Bila “MB Selangor No.2” Menyalak Soal Krisis Air…

Share


Mungkin cemburu melihat Menteri Besar, Khalid “Gagap” hebat bercakap soal teknologi membran dari Kanada dan kononnya mampu mengatasi krisis air di Selangor, Azmin Ali pun tidak mahu mengalah dalam hal ini dan mahu juga tumpang sekaki.

Mungkin dia juga nak “tunjuk pandai” dalam isu krisis air di negeri itu dan tidak mahu dilihat lebih bodoh dari Menteri Besar Selangor yang paling bodoh dalam sejarah itu.

Azmin dalam usaha tunjuk pandai itu baru-baru ini menyalak di Hulu Selangor menafikan negeri Selangor sedang mengalami krisis air. Kononnya, semua yang berlaku adalah propaganda Kerajaan BN untuk menakut-nakutkan rakyat…

Kemudian, dia sebut mengenai empangan Klang Gate yang melepaskan air sehinggalah menyebabkan banjir di kawasan Parlimennya di Gombak, kononnya membuktikan sumber air masih“banyak” di Selangor dan Loji Rawatan Air Langat 2 tidak perlu dibina.

Selain itu, Azmin salahkan pula SYABAS, kononnya syarikat konsesi air itu sengaja sabotaj Kerajaan Pakatan Haram Selangor dan gagal merawat air untuk dibekalkan kepada rakyat negeri itu.

Pada pandangan saya, Azmin sepatutnya perlu “ke sekolah” atau “disekolahkan” sebelum mahu berbicara mengenai krisis air yang melanda Selangor.

Apakah dia“buta” atau “pekak” untuk melihat betapa ramai rakyat Selangor yang merungut dan mengeluh apabila kediaman mereka tidak mendapat bekalan air dan mengalami tekanan air rendah. Mana-mana rumah flat, kondo dan apartment di tingkat atas paling merana!

Budak-budak di asrama sekolah pula terpaksa mandi dan membasuh di masjid-masjid berdekatan, manakala ramai suri-suri rumah yang terpaksa angkat baldi air yang berat untuk naik ke tingkat empat, lima dan tingkat 14!

Apakah semua itu propaganda Kerajaan Pusat atau mereka adalah mangsa yang tersepit akibat permainan Kerajaan Pakatan Haram Selangor yang mementingkan politik berbanding kebajikan hidup rakyatnya sendiri?

Lagipun, kalau benarlah Selangor tak ada masalah air, takkanlah Khalid “Gagap” terhegeh-hegeh cari teknologi membran sampai di Kanada dan beri projek berkenaan kepada kroni-kroni Pakatan Haram Selangor? Nampak sangatlah Selangor memang ada krisis air, Azmin nak nafi apa lagi?

Azmin sebut pasal empangan Klang Gate. Dia tahu ke fungsi empangan Klang Gate dan kenapa empangan itu sengaja lepaskan air pada hari cuaca panas? Dan apakah melepaskan air di empangan itu menandakan Selangor “banyak air”? Di sinilah letaknya kebodohan Azmin lagi…

Selain dari sumber air bersih untuk Lembah Klang, empangan Klang Gate itu berfungsi sebagai sebahagian dari pelan mitigasi “SMART Tunnel” bagi mengelak banjir besar berlaku di tengah-tengah bandaraya Kuala Lumpur.

Empangan itu memang tidak akan penuh danmempunyai satu paras yang perlu dikekalkan, untuk menahan air yang melimpah dari sungai semasa hujan.Kalau lepaskan air pada hari hujan, maka akan menyebabkan banjir lebih besarlah!

Dan air yang melebihi paras yang sepatutnya akan dilepaskan, khususnya di hari bercuaca panas. Itu pun tak tahu ke?

Paling utama, Azmin serang SYABAS! Tapi, tahukah dia bahawa Khalid “Gagap” meletakkan wakilnya di dalam Lembaga Pengarah SYABAS?

Maksudnya, Kerajaan Pakatan Haram Selangor adalah sebahagian dari SYABAS..! Terang-terang boleh dilihat Kerajaan Negeri Selangor memegang 30% saham SYABAS melalui Kumpulan Darul Ehsan Berhad dan Kumpulan Perangsang Selangor Berhad.

Jadi, dengan wujudnya dua orang wakil Khalid sebagai “boss” dalam SYABAS, takkanlah wakil-wakil Pakatan Haram itu tak boleh buat apa-apa? Lainlah kalau mereka “makan elaun buta” tak buat kerja! Lepas tu nak salahkan Kerajaan Pusat pulak?

Lain kali kalau nak cakap pasal krisis air di Selangor, Azmin patut pergi sekolah dulu sebelum berhujah. Kalau dah dapat fakta, barulah bercakap.

Dalam hal ini, rasanya Khalid lebih tahu apa yang dia cakap walaupun dia “bodoh” dan “gagap”berbanding Azmin yang memang tak tahu apa-apa tapi nak cakap juga!



25 thoughts on “Bila “MB Selangor No.2” Menyalak Soal Krisis Air…

  • November 1, 2012 at 1:18 pm
    Permalink

    dia pun nak tunjuk pandai padahal dia tak tau apa pun pasal air. anwar yg dikatakan hebat pun tak ada penyelesaian utk isu air ni.

    Reply
    • November 1, 2012 at 2:32 pm
      Permalink

      Hebat macamana orang yang bernama Anwar?
      Sekadar hebat berpidato dan putar pelit, tidak dapat membantu rakyat.

      Untuk rakyat sejahtera didalam negara yang terus membangun maju, apa yang sebenarnya kita perlu?.

      Negara perlukan pemimpin berwawasan, berpandangan jauh , dinamik dan berinspirasi dengan idea2 baru yang tidak pernah surut, tidak kering kontang dan tidak gersang. Seorang yang bekerja tanpa tahu lelah dan penat.

      Kita tidak perlu politikus yang menyalak lebih dari anjing. Bila berdepan dengan masaalah didesak rakyat cabut lari lebih deras mengalah tikus.

      Itu lah pemimpin Pakatan yang telah memimpin Selangor kearah mundur dengan jayanya.

      Reply
      • November 4, 2012 at 2:55 pm
        Permalink

        Begitulah yang ramainya pemimpin2 madani di zaman skang ni..bercakap lebih….bekerja kurang…bila tak boleh selesai isu…jawapannya…diajak berdebat…bukan dicari jalan penyelesaian…setakat berdebat, bercakap…bekerja tidak…keretapi pun kalau tak start enjin…duduk jer lah diam di situ tak gerak2…sudah terbukti…actions speak louder than words…dari segi psikologi personaliti juga…didapati ramai orang yang suka bercakap ini…lebih pada bercakap dan mengarah/mengomen sahaja….tetapi kualiti kerja memang kurang…kerana kalau ikut logik pun…orang kuat kerja…tak der masa pun nak bercakap jer…

        Reply
  • November 1, 2012 at 1:45 pm
    Permalink

    Mamat Perasan MB No:2 nie yg dia tahu Air Dalam Tandas dia tak kering kira dah OK bg dia…sebab senang nak cuci lopeh makan AIS Krim…kah..kah..kah…Tang tuuu dia memang PAKAR Bro…

    Reply
    • November 1, 2012 at 2:01 pm
      Permalink

      bro tumpang ketawa….
      hehehehahahakahkahkah adoihaiiiiiii.

      Reply
  • November 1, 2012 at 2:59 pm
    Permalink

    umno tengah jeles..awat tak nak discuss isu Dolomite kat Batu caves tu lagi???

    Reply
    • November 1, 2012 at 3:43 pm
      Permalink

      aduhai, belum PRU dah kalah!! hehe…nasib kau lah PKR, nak buat camaner, silap sendiri. Kaji selidik terakhir (Okt 2012) menunjukkan PKR bakal tinggal kenangan di Selangor walaupun UMNO hanya dapat menguasai DUN selangor dengan kelebihan kerusi paling sikit dalam sejarah. Ayuh kawan kawan, masa untuk memantau DAP pulak.

      Reply
    • November 1, 2012 at 3:51 pm
      Permalink

      Macha… sini mamak kopi pes satu lagi crita… ini kali crita ada sangkut sikit sikit pasal duit sedekah Michael Chia sama UMNGOK( boleh disyaki)… kalu dulu itu kondo sharizat mau bikin simpan lembu.. ini kali mesti mentli jawab ini kereta mau ganti kereta lumbu…kah..kah

      KUALA LUMPUR 1 November: Anak Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz menikmati manfaat terus dari Michael Chia, ahli perniagaan yang terbabit dalam skandal RM40 juta untuk Umno Sabah.

      Dedah Pengarah Strategi KEADILAN, Rafizi Ramli pada sidang medianya di Parlimen hari ini, Nedim Nazri menggunakan kenderaan mewah jenis Hummer berwarna hitam dengan nombor pendaftaran WNX 9776 milik Chia.

      “Kenderaan itu berharga RM459,000…hak miliknya boleh disahkan melalui carian saman di laman MyEG.

      “Saman bernombor 1100105197 bertarikh 1 April 2011 mengesahkan ia milik Michael Chia atau Chia 0tien Woh (670406-12-5261),” jelas Rafizi.

      Reply
      • November 1, 2012 at 6:46 pm
        Permalink

        aku rasa kau ni ada masalah otak yang sangat kronik . Cari lah jalan pergi berubat bukannya buat posting yang ntah apa2 kat sini …Aku bukannya apa ….takut ko rogol emak sendiri jer neutron !!!! tak sanggup aku dengarnya

        Reply
        • November 2, 2012 at 12:04 am
          Permalink

          PARIA Pakatan Haram ni pointless, dia masuk pun sekadar ‘sampah’ nk bg nmpak MYKMU ni ramai dgn cai2 PR.. aku jrg hujah dgn si mental disorder ni.. biar dia mabuk masuk longkang.. mcm minum TODI je posting!

          Reply
          • November 2, 2012 at 12:10 am
            Permalink

            Hahaha.. carian palsu..

            yg peliknya Azsimin ‘kekasih’ GAYTUA tu pakai FERRARI.. FERRARI tu nama siapa? Jet FALCON GAYTUA naik tu nama sape plak?

            Modus operandi yg samakan GAYTUA tu pakai, then kantoi disebbkan ank Nazri?

          • November 2, 2012 at 8:17 pm
            Permalink

            Asal usul dai dari Bhopal India, tempat di mana berlakunya inciden kebocoran gas union carbide plant….so nampak tak kaitan dengan cara dia berfikir…..??

      • November 2, 2012 at 6:58 am
        Permalink

        NAZRI NAFI DAKWAAN RAFIZI <<< RAFIZI PENIPU!!

        KUALA LUMPUR 1 Nov. – Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz menafikan dakwaan Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Rafizi Ramli kononnya beliau mempunyai kepentingan dengan ahli perniagaan balak, Michael Chia.

        Menurut Mohamed Nazri, jawapan bertulisnya kepada Ahli Parlimen Batu, Tian Chua berhubung siasatan kes Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Musa Aman dan Chia di Dewan Rakyat pada 11 Oktober lalu disediakan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

        Beliau turut menegaskan tidak mempunyai sebarang pengaruh terhadap SPRM atau kuasa untuk mengarahkan suruhanjaya itu menggugurkan mana-mana kes.

        "Saya memberi jawapan di Dewan Rakyat sebagai menteri yang bertanggungjawab kerana itu adalah sebahagian daripada tugas saya.

        "Penjelasan tentang tindakan Suruhanjaya Bebas Menentang Rasuah Hong Kong (ICAC) terhadap siasatan kes Chia juga bukan datang daripada saya, sebaliknya dari Jabatan Peguam Negara," katanya kepada pemberita ketika diminta mengulas dakwaan Rafizi itu di lobi Parlimen hari ini.

        Dalam jawapan bertulis tersebut, Mohamed Nazri menjelaskan, Jabatan Peguam Negara memutuskan tiada elemen perbuatan rasuah dibuktikan terhadap Musa berkenaan dana Chia selepas meneliti keterangan SPRM dan ICAC juga tidak mengambil tindakan lanjut.

        Terdahulu, dalam sidang akhbar di lobi Parlimen hari ini, Rafizi mendakwa mempunyai bukti bagi mengaitkan hubungan anak Mohamed Nazri, Nedim dengan Chia.

        Rafizi mendakwa, pemandu peribadi keluarga Nedim dikesan menggunakan kenderaan mewah dipercayai milik Chia.

        Berhubung dakwaan tersebut, Mohamed Nazri memberitahu, hanya Nedim yang boleh menjawab segala persoalan yang dibangkitkan oleh Rafizi.

        "Sekiranya ada tuduhan, Rafizi sepatutnya membuat laporan kepada pihak polis atau SPRM. Mengapa adakan sidang akhbar? Maknanya, dia mencari publisiti murahan," ujarnya.

        Reply
  • November 1, 2012 at 9:01 pm
    Permalink

    Kalau SYABAS tak mampu urus air s’gor, serah pada K’jaan negeri. Kita tahu lah siapa CEO SYABAS dalam UMNO.

    Reply
    • November 2, 2012 at 12:03 am
      Permalink

      UMNO org Islam, sujud pd Allah. hang mau Kafir DAP ke yg urus? Kotor punya hati.. Islam hang ni penuh kepalsuan!

      Reply
      • November 2, 2012 at 8:18 pm
        Permalink

        Dia tak kesah siapa urus…hatta yahudi sekali pun, janji jangan kerajaan melayu.

        Reply
      • November 4, 2012 at 1:42 am
        Permalink

        Bro..kalau dah berstatus Penganut PR dan Anak Haram Jadah sibujuk ni bolih jadi cemeleon mcm siGayTua tuu. kejap di jadi ustaz ..kejap dia bolih jadi Penjilat DAPigs….tak heran lahhhh

        Reply
  • November 2, 2012 at 12:32 am
    Permalink

    KEANGKUHAN BODYGUARD BAKAL PIII EMM (ANUGAY) DICERITAKAN OLEH PENGAWAL KESELAMATAN LAKE CLUB KL (Sumber :http://mybloghub.my/)

    Sedikit maklumat tentang perbulan insiden tersebut: Tarikh kejadian : 9.okt. 2012. Jam 12pm.

    Pengawal Keselamatan Lake Club : Maaf encik, sila alihkan kenderaan ke tingkat bawah. Tidak dibenarkan park kenderaan disini.

    Bodyguard Anwar Ibrahim: Kau siapa nak halang kereta ni park kat sini? Kenapa tak boleh parking disini?

    Pengawal Keselamatan Lake Club: Maaf encik, semua kenderaan hendaklan diletakkan di tempat letak kereta dibawah. Parking untuk Dato Seri Anwar Ibrahim juga telah tersedia.

    Bodyguard Anwar Ibrahim: Aku nampak hari tu dua 3 buah kenderaan parking atas ni boleh pulak?

    Pengawal Keselamatan Lake Club: Maaf encik, kenderaan yang dibenarkan meletakkan kenderaan disini hanyalah kepada 3 buah kenderaan sahaja. YDP Agong, Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri.

    Bodyguard Anwar Ibrahim: Apa ingat Perdana Menteri tu besar sangat ke? Ehhh Dato Seri Anwar Ibrahim Ketua Pembangkang, taraf dia sama dengan Perdana Menteri. Tunggulah nanti kami take over Goverment masa itu baru kau orang melutut depan kami.

    Pengawal Keselamatan Lake Club: Maaf encik, saya menjalankan tugas mengikut arahan dari pihak atasan Lake Club. Ketua Pembangkang, Menteri, Timbalan Menteri, YB, Dato, Tan Sri semua meletakkan kenderaan dibawah. Jika encik tidak berpuas hati boleh maklumkan kepada pihak pengurusan Lake Club.

    Bodyguard Anwar Ibrahim: Kau ni banyak cakap pulak, aku tunggu kau dekat luar sekarang nak tengok hebat setakat mana kau ni.

    Bodyguard Anwar Ibrahim dan pemandu kenderaan beredar dan tidak memakir kenderaan dibawah tempat meletakkan kenderaan Lake Club sebaliknya menunggu diluar pintu masuk Lake Club. Pengawal Keselamatan Lake Club yang dicabar oleh Bodyguard Anwar Ibrahim pula beredar dan tidak melayan karenah gila Bodyguard Anwar Ibrahim yang mengajak untuk bergaduh diluar.

    Insiden ini merupakan satu lagi bukti jelas kepada kita semua bahawa mereka yang berada didalam Pakatan Pembangkang terutama PKR cukup biadap dan kurang ajar walaupun belum menjadi kerajaan. Bayangkan jika mereka menjadi kerajaan apakah rakyat akan hidup dengan aman?

    Reply
    • November 2, 2012 at 10:06 am
      Permalink

      Aiyoo enci bodyguard..jgn itu macam la… lu jgn jadi samseng… worang tegur..terima la…jgn ikut perangai anak mentli UMNGOK sama bodygurd pukul itu jga gate…

      Reply
      • November 4, 2012 at 1:43 am
        Permalink

        ko nak ganti siMoooooo ker…bodoh mcm Lembu

        Reply
  • November 2, 2012 at 1:43 am
    Permalink

    bukan sekadar ada pupet kerajaan negeri selangor dalam syabas, bahkan kerajaan selangor juga memiliki saham dalam syabas. Kerana dah termalu amat sangat serta tindakan sembrono disebabkan mereka gagal merebut projek langat 2 maka terpaksalah mereka terus menipu. Lambat laun majoriti rakyat akan tahu dan sedar permainan politik pkr yang hanya pandai berjanji tapi payah untuk menepati.

    Reply
  • November 2, 2012 at 7:57 am
    Permalink

    azmin punya air pun dah masuk mulut orang..ada hati nak citer pasal air..air dia pun selalu tertunggak..last last bagi kat orang lain..bini sendiri pun bagi kat orang..hahahhah

    Reply
    • November 2, 2012 at 8:39 am
      Permalink

      berat…berat…malapetaka sunggoh

      Reply
  • November 2, 2012 at 11:04 am
    Permalink

    Pengurusan air nak serah kepada kerajaan negeri…nak jadi saperti Kelantan ke bujuk..kah kah kah..

    Reply
    • November 4, 2012 at 1:46 am
      Permalink

      Penganut Pr ni bukan dok kelantan…apa dia kisah masaalah org disana, dia tahu pok pek..pok..pek dln forun ni…dia lupa apa yg dia nikmati selama ni dan dia rasa dari usaha PAs/PKR?DAPigs……bkn kerajaan yg sedia ada…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *