JI Dalam Pakatan: Kenapa Kit Siang Gelabah, Betul Ke?

Share


2 hari lepas, penulis ada menyebutkan disini tentang bagaimana Pakatan Rakyat bekerjasama dengan kumpulan samseng untuk menimbulkan ketakutan di kalangan masyarakat umum.

Tidak sekadar bekerjasama dengan kumpulan gangster, jaringan media berbahasa etnik tertentu turut diperalatkan Pakatan haram ini untuk merendahkan imej kerajaan BN dan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Semalam pula, polis mendedahkan penyusupan agen-agen subversif dari Jemaah Islamiah (JI) dan komunis ke dalam Pakatan haram.  Malah ada diantara mereka disebut-sebut akan dicalonkan dalam pilihanraya umum akan datang.

Ini sudah tentu jauh lebih menarik dari apa yang penulis dedahkan sebelumnya.  Penulis baru kata gangster, polis kata pengganas.  Kalau gangster baru bercakap tentang jenayah yang kecil-kecil dan kurang mudarat, tapi pengganas?  Itu dah masuk kategori penentangan yang menghampiri perang.

Dan kenapa tidak, sel-sel pengganas memang diketahui pernah punya kaitan yang rapat dengan anak salah seorang pemimpin dalam parti komponen Pakatan Rakyat.

Tapi peliknya, yang kelihatan tersentak ialah Penasihat DAP, bukan pemimpin parti  bulan yang penulis sebutkan di atas.

Kenapa Lim Kit Siang pula yang tersentak lebih-lebih.  Takkan JI ada kaitan dengan DAP kot?  DAP tidak langsung berkaitan dengan Islam, apatah lagi menaja kumpulan pengganas yang ada kaitan dengan ekstrimes Islam.  Kalau komunis tu mungkinlah.

Dalam tempoh 2 minggu ini, Kit Siang dah tersentak 2 kali.  Kali pertama bila terbocor maklumat bahawa DAP akan bertanding 90 kerusi parlimen dalam pilihanraya akan datang, kali kedua yang inilah.

Menjadi kebiasaan yang tidak tertulis, kalau pemimpin Pakatan haram ini tersentak tak tentu pasal, maksudnya ada kebenaran sedikit sebanyak di sebalik pendedahan yang dibuat.

Penulis kalau boleh nak minta pihak polis dedahkan sel-sel komunis dan JI yang dikatakan wujud dalam Pakatan haram ini.  Dari situ kita boleh lihat kaitannya dengan pemimpin Pakatan haram sedia ada, sama ada kewujudan sel-sel pengganas ini dibuat dengan pengetahuan atau tanpa pengetahuan pihak atasan parti masing-masing.

Walaupun DAP dan perkauman, PAS dan keganasan, bukan asing kepada kita tapi adat menuduhlah, mesti ada bukti yang jelas.

Penulis selalu sebutkan, memang banyak yang tidak kena dengan puak-puak ini dari mula.  Mereka tahu tidak mungkin rakyat mahu memilih mereka ke tahap kerajaan persekutuan.  Tengok dan nilaikan sajalah prestasi masing-masing di tahap kepimpinan negeri, tunggang langgang dan lintang pukang.

Selangor sebagai contoh, yang dulu elok dah jadi huru hara (sampah dan air), yang dijanjikan macam-macam hanya dilaksanakan satu (air percuma), itupun orang duk rumah tinggi tak merasa.

Orang tak betul akal saja yang akan mengundi puak-puak ini.  Justeru, ramai tidak terkejut kalau mereka memilih jalan keganasan untuk menumbangkan kerajaan BN.


5 thoughts on “JI Dalam Pakatan: Kenapa Kit Siang Gelabah, Betul Ke?

 • July 21, 2012 at 11:54 am
  Permalink

  hahahahhaa….

  PAS ada jI
  DAP ada Komunis
  PGAYR ada GAY, Bisexual dan Lesbian..

  fuhh cukup rencah pakatan ni..hehehe..

  busuk sungguh membusukkan!! hehehe

  Reply
 • July 22, 2012 at 5:11 am
  Permalink

  Datuk Mampos Omar pulak kata komunis meresapi UMNO…hahaha…pemimpin PAShit dungu sekor ni terbukti bodoh…haha…

  Reply
 • July 22, 2012 at 1:01 pm
  Permalink

  Terkejut Lim Kit Siang ada makna tu?, nak cover diri, dulu 13, Mei !969 jadi penghasut besar rusuhan kaum 1, mungkin ada agenda serupa yang di rancangnya, tapi tidak disedari budak suruhannya HJ, Hadi, Anwar, Nik Aziz dll.

  Reply
 • July 22, 2012 at 11:04 pm
  Permalink

  ps .. pembetulan .. TIADA air peruma di elangor .. yang ada air BERSUBSIDI ..

  x caya cuba guna lebih 20m3, free ke idak ? ..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *