Akta Perhimpunan Aman: Model Terbaik Kawal Lembu Jalanan

Share


Penulis lihat majoriti kalau bukan semua pemimpin pakatan haram pembangkang yang mengutuk dan mengeji rang undang-undang Akta Perhimpunan Aman yang dibentangkan di Parlimen semalam.

Sedikit yang diketahui ramai, akta ini diasaskan dari akta sama yang digunakan negara Belgium yang diiktiraf sebagai terbaik di dunia.

Sebab itu kita takde dengar Belgium menghadapi masalah demonstrasi merosakkan seperti mana yang berlaku di Britain baru-baru ini.  Di Malaysia pula, kecekapan polis saja yang menjadi sempadan antara aman dan kacau bilau.

Dari pembacaan hari ini, penulis simpulkan bahawa pakatan haram pembangkang bukan sangat nak berdemo dengan aman, mereka mahu berdemo dan buat kacau bilau.  Sebab itu depa tak mahu menyokong akta terbaru ini sebab akta ini akan menghalang depa buat kacau di atas jalan.

Penulis nak memetik sikit tulisan Hishamuddin Rais, katanya “Keadilan dilahir, dikandung dan dibidankan di atas jalan raya”, Hishamuddin tulis itu bagi mengulas Kongres Nasional PKR tapi penulis nak tunjukkan tauladan bahawa politik jalanan adalah sebahagian dari darah dan daging pembangkang terutama PKR dan PAS.

Nasib baik Kongres Nasional tak diadakan ditengah jalan, kalau tidak……

Dengan begitu penting politik jalanan kepada pembangkang, sudah tentulah depa akan menolak rang undang-undang Akta Perhimpunan Aman ini, bukan sebab Akta itu tidak baik tapi sebab akta itu nanti bakal menghalang mereka dari berdemo seperti lembu di atas jalan.  Kalau berhimpun dalam stadum, tak cool lah, jalan tak jem, tak kena sembur air asid, tak boleh main kejar-kejar dan sebagainya.

Sedangkan adegan-adegan itu semua penting untuk dirakam lensa kamera, boleh guna nak buruk-burukkan negara sendiri bertahun-tahun lamanya.

Disamping kefahaman bahawa menjadi pembangkang bermaksud, bangkang selagi boleh.  Tapi yang lebihnya dalam hal Akta Perhimpunan Aman ini ialah sebab pembangkang dihalang dari menggunakan jalan raya sebagai tempat berhimpun, mana boleh itu macam!!

Sama macam Lynas jugalah, semua dah diterangkan, dah didebatkan, tapi kenapa ia masih menjadi isu?  Sebab bukan puak-puak ini pentingkan keselamatan rakyat yang konon terjejas dek ‘radiasi’ yang dilepaskan kilang Lynas, tapi sebab kerajaan BN bawa masuk pelaburan lebih RM 1 billion dan wujudkan beratus peluang pekerjaan.

Konsep yang sama juga pembangkang aplikasikan dalam hal penolakan kepada Akta Perhimpunan Aman ini.

Hanipa Maidin dilapurkan dalam haramkahjadah daily yang Pakatan akan membawa akta ini ke Mahkamah kerana katanya berlawanan dengan Artikel 10 Perlembagaan Malaysia.  Seperti biasa, depa hanya ambik separuh saja Artikel 1o itu, bab yang separuh (Artikel 10(2)) lagi dimana Parlimen boleh menggunakan undang-undang untuk menyekat hak berhimpun yang diberikan dalam Artikel 10(1), tidak disebut.

Disebutkan juga dalam entri yang sama bahawa Akta ini “akan mempercepatkan ajal BN”.  Pergh, macam penting je kan tapi kenapa pula nak dibawa ke mahakamh, biarkan sajalah kalau Akta itu mampu ‘mempercepatkan ajal BN”‘

Apa harapan penulis?  Harapan penulis ialah supaya rakyat dapat memberi penilaian yang tepat tentang Akta Perhimpunan Aman ini.  Tujuan kerajaan ialah untuk mengelakkan masalah kepada keharmonian dan keselesaan rakyat sebab itu akta ini menghalang perhimpunan diadakan berdekatan sekolah, stesen janakuasa dan sebagainya.

Sebab kalau terjadi malapetaka, yang akan dipersalahkan dan dipertanggungjawabkan ialah kerajaan memerintah.  Jadi penting untuk kerajaan bertindak awal daripada menunggu malapetaka berlaku baru masa tu nak bergerak.

Masa Perhimpunan haram 9 Julai dulu orang mati sakit jantung, siapa yang disalahkan?  Kerajaan jugak.  Orang ambik kesempatan pura-pura mati, siapa yang dapat imej buruk?  Kerajaan jugak.  Puak-puak ni tau buat kacau dan berlakon mati saja, orang lain yang terpaksa menjawab baginya.

Jadi penting untuk kerajaan melindungi imej negara ini dan keselamatan rakyat dengan pengenalan Akta Perhimpunan Aman ini.



182 thoughts on “Akta Perhimpunan Aman: Model Terbaik Kawal Lembu Jalanan

  • November 23, 2011 at 4:57 pm
    Permalink

    bila BERSIH 3.0 …???

    Reply
      • November 23, 2011 at 8:12 pm
        Permalink

        Yang terbaring tu lemboooo ke tenuk……

        Reply
    • November 23, 2011 at 11:11 pm
      Permalink

      sapa dia lembu jalanan ni…

      Reply
  • November 23, 2011 at 5:37 pm
    Permalink

    “…tulisan Hishamuddin Rais, katanya “Keadilan dilahir, dikandung dan dibidankan di atas jalan raya”,…”

    patut Hishamuddin Rais tambah skit, “…jalan raya yang dibina oleh kerajaan Barisan Nasional”.

    Reply
    • November 23, 2011 at 6:30 pm
      Permalink

      hasil cukai yg dikenakan kepada rakyat dan perniagaan- yg majoritinya menyokong PR

      Reply
      • November 23, 2011 at 6:33 pm
        Permalink

        …ckp nak sedapkan hati je

        Reply
        • November 23, 2011 at 7:50 pm
          Permalink

          Cakap nak sedapkan hati??? Ko pahamkah sistem pemerintahan malaysia??

          Secara kasar, 75% perniagaan di Malaysia dikuasai oleh org cina. merekalah penyumbang terbesar kepada cukai negara (cukai corporate). Dan korang pun tau kan majoriti cina sekg tak sokong gomen tapi still they have to pay tax to BN gomen. Cukai corporate accounts about 70-75% of hasil cukai negara.

          Reply
          • November 23, 2011 at 8:14 pm
            Permalink

            Kah…kah…kah….majority menyokong PR…..PR tu apa Moooo….jangan la tunjukkan kebodohan berhujah kat sini…..cetek akal betul……bukan ke majority yang beri BN kemenangan…..Kerajaan yang memerintah ni di pilih oleh rakyat…..hang tau ka makna majority ni En Urban oiiiii…..kah…kah…kah….

          • November 23, 2011 at 8:25 pm
            Permalink

            hang tu yg tak faham sistem bernegara. mmg la bayar cukai tu tanggungjawab rakyat. tanggungjawab kerajaan pulak uruskan cukai untuk kebaikan negara dan rakyat.

            mana negara dalam dunia yg krajaannya dapat hasil tanpa sbarang cukai?

            sama juga rakyat selangor, kedah, pp, kelantan pun kena bayar cukai jugak kt kerajaan negeri. tak kira la depa sokong kerajaan negeri ke tak.

            yg jadi masalah, kalau rakyat byr cukai, air still kotor, negeri mundur, rumah kos rendah tak dibina, surau diruntuhkan, sistem perparitan smakin buruk..

            ni lah yg dikatakan, “cekik darah rakyat”. cukai kutip. pembangunan untuk rakyat takdak..politik hari2…

          • November 23, 2011 at 8:27 pm
            Permalink

            ok le..kalau ko tahu majoriti pembayar cukai adalah bangsa cina..adakah ko akan terus mengangkat mereka tuk menjdi terus berkuasa adakah ko akan mengangkat diorg tuk menjadi pemimpin negara..sedangkan ini tanah air org2 Melayu..ko nak bersekongkol dgn DAP..ko nak bertuankan bangsa Cina yg terang2an cuba nak menguasai negara..mcmtu ke misi n visi korang..bodoh ke pandai tindakan yg mcmtu…???

          • November 23, 2011 at 8:56 pm
            Permalink

            Tuan Moo,
            Bila mereka pembayar cukai terbesar tak mesti nya mereka besar kepalaboleh buat ikut suka hati mereka.Selepas di tolak cukai pun mereka masih boleh bermewah lagi.Adakah dgn tag pembayar cukai terbesar di Malaysia, mereka boleh jadi bangsa yg kurang ajar lalu menghina orang melayu dan agama kita?
            Seperkara lagi munkin anda belum tahu, selain pembayar cukai terbesar mereka juga penipu cukai tak kurang keciknya.
            Seperkara lagi , jangan kutip sj cakap2 orang cukai corporate 75% lah.Saya dapat tahu info dari Pengurusan tertinggi Petronas , bahawa Petronas bayar 45 5 dari sumbangan cukai corporate negara.Macamana tu ?

            Kalau 30 tahun dulu, bolehlah cina bertempek mereka the biggest tax payer.Kerajaan cuba ujudkan golongan tax payer corporate melalui syarikat2 kerajaaan GLC, DEB dll.

            Puak MELAYU dalam PKR dan PAS tak nampak bende lain melainkan rasuah , kroni dan semua yg negatif.
            Persoalannya kalau PR ambil alih, apakah perancangan mereka utk meningkatkan ekonomi melayu hatta meningkatkan golonganpembayar cukai korporat melayu?Belum pegang kerajaan pusat dah buat buku jingga – nak hapuskan dasar 30 % Bumiputra..Lagi parah orang melayu

          • November 23, 2011 at 10:35 pm
            Permalink

            Macam mana tak akay, depa berbaik dgn UMNO lah..tak percaya tanya Vincet Tan dan yeoh Tion Lay… Pemimpin umno ni as long as masyuuukkk poket…depa ok jer…Tapi bila depan rakyat, depa akan kata “kami lah yg mepertahan kan org melayu..!!”

          • November 23, 2011 at 11:17 pm
            Permalink

            Apa hang ingat sapa yang bayaq cukai terbanyak bermakna depa ada hak untuk menafikan hak orang lain yang cuma bayaq ciput cukai pendaptan gitu ya ? Tolong berpikiaq lojik sikit jangan jadi macam Pak Pandiaq modern mengaji sampai dapat ijazah tapi part berpikiaq macam kelingkiak pantang tersalah pijak lalu ketip kaki orang…!

          • November 24, 2011 at 10:50 am
            Permalink

            habeh hang guna model negara mana mooo oiii ? kalau tak sokong govt….tak payah bayar cukai ?

            macam ni punya orang pun adaaaa…..dalam pembangkang macam-macam adaaaa…

  • November 23, 2011 at 6:46 pm
    Permalink

    Kalau Lynas yang dikatakan baik membawa pelaburan sebanyak RM 1 Billion dan mewujudkan banyak peluang pekerjaan, dan gerenti tiada risiko radiasi, suruhlah Najib dan konco konconya berpindah pejabat mereka di Putrajaya ke Kuantan la berhampiran Lynas Plant. Bukanlah mereka yang tinggal dekat Lynas plant, of coz mereka tak takut risikola. Kalau mereka berpindah pejabat ke sana, maka tak delah pembangkang Dan penduduk tinggal
    di situ buat bising lagi lol. Habis cerita, isu selesai, kes boleh tutup.

    Reply
  • November 23, 2011 at 6:51 pm
    Permalink

    kesian kat peniaga2 gerai makan Melayu yang kerugian semasa domonstrasi bersih tempoh hari. dahlah dia orang kena bayar loan kereta yg tempoh pinjaman 9 tahun dan bayar hutang rumah corner lot. kesian depa dah tergantung 1 bulan ansuran. masuk 3 bulan camry pun kena sorot. apa nak buat kalau nak jadi melayu moden.

    Reply
    • November 23, 2011 at 7:41 pm
      Permalink

      Kesian duit rakyat Malysia Punah PKFZ RM12.1 billion, Scorpene500 juta, MV Agusta RM800 million, Crooked Bridge296 juta, Konsortium Perkapalan RM696 juta bailout anak Tun, Tongkah Ratus2 juta, Renong Halim Saad RM3 bilion plus, Tajuddin Mas pun billlion2, Lembu Kak Jat dan byk lagi…

      Reply
      • November 23, 2011 at 7:42 pm
        Permalink

        Ooopss Cincin Mak Badak air RM23 juta boleh cover semua yer…

        Reply
        • November 23, 2011 at 8:18 pm
          Permalink

          Patut la asyik sebut mak badak air…..ada minggu lepas….aku pegi zooo…..nampak badak air…..bahagian punggung badak air tu sebijik muka hang moooo……besorrrrr….kah…kah…kah…..

          Reply
          • November 23, 2011 at 10:36 pm
            Permalink

            Argument standard Darjah 1, bagi mereka yg kurang knowledge macam ni lah dia debate…

          • November 24, 2011 at 12:42 am
            Permalink

            korang pun stndard tadika je..mmg mcmtu elok cara argument tuk korang pun..

        • November 23, 2011 at 8:30 pm
          Permalink

          Itu la jugak yang diulang2kan..suci sangat ke pemimpin2 korang tu

          Reply
        • November 23, 2011 at 9:01 pm
          Permalink

          Moo, boleh ke kamu buktikan cincin RM 23 juta tu Mak Badak yg beli

          Reply
      • November 23, 2011 at 7:46 pm
        Permalink

        Aku nak beli rumah pun buat loan 30 tahun. Mak Badak Air shopping kat australia baru ni..rantai je dah RM465k.. terus time tu jugak dia boleh settle… campur dgn anak dia AUD60k (abt RM180k)…ish—ish byknya duit dia..pandai dia menabung..

        Reply
        • November 23, 2011 at 8:17 pm
          Permalink

          Takpe mooo…kerajaan dah rebat bumiputra discount pun dah kira syukur….kah…kah…kah…..mahal ke rumah ko tu mooo….ada besar kandang lemboooo….

          Reply
        • November 23, 2011 at 8:32 pm
          Permalink

          aduss..kau ni mo…belagak kata bnyk membaca tp ilmu pengetahuan banyak tu jugak..hmmm..betul2 la korang budak2 suruhan nuar je

          Reply
        • November 23, 2011 at 9:06 pm
          Permalink

          Tuan Moo, munkin kamu tak baca update terbaru atau munkin kamu purak – purak tak tahu.Berita Rosmah dan anak dia shopping di Australia itu pembohong semuanya di nafikan oleh Najib.Media Australia pun dah minta maaf.. Dalam keadaan BN kurang 2/3 majoriti dan ingin mendapat kembali sokongan rakyat, Najib tak munkin begitu bodoh membiarkan keluarganya membuat perkara yg menjatuhkan imej beliau.
          Saya lebih risau kalau PR naik memerintah nanti, sebab Anwar dan Hadi cuma boneka sj dalam kabinet.DAP lah yg akan menguasai negara nanti dan kerugian orang melayu akan lebih besar dari isu cincin RM 23 JUTA itu..

          Reply
          • November 23, 2011 at 9:47 pm
            Permalink

            Ye keeee….
            Habis yg. anak dia beli Sykt. balak dan jadi lembaga pengarah hingga saham naik melonjak apahal. Bila dah melonjak dia jual saham dia dan letak jawatan pulak, maka saham merudum. Dia kaya sekelip mata, tapi pembeli saham rugi sebab kena tipu dengan anak Najib. Ce citaaa..

          • November 23, 2011 at 10:32 pm
            Permalink

            Ko ingat berani ke SC investigate and charge???

          • November 24, 2011 at 12:15 am
            Permalink

            ..hmm..ape yg korang nak busuk hati sgt..kalu iye pun biar la..dia berkemampuan n dlm perniagaan pun ada strategik planning jugak..kalu dia kaya pun ape salahnya..setidak2nya dia org melayu..ade ke korang ambik kisah kalau ank2 pemimpin korang ke yg buat mcmtu lg2 yg dari parti dominan korang (DAP) tu le..ada korang komen ke..?..

          • November 24, 2011 at 1:54 am
            Permalink

            Tak dengkipun kalau kaya cara betul, tapi ni kaya cara menipu guna nama besar ayah dia sebagai PM. KJ dulu pun lebih kurang camni jugak…. anak2 TunM pun sama. Bila rakyat tanya, buat helah takkan anak PM tak boleh niaga, tak boleh kaya. Masalahnya mereka bukan meniaga tapi salahguna kuasa dan kedudukan sebagai anak PM. Itu yg. salah….

          • November 24, 2011 at 2:38 am
            Permalink

            tak jd masalah pun..asalkan jgn smpai menggadai maruah agama..bangsa n negara..biar la kte bangsa melayu create peluang n dpt menyaingi bangsa lain..takkn la PM cuma nama sahaja tp yg kaya ttp bangsa lain jugak..takkn kita nak tgok ank2 PM hidup ssh..setidak2nya dia Melayu n dpt la jugak berdiri sama tiggi dgn bangsa lain…zuhud la konon ye..tp dipandang hina oleh bngsa lain..takde bezanya pun dgn kroni2 PAS (nik ajis ngan ank menantunya tu) kan

          • November 24, 2011 at 11:41 am
            Permalink

            ha.. kan dah mula. bila la korang nak bijak sikit. Bro… kalau orang macam lu nak pinjam juta2 dengan bank boleh ke? kalau lu jadi pengarah sykt. saham boleh naik gila2 ke? kalau lu hutang tak mampu bayar, k’jaan nak bilout ke? sedarlah ni semua salahguna kuasa. tak kira siapa dangs apa, agama apa, tinggal dimana jika salah tetap salah. Habis lu nak pertahankan kesalahan tersebut tak menggadai maruah agama, bangsa dan negara ke?

          • November 24, 2011 at 12:21 pm
            Permalink

            Menantu nikki boleh jadi pengarah…..apasal anak Najib yang ko pertikaikan……bongok betullah…..

          • November 24, 2011 at 12:32 pm
            Permalink

            Kelantan dah buang dia. Pemimpin PAS dah tegur TGNA.

      • November 23, 2011 at 8:21 pm
        Permalink

        Tambah lagi moooo….duit air Kelantan….duit tabung Memali…..duit tabung buluh…..duit tabung tin milo…..duit sedekah amal jariahhhh…..ish…ish…ish….banyak tu duit rakyat ye moooo…..agak agak nanti mesti hang cakap hang bayar duit cukai juta juta kan……maklumlah…..hang kan terer bab duit rakyat ni……kesian lemboooo sekor ni….

        Reply
        • November 23, 2011 at 9:32 pm
          Permalink

          Duit Tabung Memali, isunya dah clear oleh MACC. Sedekah is sedekah.. Kalau tak puas hati hantar MACC.

          Ni yg aku cakap billion2 da juta2 ni macam mana??? Kes laki Kak jat, allocation masuk before sign agreemnet!!! Umno memang kelas!!

          kalau aku cakap bab cukai, aku mewakili rakyat Malaysia yg memebayar cukai. Aku bukan pikir aku sorang, itu konsep pemimpin UMNO.

          Reply
          • November 23, 2011 at 10:33 pm
            Permalink

            Kalau rebatenye 50%, tak le aku membayar sampai 30 tahunnnn …. ini kat KL..bukan kat kg ye…

          • November 24, 2011 at 12:31 pm
            Permalink

            alaaaa mooo hang ni….dah hang budget ciput nak beli rumah corner lot….kena laaa tanggung hutang 30 tahun….pas tu hang nak salah kerajaan jugak !!

            dah hang suka berutang lama-lama macam tu….ada kerajaan paksa hang suruh beli ke ?

        • November 23, 2011 at 9:53 pm
          Permalink

          fazli, ahli dan penyokong PAS tahu kemana pergi derma diorang. Diorang bagi derma iklas untuk perjuangan PAS, diorang tak harapkan PAS bayar/ganti derma diorang sebab diorang harapkan balasan/ganjaran yg. lebih besar dari Allah. Itu keyakinan kami penyokong dan ahli PAS. Kalau benar ada berlaku penyelewengan terhadap tabung tersebut, kami redha dan serah pada Allah untuk membalasnya.
          Tapi aku heran kenapa UMNO sebok sangat pasal tabung PAS, bukannya UMNO bagi derma pun.

          Reply
          • November 23, 2011 at 11:22 pm
            Permalink

            Poraah..dai… hang pa dah kena kelentong dek pemimpin & penyokong haprak hamPASasau. Duit sumbangan ikhlas di guna kan oleh pemimpin depa beli kereta mewah tau tak ? Pi siasat tengok MP MP & ADUN PAS ada ka depa pakai kereta nasional ?

          • November 24, 2011 at 12:50 am
            Permalink

            tak yah la korang berckp mcm kiyai..tak layak korang nak berckp konon nak menegakkn syiar Islam..setelah pemimpin2 korang sdri yg merubah n merosakkn sdri matlamt parti n masalah moral..ko pulak nak berckp tentang ketuhanan..mcm la kita tak fhm Islam..hmmm..sedar2 la sikit wahai org2 suruhan..

          • November 24, 2011 at 2:04 am
            Permalink

            Masalah mereka buat salah biar Allah yg. balas… aku secara individu tak kesahpun kalau betul pemimpin utama PAS guna duit derma untuk beli kereta yg. selesa tujuan pergi ceramah seluruh pelosok negara. Mereka telah berkorban masa dan akal fikiran untuk menerangkan perjuangan PAS. Moga Allah melindungi mereka dari kesalahan dan bangga diri.
            Hari ni golongan Ustaz2 yg. popular juga guna kereta yg. baik dan selesa untuk memudahkan pergerakan mereka untuk berdakwah. itu bukan satu kesalahan. Bagus kerana mereka tidak keletihan dan segar bila berucap karana kenderaan yg. dinaiki selesa.
            Berbanding pemimpin2 yg. guna kenderaan k’jaan untuk tugas bukan rasmi atau tugas parti ia adalah salahguna hak k’jaan.

          • November 24, 2011 at 2:26 am
            Permalink

            wah2 bujuk jalang sungguh mulut hang….tang pemimpin puak2 hangpa biaq Allah yg balas…..bila UMNO puak2 hangpa yg balas……lagu tu ka…..tarikat mana hang blajaq ni??….siapa tokgaru hang ni??..

            selesa bg cermah ka selesa buat fitnah….pembelit sungguh hang ni bujuk…..

          • November 24, 2011 at 11:46 am
            Permalink

            Sebabnya korang cakap takda bukti, sedangkan SPRM dah siasat tak salah. Jadi cerita korang ni fitnah….
            Kami dedahkan skandal pemimpin UMNO sebab pihak berkuasa tak siasat semua laporan salahgunakuasa pemimpin UMNO. Jelas…

          • November 24, 2011 at 12:34 pm
            Permalink

            pulak…bila kerajaan kata tiada salah laku….hangpa pulak yang kata konspirasi…kerajaan cover up.

            habis camana….kalau hangpa nak kerajaan ikut cakap hangpa…tunggulaa bila kit siang jadi PM Malaysia….tu pun kot-kot dia dengar cakap hangpa……

          • November 24, 2011 at 12:58 pm
            Permalink

            Bila pulak kata macam tu?
            Kes cincin rosmah dah siasat ke?
            Kes C4 dapat mana dan siapa luluskan dah siasat ke?
            Kes Amah kena rogol dah siasat ke?
            Kes NFC baru siasat, PAC kata banyak benda tak kena dan merosakkan imej k’jaan (Azmi khalid)

          • November 24, 2011 at 4:08 pm
            Permalink

            Bujuk kuat baca Harakah…..memang tak tau…..kat akhbar perdana dah jelaskan pun…..bodoh

          • November 28, 2011 at 8:12 am
            Permalink

            Aku baca semua, kebanyakan persoalan salahguna kuasa pemimpin dijawab D.Nazri sebagai peguambela pemimpin UMNO. Dalam skandal PKFZ kantoi juga dia bila kata jemaah menteri tolak PKFZ tapi terpaksa turut perintah (perintah siapa?) . PKFZ bawah kementerian siapa? takkan takut pemimpin MCA? apakah pemimpin UMNO yg. garang mehunus keris keudara UMNO tuan, menikus dan tunduk pada kehendak MCA?

      • November 23, 2011 at 9:00 pm
        Permalink

        Itu saja ke yg kamu boleh sebut… Sebagai bakal pemerintah kerajaan Pusat, cuba ceriter apa plan PAS dan melayu dalam PKR utk menggantikan DEB.Kebanyakan isu itu sudah pun basi atau tidak dapat dibuktikan..

        Reply
        • November 23, 2011 at 9:28 pm
          Permalink

          DEB sbg vehicle untuk songlap duit melayu???

          Tak payah cakap pasal DEB, kalau rasuah di bendung, byk yg boleh kita buat. Laporan Moody’s, bahawa Malaysia has lost o corruption of US300 billion since 1980, tidak boleh dipandang ringan…

          Reply
          • November 24, 2011 at 12:55 am
            Permalink

            kalau tak fhm mengenai DEB takyah la pandai2 nak komen pasal DEB..tak pasal2 dah menampakkan keBODOHan n kejahilan..

          • November 24, 2011 at 12:45 pm
            Permalink

            Tu sebijik ayat DAP tuuu…….laporan moody’konon…. sapa depa tu…..? adik beradik hang kot….apa yang depa tau ?….mana mai figure sampai 300 billion tu ?

            laporan wikileak…..aku tau laaaa…..hang tau dak moooo ?…hehe

        • November 23, 2011 at 9:59 pm
          Permalink

          PAS percaya kalau Islam berjaya, jika umat Islam mengamalkan Islam sepenuhnya, kita tak perlu bimbang pada rezeki Allah yg. melimpah ruah. Negara brunei yg. kecik tu masih dihormati dunia, inikan pulak malaysia. Tak perlu cerita pasal Melayu lah, kerana melayu takda apa kalau takda Islam. Ko tengoklah melayu yg. berjaya tapi buang Islam jadi apa?

          Reply
          • November 23, 2011 at 10:30 pm
            Permalink

            Bukan sekadar Brunei, singapore tu lagi lmited resources nya..

          • November 23, 2011 at 11:37 pm
            Permalink

            setau aku melayu yg buang islam tu pkr. pas pun dh mula terikut2..

            isu kalimah Allah senyap, isu murtad senyap, isu LGBT senyap, isu tutup kilang arak senyap, isu perpaduan ummah senyap, isu roboh surau senyap, isu persenda sembelihan korban senyap, isu liwat senyap, isu pelacur cina senyap, isu rumah urut senyap, isu perarakan maulidur rasul senyap, isu azan senyap, isu bacaan al-quran sebelum subuh senyap, isu pelacuran kurang 5km dari kediaman rasmi MB senyap, isu tangkap khalwat senyap…dan lagi..dan lagi…

          • November 24, 2011 at 12:35 am
            Permalink

            singapork tu negara Islam ke..melayu ke yg menerajui pemerintahn..hmm..melayu dipinggirkn ade le

          • November 24, 2011 at 2:14 am
            Permalink

            Yeop, aku tak faham maksud ko pasal senyap. Semua isu tersebut telah dijawab oleh pimpinan PAS mengikut ilmu dan kemampuan mereka. Ada isu yg. pemimpin PAS tak sekata atau berbeza pendapat, tapi ada hujah masing2 bersandar Nas dan Hadis. UMNO kalau lebih bijak dan baik sila berhujah dengan pimpinan PAS dalam muzakarah atau sebagainya. Masalah UMNO sekarang kata PAS tak betul tapi tak berani nak berhujah secara intelektual berdasarkan Nas dan Hadis. Perkara ni bukan PAS saja yg. cakap begitu, tapi golongan ugamawan seperti mufti dan ulamak juga kata yg. sama. Sebab itu senyap…. bukan PAS yg. senyap tapi UMNO.

          • November 24, 2011 at 2:49 am
            Permalink

            bujuk….. berdasarkan Nas dan Hadis mana yg bleh mengkafirkan sesama muslim…. halal darah org2 umno….. haram makan sembelihan org2 umno…… tak sah sembahyang berimamkan org2 umno……..kat mana intelektual nya???

          • November 24, 2011 at 8:03 am
            Permalink

            bujuk 2.14 am

            bujuk..apa jawapan Pas dalam isu kalimah Allah?

            apa jawapan pas dalam isu murtad?
            apa jawapan pas dalam isu rampasan arak di negeri sendiri?
            apa jawapan pas isu roboh surau dinegeri selangor dan kedah?
            apa jawapan pas isu LGBT?
            apa jawapan pas isu liwat dan china doll?
            apa jawapan pas dalam isu fitnah cincin 72 juta?
            apa jawapan pas dalam isu memurtadkan sesama muslim?
            dan lagi…dan lagi…dan lagi…

          • November 24, 2011 at 12:06 pm
            Permalink

            Kailamah Allah – Sebelum wujud Nabi Muhammad mereka dah guna nama Allah(ada dalam Quran)
            murtad – PAS dah 3 kali minta k’jaan buat akta anti Murtad (UMNO tak sokong)
            arak – siapa yg. rampas, UMNO ke? ini isu pentadbiran, kalau UMNO serius tolong rampas arak di negeri UMNO.
            Surau – K’jaan gantikan dengan surau yg. lebih baik.
            LGBT – PAS melalui PEMUDA dah bantah dan menentang keras hingga nak buat demo. UMNO buat apa?
            Liwat – Itu isu dendam UMNO pada AI. Kan dah masuk mahkamah. Tapi bodoh la percaya lelaki muda perkasa kena liwat. Sama nak percaya kaldai siswi bawak dadah.
            Cincin – PAS minta siasat, salah ke? kenapa sampai sekarang tak siasat lagi. Apa kena-mengena cincin tersebut masuk M’sia atas nama Rosmah? K’jaan belum bagi jawapan yg. munasabah.
            Mengkafirkan – Siapa yg. PAS dah kafirkan? Yg. aku tahu pemimpin PAS dan Ulamak serta ustaz2 akan bagitau masyarakat apa perkara2 yg. membatalkan syahadah,antaranya menolak hukum Allah, syirik, tolak ayat quran. Kalau UMNO terasa sebab buat perkara2 yg. batalkan syahadah kenapa nak salahkan PAS pulak, pergilah bertaubat dan kembali pada Islam.

          • November 24, 2011 at 1:49 pm
            Permalink

            kalimah Allah

            -bujuk..jadi hang setuju la pemakaian kalimah Allah ni pada agama lain la ye?

            hang bercakap dalam konteks yang sangat umum..sebab itu puak2 hang dilabel sbg puak yang suka memutarbelit dan mengelirukan..

            sebelum wujud nabi Muhammad? sebelum nabi Muhammad lahir, agama ajaran Injil adalah sah di sisi Allah. setelah Nabi S.A.W diutus, agama2 lain (termasuk ajaran taurat) termansuh.

            bolehkah kita biarkan mereka terjemahkan “God” kepada “Allah” sedangkan mereka boleh terjemahkan hanya kepada “Tuhan” sahaja?

            Adakah terjemahan “Allah itu ada dalam tiga iaitu Anak, Bapa, dan Roh Al-qudus boleh diterima?”

            hang kaji balik isu ni, memandangkan Dato’ Haron Din (secara individu tanpa sokongan PAS) sendiri menyifatkan sesiapa yang menyokong penggunaan kalimah Allah ini, mereka tergolong dalam golongan kufur.

            murtad – perlembegaan negara secara terang-terang menyatakan ajaran agama lain adalah dilarang sama sekali disebarkan kepada umat islam. jika perlembagaan ini dipatuhi, tiada ruang langsung untuk umat islam dimurtadkan.

            tetapi apa terjadi di selangor? ruang untuk memurtadkan umat islam telah “dibuka”, dan tiada bantahan dari kerajaan negeri. yang ada permohonan maaf pula kepada pihak gereja. mana maruah kamu, pas?

            arak- rampasan arak yang dipulangkan kembali di shah alam. sebabnya? bantahan DAP. mana maruah kamu, pas?

            surau- benarkah surau akan digantikan? sedangkan surau di kedah berusia sratus tahun, dan surau di selangor tersebut dibina oleh anak kariah sendiri melalui kutipan derma..mengapa perlu dirobohkan? mana maruah kamu, pas?

            LGBT- mana kenyataan rasmi presiden dan timbalan presiden Pas? mana maruah kamu, pas?

            Liwat- mana cabaran terbuka pas kepada anwar untuk bersumpah secara islam? mana maruah kamu, pas?

            Cincin- tuduh tanpa bukti, bukankah fitnah? beban bukti adalah kepada penuduh, bukannya dituduh. mana maruah kamu, pas?

            mengkafirkan- sila rujuk amanat hadi awang. siapa yang ditujukannya dalam amanat tersebut? adakah beliau telah menarik balik amanatnya itu? mana maruah kamu, pas?

          • November 24, 2011 at 2:31 pm
            Permalink

            tepat tu yeop…

          • November 24, 2011 at 4:12 pm
            Permalink

            Bodohnye bujukkkk…..cerita zaman nabi yang membenarkan kalimah ALLAh di gunapakai oleh agama kristian……nak tanya bujuk…..kristian zaman nabi dgn kristian zaman sekarang banyak jauh beza la bujukkkk….

          • November 25, 2011 at 10:59 pm
            Permalink

            Terpulang samada nak terima hujah aku atau Yeop….
            Dalam Quran ada cerita penyelewengan kitab Taurat dan Injil dan penjelasan 3 tuhan, malah arab jahiliah juga percaya pada Allah kerana Ayahanda Rasulullah bernama Abdullah sedangkan ketika itu belum lahir Junjugan besar nabi Muhammad. Kesalahan mereka adalah kerana mereka menyembah Allah dan dalam masa sama menyembah patung2 dan tuhan lain. Nabi diutuskan supaya hanya menyembah Allah dan buang semua tuhan selain Allah. Aku faham kenyataan Datuk Harun Din dan tidak menyalahkan beliau kerana ijtihad beliau. Beliau bimbangkan Nama Allah dipermainkan oleh agama lain, ini yg. menyebabkan beliau menolak tuhan Allah dikongsi. Bimbang generasi akan datang menyamakan tuhan agama lain dengan Allah yg. AHAD(satu).
            Lain2 ulasan yeop tu aku anggap hanya pendapat kerana UMNO tak buat apa-apa pun di negeri yg. UMNO perintah. Sedangkan UMNO adalah parti yg. memerintah dan bukannya pembangkang. Apakah isu arak di negeri UMNO sudah selesai? Apakah UMNO tak pernah runtuhkan surau, malah di kedah surau yg. dikatakan 100 tahun telah dirobohkan dan diganti baru pada 2007. tengok rekabentuk surau pun kita tahu bukannya berusia 100 tahun, UMNO penipu. Liwat Anwar – fitnah ke dua. terpulang kalau korang nak percaya. Cincin – jawapan Nazri tak munasabah. Kafir – Ko akan dapat jawapan kalau dengar debat olok2 UMNO vs PAS yg. diwakili tok mufti dan ulamak UMNO. Zaman Hamid Othman jadi menteri JAKIM.
            Kesimpulannya UMNO tak sedar diri tanggungjawab lebih besar adalah pada pemerintah bukan Pembangkang.

          • November 26, 2011 at 8:26 am
            Permalink

            typical bujuk…spin, divert dan tak menjawab soalan..

  • November 23, 2011 at 7:25 pm
    Permalink

    hhhaaha….nampkanya takder can la si PUNAI nak berlakon lagi..hehehe

    Reply
  • November 23, 2011 at 9:50 pm
    Permalink

    Sebagai orang kecik, aku risau kalau ada demo-demo yg gangu kami-kami cari makan, elok sangat kalau ada aturan sekat demo-demo orang berduit di jalan-jalan, lega sikit kami bergerak cari makan, bagi pendemo mereka banyak duit, banyak masa dihabis berdemo, tinggal anak, tinggal keluarga, tinggal tanggung-jawab balik rumah keperluan rumah-tangga tak terjejas, teruskan kerajaan buat Akta Perhimpunan Aman.

    Reply
    • November 23, 2011 at 10:30 pm
      Permalink

      Tak payah dok berlakon santrang.

      So zaman Nabi dulu kalau perang, bukan kah menggugat pendapatan??? Korang kena belajo sejarah Nabi saw. Kita nak melawan mereka yg mencuri dok rakyat. Pengorbanan adalah perlu. Kalau ko nak pikir diri ko saja, itu bukan cara yg dianjurkan islam.

      Anyway, ko tak byk berlakon…create ceri yg ko peniaga kat situ..

      Reply
      • November 24, 2011 at 1:04 am
        Permalink

        Nabi ada ajor umatnya melawan n kurang ajar kpd kerajaan (pemimpin)ke..jgn ambik sbhgian agama tuk kepentingan sdri je bro..tak semua org bangang mcm korang le

        Reply
        • November 24, 2011 at 2:24 am
          Permalink

          M’sia negara demokrasi, habis macamana pulak kes di Perak? rampas kuasa pemimpin boleh ke? di negeri PR semua UMNO pernah buat demo tak salah ke?
          Peliknya undang2 ni jika UMNO demo boleh, FRU akan kawal lalu-lintas dan perarakan, sebaliknya jika PR buat DEMO namanya perhimpunan haram dan FRU akan diguna untuk melawan PR. Semua senjata, gas beracun, watercanon, belantan dan jentera berat digunakan. Itukah keadilan yg. korang maksudkan.
          Hormat pada pemimpin bukan jadi pak turut walaupun salah, tapi tegur pemimpin walaupun dengan mata pedang jika pemimpin melakukan kesalahan.

          Reply
          • November 24, 2011 at 2:40 am
            Permalink

            bukan nk berat sebelah bujuk…..tp bila bg kelulusan puaka2 hangpa buat demo, hangpa amik kesempatan, abih semua hangpa jahanamkan……semua urusan seharian rakyat jadi tergendala…….jalanraya hangpa buat tempat beradu lena diulit mimpi……dalam masjid hangpa terpekik terlolong…….peniaga terpaksa tutup kedai……sampai org nk beranak pun seksa nk smpai hospital…….

            puak2 hang sibuk nk menegakkan kononya HAK rakyat…..tapi dlm masa yg sama puak2 hangpa ketepikan HAK rakyat……hang tau tak, bkn semua rakyat msia ni sokong puak2 hangpa…..cuma hangpa jea yg perasan lebih…….yg menyokong BN tu bkn rakyat jugak ka????

          • November 24, 2011 at 2:53 am
            Permalink

            rampas kuasa kat pera..?? Hehe..iye ke..tengok la betul2 bro..jgn main sondol je..hmmm..dlm negeri ada pemimpin negeri..n sume negeri2 adalah di bwh pemimpin negara bro..mmg la pmimpin yg kurang elok kita tegur..bis tu rakyat yg buat salah n buat kekecohan takkn polis pun kene join sama kot..patut2 la bro..jgn jual nama demokrasi pulak..sampai hilang kewajaran

          • November 24, 2011 at 8:54 am
            Permalink

            Kat Penang hire buat demo…boleh lak? siapa hire Indon lagi…

          • November 24, 2011 at 8:56 am
            Permalink

            Bodh betu Stingray..

            Apa yg kami jahanamkan..yg polis provoke buat apa??
            Kat Penang boleh pulak??

            Mula2 kami nak buat kat stadium…apasal tak abgi???? Konsert boleh pulak????

            Kat Perak tu rampas kuasa secara halus…tak pa kita tunggu PRU 13 kat Perak ni….

          • November 24, 2011 at 9:40 am
            Permalink

            kepala hotak hang la moooo….beribu harta benda awam korang jahanamkan setiap kali korang buat demo….PWTC hampir korang bakar, bas awam korang baling batu, panjat pagar sana sini mcm beruk, public phone korang jahanamkan….korang ni memang jahanam punye umat……

          • November 24, 2011 at 10:40 am
            Permalink

            Stingray

            Mana ada beribu harta awam yg dibakar????
            So berbilillion duit rakyat yg pemimpin BN songlap tak pe lah pulak??? Kes Altantuya tu kes bunuh. Kes Norrita tu kes bunuh..

            Perhimpunan awam dibenarkan oleh Perlembagaan Malaysia. Yg dok pi provoke to buat apa??? Nah…skg ni Siapa yg mencabul perlembagaan Malaysia???

          • November 24, 2011 at 12:14 pm
            Permalink

            Demonstasi aman PR berjalan dengan baik jika tiada provokasi dari pihak Polis dan FRU@ anjingan k’jaan. Kalau betul peserta demo dah buat rusuhan, bukan setakat gerai yg. rosak kediaman PM pun mampu dihancurkan. Gerai2 tu rosak sebab peserta nak elak dari gas beracun dan watercannon polis. Dalam beberapa siri himpunan kami menang di mahkamah. Jadi siapa yg. salahhhhhh.

          • November 24, 2011 at 2:34 pm
            Permalink

            bujuk….hang guna definasi Aman Taliban ke…

          • November 24, 2011 at 4:23 pm
            Permalink

            Orang yang ada otak….dia akan berfikir….kalau kerajaan kata jangan himpun…..lepas tu hangpa himpun jugak….lepas tu buat kekacauan…..takkan polis nak duduk diam lak…..dah tengok ke Si rabbit tony pua provok polis itu hari…..bangang

          • November 25, 2011 at 11:03 pm
            Permalink

            Perhimpunan Aman adalah hak rakyat yg. dijamin perlembagaan. Sebab tu masuk mahkamah, k’jaan kalah.

        • November 24, 2011 at 8:53 am
          Permalink

          Al-Quran yg menyuruh kita menidakkan pemimpin yg zalim

          Reply
          • November 24, 2011 at 9:44 am
            Permalink

            ada kerajaan rogol mak dgn adik beradik korang ke….ko dpt ilmu yg ceput tu pun atas dasar pendidikan kerajaan…..polis bakar umah hang ke???……bodoh tu lembmoooo ni

          • November 24, 2011 at 10:38 am
            Permalink

            Ko ni tak paham agama, ilmu cetek tapi nak berdebat.

            Zalim mengikut Al Quran islah tidak meletakkan/memberikan sesuatu pada haknya.

            Kalau ambik duit rakyat, bagi kat gang dia yg tak capable tu..maka zalim lah. Dah la tu, hutang tak payah bayar pun.. Lepas tu tidak menegakkan hukum Islam juga adalah zalim.

            Ko ni ikut Al Quran ke Bible???

          • November 24, 2011 at 12:42 pm
            Permalink

            Tu la yang kita sedang lakukan…menidakkan DAP dari memerintah negara……hang tak sedar-sedar lagi ke moooo…..hang pi mana selama ni ?

          • November 24, 2011 at 2:47 pm
            Permalink

            mooo…so pok nik pun zalim la jugak….tidak memberi sesuatu pada hak…kerana membiarkan rakyat kelantan minum ayaq logam berat….menjadikan kelantan mundur….

          • November 24, 2011 at 4:25 pm
            Permalink

            Dalam Al-quran ada tak diharuskan mengkafirkan sesama islam……ada tak disuruh pecah belah umat islam…..ada tak…..cuba check tengok lembuuuu….

  • November 24, 2011 at 1:45 am
    Permalink

    dalam sejarah Nabi s.a.w tak de org buat demo berlakon purak2 mati…..belum ada dlm sejarah para nabi, org yg dianggap warak menyokong penzina,peliwat dan perusuh…..

    Reply
    • November 24, 2011 at 8:03 am
      Permalink

      tapi dalam PAS semua ada..yang buat demo pun boleh purak purak kojol..ada sanggup pegang salah bendera pun ada…lagi satu..ada pulak puak PAS gay sanggup kata kene langgar waja dan land rover..sampai keter pun dia tak kenal!! hehehehe

      Reply
    • November 24, 2011 at 9:00 am
      Permalink

      Penzina dan peliwat adalah hukum yg dijatuhkkan umno!

      Dalam Islam ada cara perbicaraannya. apasal tak ikut? Tak ade sumpah laknat dalam zina yer…

      Itu bukan puak2 kojol. Allayarham meninggal. KAlau dia tu adik beradik ko dan dia meninggal, ko nak kata pura2 kojol kah.. ??

      Isu sekarang salah guna kuasa dan semua machiniries di bwah umno, akibatnya tiada tindakan. Itu yg kita marah… macam mana ko nak defend RM250 kak jat tu. Projek awarded to co. without track record and fund being channeled before agreement was signed..sape nak jawab??

      Reply
      • November 24, 2011 at 9:48 am
        Permalink

        kalau btul sangat apasal tak suruh peguam OKU tu heret kat mahkamah…..sembang2 haramkah boleh la……

        Reply
        • November 24, 2011 at 10:36 am
          Permalink

          Ko ni ru lah bila baca Utusan jadi bodoh.

          Anak allyarham sendiri adalah doktor, tapi Hospital tak allow dia nak buat post mortem, malah tak keluarkan laporan autopsi, dia org nak challenge.

          Kita org ada byk lawyer. UMNO hanya hire Shafies Abdulla the most expensive lawyer (ko pun tau kan sebab apa mahal…)

          Reply
          • November 24, 2011 at 11:46 am
            Permalink

            n ko sedar tak semua lawyer2 yg korang sanjung2 n bnyak konon..apa bangsa diorg..jgn la nak bangga sangat..bila2 masa je diorg bole tolak korang totok2 melayu yg kononnya berjuang bersama diorg..jgn jd BODOH la melayu ooiii..!!!

          • November 24, 2011 at 12:19 pm
            Permalink

            Berbagai bangsa, berbagai agama dan budaya – senang cakap 1m’sia macam PM nak.

          • November 24, 2011 at 12:55 pm
            Permalink

            ..jgn jd bodoh memanjang la bro..jgn kerana slogan 1 msia korang rosakkn semua..simple thing as..PAS bole control DAP ke

          • November 25, 2011 at 11:04 pm
            Permalink

            UMNO, diri sendiri pun tak boleh control – apa cerita.

  • November 24, 2011 at 9:29 am
    Permalink

    nak selit sikit…citer lain :

    Kementerian Kesihatan hari ini mengarahkan semua sos tiram jenama Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) ditarik balik kerana didapati melanggar Akta Peraturan-peraturan Makanan 1985.
    ————————————————————————————————————————————————–

    satu-satu masalah barang kedai KR1M ni terbongkar tak ikut akta peraturan makanan…
    bagus gak nurul izzah dgn tony phua tu highlight pasal KR1M.. yang menjadi kebanggan warga umno mykmu ni sampai ramai dah jadi pelanggan tetap.. kahkahkah…

    Reply
    • November 24, 2011 at 10:34 am
      Permalink

      Bagus jugak..just provide check and balance… untuk kebaikan rakyat jugak..bukan untuk bagi pemimpin yg dah kaya bertambah kaya dan kaya dan kaya dan…

      Reply
      • November 24, 2011 at 11:48 am
        Permalink

        ..dah ada proof..bole “u turn” la ye..hmmm..tp xpe kita ambik yg positif

        Reply
  • November 24, 2011 at 10:33 am
    Permalink

    Sudah² ler tu, dah tak payah sokong PKR & DAP serta PAS nie..tinggalkan & biarkan mereka dgn cara hidup mereka..nak sangat tunduk kat DAP..bodoh punya melayu!!!

    Reply
    • November 24, 2011 at 10:46 am
      Permalink

      Katenyer MCA yg tunduk kat umno, tapi apasal ekonomi melayu masih tak sampai 30%… tunduk macam mana tu???

      Reply
      • November 24, 2011 at 11:51 am
        Permalink

        Jgn la tunjukkn fikiran korg yg sempit tu..konon nak menyalahkan Umno la tu..patut ke org2 yg INTELEK konon..mengajukan soalan yg mcmtu..jgn jd org pandai yg bodoh la bro

        Reply
      • November 24, 2011 at 12:41 pm
        Permalink

        Laa…. UMNO want to take all the credits but not the shit???? Tak responsible langsung!!

        Reply
        • November 24, 2011 at 12:49 pm
          Permalink

          masalahnya yg “SHIT” tu korang..

          Reply
      • November 24, 2011 at 2:58 pm
        Permalink

        tak sampai 30% sebab ujudnya puak2 yg ada hasad dan dengki mcm hang ni….

        cth terbarunye, hangipa pi pakat dgn cina sabotaj kedai KR1M….puak2 hang la yg menyalak melayu itu tidak penting, ada ape dgn melayu, malu nk sebut bangsa sendiri konon nya…… yg penting bg puak hangpa ni dpt rampas Putrajaya……… la ni hang dok query pasal ekonomi melayu plak…..hang merapu ape ni moooo….

        Reply
        • November 24, 2011 at 5:41 pm
          Permalink

          dah tu pulak cina DAP dok persoalkan monopoli melayu dalam pemasaran beras…..sapa sokong depa ?…..orang macam hang jugak yang dok pi sokong depa moooo oiii…..berapa banyak kilang beras cina yang kena tutup, sebab syed bukhari ?

          tak ada pun…..tapi orang yang macam hang lah yang dok dengki….berkomplot dengan cina nak lingkupkan perniagaan orang
          melayu

          habeh tu dengan muka tak malu hang buat-buat tanya pasal apa orang melayu tak boleh berjaya dalam perniagaan….

          malu la sikit oiiii….

          Reply
  • November 24, 2011 at 10:35 am
    Permalink

    Aku kalau ditugaskan menjaga kawalan Bershit 2.0 yang lalu, mamat yang terbaring dalam gambar ni aku sepak² kan..penipu giler…rupa²nya dia kekejangan otot..

    Member cina aku gelak jer bila tgk..

    Reply
    • November 24, 2011 at 10:45 am
      Permalink

      Sorang jer member cina yg gelakkan kan ko, but at the same time ratus2 ribu lagi yg simpati..

      Reply
      • November 24, 2011 at 11:27 am
        Permalink

        Ko ni sedar tak apa realiti skerang ni..apa aspirasi pengundi…??? Kalau tak paham lagi, aku wish Good Luck!

        Reply
        • November 24, 2011 at 11:52 am
          Permalink

          ..korng punya provok je..realitinya tidak pun

          Reply
        • November 24, 2011 at 12:37 pm
          Permalink

          aspirasi pengundi…..mahu pastikan BN terus memerintah, supaya Malaysia terus kekal aman dan damai…..tak gitu mooooo ?

          Reply
          • November 24, 2011 at 12:39 pm
            Permalink

            Tu pengundi BN….

          • November 24, 2011 at 12:45 pm
            Permalink

            hmmm..jd pengundi2 yg menyokong PR suka la keadaan negara yg kacau bilau n huru hara..betul ke penyokong PR semua mcmtu..hehe

          • November 24, 2011 at 1:58 pm
            Permalink

            ialah…..kan pengundi BN mewakili majoriti rakyaat Malaysia…..tu la namanya demokrasi mooooo….jangan hang tak tau….

  • November 24, 2011 at 11:32 am
    Permalink

    Semalam Tun M yg masih berkuasa bckap kat TV3. Dia kata ahli umno tak berani bersuara depan pemimpin. Persoalannya semenjak bila ahli umno berani bersuara depan pemimpin?????

    Tun M dah dictate how’s perhimpunan Agung umno should be. Persoalannya, dia nak jadi Presiden UMNO lagi ka??

    Reply
    • November 24, 2011 at 11:55 am
      Permalink

      Tak de salahnya pun..itu kan nasihat n pandangan bekas pemimpin Umno n bekas PM..jd apa masalahnya pada korang..??

      Reply
      • November 24, 2011 at 12:05 pm
        Permalink

        Masalah BN akan menjadikan maslah kepada semua sbb ia merupakan the ruling parti yg memegang mandat (menguruskan hasil negara serta menggubah polis negara).

        Masalahnya dalam umno pemimpin slah tak boleh ditegur! Ini diakui oleh Tun sendiri.

        Reply
        • November 24, 2011 at 12:41 pm
          Permalink

          UMNO adalah perti dominan dlm BN..jd dah mnjd tgjwb Umno tuk mengurus tadbir negara..umno adalah parti Melayu yg bole membela bangsa melayu..seandainya Melayu (Umno) kuat sudah tentu la secara tak langsung Melayu menguasai pentdbiran negara n MCA & MIC akan mengikut..takkn nak lepaskn kpd bangsa lain..

          Siapa parti dominan di dlm PR..adakah PAS..adakah PKR..boleh ke korang bayangkan seandainya DAP sudah menguasai negara..kalau politik sudah dikuasai oleh bangsa lain..maknanya org2 melayu akan mengemis di negara sendiri la jwbnya..fikir panjang sikit la bro..sdangkan ekonomi pun sudah di kuasai mereka..ini kan pulak kalau politik pun diorg gak yg pegang..apa yg ada pd bangsa Melayu..???..apa yg tinggal..??..bak kata Tun.M kalau kita dah jd bangsa minoriti mcmna kita nak bersuara..mcmna nak berkuasa..mcmna nak mengarahkn diorg..??..korang ni yg Melayu takde ke fikir mcmtu..???

          Reply
          • November 24, 2011 at 2:13 pm
            Permalink

            mentaliti pecacai ni semua amat cetek jangkauannya……mereka tak pernah pun terfikir macam tu……

          • November 24, 2011 at 2:54 pm
            Permalink

            Dominan macam mana bila ekonomi tak dikuasai oleh parti yg dominan???

          • November 24, 2011 at 4:29 pm
            Permalink

            Mooo…dominan pun tak tau…..meh aku bagi contoh…..kat Kelantan contohnya…..balak kat Kelantan yang paling banyak monopoly adalah cina singapork…..macam tu kaa….kah…kah…kah….

          • November 24, 2011 at 5:36 pm
            Permalink

            Tu la sebab bila si ajis si lebai kulup jumpa lee quan yew….memanjang dia tunjuk isyarat very good….bila jumpa lee kuan yew….very good….

            rupanya lee kuan yew dok suap nasi dalam mulut dia…….lebai kulup….lebai kulup….sedih !

    • November 24, 2011 at 3:18 pm
      Permalink

      mooo..Tun tu bekas PM dari UMNO, sebagai ahli UMNO yg paling berpengalaman biaq pi la dia nk nasihatkan UMNO…..kalau dia nasihat ahli PAS, hang mengamuk plak kat sni…..silap2 hangus sri pentas tu puak taliban hang bakar…….awat hang ni busybody sgt…..

      kalau hang nasihat kat sorang ppuan pasal tanggungjwb sbg isteri, maksud nya hang nak kawin dgn dia ka???……lagu tu ka otak hang berfungsi…….emmmm patut la org slalu ckp perumpamaan bodoh mcm lembu….mcm ni rupanya….

      Reply
      • November 24, 2011 at 4:30 pm
        Permalink

        Ahli PAS….ahli PKR…..ahli DAP….yang mana nak tegur pemimpin depa…..terus kena pecat……kah…kah…kah….

        Reply
  • November 24, 2011 at 11:42 am
    Permalink

    sudah la..kamu orang ndak payah gaduh,
    sia ni silence voter @ banyak lagi yg macam sia, berjuta…
    kami udah buat final decision untuk PRU 13 ni.
    Sarawak & Sabah (fix deposit) ….99.9% seat Parlimen adalah untuk BN,
    TAHNIAH BN!

    Reply
    • November 24, 2011 at 2:53 pm
      Permalink

      Tu la…silence voter..most of them rely by main media conrol by BN. This is the most pwerful weapon that BN has… Kalau media adil..dah lama BN bungkus…

      Reply
      • November 24, 2011 at 4:32 pm
        Permalink

        Tak adil lagi…..ayat macam nak kalah jek…..sabo le moooo…..kah…kah…kah…..next PRU nanti…..BN kasi menang bersih …..

        Reply
      • November 24, 2011 at 5:50 pm
        Permalink

        silence majority sebenarnya malas nak melayan pecacai-pecacai macam hang…..selalunya silence majority…..akan mengundi BN….awat mooo ? hang tak puas hati ke ?

        maih kita ramai-ramai undi BN ok kan mooooo ?

        Reply
  • November 24, 2011 at 12:29 pm
    Permalink

    Dalam lawatan TS Muhyiden ke K’tan, beliau masih berharap nak bergabung dengan PAS walaupun dan ditolak berkali2 oleh PAS.
    Apa maknanya ?
    Apakah UMNO dah tak mampu berdiri sendiri. Peliknya dia kata kalau bergabung semua isu boleh selesai termasuk ROYALTI. Nampaknya UMNO nak pancing PAS dengan ROYALTI. Sorry TS Muhyiden PAS tak lapar DUIT, PAS hanya nak HAK rakyat K’tan. UMNO masih belum berubah kerana fikir pemimpin PAS sama macam UMNO, bila bagi duit selesai masalah.

    Reply
    • November 24, 2011 at 12:38 pm
      Permalink

      Bila tuntut Royalti (yg berbillion tu), Annuar Musa bagi RM20.0 juta…kononnya nak compensate royalti kepada rakyat kelantan. Mana mungkin RM20juta menggantikan billion?? Korang ingat ini zaman 1960an??? Malaysia nak lepaskan Singapore dan mintak one-time off RM200k??? Pernah sejarah ni dihighlight oleh umno?? Semua bwh carpet….

      Reply
      • November 24, 2011 at 5:58 pm
        Permalink

        raoyalti apa tuuu mooo….minyak ? minyak kat kelantan dok kat mana….? berapa jauh dari daratan ?….kalau macam tu satu malaysia boleh tuntut royalti !!

        hang jangan jadi macam typical pecacai PAS mooo oiii….cakap main redah, dengar ceramah fitnah PAS…..tak tau ujung pangkal….hang jadi macam parrot……

        Reply
        • November 25, 2011 at 11:09 pm
          Permalink

          Ini cerita dari Tengku Razali, orang yg. bertanggungjawab menubuhkan PETRONAS dan buat perjanjian dengan negeri2. Hidup lagi Ku Li tu bro..

          Reply
  • November 24, 2011 at 12:43 pm
    Permalink

    Anak Najib Nazifuddin – Harvest Court korang ingat SC berani buat siasatan dan ambik tindakan??? Sebab apa?? Sebab dia anak Pemimpin UMNO…. so undang tak apply kat dia kah??? ni negara yg berasaskan undang atau ‘Law of the Jungle’ (sape kuat dia menang)???

    Reply
    • November 24, 2011 at 2:44 pm
      Permalink

      alaaaa mooo hang sorang jer dok jaja fitnah tu merata-rata…kedai kopi sana…kedai kopi sini…mamak stall sana….mamak stall sini…..tuduh sapa-sapa pun boleh tuduh…..teknik pembangkang kami dah kenal sangat dah……..

      aku pun hairan apasal kerajaan melalui whatever agensi tak siasat anwar…..yang dikatakan membawak kelura berbillion ringgit ke luar negara semasa hampir nak di tendang keluar dari UMNO ?

      hehe….cerita moooo….sapa pun boleh cerita…
      ni aku nak dengar cerita hang lagi sekali boleh tak ?….cerita pegawai penyiasat MACC ambik flight ke KB nak siasat rasuah RM 10.00 tu…..cerita la moooooo…….hahahahaha!!

      hang ni betoi-betoi punya mamak taik temberang…..deeey aneee ! sini jangan kasi tipu aaaaa

      Reply
    • November 24, 2011 at 2:52 pm
      Permalink

      Kes Anwar memang kejaan siasat, amalh anything about Anwar akan disiasat, hatta first in our History, tilam dibawak ke mahkamah. MACC Polis Media semua bawah BN, kalau tak siasat maka dia org tak buat keje lah.

      tapi kes Harvest court appear dalam main business section. Ini perkara yg material. Bukan fitnah. A clear cut case. Mcm kes KJ dagn ECM Libra dulu, terang Insider Trading. Apasal tak ambik tindakan.

      Ko dok baca Metro/TV3…memang lah tak ada mention…

      Reply
      • November 24, 2011 at 5:54 pm
        Permalink

        alaaaaa MRCB dulu pun macam tu la jugak moooo oiii……anwar ok jer ! azmin dapat ferarri lagi……hang ada kecoh ? tak dak pun……hehe

        Reply
      • November 25, 2011 at 11:12 pm
        Permalink

        Cerita ni maasuk utusan dan tv3, tapi biasala…. bukan depa ambik pusing pun. Dapat kain pelikat selai, lupa semua.

        Reply
  • November 24, 2011 at 12:46 pm
    Permalink

    Answer dari Bujuk: At least dalam argument kita bagi point bukan mencaruts dan buat argument darjah 1:

    bujuk says:
    November 24, 2011 at 12:06 PM

    Kailamah Allah – Sebelum wujud Nabi Muhammad mereka dah guna nama Allah(ada dalam Quran)
    murtad – PAS dah 3 kali minta k’jaan buat akta anti Murtad (UMNO tak sokong)
    arak – siapa yg. rampas, UMNO ke? ini isu pentadbiran, kalau UMNO serius tolong rampas arak di negeri UMNO.
    Surau – K’jaan gantikan dengan surau yg. lebih baik.
    LGBT – PAS melalui PEMUDA dah bantah dan menentang keras hingga nak buat demo. UMNO buat apa?
    Liwat – Itu isu dendam UMNO pada AI. Kan dah masuk mahkamah. Tapi bodoh la percaya lelaki muda perkasa kena liwat. Sama nak percaya kaldai siswi bawak dadah.
    Cincin – PAS minta siasat, salah ke? kenapa sampai sekarang tak siasat lagi. Apa kena-mengena cincin tersebut masuk M’sia atas nama Rosmah? K’jaan belum bagi jawapan yg. munasabah.
    Mengkafirkan – Siapa yg. PAS dah kafirkan? Yg. aku tahu pemimpin PAS dan Ulamak serta ustaz2 akan bagitau masyarakat apa perkara2 yg. membatalkan syahadah,antaranya menolak hukum Allah, syirik, tolak ayat quran. Kalau UMNO terasa sebab buat perkara2 yg. batalkan syahadah kenapa nak salahkan PAS pulak, pergilah bertaubat dan kembali pada Isl

    Reply
    • November 24, 2011 at 1:30 pm
      Permalink

      tu pasal la… tak payah berposting secara intelek sangat kat sini…
      budak2 umno ni bukan paham sangat… reply bodoh2 jer aku tengok…

      ada beberapa kerat penyokong umno ni aku tgk kat sini… selalu mati akal… tak tau apa nak reply… keluar lah anwar ibrahim , nik aziz punya cerita maki hamun… huhh

      aku ni sekali sekala.. masuk lah mykmu ni tgk penyokong UMNO jadi badut… tak payah beli majalah Ujang / gila-gila… mykmu dah cukup…

      ada hati nak ajak aku berdebat kat sini… dengan pro-pakatan pun terkontang kanting nak debat sampai cirit… keluar maki hamun bila mati akal…

      untuk badut2 umno kat sini… banyak2 lah membaca, peka sikit… tingkat kan tahap pengetahuan tu, post lah secara intelek, logik…

      Reply
      • November 24, 2011 at 1:41 pm
        Permalink

        opsss… sorry bros, untuk badut UMNO yang suka membodoh2 kan orang ajer….

        Reply
      • November 24, 2011 at 2:03 pm
        Permalink

        hehe..sebelum hang nak mengata orang, hang pi balik masuk blog hgpa, malaysiakini ka, blog anwar ke, suruh depa bukak ruangan komen tanpa tapisan..tu pun kalau ada telor la..kami nak komen sana..

        Reply
        • November 24, 2011 at 2:07 pm
          Permalink

          silakan…. we are open… not like umno who says that they are open…

          Reply
          • November 24, 2011 at 2:59 pm
            Permalink

            tak payah ko nak silakan aku..dh jenuh aku hantar komen..tak penah lepas..ni je tahap demokrasi korang…penakut..

          • November 24, 2011 at 3:33 pm
            Permalink

            btul tu yeop….aku pun dah kematu jari hantar komen kat portal muhibah dorang, tp skali pun tak lepas….emmmm

          • November 24, 2011 at 10:39 pm
            Permalink

            ..PENAKUTTT..!!

      • November 24, 2011 at 3:44 pm
        Permalink

        ssin….nama Tun pun tak penah lekang darii mulut korang…..tak payah nk tunjuk pandai la ssin…..bg pendapat kat sini, nk tengok hebat sgt ke hang ni…..sekurang2nya mooo dan bujuk berani suarakan pendapat, bkn mcm hang dok ngending2 kat sni…..kalau semua pendapat dipersetujui baik tak payah berhujah dan berforum…..kalau hang nk one way communication pi hantaq komen byk2 kat msiakini tu…..

        hang tak suka bg gelaran bodoh, tp hang mengata org lain bodoh….hang tak suka org badut kan puak hang, tp hang mengata org lain badut…..intelek dan logik ape hang ni??…

        Reply
        • November 24, 2011 at 5:52 pm
          Permalink

          tu la malas kau malas nak cakap banyak,,,

          belum apa2 kau dah tuduh aku panggil org lain bodoh..
          “hang tak suka bg gelaran bodoh, tp hang mengata org lain bodoh”
          bila aku cakap org bodoh?

          aku visit mykmu dan baca artikle + komen cukup lah..

          Reply
          • November 24, 2011 at 7:11 pm
            Permalink

            Aku cakap hang bodoh sekali lagi boleh tak……Bodoh…bodoh…bodoh…..Oppppsss…dah 3x dah…..kah…kah…kah…..

      • November 24, 2011 at 4:35 pm
        Permalink

        Hussin….aku nampak hang pun dah jadi badut dah……serupa lagi 2 ekor tu….

        Reply
      • November 24, 2011 at 5:29 pm
        Permalink

        Sebelum Zaman Nabi Mohammad saw…..Tuhan bagi Nabi Musa, Nabi Isa dan nabi-nabi lain…namanya apa moooooo ?

        Reply
        • November 24, 2011 at 6:11 pm
          Permalink

          raplahjingga… kau punya knowledge kalau banding dengan aku..pun ibarat langit dgn bumi, duduk diam2 dah la…

          nak pancing aku berhujah ker..
          takde sorang pun layak kat dalam mykmu ni.
          layak maki hamun mencarut aja… buang masa layan.

          Reply
          • November 24, 2011 at 7:14 pm
            Permalink

            Hussin….hang nak compare akal hang dengan bro Raplah ke?….memang betul tu….bagai langit dan bumi….yang bodoh macam hang….yang pandai macam bro Raplah……betul tak Hussin….kah…kah…kah…….jom le hussin…..kita debat kat sini….nak gak tau sejauh mana kepandaian ko berhujah disini……

          • November 24, 2011 at 10:33 pm
            Permalink

            he..he…budak mana mai ni…? macam tak cukup sekupang jer aku tengok…..

    • November 24, 2011 at 3:28 pm
      Permalink

      reply dari yeop hang terlepas pandang ke???

      Reply
  • November 24, 2011 at 2:37 pm
    Permalink

    UMNO ni masih tak berubah… korang nak kita sokong umno..but bila kita tanya, apasal SC tak berani siasat/dakwa Nazifuddin Najib on Harvest Court.. tak jawab…macam mana dia boleh byk duit byk tu…

    Bila kita kemukan soalan2 semua tak berjwab..tapi nak kita embrace umno..macam mana…

    bagi la jwapan yg memuaskan hati…

    Reply
    • November 24, 2011 at 2:56 pm
      Permalink

      dah buat laporan blom? nak siasat, kena ada laporan dibuat. cakap belakang2 tak guna bro..

      Reply
      • November 24, 2011 at 5:31 pm
        Permalink

        dan pastikan laporan tu ada asasnya…bukan laporan palsu….boleh kan mooo ?

        Reply
  • November 24, 2011 at 2:52 pm
    Permalink

    Let them yell now. Let them shout and say what they like now. Come PRU 13 , we together nail their coffin for burying. I would reiterate on my firm belief that they are just another Semangat 46 whom we saw many years ago.

    Though on initial start up its formation (S46) had broken our hearts but having led by credible intelectual leaders they had eventually come into terms and accepting things the way they should be taken.

    Whereas the current lot are most unscrupulous of all incomparable to the latter. They are the damaging lot, throwing lies unstoppingly to confuse rakyat.

    True to what have been said their struggle is to save a man and nothing else.

    Reply
    • November 24, 2011 at 3:08 pm
      Permalink

      I believe PAS has long in the Malaysian political, and still going strong if – you compared more than 40 years ago while umno is the other way round. What a pity…

      Reply
      • November 24, 2011 at 3:20 pm
        Permalink

        what a pity to see that even after years, PAS is still begging for power from DAP..

        Reply
      • November 24, 2011 at 4:02 pm
        Permalink

        Your sentence structures are blatantly wrong and ambiguous, seterusnya menunjukkan kebodohan penulisan dalam bahasa inggeris. Ko belajar dimana ni moo. Tulis dalam Bahasa Melayu moo… tulisan inggeris ko salah terok!

        Reply
        • November 24, 2011 at 7:04 pm
          Permalink

          hehehe….dia mintak tlg dari En google translate…..to yg bersepah jadi nya……..

          Reply
  • November 24, 2011 at 3:59 pm
    Permalink

    wlupun aku jarang bg komen di mykmu ni, tp aku tak sabar nak berhujah dgn hussin ni..ooooo intelek dan logik yea.plz sahut cabaran aku hussin.moo,C4,bujuk aku kecualikan..only commentator name hussin.

    Reply
    • November 24, 2011 at 6:07 pm
      Permalink

      desperate nak hujah yer? rileks… jangan gopoh sangat,

      banyak2 lah membaca, tingkatkan lah ilmu, update dulu otak tu dgn situasi semasa kalau nak berhujah dgn aku pun yer.., siapkan lah diri tu dulu.

      aku bukan apa..risau.. kalau kau tersungkur …, mula lah keluar maki hamun , bodoh dan sebagai nya… siap pengikut dua tiga badut, follow kau… ni sikap penyokong umno.

      tak caya… tgk lah nanti. aku bukan baru follow mykmu ni..

      Reply
      • November 24, 2011 at 7:16 pm
        Permalink

        Alahhh…puak puak hang pun macam tu jugak…..ini dinamakan kerja berpasukan…..tak macam hangpa…..selalu berpecah belah…..kah…kah…kah….

        Reply
          • November 24, 2011 at 10:50 pm
            Permalink

            bro.. aku rasa plak, budak hussin ni kena tinggal bini kot…..sawan semacam jea….ni mesti pasal istilah hudud PAS yg hang slalu mention tu…..alaa…yg liwat2 tu……

      • November 25, 2011 at 9:49 am
        Permalink

        Tanah Melayu,
        dah agak, … mesti ada 2-3 badut follow : fazli,raplahjingga, stingray… mengarut lebih.

        tq

        Reply
  • November 24, 2011 at 7:40 pm
    Permalink

    Hussin, Aku ingin berhujah dengan kau, bkn untuk maki makian….sila bagi komen pada mana2 topik dan isu.

    Dah lama aku menantikan manusia yang ego mengaku bijaksana mewacanakan sebarang isu. Aku dah bersiap.!!! hanya menanti langkah pertama kau..

    Selama ini pun aku seperti kau juga, memerhati dan menilai setiap komen yg dipamerkan, tanpa merujuk kepada individu pengulas, tetapi cuma sekadar mengambil yang baik dan menolak yang buruk daripada kedua-dua pihak, tanpa memperkecil dan memperbesarkan sesiapa pun di sini.

    Tetapi apabila terbaca komen kau yang terlalu ego dan memperlihatkan ketidakseimbangan pada pandangan kau terhadap sesuatu isu, teruja aku ingin menilai secara terbuka akan kebijakan dan kehebatan ilmu yang Allah s.w.t pinjamkan pada kau untuk sementara waktu itu.

    Kalau kau sudah mewartakan KAIL kau BUKAN panjang sejengkal, aku akan menjadi lautan yang dalam untuk kau. Aku hanya menanti kau, bukan yang lain-lain.. Silakan Tuan Hussin yang bijaksana.

    Nota : kalau ingin jadi pemerhati dan penganalisis yang ikhlas, jiwa perlu dibersihkan terlebih dahulu, jika pendapat anda ingin dihormati, hormatilah pandangan orang lain juga…” pengadil perlu adil “

    Reply
    • November 25, 2011 at 12:43 pm
      Permalink

      desperate nak menunjuk2 ilmu ker?

      Reply
      • November 26, 2011 at 2:54 am
        Permalink

        hang takut ke…..setau aku hang yg eksen sgt mencabar org….bila org cabar hang tau plak hang ckp nk menunjuk2 plak……..mcm pondan…

        Reply
  • November 25, 2011 at 12:42 pm
    Permalink

    Hishamudin rais menulis di Yahoo :

    http://my.news.yahoo.com/blogs/yahoo-malaysia-newsroom/pecah-berderai-frus-menonggeng-110237167.html;_ylt=AhBsO1Kn6SzyGDpBclE5mFJBV8d_;_ylu=X3oDMTNsOW4ydjhhBG1pdAMEcGtnA2Q2ZjM0ODgxLWViNmQtM2E5Yy05MTYwLTdiODhhN2M3ZTdjZgRwb3MDMQRzZWMDbG5fWWFob29OZXdzcm9vbV9nYWwEdmVyAzEyYjU5ODQwLTE2OTMtMTFlMS1iZjJmLTVlZjZhZDJkZTliNA–;_ylv=3

    kalau nak berdebat secara intelek , marilah ke yahoo artikle,, disini ramai badut UMNO mengganggu. tak guna nak bagi hujah ..semua badut tak faham… yang mereka faham ‘bodoh’ sahaja.

    berdepan dengan trio bujuk,C4, Moo pun badut2 umno kepanasan , melalak sehingga keluar perkataan kurang sopan inikan pula nak ajak berhujah secara intelek.

    aku bukan nak memuji bujuk,C4, moo tu… tapi pandangan mereka berasas, padat dan logik kalau bandingkan dengan badut2 umno yang ada didalam mykmu ni.

    simple jer : kenapa badut umno tak nampak salahlaku pemimpin umno yang obvioulsly teruk, baru sedikit.

    so fikir2 kan lah…

    hanya Badut sejati sahaja yang akan melayan posting aku ni.

    Reply
    • November 26, 2011 at 2:48 am
      Permalink

      hussin tempoyak….hang tau ka maksud MYKMU ni…..hang tersesat kat umah org hang nk buat mcm rumah sendiri plak…..besar punya bengong la hang ni….

      penulis terhebat PKR copy paste jea…..kahkahkahkah….

      Reply
      • November 26, 2011 at 5:04 am
        Permalink

        akhirnya…. muncul badut sejati umno.. bernama stingray.

        penantian berakhir.

        Reply
        • November 27, 2011 at 1:19 am
          Permalink

          penulis intelektual PKR taik kucing…….bernama hussin…hehe hehehe

          Reply
  • November 25, 2011 at 2:14 pm
    Permalink

    Aku tgk ada yang cakap UMNO cuba berkali-kali nak bergabung dengan PAS..ada sebabnya iaitu kita tak nak tgk orang Islam berpecah..lihat saja apa sudah jadi pada Iraq, Tunisia, Egypt, Libya serta Syria.

    Selagi boleh diselamatkan..kita selamatkan. Mcm mana nak bela nasib rakyat negeri Kelantan kalau nak tolong tapi ditolak pula. Contohnya, PAS mintak duit royalti, kerajaan Pusat nak bagi wang ehsan sama juga nilai dgn duit royalti..yang bezanya cuma bukan dalam bentuk CASH atau Tunai..

    Tapi ditolak pula..pasal apa ditolak? Pasal kerajaan PAS mahu CASH/Tunai bagi menggunakan duit untuk memantapkan Parti..bukan negeri atau rakyat..

    Reply
    • November 25, 2011 at 11:55 pm
      Permalink

      Bro… kau boleh terima tak gaji kau Rm5000 sebulan bos ko siap beli beras, tepong, susu, minyak dan keperluan dapur. Belanja bini ko, anak2 ko pun terus bos ko masuk akaun mereka. Ko sendiri kerja penat bos ko bagi makan dekat kantin pejabat. Takda cash….

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *