Rakyat Lebih Yakin Janji Najib Berbanding “Mulut Manis” Pakatan Haram

Nampaknya PAS semakin gerun dengan kebangkitan UMNO yang terbukti kembali mendapat sokongan majoriti rakyat dan menggesa agar rakyat berhati-hati dengan “pujukan-pujukan” Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Menurut seorang yang “perasan” sebagai “thinktank” parti itu, Dzulkefli Ahmad, rakyat perlu memikirkan tentang polisi-polisi yang akan diteruskan oleh kerajaan UMNO/BN sekiranya menang pada Pilihanraya Umum ke-13 (PRU13) nanti.

Ahli Parlimen Kuala Selangor itu seolah-olah terdesak memberi amaran bahawa Najib akan melaksanakan ISA kembali sekiranya memerintah negara. Dan Harakah menyiarkan kenyataannya dengan tajuk “Jaga-jaga dengan pujukan Najib”!

Dalam kenyataannya di Harakahdaily semalam, dia turut mengaitkan mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad yang menggesa dan yakin bahawa rakyat akan memberikan undi kepada BN pada PRU13 kali ini.

Alasannya, dengan kenyataan sokongan dari Tun Dr. Mahathir itu, Najib akan “terhutang budi” kepada mantan Perdana Menteri itu dan akan melaksanakan akta ISA yang digubal di zaman negarawan ulung itu.

Saya sangat hairan dengan kenyataan “thinktank” PAS ini. Sebodoh-bodoh Mahfuz Omar, dia tidak pernah mengeluarkan kenyataan terdesak sebegini. Paling teruk pun, Mahfuz pernah menyatakan hasratnya untuk jadi Perdana Menteri.

Tapi, Dzulkefli lebih “murakkab” kejahilannya.

Sekiranya, janji-janji Najib itu buruk, tak payah suruh rakyat berjaga-jaga pun, mereka takkan termakan dengan pujukan-pujukan Presiden UMNO itu.

Selalunya, jika janji-janji itu memang bagus, terbaik, realistik dan masuk akal, barulah ia dinamakan pujukan yang Dzulkefli patut risau dengan janji-janji sebegitu!

Nampak sangat Dzulkefli sudah hilang akal dan tidak ada modal lagi untuk menyanggah janji-janji Najib yang menjanjikan perkara-perkara terbaik untuk rakyat Malaysia. Sadisnya, dia sampai jadi bodoh berfikir untuk memburuk-burukkan Najib!

Najib tidak seperti PAS dan Pakatan Haram yang menjanjikan “bulan dan bintang”, “syurga dan neraka” atau “China doll dan Siam doll”.

Jika dibandingkan janji-janji Najib dan UMNO dengan Anwar dan Pakatan Haram, ianya bagai langit dan bumi! Sangat berbeza dan sangat ketara pembohongan yang dijanjikan oleh Pakatan Haram.

Cuba semak buku “Jinggay” dan telitikan apa yang direncanakan di dalam dasar Pakatan Haram. Terang-terang buku itu adalah sebahagian besar dari dasar Lee Kuan Yew, “abang besar” kepada Lim Kit Siang dan Nik Aziz!

Jika malas nak membaca buku “Jinggay”, sila semak kembali manifesto Pakatan Haram di setiap negeri yang berjaya dijajah mereka. Dan perhatikan pula, apakah mereka sudah melaksanakan semua manifesto tersebut?

Bagaimana mereka mahu melaksanakan manifesto tersebut? Yang dijanjikan di dalamnya ialah janji “bulan dan bintang”! Semuanya tak logik, memufliskan kerajaan dan merosakkan negeri serta rakyatnya.

Cuba lihat di Kedah, Selangor, Pulau Pinang dan Kelantan. Berapa banyak rumah urut, arak dan “China/Siam doll” bermaharajalela secara haram di negeri-negeri tersebut?

Mana elaun suri rumah, elaun tadika anak kecil, elaun warga emas dan berbagai elaun yang dijanjikan?

Berbeza dengan Najib, apa yang beliau katakan, insyaAllah akan beliau kotakan. Beliau janji “durian runtuh” untuk peneroka Felda, maka “durian runtuh”lah mereka terima. Beliau janjikan ISA dihapuskan, tak sempat Pakatan Haram sebut dalam parlimen, beliau sudah batalkan ISA lebih awal.

Hakikatnya, rakyat lebih bijak untuk menilai janji-janji Najib dan janji-janji Pakatan Haram. Dan kerana rakyat lebih bijak dari Dzulfkefli itulah maka mereka lebih memilih Najib berbanding Anwar. Itu hakikat dan fakta yang perlu Dzulkefli telan. Faham?

6 thoughts on “Rakyat Lebih Yakin Janji Najib Berbanding “Mulut Manis” Pakatan Haram

 • May 12, 2012 at 6:25 PM
  Permalink

  Sekiramya UMNO kembali memerintah, pasti harga minyak Akan melambung tinggi, harga barring Akan naik, Ada gst Akan dikenakan, untuk menampung balik kerugian Dan keborosan oleh UMNO yang macam Santa claus sebum GE 13.

  Reply
  • May 12, 2012 at 10:59 PM
   Permalink

   ko ada kereta ke? Ptptn dah bayar belum? hahaha

   Reply
 • May 12, 2012 at 6:26 PM
  Permalink

  BN= Barang Naik

  Reply
  • May 12, 2012 at 11:00 PM
   Permalink

   PR = Barang Anuar yang naik.. hiihihih

   Reply
 • May 13, 2012 at 4:12 AM
  Permalink

  apa pun aku lagi percaya janji BN dari PKR PAS DAP…PR banyak menipu dari menunaikan janji..cuba bgtau..ape kebaikan yang DAP PAS dan PKR yang depa dah bagi?? kalau ada pun hanya kroni PAS PKR DAP aje dapat..

  Reply
 • May 14, 2012 at 12:23 AM
  Permalink

  Bodoh mat! Otak kotor saja selalu fikir pasal seks. Tak der modal lain yang lebih bernas.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.