Jet Peribadi: Kemewahan Yang Anwar Tidak Mahu Rakyat Tahu

Share


KALAU ikut ironi, Anwar Ibrahim sekarang hanya kurang 1 jenis pengangkutan awam yang belum berada dalam pemilikannya, iaitu kapal laut dan yang seumpama dengannya.  Lain dari itu, semua jenis sudah ada, bas, treler, kereta, 4WD dan terbaru, jet peribadi.

Itupun rasanya, akan datang dapat jugalah kita lihat kapal dengan muka Anwar padanya, dilihat dari jumlah sumbangan dana yahudi kepada NGO-NGO haram yang ada kaitan dengan Anwar dan Pakatan Rakyat seperti SUARAM, IKD dan Bersih (sekadar menyebut beberapa).  Dana yang khabarnya sudah mencecah nilai jutaan ringgit kalau dihimpunkan semua sekali.

Alasannya nanti, senang Anwar dan rombongannya nak melawat pulau-pulau di negara ini untuk berkempen memenangkan Pakatan Rakyat dalam pilihanraya umum akan datang.  Hakikatnya, Pakatan Rakyat tak daftar pun.

Mewah tak mewah Anwar tu ya.

Tapi hari ini penulis lebih minat nak cerita soal jet peribadi itu dulu sebab gambar Anwar dalam jet itu dah ada depan mata, kapal belum lagi, dah ada besok kita ceritalah.

Rasanya takat duit-duit kumpul dari tin milo ni mungkin tak seberapa sangat nilainya, cukup-cukup nak bayar upah penceramah sajalah kot.  Itupun tak boleh nak kata juga sebab Bendahari PAS, Dr. Mohd Hatta Ramli juga digambarkan bersama-sama dalam jet peribadi tersebut.

Kita tak mahulah berspekulasi kenapa dalam ramai-ramai pemimpin PAS yang ada, Bendahari PAS sahaja yang diberi penghormatan untuk naik pesawat mewah tersebut. 

Terserah kepada semua orang untuk menilainya macam mana sebab yakinlah, lepas kecoh-kecoh ni, tak siapa di antara pemimpin yang terlibat nak buka mulut pasal isu ini lagi dah.

Tapi apa pun macai PAS yang bodoh-bodoh menghulurkan ‘derma jihad’ dalam tin milo di ceramah-ceramah, boleh berbangga sedikit sebanyak sebab wang derma macai semua sudah mampu menyewa jet peribadi yang di datangkan khas dari Amerika Syarikat sana untuk bawa Anwar dan juak-juaknya berjalan ke Sabah, Sarawak dan Labuan.

Diri sendiri ada yang tak mampu nak naik kapal terbang sekalipun, apatah lagi jet peribadi tapi sebab bodoh punya pasal, orang lain yang merasa kenikmatan dari ‘derma jihad’ yamg macai semua hulurkan.

Walaupun Tien Chua dipetik NST hari ini sebagai berkata “The private jet in which Anwar had flown last week was ‘quite cheap’ to charter” (Jet peribadi yang digunakan Anwar untuk terbang minggu lepas adalah ‘agak murah’ untuk disewa), itu tidak mengurangkan kemarahan rakyat Malaysia yang rata-rata sakit hati dengan sikap hipkorasi Anwar dan juak-juaknya.

Jet peribadi tu, berapa murah yang kita cakapkan sekarang  ni?  RM 1 juta atau RM 2 juta, berapa murah?  Ingat ya, jet itu disewa dari sebuah syarikat di New York sana dan berada di Malaysia beberapa hari untuk mengangkut Anwar dan rombongannya.

Jadi berapa murahkah yang dimaksudkan?  Yang pasti bukan RM 1000 ke bawah punya nilai.

Oh ya, sebelum terlupa, soal Anwar menyewa jet peribadi ‘murah’ ini tidak ada kaitan dengan sesiapa ya, sebab tidak ada gambar.  Jadi gebang banyak-banyak pun menuduh orang sana, menuduh orang sini pun guna jet peribadi, tidak ada gunanya sebab tidak ada bukti.

Sedangkan yang jet peribadi ‘murah’ yang kita cakapkan sekarang ini, ada bukti, ada gambar, dipostkan pulak di Twitter pemimpin PKR sendiri, bukan pandai-pandai buat cerita.



47 thoughts on “Jet Peribadi: Kemewahan Yang Anwar Tidak Mahu Rakyat Tahu

  • September 24, 2012 at 12:56 pm
    Permalink

    Puak ini akan pasti rasa begitu marah kerana issue ini segaja diperbesarkan. Mereka akan kata puak Umno busuk hati, dengki, jeles, serta berbagai lagi.

