Hudud: Kalau DAP Tak Faham, Kalau Sam Ketot?

Share


ALASAN basi penyokong PAS bila bercakap tentang percanggahan idealoginya dengan DAP berhubung soal hudud ialah DAP bukan parti Islam, tidak faham Islam oleh itu tidak mengapa jika DAP menolak hudud, yang UMNO…….

Inilah jawabnya balaci bulan ini bila soal tentangan DAP ke atas perlaksanaan hudud yang diimpikan PAS timbul sejak 14 tahun dahulu, tak pernahnya yang berubah.

Tapi bila Ketua Pemuda PKR yang beragama Islam, Sam Ketot itu pun ‘menyound’ Ketua Pemuda PAS, Nasrudin Tantawi berhubung perlaksanaan hudud yang tidak pernah jadi polisi Pakatan haram, maka kita semua ternanti-nanti label apakah yang nak diberikan PAS kepada KP PKR yang tak berapa nak tinggi ini.

Kenyataan Sam Ketot,

KUALA LUMPUR: PARTI Keadilan Rakyat’s Youth wing has chosen to side with DAP  chairman Karpal Singh in opposing  Pas’ hudud aspirations.

Its chief, Shamsul Iskandar Mohd Akin, yesterday warned his Pas counterpart,  Nasrudin Hassan Tantawi, that he had opened a Pandora’s box over his recent  comment on the implementation of hudud, which had raised the ire of Karpal and  other DAP members.

He said it was improper for Nasrudin to dredge up the longstanding issue as  he claimed that the stance of the alliance between PKR, DAP and Pas on the  Islamic criminal law was clear.

“I would like to advise Nasrudin to refer to our agreement late last year  that hudud is not part of Pakatan Rakyat’s joint policy until all member parties  agree to it.”

Sekarang macam mana, tak faham jugak ke?  Paling penting, kafir ke tidak Sam Ketot itu?

Penulis bayangkan 2 jawapan disini.  Sama ada PAS akan NAFI, Nasrudin akan NAFI atau Sam Ketot akan NAFI.  Apa yang dinafikan itu entahlah, tapi yang penting itu akan ada banyak penafian selepas ini.

Tapi nak nafi macam mana, video ada, statement akhbar ada, semua ada.  Nasrudin hari itu cuba jugaklah menafikan, tapi dah ada video terpaksa jugalah dia memutar belit kenyataan Karpal menyokong hudud yang kononnya disebut dalam satu konvensyen Pakatan haram ini di Pulau Pinang.

Karpal, seperti biasa mati-matian nafi pernah keluar kenyataan sokong hudud.  Karpal mungkin kaki pembelit nombor satu (kalau tak macam mana pulak jadi lawyer handal), tapi dalam bab hudud ini pendiriannya memang konsisten, tak berubah dari dulu.

Sudah-sudahlah membodohkan rakyat Malaysia ini PAS ooi.  Hudud jadi umpan undi saja, bukan betul nak laksanakan.  Kalau PAS jadi dominan dalam Pakatan Rakyat sebagaimana UMNO dominan dalam BN pun, belum tentu hudud boleh dilaksanakan, apatah lagi bila DAP ada disitu, lagilah mimpi.



18 thoughts on “Hudud: Kalau DAP Tak Faham, Kalau Sam Ketot?

  • July 25, 2012 at 10:02 pm
    Permalink

    Entah kenapa tiba-tiba aku rasa sebak…..mengenangkan PAS….hmmmmmm

    Dengan keling kena warning…tunduk.
    dengan ketot kena warning….tunduk.
    dengan kaki liwat kena warning…tunduk.
    dengan cina makan babi kena warning…tunduk jugak.

    Bila la sampai masanya kita nak tengok PAS kasi warning sama DAP, kasi warning sama PKR.

    Dengan BN, punya la garang…tembak senapang angin..peehhh…pehhhh, alahai…last-last orang yang menembak pulak yang guling-guling atas jalan, bukan orang yang di tembak !!

    Apa pun aku tertarik dengan quote si ketot pada akhir perenggan…

    ” I would like to advise Nasrudin to refer to our agreement late last year that hudud is not part of Pakatan Rakyat’s joint policy until all member parties agree to it.”

    Cai-cai pakatan haram tak mau komen ke ? jibaoon mana dari PAS yang bersetuju untuk mengeluarkan hudud dari policy pakatan haram.

    tak kan si boroi tu pulak…ke si mursamdol yang setuju !!

    siapa ?? siapa ?? siapa ?? arghhh..

    Reply
    • July 25, 2012 at 10:36 pm
      Permalink

      kat muka bumi ni cuma berok2 jea yg respect dgn PAS….

      hidup depa ni cuma melukut ditepi gantang …sudah menjadi suratan kalau depa joint mana2 kumpulan depa pasti menjadi balaci, kerana takat tu jea level depa…

      Siapa yg pasang bendera DAP??..siapa yang menjadi hulubalang Ambabiga LGBT??..siapa yg baring dijalan demi DAP??..siapa yang mempertahankan peliwat bersiri??..siapa yg diupah jadi perusuh??..siapa yg paling selekeh??..siapa yg sampai sanggup minum ayaq selipar??…siapa yg terkorban kerana taksub dgn sehelai amanat??….kalau bkn PAS..siapa lagi…

      Reply
      • July 26, 2012 at 7:56 am
        Permalink

        seperti yg sy komen la bro….takde maruah diri,biasanya kalau jenis yg takde maruah ni mmg jadik bahan jer…suruh kehulu-hilir,berpanas terik,bergaduh,mengacau org…semua keje-keje takde maruah ni mmg puak2 nih jer yg buat…yg DAP ngan PKR tukang ambik credit kalau success…kalau tak success dorang wat bodo jer….terkontang kanting la ko sengsorang…dorang peduli aper..!

        Simple maths kata omputeh…takkan bodo sgt sampai tak nampak game DAP ngan PKR???

        Reply
  • July 25, 2012 at 10:22 pm
    Permalink

    umber (Malaysiakini)

    BN mungkin tewas lebih daripada 60 peratus kerusi parlimennya di Sabah dalam pilihan raya umum akan datang, kata seorang penganalisis politik dari negeri itu.

    NONEPensyarah UiTM Sabah, Arnold Puyok berkata BN mungkin tewas di 14 daripada 22 kerusi yang diwakilinya di negeri tersebut.

    Pembangkang mungkin berpeluang mudah di kerusi seperti Kota Kinabalu, Sandakan dan Pensiangan, katanya.

    “Saya tidak fikir deposit tetap itu akan kekal” katanya lagi yang merujuk kepada gelaran popular untuk Sabah dan Sarawak yang secara tradisinya menjadi kubu kuat BN.

    Beliau bercakap dalam majlis perbincangan meja bulat di Kuala Lumpur yang dianjurkan oleh kluster politik, keselamatan dan hubungan antarabangsa Majlis Profesor Negara.

    Reply
    • July 25, 2012 at 10:27 pm
      Permalink

      mangkuk…kalau nak komen ikut sedap rasa pi layan sendiri punye blog la….

      Reply
    • July 25, 2012 at 11:20 pm
      Permalink

      Si benggong ni, lain yang orang cerita lain pulak yang dia ulas, baru keluar mental hospital ka apa?

      Reply
    • July 26, 2012 at 7:50 am
      Permalink

      ‘DAP bukan parti Islam, tidak faham Islam oleh itu tidak mengapa jika DAP menolak hudud’…statement kecut telur yg paling canggih oleh PAS…!Apasal tak skuar statement jujur jer macam ‘Saya mintak maaf kepada DAP atas ketelanjuran saya’..baru gentle..!

      DAP tak faham ISLAM ker atau korang kecut telur ngan Bai Wilcha tu?? Si Bai tu punya consistent dari dulu sampai laa nih dok menolak ISLAM…aper mender lagi yg korang nak pusing2…tak malu ke asyik kena bodo ngan DAP ngan PKR??Dah la kena sound…dgn SAM Ketot lak tu…,aduhhh…mmg sah-sah PAS parti low-class….gadai agama,gadai maruah..semata-mata nak menjahanamkan sesama Melayu…low class..low class!!

      Macai PAS takde perasaan kaa??Parti yang korang banggakan sgt semakin hari semakin galak si DAP dgn PKR memperbodohkan korang??

      Mmg patut la korang dpt 60 kerusi…bukan leh menang pun,kalau menang sekalipun DAP ngan PKR control…sebab aper??..sebab korang tak layak nak menerajui negara..sebab bodo sgt,maruah pun xde…lagi mau duduk atas ka??…

      Reply
    • July 26, 2012 at 8:25 am
      Permalink

      Kalau tingkah laku mereka (pas) terhadap DAP begitu sekali nampak bacul dan menjatuhkan maruah islam, maka sekarang baru ramai yang sedar bahawa penganut-2 islam spesis ala-ala pas inilah yang sekarang diperingkat dunia menyebabkan islam dipandang hina, penganut begini yang menjadi umpama duri dlm daging terhadap umat islam, menjadikan maruah islam tercalar, dan yang menjadikan islam dicop sebagai pengganas kerana mengebom sesama islam diseluruh dunia. saya tak kata orang pas, tapi spesis macam orang pas. Dengan demikian, maka perlulah kita di Malaysia berhati-2 dan menolak ajaran pas dgn sepenuh hati, serta kembali kpd ajaran islam yang sebenar.

      Reply
    • July 27, 2012 at 4:24 am
      Permalink

      Ini perang saraf PR yg sudah gelabah berok yg tk buat2 apa kerja.. just tggu nk PRU..so main keje mudah je..

      sbb hasil kajian pensyarah2 IPTA termasuk Prof2 dr USM, UKM BN Insya Allah menang besar kecuali cabaran di Pulau Pinang krn faktor perkauman Cina dan Kelantan krn taksub pd pemimpin PAS!

      lg satunya..yg pasti xboleh pakai sumber berita tu ialah ianya dr MELOYAKINI. Itu sumber fitnah dan pemutar belit kedua terbesar selepas Haprakah!

      Reply
  • July 25, 2012 at 10:45 pm
    Permalink

    BN bukan saja pertahankan Sabah & Sarawak, BN malah akan ambik balik Selangor & Kedah. 50/50 dengan Penang, 50/50% Kelantan.

    Mereka berhak pasang angan2, kita perhati saja diam2.

    Tak ada sebab untuk tsunami berlaku lagi. Cuaca cerah, terang benderang, musim mendung sudah berlalu.

    Reply
    • July 26, 2012 at 8:12 am
      Permalink

      agakkan yang cukup rasional dan berpijak dibumi nyata he he he!

      Reply
  • July 26, 2012 at 11:59 am
    Permalink

    Kutuk dan cakap la apa sekalipun si Taliban ni akan mengaku punya silap dia sebab sekiranya sasaorang tu tak pandai menipu..membuat fitnah..dan pandai menjatuhkan maruah orang lain..dia tu bukan ahli PAS.

    Reply
  • July 26, 2012 at 12:04 pm
    Permalink

    satu lagi depa akan kata alahhh umno kena sergah dgn CSL pun diam tak kata apa..padahal ckp2 CSL xdak sapa yg ambik port..wahai cai pas CSL tu nobody w’pun dia ketua mca tp najib xpndg dia pun..psl tu tak dilantik jd menteri..ada faham?..tp klu pas masih main hudud psl nak menten penyokong sendiri yg makin dok lari psl pas pun sbnrnya dah sama mcm pkr dgn dap..sedarla..tak lama dah xdak paklebai2 berserban dlm pas..

    Reply
    • July 27, 2012 at 4:20 am
      Permalink

      Betul tu bro.. mereka asyik fokus pd CSL yg xde jawatan apa dlm Kabinet dan tidak terusik apa2pun dsar Islam dek kerana CSL, DS Najib tegas termasuk dlm soal tuntutan MCA.

      Yg asyk kena sergah kena ketuk pijak ialah PAS.. takut bacul mereka dgn ugutan Karpal, Lim Kit Siang, Tony Phua, Teressa.

      JAIS serbu Gereja memurtadkan org Islam PAS boleh twist 360 darja ckp itu ceroboh hak privacy org.. Hasan Ali buat serbuan sana sini DAP sergah je.. mamat tu kena PECAT terus.. TENTANG KELUAR.. cukup hina lagi Munafik punya pemimpin PAS.. itupun BUTA TULI lagi balaci2 nya yg asyik kutuk UMNO xIslam..

      nah Allah bayar CASH!!

      Reply
  • July 27, 2012 at 5:53 am
    Permalink

    Aku geram sangat kat Nasaruddin haprak ni… PENIPU besar! Masa debat dengan Fathul Bari, Nasaruddin tipu!!! Dia kata Karpal Mahu bincang pasal HUDUD!!!!!

    Orang PAS hidup macam orang stim kene dadah…X sedar yang semua hak dan maruah dah kene jual…

    Reply
  • July 29, 2012 at 3:53 pm
    Permalink

    So DAP, PKR dan UMNO 3 X 5 sahaja.

    Terukan PAS niat murni anda. Berjaya atau gagal itu bukan kita yang tentukan. kalau gagal pun insyaAllah ganjaran Allah bersama kita.

    Bandingkan dengan UMNO yang langsung tak punya niat nak jalan Hudud.

    Reply
    • July 29, 2012 at 8:23 pm
      Permalink

      Niat…..hanya Allah swt saja yang tau !
      pak maun…pak maun…tua saja tapi tak boleh buat tempat bergantung ! rosak bebudak..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *