Siapa Ini Wan Musa Wan Ahmad?

Khabarnya, tuan punya nama di atas adalah bekas facebooker pro UMNO yang ‘hebat’ tapi akhirnya tersungkur di kaki Yang Dipertua PAS Kota Bharu, Datuk Wan Abdul Rahim Wan Abdullah sehingga ‘memalingkan’ hatinya kepada PAS dengan menyertai parti tersebut.

Turut sama menyerahkan borang keahlian masuk PAS ialah 20 orang lain dari ‘kumpulan facebooker’ yang sama.

Penulis aktif juga dalam facebook yang berkenaan politik walaupun tidak aktif ‘gila-gila’ sehingga taksub kepadanya macam satu orang Exco Pemuda kecil putih yang tak payah disebut namanya disini.

Tapi sepanjang masa itu, penulis tidak kenal siapa pun pemilik nama diatas mahupun sebarang kehebatan pada dirinya yang dikatakan begitu pro UMNO (dan kemudian tertarik dengan PAS) sehingga Nik Aziz sendiri ‘mencemar duli’ menerima borang keahliannya untuk menyertai PAS.

Bukan setakat itu, kemasukannya ke dalam PAS juga diberi liputan meluas di dalam Harakah seolahnya orang ini berada diranking no 1 atau 2 diantara facebooker yang pro UMNO (kalau adalah ranking sedemikian)!!

Yang sebenarnya, siapapun orang ini tidak penting, yang penting ialah, bagaimana liciknya PAS mereka cipta sesuatu kumpulan orang yang dikatakan pro UMNO tapi kemudiannya masuk parti PAS kerana ‘tertarik’ dengan sikap dan  budi pekerti mulia (uuwwweeekkk) segelintir pemimpinnya bawahannya – belum lagi yang taraf ‘nabi’ macam Nik Aziz.

Modus operandinya, kelihatan macam penyokong UMNO, kemudian beralih arah menyokong PAS atas apa alasan ‘ajaib’ yang direka cipta dan diperbesar-besarkan.

Realitinya, semakin hari kelihatannya PAS makin terdesak nak menampakkan dirinya popular.  Setelah menyerahkan banyak kerusi di Johor kepada DAP atas alasan ‘lebihan kerusi’ (macamlah dia menang banyak sangat pun), PAS makin tertekan untuk menunjukkan dirinya masih relevan kepada Pakatan Rakyat.

Pelik bin ajaib bila parti yang memerintah 2 negeri dibanding satu oleh masing-masing DAP dan PKR, kelihatan lebih hina daripada rakan komponennya yang lain sehingga sanggup mencipta publisiti murahan seperti ini untuk menutup segala kelemahan yang timbul.

Adamyan

Hidup mesti berprinsip

3 thoughts on “Siapa Ini Wan Musa Wan Ahmad?

 • January 3, 2012 at 11:08 PM
  Permalink

  WALLY SLIPAU TGH KENE CANDU. NAMPAK ORG BERBAYANG SAMPAI 5, 6 ORG. TU YG DIA SYIOOOOKKK SORANG2 BEB KEHKEHKEHKEHKEH ADOIYAIIII

  Reply
 • January 4, 2012 at 1:31 PM
  Permalink

  Uweekkk..ptuihhh AKU TAK PERCAYALAH PROPAGANDA PUAK BIAWAK PAS nih!

  Kes Madrasah di Kedah adalah benchmark jelas umat Islam WAJIB TOLAK kempimpnan dan parti PAS (Laknatullah)

  Kita TIDAK WAJIB TAAT pada JEMAAH yang ROSAK!!

  Sistem SYURA PAS sudah ROSAK dn BUSUK. Sistem kepimpinan yang KORUP dan KOTOR. Yang salah di puji yang baik di keji (kes Hasan Ali dan Nasha..)

  Setakat nk PEMBOHONG mcm ni PORK NIK xpyah dabik dada lah.. syaitan gelak je

  Reply
 • January 4, 2012 at 6:32 PM
  Permalink

  aku tak sangka harakahdaily sebenarnya hebat propagandanya mengalahkan utusan

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.