Kiram Nafi Adik Beliau Pernah Jumpa Mohd Najib

‘Kesultanan Sulu’ menafikan laporan media yang mendakwa terdapat pertemuan antara Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan Esmail Kiram II, adik kepada ‘Sultan Sulu’ Jamalul Kiram III untuk berbincang tentang konflik Sabah.

Esmail II dan Najib tidak pernah bertemu, apatah lagi berbincang, kata jurucakap dan setiausaha ‘kesultanan’ itu Abraham Idjirani (kiri), lapor InterAksyon.

Justeru, tambahnya, gambar yang disebarkan di Internet berhubung dakwaan itu sebenarnya direka-reka.

Kali terakhir Esmail II ke Sabah pada minggu terakhir Januari lalu. Menurut Idjirani lagi, beliau hanya tinggal di Semporna dan tidak pergi ke Kuala Lumpur.

http://www.malaysiakini.com/news/224978



Kiram’s brother never met Najib, Sultanate’s spokesman says

By Ida Lim
March 27, 2013

The “sultan’s” brother had sought to meet with Najib but was not granted a meeting, said Idjirani. — Reuters picKUALA LUMPUR, March 27 ― Self-styled Sulu “sultan” Jamalul Kiram III’s brother did not meet Prime Minister Datuk Seri Najib Razak over the ongoing incursion in Sabah, the “Sultanate’s” spokesman Abraham Idjirani has said.

Idjirani confirmed, however, that Bantilan Esmail Kiram II had sought a meeting with Najib but was unsuccessful in securing one.

The spokesman also said photographs allegedly depicting Najib and Esmail were fake, the Manila Standard Today (MST) reported today.

“They had never met,” Idjirani was quoted saying by the Philippine daily.

According to MST, Idjirani said Esmail had visited Sabah in January, but did not go to Kuala Lumpur.

Another brother of Jamalul, Agbimuddin Kiram, had led over 200 Sulu gunmen from the Philippines to lay claim on Sabah on February 9, resulting in clashes with the Malaysian security forces that have since left over 70 people dead after attempts at peaceful resolution failed.

On Monday, Opposition Leader Datuk Seri Anwar Ibrahim called for a probe by the Malaysian authorities into photographs that he alleged proved that Najib and Tan Sri Aziz Shamsuddin had met with Esmail.

Aziz is a former minister and political secretary to Tun Dr Mahathir Mohamad, the fourth prime minister of Malaysia. Dr Mahathir has been accused of spearheading “Project IC”, in which citizenship was allegedly granted to immigrants in Sabah in exchange for their votes.

In explaining the necessity for the probe, Anwar claimed that the matter was related to the clashes in Sabah and the “Project IC”, PKR’s mouthpiece Keadilan Daily reported.

Keadilan Daily said the photographs have been circulating on the internet, while other news portals have reported that it was spread by those supporting the federal opposition Pakatan Rakyat (PR).

5 thoughts on “Kiram Nafi Adik Beliau Pernah Jumpa Mohd Najib

  • March 27, 2013 at 4:11 PM
    Permalink

    bila kiram fitnah cakap ada jumpa najib, meroyan penyokong pembangkang cakap tu tanda konspirasi najib psl nak menang di pru sabah. tapi bila ada bukti kukuh anwar ada jumpa misuari secara rahsia, misuari siap cakap member baik anwar, tiba2 pula penyokong pembangkang cakap ni tanda anwar ramai member la, bagus dsb.

    tu la kepelikan penyokong pembangkang, fitnah tanpa bukti kat bn terus digembar gemburkan mcm benda betul, tapi bila tuduhan yg sama dgn bukti kena kat pemimpin depa, secara ajaibnya benda ni bagus.

    Reply
  • March 27, 2013 at 8:24 PM
    Permalink

    “SiPOlan pernah jumpa PM. Ini photo bukti mereka berjumpa”.

    Cerita macam ini sering kita dengar… TApi dimanA YA…

    Oh ye ini steoro type stail mainan satu individu yang hanya tahu satu cara. Satu modus operandi. Cuma A, tak ada B atau C.

    Ini style membongak atau membongek yang membuang masa.

    Reply
  • March 28, 2013 at 12:19 AM
    Permalink

    Yang benarnya Anuwar ada jumpa Shamsidar dan saiful buhari

    Reply
  • March 28, 2013 at 12:22 AM
    Permalink

    Ada orang bagi link artikel Rafizi Ramli kepada Jacel Kiram di twitter (artikel pasal konon Agbimuddin tu orang Malaysia, kerja kat kudat). Lepas dia baca, wakil dia buat press conference menidakkan perkara ini dengan menegaskan Agbimuddin rakyat Filipina.

    Eh, siapa tipu ni, Kiram ke Rafiji?

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.