Babi Pun Tidak Sebodoh Pakatan

Share


Sekali lagi laman ini memberi satu konotasi yang cukup biadap dan kurang ajar kepada Pakatan Rakyat selepas tajuk “DAP Haram Jadah, Lim Guan Eng Penipu, ROS Bebal“.

Dalam keadaan semua orang memberi tumpuan kepada pilihan raya umum ke-13 yang akan menjadi detik penentu kepada masa depan negara, menilai manifesto kedua-dua parti, mendengar pandangan para penganalisis politik dan ekonomi; pemimpin Pakatan rakyat sibuk dengan kerja-kerja bodoh yang cuba mewujudkan sentimen tidak senang, hilang kepercayaan kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan anggota keselamatan.

Cukup-cukuplah menipu rakyat dan menghasut rakyat membenci kerajaan. Sila baca KERAJAAN bukan BARISAN NASIONAL. Bila kita hasut rakyat benci kerajaan ia hanya akan mewujudkan keadaan anarki dan sekelompok pengikut taksub yang tidak lagi menghormati undang-undang.

Kenyataan terbaru Presiden PKR yang mempertikaikan konnonnya ada pengundian awal bagi tujuan penipuan berdasarkan satu bukti kertas undi palsu yang disebarkan oleh penyokong Pakatan di ruang siber.

Wan Azizah yang telah berpuluh tahun mengundi dan menjadi calon sudah tentu tahu bahawa kertas undi yang disebarkan ini adalah palsu. Ini kerana kertas undi tidak akan meletak sebarang gelaran dan pangkat caon seperti mana kertas undi tersebut.

kertasundi

undi+pos

Tapi mengapa dan kenapa Wan Azizah masih mahu mempertikaikan ketelusan berdasarkan kertas undi palsu ini? Tujuannya hanya satu, mahu menghasut rakyat supaya percaya pilihan raya ini tidak telus dan ada penipuan.

Cukuplah wahai Wan Azizah. Dulu kata mahukan ketelusan dengan penggunaan dakwat kekal. Bila beri dakwat kekal, cari pula alasan lain.

Kalau hendak menghasut rakyat mengadakan rusuhan jika Pakatan kalah pun carilah isu besar atau bukti kukuh, bukannya berdasarkan kertas undi yang jelas palsu. Kalau hendak buat huru-hara pun buatlah kajian sikit, janganlah tukang propaganda bodoh sangat sampai nak buat kertas undi pun tak tahu.

Babi yang kerja menyondol hari-hari pun tak sebodoh Wan Azizah yang menyondol dalam isu kertas undi palsu ciptaan pakatan ini.



29 thoughts on “Babi Pun Tidak Sebodoh Pakatan

  • April 24, 2013 at 5:09 pm
    Permalink

    Azizah, isteri yang paling senang ditipu. Percaya pulak tu…

    Reply
    • April 24, 2013 at 9:13 pm
      Permalink

      Macam dia percaya tiap tiap kali PRU Anwar tipu Azizah yang dia akan jadi PM dan Zizah akan jadi First Lady.
      Kenyataan sebenar ia lah Azizah boleh jadi pelanggan di kedai First Lady di jalan TAR aje.!!!
      Sampai ke tua lah lu laki bini nak tunggu jadi PM.
      Bujuk dan Moo masih tak lewat untuk undi BN the winning team.

      Reply
    • April 25, 2013 at 3:53 am
      Permalink

      senang ditipu ke ataupun senang bersekongkol dalam penipuan suaminya?

      Reply
      • April 25, 2013 at 2:45 pm
        Permalink

        “Ini kerana kertas undi tidak akan meletak sebarang gelaran dan pangkat calon seperti mana kertas undi tersebut”

        Salam Semua!
        Saya ingin memperbetulkan kenyataan di atas. Sebenarnya kertas undi pada PRU kali ini ada diletakkan gelaran Dato’ atau Dr. pada nama calon yg memiliki gelaran tersebut. Sekian, terima kasih.

        Reply
        • April 25, 2013 at 10:03 pm
          Permalink

          kertas undi itu tulen, sebab kebanyakan pengundi pos telahpun menerima kertas undi mereka, tidak ada apa yang musykil. wan azizah tu cuma terBERAK lebih je…

          Reply
    • April 25, 2013 at 10:02 am
      Permalink

      Memang Azizah 1st lady dari dulu kini dan selamanya but she’s not the first and the last sebab Anwar ada banyak lady2 gelapnya.

      Reply
    • April 25, 2013 at 4:23 pm
      Permalink

      kalau lah semua isteri dalam dunia ni senang ditipu…. aku yakin seorang suami akan ada 4 isteri. anak berpuluh dan ada antara mereka yang tak tau, siapa mak mereka. hahahahahah

      Reply
  • April 24, 2013 at 5:43 pm
    Permalink

    Dunia penipuan memang sebati dengan mereka,..

    Reply
    • April 24, 2013 at 8:57 pm
      Permalink

      Boss…
      1. W.Azizah tentunya ada penolong dan penasihat. Takkan sorang pun tak perasan… kecuali memang dah ada niat untuk menipu. Macam Boss katakan… “Dunia penipuan memang sebati dengan mereka,..”
      2. KALAU LAH ini merupakan kertas undi tulin… bagaimana mereka boleh mendapat akses kepada kertas undi tersebut?(Saya jangkakan ini adalah suatu kesalahan besar…bukan?). Ada berlaku kebocoran dan pihak mereka ada akses kepada kebocoran tersebut. Bermakna mereka juga tidak akan terlepas dari tuduhan untuk melakukan penipuan kelak… Macam Boss katakan… “Dunia penipuan memang sebati dengan mereka…”
      3. Dan bila kita katakan ini kertas undi palsu… samalah seperti bukti2 palsu yg lain seperti surat2 serta invois2 yg ada diaorang cuba kemukakan. Macam Boss katakan… “Dunia penipuan memang sebati dengan mereka…”

      Reply
  • April 24, 2013 at 6:55 pm
    Permalink

    semua org kata wan azizah ni serog yg baik….tapi untuk saya dia adalah munafik paling hebat dlm dunia ini mengalahkan suaminya. ini kerana dia tau apa suami dia buat dan masih lagi mempertahankan suaminya. kalau bukan munafik apa lagi. dia berdosa dgn membantu suaminya dlm menyembunyikan segala perbuatan jahat suaminya

    Reply
  • April 24, 2013 at 7:10 pm
    Permalink

    tajuk dan bandingan yang amat jelek pernah ku temui…….Babi??????????????????????

    Reply
    • April 24, 2013 at 9:36 pm
      Permalink

      Hang nak telanjang(jika Ibrahim Ali menang) tak pulak hang nak rasa ‘jelek’ ye Mek…

      Aku rasa kami yg akan rasa JELEK siap package cirit-birit bila nampak body hang yg banyak air tu Mek… Hang nak tau babi tu apa mek?

      Brother Anwar Bin Ibrahim

      Paham dak??

      Reply
    • April 25, 2013 at 12:48 am
      Permalink

      untuk mengambarkan bagaimana bodohnya jijah dan pr. nanti mek akan faham sendiri bila mek dah bergelumang dalam najis babi ni….kihkihkih

      Reply
    • April 25, 2013 at 3:54 am
      Permalink

      tau plak jelek. tapi taukah mek yg mat sabu lebih rela makan babi dgn LGE drp makan daging halal dgn umno? so siapakah lebih jelek?

      Reply
  • April 24, 2013 at 7:43 pm
    Permalink

    hang penah tgk kertas undi dak mek? mana ada kertas undi p letak nama calon mek??

    lagi satu mana sapina kerajaan peranchis kat najib mek mcm yg cynthia gabriel gebang tuh, sampai la dak nampak

    cynthia gabriel ada keluar kenyataan suruh undi PR suapay PR dapat mempertahan kan kalimah Allah , hang pecaya ka kata2 kat cynthia gabriel tu mek??

    Reply
  • April 24, 2013 at 8:47 pm
    Permalink

    langsung aku tak hairan kerana maki hamun
    perkataan macam ni memang menjadi pakaian set2 mykemut

    Reply
    • April 24, 2013 at 9:42 pm
      Permalink

      Hang pi balik ke belog milobasi tu, hang buat pa kat sini

      Reply
    • April 24, 2013 at 11:02 pm
      Permalink

      yg ni pulak set2 perjuangan PR pulak hantu raya

      geng ambiga lawyer lina joy murtad

      Reply
  • April 24, 2013 at 8:55 pm
    Permalink

    …Inilah keluarga babi…dari bapak, emak sampai ke anak semua babi negara…tak habis2 buat korang menyampah & menyumpah…babi tol anak beranak Anwar Al-juburi ni….

    Reply
    • April 25, 2013 at 1:18 pm
      Permalink

      jika dia tidak beriman dan bertaqwa kpd Allah pasti dia lebih hina dari babi…tapi jika dia beriman dan bertaqwa kpd Allah maka dia lebh mulia dari babi..ANDA semua dalam kelompok mana ye..???

      Reply
  • April 24, 2013 at 9:41 pm
    Permalink

    Fake, kertas undi design dengan tulisan dia lain. Lagipun mana ada letak nama

    Reply
  • April 24, 2013 at 10:36 pm
    Permalink

    Anwar Ibrahim adalah punca segala masalah diMalaysia…..Anwar mesti bertaubat….DAP+Pas+ PKR= BABI…

    Reply
  • April 25, 2013 at 12:01 am
    Permalink

    Dalam masa kerajaan berlumba2 dalam usaha program transformasi untuk majukan negara, makmorkan rakyat jelata, puak itu berlumba2 dgn produksi video mereka.

    Rupanya video Mustafa bukanlah yang terkini. Sebenarnya mereka ini ada video aksi sorang satu. Selepas video Anwar Berahim yang sudah basi, kabarnya akan keluar pulak video aksi anaknya. Diikuti pulak Azmin Ali.

    Astaghfirullahal azim.. Mentang2 sudah tempah seat di syurga.

    Reply
  • April 25, 2013 at 12:18 am
    Permalink

    KIta JANGAN LUPA bila cina penang yang membuat tanda jari lucah kepada Permaisuri Agong baru baru ni di airport Penang. DAP telah berjaya memupuk budaya biadap terhadap bukan sahaja kepada orang melayu biasa tetapi kepada pemimpin kita dan juga kepada dua rukun negara kita. 1.Kesetiaan kepada Raja dan negara dan 2)Kesopaan dan kesusilaan.
    Ini baru tawan 5 negeri kalau Kit Siang dengan anak dia tawan satu Malaysia habis orang melayu kena tindas saperti parti PAP di Singapura tindas orang melayu di sana. Bangkit kan balik isu cina biadap semula dan tanya PAS dan DAP apa pendapat mereka bila cina tu kena penjara!!! Reporters patut tanya ahli biasa DAP pasai budak cina sial tu dengan jawapan mereka yang marah atas hukuman itu kita spin!!!

    Reply
  • May 10, 2013 at 7:39 am
    Permalink

    Masing2 dah tgk kan kertas undi, so ada nampak nama dan pangkat tak… Kesian 🙂 …..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *