Kutip Derma Untuk Biaya Anwar Dan Rombongan Naik Jet Ke Borneo?

Share


Sungguh saya terkejut bila mendapat tahu tentang Anwar Ibrahim, Tian Chua, Zuraidah Kamaruddin dan beberapa pemimpin Pakatan Haram yang lain terbang ke Labuan dan Kota Kinabalu dari terminal Subang untuk satu majlis mereka di sana.

Menakjubkan minda saya, mereka ke sana menggunakan jet peribadi eksekutif yang kelihatan begitu eksklusif bergaya! Sudah tentu mahal harga penerbangan mereka itu, bukan?

Bukan calang-calang untuk mampu menaiki sebuah jet eksekutif sebegitu. Rasanya kalau golongan berpendapatan sederhana sudah tentu tidak mampu untuk menaiki pesawat semewah itu. Yang miskin tak payah cakaplah, tengok di tepi lapangan terbang sajalah…

Saya benar-benar berkerut dahi melihat senyuman Anwar di atas pesawat tersebut, mungkin juga dia ketawa di dalam hati melihat beberapa orang kanannya yang kelihatan seperti “jakun” yang tidak pernah naik jet sepanjang hayat mereka.

Apatah lagi melihat Zuraidah “Mak Lampir” yang tersengih-sengih macam kerang busuk di atas jet itu dan mungkin gambar tersebut akan disimpan sebagai kenangan terindah seumur hidupnya. Harap-harap dia tidak jaja gambarnya itu ke hulu ke hilir di Parlimen Ampang nanti!

Saya tertanya-tanya, dari mana Anwar dapat wang untuk menyewa sebuah jet eksekutif untuk terbang ke Labuan dan kemudiaannya ke Kota Kinabalu?

Sebelum itu, biarlah saya berbaik sangka terlebih dahulu terhadap segerombolan pemimpin pembangkang ini…

Mungkin Anwar dan gerombolannya ini ditaja oleh seorang ahli perniagaan yang kaya raya dan memiliki rangkaian perniagaan yang bernilai berbilion ringgit. Kalau benar, siapakah ahli perniagaan tersebut? Boleh nyatakan?

Atau mungkin juga penerbangan Anwar dan rombongan “cik kiah”nya itu ditaja sepenuhnya oleh syarikat pemilik jet eksekutif berkenaan. Mungkin kebetulan tiada penyewa, maka sebagai penyokong tegar Anwar, dia menaja penerbangan tersebut secara percuma. Tapi siapa dia?

Saya tertanya-tanya begini memandangkan Anwar selama ini membayangkan bahawa dia begitu telus tidak merompak wang kerajaan ketika di dalam kerajaan dulu, tidak punya perniagaan, tidak bekerja selain menerima elaun Ahli Parlimen, sudah tentu dia tidak sekaya mana.

Jadi, dari mana sumber kewangannya untuk membawa orang-orang kanannya melaram naik jet eksekutif ke Labuan dan Kota Kinabalu?

Lainlah jika jet tersebut sememang milik Anwar sendiri. Cuma, siapa pula yang baik hati sangat kali ini dan menghadiahkan jet eksekutif itu kepada Anwar?

Selama ini memang Anwar berlakon di depan rakyat. Kononnya dia tidak kaya raya, dia hanya bergaji RM1 bila dilantik sebagai Penasihat Ekonomi Selangor dan Pakatan Haram terpaksa kutip derma dari rakyat untuk berjuang.

Masih ingat Rafizi Ramli yang kini didakwa atas kesalahan melanggar BAFIA? Masih ingat lagi tentang Tony Pua yang mengadakan majlis makan malam amal untuk mengutip dana membantunya menghadapi kes saman di mahkamah?

Apakah wang derma yang diterima dari karung ceramah PAS, PKR dan jualan meja DAP itu digunakan Anwar, Tian Chua, Dr. Hatta Ramli dan Zuraidah sewenang-wenangnya untuk melaram melancong ke Labuan dan Sabah?

Hebat benar Anwar dan puak-puak penjilatnya bergerak ke sana ke mari. Belum berkuasa di Putrajaya pun mereka sudah tunjuk lagak bermewah-mewah sedangkan mereka sebok mencanang keliling negara bahawa mereka “kering kocek”.

Kalau “kering kocek”, rasanya naik Air Asia pun sudah memadai atau jika mahu membantu MAS, rasanya kos penerbangan kedua syarikat penerbangan itu tidaklah semahal menyewa sebuah jet eksekutif.

Saya tertanya-tanya, tidakkah Rafizi teringin untuk menyiasat segala perincian akaun kos rombongan Anwar dan pasukan gerilanya ke pulau Borneo itu? Atau Rafizi hanya pilih kasih menyiasat sebelah pihak saja? Teluskah begitu?


76 thoughts on “Kutip Derma Untuk Biaya Anwar Dan Rombongan Naik Jet Ke Borneo?

  • September 22, 2012 at 12:59 am
    Permalink

    takde amoi ke dlm flight ni

    Reply
    • September 22, 2012 at 5:25 am
      Permalink

      ada per tp tak nampak menyorok belakang mak lampir harimau puaka…

      Reply
  • September 22, 2012 at 1:08 am
    Permalink

    Confirm sah photo shop edit ni!!!
    Sebenarnya diorang dalam Air Asia je tu.Dah booking tiket 6 bulan sebelumnya.Seat leather cream tu tak real.Sepatutnya ada pic stewardess Air Asia tgh bwak troli jual nasi lemak kat sebelah Anuar tu.Sapa pulak yag pandai2 tambah meja kayu jati depan mak lampir tu.

    Reply
    • September 22, 2012 at 1:26 am
      Permalink

      Betul tu, naik Air Asia yang cuma ada 6 tempat duduk je. Mana ade kelas duduk dalam pesawat yang ada 40 seater… cuba teka pesawat Air Asia mane satu yang ada 6 seater?? Tunggu la sampai Al-Juburit masuk lubang kubur, kita takkan jumpe punye…

      Reply
      • September 23, 2012 at 11:20 pm
        Permalink

        seat air asia tak ble doggie, sempit ooo.yg ni dah la luas siap ada meja lg.ko ble bygkan tak..hahaha.aku mcm dah nampak jer

        Reply
  • September 22, 2012 at 1:13 am
    Permalink

    Ayat standard… Ini fitnah umno…. Hakkptuiiiii ….

    Reply
  • September 22, 2012 at 2:14 am
    Permalink

    Saudara pengarang. Sila delete perkataan jakun. Mereka juga adalah manusia yang mempunyai perasaan. Carilah perkataan lain.

    Reply
    • September 22, 2012 at 5:29 am
      Permalink

      temiar senoi suai kott..nak belajo menyumpitt mai kat seme..bior seme sumpit bontot tue…

      Reply
  • September 22, 2012 at 3:49 am
    Permalink

    Mau menitis air mata rakyat tengok gambar ni ‘hebat sungguh pemimpin Pakatan Rasuah yang duit entah dari mana menyelami KEPERITAN rakyat kebanyakan dengan menaiki jet peribadi eksklusif’

    Reply
  • September 22, 2012 at 4:46 am
    Permalink

    Takdak plak rakan rakan sebelah sana nk komen tentang citer ni..mungkin tengah dok fikir camna nk spin..udah la terima la kenyataan memang depa kaya…satu masa dulu mungkin depa miskin..lepas masuk politik depa jadi kaya. gaji singgit, takdak meniaga dsbnya tapi ada jet..

    Reply
  • September 22, 2012 at 7:38 am
    Permalink

    Yang tak mengharapkan balasan cuma bakti ibubapak pada anak2 nya saja. Maksudnya ibubapak membesarkan anak, menyekolahkan mereka semata2 dengan niat menjalan apa yang diamanahkan oleh penciptanya terhadap anak2 nya. Ini dibuat tanpa mengaharap balasan. Tanpa mengira RM dan sen yang mereka dapat dari anaknya nanti.

    Kaitannya disini, Bila SORos bagi duit pada puak2 ini sejak bertahun lamanya, menasabah ke kita andaikan macam bapak beri duit pada anak nya. Untuk apa ? Bila tterngang pakai jet 2 seater ke, 6 seater ke kita tahu dari mana datang pulusnya dan ini bukan rahsia.

    Puak ini sedang melelong negara sendiri dengan bidding yang murah sekali.

    Fikir fikir kan.

    Reply
    • September 22, 2012 at 10:55 am
      Permalink

      Bagus buat audit SEMUA NGO d M’sia. Jangan berpilih… nampak sangat busuk hati. NGO 1M, TIBAI, PERKASA, JATI dan banyak lagi NGO pro-UMNO dapat duit dari mana jalankan aktiviti. Soros ni dulu TunM kata penyagak matawang, tapi tunM dah mintak maaf pada soros. Sekarang bila timbul isu ni, soros sebut semula oleh TunM. Kalau semua orang buat kebaikan untuk dapat balasan, siapa yg. Allah sebut dalam Quran mereka berjualbeli dengan Allah. Mereka membantu dan mengeluarkan harta benda mereka iklas kerana Allah semata2. mereka inilah Orang yg. beruntung(dapat syurga). Allah sebut lagi rugilah orang2 yg. berbuat baik tapi menolak Allah sebagai tuhan yg. maha berkuasa. Bagi mereka neraka jahanam.

      Reply
      • September 22, 2012 at 11:03 am
        Permalink

        Tun minta maaf pada soros ?? ni mesti hang baca harakah ni bujuk…

        Reply
      • September 22, 2012 at 11:22 am
        Permalink

        bersahaja sungguh hang buat lawak bodoh bujuk….TUN mintak maaf pada Soros..kahkahkah…pi mandi junub la…merepek tak tentu pasal….

        bujuk protect Soros sampai keluarkan firman Allah…untung la Soros dapat syurga, sebab membantu dan mengeluarkan harta benda dgn ikhlas kerana Allah utk support Pakatan Haram….sesat larat dah macai sorang ni…

        Reply
        • September 22, 2012 at 1:04 pm
          Permalink

          Sbbtu aku tegas berkata bujuk ni MUNAFIQUN… Sekor dr beribu lg dlm PASpispus… Jahil dn angkuh, tp nk tnjuk mcm pndai.

          Reply
        • September 22, 2012 at 10:03 pm
          Permalink

          Bro.. baca biar habis, inilah cara Utusan spin kata2 pemimpin PR. hang baca ayat akhir aku tu.. kalau tak faham, tanya semula. Kalau taknak faham, hang jaga bimbang Allah pesongkan terus hati hang dari terima kebenaran.

          Reply
          • September 22, 2012 at 10:10 pm
            Permalink

            Allah hanya akan pesongkan hati orang yang nak dirinya di pesongkan…macam hangpa !

          • September 24, 2012 at 5:25 pm
            Permalink

            Bujuk Munafiq hanglah yg kaki spin kaki pesong, penipu putar belit.. hang cerita bab apa sbnrya? HARAMKAH bukan tahap spin tp reka fitnah lagi kenapa pula hang xbising? kenapa hang masih duduk dgn puak2 tu? sbb itulah aku tegas katakan hang MUNAFIQ. org Munafiq xpyh ckp psal org lain diri sndiri pun buruk, xbetul dgn Tuhan. Mirror ur self la looser bujuk cai!

      • September 22, 2012 at 5:48 pm
        Permalink

        Boleh bagi link kat mana cerita Tun M minta maaf kat Soros?

        Reply
      • September 22, 2012 at 7:07 pm
        Permalink

        dah2 lah tu Bujuk, hang dok masuk MYKMU hari2 aku tengok, tapi hang still tak percaya yang PAS tu penipu dan Anwar ni ejen Yahudi.

        Aku harap hang buka lah mata, buka hati. Jangan dok nak salahkan UMNO je. Hang dapat pakai internet ni pun sebab UMNO tau. Kalau orang-orang UMNO tak mengubah dasar lebihkan Melayu, tak merasa hang pakai internet. Hang jadi nelayan/petani miskin je.

        Sudah-sudah lah tu bujuk..

        Reply
        • September 22, 2012 at 10:06 pm
          Permalink

          pada aku kebaikan tak boleh menutup keburukan. Seorang Imam kalau mencuri tetap kena potong tangan jika cukup syarat. Aku tak nafikan jasa dan kebaikan pemimpin2 UMNO, tapi itu bukan tiket mereka tak lakukan dosa. Kebaikan aku alu-alukan, tapi keburukan aku tentang.

          Reply
          • September 22, 2012 at 10:11 pm
            Permalink

            Alaaaaa..bujuk kalau buat drama….hang la orangnya….keburukan penuh dalam PAS, termasuk lah diri hang, so hang kena tentang diri hang dulu, sebelum hang tentang orang lain…hehe

          • September 24, 2012 at 5:29 pm
            Permalink

            aku cukup meluat la ayat si munafiq bujuk ni try nk convince org konon dia betul.. si penipu mcm ko ni ckp pasal kebaikan? kebaikan yg berlambak2 UMNO BN buat ko cuba fitnah dan tutup? Itu ko nafi kerja Allah Ta’ala sbb Allah yg tentukan. Dosa pahala itu kerja Allah, mana hang tau Nik Najis tu xdk dosa? semua manusia ada dosa lebih2 lg yg byk beraksi dlm video hitam putih tu..

            so kena berlaku adil. Ko kena tinggalkan puak2 sesat ( PAS PR Laknatullah) tu dulu baru layak ckp soal kebenaran.

        • September 23, 2012 at 11:23 pm
          Permalink

          bujuk ni kalu komen kat blog yg kat sinun tu misti bertakbeer org kat sinun

          Reply
      • September 24, 2012 at 5:09 pm
        Permalink

        Tun M minta maaf pada Soros? Jenuh Google takde pun cerita tu. Takkan nak kata Google pun UMNO dah beli. Rasanya Tun M sebut idiom je kot, maka cai2 Pakatan pun bersoraklah kata Tun M minta maaf pada Soros.

        Bujuk, Bujuk. Tangan kanan menaip sambil tangan kiri bermasturbasi. Tu pasal mengarut2 dia punya fakta.

        Reply
  • September 22, 2012 at 8:57 am
    Permalink

    Bila kami bagai dana yg di amanahkan untuk rakyat Malaysia tapi untuk parti macam umno???

    Tak puas hati buat Laporan MACC. Sumbg ahli PR ni byk sbb banyak professional. Ahli umo je yg byk sengkek (kecuali pemimpin). Bagi BR1m dah kelabu mata..

    Reply
    • September 22, 2012 at 9:15 am
      Permalink

      Tu la pasal apa saja yang di sentuh anwar, semuanya lingkup…..peeh ! naik private jet, dan cai macam hang mooo dok melata di tepi jalan..serba tak kena…sshhhiaaannnnn..

      Reply
      • September 22, 2012 at 10:10 am
        Permalink

        Apa yg l;ingkup?? PKFZ bukan lingkup RM12.1 bil?? Benda semua ada documentations?? apasal ambik sampai bertahun2 nak siasat???

        Reply
        • September 22, 2012 at 11:07 am
          Permalink

          biasa la mooo…kes liwat anwar pun bertahun ambil masa…last-last mahkamah kena beli…kes tian chua gigit polis pun…hahahahah, ambil masa bertahun jugak mooooo…

          Reply
          • September 24, 2012 at 5:10 pm
            Permalink

            Neutron sudah panas, kejap lagi tukar jadi proton pulak.

        • September 24, 2012 at 5:32 pm
          Permalink

          ye tak ye kan.. kes Nuar tangguh dan tangguh.. saksi duk hidup sehat lagi, bukti berkoyan2 pun boleh lepas..

          PKFZ dgn skandal pasir, Trinity tu mana yg MACC siasat? Takkan lah professional magkok hayun dlm PR boleh kasi jet free kot.. kalau ye mcm tu kenapa lebuh raya kt Kelantan profesional mangkuk hayon PR xnk tlg bina? apesal kerah duit rakyat???

          Loosers always remain loosers.. penipu tkn boleh atasi kebenaran!

          Reply
  • September 22, 2012 at 8:58 am
    Permalink

    Kak Mah gi Shopping Dubai tak nak ceriata ka?? Sekarang ni jam Kak mah Franck Mue;;er RM350k, org umno tak nak komen??? Tu duit sapa?? Berapa gaji dia??

    Reply
    • September 22, 2012 at 9:14 am
      Permalink

      macam aku kata la moooo….kalau aku kata atuk nenek hang dulu di humban British naik kapal bawa bawang di pelabuhan madras ke pulau pinang untuk di jadikan buruh bancuh tar buat jalan….hang percaya tak ?

      mooo…mooo..fitnah hang dah terlalu banyak kali kantoi kat sini, hang takn serik-serik lagi ke ?

      Reply
      • September 22, 2012 at 10:09 am
        Permalink

        Apa masalah kalau dia jadi buruh??? Janji buat kerja halal bukan salah guna duit rakyat!! dan tak laksana syiar Islam tatkala berkuasa…

        Reply
        • September 22, 2012 at 10:26 am
          Permalink

          sape2 taja anwar ni aku xkisah… sbb bg aku etlis org yg taja die gune duit sendiri..means xlibatkan wang perbelanjaan negara… Anwar x claim kt goverment utk byr kos…

          Isu ANwar kutip derma pun aku xkisah… nama pun kutip derma..means sape yg sudi derma…derma la..xsudi pun xpakse… lainla mcm najib…xpyh minx derma sbb rakyat sendiri terpakse menderma kt die dr kutipan cukai yg ntah melampau2….

          Lainla rosmah… tunang anak kt shangrila pun nk claim kt jabatan perdana menteri..kos lawatan ke luar negara pun gune duit negara… bukti da byk…korg je pejam mata….

          anwar xleh naik jet ke? ke korg jeles xdpt naik jet? or korang frust xde sape sudi taja korg naik jet?

          Reply
        • September 22, 2012 at 11:08 am
          Permalink

          ada aku kata dia salah ?? cuma ngenangkan asal usul hang jer moooo…hehe

          Reply
          • September 22, 2012 at 12:25 pm
            Permalink

            Apa masaalah dgn asal usul???? Hang tahu ka siapa datuk moyang hang 200 tahun dulu??? Apa kesannya??

          • September 22, 2012 at 10:15 pm
            Permalink

            kesannya mooo…agama Islam masih utuh di bumi ni…dan hang terselamat dari angkut kavadi kat batu cave.

          • September 24, 2012 at 12:14 pm
            Permalink

            Kah..kah… SETAN RAPLAH tak terjawab Najib perabih duit rakyat untuk urusan peribadi…SETAN RAPLAH pilihpilih nak hentam… concern pasal Islam kunun..kah..kah.. SETAN..SETAN

          • September 24, 2012 at 5:24 pm
            Permalink

            Jawapan yang sungguh bernas dari raplahjingaa. Ayat hujung tu memang tak boleh belah “dan hang terselamat dari angkut kavadi kat batu cave”. Bagi aku tambah sikit lagi “mm, hang jugak terselamat dari meraikan pesta ponggal dan melakukan upacara pecah kelapa”.

        • September 22, 2012 at 1:54 pm
          Permalink

          klu dah otak udang mmg pyh nk fhm..org ckp psl percaya pada fitnah dia tny apa masalah jd buruh?cuba kurangkan tunjuk bodoh leh tak?

          Reply
      • September 22, 2012 at 10:15 am
        Permalink

        Eh..Pemimpin2 umno dulu bukan berjiwa British ka?? Cuba tgk gaya hidup depa..suka minum2..gaya berpakaian..gaya cakap..eh…Pemimpin2 umno mengagungkan Mat Salleh??

        tak Percaya??

        Reply
        • September 22, 2012 at 10:32 am
          Permalink

          aku tgh cube nk hipokrit nk nyatakan UMNO itu Islam tapi aku blum lg xleh terime kenyataan yg aku xnampak tang mana Islamnye UMNO… cume aku nampak dorg Melayu je tu pun bkn 100% melayu… anak pun kawen dgn org dubai…hohohoho

          Reply
        • September 22, 2012 at 10:34 am
          Permalink

          aku ingat bujuk yg bodoh, rupanya hang lagi bodoh….ni isu anwar dan pemimpin PKR bermewah2 naik jet peribadi, yg hang plak sibuk citer UMNO, PKFZ, Rosmah, minum dsb.

          hang komen lah PKR dapat duit tu dari mana..duit soros ka, duit derma rakyat ka, duit pasir ka, ka..PAS duk sama kasi dari derma ahli2nya utk anwar bermewah2 dgn jet mewah..baru lah nampak hang tu cerdik sikit…ni asik nak subahat..apa hang dapat naik jet mewah tu ka?…kalau dapat..tak pa lah..patut sangatlah hang cover….bodoh…tul lah hang ni.

          Reply
          • September 22, 2012 at 12:21 pm
            Permalink

            Jet depa ka??? Depa guna duit parti. Itu bukan duit rakyat. Umno guna duit rakyat untuk parti. apa..semua rakyat Malaysia sokong umno kah??

          • September 22, 2012 at 1:08 pm
            Permalink

            Wa..banyak duit parti ye mm..datang dari mana?…berapa % plak hang dapat dari duit parti?…sampai hang jilat habis ni.

          • September 24, 2012 at 5:26 pm
            Permalink

            Tak kisahlah kalau PR guna duit parti untuk sewa jet tu. Tapi kalau aku jadi auditor aku akan tanya balik, apasal yang korang sewa jauh2 ni. Sewa la dekat2 sini je.

        • September 22, 2012 at 11:10 am
          Permalink

          jiwa british ke jiwa cina ke itu aku tak tahu…tapi yang aku pasti bukan jiwa keling macam hang ! hahahahahah

          Reply
          • September 22, 2012 at 11:26 am
            Permalink

            Jangan berjiwa Mahfuz Bean sudah…tak kering gusi berok2 kat zoo…

          • September 22, 2012 at 12:22 pm
            Permalink

            La…buat2 tak tau ler pulak… cuba hang tengok pemimpin2 umno dalam malaysian tatler…tu lagak mereka sebenar…bila kat kg..buat muka sedih…

          • September 22, 2012 at 10:16 pm
            Permalink

            ntah…tapi aku tau pemimpin hangpa dah famous dalam majalah porno kat Jepun…jadi bintang filem tuuu.

        • September 24, 2012 at 5:21 pm
          Permalink

          Satu cubaan diversion dari mm. Tak dapat nak jawab isu private jet, pi konar baring isu pemimpin UMNO berjiwa British.

          Reply
          • September 24, 2012 at 5:50 pm
            Permalink

            mmg diorng dilatih utk divert isu ble xleh jwb.. hahah Pakatan Loosers

  • September 22, 2012 at 12:26 pm
    Permalink

    Aku amat tidak setuju bila ada yang cakap jet ini hadiah soros pada anuar atas sebab membantu merosakkan Malaysia, agar menjadi negara penyukong tegar soros, anwar juga berkemampuan membelinya, ini kan harta dunia sahaja.

    Reply
    • September 24, 2012 at 5:20 pm
      Permalink

      Aikk… bila masa Anwar beli pulak. Tian Chua kata sewa dari New York pada harga murah. Pelik, kalau sewa kat Malaysia patut lagi murah.

      Reply
  • September 22, 2012 at 1:02 pm
    Permalink

    bujuk munafik ada dua nickname ke kt sini??

    Reply
  • September 22, 2012 at 2:02 pm
    Permalink

    org pas relek je tgk gmbq2 ni..xpa sbb ni kan bakal pm depa so xsalah dia jaga standard dia sbg bakal pm..klu sewa pun byr pakai duit parti bukan duit rasuah mcm malaun kat atas tu ckp..xdak apa yg salah lah klu pemimpin pr yg buat tp klu bn baru jeling tayar kapal terbang dah kata “pemimpin beli private jet guna duit rasuah/duit rakyat”

    Reply
  • September 22, 2012 at 2:15 pm
    Permalink

    Marhaen..marhaen…takbirrrrr….hahahahaahaha…mati kerin kena bodo sajalah macai pkr ni…pemimpin bermewah-mewah, depa sakan derma, konon jihad…

    Reply
  • September 22, 2012 at 6:50 pm
    Permalink

    sebenarnya isu nya bukan sbb puak PKR naik jet.tapi masalahnya cara si Anuar tu dok jaja cita kt rakyat mcm lah dia ni maksum sgt dan langsung tak berharta tak mcm org2 BN.Bukan ke itu hipokrit namanya.Ada org kesah ko naik jet ke apa?tapi janganlah kerana ko nak menagih simpati rakyat dan memburukkan BN ko sanggup menipu rakyat dgn citer2 mahal palsu.Paku dulang paku serpih lah ko ni nuar.Mana kemaluan ko ni.Tak abis2 nak palatkan rakyat.Aku tak rela dipalatkan idup2 weiii!!!

    Reply
  • September 22, 2012 at 10:09 pm
    Permalink

    Jet peribadi dengan JET MEWAH lain bro..
    Sendiri boleh tengok, macam dalam kedai kopi je, bukan macam dalam bilik hotel seperti jet kak ROS naik.

    Reply
    • September 22, 2012 at 10:18 pm
      Permalink

      bujuk…bujuk..hang dengki tak habih-habih, hang nak samakan jet perdana menteri malaysia dengan jet mewah yang anwar sewa…banyak duit dia bujuk ?

      Reply
    • September 23, 2012 at 12:36 am
      Permalink

      Kalau dah tau takde duit lain kali naik le Air Asia ke.Ataupun naik tongkang ke.Ataupun tumpang dalam kotak maskargo ke.Habis cerita.Tak payah nak sewa2 jet mewah.Mungkin ahli PAS tak terlebih hipokrit cmni.PKR je.So tak payah ler hang nak bela ANALwar lbh2 plk.

      Reply
    • September 24, 2012 at 5:14 pm
      Permalink

      Bujuk, kalau dah naik private jet tu kira mewah la. Kalau tak mewah naik Air Asia je, kalau miskin betul, naik tongkang.

      Reply
    • September 24, 2012 at 5:51 pm
      Permalink

      aku terus mengatakan bujuk ni MUNAFIQ tegar.. dia mengakui ckp betul tp penipu je tiap kali post!

      Reply
  • September 22, 2012 at 10:49 pm
    Permalink

    Najib naik jet utk urusan rasmi negara, nuar naik tu utk wat apa?malah nuar lbh2 la wat lawatan.mcm dia lak PM.taw la berangan tp berpada2 lah.BUJUK deme suh nuar lawat Permatang Pauh.jgn suh nuar dan deme jg munafik dan FASIK.ingat BUJUK,FASIK! nak msk syurga ke tak ni

    Reply
  • September 22, 2012 at 11:37 pm
    Permalink

    akaun bank 3 bilion.mana dpt duit tah?PERABIH DUIT RAKYAT SELANGOR.

    Reply
  • September 23, 2012 at 4:08 pm
    Permalink

    MYKMU TEMPAT LEMBU UMNO BERKUMPUL.

    Reply
    • September 23, 2012 at 6:37 pm
      Permalink

      Sshhhiiiannnn….

      Reply
    • September 24, 2012 at 5:16 pm
      Permalink

      Level orang PR kat MyKMU ni tak lebih sebagai “berak lembu” je. Kesian rosm, mm, neutron dan yang sewaktu dengannya.

      Reply
    • September 24, 2012 at 5:33 pm
      Permalink

      Cepatlah anjing..salaklah lagi.. tkn lembu je kot.. byk lg binatang lain yg best2..

      Reply
  • September 24, 2012 at 8:28 am
    Permalink

    lembu2 umngok takde keje ke?? hihihi..

    Reply
  • September 24, 2012 at 12:22 pm
    Permalink

    Aiya…. SETAN SETAN UMNGOK mau memunafikkan worang PR… tanya diri sindli la macha… UMNGOK rembat duit rakyat lagi banyak… kita tarak paya mau crita pasal pemimpin , kita tengok itu bangunan UMNGOK … di Pg, di KL, di JB, di KK dan banyak lagi negeri..fuiyoo mana dapat duit woo.. nilai bilion woo. ini misti kes SETAN SETAN rembat harta rakyat turus claim menabung dari kecik derma buat bangunan…kah..kah..

    Reply
    • September 24, 2012 at 5:35 pm
      Permalink

      Masya Allah mabuk todi sampai xhenti2 ‘seru’ syaitan..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *