Kaitan Dengan Gereja Bukti Khalid Samad “Ultra-Kristian”..!!!

Share


Sangat menggelikan hati saya apabila diberitahu bahawa Khalid Samad “hangin satu badan” apabila Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, hadir di majlis PEKIDA dan kelihatan rapat dengan kepimpinan pertubuhan itu baru-baru ini.

Dalam kenyataan terbarunya hari ini, Khalid “gereja” cuba memutar belit keadaan dengan mendakwa hubungan rapat Najib dengan PEKIDA membuktikan bahawa beliau sememangnya “ultra-Melayu” dan mengenepikan prinsip wasatiyah yang menganjurkan kesederhanaan sebagaimana yang dicanang pada Perhimpunan Agung UMNO baru-baru ini.

Mengapa Khalid Samad marah? Dia marah sebab di majlis tersebut, PEKIDA memberikan sokongan penuh terhadap kepimpinan Perdana Menteri dan yakin dengan kemampuan beliau mengemudi negara. Khalid Samad tahu bahawa PEKIDA mempunyai rangkaian pengikut yang ramai di seluruh negara dan sokongan terhadap Najib mampu menjejaskan sokongan rakyat, khususnya umat Islam Melayu, kepada PAS.

Nampaknya Khalid Samad mula gelabah! Mungkin sekiranya PEKIDA menjemput dia dan menyatakan sokongan terhadap Pakatan Haram, maka barulah dia akan memuji dan menganggapnya sebagai sokongan positif rakyat kepada Pakatan Haram itu.

Saya yakin, sekiranya PEKIDA menjalin hubungan rapat dengan Anwar, maka sudah tentu dia tidak akan menggelar Anwar dengan “ultra-Melayu” dan sebaliknya mungkin dia akan menyifatkan “penggemar China Doll” itu sebagai “pilihan-Melayu”!

Demikianlah sikap pemimpin Pakatan Haram. Kalau ada mana-mana pihak yang tampil beri sokongan terhadap UMNO, maka pertubuhan dan pemimpin UMNO akan dipersalah, dikecam dan dituduh yang bukan-bukan.

Kenyataan Khalid “Gereja” ini dilihat seolah-olah Najib tidak boleh punya kaitan dengan mana-mana pertubuhan sekali pun. Jika rapat dengan PEKIDA maka beliau dilihat sebagai “ultra-Melayu”. Jika rapat dengan PERKASA, dikatakan “ultra-Melayu”. Jika rapat dengan Tun M pun dikatakan “ultra-Melayu”. Kalau rapat dengan Anwar takut disontot dibelakang pula..!!!

Habis tu? Naib tak boleh rapat dengan sesiapa? Begitu? Mana-mana pertubuhan pun tak boleh rapat dengan Najib? Bagaimana pula dengan Khalid Samad sendiri yang rapat dengan pihak Gereja? Selalu keluar masuk gereja, sampai berkempen di Sarawak tempohari pun masuk gereja juga? Apa bolehkah saya katakan Khalid “ultra-Kristian”?

Persoalannya, salahkah PEKIDA beri sokongan penuh kepada Najib yang terbukti lebih baik dari seluruh kepimpinan Pakatan Haram yang hipokrit dan menegakkan benang yang basah itu? Peliwat dan “penggemar seks songsang” pun mahu diangkat menjadi Perdana Menteri? Anda rela?



72 thoughts on “Kaitan Dengan Gereja Bukti Khalid Samad “Ultra-Kristian”..!!!

  • December 8, 2011 at 8:47 pm
    Permalink

    Ramai orang Shah Alam dah menyesal gila beri sokongan pada mangkuk sorang ni.

    Reply
    • December 8, 2011 at 10:19 pm
      Permalink

      ramai tu berapa orang ada 30 ribu ke??

      Reply
      • December 9, 2011 at 1:28 am
        Permalink

        tak la sampai 30 ribu…..ada la sejuta dua umat…

        Reply
        • December 9, 2011 at 12:55 pm
          Permalink

          mesti kalah pembangkang kali ni….. BN yakin 1001% menang dan menyapu bersih semua kerusi pembangkang ….

          Reply
          • December 9, 2011 at 3:46 pm
            Permalink

            insyaAllah…..amin

          • December 9, 2011 at 4:28 pm
            Permalink

            mudah2an..

    • December 9, 2011 at 12:52 pm
      Permalink

      Yang menyesal gila itu adalah pengundi Melayu Islam. Yang bukan Melayu dan bukan Islam rasanya tak adalah kot lagi sokong mungkin ada. Namun masih ada segelintir Melayu Islam yang masih setia menyokong Khalid Samad. Mereka adalah terdiri dari golongan taksub, bodoh sombong, tak sedar diri, dendam kesumat, bangang dan pentingkan diri dan puak mereka sahaja.

      Reply
      • December 9, 2011 at 1:07 pm
        Permalink

        yang mengundi khalid tidak mempunyai apa2 kepentingan pun …..sehingga kini mereka hidup selesa …. jalan raya, api lektrik, air murah….. kalau mengundi BN pun…. sama juga …tak apa2 pun…. sebab dah mengundi lama BN …tidak membawa apa2 perubahan pun ….shah alam macam tu juga …..

        Bila UMNO berkuasa yang berubah MB …. ada rumah RM25 juta

        Reply
        • December 9, 2011 at 3:32 pm
          Permalink

          hush ! banyak berubah dah c4…dah maju selangor dengar rumah urut…penjana ekonomi !!

          Reply
          • December 9, 2011 at 3:50 pm
            Permalink

            memang berubah sungguhhh…..GRO dah sama byk dgn staff SUK, MBSA dan PKNS kat selangor ni…kedai nombo pun beratoq mcm tiang lampu jalan….hebat PKR ni…

        • December 9, 2011 at 4:06 pm
          Permalink

          hang tak pi sembahyang jumaat ke C4..pukul 1.07min pun dok post kat sni lagi…

          Reply
        • December 10, 2011 at 11:36 am
          Permalink

          Orang Melayu Islam yang mengundi Khalid Samad bukan nak kan perubahan sangat pun. Cuma mereka mahukan check and balance supaya BN tidak terlalu berkuasa sehingga boleh membuat apa sahaja keputusan tanpa sebarang teguran dan kritikan. Namun di luar jangkaan mereka wakil PAS yang mereka pilih bagi Parlimen Shah Alam kelihatan lebih banyak bertindak bagaikan pejuang Kristian walaupun mewakili sebuah parti berteraskan Islam. Ini yang membuat orang Melayu Islam di Shah Alam merasa terkilan dan kecewa.

          Reply
  • December 8, 2011 at 9:35 pm
    Permalink

    Khalid Samad ni kristian ke islam?

    Reply
    • December 9, 2011 at 11:39 am
      Permalink

      UMNO ni tak habis2 mengkafirkan orang. Nasib baik aku dah keluar UMNO yang lembu ni.

      Reply
      • December 9, 2011 at 12:19 pm
        Permalink

        aik..takyah la belakon..ko ni mmg bukan org UMNO pun..ko mmg org PAS..sbb yg suka kafir mengkafir ni adalah puak2 PAS

        Reply
      • December 9, 2011 at 1:02 pm
        Permalink

        bukan hang nasib baik…UMNO yang nasib baik….

        hehe…

        Reply
        • December 9, 2011 at 4:02 pm
          Permalink

          bukan hang yg keluar…umno yg buang hang…x bleh pakai seduit pun….buat semak rekod ahli imno jea…

          Reply
  • December 8, 2011 at 11:52 pm
    Permalink

    syabas kjaan perak!

    y say no to Vale International

    The Perak Government has recklessly placed a huge jetty in Lumut, with construction itself costing a whopping RM 676.8 million, under foreign ownership of Brazilian mining giant Vale International SA.

    A jetty is considered a strategic national asset similar to a port which has to be gazetted as a Legal Landing Point.

    In the best interest of the country it should remain in the hands of the Government or a local nominee.

    The Brazilian company Vale, will bring in and ship out huge amounts of iron ore through the jetty, which will be one of the largest jetties in the country and even the world.

    The jetty is part of Vale International’s US$1.37 billion (RM4.07 billion) maritime terminal in Lumut with capacity to dock its mega big Valemax vessels.

    What worries us is this…

    While the impact of the project in terms of the environmental consequences remains a question, the consequences of allowing a large jetty to remain in foreign hands pose a different set of questions.

    And the degree of spinoff- downstream value flow to the people of Perak is unanswered.

    The Perak Government under MB Zambry will be setting a very unhealthy precedence if it allows a foreign company to own a jetty in such a strategic shipping port such as Lumut.

    Then, there are a host of other issues such as control, regulation and maintenance as well as liability for dues, charges and fees.

    Zambry must not allow a jetty so large and important to be operated autonomously by a foreign owner.

    It is only right for the Government to retain control of the jetty once completed.

    This project is not about fulfilling the objectives of a foreign company simply because they are setting up shop and investing here.

    The actions of the Government in allowing Vale to do what it does should ultimately benefit the people of Perak.

    Are we, the locals, going to benefit from the project or are we going to be at the losing end?

    Even the contracts for constructing Vale’s facilities have largely gone to foreign hands while only a slight number has gone to Malaysian companies.

    Read more at: http://sayno2vale.blogspot.com/2011/12/not-all-is-right-in-lumut.html

    Reply
    • December 9, 2011 at 12:22 pm
      Permalink

      Bagi kat sapa pun mesti akan ada jawapannya:

      Bagi kat kontraktor Melayu- dia itulah kroni UMNO.

      Bagi kat kontraktor Cina- tengoklah BN banyak tolong nak kaya kan lagi orang Cina.

      Bagi kat kontraktor India – BN saja aje bagi nak tarik undi masyarakat India.

      Bagi kerajaan sendiri urus- pengurusan tidak cekap, tidak telus, rasuah, penyelewengan, salah guna kuasa, over budget dan lain-lain.

      Ia tidak akan jadi isu jika:

      1) Anwar Ibrahim dan/atau kroni-kroninya yang mendapat kontrak ini.
      2) Kohilal atau kroni-kroni PAS yang mendapat kontrak ini.
      3) Zambri Kadir letak jawatan MB dan seterusnya menyerahkan kuasa pemerintahan kepada Pakatan Rakyat

      Reply
  • December 8, 2011 at 11:58 pm
    Permalink

    Umno-led Sabah Barisan Nasional has come under attack for its ‘stupid’ act of denying civil activist Haris Ibrahim entry into Sabah.

    (Free Malaysia Today) – The Sabah Umno-led Barisan Nasional leadership came under heavy condemnation for barring civil activist-cum-lawyer Haris Ibrahim from entering Sabah but did nothing to stem the flow of hundreds of thousands of illegal immigrants into the state.

    Political activist Daniel John Jambun, who was among those at the airport to receive Haris, was fuming that the state government had barred Haris instead of illegal immigrants and criminals from the state.

    “Why BN did not use this power to deny entry to those illegal immigrants? Haris came here to promote good governance and civil society.”

    “He is a lawyer with the people’s interest at heart.”

    “(Chief Minister) Musa (Aman), please explain yourself,” he demanded.

    Sabah lawyer Peter Marajin said the incident proved that the leadership in Sabah is ‘paranoid and afraid of being exposed’ and being examined by civil society movements like MCLM.

    “Umno is scared of its own shadow..,” said Marajin who is also a supreme council member of Sabah Progressive Party (SAPP).

    He said the the state government had clearly failed in its priorities when exercising its immigration powers.

    Haris, who is also the Malaysian Civil Liberties Movement (MCLM) president, was denied entry into Sabah as soon as he landed from Kuala Lumpur at the Kota Kinabalu International Airport here at 3.15pm yesterday.

    Haris, who had been to the state recently to help stage the anti-Peaceful Assembly Bill protest here, was met by immigration officers at the airport and handed a letter that stated he was refused entry into the state on the instruction of Chief Minister Musa Aman who is in charge of all immigration matters in the state.

    Barring Haris is ‘unacceptable

    When contacted by FMT while at the airport, Haris said he was least worried about the matter and warned Musa that such directives would work against the BN.

    “Let me tell Musa, the message that we wanted to send to the people here would reach them.”

    “Though I am physically barred from entering Sabah, today’s technology will do this for us,” he said

    Civil activists in the state in unison censured the Umno-led coalition for denying entry to Haris.

    Reply
    • December 9, 2011 at 1:42 am
      Permalink

      salam moo,hang buka blog.hang sendiri lah tak payah cut and paste lagi.

      Reply
  • December 9, 2011 at 12:18 am
    Permalink

    tak hingin aku nk baca…sampah…

    Reply
    • December 9, 2011 at 8:48 am
      Permalink

      Semnenjak bila org umno suka membaca. Kalau cerita seks, gossip, artis dalam Metro ok ler ….

      Reply
      • December 9, 2011 at 8:51 am
        Permalink

        Crony = Ikut Nabi
        Khalid Samad Masuk Gereja = Ikut Nabi
        Main bontot = Ikut DSAI
        Jual Bini = Ikut Azmin

        Reply
        • December 9, 2011 at 8:56 am
          Permalink

          Kalu ko salah ko jawab diakhirat nanti. Siap guna nama ‘Nabi saw’ lagi..

          Reply
      • December 9, 2011 at 8:51 am
        Permalink

        Sbb orang melayu kurang membaca lah menyebabkan selalu kena kencing dgn pemimpin UMNO.

        Org tanya Kak Jat, Macam mana kes Fidlot (dia dalam kabinet approve projek untuk laki dia), dia jawab.. “suruh Azizah resign”..apa jawapan macam tu??? RM250 juta tu duit rakyat….

        Lepas tu yg bodoh lagi, org UMNO angguk2, tak bersuara langsung,malah ramai pulak Wanita yg support. sebab apa Wanita yg support?? Sebab: mereka ni bukan byk mebaca pun….

        Umno is digging their own hole in their boat…

        Reply
        • December 9, 2011 at 11:23 am
          Permalink

          Hei lembu ..kau baca le cabinet n tender committee punya decision…cakap macam bagus je

          Reply
        • December 9, 2011 at 11:59 am
          Permalink

          iye la..kalau ape2 yg nampak tak kene pd pentadbiran kerajaan korang terus hentam..kerajaan semua salah kerajaan (pemerintah) ape ni..takde ke idea2 tuk membantu atau memperbaiki keadaan..kalau agak2 berita yg nampak condong ke belah korang bukan main sokong..tanpa usul periksa kebenaran..hentam kerajaan tanpa usul periksa..burukkan kerajaan..ape punya pembangang ni..??..takyah la ko nak menutup kelemahan sendiri (PR) dgn cerita kelemahan org lain pulak..hampehhh punya org yg bnyk membaca ni..konon

          Reply
        • December 9, 2011 at 12:45 pm
          Permalink

          Orang Melayu UMNO memang selalu kena kencing oleh pemimpin mereka kerana kurang membaca. Namun orang Melayu PAS yang kononnya banyak membaca pun selalu juga kena kencing oleh Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang, Karpal Singh dan lain-lain. Siap tadah mulut lagi. Oleh kerana banyak membaca lah maka orang-orang PAS mempunyai pemikiran yang amat bijak sehinggakan Kohilal , koperasi milik PAS menjadi koperasi yang amat berjaya di negara ini dengan menjana keuntungan melebihi RM 2 billion setiap tahun.

          Reply
      • December 9, 2011 at 12:31 pm
        Permalink

        Kalau banyak membaca pun tetapi tidak boleh berfikir secara waras, logik dan munasabah pun tak guna juga. Bodoh macam lembu. Lebih teruk ada yang perangai macam babi main sondol sajer. Orang PAS tak baca cerita pasal seks, artis atau cerita hantu ker? Kalau yang golongan ulama saya percaya mereka tidak baca, tapi golongan yang lain saya rasa lebih kurang sama saja dengan orang UMNO , lebih teruk daripada itu lagi ramai.

        Reply
      • December 9, 2011 at 1:00 pm
        Permalink

        Kena jugak pilih bahan bacaan moooo….yang low level…kita orang tak baca…baik dari mana-mana publisher pun…

        yang tu semua untuk orang-orang macam hang…

        Reply
      • December 9, 2011 at 4:09 pm
        Permalink

        hehehe…mooo paksa org baca sampah sarap yg dia copypaste…..kecik ati la tu org x baca….wtc..

        Reply
  • December 9, 2011 at 8:28 am
    Permalink

    Dah tak dak modal, pakat cut & paste apa saja yg menyenangkan hati lembu…lembu betul lah Moo…

    Reply
    • December 9, 2011 at 8:55 am
      Permalink

      Bukan isunya tak ada modal, isunya pa yg ditimbulkan dalam article.

      Korang memang tak dapat menegenalpasti isu…

      So kalau ada org terbitkan article dalam Mykmu.net ini dan di lain2 blog (lepas tu kita semua comment), korang tak pulak kata cut & paste..??

      Reply
      • December 9, 2011 at 1:01 pm
        Permalink

        apa isunya moooo…? saja nak tanya hang….saja nak tengok ayat hang….

        cerciter…

        Reply
    • December 9, 2011 at 11:57 am
      Permalink

      dalam PAS mana ada lembu2 …..

      yang banyak lembu2 dalam UMNO ….

      Reply
      • December 9, 2011 at 12:02 pm
        Permalink

        dlm PAS ada lembu2 yg dicucuk idung..kene tarik ngan DAP

        Reply
        • December 9, 2011 at 12:51 pm
          Permalink

          ya ke DAP tarik??? tapi belum lagi menjual tanah melayu kepada singapura, menjual tanah KTM kepada singapura

          Reply
          • December 9, 2011 at 3:07 pm
            Permalink

            ala..ko suruh la rosmah buah hati ko jual je malaysia ni..hehe..setel

      • December 9, 2011 at 12:05 pm
        Permalink

        Betul tu di dalam PAS tak ada lembu, tapi dalam UMNO memang banyak lembu. Sebab di dalam PAS ada banyak babi tapi di dalam UMNO tidak ada babi.

        Reply
        • December 9, 2011 at 12:14 pm
          Permalink

          hehe..betul tu bro..ingt td nak ckp babi jugak tp tak sampai ati..tp tak pe la mmg bai pun diorng2 ni

          Reply
  • December 9, 2011 at 9:00 am
    Permalink

    Tengok lah Bik Mama dok ajar budak Permata Tari…ajak2 joget2…Ini pemimpin UMNO ni..

    Reply
    • December 9, 2011 at 11:53 am
      Permalink

      masa lee kuan yew datang ke malaysia …sapa dia jumpa ….??? dia jumpa rosmah …..apabila paper star tanya kenapa dia jumpa rosmah ????

      APA LEE KUAN YEW JAWAP…. ‘ I MET SOEMONE WHO CAN MAKE DECISION”…. APA MAKSUDNYA ????

      sapa yang berkuasa buat keputusan di negara ini…..

      Reply
      • December 9, 2011 at 12:03 pm
        Permalink

        hehe..ko jeles LKW jupa rosmah kekasih hati ko ye C4

        Reply
        • December 9, 2011 at 12:58 pm
          Permalink

          tak lah …cuma aku nak tanya jea…sapa yang buat keputusan dalam malaysia ni PM….atau RM

          Reply
          • December 9, 2011 at 1:03 pm
            Permalink

            sapa pun ok gak….jangan geng-geng pembanggang cukup lah….

            hang faham kan ?

      • December 9, 2011 at 1:10 pm
        Permalink

        Masa LKY datang Malaysia dulu…sapa dia jumpa dan bergambar sakan…? dia jumpa nik ajis…

        bila di tanya apasal dia jumpa nik ajis….APA LEE K?UAN YEW JAWAB ?

