Kalau Saya Azlan Mohd Lazim

Penulis mempunyai 2 anak lelaki yang masing-masing sudah memasuki alam persekolahan.  Penat jerih membesarkan kedua orang ini memang kalau dikenang-kenang bukanlah satu perkara yang mudah.  Sesiapa yang pernah melalui pengalaman sama tentu faham apa yang penulis katakan.

Sebagai seorang ayah, kasih sayang penulis kepada kedua cahaya mata ini memang luar biasa.  Jangan kata diduga seperti anak En Azlan ini, digigit nyamuk pun penulis akan lumat-lumatkan nyamuk tersebut kalau dapat.

Justeru penulis berkongsi perasaan yang sama dengan En Azlan walaupun situasinya berbeza.  Tanggungjawab melindungi anak  yang kini berada dalam kedudukan sukar kerana pengadilan yang cuba dinafikan banyak pihak, termasuk Majlis Peguam.  Apatah lagi tanpa isteri disisi.

Ini betul-betul kisah klasik antara 2 darjat, antara yang berduit dan berpengaruh dengan yang tidak berada.

Anaknya dituduh memfitnah Anwar Ibrahim sedangkan tidak sekelumit pun ‘proses pemfitnahan’ itu disebut sepanjang 3 tahun perbicaraan. Apatah lagi bila keputusan hakim membebaskan Anwar bukan sebab unsur fitnah tapi lebih kepada isu-isu teknikal.

Soal liwat berlaku itu tidak dinafikan sesiapa, waima oleh ketua peguam bela Anwar tapi katanya ‘suka sama suka’, bukan paksaan seperti didakwa.  Tak payah pergi jauh, ini saja sudah cukup untuk rakyat menghakimi siapa Anwar.  Yang bodoh-bodoh datang berhimpun pada 9 Januari itu datang sebab Anwar menipu, kononnya semua ini adalah agenda politik UMNO.

Pendek kata, mereka datang bukan kerana menyokong Anwar dalam hal liwat tapi menentang ketidak adilan yang konon dipaksakan oleh UMNO dalam kes Anwar Ibrahim ini.  Tapi penulis percaya, majoriti yang datang pulang dengan lidah bergulung kerana keputusan Hakim itu benar-benar membuktikan UMNO tidak langsung terlibat.

Jadi satu persoalan yang tinggal, kalau ini bukan konspirasi  UMNO, apa motif dakwaan Saiful Bukhari?

Penulis tidak mahu cakap secara spesifik kerana hanya akan menjejaskan kes tapi cukup sajalah disebut, tidak ada satu orang yang begitu bodoh mahu mendakwa dubornya diliwat (bukan sekali tapi beberapa kali) secara suka-suka, melainkan perkara itu benar-benar berlaku.

Anwar dan homoseksual bukan kali pertama, sudah tercatat dalam rekod 10 mahkamah pelbagai peringkat di Malaysia bahawa dia memang terlibat dalam kegiatan homoseksual sejak dari 1998 lagi, apa yang pelik tentang itu?

Penulis mendoakan semoga En Azlan berada dalam keadaan tenang, menantikan proses seterusnya berjalan.  Pengadilan ini belum selesai lagi, seperti yang disebut peguam cara II negara semalam, pihaknya akan mencadangkan kepada Peguam Negara untuk memfailkan rayuan.

Insya Allah, keadilan akan tertegak juga pada satu hari nanti, yakin dan percayalah dengan itu.

Anwar sendiri menunggu sehingga sehingga September 2004 (dari 1998)  untuk dibebaskan dari penjara, bukan kerana tidak meliwat tapi kerana tarikh-tarikh diberi saksi utama, Azizan Abu Bakar tidak konsisten.

Penulis yakin, Iblis bernama Anwar ini ada tempatnya tersendiri di neraka.  Mungkin dunia ini terlalu indah baginya, dipenjarakan sekalipun dia beroleh keistimewaan yang tidak diperolehi banduan lain.  Tertangkap menindih pelacur dalam bentuk video pun, masih dinafikan kebenarannya.

Sabarlah En Azlan, Allah swt sentiasa bersama-sama orang yang sabar.

Adamyan

Hidup mesti berprinsip

136 thoughts on “Kalau Saya Azlan Mohd Lazim

  • January 12, 2012 at 10:43 AM
    Permalink

    apa tujuan artikel ini ? supaya rakyat menyokong kembali UMNO/BN ????

    porrah lah …… tidak akan mengundi UMNO/BN selama2nya ….

    Reply
    • January 12, 2012 at 10:55 AM
      Permalink

      baca, tapi sendiri tak faham, lepas tu bertanya soalan bodoh.

      Ko nak undi siapa, ko ingat ada orang kisah?….apa punya tahap mentaliti lah yg ada dalam PR ni?.

      Reply
      • January 12, 2012 at 6:41 PM
        Permalink

        c4 ni kan bebal..
        yang dia tak nak sokong BN tu dia punya pasal la.. tak ke mana undi dia tu.. yang aku tengok paling ramai terkedu ialah ORANG P.R dari ORANG BN.. ye le mereka melabur sorang RM150 untuk hadir berhimpun kat makamah, harapan satu dunia leh kasi panas pasal cerita AL-JUBURI ni n di tambah lakunan gaduh ngan polis nanti akan buat dunia tekan MALAYSIA… tapi akhirnya mereka TERKEDU ngan cerita yang tak terjangka..
        ANYWAY, SYABAS HAKIM..walaupun ada segolongan yang akan kecewa tapi kebaikkanya nampak lebih banyak..

        Reply
        • January 12, 2012 at 8:44 PM
          Permalink

          c4 ni anjing pondan suruhan petualang bangsa..

          Reply
          • January 12, 2012 at 11:30 PM
            Permalink

            nih aku cut and paste artikel nih khas utk ko ngan kuncu2 ko C4…

            ‘Soal liwat berlaku itu tidak dinafikan sesiapa, waima oleh ketua peguam bela Anwar tapi katanya ‘suka sama suka’, bukan paksaan seperti didakwa. Tak payah pergi jauh, ini saja sudah cukup untuk rakyat menghakimi siapa Anwar.’ –

            Maksudnyer…mangkuk ayun yg korang backing sgt tu dah sah-sah kaki liwat,kaki jubor,cuma yg berekod hanya 2…yg tak berekod Wallahualam!

            Ko takmo undi BN/UMNO?ader ker kitaorg menangis merayu-rayu suruh ko undi?Aku menangis sebab mengenangkan kebodohan ko yg melampau.

            Dunia dah semakin tua,sepatutnyer ko dah sedar aper yg patut ko perjuangkan,dajal depan mata pun ko ingat imam Mahadi tu dah consider tenat dah!

          • January 13, 2012 at 12:32 PM
            Permalink

            C4 nie kenapa peranannya dialu-alukan di web ini? Buang saja org tua nie lagi bagus! Pandangan2nya sungguh karut dan menghasut!

          • January 13, 2012 at 6:15 PM
            Permalink

            jangan…
            kalau kita buang c4 n orang seBEBAL denganya maka hilang lah budak milo kita ni… cayang c4 jangan merajuk ye!!!!
            budo c4

    • January 12, 2012 at 11:28 AM
      Permalink

      Penulis dilihat meluahkan rasa simpati dan ketidak puasan hatinya diatas ketidak adilan yang berlaku. Tidak adil adalah sifat manusia. Maka kita bahaskan tentang sifat manusia.

      Dengan meletakkan dirinya di tempat Azlan dia meluahkan kekesalan seorang ayah pada seorang anak yang diperlakukan sebegitu rupa kemudian diperlekehkan dan menerima cemohan dari pihak pihak berkepentingan.

      Ternyata ini bukan kempen untuk Umno. Umno telah berada disitu sekian lama dan bukan semua orang Melayu menyokong Umno termasok anda. Maka anda bolih teruskan terus dengan ideoloji dan fahaman anda tanpa merasa digugat.

      Reply
    • January 12, 2012 at 12:47 PM
      Permalink

      Mmg rakyat patut sokong..UMNO BN ‘pembuka’ Malaysia Moden..dr xkenal kepala paip air smpai kenal apa itu MONOREL..org2 bongok PR je yg BONGOK! apa pun tadak..asyik bela sekor berok Permatang Pauh je.

      ..supaya rakyat menyokong BN/UMNO..ya itu lebih baik 1000x dr menyokont Pakatan Rakyat-PAKSI SYAITAN!

      Reply
      • January 12, 2012 at 12:59 PM
        Permalink

        untuk budak2 pulak..
        daripada jahil tentang seks..
        dah expert..

        Reply
        • January 12, 2012 at 1:26 PM
          Permalink

          budak2 jahil tentang sex dah expert disebabkan mak bapak jahil bro tak ada kena mengena dgn orang lain. sendiri mau ingatlah.

          Reply
        • January 12, 2012 at 2:00 PM
          Permalink

          kalau didikan agama ibu bapa betul dan selaras dengan perkembangan masa kini, x kan timbul isu seks bebas. x payah nak salahkan umno. Negeri bawah pas pn banyak maksiat. ko tgk lah C1 kt selangor, berapa banyak umah urut skrang ni. Ni lah hasil pakatan rakyat nk pesongkan akidah umat islam

          Reply
          • January 12, 2012 at 3:48 PM
            Permalink

            rumah urut wujud sejak zaman umno bn

          • January 12, 2012 at 3:58 PM
            Permalink

            sebab hang jadi pelangan tetap rumah urut tu…

          • January 12, 2012 at 4:42 PM
            Permalink

            Siap urut kote lg..c1..hehe

          • January 12, 2012 at 4:43 PM
            Permalink

            aku urut kat wak kat kampung jer..

            perempuan bukan muhrim tak bole sentuh haram…

            hang tau agama kan?

          • January 12, 2012 at 5:08 PM
            Permalink

            ele..betul ke ni..hehe..kote ko bengkok ye

          • January 12, 2012 at 6:22 PM
            Permalink

            hahaha… suka nya ko

          • January 12, 2012 at 6:36 PM
            Permalink

            salah laku maksiat dan zina disebabkan fikrah mak bapak dan persekitaran. Mmg xdinafikan kelemahan krjn pemerintah.

            Tp pilihan untk jd baik adalah lbh banyak dr buruk di Malaysia ni. Penerapan Islam telah bermula sejak se awal sekolah, pendidikan Islam itu formal dan xformal.. mak bapak lah yg kena perhalusi..

            bila bertemu sahabat2 dr timur tengah, penerapan Islam di Malaysia kata mereka lebih baik dr suasana tempat mereka.. cuma kitalah kena bijak memilih..dunia ini bukan Syurga..mesti ada ujian..barulah terbentuk iman!

            hidup mcm macai2 PR hanya mencari salah org..itu bkn kerja cara Islam..cara Islam ialah sama2 betulkan..bukan sekor peluk tebuh sorng lg aje yg buat.. itu NGOK namanya!

      • January 12, 2012 at 4:52 PM
        Permalink

        tanpa ada nya UMNO pun manusia dah kenal kepala paip dengan monorel ….. apa kah dengan ada nya UMNO baru manusia kenal kepala pai dan monorel…..

        Reply
        • January 12, 2012 at 5:08 PM
          Permalink

          huyoo..jauhnya c4 punya imeginasi..

          Reply
        • January 12, 2012 at 6:44 PM
          Permalink

          mcm tu punya perumpmaan pun susah nak di terangkan .. patut pun nama pun C4pok!.. memang yang najis tu ialah C4

          Reply
          • January 12, 2012 at 8:46 PM
            Permalink

            kalau dah mabuk dia tak sedar apa yg diucapkan..betul tak c4..

          • January 12, 2012 at 9:34 PM
            Permalink

            hehehe..aku agak le..cara pemahaman and gaya dia menulis si C4 ni masih mentah lagi..mungkin baru je lepas SPM…peehhh anak ikan tuuu..tak nak try apply keja kat Anwar’s Office ke adik oi???..

          • January 13, 2012 at 10:29 PM
            Permalink

            heheh janji upah duit masyok.. itu pasal aktif sgt..tp low minded..

    • January 13, 2012 at 12:17 AM
      Permalink

      Artikel ini semata mata untuk membukak mata orang ramai supaya membela hak asasi rakyat mengikut perlembagaan & undang undang. Keadilan bukan semata mata untuk orang kaya,berpengaruh politik,orang kenamaan dll tapi jugak hak pada orang biasa & miskin. Nampak sangat Majlis Peguam bersikap seberat sebelah memihak pada Anwaq sampai sanggup pujuk Peguam Negara jangan memohon rayuan kes liwat ll ke mahmkamah lebih tinggi. Ni ka keadilan dan pembela hak asasi yang di laung laung kan oleh Majlis Peguam..? Semua torak belaka oleh orang yang ngaku depa cerdik undang undang semua nya haprak seperti Anwaq & penyokong tegak depa. Tapi tang bila Anwaq buat rayuan kes liwat l ke mahkamah pada 2004 bole pulak Majlis Peguam tak kata apa apa pun sungguh hipokrit depa nih. Orang lagu ni ka kita dok pi pakat sokong wahai puak puak bingai..????

      Reply
  • January 12, 2012 at 10:47 AM
    Permalink

    nak bawak isu simpati saya fool kat sini….?????

    tak ada sapa yang nak simpati pada saifool ….. sebab dia sendiri jual stor kunyit…. kononya nya nak cari duit ….

    sebab exam pun gagal….

    Reply
    • January 12, 2012 at 10:58 AM
      Permalink

      Jadi betul lah Anwar bayar utk sondol stor kunyit Sepol kan…agak2 berapa banyak Anwar bayar Sepol tu?.

      Reply
    • January 12, 2012 at 4:02 PM
      Permalink

      ada org tu sampai nk robohkan penjara…simpati sgt dgn peliwat dan penzina bini dia….cacai2 plak sanggup tido tepi jalan pasai simpati dgn raja liwat tu…mintak 100 ribu dtg…tp x sampai 5 ribu yg dtg….rakyat dh nyampah dah dgn peliwat tu…

      Reply
      • January 12, 2012 at 4:44 PM
        Permalink

        ni mesti tidur berbantalkan utusan malaysia ni…

        Reply
    • January 12, 2012 at 4:46 PM
      Permalink

      ..kitorng kesian kat Azmin sbb tak jd nak merasa jd PM..hehe

      Reply
      • January 12, 2012 at 4:57 PM
        Permalink

        ada gak rasa simpati kau kat pemimpin pakatan yer..

        Reply
        • January 12, 2012 at 5:10 PM
          Permalink

          kesian Azmin tak jd PM apesal la Nuar dilepaskn..takde chance la mcmni..

          Reply
          • January 12, 2012 at 6:23 PM
            Permalink

            jauh nyer imaginasi ko…

          • January 12, 2012 at 7:03 PM
            Permalink

            Ala kitorang pun nak berimaginasi gak..mcm korang..kan..tp betul kot ni..cian azmin terkilan dia tak jd PM..nuar tu mmg tamak..hehe

  • January 12, 2012 at 10:56 AM
    Permalink

    Liwat tu berlaku ke tidak? Tak kisahlah secara paksa ke, bak kata ko jual stor kunyit ke ataupun suka sama suka?

    Yang penting kita nak tahu, IA BERLAKU ATAU TAK?????

    Saiful tu nobody, tapi Brother Anwar Bin Ibrahim adalah pemimpin! Kita bertanggungjawab.

    Reply
    • January 12, 2012 at 11:32 AM
      Permalink

      Bezanya disini Anwar ada pentas untuk bercerita pembohongan nya dan hasilnya ramai percaya.

      Saiful tidak ada pentas untuk menerang pada orang ramai secara terbuka bahawa dia memang dirogol.

      Reply
      • January 12, 2012 at 1:02 PM
        Permalink

        saifool tak dirogol lah…

        dia tadah bontot sendiri…

        anwar plak dah didapati tak bersalah..

        maka siapa yang sontot saipol..

        ni menunjukkan saipol memang kaki tadah bontot… umno ambik kesempatan pakai si saipol ni untuk jatuhkan anwar ibrahim…

        Reply
          • January 12, 2012 at 3:53 PM
            Permalink

            hanya yang berfikir pakai teori kat atas tu

      • January 12, 2012 at 5:16 PM
        Permalink

        dia atas sokongan dari Najib dan Rosmah …. itu dah big brother tolong tu ….

        Reply
    • January 12, 2012 at 1:13 PM
      Permalink

      Saiful dan anwar ibrahim juga manusia yang sama dan akan pulang disisi Allah tanpa ada perbezaannya, cuma yang membezakan mereka berdua hanya Allah saja yang tahu.

      Reply
  • January 12, 2012 at 12:04 PM
    Permalink

    Kes Rahim Thamby cik belasah anak daru sunti (sampai pregnant), kes ini di bwak oleh Lim Guan Eng.

    last2 LGE yg masuk jail. Ada korang kisah???

    Kes Perwaja, rugi ratus2 juta (zamn dulu tu), tapi Eric Chia selamat. ada korang kisah??

    Kes TBH, apa penyelesaiannya, ada korang kisah??? Ini kes bunuh ni…???

    Kes Sarbani.. apa penyelsaiianay??

    kes bunuh Norrita, apasal tak nak sia callers Norrita?? Semua tahu sugar daddy dia Menteri UMNO.

    Chua Soi Leks, ada video, ada org charge??

    Reply
    • January 12, 2012 at 12:15 PM
      Permalink

      Kalau itu persoalan yg ko bangkitkan…kenapa pula kes2 tu ko amik kisah?…yg kes liwat antara Anwar dan sepol ni ko tak amik kisah plak?….adakah krn Sepol tu ikan bilis, Anwar tu jerong maka keadilan tak perlu ditegakkan buat sepol?..gitu?.

      Reply
      • January 12, 2012 at 1:08 PM
        Permalink

        weii…

        sebab kes2 moo highlight tu melibatkan pemimpin umno dan kepentingan dia..

        umno kena pandai cover la bai…

        Reply
    • January 12, 2012 at 4:05 PM
      Permalink

      mat sabu beromen dgn bini org ada korang kisah….yg main dlm keretapi tu apa pok nik ckp…

      Reply
      • January 12, 2012 at 4:41 PM
        Permalink

        hahahah…

        aku nak ambik tau… tapi tak keluar tv3 dgn utusan..

        berita tu pun dpt tau dari blog2 umno..

        camaner nak caya… dah la blog2 pro umno blog kuat fitnah

        Reply
        • January 12, 2012 at 4:49 PM
          Permalink

          Pakatan haram kene pandai cover la bai..hehe

          Reply
    • January 13, 2012 at 12:30 AM
      Permalink

      Ni sekoq punya bodo tak reti guna akai walau pun ada otak. Kes depa tu tak dak bukti cukup untuk dakwa mereka. Lain la hang bodo jadi penyiasat tak dak cukup bukti teruih pi caj last last kantoi sapa yang malu..? Pi tengok kes Eric Chia dulu zaman Tun M jadi PM tak dak nok caj kerana tiada bukti aleh aleh bila Pak Lah jadi PM nok tunjuk diri dia smart teruih arah SPRM caj last apa jadi buang kes pada peringkat sebutan mahkamah belum lagi pendengaran. Jadi sapa yang malu..? dah tentu pihak pendakwaan ( BPR la tu ) termasuk Peguam Negara. Tu la cakap Tun M depa tak mau dengak kunun nok tunjuk diri tu bersih,cekap,teluih last last kewibawaan sebagai PM terjejaih habih bila PRU 12 BN kantoi….!!!!

      Reply
  • January 12, 2012 at 12:06 PM
    Permalink

    Sepol tidak ada pentas???? Siap jumpak PM lagi, semua Menteri UMNO dapat coverage main media kutuk Anwar, tu pun ko kata tak dpt pentas lagi???

    So bila Khir Toyo nak buat statement ni??? Kata lepas 9 Jan 2012??

    Reply
    • January 12, 2012 at 12:17 PM
      Permalink

      Tak perlu ko cuba nak alihkan isu buat2 tanya pasal kes Khir Toyo plak..nanti dia jawaplah..ko ingat dia macam Imam Mahadi ko tu ke bila ditanya pasal jam omega terus lari mencicit2 tak cukup tanah.

      Reply
    • January 12, 2012 at 12:53 PM
      Permalink

      Moo (lembu), Anwar gunakan sepenuhnya parti rekayasa PKR dan PR itu utk mementaskan dirinya sbg pemimin anu-gerah… (syaitan). Dia bergerak sana sini atas pentas politik memperlembukan mecai2 PR termasuklah yg bertudung labuh berjubah just utk bela dirinya sekor itu..

      manakala SAIFUL.. beliau tidak menggunakan pentas2 politik UMNO/BN buat ceramah mcm si Nuar, hak beliau utk umpa PM.. apa yg ko sakit hati sgt?

      Kalau aku dianiaya, org lain semua tkpercaya..aku akn jmpa org tertinggilah.. PM tu utk rakyat bukan utk macai2 PR.. lantaklah dia nk jmpa 100x sehari pun selagi tidak adacampur tangan legislative dan executive..

      tp berok Anwar dh ckp awal.. dia akan campurkan kuasa badan eksekutif dgn tangan2 jahatnya JIKA PR menang! beliau akan dibebaskan dan aturkn nya sbg PM.. wow hebatnya melawan ketentuan Allah..

      Reply
      • January 12, 2012 at 1:12 PM
        Permalink

        pasdaplaknat(pukimak) …ko pahamtak? UMNO pakai saipul untuk fitnah dan jatuhkan kredibiliti anwar ibrahim..

        masa hari kes report saipul report polis pasal kena liwat… kau tau siapa panggil semua wartawan untuk sidang media highlight kes ni ?? Pejabat Timbalan Perdana Menteri.. yang panggil..

        tak percaya ko pergi tanya semua wartawan

        apa kena mengena pejabat timbalan perdana menteri dgn kes liwat saipul…

        ada otak pikir lah BODOH… dah lah munafik..

        Reply
        • January 12, 2012 at 4:09 PM
          Permalink

          berani kerana benar…kalau tak buat nape lari mcm cencurut kat kedutaan turki tu???…dari situ dh nampak….muka pucat basi takut sangat….bini dtg jemput baru berani keluar…lawan tetap lawan konon…

          semua wartawan harakah dgn malaysiakini ke???…

          Reply
          • January 12, 2012 at 4:39 PM
            Permalink

            tak.. semua wartawan media arus perdana..

          • January 12, 2012 at 4:54 PM
            Permalink

            kesian tengok pencacai pencacai meroyan melenting tmcm beruk..hehe..korang sedar ke..korang bekerja keras untuk Anwar tp PM (Najib) bekerja untuk rakyat..nampak tak bezanya..cian c1 c4

          • January 12, 2012 at 4:58 PM
            Permalink

            meroyan melenting macam beruk tu macam kau ker?

          • January 12, 2012 at 5:04 PM
            Permalink

            kan aku dah tulis td..c1 c4..beruk

          • January 12, 2012 at 6:25 PM
            Permalink

            haha..pandai selamber spin…

            diri sendiri beruk mengata orang…

          • January 12, 2012 at 7:05 PM
            Permalink

            takde..aku mengata ko tak caya tgok sape yg melenting2 yg maki2..bukan ke c1..c4..yg mcm beruk..hehe

          • January 12, 2012 at 9:52 PM
            Permalink

            cerita bodoh yg dia dengar dan di jaja dari wartawan haramkah dgn keldaian daily memang le macam tu…jgn nak chong le munafik..tak sempat panggil conference satu m’sia dah tahu..in fact si juburi tu tahu d moment si saiful lodged polis report…betul kata Stingray..kalu betul and berani apasal lari…ada ugutan bunuh konon…yg sebetulnya dia dah jadi tekedu and pendek akal masa dapat tahu laporan polis dah di buat saiful..dia lari le kat Turkish embassy nak dapat asylum..tapi lepas pikir panjang2 dan dapat akal kelentong dari peguam dia mula tukar cerita ada org nak bunuh..cuba pikir sikit kalau org betul nak bunuh dia ni dah lama dah dia jalan…

  • January 12, 2012 at 12:47 PM
    Permalink

    UMNGOK…UMNGOK..MASIH TAK DAPAT TERIMA HAKIKAT LAGI KE? BUAT ISU SENDIRI LEPAS TU KETAWA SENDIRI2 JE WKAKAKAKA..

    ANWAR BEBAS DAN TAK BERSALAH HAHAHAHAHAH..PUAS HATI AKU

    Reply
    • January 12, 2012 at 12:49 PM
      Permalink

      PR-PAKSI SYAITAN lah yg suka lah peliwat memenuhi ruang udara negara ini? supaya cpt bala Allah turun?

      Anwar bebas aku juga puas hati sbb UMNO tidak jd PUNCHING BAG oleh puak2 gila PR. lihatlah sendiri betapa gila dan sakit jiwanya macai2 PR bergencot2 mcm pelacor… menang atas apa? otak bodoh menang sorak dgn iblis!

      Reply
      • January 12, 2012 at 1:14 PM
        Permalink

        wei bahalol aka pasdaplaknat(pukimak)… spin lebih..
        aku nampak kau yang gila..

        Reply
        • January 12, 2012 at 4:55 PM
          Permalink

          c1..c1..hehe…lalalalalala

          Reply
      • January 16, 2012 at 3:06 PM
        Permalink

        Bebas atau terpenjara… UMNO sentiasa jadi PUNCING BAG sebab UMNO tak cerdik. Tak tau nak berhujah tapi suka buat masalah. Sekarang memang zaman UMNO jadi tertuduh, pesalah atas kesalahan lampau yg. tak terhitung. Kebenaran semakin jauh dari UMNO kerana rakyat dah tak percaya…. bagi duit RM500 pun rakyat kata beli undi. Maknanya rakyat tau tu umpan pilihanraya, tapi rakyat bijak rm500 ambil dulu, undi kemudian bukan duit UMNO pun.

        Reply
    • January 12, 2012 at 3:39 PM
      Permalink

      kalau hg kata ini konspirasi maknanya isu ni belum tamat la dol..akan ada lg la perkara2 yg akan berlaku..yg seronok sgt why?heran aku kata konspirasi klu hg rasa ending dia mcm ni..anwar la pny konspirasi kot?

      Reply
    • January 13, 2012 at 12:46 AM
      Permalink

      Hoi mangkok coba hang paham betoi betoi penghujahan verdik hakim Mohd. Zabidin pada 9/1/2012, dia kata: Tertuduh dilepas kan dan di bebas kan dari tuduhan liwat dia tak cakap Tertuduh tidak bersalah. Coba hang amati kenyataan hakim lainpada kes lain buat verdik bunyi lagu ni: Tertuduh di dapati bersalah dan di hukum………!!! Kan ada perbezaan kedua dua statmen tu kan ..? Lain la kalo hang bengap susah nok paham kenyataan keundang undangan sebab hang tak dak terdidik dalam bidang undang undang kot…!!!

      Tertuduh di lepas kan & di bebas kan dari tuduhan liwat tu bermakna Anwaq bukan tidak bersalah melakukan liwat tapi ada kesilapan teknikal terhadap pengendalian DNA yang kurang teliti oleh polis/pendakwa.

      Jika hakim berkata: Tertuduh di dapati bersalah dan di hukum penjara selama…dan sebatan….. Tu bermakna hakim berpuas hati terhasdap bukti yng di kemuka kan oleh pendakwaan menepati kes prima facie ato melampaui keraguan…!!!!

      Reply
      • January 16, 2012 at 3:01 PM
        Permalink

        Bagaimana pulak hakim kata kalau tak bersalah?
        ce cite?

        Reply
  • January 12, 2012 at 12:55 PM
    Permalink

    Kasihan dan sedih melihat wajah ayah Saiful dlm berita semalam..aku juga merasai perasaan jika ada anak… apapun Allah SWT jua Maha Berkuasa..mana yg Baik adalah dlm Ketentuan-NYA.. beruntunglah bg org2 yang BERSABAR..

    Reply
    • January 12, 2012 at 1:15 PM
      Permalink

      kau takde otak memang kesian..

      anak tadah bontot sukarela nak gi bela buat apa…

      lepas tu nak tuduh anwar ibrahim punya keje…

      pasdaplaknat(pukimak) otak kat bontot ker?

      Reply
      • January 12, 2012 at 2:02 PM
        Permalink

        jangan nak berlagak, nanti kalau kena batang hidung ko anak main bontot baru ko rasa.. Allah maha adil

        Reply
      • January 12, 2012 at 2:35 PM
        Permalink

        Kalaulah bontot anak LGE atau bontot Gobind anak Karpal Singh kena bedal oleh Anwar dah tentu tiada kes kena tunda. Seluruh dunia akan kecoh dan Karpal akan pasti Anwar ari bicara esok jatuh hukum. Kalau Saiful adan kaitan saudara mara dengan LKS & KS atau Hadi Awang dah tentu Saiful terus di bela. Ini manusia hypocrite

        Reply
        • January 12, 2012 at 3:54 PM
          Permalink

          hahkahkahakhak….

          synopsis pendek ko ni bole buat filem gak..

          Reply
      • January 12, 2012 at 4:12 PM
        Permalink

        ala C1…dia tadah bontot pun kat boss hang jugak…biarla….depa suka sama suka…tak caya hang tanye karpal…

        Reply
        • January 12, 2012 at 4:38 PM
          Permalink

          mahkamah dah cakap anwar tak bersalah..

          makcik2 pakcik2 kat kampung ngan felda pun suka dgr beita tu..

          Reply
          • January 12, 2012 at 4:59 PM
            Permalink

            elok la bg la diorg hepi..sekurang2nya ada hiburan gak tuk diorg..

          • January 13, 2012 at 12:51 AM
            Permalink

            Hang jangan nok buat muhung. Ada ka hakim tu sebut Anwaq tidak bersalah…? Hakim cuma kata Tertuduh di lepas kan & di bebas kan dari tuduhan liwat. Ayat tu bukan bermakna Anwaq tidak bersalah bongok. Hang nok aku kata bebai hang marah tapim tu la realiti nya…!!!

          • January 16, 2012 at 3:00 PM
            Permalink

            Kalau dah hakim kata lepas dan bebas maknanya tak bersalah laa… memang tak cerdik la korang ni. Kalau bersalah takkan lepas dan bebas?
            Mana belajar pun aku tak tau, ni banyak sangat baca utusan fitnah la ni….

      • January 12, 2012 at 6:39 PM
        Permalink

        Astaghfirullahadzim.. ko ni binatang ke syaitan C1?

        aku ckp pasal BAPAK SAIFOL.. pahal ko BONGOK sgt!
        naluri seorang bapa yg pengasih akan fikirkan anaknya sehingga mati.. hal anakl itu serahlah pd Allah.. sbb yg laknatnya ialah MAJIKAN SAIFUL..

        ko blagak nak mampos je C1, nnt anak jantan ko kena mcm tu.. biar balasan Tuhan kena bg org2 yg angkuh mcm ko ni C1.. bangsa bebal!

        Reply
  • January 12, 2012 at 1:16 PM
    Permalink

    harap ayah saiful bersabar la..
    kebenaran pasti muncul..

    DAJAL BONTOT berleluasa membontot
    tapi mangsanya kene tanggung aib..

    Reply
  • January 12, 2012 at 3:05 PM
    Permalink

    Awas!! UMNO tengah meroyan, Njaib pulak tak tau bila nak call PRU..

    Reply
    • January 12, 2012 at 3:43 PM
      Permalink

      apahal nak meroyan..kan hg kata najib tu manusia yg powerful blh buat mcm2 konspirasi..

      Reply
    • January 12, 2012 at 3:56 PM
      Permalink

      Najib ada la kejap bagi statement ari tu… statement frust..sama jer cam perogol amah indon bagi..

      “keputusan mahkamah menunjukkan umno tidak terlibat dalam perbicaraan…”

      Reply
    • January 12, 2012 at 4:14 PM
      Permalink

      kitorang rilek jea mooo…tak le sampai meroyan terpekik terlolong depan mahkamah tu….

      Reply
    • January 12, 2012 at 5:01 PM
      Permalink

      Sape sebenarnya yg meroyan ni..?..c1..cuba ko meludah ke langit apa akan jd..hehe..

      Reply
      • January 12, 2012 at 6:26 PM
        Permalink

        orang giler jer meludah dah menyuruh orang meludah kelangit…hehe

        kalau dah test , tahniah la selamber..

        Reply
        • January 12, 2012 at 7:06 PM
          Permalink

          aku suruh ko buat lerr..aku tak tahu..ko kan serba boleh..hehe

          Reply
  • January 12, 2012 at 3:58 PM
    Permalink

    Artikle ni jalan cerita lebih jurang sama jer yang kelular kat sinarharian online..

    http://www.sinarharian.com.my/nasional/bapa-saya-yakin-anak-saya-tidak-salah-1.17703

    kepada pencacai-pencacai umno kat dalam mykmu ni… pergilah kat link akhbar sinar harian online tu… kesian aku tengok pakcik azlan ni kena hina dengan public kat ruangan komen… takde pulak pencacai-pencacai umno nak support dia kat situ… tau melalak dalam mykmu.net ni ajer…

    Reply
    • January 12, 2012 at 4:47 PM
      Permalink

      stingray dan Adamyan si bapa yang ada 2 anak..pergilah lepak kat artikle sinarharian tu .. pergi bagi kata2 sokongan ngan backup En.Azlan ni.. kena kutuk , maki hina sebab anak nama saipul .. sian dia..

      Reply
      • January 12, 2012 at 5:10 PM
        Permalink

        hehehe….aku komen kat harakah online jea…suka tengok lebai2 kulup naik syeikh….

        Reply
        • January 12, 2012 at 6:31 PM
          Permalink

          lepak mykmu ni lagi best main komen2…

          Reply
          • January 12, 2012 at 7:11 PM
            Permalink

            ..romen2 lg bes..mcm mat sabu tu..

          • January 13, 2012 at 9:50 AM
            Permalink

            kahkahkah….

    • January 13, 2012 at 12:54 AM
      Permalink

      Yang beri komen tu semua puak puak bebai macam tok lebai tok leh pakai sebab tak dak akai sebagai bekai untuk hidup di dunia permai….!!!

      Reply
  • January 12, 2012 at 4:24 PM
    Permalink

    Biasalah. Yang kaki-kaki bontot tu mestilah pertahankan ketuanya si Anwar bontot tu. Jangan-jangan ada syer juga.

    Reply
    • January 12, 2012 at 4:32 PM
      Permalink

      mahkamah dah cakap Anwar Ibrahim tak bersalah..

      kalau bersalah duduk dalam jail dah dia..

      Reply
      • January 12, 2012 at 5:17 PM
        Permalink

        kat mahkamah rayuan blum lagi C1…

        bro..Anwar kata dunia luar yg tolong lepas bebas dia, bkn karpal dan cacai2….karpal kata Anwar bebas bkn pasai tekanan dari negara luar….hang rasa C1 sapa yg betul??…

        Cian aku tengok hangpa ni…meroyan siang malam nk anwar bebas…bila dh bebas dia kata dunia luar yg tolong….giler betul la boss hang tu…tak respect langsung kat hangpa semua…

        Reply
      • January 12, 2012 at 6:18 PM
        Permalink

        bukan tak bersalah..tapi diBEBAS sebab bukti tak cukup..tak bersalah dengan bebas pun tak paham…pasal tu ALJUBURI tak LEGA..bak kata BEBAS dalam ZOO je..tak leh pi mana mana..hehehe

        Reply
        • January 13, 2012 at 12:46 AM
          Permalink

          Semua akhbar utama kata Anwar tak bersalah ko spin benda apa ni? nak sedapkan hati yg. runsing ke?
          Aku bagi tip…. banyakkan zikir pada Allah, InsyaAllah tenang.

          Reply
          • January 13, 2012 at 1:01 AM
            Permalink

            Semua akhbar yang kata Anwaq tak bersalah sebenaq nya depa dah spin kata hakim tu. Hakim tak ;ernahn kata Anwaq Tidak bersalah cuma: Acquited & discharged ( di lepas kan & dibebas kan )..!!

          • January 13, 2012 at 1:21 AM
            Permalink

            bujuk…hang ni suka sgt memulai dgn fitnah dan diakhiri dgn kalimah Allah…hang ingat kalimah Allah tu payung ketaksuban hang pada seseorang ke???..

            Hang confidence ke pengetahuan hang sama dgn sifat Allah yg maha mengetahui…

            sebelum ni hang pun kelam kabut, rungsing, mengelabah, merapu sampai memfitnah najib dan kerajaan pasal kes liwat ni…awat…masa tu hang tak teringat nak berzikir pada Allah ke???

          • January 16, 2012 at 11:13 PM
            Permalink

            bangkano… maksud ko utusan, star, berita harian tu spin kata2 hakim?
            Aku tanya satu, ko ada dalam bilik perbicaraan ke tidak?
            Stingray..
            Apa pulak fitnah aku kali ni?
            Dulu aku ada tanya kenapa Saiful jumpa Najib 2 hari sebelum kes tapi Najib tak megaku? kemudian minta biasiswa, kemudian tangan sejuk…. ini cerita dari mulut NAjib. aku hanya tanya bukan tuduh. Sejak bila pertanyaan jadi tuduhan?

  • January 12, 2012 at 5:22 PM
    Permalink

    bagaimana dengan seorang menteri UMNO yang dikatakan rogol amah nya ……. ada siasat ke…ada dakwa ke ?????

    Reply
    • January 12, 2012 at 5:35 PM
      Permalink

      Mat Sabu kes khalwat depan 4 saksi pun boleh lepas, seorang cakap naik tangga seorang naik lif. Mana ada kes khalwat boleh lepas. Kerana undang PAS sahaja Mat Sabu lepas

      Reply
      • January 12, 2012 at 6:16 PM
        Permalink

        Buat lah siasatan……..korang kan anything melibatkan PR korang sanggup buat apa saja…

        Reply
    • January 12, 2012 at 5:37 PM
      Permalink

      ..takde 4 saksi cmna..

      Reply
      • January 13, 2012 at 12:47 AM
        Permalink

        4 saksi untuk hukuman HUDUD, nak siasat tak perlu saksi…

        Reply
    • January 12, 2012 at 5:39 PM
      Permalink

      tak sempat polis nk siasat…amah tu kata tu semua fitnah dari pembangang…aku pun tau nk buat mcm mane…..hang ada idea ke???…ce hang deal dgn amah hang suruh dia buat polis report kata menteri tu rogol dia….cuba la C4…mana la tau kot2 hakim boleh dibeli…..

      Reply
      • January 12, 2012 at 6:17 PM
        Permalink

        Budak tu report kat nenek dia…
        zaman dulu kan umno kuat, any rasuah/slah guna kuasa semua dok bwh carpet..

        Reply
        • January 12, 2012 at 6:24 PM
          Permalink

          laaa…kat nenek la plak….report la kat polis….

          Reply
    • January 12, 2012 at 6:28 PM
      Permalink

      robengah kan nama amah tu..

      Reply
      • January 12, 2012 at 6:43 PM
        Permalink

        C1, ko ni badan manusia otak binatang dan hati syaitan..

        ko habis mase posting utk fitnah dan buat laknat ni kalo ko mampos esok lusa ko agak2 4 takbir Solat Jenazah tu blh tepis paluan malaikat dlm kubur ke?

        mcm anjing zmn penjajah.

        Reply
        • January 13, 2012 at 10:02 AM
          Permalink

          makhluk apa ni? badan manusia, otak binatang, hati syaitan… subhanallah..

          Reply
      • January 12, 2012 at 11:04 PM
        Permalink

        wah2 hang C1…hafal hang nama amah indon tu….dia add FB hang ke?….hang yg add FB dia?…..mcm kes bang non plak…’ suka sama suka ‘….

        Reply
  • January 12, 2012 at 7:54 PM
    Permalink

    bila politik malaysia akan tamat..cuba PAS dengan UNMO bersatu..atau senang cakap melayu bersatu..mesti negara akan aman dan xde politik kotor nie..malas tol nak undi sbb ntah yang mana betul..masing2 ada isu nak menjatuhkan lawan..kalau wujudkan parti baru melayu PAS dengan UNMO bersatu..mesti ramai yang sokong..bukan apa orang muda sekarang dah muak dan menyampah dari perdana menteri pertama lagi asik bergaduh jaaaaaaaaaaaaaaaaa…..bila mau settle nie..selagi PAS dengan UNMO x bersatu aku malas nak undi mana2..BOSAN…

    Reply
  • January 12, 2012 at 7:55 PM
    Permalink

    sori salah taip lak UMNO*

    Reply
  • January 12, 2012 at 10:03 PM
    Permalink

    Salam. Ya, mana ada ibubapa yang tak sayangkan anak mereka KECUALI yang buang-buang bayi. Dalam hal ini En. Azlan mengharapkan keadilan untuk anaknya dari perspektif undang-undang. Sebagai satu pertubuhan yang berlandaskan undang-undang, Majlis Peguam tidak sepatutnya mengeluarkan kenyataan berupa politik. Mereka sepatutnya bertindak sebagai satu badan yang mempertahankan sistem kehakiman negara bukannya menyokong mana-mana pihak. Dalam konteks Saiful ini peruntukan undang-undang itu ada baginya membawa kes ini ke Mahkamah Rayuan dan sebagainya. Maka dengan itu MP tidak sepatutnya cuba untuk mengajar apa yang perlu atau tidak dilakukan oleh Peguam Negara. Kenapa MP tidak mempertikaikan tindakan Anu..war dalam isu penangguhan kes yang terbanyak dalam sejarah perbicaraan negara? Kenapa tidak mempertikaikan tindakan peliwat ini dalam menghina sistem kehakiman negara? Kalau begini sikap MP dimana keadilan untuk Saiful? Disini jelas MP mempolitikkan sistem kehakiman negara dan undang-undang. Secara tidak langsung juga MP telah memperlihatkan mereka bukan sebuah badan bebas dan ternyata menyokong pembangkang.

    SUDAHKAH ANDA MENDAFTAR SEBAGAI PENGUNDI? Jika belum… DAFTARLAH SEKARANG DENGAN SPR.

    BELILAH BARANGAN BUATAN MELAYU DIKEDAI MELAYU

    BOIKOTLAH BARANGAN CINA DAN KEDAI CINA

    Reply
  • January 13, 2012 at 12:11 AM
    Permalink

    kalau gua jadi Azlan Lazim, gua bawak saifol pergi berubat pulihkan jubur yang telah rabak bukan pergi mintak belas kasihan Ag buat rayuan!…kahkahkah..kalau jubur saiful dah gatai sangat bak mai kat gua biar gua tutuh sampai keluaq ayak kunyit!…kahkahkah

    Reply
    • January 13, 2012 at 1:13 AM
      Permalink

      aik..ada pengikut aljuburi baru ke ni..mesti dah kene tibai ni

      Reply
    • January 13, 2012 at 10:04 AM
      Permalink

      wahhh… ngeri ler… lu gay ker

      Reply
  • January 13, 2012 at 12:35 AM
    Permalink

    hai bujuk…intai2 nampak….

    Reply
  • January 13, 2012 at 9:58 AM
    Permalink

    Dari sebelum Hakim jatuhkan hukum sampai sekarang tak habis debat lagi pasal Anwar. PAS bijak kerana pecat HA sebelum kes Anwar, so tak perlu divert isu sebab tenggelam sendiri. Puak pencacai yg. kata terima hukuman HAKIM tak habis meroyan lagi, baguslah meroyan sampai PRU13.
    Aku cadang Adamyan tukar tajuk lainlah… isu Anwar ni dah jelas korang kalah, bagilah hujah apa pun. Aku cadangkan cerita pasal Kak Ijat semula yg. mintak cuti. Atau Pusat Zakat yg. kata boleh guna duit zakat untuk merendahkan mahkamah Syariah dari mahkamah Sivil bila guna wang zakat untuk menteri yg. pertahankan mahkamah SIVIL. Isu lain pasal sampah d selangor, yg. dah berapa minggu tak d kutip. Madrasah salihiah tu apa perkembangannya? PASDAPLAKNAT dah bagi memo pada YDPA ke?

    Reply
    • January 13, 2012 at 10:06 AM
      Permalink

      mykmu mana boleh tak cerita pasal anwar… tak happening nanti…

      pasdaplaknatullah… terkencing malam kalau tak baca artikle pasal anwar…

      Reply
  • January 13, 2012 at 10:29 AM
    Permalink

    Pada pendapat peribadi saya, keadilan telah pun termaktub bagi pihak Anwar Ibrahim dan juga UMNO serta Saiful.

    Pertama, keputusan pihak makhamah membebaskan Anwar Ibrahim.

    Kedua, nampak sangat tiada campur tangan dalam keputusan hakim oleh UMNO.

    Ketiga, process bicara secara adil untuk Saiful telah pun terlaksana.

    END OF STORY

    Reply
  • January 13, 2012 at 10:38 AM
    Permalink

    Saya juga berharap suatu hari nanti Malaysia memberi kebebasan mutlak kepada rakyat.

    Jadi tiadalah isu tentang penukaran agama

    Party-party diizinkan tanpa gangguan complain dariapda badan-badan agama

    Hak gay dan lesbian juga wajib dilindung oleh perlembagaan

    Serta, kerja pelacuran juga dijadikan kerja yang sah dan boleh dikenakan cukai mcm di Australia atau New Zealand.

    Inilah contoh demokrasi yang harus diperjuangkan oleh semua rakyat Malaysia.

    Selain daripada itu, untuk mahasiswa boleh berpolitik. Walaupun ianya boleh mengundang perpecahan perpaduan diantara para pelajar pelbagai universiti.

    Ini semua demokrasi.

    Mcm di Amerika, suatu ketika dahulu tiada satu berita pun kita dengar mengenai puak atheist tetapi sekarang puak atheist pun telah diberi penghormatan dan dilindungi oleh perlembagaan Amerika. Kerana Amerika merupakan sebuah negara contoh dan harus dijadikan sebagai asas kepada mana-mana negara Malaysia sebagai lambang objective yang hendak dicapai. Iaitu DEMOKRASI.

    Sekian Terima Kasih

    Reply
  • January 13, 2012 at 1:08 PM
    Permalink

    Kalau Saya Azlan Mohd Lazim….

    saya suruh anak saya yg lain pulak ….

    buat kes liwat

    Reply
    • January 13, 2012 at 10:33 PM
      Permalink

      itulah aku ckp ko ni rupa manusia tp perangai binatang + syaitan..

      ko xkn dpt jd bapak yg soleh.. ko layk jd BAPAK AYAM!

      Reply
      • January 13, 2012 at 11:17 PM
        Permalink

        ..salah tu bro..dia punya level dah naik…dia dah jadi BAPAK BABI..

        Reply
        • January 13, 2012 at 11:39 PM
          Permalink

          ….waduh2 bro bluekang… kok upgarade nye begitu advance….bingung sekalik aku….hehehe

          Reply
          • January 14, 2012 at 4:20 AM
            Permalink

            BABI= Batang Anwar Belakang I

  • January 14, 2012 at 4:23 AM
    Permalink

    BABI= Butoh Anwar Bontot I, Biar Anwar Bantai I,

    Reply
  • January 16, 2012 at 12:12 PM
    Permalink

    Hak asasi dan keadilan mengikut intepretasi Pakatan Rakyat ialah apabila sesuatu perkara atau keputusan menyebelahi dan menguntungkan mereka. Jika menyebelahi dan menguntungkan pihak yang mereka tidak senangi maka itu bukan hak asasi dan keadilan namanya. Dengan pemikiran yang sempit dan dangkal ini maka apakah rasionalnya memilih mereka untuk memerintah negara Malaysia?

    Reply
  • January 17, 2012 at 3:28 AM
    Permalink

    Kes-kes liwat dan rogol tidak perlu ke mahkamah lagi kerana tidak akan ada bukit kalu cam tu…kalu dulu kes raba punggung pun kena masuk lokap …la ni nak raba ke apa ka bole sangat la…

    Reply
  • January 20, 2012 at 4:44 PM
    Permalink

    Kasihan Bapak saifol!..mengapa tergamak saifol memperdayakan bapanya hinggakan bapanya yakin saifol dah kehilangan teruna akibat diliwat!!..mengapa saifol tidak bagi tau liwat benar2 berlaku tetapi dengan ‘plastik’…atau secara ‘bluetooth’..kahkahkah!…tapi salah bapanya juga pasal apa tak tanya mengapa 2 hari liwat baru lapor polis!..mungkin sibapa tak tahu anaknya pernah tidak mencuci dubur 2 hari tetapi pergi solat jumaat selamba je!..taukah si bapa bahawa anaknya pernah tertinggal seluar dalam kat rumah girlfriendnya dan hubungan dengan salah seorang tim. pendakwaraya yang kemudian disingkirkan?…banyak lagi yang si bapa tidak tahu atau tidak dicertitakan!…kalau saya jadi bapa sudah pasti saya akan melutut dan merayu pada Najib agar membantu anak yang teraniaya…sudah tentu najib akan membantu kerana saifol berjumpa najib 2 hari selepas di ‘liwat’..tapi najib tidak datang memberi keterangan kat mahkamah sebab ‘jantan’ najib dah disimpan oleh hantu kopek kat rumah!

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.