Anda Kenal Mereka? Hubungi Segera Pihak Polis

Demonstrasi ganas anjuran pertubuhan haram Bersih 3.0 yang berakhir dengan perlanggaran undang-undang dan rusuhan akhirnya bakal membawa padah kepada 49 orang pesertanya yang kini sedang di buru oleh pihak polis.

Kesemua mereka termasuk seorang wanita dipercayai terbabit secara langsung mencetuskan huru hara, berkelakuan ganas, mencederakan polis dan orang awam serta merosakkan harta benda awam semasa kekalutan dalam demonstrasi yang dihadiri lebihkurang 15,000 orang itu.

Serentak dengan itu, sesiapa yang mengenali suspek atau mempunyai maklumat lanjut, diminta segera menghubungi;-

Pegawai Jabatan Siasatan Jenayah D7A, Ibu Pejabat Polis Kuala Lumpur melalui email azmiazizi@rmp.gov.my atau telefon 019-2602344 / 019-3872344.

4 thoughts on “Anda Kenal Mereka? Hubungi Segera Pihak Polis

  • May 7, 2012 at 5:43 PM
   Permalink

   Aku Heran..Apasal nak cari ikan bilis…Kalau ada telur tangkap jer Ambiga..Kalau minah ni tak ada ikan bilis tak turun..Saya yakin tak ada yang berani tangkap ambiga…

   Reply
 • May 5, 2012 at 8:48 AM
  Permalink

  Pejuang upahan bukan pejuang menegak keadilan. Perjuangan sejati terlahir dari jiwa kental memberontak menegak isu yang tidak terbela sekian lama dan perlu diperbetulkan.

  Mereka semua ini tidak tergolong dalam puak pejuang sejati. Mereka ganas setelah diapi apikan. Semangat akan berapi semasa jumlah nya ramai. Semangat tidak berapi jika besendirian. Berada nya mereka disitu setelah dibayar. Berapinya mereka setelah dihasut, itu saja.

  Mereka bukan orang lapar. Juga bukan orang yang terlalu kecewa. Mereka cuma golongan yang menghadapi krisis hala tuju, krisis identiti diri tanpa memiliki jatidiri, hala tuju yang khusus.

  Mereka penting kepada penganjur rusuhan kerana ketiadaan hala tuju, mereka boleh dipesong kekiri atau kekanan sesuka hati pada bila bila masa yang dikehendaki.

  Reply
 • May 5, 2012 at 11:51 AM
  Permalink

  Inilah tugas kita yang cintakan keamanan dan sebagai rayaat yang sayangkan negara tunaikanlah tanggungjawab kita untuk memabantu pihak berkuasa untuk menjejaki merika ini .Walaupun dengan hanya memberi maklumat individu tersebut dilihat .

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.