        ” FOR SO LONG I WANNA MET THE JOKER OF MALAYSIA…WHO CAN HELP ME DIVIDE MALAYSIAN “….tanpa faham sepatah habuk pun yang di katakan LKY…nik ajis menunjukkan isyarat ” GOOD “…

        hehe…..

        hang spin merata alam….

        Reply
        • December 9, 2011 at 2:10 pm
          Permalink

          malaysia dengan singapura dah divided dah pun ….. hasil usaha pemimpin UMNO sendiri ….

          Reply
          • December 9, 2011 at 3:00 pm
            Permalink

            kenapa ko tak nak dok singapork??..dok je la sana

    • December 9, 2011 at 12:05 pm
      Permalink

      PAS merekrut anak2 muda menjadi militan..menanamkan kebencian kepada pemerintah..pastu bagi je bini2 diorg kat ketua2 diorg..mcmni ke pemimpin PAS

      Reply
      • December 9, 2011 at 1:16 pm
        Permalink

        ya ..ya…. merekrut anak2 muda supaya membenci BN dan UMNO….. supaya benci pemimpin2 UMNO macam najib, rosmah, shahrizat ….. so what ????

        Reply
        • December 9, 2011 at 2:59 pm
          Permalink

          so what??..hehe..macam ni nak menjd pemimpin..mcmni nak menubuhkan kerajaan..penuh dengan negatif..ala..rata2 org dah benci anwar..pak nik..sabun..kalid gereja..kalid brahim..sam ketot..LGE..ambigay..hehe sape lg

          Reply
        • December 9, 2011 at 4:21 pm
          Permalink

          last2 org yg benci maksimum dgn hang….

          Reply
    • December 9, 2011 at 12:09 pm
      Permalink

      Apa masalah ajar budak menari? Itu Teo Nie Ching ahli parlimen DAP Serdang boleh aje berjoget kat kat kawasan masjid Nik Aziz cakap ok aje. Ramai pun pak lebai PAS ikut joget sama.

      Reply
    • December 9, 2011 at 1:17 pm
      Permalink

      alaaaa….moooo…hang dengki sangat tu buat apa….bukannya di ajar anak-anak tu mencuri ke….pecah rumah ke…

      hang tu yang dengki

      agama pun kita ajar jugak moooo….kita ajar anak-anak kita jangan buat fitnah…jangan jadi pembohong…

      alaaa…mooo macam orang tua hang ajar hang masa hang kecik-kecik dulu….jangan kuat fitnah…jangan kuat menipu…..

      tapi…sayang seribu kali sayang….hang buat fitnah jugak….hang menipu jugak…

      tak kan nak salahkan orang tua hang pulak….

      kan..kan…kan..

      Reply
      • December 9, 2011 at 2:09 pm
        Permalink

        ya ke …tak ajar ke anak2 macam mana nak ambil duit rakyat 250 juta ???

        Reply
        • December 9, 2011 at 3:02 pm
          Permalink

          cian c4..agaknya mak ko salah ajar kat ko ye

          Reply
        • December 10, 2011 at 10:37 am
          Permalink

          Kalau UMNO bagi duit itu dinama Rasuah
          Kalau PAS bagil duit itu dinama Amal Jariah (Bagi bini muda 3Juta)
          Kalau ceramah UMNO, Hujan turun itu bala
          Kalau ceramah PAS, Hujun turun itu rahmat
          Kalau PAS masuk gereja ikut Nabi, UMNO buat kafir
          Kalau PAS ada cryno & nepo ikut Nabi, UMNO buat haram
          Akan datang, anak kita masuk gereja, ajaran apa itu? Parti Ajaran Sesat (PAS)

          Reply
        • December 10, 2011 at 1:24 pm
          Permalink

          Itu tak payah nak ajar. Lebai-lebai PAS yang ketayap tak pernah tanggal pun tahu songlap duit. Itu siapa yang ajar?Yang saya takut ada orang PR ajar budak-budak sains biologi pembiakan manusia dengan cara yang songsang melalui saluran najis bukan melalui saluran pembiakan. Takut bila budak-budak ini berumah tangga umat manusia di Malaysia tidak boleh lagi berkembang kerana benih disalurkan pada saluran yang salah.

          Reply
    • December 9, 2011 at 2:12 pm
      Permalink

      dia nak ajar anak2 satu malaysia menari dan berdansa ….. tahniah …..juga permata nak ajar lembu2 menari juga …

      Reply
      • December 9, 2011 at 3:05 pm
        Permalink

        iye ke c4..hehe..ko sorng je yg tahu pasal tu ye kitorg tak tahu pun..iye la buah hati rosmah kan

        Reply
      • December 10, 2011 at 1:30 pm
        Permalink

        Kenapa marah sangat nie…
        Kalau tak puas hati suruh aje Teo Nie Ching ajar budak-budak PASTI menari dan berjoget. Anggaplah ini sebagai kegiatan ko-kurikulum untuk budak-budak PASTI. Ustaz-ustaz PASTI pasti amat bersetuju dengan cadangan ini dan akan memberikan kerjasama penuh untuk menjayakannya. Kalau nak ajar babi-babi di Sepang menari sama pun apa salahnya tapi dapatkan kebenaran Teresa Cock terlebih dahulu.

        Reply
    • December 9, 2011 at 4:14 pm
      Permalink

      bila plak rosmah jadi pemimpin umno…hang selalu lalok….wtc

      Reply
  • December 9, 2011 at 12:38 pm
    Permalink

    PULAU PINANG 8 Dis. – Beberapa buah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang dibelakang nya UMNO menghadiahkan ‘kek’ unik serta replika najis manusia kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng sempena hari lahirnya yang ke-51 di Bangunan Komtar, di sini hari ini.

    Bagaimanapun, cubaan 20 ahli NGO berkenaan gagal berikutan pintu utama menghala ke pejabat Setiausaha Agung DAP itu dikunci pengawal keselamatan.

    Difahamkan replika najis yang terdiri dari najis-najis pemimpin UMNO negeri P Pinang itu diterima daripada empat individu yang mengisytiharkan mereka sebagai ahli UMNO dan NGO.

    Presiden Pertubuhan Suara Anak-Anak Malaysia Pulau Pinang (PSAMPP), Abdul Ghani Mohamed Jiman yang mengetuai kumpulan itu berkata, kek itu diperbuat daripada polisterin dan disalut dengan krim coklat sebagai tanda tidak berpuas hati mereka dengan pentadbiran Kerajaan Pulau Pinang yang disifatkan kotor dan hanya cantik di luaran sahaja.

    ”Kek yang bersalutkan coklat diluar itu jika dilihat ia sangat lazat dengan warna dan rupa bentuknya, namun apabila dipotong dalamnya palsu kerana diperbuat dengan polisterin yang sememangnya tidak boleh dimakan.

    ”Mereka (Kerajaan DAP Pulau Pinang) sama seperti kek itu di mana hanya cantik di luar namun di dalam sebaliknya.

    ”Kami membuat kek itu begitu adalah untuk menunjukkan bahawa pentadbiran DAP di negeri ini adalah palsu semata-mata. Mereka menipu rakyat dengan janji manis namun jika kita lihat agenda yang sebenar, semuanya palsu belaka,” katanya kepada pemberita.

    Reply
    • December 9, 2011 at 1:11 pm
      Permalink

      awat c4…? hang pun nak kaa kek tu…?

      siannn…

      Reply
      • December 9, 2011 at 2:08 pm
        Permalink

        aku nak bagi kat rosmah …. kek aku sendiri ….

        Reply
        • December 9, 2011 at 4:18 pm
          Permalink

          hang ni C4, suka tiru org…akai hang tak cukup ke?????…

          Reply
  • December 10, 2011 at 2:30 am
    Permalink

    Wahai pelajar-pelajar IPTA, IPTS dan mahasiswa Universiti dan juga para petani, penternak dan nelayan,…..

    Kepada pelajar-pelajar IPTA dan IPTS, kalau kamu pinjam duit PTPTN kerana belajar ….. kamu kena bayar balik selepas 6 bulan graduation disamping kadar bunga lagi…..kerajaan BN tidak peduli samada kamu berkerja atau tidak ….. kamu dikehendaki bayar balik pinjaman pelajaran 20 ribu hingga 30 ribu tu…. Kalau kamu tidak bayar, kamu akan ditahan…. Kalau keluar negara …. Gaji kamu akan dipotong n.