    Mereka lupa yang sebelum ini mereka sentiasa publish berapa harga jam tangan yang siteri PM pakai, berapa harga kasut, handbag malah segala galanya.

    Sifat mereka sentiasa ialah, mereka buat tak apa orang lain buat tak boleh.

    Reply
    • September 24, 2012 at 1:30 pm
      Permalink

      ini semua salah umno…hehe

      Reply
  • September 24, 2012 at 2:21 pm
    Permalink

    Syukur lah wang derma kami tu dapat sampai juga ke tangan bendahari Pas. Boleh lah buat belanja ke “Jalan Allah” bersama saudara Tian Chua dan Bonda Zuraidah. Nanti kalau kapalterbang tu terhempas, tunggu kami di pintu syurga…

    Reply
  • September 24, 2012 at 2:25 pm
    Permalink

    kunun nak menipu rakyat cakap penasihat RM1 kunun. sekali naik jet peribadi! bodo penyokong pembangkang ditipu hidup2 oleh anugerah tuhan ni!

    Reply
  • September 24, 2012 at 3:29 pm
    Permalink

    Belum apa2 lagi sudah biasakan diri dengan kemewahan, pemimpin mcm ni kah yg rakyat kena pilih? Apa akan jd bila berkuasa, kekayaan depan mata bertembung dgn sifat dirinya yg mahukan kemewahan, kepuasan, bolehkan dia tk RASUAH? Apa jaminannya?

    Chartered personal jet mcm ni bukan mcm kita sewa bas mewah dua tingkat, boleh mencecah puluhan ribu bg satu flight. Untuk apa? Siapakan Anwar dn konco2nya yg perlu sgt bergegas ke sana kemari dgn jet mewah?

    Lainlah kalau sudah jadi pemimpin negara, tugas rasmi. Jet kerajaan ada rekod dan dokumen bukan boleh sesuka hati belasah mcm ni.

    Reply
    • September 25, 2012 at 6:02 pm
      Permalink

      Mana tak puluhan ribu nya brader….kos nya semua termasuk, insurance, tax, rent dekat airport, nak landing pun kena minta permission..nak masuk ke ruang udara pun kena minta permission…tu semua makan duit tuu…bukan main fly2 and landing2 jer..tu pun kena bayar belum masuk minyak lagi…ish serba serbi kena bayar..kalau beli tiket VIP MAS pun baru berapa…cuba kira kos pergi balik dah berapa…

      Reply
      • September 25, 2012 at 6:03 pm
        Permalink

        Oh ya..upah pilot ngan cabin crew lagi…

        Reply
        • September 26, 2012 at 6:18 pm
          Permalink

          Kabin krew free. Mak Lampir volunteer.

          Reply
  • September 24, 2012 at 3:32 pm
    Permalink

    Bila tu jer DSAI, apa dia ada guna duit org umno ka??? Ada masalah??

    Korang ingat, Pemimpin umno selalu naik private jet…duit sapa tu? Itu bukan duit ahli parti..

    Ingat kes Zahid Hamidid gi Mekah (punya la jauh) naik private jet, dan jet itu adalah hasil sumbangan salah sebuah company yg tengah tender projek kat kementerian pertahan. Itu dah conflict of Interest, ada umno siasat???

    Reply
    • September 24, 2012 at 3:36 pm
      Permalink

      Masalahnya mm…kalau umno buat macam tu salah…kalau pakatan haram tu buat jadi yak salah plak….kita duk tanya…kalau sponser..siapa yg sponser?…kalau guna duit..duit siapa?….adakah rompak duit rakyat melalui talam, sakau duit beli 50 lori sampah second, duit pasir…atau sakau duit yayasan selangor…rakyat nak tahu…salah ke rakyat nak tahu?..

      Reply
      • September 26, 2012 at 8:31 pm
        Permalink

        Kalau bab anwar dan pemimpin PR, rakyat x bleh ambil tahu… Redha jelahhh!!,! Kalau pemimpin BN, bukan main lagi ko heboh ya mm? Jembalangbtanah sungguh mu nih!!,

        Reply
    • September 24, 2012 at 3:43 pm
      Permalink

      moooo…hang ada buat report kat MACC ke moooo ? bila hang buat report jangan lupa bagi buktinya sekali, at least macam pic kat atas tu ke, verbal testimony dari pilot tu ke…cepat moooo pi buat report.

      Reply
      • September 24, 2012 at 4:14 pm
        Permalink

        tu la psl. kuman seberang laut nampak, gajah depan mata tak nampak.

        apa bukti zahid pi situ naik jet pakai company tender project? berbanding di atas yg terang2 diorang sendiri dedahkan?

        speaking of which, nik aziz sendiri mengaku sering ditaja pi haji oleh syarikat2 yg dapat tender dgn kerajaan kelantan. so apa hukumnya?

        Reply
        • September 24, 2012 at 5:11 pm
          Permalink

          ooooo…hukumnya harus ! itu sedekah tak salah menerima sedekah, zaman nabi pun ramai sahabat yang bersedekah untuk perjuangan Islam…hehe

          Reply
          • September 24, 2012 at 6:07 pm
            Permalink

            senang je kalau nk tlg jwb bg puak2 PISPUPAS tu… kalao UMNO buat itu salah, haram, tp kalo Pok Nik atau sekutu2nya buat itu ‘berkat’, ‘sedekah’, apa2 lg je la yg bagus2.. looser stail..

      • September 24, 2012 at 5:19 pm
        Permalink

        Politik tepi longkang Pakatan Haram.. i tuduh u..then u tuduh i.. i buat mcm u sbb i pun mcm u.. hahah..
        so what for PR wujud? useless, baik mamposkan je kalau jsut nk copy cat UMNO BN.

        Tp UMNO BN jd pemerintah naik jet itu lumrah sbb sesiapa jd pemerintah negara akan dptlah keistimewaan. Yg peliknye belum perintah, rakyat diperah dgn derma itu ini, nk lebuh raya pun kena mintak derma tiba2 celah2 ‘miskin’ tu boleh naik jet peribadi? boleh beli bas harga berjuta? boleh pasang Trailer?

        Agak2nya budak PASTi yg hingus xkering lg tu pun boleh hairan..

        Reply
    • September 24, 2012 at 4:54 pm
      Permalink

      Zahid Hamidi mengaku pergi Mekah “tumpang” jet peribadi rakannya. Itu pasti, tapi tuduhan mengatakan jet itu sumbangan salah sebuah company yang tengah tender projek Kementah, itu fitnah.

      Kes2 sebegini kenapa pulak UMNO nak siasat. Tak puas hati pegi report polis je la. Kalau dapat dibuktikan jet tersebut disumbang oleh penender dan dijatuhkan hukuman oleh mahkamah maka UMNO akan mengambil tindakan bro. UMNO bukan polis dan UMNO bukan mahkamah.

      Korang ni kalau pasal tokok tambah cerita cukup handal.

      Reply
      • September 24, 2012 at 6:00 pm
        Permalink

        SOKONG 100%! Its clear!

        Reply
    • September 25, 2012 at 9:59 pm
      Permalink

      Apo punya bangang boghok seko ni. Tak kan kes ni UMNO nak siasat apo kuaso UMNO..? UMNO ada la pertubuhan politik di daftar di bawah Akta Pertubuhan,bukannyo ajensi penguatkuasaan macam SPRM,PDRM dll yang ado kuaso menyiasat,menggeledah,menangkap & mendakwa.

      Tu la bangang namo ek oghang nak becakap ikau pun nak becakap tapi tak ado fakta semua nyo main AUTA joo…!!!

      Reply
      • September 26, 2012 at 1:36 pm
        Permalink

        Kita mintak PM siasat boleh?
        Sebab dia orang paling berkuasa, setakat jabatan k’jaan seperti kata Nazri Aziz dulu masa kena siasat. “KITA YG. BAYAR GAJI MEREKA”. Begitulah sombongnya menteri UMNO.

        Reply
        • September 26, 2012 at 6:20 pm
          Permalink

          PM x blh siasat bro. Nnt dituduh menyalahguna kuasa pulak. Sia2 Najib kena penjara sebab salahguana kuasa.

          Reply
  • September 24, 2012 at 3:33 pm
    Permalink

    Dlm utusan hari ni..terpampang gambar Tang Seng Giaw pemimpin DAP sekali…patutlah Nik Aziz jadi setan bisu, Karpal jadi iblis bisu.

    Reply
    • September 24, 2012 at 4:48 pm
      Permalink

      Nik ajis dan Karpal diajak sekali sebenarnya naik kapal terbang. Tapi nik ajis beri alasan dia ada hal lain, karpal beri alasan dia kurang selesa fly dlm private jet kerana gayat, laju sangat.

      Sebenarnya nik Ajis takut jet itu jatuh terhempas dalam south china sea. SCS banyak jerong. Karpal pun sama. Mereka tahu siapa Anwar. Anwar jenis orang yang kalau nak menipu dia kan pastikan orang yang dia tipu itu tahu yang dia kena tipu. Jenis Anwar tak sorok benda macam ini. Anwar cuma sorok jam omega dia saja dan sorok air dia dari belakang saiful.

      Anwar mungkin sudah plan jet crash. Dia sebagai mastermind sudah pakai jacket keselamatan siap2 utk landing dalam laut.

      Reply
    • September 25, 2012 at 12:09 am
      Permalink

      hahaha apa lg Hardy bini dua nak kate.. DAP cengkap kuat didlm hati Anuwar..

      Reply
  • September 24, 2012 at 4:45 pm
    Permalink

    Sewa dari New York? Mak aihh… jauhnya. Kat Malaysia ni takde khidmat sewa private jet ke? Mustahil takde. Atau duit sewa private jet ni ditaja oleh orang2 tertentu di New York.

    Logik akal, kalau pakai duit sendiri buat apa pegi sewa jauh2 tu. Kat Singapore ada, Indonesia ada dan Thailand pun ada. Yang pasti ada Yahudi di New York yang sponsor.

    Reply
    • September 25, 2012 at 6:09 pm
      Permalink

      Tak berani lah sewa yang cekai2 dari Malaysia ni..kang terhempas plak….Umno yang kena tuduh tak pasala2…:)

      Reply
  • September 24, 2012 at 4:47 pm
    Permalink

    Kawan tuh dok berangan-angan nak ada jet pribadi pesen lagu tuhh dah lama dah.88 kali mimpi 22 kali mamai, lagi pun mestilah nak tunjuk kat “penyokong,penjilat dia” hahahah tengok nih laaaa baru ada gaya seorang PM hahahah…

    Lantak pi laaa Nuar, ngko nak naik unta kaaa, jet tebuan kaaa, gajah kaaa mau pun kapai selam sekali pun, cuma satu saja yang dia sampai waktu nih tak boleh nak tunjukkan yang aslinya “JAM OMEGA” hahaa yang tuhhh dia tak boleh nak cari ganti…kannn kanaaann..Lagi kesian, nik ajis, tok guru alim ulamak Pas yang tak dak tempat langsung dalam JET ANWAR …yang ada tempat yang sanggup cium bau-bauan dia saja hahahaah

    Reply
    • September 24, 2012 at 5:12 pm
      Permalink

      Nik ajis dh tua kot, x mampu lagi nk naik jet… Hehehehee

      Reply
      • September 24, 2012 at 5:20 pm
        Permalink

        Punoh lah kalao org tua tu pn ‘gagah’ nk naik jet ni… man ank lipat serban nnti? mana nk boleh kutip derma byk2 wktu ceramah nnt.. kantoiii lahh!

        Reply
  • September 24, 2012 at 6:17 pm
    Permalink

    Anuwar guna jet ni nk pancing MP2 Borneo supaya lebih yakin dia boleh bagi billion RM utk kasi MP lompat ke PR.. politik lorong belakang Nuar

    Reply
    • September 25, 2012 at 9:15 pm
      Permalink

      Pusing2 nampaknya main belakang jugak yang deme pilih…

      Reply
      • September 26, 2012 at 1:31 pm
        Permalink

        bro… takkan hang pun sama kot.

        Reply
        • September 26, 2012 at 2:07 pm
          Permalink

          Maafler…hamba memang tak boleh tolerate apa2 yang diluar tabiei…takder tolak ansur…

          Reply
          • September 27, 2012 at 10:10 am
            Permalink

            kah..kah… SETAN nak menyerupai manusia alim… kalau dah dijanjikan NERAKA.. macha ni golongan Madey cakap SETAN mudah dikenali… tak payah nak menyerupai orang alim hanya kerana nick Hamba Ar RAhman

        • September 26, 2012 at 8:39 pm
          Permalink

          Ish kenapa ckp camtu? Dia tu idola dan pakarvrujuk bagi bujuk tu!!! Ko jgn tak tau….

          Reply
  • September 24, 2012 at 6:19 pm
    Permalink

    Bercucur airmata rakyat tengok pemimpin Pakatan dan DAP sangat bergembira , tersenyum lebar , bangga diri di dalam jet mewah … Selama ni mereka bercerita mengenai pendirtaan rakyat hanya satu lakonan sahaja … habislah rakyat lepas ni nanti kalau orang macam ni berkuasa .

    Reply
    • September 25, 2012 at 9:20 pm
      Permalink

      Bang Nuar ni kalau betul2 jadi PM tak tahulah loghat nya tahap mana…belum sebelum pun dah mengaku anugerah tuhan…Muhammad rasulullah s.a.w dulu pun tak pernah mengaku anugerah tuhan…tapi mengaku pesuruh Allah saja yang menyampaikan risalah Islam…Ngeri bila cuba dibayang2 kan….

      Reply
  • September 24, 2012 at 6:52 pm
    Permalink

    Anwar dh di tabalkan jdi sultan, tgk aje waktu hari Merdaka di Selangor, siapa VVIP tentu la DSAI,,,sultan dah of record..

    Reply
  • September 24, 2012 at 6:58 pm
    Permalink

    1. Peliwat paling kaya – Anwar
    2. Penzina paling kaya – Anwar
    3. Bekas banduan paling kaya – Anwar
    4. Ahli parlimen paling Kaya – Anwar
    5. Penasihat ekonomi RM1 paling kaya – Anwar
    6 – Perusuh paling kaya – Anwar
    7. Ketua Pembangang paling kaya – Anwar
    8- Pesakit HIV & tulang belakang paling kaya – Anwar
    9- Mantan TPM paling kaya – Anwar

    Thank you Mr soros…

    Reply
    • September 24, 2012 at 8:45 pm
      Permalink

      Tahniah pacacai pacacai Pakatan Haram.

      Reply
      • September 25, 2012 at 12:08 am
        Permalink

        meleleh jua air mata pencacai2 totoknya di Ceruk Tok Kun, di Permatang Pauh, masjid2 di kawasan itu yg memuja2nya.. hahaha.. Tahniah2 buat org2 yg jahil..

        Reply
    • September 25, 2012 at 5:56 pm
      Permalink

      Erm…syukur kepada Allah diberikan kekayaan demi kekayaan…murah rezeki dia…aku tak cemburu sedikit pun…
      Tapi aku musykil pulak…moral paling miskin agak2 siapa pulak tu yer…

      Reply
  • September 24, 2012 at 11:28 pm
    Permalink

    pakai private barulah cepat sikit ke putrajaya

    Reply
    • September 25, 2012 at 12:12 am
      Permalink

      dia tgh rehearsal utk jd Pii Emmm Malaya.. gayat kot naik jet..

      Reply
  • September 25, 2012 at 5:31 pm
    Permalink

    bu ah rit kawan baik sendiri pun boleh sewa takkan jet peribadi tak boleh sewa kot, suka hati dia lah. Yahudi dan gay kan bapak angkat dia. Munafik totok PAS kan pengikut setia dia. Persatuan gay dan lesbilan serta munafik menyokong penuh abang Nuwaq.

    Reply
  • September 27, 2012 at 10:06 am
    Permalink

    Sambil jaga kaunter kedai, MAmak masuk suma blog baca crita… tapi ini satu crita mamak jumpa cantik punya mamak kasi kopi pes kasi SETAN SETAN AMENO baca..

    “Isu mengenai sebuah jet yang dikatakan sebagai ‘Jet Peribadi Anwar’ ini telah mula dijadikan isu pada 23 September 2012 yang lalu iaitu pada hari Ahad setelah Tian Chua menyebarkan beberapa keping gambar Anwar dan beberapa pemimpin Pakatan Rakyat sedang berada di dalam jet tersebut.

    suratan atau kebetulan.. hanya Allah yang maha mengatahui..

    Satu tahun yang lalu, pada tarikh yang sama iaitu 23 September 2011, ‘T’ Jet yang dinaiki oleh Anwar Ibrahim dan rombongannya itu juga telah menerbangkan seorang Menteri dari UMNO.

    Dalam penerbangan dari Subang ke Alor Setar itu Menteri dari UMNO telah diiringi oleh beberapa orang gadis jelita.

    Mereka telah diterbangkan oleh ‘T’ Jets (Dassault Falcon N990BB) yang dikenali sebagai “Jet mewah Peribadi Anwar” oleh pencacai-pencacai UMNO kiniGadis-gads jelita itu telah diterbangkan secara eksklusiff bersama Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Jamil Khir Baharom bagi pengambaran program reality TV ‘Solehah’.

    Dimana Jamil Khir yang juga Menteri Agama akan merasmikan pelancaran program reality TV tersebut pada sebelah malamnya di Alor Setar””

    kah..kah… SETAN SETAN AMENO musti siok punya lepas ni dapat fitnah Mentli Ugama pulak…kah..kah..

    Reply

Leave a Reply to selamber Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *