PAS JANGAN TERKENCING PULAK BILA DICABAR!!!

Kemana hala tuju PAS hari ini? Itu soalan yang perlu dijawab oleh kepimpinan PAS yang ada pada hari ini. Terutamanya oleh Mat Syabun, Mahfuz Bean dan Si Khalid Gereja tu.
Muktahir, kita menyaksikan Parti Angguk Saja tu kian terpinggir oleh ahli – ahlinya sendiri kerana mereka semakin tunduk dengan DAPigs dan dan PKR.
Tapi apa boleh buat. Demi nak mendapat kuasa untuk memerintah, mereka sanggup lakukan apa sahaja. Macam cogankata dalam gambar diatas tu la. 100% HALAL!!!
Untuk itu, PAS sanggup korbankan apa sahaja. Maruah artis, agama Islam, dasar perjuangan dan juga hukum – hukum yang selama ini menjadi tunjang kepada mereka.
Jadi, soalan tersebut memang wajar dijelaskan kepada rakyat. Bukan hanya setakat tau nak menyalahkan orang itu ini dan mempertikaikan benda – benda yang tak tentu arah.
Sepatutnya, PAS sebuah parti yang berpaksikan Politik agama ini perlu sedar. Kehadiran mereka hanya membawa perpecahan.
Kesatuan mereka dalam Pakatan Pembangkang hanya ibarat Pencacai dan tidak lebih dari itu. Tapi, itu pun kita tak boleh nak bantu sebab bukan salah orang lain.
Semuanya salah mereka sendiri sebab tak sedar diri!!! Jika tidak, adakah mereka berani menyahut cabaran dan mempertahankan Islam sebagaimana sepatutnya, atau tetap tunduk kepada DAPigs dan PKR? Jangan sampai terkencing pulak sudah la!!!
KUALA LUMPUR – Pas yang sanggup menukar matlamat perjuangan daripada menubuhkan sebuah negara Islam kepada negara berkebajikan didesak menyatakan pendirian mengenai tuntutan Persekutuan Kristian Malaysia yang mahu semua agama bebas disebar tanpa sebarang sekatan undang-undang.

Ini kerana sebagai komponen dalam pakatan pembangkang, Pas perlu menjelaskan sama ada bersetuju melaksanakan tuntutan tersebut atau tidak memandangkan persekutuan berkenaan menyeru penganut Kristian memilih parti yang menawarkan kebebasan itu pada pilihan raya umum akan datang.

Presiden Pertubuhan Jalur Tiga (Jati) yang juga bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali berkata, Pas perlu menjawab tuntutan yang bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan itu kerana seruan sedemikian melibatkan kuasa memilih pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) nanti.

2 thoughts on “PAS JANGAN TERKENCING PULAK BILA DICABAR!!!

 • July 29, 2012 at 5:16 PM
  Permalink

  dah memang nik aziz pukimak, nak buat camne

  Reply
 • July 30, 2012 at 3:46 AM
  Permalink

  Permintaan kristian mau bebas sebar agama kristian sebagai perkara kecik aja bagi wali selipar kelantanis, lagikan guna nama Allah dalam penulisan bible bahasa melayu pun wali selipar boleh sokong, yang penting dapat undi dan dapat ke putra jaya itu saja matlamat wali selipar.

  Muehhhhahahahahahaha

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.