Anwar Takkan Mengaku Dia Pemimpin Utama Freemason…

Sebenarnya, saya tidak terkejut dengan pertanyaan Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali kepada Anwar Ibrahim mengenai hubung kait dirinya dengan pergerakan organisasi Yahudi antarabangsa, Freemason.

Ini bukanlah pertama kali Anwar dikaitkan dengan pergerakan rahsia golongan Yahudi “elite” ini memandangkan begitu banyak dakwaan yang sama sepertinya diajukan kepada Ketua Pembangkang itu sebelum ini.

Jika mahu dikatakan bahawa tuduhan yang mengaitkan Anwar dengan Freemason itu sekadar gosip liar, segala bukti dan kaitan yang melibatkan “papa Nurul Izzah” itu jelas menunjukkan bahawa dakwaan-dakwaan tersebut mempunyai asas yang agak kukuh.Namun sebagaimana maklum, Anwar belum pernah “buka mulut” mengenai dakwaan-dakwaan itu dan sebagaimana kebiasaannya, dia tidak pernah pula mengakui kebenaran di sebalik tuduhan tersebut.

Dan kali ini, jelas sekali nama “W.Bro. Anwar Ibrahim” tertera di dalam sebuah laman web organisasi Yahudi itu, Civil Service Lodge No. 148.

Agak menarik apabila Ibrahim Ali seolah-olah mempermainkan Anwar dan menuntut jawapan dari suami Wan Azizah itu dengan menyatakan mungkin nama Anwar di situ merupakan satu kebetulan atau “pelanduk dua serupa”.

Namun saya pasti bahawa nama Anwar yang tertera sebagai “Former Deputy Prime Minister Of Malaysia” yang menyokong perjanjian damai Israel – Palestin yang jelas berat sebelah dan menyebelahi Yahudi laknatullah itu bukan satu kebetulan…

Berbalik kepada nama Anwar Ibrahim di laman web Freemason yang dipercayai berpengkalan di Canada itu, saya yakin bahawa Anwar memandang remeh dengan tuduhan tersebut memandangkan begitu ramai yang kebetulan mempunyai nama yang serupa dengannya.

Mungkin dia tidak akan malu untuk menyatakan bahawa “sounds like me, looks like me, but he is not me!”.

Untuk mengharapkan Anwar mengaku bahawa dia merupakan salah seorang pemimpin utama Freemason di Asia Tenggara, saya fikir ia adalah tindakan sia-sia bagaikan menunggu “kucing bertanduk”.

Selama ini, antara pertikaian yang diajukan mengenai hubung kait Anwar dengan gerakan Freemason ialah lambang Parti Keadilan Rakyat yang dilihat bagaikan “the eye”, yang begitu sinonim dengan pergerakan Yahudi tersebut.

Begitu juga dengan dakwaan bahawa Anwar mempunyai hubungan yang bagaikan “adik beradik” dengan para pemimpin Yahudi dan Neo-Con antarabangsa seperti Paul Woltfowitz, George Soros, Joe Santos dan sebagainya.

Malah pada satu masa, dikatakan Anwar pernah mengadakan satu “apology tour” mengelilingi dunia dan memohon maaf kepada rakan-rakan Yahudinya atas ketelanjuran mulut Ketua Pembangkang yang ketika itu kononnya “menghentam” kepentingan Yahudi.

Dikatakan juga bahawa Anwar di dalam “lawatan memohon maaf” itu memberi alasan bahawa dia terpaksa berlakon menghentam Yahudi dan kepentingan rakannya itu bagi memenangi hati umat Islam di rantau Asia Tenggara.

Kononnya, Anwar mungkin menggunakan alasan “tahaluf siyasi” di dalam isu tersebut…

Persoalannya, apakah benar Anwar Ibrahim itu benar-benar merupakan seorang pemimpin Freemason dan  jika tidak benar, mengapa pula pihak Yahudi benar-benar memberi perhatian serta menyokongnya?

Orang lain pun buat salah di Malaysia, namun mereka tidak menarik minat Yahudi. Namun berbeza dengan Anwar, para pemimpin Yahudi begitu berminat untuk mengulas dan campur tangan dalam hal ehwal urusan dalaman di negara berdaulat ini.

Lebih hebat lagi, setelah Anwar “tumbang” dan “hampir mampus” karier politik kerana kesalahannya sendiri, siapakah yang “mengutip” Anwar serta memberikan sokongan moral atau kewangan kepadanya sehingga dia mampu bangkit buat kacau di Malaysia?

Siapa yang menyediakan dana kepada gerakan-gerakan politik Anwar di Malaysia dan bagaimana pula dengan audit di Amerika Syarikat yang mempertikaikan tindakan Anwar yang dikatakan melarikan sejumlah wang kerajaan di negara itu melalui “Foundation For The Future”?

Dan hingga kini, Anwar masih lagi “selamat” dan “bebas”, malah memiliki kekayaan luar biasa meskipun dia hanyalah seorang bekas banduan yang mengaku “tidak berharta” sebelum dipenjarakan dulu.

Saya tidak fikir Anwar akan menjawab segala persoalan tersebut dan sebagaimana biasa, dia hanya akan menyalahkan UMNO serta kemudiannya menyatakan bahawa semua dakwaan tersebut adalah konspirasi “jijik” kerajaan BN.

Apa yang dia tidak beritahu dan sembunyikan dari rakyat ialah dialah yang “jijik” tidak bermaruah serta terkenal dengan skandal-skandal tidak bermoral, bukan? Jangan haraplah Anwar akan mengaku…

34 thoughts on “Anwar Takkan Mengaku Dia Pemimpin Utama Freemason…

 • August 15, 2012 at 2:23 PM
  Permalink

  saya setuju dengan coretan saudara mengenai anwar ibrahim ini, dan sebab itu manusia durjana itu tidak berani ke tanah suci mekah mengerjakan umrah mahupun ibadah haji, sebab dah terikat dengan freemason dan seterusnya takut akan azab allah swt.

  maka dengan itu, allow me to share your comments in my facebook, dan saya akan tagged kesemua rakan pakatan haram (yang mana seperti kata saudara, mereka akan kata permainan kotor BN) sehingga ke next pru 13 dan seterusnya tumbangnnya anwar ibrahim ini…umur 65 dah..buat buat lar ke masjid mohon ampun dan maaf dan bertaubat kepada allah swt.

  jgn lupa anwar ibrahim, kamu 2 langkah didepan, kami 5 langkah lebih dari ko anwar aljuburi…tak terkejut sebenarnya beliau ini adalah seorang murtad, tapi berselindung disebalik ala alar islam…masakan our BNM membuat keluaran duit baru lagi…

  Reply
    • August 15, 2012 at 11:22 PM
     Permalink

     RAKYAT SABAH SOKONG DENGAN KEPUTUSAN MEREKA. INI TERBUKTI DENGAN PERISYTIHARAN TERBUKA BUKA DENGAN KEHADIRAN ORANG RAMAI. BUKAN MCM KATAK SEMENANJUNG.. SUDAH LOMPAT KERJANYA CUMA BISING2 DAN SUMBER IDEA UTUSAN, TV3 SAHAJA.

     99% PERATUS PTI SABAH MENGAKU MELAYU
     99% PTI SABAH AHLI UMNO
     99% PTI SABAH PROJEK IC MAHATHIR

     Reply
     • August 16, 2012 at 10:03 PM
      Permalink

      Seronok pujuk diri sendiri….pujuk lah.

   • August 15, 2012 at 6:58 PM
    Permalink

    Bubuh pi lah gambar yahudi mana tu claim Anwar Ibrahim. Kalau tak apsal pulak tertulis kat situ former deputy prime minister of Malaysia?
    Nak bela pun jangan sampai berbohong.

    Reply
    • August 16, 2012 at 1:09 AM
     Permalink

     MANA LINK ASALNYA? DULU BLOGGER UMNO DIMALUKAN PADA 2008 PASAL ISU INI, BERAHIM KATAK KETINGGALAN ZAMAN PULAK TAK TAU.

     Reply
     • August 16, 2012 at 9:09 PM
      Permalink

      Pak Brahim tak ketinggalan zaman…cuma cai PAS jer yang ingat zaman ni masih zaman jurrasic !!

   • August 16, 2012 at 11:45 AM
    Permalink

    haha kalau nak dedahkan, klik la link tu kalau berani..haha stupid! Anwar Ibrahim 1 nama dalam dunia? Macam lembu

    Reply
 • August 15, 2012 at 2:33 PM
  Permalink

  Dan Anwar akan hidup dengan memakan duit dari sumber yang semestinya tidak halal. Bukan dia seorang, bini dia , anak dia semua telan benda yang sama.

  Sambil telan sambil melawan maknanya Anwar tidak pernah rasa takut . Anwar tidak pernah mengkaji hukum halal atau haram.

  Kalau kita termakan/terpakai duit orang seratus RM, kita rasa cukup bersalah dan kesal sekali. Lalu kita buat sesuatu supaya duit yang terlapkai itu diganti balik. Tapi kalau 3 billion, boleh pulang ke.

  Reply
    • August 15, 2012 at 11:24 PM
     Permalink

     SOALAN SENANG JER TAK TERBALAS OLEH COWTROOPER UMNO. ITULAH LAIN KALI JANGAN FITNAH2 SEMBARANGAN. POLITIK, POLITIK JUGAK TAPI JANGAN BUSUKKAN HATI ITU. BAK KATA MAHATHIR..BUSUK SAMPAI KE USUS UMNO NI.

     Reply
     • August 15, 2012 at 11:39 PM
      Permalink

      Memfitnah memang berdosa, reka cipta cerita jugak berdosa. Bila buat benda berdosa puasa hanya dapat lapar, pahala tak ada. Ye memang kita tahu semua ini, malah kita sentiasa ingatkan anak anak kita pun untuk menafaatkan ramadhan dengan pahala full tidak separuh.

      Tetapi jika kita sekadar ulangi sesuatu yang benar itu bukan fitnah. Tidak memfitnah tak berdosa dan puasa tak sia sia. Jika kita kata Anwar kaki liwat.. itu benar, Anwar kaki pelacur cina doll… itu benar, Anwar kuat makan rasuah… itu benar, Anwar kaki bohong… itu benar.

      Jadi mana ada unsur fitnah disitu ??

     • August 16, 2012 at 1:11 AM
      Permalink

      BENAR DARI SUDUT MANA? UMNO?UTUSAN?TV3? ATAU MAHKAMAH?
      MANA SATU PERTUDUHAN ANDA DIATAS YANG SUDAH DIBUKITKAN?

      MUHASABAH DIRI SIKIT. KOTOR SANGAT JIWA AWAK TU.

     • August 16, 2012 at 10:06 PM
      Permalink

      Apa bukti yang anwar tak meliwat ?
      Apa bukti yang anwar tak naik kuda cina ?
      Apa bukti yang anwar tak berbohong ?

      Harakah ? hmmmmm…

   • August 15, 2012 at 6:45 PM
    Permalink

    punye la rendah iq puak pas ni

    Reply
    • August 15, 2012 at 9:32 PM
     Permalink

     hehe…aku dah tau lama dah…

     Reply
     • August 15, 2012 at 11:13 PM
      Permalink

      TERLALU BANYAK MAKAN TAHI DAP…

    • August 15, 2012 at 11:26 PM
     Permalink

     ITU JER KAU MAMPU BALAS?
     TAKKAN PERSAMAAN INI ADALAH BETUL?

     LEMBU=KAK JAT=UMNO?

     Reply
     • August 16, 2012 at 10:08 PM
      Permalink

      kesian kat cikgu hang…sia-sia jer usaha daya depa….

      Persamaan yang betul…keldai+nik ajis=PAS !!

    • August 16, 2012 at 12:39 AM
     Permalink

     Aku lagi lama tau dah, pas tukang basuh air kote aljuburi. Hehehe

     Reply
   • August 16, 2012 at 1:09 AM
    Permalink

    Ustaz umno yang mana satu tu rosm? Ooooo ust zaki ibrahim, adun kat kelantan tu yeee? Hmmmm baru dua tiga hari lepas dia kantoi memfitnah dan berbohong tentang seorang ulamak terkenal kelantan. Ish.. Ish.. Ish… Teruk betul adun umno tu yeeeeee!!,,!

    Reply
 • August 15, 2012 at 3:28 PM
  Permalink

  Teringat Orang Tua Nie maka teringatlah akan daku kpd BANGKOK dan ORLANDOR [bengkok dan landur]

  Reply
 • August 15, 2012 at 8:10 PM
  Permalink

  Alangkah ada video pun balaci x caya, ini pulak nama…dalam dunia ni ada 1 juta orang nama anwar ibrahim yang pernah jadi tim perdana menteri malaysia….org lain tu..kakakakkaa

  Reply
 • August 15, 2012 at 9:23 PM
  Permalink

  Katak katak PAK HIM pun tapi kita salute
  kat dia kerana dia katak yang bermaruah .katak yang berani menyanggah
  niat jahat DAP.Katak yang jadi Jaguh Islam dan Melayu.Katak yang di geruni
  puak puak kafir harbi didalam parlimen
  Tak macam katak dalam pembangkang macam
  Kamarudin Jaafar,Raja katak Saifuddin Nashushon yang jadi talibarut dan penjilat kafir harbi DAP dan Yahudi

  Reply
 • August 15, 2012 at 10:58 PM
  Permalink

  Mungkin mamat gemok buncit tu memang former prime minister of malaysia kot…korang jeer yang tak kenal..jangan laaa main tuduh tuduh bro…lagi pun pautan ke page tu dah kena delete…so x der bukti sooohheeeehhh…..

  Hahahahahahahahaha

  Reply
 • August 16, 2012 at 8:58 AM
  Permalink

  memang la dah hilang..sbab anwar soh buangkan!!! hahahhahaa….bodo punya totok pakatan haram ni..hehehehe

  Reply
 • August 16, 2012 at 3:09 PM
  Permalink

  Korang pikir balik ek kenapa anwar masih skrg x mengerjakan haji atau umrah? Title dato seri dah dapat title haji bila pulak? Mesti dia takut dgn azab ALLAH SWT….suruh sumpah xmau sumpah skrg cuba suruh dia ke mekah mau ke?

  Reply
 • August 16, 2012 at 11:21 PM
  Permalink

  Bukti benarnya ANWAR MELIWAT kerana mangsanya telah bersumpah dia diliwat sedangkan Si peliwat sentiasa lari dan phobia dengan sebutan Sumpah.

  Bukti ANWAR PUKUL CINA DOll dari video yang ditontnio seluruh pelusku dunia.

  BUKti kekasih dia hobinya menyuap ais krim dapat dilihat dari photofit CCTV yang ditonton seluruh dunia.

  BUTA betul ko orang ni. NAik meluat aku

  Reply
  • August 17, 2012 at 8:14 AM
   Permalink

   Kita sedar kenapa Anwar masih ada penyokong. Kerana masih ramai yang buta. Cuma yang buta akan terus menyokong manusia saperti itu, tidak yang celik.

   Yang celik hati, celik mata akan rasa diri terhina jika dikaitkan dengan manusia TIBAI ini.

   He is a disgrace to our intelligence.

   Reply
   • August 17, 2012 at 12:30 PM
    Permalink

    Kebanyakan cacai Nuar akan hnaya percaya Nuar seorang peliwat selepas belakang mereka jugak diliwat oleh Nuar.

    Reply
 • August 20, 2012 at 1:27 PM
  Permalink

  Anwar ,siapa tak kenal dia dalam dunia lakonan politik,percayalah dia tidak akan mengaku,,yang yang diputar nanti ,ini semua rancangan jahat Umno,…

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.