    Bagaimana Shahrizat Ketua Wanita UMNO Malaysia …. Boleh lepas nak bayar balik????. Siap beli kondo lagi….dengan duit pinjaman ???? Adakah kamu boleh buat duit pinjaman PTPTN untuk membeli kodo??? Kenapa shahrizat boleh beli kondo dan kereta Mercedes dengan duit pinjaman????

    Wahai para petani, penternak dan nelayan, saudara nak pinjam untuk pertanian punya lah susah sangat …dengan berbagai-bagai syarat yang ketat….. setelah meminjam saudara kena bayar balik pulak tu…… Bagaimana dengan Sharizat Ketua Wanita UMNO Malaysia senang2 nak pinjam sebanyak itu …… dengan RM250 juta kalau pinjaman diberikan kepada petani, penternak dan nelayan RM50 ribu seorang, seramai 50,000 orang petani, penternak dan nelayan boleh dibantu……. Kenapa kerajaan BN bantu seorang sahaja, Sharizat Ketua Wanita UMNO??????

    Kenapa Shahrizat boleh diberikan oleh Kerajaan BN pinjaman sebanyak itu ????

    SEDAR LAH SAUDARA …..

    SLOGAN RAKYAT DIDAHULUKAN …..

    ADALAH SLOGAN PENIPU OLEH KERAJAAN BN……..

    ADA KAH ANDA MASIH MAHU MENGUNDI PARTI BN LAGI ????? PADA PRU 13 INI………

    KERTAS UNDI DAN PENSIL BERADA DITANGAN SAUDARA DAN SAUDARI SEKELIAN…..…

    LAKUKAN PERUBAHAN ….. DENGAN MENGUNDI PARTI PEMBANGKANG ….

    JANGAN BIARKAN NEGARA INI DITADBIR OLEH PEROMPAK2 DARI PARTI BN DAN UMNO …….

    DAN MEREKA YANG TIDAK AMANAH DAN JUJUR DALAM MENGURUS KEWANGAN NEGARA…..

    Reply
    • December 10, 2011 at 12:43 pm
      Permalink

      sedarlah wahai C4..pas campak islam dalam longkang semata2 nak jaga kebajikan dapig untuk membiarkan mat king leather meratah lagi anak2 ikan dan membawa malaysia ke era seks songsang terkini lagi sensasi dan memberikan kamu suatu kepuasan seks hakiki..takebeer!!! takebeer!! takebeer!!!

      Reply
  • December 10, 2011 at 7:28 am
    Permalink

    CAM MANA CARANYA BANK PENGURUS DAN PEKERJANYA ORANG ISLAM TIDAK TERLIBAT JADI TUKANG RIBA ,INI BARU CABARAN HEBAT ,NAK JADI ORANG HEBAT DAN AMANAH HARAP FIKIR DAN LAKSANAKAN JADI CARA SERTA AMALAN HIDUP,SAYANGILAH DIRI SENDIRI DAN MASYARAKAT ISLAM

    Reply
  • December 12, 2011 at 10:06 am
    Permalink

    Wahai Mooohydeen,C4,bujuk dan konco-konconya,

    PAS ni bagus sangat ke sebenarnya? Cuba korang tengok? Janganlah bagi soalan BELUM CUBA BELUM TAHU

    Kalau PAS amik rasuah korang nak kembalikan undi kepada UMNO ke? Ke korang akan kata “TAKPE BARU SETAHUN JAGUNG”

    Sama gak dengan PKR nie. Korang tau ke PKR banyak bekas agent UMNO dalam tu? Ke korang nak deny?

    Kalau DAP menaikkan taraf ekonomi bukan bumiputra sehingga jurang perbezaan ketara ko nak bagi lagi undi pada DAP? Ke korang akan kata “TAKPE KITA MELAYU HIDUP SEDERHANA JE”

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *