Hajat Besar DAP Di Johor Tidak Boleh Dipandang Ringan

PENULIS harap tidak ada siapa percaya bahawa penghijrahan Penasihat DAP, Lim Kit Siang dari Perak ke Johor, adalah bukti kepada kelemahan parti rasis cina nombor satu itu.

Dengan kedudukan semasa parti itu yang semakin hari semakin mengukuhkan kedudukan di kalangan orang cina, adalah tidak logik sama sekali untuk parti tersebut menunjukkan kelemahannya secara terang terangan, dengan memindahkan Kit Siang dari kawasan kuatnya di Ipoh Timur.

Ini sudah tentu ada agenda lain yang tersembunyi, cuma nak tahu agenda apa dan macam mana?

Dari apa yang penulis nampak, pemindahan Kit Siang ke Johor adalah semata-mata untuk menganggu 9 kerusi parlimen negeri tersebut yang bakal ditandingi MCA dalam pilihanraya umum akan datang.

Kemasukan Kit Siang  ke negeri kubu kuat UMNO itu, akan memberi motivasi kepada pengundi cina untuk mengundi calon-calon DAP dan menolak calon BN di Johor, walaupun dia seorang cina.

Terutama di kawsan parlimen dimana populasi pengundi mengikut pecahan kaum, adalah seimbang.

Di kalangan pengundi Melayu luar dan pinggir bandar, tidak ada persoalan bahawa calon DAP akan ditolak sama sekali, sehinggakan ada berlaku di sesetengah tempat, bendera DAP yang diletak sebelah menyebelah dengan dengan bendera PKR dan PAS pun akan diturunkan kerana bimbang di bantah orang Melayu.

Tapi bukan itu kesnya dengan Melayu kawasan bandar.  Faktor tekanan hidup, keterbukaan dalam menerima konsep pemahaman baru dan sebagainya telah menjadikan penerimaan Melayu bandar terhadap konsep perjuangan DAP, berada dalam keadaan begitu baik sekali.

Keadaan ini ditambah dengan sokongan hampir sepenuhnya dari pengundi cina, menambah kepada keseriusan masalah ini.

Senario inilah yang diharapkan Kit Siang akan berlaku.  Maka itu dia tidak kisah untuk berhijrah ke Johor, meninggalkan kawasan selamatnya di Perak.

BN dan UMNO perlu kaji keadaan ini dengan baik.  Walaupun BN menang di kawasan Gelang Patah dengan majoriti lebih 8,000 undi pada 2008,  tapi itu bukan bermaksud keadaan sama akan berkekalan dalam pilihanraya umum akan datang.

Tersilap kita membaca pergerakan DAP dan Kit Siang ini, bencana menanti.

Adamyan

Hidup mesti berprinsip

58 thoughts on “Hajat Besar DAP Di Johor Tidak Boleh Dipandang Ringan

  • March 26, 2013 at 11:19 PM
    Permalink

    Dalam politik banyak perkara yang sukar dibaca. Lain yang kita agak, lain pulak yang jadi. W/bagaimana pun apabila jauh sekali penhijrahan LKS ini, dari urata keSelatan kita cuma boleh lihat 2 perkara.

    LKS sudah baca kelemahan MCA diJohor dan berhijrah kesana sebagai moral boaster pada kawsanan lain yang DAP letakkan calun.
    Kedua LKS mengenangkan dia sendiri sudah tua, datang keSelatan untuk cari tempat istirehat. Dia akan istirehat panjang dikawasan Gelang patah selepas PRU nanti.

    Kita nampak yang kedua hampir lojik.

    Reply
    • March 27, 2013 at 1:57 AM
      Permalink

      Dia nak balik negeri bro, biarkan je lah. MCA jangan buat hal sangat. Tanpa pengundi melayu jangan harap MCA boleh menang kat kawasan majoriti cina di Johor.

      Reply
      • March 27, 2013 at 10:03 AM
        Permalink

        Eh…org umno tak puas hati dgn komponen parti sendiri kah???

        Reply
        • March 27, 2013 at 10:26 AM
          Permalink

          dak aih…ada dengar calon utama BN pindah ?? yg dok panas la…calon pr yg lari pi tang lain, bang non hangpa sampai tak yakin dengan melayu!

          Reply
  • March 27, 2013 at 12:02 AM
    Permalink

    kalaupru13 ni semua tempat cina buleh kat dap , umno mesti berjuang untuk pastikan semua majoriti melayu buleh kat umno, lepas tu kita “tunjuk” kat cauvinis cam mana kerjaan melayu memerintah !

    Reply
  • March 27, 2013 at 2:45 AM
    Permalink

    DAP sebenarnya mahu matikan sokongan terhadap MCA,antaranya banyak yang mengatakan kaum cina tidak memihak kepada MCA.Jadi yakin dengan pasu saktinya,DAP cuba juga kalau-kalau nak menang kerana kalah sudah barang tentu.

    Reply
  • March 27, 2013 at 8:42 AM
    Permalink

    DAP Party racist?? Umno wakili siapa?? Cina kah?? MCA waki li melayu kah? MIC?? Keluarga Sultan Sulu yg pi melawat PAU 2012???

    Sudahlah dok cakap BN kuat di sana sini, sampai nak habis penggal, Pok Jib tak berani lagi umum PRU.

    Pertama dalam sejarah Malaysia. Tahniah!

    Reply
    • March 27, 2013 at 9:29 AM
      Permalink

      hoi Moooooo……sebelum ada ura2 Najib nak bubar parlimen….pr tak nak ikut….takut….mcm alasan….nak buat sendiri la…..tapi lepas tu…..errmmmm…teruk korang ni….

      Reply
    • March 27, 2013 at 9:40 AM
      Permalink

      Sabar lh Moo, nanti DS Najib bubarkan parlimen. Kenapa ko x sabar sangat, kalau berani sangat, suruh khalid, nik ajis, azizan bubarkan dun dulu. Ini cakap je pandai, habuk pn x da. Manifesto bukan janji, tapi untuk auta..

      Reply
      • March 27, 2013 at 9:58 AM
        Permalink

        betul jugak…dok ngata org depa pun tak buat jugak…kalau selangor,kelantan,kedah,penang bubar , mesti DS Najib kalut ! mau tak mau bubar jugalah

        Reply
    • March 27, 2013 at 11:18 AM
      Permalink

      Lembu,kenapa tak bubar DUN bagi negeri-negeri yang diperintah oleh pakatan haramjadah

      Reply
    • March 27, 2013 at 3:08 PM
      Permalink

      Alaa Moo…apa yg hang nak panick…satu jer aku nak pesan…kalau PR menang…jangan sekali2 hang lupa kat kami dalam ni….kalau hang dah ada kepentingan besok…hang kena tolong2 orang2 melayu yang ada kat luar sana tu..termasuk kami ni haaa….that’s what frens are for…kalau tak…buat apa hang menang pun….tapi tak boleh membantu orang2 melayu…lagipun hang sangat percaya parti PR memperjuangkan orang melayu kan…so…masa tu lah nak tengok hang provekan…

      Reply
  • March 27, 2013 at 9:54 AM
    Permalink

    Anak_jantan….

    Bila pulak umno ni anak jantan??? Skrg nak salahkan PR pulak tak kasi announce PRU??? Aku arsa dulu ada article lagi, announcement of PRU is PM’s perogative.

    sudahlah tak payah dok pusing-pusing lagi. BN bukan main lagi berdegar2 dalam akhbar dan media BN yg lain kononnya BN semakin kuat. Hah..kalau dah kuat, perlu ka nak tunggu sampai DUN pun terbubar?? Itu bukan untukkepentingan negara, itu kepentingan parti BN.

    Reply
    • March 27, 2013 at 10:02 AM
      Permalink

      hai..bro…bila UMNO salahkan PR sebab tak bubarkan parlimen ??? bagi tau aku dimana pemimpin BN keluarkan statementcam tu ??Yg banyak kat sini macai korang dok meroyan kata DS Najib mcm2 pasai tak bubarkan parlimen ……org muslim jenis apa ko ni !

      Reply
    • March 27, 2013 at 10:08 AM
      Permalink

      x yah banyak cerita lah Moo, suruh dulu khalid tu bubar dun selangor. cakap hari tu lepah cap goh meh. Sampai sekarang x da lagi.
      Bn ada masa sampai 29 April sebelum parlimen akan terbubar sendiri lepas tu.
      Ape nk kecoh sangat ko ni..
      Hebat sangat ke pakatan ko ni,
      insyallah rakyat akan sentiasa bersama UMNO dan Barisan Nasional.

      Reply
      • March 27, 2013 at 10:22 AM
        Permalink

        aku yakin BN akan balik dengan 2/3 majoriti, tapi tak mcm dulu2 la peratus menang setiap kawasan tak banyak beza mungkin sekitar 10% sebab ambik balik pengundi atas pagar. Pengundi muda ada 2 jenis – 1 pengikut parti, 1 yg boleh beli jenis atas pagar untuk pengundi muda tak ramai .Jadi ‘peperaangan’ meraih undi pada pru13 ni antara paling hebat dlm sejarah pilihanraya malaysia sebab pas,dap dan pkr dah ada banyak wang hasil kautan di negari masing2. UMNO bagi aku menjadi lebih kuat dari dulu sebab pas dan pkr dah ada virus dlm parti yg semakin memusnahkan parti itu dari dlm.

        Reply
        • March 27, 2013 at 11:22 AM
          Permalink

          aku setuju dengan ko bro. Yang penting kita perlu pangkah calon BN untuk memastikan keamanan dan kesejahteraan rakyat malaysia.
          UMNO dulu, kini dan selamanya……………

          Reply
          • March 27, 2013 at 12:02 PM
            Permalink

            Dan kasi ic Free kat PATI yer…

          • March 27, 2013 at 3:04 PM
            Permalink

            dah bagi moooo…hangpa angkat pulak jadi calun…mak lampir tu hang tak mau tanya ke macam mana dia boleh dapat ic ??

            atuk hang pulak hang pernah tak tanya dia macam mana dia dapat ic ??

            hang pi la tanya….lepas tu hang mai cerita kat aku…aku tunggu ni.

        • March 27, 2013 at 2:21 PM
          Permalink

          Bro Topup….walaupun aku sangat mahukan BN menang kerana aku sangat menyokong survival melayu dan Islam (kerana dalam pandangan aku PAS tidak mampu menjadi imam…dan lebih menurut sahaja)…tetapi kita kena terima hakikat dan tidak boleh bersandarkan harapan dan kata2 serta apa yg kita dengar di TV dan radio sahaja…kenyataan yg pahit tetap perlu ditelan…senario yg sebenar kita tidak boleh abaikan….sebenarnya ia bukanlah pertemuan antara Umno dan PAS/PKR….sebenarnya kita terlupa bahawa ia adalah pertemuan antara melayu dan kaum lain (terutamanya Cina…yg diwakili DAP)…walaupun DS Najib sangat berhemah dan cuba menyorokkan fakta ini..tetapi dia tidak dapat menyorokkan fakta ini daripada orang2 yg mahu berfikir…Bujuk dan rakan penyokong PAS/PKR tidak perasan bahawa pertemuan dan battle ini adalah antara melayu dan Cina yang mahukan kuasa yg lebih dan hak lebih banyak…yg mahukan kesamarataan….tetapi mereka terus menerus menyerang Umno (iaitu bangsa mereka sendiri)…sedangkan yg berperang adalah melayu dan Cina manakala PAS/PKR adalah alat/senjata sahaja…walaupun saya bukan berniat untuk menghasut…tetapi saya tidak ada cara lain untuk memberitahu melayu2 di luar sana bahawa…kita sudah mahu rebah…apa guna kita menang tetapi di tempat2 yg tidak begitu mendatangkan kelebihan ekonomi (contoh Penang dah jadi hak depa….area macam bukit bintang etc yg economically very active…tak pernah jadi hak kita)…semua bandar2 akan perlahan2 diambil alih oleh depa…apa lagi yg tinggal??…apa guna melayu menang (jika PAS/PKR menang) jika kita tidak mempunyai suara….dalam pada kita sama2 berebut benda yg sedikit…bangsa lain bergelak dan mentertawakan kita….jika melayu rebah…kita rebah kerana kesalahan kita…kerana kita tidak bersatu…kerana kita bermusuh sama sendiri dan menyokong bangsa lain….sudah puas Tun M cuba memberitahu rakyat…tetapi rakyat seolah2 tidak faham dan asyik menuding jari kepada Umno dan mengatakan itu sandiwara dan permainan Umno…sedangkan yg mengatur dan menjadi mastermind adalah DAP sendiri…atau musuh luar dan disokong pula oleh alat DAP (PAS/PKR)…untuk menjatuhkan melayu (yang majoritinya Islam)…..Saya rasa Najib melambat2kan pilihanraya supaya dapat melakukan perubahan sebanyak mungkin….dapat mengambil hati rakyat sebanyak mungkin…sebelum kita benar2 rebah…sekurang2nya dia cuba berusaha sebelum dapat melihat sahaja…..tapi saya amat percaya…jika BN rebah kali…inilah kali terakhir(melayu) kita akan mempunyai suara…kerana resmi Cina…bila sudah dapat…dia akan pegang…dan tak mungkin lepas….lagipun mereka orang kafir….cara halal cara haram sama saja bagi mereka…mereka boleh menggunakan apa saja cara untuk mengekalkan kuasa mereka…(sama seperti dalam business)….sebb itu Najib mengeluarkan slogan One MAlaysia…tapi slogan ini tidak sedikitpun memberi kesan kepada ‘caya nun alip’ ni…TRUST ME, I KNOW…saya tidak takut dituduh menghasut….kerana apa yg saya cakap pun sebenarnya tidak dapat mengubah apa2……because we are actually going down…but paling penting…kita tetap terus kena usaha/berperang sebelum kita benar2 rebah….dan inilah hakikat yg pahit yg kita kena telan…bagi Bujuk, Moo dan lain2 jangan bangga berfikir jika Umno rebah, anda boleh berbahagia dan bersorak kemenangan…kerana apabila BN rebah…semua melayu dengan anda2 semua pun ikut rebah…dan tewas…takder melayu yg menang….hanya kuasa Allah sahaja yg mampu menyelamatkan jiwa2 yg ikhlas…If u all dun believe me…its OK…just wait and see…

          Reply
          • March 27, 2013 at 3:09 PM
            Permalink

            HAR…pendapat tuan hamba hampir sama dengan hamba, hamba menyokong BN bukan kerana hamba sayang kan najib, jauh sekali kerana hamba sayangkan menteri-menteri kabinet, hamba tak pedulipun siapa pun mereka.

            Hamba menyokong BN kerana hamba sayangkan agama dan bangsa hamba itu saja.

          • March 27, 2013 at 3:11 PM
            Permalink

            lahai…hang ada rupanya…ingat kot bawa anak jalan2 makan angin pi obersea… 🙂

          • March 27, 2013 at 3:38 PM
            Permalink

            hehe..adaaaaaa..

    • March 27, 2013 at 11:36 PM
      Permalink

      ko tak tau ke bn makin kuat..bukan macam macai ko tu makin hari makin kuat menjubo..tak tengok ke video yang papagomo tayang tiap hari..bodoh piang lah ko..peel macam babi buta..

      Reply
  • March 27, 2013 at 10:50 AM
    Permalink

    pas dan pkr ada virus????…dalam virus2 ni pun masih kecut giler nak adakan PRU…bini semoh bini semoh…he he

    Reply
    • March 27, 2013 at 12:31 PM
      Permalink

      Mek, mai tidoq sblh abang meh…. Sudah2lah politik itu ini Mek… Nasi tak masak lg ni… Abg tgh lapar nii.. laparkan belaian hang Mek…

      Eh..eh… Sejak bila hang tumbuh ‘pedang’ ni mek?? Tak sanggup abg nak lawan ‘pedang’ mek…. Oh tidak….!!

      Reply
    • March 28, 2013 at 3:57 AM
      Permalink

      yelah mek…eggs najib jadi kecut lak bila dgr nuar balas jubo mahasiswa. apa tak nya..geli tgk taik melekat kat kepala peler…eeee geli lah mek…mek tak geli ke???

      Reply
  • March 27, 2013 at 11:21 AM
    Permalink

    PAS/PKR ada kuasa nak bubarkan Parlimn kah????

    Reply
    • March 27, 2013 at 11:23 AM
      Permalink

      Aku suruh pakatan ko bubarkan DUN dulu.
      x payah nk sibuk parlimen.

      Reply
      • March 27, 2013 at 2:08 PM
        Permalink

        ko tanya Pok Jib ko tu…dia ada telur tak???

        Reply
        • March 27, 2013 at 3:13 PM
          Permalink

          alaaaa moooo…tunggu la sat, aku pun seronok la ni tengok satu demi satu kebodohan dan penyelewangan pakatan haram di dedahkan, lepas tu kita buat la PRU…hang boleh berkhemah dekat pusat mengundi dan menjadi orang yang pertama di malaysia yang mengundi !!

          Reply
        • March 27, 2013 at 3:24 PM
          Permalink

          buat apa tanya Pok Jib…kau tanya Mek Esah jer direct…Mek suka cerita pasal telur2 ni (hang byk dah tertinggal bus semenjak hang takdak)…hang tanya mek sekali sama ada dia tahu telur kamu pun ada ker tak…ekekekekekek……

          Reply
    • March 28, 2013 at 3:59 AM
      Permalink

      tahu takpe…kalau dah tahu takde kuasa duk lah diam2…kalau tak mau duk diam cari la mana2 mahasiswa ajak sembang2 kat bilik hotel…kahkahkah.

      Reply
  • March 27, 2013 at 12:01 PM
    Permalink

    P164

    Tk payah dok kecoh2 hal org lain, suruh la yg ada kuasa tu bubarkan Parlimen. Nanti pandai2 lah state bubarkan DUN mereka.

    Reply
    • March 27, 2013 at 3:18 PM
      Permalink

      Yang kecoh sangat tu apasal mooo ?? dah kepanasan ke ? makin lama PRU makin ramai rakyaat yang tinggalkan pakatan haram kan ? hang pun tau.

      hang ic merah boleh mengundi ke ???

      Reply
    • March 27, 2013 at 4:17 PM
      Permalink

      bukan ko ke yang sibuk suruh DS Najib bubarkan parlimen.
      Pemimpin BN x penah bagi tarikh atau bayangan nk bubarkan Parlimen sebelum ni.
      Cuma puak-puak ko je yang cakap nk buat pilihanraya berasingan lah, yg terbaru Lim Kit siang ko tu cakap suruh serentak.
      sebab dia nk bertanding kt johor kan, kalau kalah x lah malu sangat.

      Reply
  • March 27, 2013 at 2:49 PM
    Permalink

    ditakdirkan pr tawan putrajaya…patutnya undang2 rimba yg pm berkuasa tentukan pru ini dihapuskan terus…nampak sangat tak tamaddun

    Reply
    • March 27, 2013 at 3:16 PM
      Permalink

      Di takdirkan ???

      di takdirkan hang ni madu jijah, di takdirkan hang pun makan karipap dengan minum teh ais dengan anwar, di takdirkan nik ajis berkhalwat, di takdirkan adi bori jadi mangsa ranjang anwar…

      di takdirkan…di takdirkan…hehe
      berapa banyak hang punya takdir la mek..

      Reply
      • March 28, 2013 at 4:03 AM
        Permalink

        ditakdirkan mek kawin ngan nuar lepas jijah tuntut fasakh nescaya barai la dua2 lubang yg mek ada..kahkahkah.

        Reply
    • March 27, 2013 at 3:28 PM
      Permalink

      Alaa mek…PR tawan putrajaya pun mek dapat apa…mek tetap duduk rumah…sekali sekala mek ke dapur (tu pun kalau time laki balik rumah laaaa)…jadi tak mendatangkan perbezaan pada mek…silap2 MyKMU ni pun kena gam/ban dengan PR…langsung mek kebosanan sebb tak dak abang2 KMUnet yg nak melayan kesunyian mek…jadi mek sabar jer yer….nanti malam abang datang rumah….tungguuuuu….(pastikan line clear tau)

      Reply
  • March 27, 2013 at 4:03 PM
    Permalink

    boring la cerita pasal date PRU ni..kita tunggu la pihak yang memang berkuasa umumkan..yang xde kuasa tu..tunggu jelah dengan sabar..jangan tunjuk kuasa selagi takde kuasa..

    layan bebual dgn orang2 yang takde kuasa ni buang masa dan ketika kita jek

    Reply
  • March 27, 2013 at 4:53 PM
    Permalink

    Aku dengar Kit Siang mungkin bertanding atas tiket PAS. Kena sunat ni. Tukar nama jadi Khairul Sulaiman hahahahah. Apa akan Karpal kata pasal ni, adakah Kit Siang kena langkah mayat Karpal dulu?

    Boleh pulak eh, orang anti Melayu Islam nak bertanding atas tiket Parti Islam. Tapi x heran, sebab kat Selangor dah ada wakil cina DAP dalam ceramah cakap TAKBIR dan disambut oleh puak PAS “Allahuakbar”. Kira depa ni Islam laa sekejap!

    Reply
    • March 27, 2013 at 7:32 PM
      Permalink

      islam ajaran pas lagu tu la

      Reply
  • March 27, 2013 at 5:17 PM
    Permalink

    apa kau orang ni BN SATU PARTY POLITIK YANG TERBAIK DI DUNIA..MAKSUM ..PERFECT 100 PERCEN..APA KAU ORANG NI..YANG JAHAT ADALAH PEMBANGKANG….

    Reply
    • March 27, 2013 at 8:28 PM
      Permalink

      hehe…anak tupai, anak tupai…aku bayangkan hang ni sebaya2 anak aku aja…darah pun masih panas lagi…. 🙂 hang taip guna capital letters pun aku tau dah…it means..u want it to be seen…hang nak lepaskan apa yg terbuku di dada…byk betul yg hang tak puas hati…tak per anak tupai…lepaskan semua yg terbuku di sini…semua orang berhak bersuara…tapi hang taip tulisan kecik2 pun Ok dah…kami boleh baca…jangan lupa yer…kita dalam ni hanya memberi pendapat…kita bukan nak cari salah siapa…

      Reply
    • March 27, 2013 at 9:37 PM
      Permalink

      Anak tupai…apalaaa hang ni, sapa yang pi cerita kat hang BN ni maksum, perfect dan terbaik ni ??

      Kita bukan nak cari menantu ke, calun isteri ke, tapi kita nak pilih pemerintah negara…kriteria macam tu tak ujud, hang tengok sekeliling hang, hang tengok baju seluar kat badan hang…hang buat la pilihan..

      Tak ada siapa pun nak marah kat hang.
      boleh ??

      Reply
      • March 27, 2013 at 9:55 PM
        Permalink

        RAplah…bagi chance ler kat anak tupai…dia sebenarnya sedang tersangat marah…kemarahan dia terhadap BN dah tak boleh terbendung2 lagi…ibarat kerinduan Uda kepada dara…meruap2….jadi apa yg dia cakap tu dimaksudkan yang terbalik….tapi…kalau dia cakap lebey2 kang…jadi hal lain pulak…kang terkeluar pulak perkataan2 yg tak sepatutnya keluar…jadi dia cakap pesen lagu tu…takper…kita faham sangat….

        Reply
        • March 28, 2013 at 1:13 AM
          Permalink

          Tiba-tiba jer budak ni..angin tak, guruh tak..

          tak pe lah, carry on lepaskan kemarahan, dah lega nanti hang undi BN tau.

          Reply
  • March 27, 2013 at 5:31 PM
    Permalink

    Tapi aku susah hati..pasal 10 tahun lepas kalu PAS/pkr buat ceramah kat Johor adalah dalam 12 orang yang datang…tapi sekarang ni kalau PKR ceramah..puluhan ribu yang datang kenapa ye?

    Reply
    • March 27, 2013 at 7:33 PM
      Permalink

      buat kat stadium mana ?

      Reply
    • March 27, 2013 at 9:31 PM
      Permalink

      peeh ! puluhan ribu !!

      depa pi tengok bola kot, hang salah sangka ingat depa pi ceramah pembanggang.

      Reply
    • March 28, 2013 at 4:10 AM
      Permalink

      ye ke puluhan ribu yg datang??? ishishish…dasyat gila ek ceramah PR, import dr mana lembu2 tu??? utk raya korban ke apa lembu2 tu ramai sgt. Brp ribu sekor harga lembu2 tu???

      Reply
  • March 28, 2013 at 10:16 AM
    Permalink

    HAJAT DAP IALAH MERAMPAS UNDI MELAYU YANG MEROYAN BILA TGK BULAN.. KONONNYA MENEMPA JALAN KE SHURGA.. YANG TERSIRAT ADALAH M,ENDAPAT LEBIH KHIDMAT NASIHAT DARI DARI ABG DI SEBERANG.. KEJAP JE TUH BOLE JUMPA BERBADING KALAU TURUN DARI PERAK.. MELAYU HARUS SEDAR YANG BULAN YG BULAT TU DAK DI RADAK DENGAN ROKET SAMPAI TERBELAH DUA DI MANA BAHAGIAN TENGAHNYA DAH DI HANTAR KE SHURGA LOKA.. YANG TINGGAL SABITNYA DI KIRI KANAN MENUNGGU MASA GUGURNYA SAJA..

    Reply
  • March 28, 2013 at 6:47 PM
    Permalink

    Baguslah Kit Siang jadi calon ..10 kali lebih baik dari Chua Soi lek yg hina islam dan hudud…..

    Reply
  • April 1, 2013 at 12:08 AM
    Permalink

    Kekadang kita jangan jadi orang yang menang sorak kampung tergadai……yang baik kita betulkan….but i don,t see anwar ada kredibiliti, selain menentang atau komen membabi buta, kita berada pada landasan merbahaya jika pr memerintah, mereka akan memerintah mengikut suka hati bapak tiri nenek mak dia jer…..konfirm….

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.