Saham FGV: RM4.31 Dan RM4.58, Mana Lebih Tinggi Nilainya?

Share


Tak habis-habis lagi modal “auta” Presiden ANAK, Mazlan Aliman yang memperlekeh-lekehkan saham Felda Global Ventures (FGV) di Bursa Malaysia di khalayak masyarakat Malaysia, khususnya pakcik dan makcik kita di tanah-tanah rancangan Felda.

Pada 1 Februari lalu, Mazlan Aliman melalui satu temuramah telah menyatakan bahawa saham FGV kononnya sedang jatuh merudum dan tidak stabil sehingga menyebabkan kerugian ratusan ribu ringgit telah dialami oleh para pemegang saham kedua terbesar dunia itu.

Mazlan Aliman berhujah, saham FGV itu disenaraikan tidak sesuai pada masa yang kononnya ekonomi tidak stabil, harga minyak sawit yang tidak stabil dan tanah Felda Plantation yang dipajak kepada FGV itu sudah tua usianya serta tidak produktif.

Dalam kenyataannya itu, Presiden ANAK itu menyimpulkan bahawa saham FGV itu kini dalam keadaan yang sangat “kritikal”. Tiba-tiba saja dia jadi “pakar komoditi” dan “pakar saham”..?

Untuk pengetahuan, ketika Mazlan Aliman ditemuramah itu merupakan hari cuti umum (Hari Wilayah) dan Bursa Saham tidak beroperasi. Namun, ketika Bursa Malaysia ditutup pada 31 Januari menunjukkan harga saham FGV bernilai RM4.58..!

Tapi Mazlan Aliman kata, harga saham FGV sedang jatuh merudum berbanding harga tawaran awal saham pada harga RM4.45. Saya nak tanya Mazlan Aliman, nilai mana satukah yang lebih tinggi di antara RM4.45 dengan RM4.58? Dia belajar matematik, tak?

Betulkah ramai yang rugi beratus juta ringgit kerana memiliki saham FGV? Saya cabar Mazlan Aliman untuk beritahu mana-mana pelabur yang jatuh miskin papa kedana kerana memiliki saham FGV. Ada ke pelabur yang tak makan kerana saham FGV? Ada?

Fakta pertama pun dia sudah “kantoi” menipu, apatah lagi fakta yang kedua, ketiga dan seterusnya, kan?

Dalam temuramah itu, Mazlan Aliman kata dia bukan pakar ekonomi. Tapi, tiba-tiba pula dia nak nasihat Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, untuk menunggu masa yang sesuai dengan keadaan ekonomi sebelum menyenaraikan saham FGV di Bursa Malaysia.

Sedar la diri tu sikit! Datuk Seri Najib tu lulusan luar negara dalam jurusan Ekonomi, Mazlan Aliman ada apa? Itu pun ada hati nak beri nasihat pada Perdana Menteri? Tolonglah cermin diri tu. Keluarga Mazlan Aliman sendiri hidup dari hasil kemakmuran idea bapa Datuk Seri Najib..!

Apakah Mazlan Aliman tak tahu bahawa baru-baru ini harga minyak sawit dijangka melonjak naik dalam masa terdekat?

Lagipun, FGV sudah mengorak langkah kepada hasil tanaman lain untuk mengurangkan kebergantungan kepada hasil minyak sawit. Mazlan Aliman tahu apa itu “minyak canola”? Jangan terkejut FGV ada kilang proses minyak canola di Kanada!

Mengenai tanah Felda itu Mazlan Aliman tak perlu risau. Felda tak perlu keluar duit pun untuk proses penanaman semula pokok-pokok kelapa sawit yang sudah tua itu sebagaimana dulu.

Dulu, Felda juga merungut kerana kekurangan dana untuk projek tanaman semula. Tapi sekarang Felda tak perlu pening lagi cari duit. FGV akan selesaikan kos proses tanaman semula itu. Felda hanya pantau saja.

Sebenarnya tidak timbul sebarang persepsi pokok tua sebanyak 53 peratus itu tidak produktif. Dulu Felda buat proses tanaman semula, tak rugi apa-apa pun, walaupun terpaksa tunggu selama 3 tahun untuk memperoleh hasil tanaman sawit. Apatah lagi FGV, senang je tu…

Justeru itu, saya berpandangan bahawa hujah dan kesimpulan Mazlan Aliman tentang saham FGV sememangnya tidak boleh dipakai. Langsung tak boleh dipercayai. Betul-betul karut dan tidak berasaskan fakta yang sebenar.

Saya dimaklumkan bahawa Mazlan Aliman akan melipat gandakan gerakan memburuk-burukkan Felda sempena PRU ke-13 tidak lama lagi. Dia sedang mencari jalan untuk mengadakan ceramah-ceramah fitnahnya di tanah rancangan. Tak mengapa, kita “follow” dan lihat kebodohan dia…


72 thoughts on “Saham FGV: RM4.31 Dan RM4.58, Mana Lebih Tinggi Nilainya?

  • February 7, 2013 at 7:16 am
    Permalink

    abis tu guna pakar ekonomi dari Bangladesh..rupa mazlan pun cam bangladesh la..hehehe..

    p.s: teringat aku kat prof sumandrem dulu masa zaman Barisan Alternatif bila citer bab ekonomi…..kencing kuat..hehe

    Reply
  • February 7, 2013 at 7:19 am
    Permalink

    Tunggu ulasan dari pakar COPY n PASTE MOOOO pulak. demo tu mesti lari tajuk lah…kalu pakar MUNAFIK BUJUK pulak, kompom ni sume salah UMNO. AnakharamJAdah telah dibayar oleh UMNO

    Reply
    • February 7, 2013 at 10:39 am
      Permalink

      hehe…macai DAP ni pecaya ke tu dapur LGE?… mungkin tu dapur je kot…. depan tak tau la macam mane…. kenapa la salu buat gimik politik simpati macam ni…

      pecaya atau tak…. kalau DAP memerintah lgi 5 tahun… hanya orang2 kaya raya saja yang mampu duduk kat pineng… tu kemungkinan besar realiti yang bakal dilihat di pineng…

      ya…mungkin susah nak rampas pineng dari DAP… tapi ianya tak mustahil…

      kemenangan PR mase 2008 bukan lah pilihan sebenar rakyat… tapi ramai rakyat kecewa dgn kelemahan pemerintahan BN mase tu..undi ikut perasaan… ya..kita mengaku kita silap…..

      jgn terlampau banyak bace tranungkite sebab ianya akan menjadikan anda lebih tongong walaupun belajar tingi2…

      Reply
      • February 7, 2013 at 2:32 pm
        Permalink

        UMNO dah biasa lihat kemewahan Menteri2nya..

        Reply
        • February 7, 2013 at 2:41 pm
          Permalink

          Dah jadi menteri mesti lah mewah…hang yang benak, salesman macam hang pun hang claimed hidup mewah…inikan pulak menteri.

          Reply
        • February 7, 2013 at 3:32 pm
          Permalink

          Anwar kehulu kehilir naik AUDI… najib rilek je naik Perdana… tak kecoh pun..

          azmin beli tilam harga 20k… ade macai macam kau nak persoal mana dia dapat duit?..

          kerajaan selangor siap beli BAS untuk anwar… mana dapat duit?..

          kalau setakat nak tengok LGE punye dapur baik tak payah…. cube tengok ape dia dah buat kat tanah milik kerajaan dan harga rumah kat sana…

          tanah untuk perumahan rakyat dijual untuk buat Hospital suasta… elok sangat la tu…

          Reply
        • February 7, 2013 at 4:46 pm
          Permalink

          cina kumunis anti islam tu main wayang pun hang pecaya mooh…………

          lepaih tu tukang sebar gambaq web tranung bodo tu..

          gambar LGE masuk kaabah dgn baca khutbah kat masjidil haram takda ka moo??

          LGE kan setaraf saidina umar abdul aziz orang PAS cakap

          Reply
        • February 7, 2013 at 6:06 pm
          Permalink

          dah si lembu ni tunjuk pulak dapur apek lim , kenapa kau tak tunjuk jamban apek lim tu yang boleh dikatakan hari-hari korang jilat !!! gelii aku manusia macam pencacai ni

          Reply
          • February 7, 2013 at 7:52 pm
            Permalink

            Dapur tu adalah dapur rumah sewa guan eng…dia enggan menduduki rumah rasmi kerajaan, kononnya rumah bekas pemimpim BN tak sesuai…

            tapi dia tak bagi tau…rumah tu sewa sebulan RM 12,000, duit kerajaan..dan tuan rumah pulak ada kena mengena dengan penjualan bawah harga market tanah di bayan mutiara…

            orang Penang semua tahu hal ni…cai pakatan haram kat penang pun tahu…tapi depa buat-buat tak nampak.

          • February 8, 2013 at 1:59 am
            Permalink

            hehehe saudara raplah ni sama juga dengan kes nik ajis , kononnya nak berlagak zuhud duduk rumah biasa TAPI ramai taktau dia pergi balun elaun rumah !!! tak ke membazir tu , dah ada kediaman rasmi masih nak duduk luar , elaun rumah tu patut guna untuk rakyat !!!

          • February 9, 2013 at 12:24 pm
            Permalink

            Kalau aku cakap si MM ni
            B&%$#h….nanti dia marah…aku rasa si MM ni takdak ramai kwn cina…dan tak biasa masuk rumah kengkawan Cina…sebb tu dia macam heran tengok dapur depa macam tu…ni aku nak habaq mai….orang Cina ni depa punya priority memang lain dari bangsa (terutama melayu)…orang melayu memang umumnya suka rumah cantik2…beli hiasan mahal2…imported dari Italy lah….apalah bla2….teori aku…samada orang melayu ni lebih suka duduk lepak di rumah bila santai (jadi rumah nak nampak selesa)…atau tak pun saja2 nak menunjuk, berlawan dengan jiran (hari raya boleh tayang perabot dan isi rumah memasing)…wallahua’alam…jika kita ke rumah kengkawan Cina (yg biasa pergi laa)…dari luar..kereta ada 3, 4 biji…jenis mahal2….kalau tak mahal sangat pun..paling busuk kereta import (kereta nasioanal ni depa tak minat sangat)..tapi…cuba hang masuk dalam…memang kosong tak dak apa…ada lah kerusi untuk duduk, meja makan…perhiasan2 memang depa tak suka…tapi paling penting….dalam rumah depa mesti ada satu ruang depa letakkan untuk semayang depa (mini tokong) yang kaler merah tu…yg tu mesti ada…tak payah pergi jauh…kalau depa buka kedai..kat luar kedai tu ada tempat semayang yg depa sangkut kat dinding…kalau kedai tepi korner….kadang depa buat tempat semayang kecik dekat tanah tepi korner tu…sungguh simple life depa…yang depa banggakan adalah business…kedai berapa banyak…kereta mahal2 (pun sebb nak tunjuk kat customer/client….tu strategi depa)….rumah pun besar2 laa…sebb tu asset…benda2 yang membazir ni memang bukan cara depa….duit depa mesti nak banyak…sebb setahun sekali…lepas kerja teruk…depa suka pergi genting…yg perempuan suka pergi habis duit dekat slimming centre/salon untuk cantikkan rambut/tempat rias kuku…apa ker nama…atau jalan2 kat oversea…lagi satu…orang cina memang jenis budaya makan di luar…jadi tak perlu kitchen yang canggih sangat…sungguh simple..hang tengok depa berjalan pergi mall cukuplaa…masing2 pakai short macam nak jual ikan (baik suami/baik is3)..very simple…tapi bila ada wedding dan event..baru depa melawa sakan…bukan macam melayu kita…bila berjalan…baju kaler2…kalau tudung berlilit2…penuh kerongsang bagai…sampai nak tercabut kepala…sebb berat sangat….itulah sebenarnya…jadi tak heran kalau dapur LGE centu…memang ramai puak depa dapur macam tu pun….

          • February 9, 2013 at 7:55 pm
            Permalink

            moooo…apa yang dia tau..

      • February 7, 2013 at 3:15 pm
        Permalink

        Ala EMP…macam tak biasa lak. Org kaya2 kan ada ‘wet’ dan ‘dry kitchen’. Tu cuma ‘wet kitchen’ – tempat buat kecah. ‘Dry kitchen’ @ dapur tunjuk/tayang tak tahu le macam mana rupe….kan? Waullahu’alam.

        Reply
    • February 7, 2013 at 5:27 pm
      Permalink

      Itu dapur anak dia main pondok2 je tu. Puak2 Pakatan gemar betul nak tunjukkan “kezuhudan” pemimpin2 mereka. Bagi la wide angle punya view, ini bagi cropped view je. Macai oh macai.

      Reply
      • February 7, 2013 at 6:57 pm
        Permalink

        Ko boleh view kat internet rumah Pemimpin2 PR. Tak puas hati buat Laporan kat SPRM

        Reply
        • February 7, 2013 at 7:55 pm
          Permalink

          Rumah sewa dia berani la moooo….rumah dia kat Australia hang tak mau tengok ke ?? Condo dia kat marina bay…orang macam hang mooo..nak rapat pun kena halau.

          hehe…cai macam hang mooo, cukup senang kena tipu…

          Reply
          • February 8, 2013 at 2:00 am
            Permalink

            lembu pencacai DAPigs ni mana tahu apa , yang dia tahu pertahankan segala rasuah dan kesalahan Pakatan DAPigs hehehe

          • February 10, 2013 at 2:04 pm
            Permalink

            Memang betul tu RJ….aku ada borak2 dengan kengkawan Cina….sebb ada satu jiran kami yg Cina ni…satu taman laa…rumah besar giler…kereta mahal2 belaka…tak tahu lah kerja apa or bsns apa…sebb tuan rumah jarang sangat nampak…aku pun jarang di rumah…bila balik malam…maka tak bertembung…tapi menurut kata cina yg sorang lagi ni…itu Cina2 yg aku rasa kaya dan duduk area tu…pada dia Cina2 yang tak berapa kaya…tahap biasa2 jer…dia kata Cina yg kaya2 ni tak mainler beli rumah kat sini…rata2 yg kaya sangat akan beli kat Hong Kong, Singapore, Australia etc….oooo….gitu rupanya…terfikir aku dalam hati…yg dah nampak kaya sangat kat sini tu pada mereka belum kaya lagi…maknanya Cina2 yg beli rumah besar2 tapi jika duduk Malaysia ni kira Cina sengkek laa..sedangkan Cina yg bercerita tadi…yg hanya pensioner pun boleh beli rumah cmpur tanah harga 4 juta di Alor Setar…tu cerita dia la…(tak tahu betul kah idak)…maknanya…kaya2 nya Cina ni….nak banding dengan melayu…sorry to say…tak terkejar kita…ni yg Tun M duk habaq kata….kita tak dak apa…dulu ada power…ekonomi bukan tangan kita…kalau sok2 power pun tak dak…melayu akan mengemis…wallahua’lam…

  • February 7, 2013 at 10:01 am
    Permalink

    apa saudara aliman nak cakap pula? utk pengetahuan aliman naik turun harga saham ditentukan tindak balas jual/beli dan di sokong oleh ekonomi dan kestabilan politik.moralnya jgn lah isu turun harga dijadikan modal utk meraih sokongan dan memburukkan kjaan.

    Reply
  • February 7, 2013 at 10:25 am
    Permalink

    Aliman tu la ni akan pikir 2/3 kali nak masuk FELDA jual fitnah, masa harga jatuh beberapa minggu lalu pun dia di halau warga FELDA, ini kan pulak sekarang ni…

    pakar ekonomi tabung haji bangladesh tu…tak nak comment ke ?

    Reply
    • February 7, 2013 at 11:46 am
      Permalink

      Dia mungkin cakap “আমি ফিরে পেয়েছি সেখানে Mazlan”, sbb dah lama dok kat sana. Bunyi macam “ada punya itu belakang”. Agaknya dia maksud “ikut sahaja” ke…apa ke. Waullahu’alam.

      Reply
  • February 7, 2013 at 1:14 pm
    Permalink

    biasala bila dah tak ada modal nak hentam bn, mcm2 fitnah dibuat mereka, semua ni si aljuburi punya rancangan la, mazlan ni patung dia saja.

    Reply
    • February 7, 2013 at 3:57 pm
      Permalink

      Ko kata “al Juburi”, kalau ko nampak tak pa, tapi kalau ko pun berdasarkan perkara yg tak sahih itu fitnah. dan ko kena jwb depan Allah swt.

      Reply
      • February 7, 2013 at 5:22 pm
        Permalink

        Takde alasan lain nak bagi ke Mooh?

        Reply
        • February 7, 2013 at 6:55 pm
          Permalink

          Bukankah akhirnya kita akan jumpak yg Maha Esa dan akan dipertanggungjawabkan akan perbuatan kita. apa korang nanti akan jumpak dan mengadap Najib kat akhirat kah?

          Reply
          • February 7, 2013 at 7:19 pm
            Permalink

            apa kau dan puak2 pas tak mengadap Allah ker ?

          • February 7, 2013 at 7:59 pm
            Permalink

            hush !! kita kena jumpa nik ajis dulu kat titian sirat…ambil voucher syurga…hehe

            mooo…kalau macam tu aku ngaku kawan hang kat nik ajis boleh tak mooo ? ialah..dia check list cai, nama aku tak dak kat situ…boleh la mooooo..

          • February 7, 2013 at 10:35 pm
            Permalink

            Jangan lupa check serial#…checklist palsu>dpt voucher palsu plak

          • February 8, 2013 at 9:02 am
            Permalink

            Lembu, ko ni ckp mcm wakil malaikat pulak, mcm ko dan pencacai2 PR yg lain tkde hisab kubur dan timbangan mahsyar?

            Apa ko akan jumpa Ajis kt akhirat nnt utk cover dosa2 ko wahai LEMBU?

          • February 8, 2013 at 9:27 am
            Permalink

            Mooh, kami akui kami akan menemui Allah dan dipertanggungjawabkan dengan segala perbuatan kami. Tapi kami rasa yang kau akan mengadap Maha Esa Trinity kot sebab cara kau fitnah orang tak ingat dunia. Kau mintak ampun dengan Yang Mulia Bishop ke? Inilah kesan dakwah LGE terhadapmu Mooh.

      • February 7, 2013 at 7:18 pm
        Permalink

        al juburi tu gelaran yg diberi mar sabu , timbalan presiden pas , kami cuma ikut jer !

        Reply
      • February 7, 2013 at 8:32 pm
        Permalink

        eh…. mat sabu lah yg mula gelar nuar sokong negara israel tu aljuburi mooh

        hang ni cepat lupa lah mooh…

        Reply
      • February 8, 2013 at 9:06 am
        Permalink

        Lembu, siapa yg keluarkan perkataan Al-juburi tu aku nk tnye ko sat? Tu bapak komunis Melayu PAS tu, ko pegi tanye dia dulu, dia yg komersialkan Al-juburi utk Anwar. Ko tnya dua berani fitnah bakal Pii Emmm ‘kami’..

        Lg satu bab jwb menjwb depan Allah ni jgn jd mainan ko lah lembu. Kalau ko kenal Allah, dan takut dgn Allah Ta’ala, ko dulu yg kena sedar diri..

        posting pun psiko dgn banyak2 nick.. bodoh punya cai.. igt dgn ko punya strategi tu kami semua akan angguk2 dgr fitnah ko wahai LEMBU?

        Reply
  • February 7, 2013 at 4:51 pm
    Permalink

    woii monn lembu..Raja Nong Chik dan Jamaluddin Jarjis memang saorang usahawan dan kaya sebelum masuk politik la..bodoh cam lembu ko ni..kenapa pulak ko tak persoalkan kekayaan azmin daripada menjadi pembantu khas dapat saham berjuta-juta..keluarga nuar daripada hidup sederhana tetiba punya saham berjuta-juta selepas nuar brahi jadi menteri kewangan..

    Aljaburi tu yang ko nak tau pi tanya mat sabu sebab dia yang bagi gelaran ni ataupun tanya si benggali karpal singh tu ..sehinggakan dia usulkan supaya kes liwat nuar dibincangkan di parlimen. Nuar brahi terlepas daripada hukuman disebabkan teknikal..kes pertama 3 daripada hakim menyatakan liwat memang berlaku..ko ni moon lembu bila dubur ko kena suntut dik nuar baru la ko nak percaya kut…tapi sayang nya bontot ko berkurap..nuar tengok pun tak berahi..

    Moon lembu pandai pulak ko kata kalau benda tu fitnah kena jawab kepada allah saw..sama gak dengan ko..kalau apa yang ko kata tu tak betul jawab la diakhirat nanti..

    Reply
    • February 7, 2013 at 5:26 pm
      Permalink

      La…dua org Pencuri ni dari dulu kini dan selamanya dalam UMNO. Kaya pun sebab kroni umno. Kekayaan Azmin??? Ramai Pemimpin PR kaya, TS Khalid lagi kaya sebab dia CEO Guthrie dah lama. Pesal tak buat siasatan SPRM ???

      Nampak sgt hang ni bodo… Sbb tu depa berusaha keras memastikan umno menang kalu tidak, masuk penjara lah nanti. JJ tu MP Pahang tapi kerja kat US (Duta), macam mana tu???

      Anak Lenggong,

      Nanti, ko jawablah sendiri depan Azza wajalla… aku tak bertanggungjwb.

      Reply
      • February 7, 2013 at 6:12 pm
        Permalink

        moo lembu kau ni memang bebal laa , Raja Nong Chik dan JJ tu macam anak lenggong kata dia mmg usahawan dan dah kaya pun sebelum masuk politik … kau ni memang sah tahu mereka usahawan dalam bidang apa kahkahkahkah kau ingat dia keje kat DUTA jee kee ??

        alahaii moo kalau macam tu kenapa kau tak report je hehehe

        Reply
      • February 7, 2013 at 8:03 pm
        Permalink

        CEO guthrie pun makan gaji moooo..guthrie tu bukan dia punya !!

        kaya amende si khalid…masa jadi CEO hutang bank 30 juta beli saham….sampai hari ni haram belum bayar…apasal jenis pedukang macam hangpa ni moooo…cukup susah nak bayar hutang ?

        Reply
    • February 7, 2013 at 5:32 pm
      Permalink

      Masalah dengan Moo si Mahasiswa yg biasa tinggal 1batu dari rumah Tun M ni ialah dia tak dapat membezakan di antara “apa itu kenyataan, apa itu pendedahan dan apa itu bukti”. Apa yg dia baca semuanya “La… la… la… la… la….. cai PR sakit hati”.

      Reply
      • February 8, 2013 at 9:31 am
        Permalink

        Mooh ni mahasiswa tak grad. Orang suruh baca buku tentang pelajaran dia baca Harakah. At least Utusan dan BH yang diboikot tu ada jugak ruangan untuk budak UPSR, PMR dan SPM. Harakah ada ruangan ubat kuat je.

        Reply
  • February 7, 2013 at 5:08 pm
    Permalink

    Bujuk,moon lembu dan mm kalau nak tau sewaktu arwah fadhil noor meninggal “DS Najib Razak antara menteri yang hadir. Beliau tanya apa yang boleh kerajaan bantu. Lalu diminta ambulan untuk dihantar jenazah ke Kedah. Beliau terus membuat panggilan telefon mengarahkan disiapkan sebuah pesawat TUDM untuk menghantar jenazah pulang ke Kedah. Begitu juga Tun Abdullah Badawi juga masuk ke dalam van jenazah…”

    Begitu juga lah manusia yang kalian dok benci dan fitnah ni datang ziarah sewaktu nike ajis tinggal nyawa2 ikan di hospital..lobai PAS yang kononnya pejuang islam ada ke buat cam ni..tarakk..apa yang dikejar oleh pemimpin PAS adalah duit ..kuasa dan betina jee..cara pemakaian berlandaskan islam cuma dijadikan topeng untuk mengabui mata rakyat je..bila dapat kuasa..selagi boleh buat duit ..semua benda jadi halal..

    Reply
    • February 7, 2013 at 5:28 pm
      Permalink

      Anak Lenggong..tak payah nak buat lawak kat sini..

      Hj Fadzil Noor meninggal pun dapat penghormatan DYMM Sultan Kedah. Dia mendoakan agar Tun M dipanjangkan usia untuk melihat sendiri angkara tangan Tun M sendiri. hang tak perasan ka Tun M sekarang tengah meroyan???

      Reply
      • February 7, 2013 at 6:17 pm
        Permalink

        moo lembu , elokk laa kau baca sampai habis anak lenggong punya cerita tu hahaha aku tgk ayat kau ni sendiri mengakui kebenaran ayat anak lenggong hahahaha

        aku bukan nak memburukkan Fadzil Noor , sebab dia juga pernah berkata Tun bila dah tua nanti akan nyanyuk dan ramas taik dia sendiri . aduuhhh kesian apapun aku pasti Tun seorang yang pemaaf dan akan memaafkan Fadzil Noor…

        Aku tak nampak sebab kenapa orang yang dah pencen dan takde kuasa perlu meroyan , yang aku tgk pencacai DAPigs dan pemimpin mereka jee yang meroyan sampai TERPAKSA guna gambar Tun untuk gunakan dalam logo Pakatan hahahahahaha power tak Tun !!!

        Reply
        • February 7, 2013 at 6:43 pm
          Permalink

          Korang tak nak discuss pasal TAR ker???

          Ko rsa Tun M tak meroyan??? Kalau PR menang dia memang ada masalah besar. Skrg ni, dia dgn angkuhnya berani cakap “saya yg bagi IC” kat RCI, tak ada org berani ambik tindakan. Tapi bila PR menang… sendiri mau ingat la..

          Reply
          • February 7, 2013 at 7:23 pm
            Permalink

            malas la nak korek2 cerita orang yang dah meninggal dunia , apa yg kau dapat dengan korek dan jatuhkan maruah arwah TAR , mcm ni ka pencacai pas bawa isu

          • February 7, 2013 at 8:06 pm
            Permalink

            discuss pasal chin peng hang nak tak mooo ? tu pun level..TAR jugak, mat sabu kata pejuang kemerdekaan tanah melayu.

          • February 7, 2013 at 8:37 pm
            Permalink

            PR boleh menang kah mooh…..

            hang cuba ceghita kat sini, 85% orang melayu dok benci dgn PR sbb sokong orang kristian pakai kalimah Allah

            yang sokong orang kristain pakai nama Allah geng2 mcm hang jer mooh…

            dgn yahudi yg bayaq gaji hang untuk berforum ni lalu ikut ambiga bersih anti islam dgn cyntia gabriel dok kata mahkamah perencis dah keluar sapina untuk najib

            sampai laa takdak sapina tu mooh..hehe

          • February 7, 2013 at 10:07 pm
            Permalink

            moo lembu pasal kenyataan Tun tu pun kau nak meroyan jugak ke .. mmg Tun dari dulu kata dia bagi IC mengikut undang-undang dan kenyataan pasal TAR juga adalah sinis kepada orang yang menentang pemberian IC TAPI dalam masa yang sama juga mereka pernah terima IC jugak macam tok nenen dan mak bapak kau laa moo kakakaakkaka

            Kalau PR menang nak buat apa moo lembu ?? pakai surat pun surat palsu , kenyataan yang Pakatan DAPigs ambik pun daripada orang yang makan rasuah dan jual IC ni tak ke ironik namanya tu hahaha

          • February 8, 2013 at 12:01 am
            Permalink

            LEMBU MOO ni cukup risau dgn Tun M yg sudah tidak berkuasa.. mcm anjing yg takut dgn batu..

            LEMBU, Tun M rakyat biasa shj skrg, dia tiada kuasa utk bubar parlimen atau tangkap lembu bodoh mcm ko lagi.. tp pengaruh dan kebijaksanaannya MENGATASI kuasanya.. mengatasi PELIWAT NEGARA.. mengatasi MB mereput kt Kelantan tu..

            kalau ko ada banyak sgt kertas2 bukti nk heret Tun M, aku dgn berbesar hati MENCABAR ko sbg manusia yg BERMARUAH, dan JIKA BETUL KO BERBAPAK SILALAH KO BUAT SIDANG AKHBAR DAN BUAT SEMUA LAPORAN YG KO MENYALAK DI SINI KEPADA POLIS DAN PDRM.. kalu ko anak sah dan anak jantan lah LEMBU!

          • February 8, 2013 at 3:02 am
            Permalink

            Nik aziz pun tak power. Ha ha ha ha ha bodoh la hang mooo lembu.

          • February 8, 2013 at 9:34 am
            Permalink

            Gali bukti cukup2 ye Mooh kalau nak dakwa Tun M. Jangan bawak keratan Harakah pulak masa buat report kat balai nanti.

  • February 7, 2013 at 7:26 pm
    Permalink

    seronak ker moo cerita2 macam ni untuk dijadikan bahan tatapan ! Apa halnya dengan cerita pemimpin PKR , anuar dengan cina doll tu , ada kami dok post bagi aib dia ?

    Reply
    • February 7, 2013 at 8:09 pm
      Permalink

      cerita mooooo ??? hehe…macam cerita bangau la jugak…hangpa percaya ke ????

      Reply
    • February 7, 2013 at 8:25 pm
      Permalink

      Awat..PDRM tak pernah sahkan cerita tu??? Korang ni keje Bukit Aman kah??? Polis aka hanjing umno, memang tak sabar tunggu kesalahan org PR jer..kalau ada ler..

      Reply
      • February 7, 2013 at 10:10 pm
        Permalink

        Polis anjing UMNO ? hang anjing siapa pulak moooo ??

        Reply
        • February 7, 2013 at 10:34 pm
          Permalink

          hehe

          mooh ni

          budak suruhan ambiga lina joy anti islam dgn cyntia gabriel yg dok gebang mahkamah peranchis dah keluar sapina kat najib

          gaji pun yahudi bayar… jadi mooh ni kira budak suruhan george soros ler

          sampai laa ni tak nampak sapina tuh….

          Reply
      • February 7, 2013 at 11:57 pm
        Permalink

        Polis hangjing atau ko tu ANJING LGBT/Perosak Aqidah?

        Polis ko hina skrg, tp jika ko ditimpah musibah jenayah, atau mungkin keluarga perempuan ko kena rogol, Hanjing itu juga ko akan cari bukan?

        Kalau rumah ko kena rompak ko akan cari siapa? bomoh? Anuwar?

        Jika PR ditakdrkan boleh jd kerajaan (nauzubillah), Hanjing yg sama jgk akan laksanakan tugas, adakah puak ko mahu bubar Polis? LEMBU?

        Jgn melampaui batas, sbb Tuhan boleh takdirkan segala2nya terutama bg manusia yg jahat dn angkuh mcm ko dan Pakatan Haram.

        Reply
  • February 7, 2013 at 8:16 pm
    Permalink

    Bujuk !! mana kau bujuk…?Dari tadi asik moo aja yang bersilat. Tak kesian dengan moo ke bujuk…….

    Reply
  • February 7, 2013 at 8:29 pm
    Permalink

    Raja..payung kepada org umno. Raja macam org di atas ker?? Habis tu, para ulamak???

    Reply
    • February 7, 2013 at 8:45 pm
      Permalink

      hang jgn juai nama ulamak laa mooh

      hang yg dok fitnah cakap APCO yahudi punya mcm mana mooh???

      aku dah bagi prove APCO bukan yahudi punya….. jadi hang sendiri pun kaki fitnah, tak takut langsung dgn larangan Allah jangan tabuq fitnah

      yg nuar sokong kedaulatan negara israel tu bukan fitnah mooh, mmg keluar dalam WSJ, satu melaya tau mooh…

      para pengundi islam tunggu PRU13 jer mooh….

      hang kena buat kaji selidik mooh, jgn baca cerita bohong pemimpin PR

      insyaAllah hang akan jumpa kebenaran, rakyat melaysia mmg nak tanam PR ni habis habisan

      hang kena belajar terima kenyataan mooh

      Reply
      • February 7, 2013 at 10:09 pm
        Permalink

        moo lembu gerenti lari macam bacul daripada nak jawab hang , seperti Anwar jugak laa nampaknya hahaha

        Reply
    • February 7, 2013 at 11:35 pm
      Permalink

      MMooLembu.. sesungguhnya apa benda yg ko post penuh dgn bohong dn fitnah.

      Raja dan Sultan payung kepada semua..
      Kes di Perak, Sultan telah memayungi Nizar Gedik, atas perkenan baginda dan rasuah PAS kepada DAP membolehkan nama Nizar shortlisted utk jd MB gedik.. tp Nizar tk kenang langsung kebaikan Sultan.. disembah derhakanya Sultan perak..

      Raja juga bersikap adil dlm kes di Kedah, kes Madrasah Salihiah. Atan keadilan Sultan dan payung Baginda kepada rakyat jelatalah Sultan tidak memihak kepada MB Jijan ataupun Waris2 madrasah.. sebaliknya penyelesaian baik utk kedua2 belah pihak.

      begitu hebat perasan Sultan Kedah mendamaikan dua pihak, walapun Sultan tahu PAS yg bersalah, tp utk elak dr permusuhan yg berterusan, penyelesaian Madrasah secara tolak ansur, waris-waris berlembut hati atas pujukan Sultan dlm menyelesaikan kes ini secara hikmah..

      LEMBU klu hang jd pemimpin aku rasa tumpah darah dah.. jgn bodohkan org lain lah suka kaitkan UMNO!

      Reply
      • February 7, 2013 at 11:53 pm
        Permalink

        tengok ayat moo lembu ni dah boleh tahu tahap pendidikan dia sama juga macam mahfuz , tak pandai takpe .. tapi masalahnya kaki fitnah dan penyebar fitnah !!! hina woiii

        Reply
  • February 7, 2013 at 9:54 pm
    Permalink

    Menjangka peluang terlalu tipis utk menang PRU13 nanti Anwar pun merangka demo ala Tahrir Squrare – arab springs utk mengugut rakyat.

    Ugutan yg seakan menyebut, ‘demo merosak ekonomi, merosak pertumbuhan, merosak keamanan. Kalau tak mahu ini berlaku pilihlah aku’. Itulah seakan kalimah yg Anwar hendak sebutkan.
    Anwar menjunjung dunia mengelek akhirat.

    Reply
    • February 7, 2013 at 10:02 pm
      Permalink

      Anwar perangka yang bijak dan berani. Malangnya kebijaksanaan dan keberanian Anwar kearah merosak dan memusnahkan.

      Anwar test power dia pada tahun 74 semasa dia di UM.Test ground dia ialah Memali dan dia berjaya.

      16 tahun Msia aman tanpa demo kerana tempoh jangka masa itu Anwar dlm kerajaan dijemput Tun M. Dan dia terlalu asyik masa itu memanjat tangga kekemuncak.

      Anwar dipecat , bermulalah semula demo tiap Sabtu. Tak ada demo 4 tahun lepas itu kerana Anwar kat dalam. Dia keluar lalu pergi berbohong di US, pun demo tak ada. Dia aktif balik , bermulalah bershit. Dan bershit bakal menjadi program bersiri hinggalah Anwar masok kedalam semula .

      Reply
    • February 7, 2013 at 11:56 pm
      Permalink

      sebenarnya inilah yang akan berlaku , puak Pakatan akan cuba buat demontrasi huru hara di Malaysia bila mereka kalah PRU13 nanti , bukan aku cakap kosong benda ni haramjadah puak penyokong LGBT dan penyokong murtad Hariss Ibrahim dah cakap berkali-kali

      Reply
  • February 8, 2013 at 4:52 pm
    Permalink

    hehe…moooo hang kata dulu hang tak sabar tengok najib di sapina mahkamah perancis….hehe

    nampaknya hang kena bersabar hingga ajal hang sampai…benda tu tak akan berlaku sebab mahkamah perancis pun tak tahu menahu hal ni.

    macam mana cai macam hang boleh kena tipu mentah-mentah macam ni ??

    mooo..depa dulu kutip derma, dapat RM 200,000 konon nak gunakan sebagai pembelanjaan pemerhati SUARAM yang akan mengikuti kes tu….mana duit tu pi ??

    hang ni moooo…berani fitnah, tapi tak berani tanggung, no wonder komen hang dibalas sinikal oleh patriot MYKMU.

    Reply
  • February 8, 2013 at 11:28 pm
    Permalink

    ITU DAPUR,WAYANG,WAYANG,WAYANG.BIASA LA MAINAN POLITIK PAKATAN HARAM NI.NAK MENIPU RAKYAT LA TU.KONON KONONYA LA TU..RAKYAT BUKAN BODOH NAK TERTIPU DGN WAYANG PAKATAN HARAM NI..

    Reply
  • February 10, 2013 at 4:20 pm
    Permalink

    Punya nak tunjuk FGVH untung…. ambik berita tok kaduk. Nak tipu orang umno ke? ambillah harga pasaran sekarang kalau betul untung. Tak sampai 1 tahun, k’jaan umum bonus pada peneroka… tapi rupanya k’jaan suruh peneroka tambah hutang pada bank. Apa punya k’jaan pun aku tak tahu… asyik bodohkan peneroka saja.
    Sembang pasal Ust.Fadhil konon umno berlaku baik pada Alayarham, renti la kalau takat sediakan helikopter dan van jenazah nak ungkit bertahun2. Masa Ust.Fadhil hidup ada umno sanjung? apakah umno hanya tahu sanjung orang mati dan sakit saja?
    Ust.Fadhil memang layak dapat semua kemudahan tersebut kerana beliau adalah Ketua pembangkang, jangan membohong la…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *