sama..sewel n looser

    Reply
  • May 26, 2013 at 4:40 pm
    Permalink

    apa yang diperjuangkan oleh adam adli sebenarnya?…

    dia tidak memperjuangkan nasib pelajar lepasan spm yang tidak layak memasuki dimana-mana pusat pengajian tinggi

    dia tidak memperjuangkan nasib pelajar yang terkandas…

    dia tidak memperjuangkan nasib kebajikan plajar yang bermasalah…

    dia hanya memperjuangkan nasib anwar ibrahim semata-mata…

    Reply
    • May 26, 2013 at 9:59 pm
      Permalink

      Dia perjuangkan duit ptptn dijadikan biasiswa bukan pinjaman….hehe

      Reply
      • May 26, 2013 at 10:28 pm
        Permalink

        Hangk ranjau apa mek ?
        bukan takat biasiswa, malah pelajar yang meminjam PTPTN tak payah bayar langsung duit tu, kalau dia lulus cemerlang !

        kalau macam anak hang yang memanjang dok repeat paper…letih la kerajaan nak support !!

        tak gitu ??

        Reply
      • May 27, 2013 at 1:55 am
        Permalink

        memang bodohlaa kau mekk , PTPTN tu free kalau belajar pandai !!! kau nak rakyat bayar kat budak bodoh macam kau dan adam adli ni kee yang belajar pemalas lepas tu tak belajar tapi sibuk berpolitik , sekali cgpa under 3 pulak tu , memang tak patut free pun at budak bodoh macam adam ni !!!

        Reply
      • May 27, 2013 at 10:37 am
        Permalink

        1 lagi komen CERDIK dari mek the legend mykmu. adam perjuangkan ptptn jadi biasiswa ? semua nak sesah subsidi mek oih.. arab saudi pun papa kedana klu buat gitu.

        adam perjuang ptptn , sambil menghasut rakyat berdemo buat anarki atas jalan raya . itu perjuang utk ptptn atau perjuang revolusi ala komunis russia mek ? ko ade baca pasal lenin berjuang tak ?

        Reply
      • May 27, 2013 at 7:01 pm
        Permalink

        kenapa orang umno tak suka PTPTN jadi Biasiswa???

        Reply
        • May 27, 2013 at 10:30 pm
          Permalink

          hahaha orang dah cite kat atas , alih-alih masuk lagi sekor pencacai tanya benda yang sama , patutlaa kau tak dapat biasiswa bujuk , bodoh sama macam mekk itulah pencacai Pakatan hahahah

          Reply
        • May 27, 2013 at 11:39 pm
          Permalink

          Aku pun tak setuju kalau PTPTN jadi biasiswa…sebab biarlah yg betul2 layak dan pandai saja diubah jadi biasiswa…kalau tidak yg tak layak dan hanya menambahkan korum pelajar di universiti tapi result tak seberapa pun dapat belajar free..mereka2 ni dah lah belajar tak seberapa…berpolitik dan tuang sana sini…bila keluar jadi graduan yang takder nilai…hampas..dan meramaikan lagi lambakan graduan tak bermutu di luar….meramaikan lagi grup2 beruk makyeh…kalau aku yg jadi student pun aku sakit hati…kita belajar penat2 untuk score high…alih2 budak2 yg cukup makan pun dapat biasiswa…macam tu semua orang tak payah belajar susah2…janji kasi lulus…apa punya idea kau tu Bujuk…idea macam tu hanya untuk menjatuhkan standard di universiti…bukan untuk menambah dan meninggikan standard….

          Reply
          • May 29, 2013 at 11:21 pm
            Permalink

            Bukankah orang yg. masuk Universiti tu telah d tapis dan perlukan gred tertentu. Jadi tang mana tak layak tu? Aku setuju ada syarat..
            Tapi 1st year ada biasiswa, mereka d tapis dari SPM dan STPM atau setaraf.. mereka yg. gagal ulang duit sendiri, mereka yg. lulus boleh teruskan.
            SPM dan STPM pun kalau ulang guna duit sendiri jugak… kan.

          • May 30, 2013 at 12:49 am
            Permalink

            aduuhhhh bangangnya puak PAS ni , melalak macam pandai tapi bodoh !!! memanglaa masa SPM pandai , boleh masuk U .. tapi kalau dah masuk U taknak belajar asyik ponteng pergi demontrasi dan sibuk berpolitik .. lepas tu dapat pointer bawah 2.5 hahahaha

            PTPTN ni kalau kau pandai terus free bujuk !!! tak payah bayar .. tak payah kau nak sembang pasal 1st year biasiswa .. biasiswa memang all the year !!!

            kalau lulus cukup makan pun nak bagi biasiswa tu lagi laa memalukan dan tak adil kat pelajar lain yang belajar siang malam .. cakap tak guna otak punya macai PAS ni

    • May 27, 2013 at 11:02 pm
      Permalink

      Anwar da bagi barang tu hehe

      Reply
  • May 26, 2013 at 5:16 pm
    Permalink

    Apa nak hairan takde duit semua ditanggung oleh nuar brahi..kalau PKR terlungkup so dia boleh jual bontot kat bkt bintang..

    Reply
  • May 26, 2013 at 6:12 pm
    Permalink

    Perjuangan dia di julang. Takder rosaknya hidup dia. Yang rosak hidup saiful bukhari. Mengaji sekerat jalan. Mengaku dibuntuti. Langsung takdak maruah dan harga diri. Ni la ajaran UMPORNO.

    Reply
    • June 3, 2013 at 11:49 am
      Permalink

      di julang oleh PAKATAN HARAM JADDAH untuk menjayakan rancangan menhancurkan negara adalah..bermaruah sangatlah si adam adli tu..tu suma anak didik PAKATAN HARAM JADDAH LAKNATULLAH…

      Reply
  • May 26, 2013 at 7:03 pm
    Permalink

    Adam ni silap2 Najib ambik jadi calon pru14 kemudian jadi timb. menteri dan mencanak naik anak tangga kepimpinan umno…. macam Anwar dulu2.

    Reply
    • May 26, 2013 at 10:32 pm
      Permalink

      hang dah blurrr ke buj ? heheheheh…

      Reply
    • May 27, 2013 at 1:56 am
      Permalink

      cakap orang takde otak !!!

      Reply
    • May 27, 2013 at 8:48 am
      Permalink

      lari tajuk tu … bocah merah itu hanya pandai melaong melalak aje tu buj.

      Reply
    • May 27, 2013 at 12:41 pm
      Permalink

      Kalau Adam Adli ni jadi timbalan menteri dah tentulah menggunung sumpah seranah puak2 PR. Silap2 haribulan dapat ugutan bunuh dari red bean army. Puak2 PR bukan boleh terima orang nak insaf dan berhijrah.

      Reply
      • May 27, 2013 at 6:59 pm
        Permalink

        biasa tu… Anwar dah kena dulu.

        Reply
        • May 27, 2013 at 11:54 pm
          Permalink

          tak aiih…anwar pelasah dulu, sukma, driver dia…lepas tu baru saiful. Tu yang kita tau, yang tak tau…

          Reply
    • May 27, 2013 at 1:57 pm
      Permalink

      awatya hang melenting nih..hang nak jadikan dia anak ikan kah…PEHA GEBU NAHHHH

      Reply
  • May 26, 2013 at 7:26 pm
    Permalink

    Rupa-Rupanya orang yang menghina Raja Terengganu tu macai UMNO. macai UMNO itu dikatakan megkritik Raja kerana tidak bertitah menghalang Blackout 505 diadakan di Terengganu. Mana dia Perkasa tak buat demonstrasi Dan buat laporan polis ker kat FAcebookeryang berprofil cucu nabi ker tu??

    Reply
    • May 26, 2013 at 10:33 pm
      Permalink

      Blackout 505 ??? hehe…tak pandai-pandai jugak hang…hahahhaah

      Reply
      • May 26, 2013 at 11:06 pm
        Permalink

        Betapa hiprokit macai macai Umno. Kalau yg hina tu dari penyokong PR, dah melalak tak habis habis jadikan muka depan artikel mykmu.net. Senyap saja semuanya, hipokrit betul. Katakan sendiri nak mempertahankan kuasa-kuasa Raja.

        Reply
        • May 27, 2013 at 8:54 am
          Permalink

          lu macai pr 1000 kali lebih hipokrit!

          Reply
          • May 27, 2013 at 1:57 pm
            Permalink

            awatnya hang tak menyalak ka??????ni yang hang tengah watpa nih…lagi teghuk dari melalak nih…ank komunis anak komunis…

          • August 19, 2013 at 3:37 am
            Permalink

            ni , kali ni aku pula nak menyalak … biaq p la hang nak cakap aku anjing ka babi ka , it’s goes same to you all out there … hang maki dia , dia maki hang , hangpa dapat apa ? yg aku tau , hangpa dok menyalak kat sini , xdpt apa2 , ahli politik xkan buka benda ni baca ,nasihat aku la kan , mak bapa hangpa tak ajaq benda2 ni masa kecik . SO, drpd ang berdua menyalak kat tempat begini, baik angpa p cari duit utk survive .. drpd buat demo jalanan yang haprak , sebaran video lucah yang hancus .. peace out b*tches … ( PERINGATAN : AKU TAK MENYOKONG MANA-MANA PARTI SEMASA INI )(DAN KORANG JANGAN FIKIR KORANG AKAN GEMBIRA SELEPAS KORANG TAHU SIAPA SEBENARNYA ……. )

    • May 27, 2013 at 10:33 am
      Permalink

      AAM tak habis2 dgn bodohnya . bila masa terengganu guna istilah RAJA ? ko ni komen sambil minum ketum 1 jag ke ?

      Reply
  • May 26, 2013 at 8:17 pm
    Permalink

    kita berharap para mahasiswa jgn bazirkan masa mereka dgn menjadi seorg lagi adam adli. ibubapa ada harapan tinggi agar anak2 mereka belajar sungguh2 dan menjadi insan yg berjaya.bila dah habis belajar barulah sibuk diri dgn berpolitik. jgn guna masa utk belajar dan menimba ilmu dgn politik.

    Reply
  • May 26, 2013 at 8:55 pm
    Permalink

    Dari pra sekolah sampai ke u, harap krjaan bn ngan umno tggung, last lsat jadi hero…like padeyapa in tamil movie….dussss..dussss..desummmm..desummm…

    Reply
  • May 26, 2013 at 9:02 pm
    Permalink

    Aku mahasiswa , dan aku malu dgn adam adli , suara mahasiswa apa benda tah kalau yg diperjuangkan benda merepek2 , mahasiswa apa dok sebuk demonstrasi bila dia belajar ? Hah ? Lepas tu kene reman jadi bdk cengeng , apa pun x boleh , kpd kwn2 aku yg dok sebuk mintak adam dilepaskan , ak nk tgk lepastu jasa apa dia buat kat korang , sepatut perjuangkan nasib anak melayu yg kurang dpt perhatian di ipta tetapi ada potensi untuk cemerlang , terus terang aku ckp cgpa aku 3.71 tapi ak x dpt pun biasiswa adam tlg perjuangkan boleh ? Hah ? Boleh ke x ?

    Reply
    • May 26, 2013 at 10:06 pm
      Permalink

      Menteri pelajaran kan org melayu umno….takkan benda asas mcm ni pun dia tak tau…..tak payah adam adli perjuangkan….tak kan masa nak mengundi je baru nak ambil tahu tentang masalah rakyat termasuk pelajar di ipt….ish ish

      Reply
      • May 26, 2013 at 10:31 pm
        Permalink

        hang tengok tu mek…mahasiswa pun malu dengan perangai beruk budak adam tu. mahasiswa kita kebanyakan bijak mek, sebab tu dalam pilihanraya kampus calun pro pembangkang, semua di longkangkan.

        anak hang bijak tak mek ?? hehe…tak payah jawab mek…aku rasa aku pun tau.

        Reply
      • May 27, 2013 at 1:58 am
        Permalink

        masa pilihanraya U dulupun pelajar IPT dulu pun majoriti tolak yang pro Pakatan , hanya orang bodoh macam adam adli dan seangkatan jee yang Pakatan nak belaa

        Reply
    • May 27, 2013 at 6:55 pm
      Permalink

      Nak biasiswa? P belajar dengan Saiful Bukhari. Boleh jumpa PM terus walau CGPA dah lingkup… untuk mohon biasaswa.

      Reply
      • May 27, 2013 at 7:02 pm
        Permalink

        kesian saiful….ni semua keja ANWAR ibrahim lah ni….jangan kata dia..ngan pak dia PAKATAN HARAM JADDAH rosakkan..ALHAMDULILLAH depa dah sedar….kepada semua student di luar sana,jangan ikut resmi PAKATAN HARAM JADDAH ni.rosak masa depan..tu sekor kongkiaq dah buntu dah hasil dari didikan PAKATAN HARAM JADDAH…la ni tak tau mana arah tujunya…

        Reply
      • May 27, 2013 at 10:34 pm
        Permalink

        KUIN dan UNISEL pun lingkup ada hati na cite biasiswa hahahah apa laa kau bujuk

        Reply
        • May 27, 2013 at 11:10 pm
          Permalink

          Takda masalah janji boleh buat tuduhan liwat pada Anwar(walaupun palsu), pasti dapat biasiswa walau cgpa bawah 2.0…

          Reply
          • May 27, 2013 at 11:59 pm
            Permalink

            Ia ke ?? hehe…mat sabu tuduh anwar al juburi tak dapat apaaaaa pun !!

            kalah pulak tu !!

    • May 29, 2013 at 11:32 am
      Permalink

      SALAM,
      SETUJU DENGAN PENDAPAT DARAH BIRU. MAK BAPA SUSAH PAYAH MENGHANTAR KAU ORANG BELAJAR HINGGA KE PERINGKAT UNIVERSITI TETAPI HAMPA KALAU ADA ANAK2 YANG BERPERANGAI MACAM ADAM ADLI. CUBA LA BERFIKIR DENGAN WARAS, APA YANG KERAJAAN TAK BANTU KITA NI? SEMUANYA KERAJAAN BANTU TETAPI NAK DAPAT 100% KEHENDAK KITA DIPENUHI OLEH KERAJAAN, SUSAH LAH..BELAJARLAH BERSYUKUR..NIKMAT YANG KERAJAAN BAGI DAH TERLALU BANYAK DAH. CUBA TENGAOK KEHIDUPAN RAKAN2 KITA DI NEGARA2 JIRAN…

      Reply
  • May 26, 2013 at 9:08 pm
    Permalink

    Kita tunggu syarikat cina mana yang nak ambik dia kerja.

    Reply
    • May 27, 2013 at 1:59 pm
      Permalink

      ghamai dah tunggu tu….sesilap leh jadi macam AZRAN OSMAN RANI tuhh..DAP KAFIR HARBI MEMANG NAK REKRUT BEBUDAK CAMNI…..

      Reply
  • May 26, 2013 at 9:10 pm
    Permalink

    Hero mahasiswA????

    Belajar pun x habis, degree pun tak adA. Kononnya wakil mahasiswa. Takkan best student nak sibebal dan bodoh jadi wakil merekA pulak. Eee buat malu saja.

    Reply
    • May 27, 2013 at 8:56 am
      Permalink

      jadi hero mahasiswa sampai tua kahkahkah…org lain masuk U 3 tahun jer!

      Reply
    • May 27, 2013 at 10:32 pm
      Permalink

      semua dia takde , mahasiswa pun dah tolak bulat-bulat puak Pakatan ni masa pilihanraya U hari tu

      Reply
  • May 26, 2013 at 10:12 pm
    Permalink

    Aku juga ex-mahasiswa dan sedih melihat anak melayu seperti adam adli bersama konco-konconya bersikap kebudak-budakan,cetek permikiran dan tidak matang. Membuat demonstrasi jalanan,menurunkan bendera,sertai rusuhan,mencetus huru-hara & tidak menghormati undang2 adalah tindakan yg tidak bertanggungjawab.kecenderungan fahaman anarki didalam masyarakat kini amat membimbangkan. Kalau beginilah kelakuan & sifat yang mencerminkan mahasiswa zaman sekarang apa yang akan berlaku pada masa depan orang melayu dan negara.Keamanan,kedamaian & ketuanan melayu akan hilang disebabkan bangsa melayu itu sendiri.Sedarlah wahai melayu.

    Reply
  • May 26, 2013 at 11:00 pm
    Permalink

    Para pensarah yg jadi dalang di ipt yg sentiasa menghasut para siswa siswi menyertai demo dijalanan dan melangar undang 2 negara harus diambil tindakkan tatatertib.

    Reply
    • May 29, 2013 at 11:43 am
      Permalink

      SALAM,
      SANGAT SETUJU DENGAN PENDAPAT HADI SUHAIMI. ADA JUGA SEGELINTIR PENSYARAH/GURU YANG TERPESONG HALA TUJU DALAM MENDIDIK ANAK BANGSA!

      Reply
  • May 26, 2013 at 11:04 pm
    Permalink

    1Akibat terlalu mengharapkan kemenangan dlm pru lalu PM telah sanggup melepaskan segala2nya. ISA hapus. AUKU hapus. Sekarang lihat apa dah jadi?

    2Kpd anak2 muda mahasiswa Melayu, sedar diri tu sikit. Kalau masuk u pun sebahagian besarnya kerana kuota dan dasar kerajaan maka apalah yg hendak dibangggakan sgt? Dgn ngp tak sampai 3.0 pun dak layak masuk u. Lihat pelajar Cina berapa ngp mereka utk masuk u. Kursus apa yg mereka dapat? Kursus2 tak ada pasaran mcm pelajar Melayu ka?

    3Dah masuk u tak ada duit belanja pulak. Mak bapak org miskin. Terpaksa pula terhegeh-hegeh minta bantuan ptptn, terpaksa berhutanglah. Tanpa ptptn entah berapa org pelajar Melayu yg dapat berlegar-legar di kampus u saat ini. Dah dapat bantuan, lain pula jadinya, dah mula nak menggigit tangan org yg menyuapkannya makanan ke mulutnya.

    4Masuk u dgn penuh harapan ibu bapa, tetapi lain jadinya- sebahagian pelajar Melayu mula lupa diri, nak berpolitik, berpersatuan, sertai ngo, demo sana sini, tak puas hati konon. Patutnya belajar dulu sampai habis dan lepas tu sertai politik dan ambil calon lawan PM Najib atau sepupunya menteri amaran ternama. Jalan pintas yg dilalui adam lembu sgt mendukacitakan. Lepas ni siaplah dia salahkan org lain. Tetapi tak apa, mungkin dia boleh menjadi pembantu rafizi, pakar fitnah yg bakal masul penjara itu.

    5Bagi saya AUKU masih diperlukan oleh pelajar Melayu. Mereka masih belum bersedia utk berfikir dgn matang dan perlu diadakan panduan bagi mereka. AUKU boleh menghalang mereka drpd berpaling dari maklumat asal.

    6Adakah pembaca tahu bahawa yuran pengajian di ipta adalah almost free? Kalau kena bayar pun sikit sgt. Jadi sebahagian besar pinjaman ptptn adalah utk membiayai hidup seharian pelajar itu sendiri-bayaran tempat tinggal, makan minum dan TELEFON BIMBIT(bagi pelajar Melayu/Pelajar Cina belum tentu ada tel bimbit kerana mereka TIDAK MAMPU). Apa yg dikatakan PKR nak freekan itu dan ini adalah palsu semata-mata. Mengapa PKR tak sebut nak turunkan harga ikan,daging, beras, ayam, minyak masak, harga gas masak, bawang atau cili- yg melibatkan semua orang? Mengapa dibisingkan ttg tol,harga kereta,ptptn, gaji kakitangan awam….. berapa ramai sgt rakyat yg terlibat dgn perkara2 itu? Minta tolong fikirlah betul ka apa yg diperjuangkan PKR itu!

    Reply
    • May 29, 2013 at 11:40 am
      Permalink

      SALAM,
      SANGAT SETUJU DENGAN PENDAPAT HUGE! HIDUP HUGE! TERUSKAN PENULISAN ANDA BAGI MEMBERI KESEDARAN KEPADA ORANG-ORANG MELAYU/PELAJAR-PELAJAR MELAYU YANG MUDAH TERPENGARUH DENGAN HASUTAN SYAITAN DSAI! BELAJAR TINGGI-TINGI PUN TAK GUNA, KALAU TAK TAHU NAK UCAP TERIMA KASIH KEPADA PEMERINTAH!

      Reply
      • May 29, 2013 at 8:17 pm
        Permalink

        Salam, sokong 100%. Syukurlah bebanyak sbb kita bukan di Myanmar dsb.. Melayu lupa diri dan melayu mudah lupa.. bila senang sikit, mula pijak kepala.. bila susah sikit, mula meminta2..
        Sampai bila nak maju? Memanjang kena tindas dan jadi barua dengan ideologi songsang.. Fikir2kanlah wahai Melayu..

        Reply
  • May 27, 2013 at 12:41 am
    Permalink

    Bdak2 nie bukan bijaksana tp bijaksini… Htr je diorg kat Cambodia… bru dia tau ape maksud survival bangsa…

    Reply
  • May 27, 2013 at 10:31 am
    Permalink

    khalid ismet klu diserah malaysia ni , habis dia gadai pada ayatollah dan hebulsetan . ape nk diharap pada syiah sekor ni.

    Reply
  • May 27, 2013 at 12:30 pm
    Permalink

    Adam Adli ni pemimpin pelajar ke atau Pemimpin GAY. Lain macam je aku tengok gaya dia.

    Reply
    • May 27, 2013 at 9:07 pm
      Permalink

      tajam pandangan tuan, hamba setuju.

      Reply
  • May 27, 2013 at 3:30 pm
    Permalink

    Sayang Malaysia sebuah negara yang aman makmur dan digeruni banyak negara,tetapi ramia budak macam Adam terikut-ikut sangat dengan terlunjuk barat yang anti-islam.
    Kenalah kita sedar sekarang agar mendidik anak kita dari awal lagi supaya tidak diperdaya dengan dikaburi oleh budaya dan idealisme barat yang jauh menyimpang dari kebenaran sebenar oleh agama.

    Reply
  • November 19, 2013 at 12:17 pm
    Permalink

    mohon anta adam adli ke palestin or syiria..baru dia tau lngit tu tinggi ke rendah…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *