Anwar “anak ikan” terbaru Azwan Ali..???

Share


Baru-baru ini kecoh Azwan Ali atau lebih dikenali sebagai “lelaki berbaju kurung” berposing maut dengan Anwar Ibrahim di majlis Rumah Terbuka Aidilfitri anjuran Azmin Ali. “Posing maut”? Dengarnya, siap cium laga-laga pipi dengan Anwar? Entahlah..tapi itu yang diberitahu pada saya. Rujuk di sini, di sini, di sini dan di sini.

Namun, di sebalik kisah tersebut membuat seseorang dari keluarga Azwan dan Azmin menghubungi saya malam tadi…

Menurutnya, Azwan datang beraya ke rumah adik beradiknya yang paling sulong. Siapa lagi kalau bukan Kak Long. Datang beraya ke rumah Kak Long, Azwan tiba-tiba memaki hamun Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. Macam-macam yang dimakinya Najib…

“Najib tu memang sial, bab*, anj*ing, tak guna..!” Azwan memaki Najib. Makinya bukan setakat itu saja. Siapa yang kenal Azwan tentu tahu “style” Azwan memaki orang, kan? Semuanya di”hanjing”kan…


“Biarlah Anwar nak main bontot ke, main pompuan ke..apa ke..apa dia sebok?” kata Azwan yang dikatakan memiliki beberapa orang “anak ikan” dan sering “calling-calling” dengan Anwar…

Tindakan itu membuatkan Kak Long marah padanya dan bertanya pada Azwan, apakah yang membuat Azwan marah sangat pada Najib?

Menurut ceritanya, Azwan marah pada Najib kerana dia kini telah “ciumolot” dengan Anwar. Katanya, Azwan kini terhutang “budi” dengan Anwar dan Azmin ekoran masalah perniagaannya di mana semua stesen TV sudah memboikot Azwan..

Iyalah..silap Azwan jugak. Cuba lihat style Azwan yang memaki hamun, meng”hanjing”kan orang sana sini, cari pasal sana sini. Penerbit Astro tu pun dah serik dengan tingkah laku Azwan. Ingatkan bila dah balik dari Mekah, Azwan sudah berubah. Rupanya makin terukkk..!!!

Okay. Sekarang kita tahu Azwan sememangnya anti-Najib. Dia maki hamun Najib kaw-kaw. Dia nak nafikan dia dah kutuk Najib? Sorry sikit Azwan, Kak Long dah bagi statement dia sanggup turun balai untuk buktikan dia tidak memfitnah dalam hal ini! Maknanya memang betullah kejadian ni…

Padahal, Najib tak ada kena mengena pun dalam ini cerita. Jadi, apahal pulak dia nak maki Najib? Apa masalah sebenarnya si “lelaki berbaju kurung” ini?

Menurut sumber, Azwan tahu tentang hakikat Anwar seorang peliwat. Perkara ini dibuktikan dengan tindakan Azwan yang sanggup turun naik mahkamah menemani adik bongsu keluarga Ali, Umi Hafilda, sebagai bukti sokongan moral pada kes Liwat I, tahun 1998-1999 dahulu.

Azwan sendiri tahu akan hakikat Azmin yang “menggadaikan” kakak iparnya untuk “dihidangkan” pada Anwar. Dia juga tahu betapa korupnya Azmin dan Anwar ketika itu. Dia tahu semua itu. Namun memandangkan “business”nya yang hampir musnah sekarang, maka dia dikatakan terpaksa berpaling tadah menyebelahi Anwar dengan bantuan Azmin!

Dalam erti kata lain, Azwa”Nur” ini telah di”beli”! Tapi, dirumah Kak Long tempohari, dia turut memnuduh Kak Long telah diupah Najib dengan wang berjuta ringgit. Padahal, Azwan yang “diupah” sebenarnya oleh Azmin! Azwan tahu Umi Hafilda, Azizan dan ramai lagi tidak menerima pun sebarang upah. Namun, mengapa dia tuduh Kak Longnya itu diupah pula?

Ekoran itu, Kak Long yang mengesahkan bahawa Azwan sudah menjadi “milik” Anwar, enggan lagi bertengkar dengan Azwan yang terkenal dengan dakwaan tanpa asasnya. Sikap adiknya Azwan itu telah “diracuni” sepenuhnya oleh Azmin dan Anwar. Itulah hakikatnya sekarang.

Pada semua penerbit, media penyiaran, terutamanya syarikat TV, teruskan boikot Azwan. Kita tahu di mana tahap moral Azwan ini, bukan? Bolehkah dia dijadikan contoh atau ikon selebriti TV lagi? Pada saya, Aznil, Ogy dan semua artis yang pernah bergaduh dengan Azwan lebih tahu tentang perangai “setan” Azwan Ali!



68 thoughts on “Anwar “anak ikan” terbaru Azwan Ali..???

  • September 27, 2011 at 1:16 pm
    Permalink

    Lepas ni auw auw azwan boleh buat press conference serah borang keahlian masuk pkr.

    Reply
  • September 27, 2011 at 1:32 pm
    Permalink

    hee.hee.. Ada jodoh tu..

    Reply
    • September 27, 2011 at 5:35 pm
      Permalink

      boleh la pikir nak wat majlis kat mana yee

      Reply
      • September 27, 2011 at 6:47 pm
        Permalink

        kat apartment chinadoll pun raja maksiat jadi je..hehehe

        Reply
  • September 27, 2011 at 1:46 pm
    Permalink

    Terbukti lah semua ahli PKR dari atas sampai kebawah memiliki akhlak yang meloyakan. Mereka semua bolih lah dikatakan puak pengamal perbuatan yang Nabi s.a.w. tidak mengaku ummat.

    Mereka akan terus menuduh, memaki hamun dan menyalahkan orang lain atas dosa mereka semata mata kerana tidak diberi consent / restu / didalam meneruskan perbuatan mungkar mereka. Jika ungkapan ” kubur kau, kubur kau, kubur aku kubur aku, aku akan buat apa yang aku suka, kau peduli apa” tergugur lah kuat kuasa undang undang , peraturan dan cara hidup duniawi . TEmpat yang sesuai– pergilah kembali kezaman batu. Tiada undang undang dizaman itu.

    Bertambah lah jumlah manusia yang meloya kan kita dalam senarai loya yang sedia ada.

    Reply
    • September 27, 2011 at 2:27 pm
      Permalink

      hanya puak dari UMNO sahaja yang mempunyai akhlak yang baik …..

      Reply
        • September 27, 2011 at 7:05 pm
          Permalink

          tu sebab najib dan badak air menjadi contoh kepada dunia islam

          Reply
          • September 27, 2011 at 8:20 pm
            Permalink

            isu azwan ngan anwar la c4..jgn lari!!

          • September 27, 2011 at 9:08 pm
            Permalink

            agak-agaknya bila PAS nak laksana hudud C4

      • September 27, 2011 at 7:11 pm
        Permalink

        tau tak pa. Ini lah statement hang paling betoi dan tepat yang pernah aku baca. U know me … hehehe

        Reply
        • September 28, 2011 at 12:24 am
          Permalink

          sebab amah pun menteri UMNo tutuh sebab itu ahlak pemimpin UMNO baik ….. agak aku bini nya lobang dah boleh keretapi berselisih ….

          dapat amah pun jadi lah ….. ketat sikit …..

          Reply
          • September 28, 2011 at 3:22 pm
            Permalink

            Ada 4 saksi ke? Boleh qazaf ?

          • September 28, 2011 at 7:25 pm
            Permalink

            qazaf..qazaf..qazaf

      • September 28, 2011 at 3:20 pm
        Permalink

        Tepat sekali…terima kasih daun keladi, kalau boleh sebut lagi…UMNO memang hebat

        Reply
    • September 27, 2011 at 5:54 pm
      Permalink

      bende ni dah lama terbukti…. cume nampak dengan tak nampak je… dan terima dengan “tak terima” je…. anwar nak diangkat jadi pemimpin negara….. lupekan je la….

      Reply
      • September 28, 2011 at 12:25 am
        Permalink

        tak semestinya anuwar jadi pemimpin negara ….. jangan UMNo sudah lah ….

        Reply
  • September 27, 2011 at 2:19 pm
    Permalink

    nak hairain apa Jamal abillah yang menghisab dadah pun boleh masuk UMNO…..

    Reply
    • September 27, 2011 at 5:58 pm
      Permalink

      ayat kau memang power la….. aku rase jamal tu dah betahun berenti ambik dadah…
      sekarang banyak keje amal die buat… bukan aku minat die pon…. tapi atleast die dah brubah… bukan macam PKR, yang masih simpan peliwat, bukan ahli yop, tapi pemimpin atasan tu yop… kesian kat penyokong macam kau ni…

      Reply
      • September 27, 2011 at 7:03 pm
        Permalink

        beramal kepala butuh apa … beramal untuk menghisab dadah …..

        Reply
        • September 27, 2011 at 7:35 pm
          Permalink

          akhlak mereka.. bapa kencing berdiri anak kencing berlari.. aku pun bukan jenis manusia yang meminati/memuja manusia lain, perlukah kita menuduh tanpa usul periksa tentang amalannya sekarang, itu urusannya dengan Allah, yang perlu ditegur adalah poknik yang terang2 dan selalu mengelirukan umat Islam dengan terjemahan al-quran melalui lojik akalnya ( bukan semua tapi kebanyakannya ), walaupun bukti besi, tapi takkan semuanya tak boleh pakai sebab banyak sangat.. wallahuallm..

          Reply
          • September 28, 2011 at 12:26 am
            Permalink

            bagi lah contoh ayat al quran yang diterjermahkan oleh poknik mengikut akal????

        • September 27, 2011 at 10:02 pm
          Permalink

          c4…c4…c4
          sengal ko ni makin menjadi-jadi sejak akhir-akhir ni… sian ..
          kat dalam P.R tu penuh ngan penyokong liwat, peliwat, penagih dadah, kaki carut, perampas bini orang, kaki auta, kaki maksiat, pejuang anti islam, kominis…. masih tak celik lagi ker c4?… sian… penyakit hati keturunan belah mak ko ni makin parah.. baik ko berubat ngan AL-LIWATI nanti dia akan injet ko…
          JIWA KACAU = C4

          Reply
          • September 28, 2011 at 12:30 am
            Permalink

            aku pun juga hairan dengan penyokong UMNO….

            pemimpin UMNO tu penuh dengan perogol, perampa bini orang, berzina dengan adik ipar, berkhalwat dengan artis, penagih dadah, kaki carut, kaki rasuah, kaki auta, kaki maksiat, peminum arak, peraba anak dara orang, penipu rakyat, menyapu harta rakyat,buat kekayaan diri sendiri…. masih tak celik lagi ker kau ni ?

          • September 28, 2011 at 7:42 pm
            Permalink

            ..lagi la..tak cukup tu hehe

    • September 27, 2011 at 8:21 pm
      Permalink

      jauhnya ko lari c4.. Tak penat ke..

      Reply
      • September 27, 2011 at 10:03 pm
        Permalink

        HILANG PEDOMAN..

        Reply
      • September 28, 2011 at 12:32 am
        Permalink

        tak penat pun ….aku nak buat latihan …. nanti mak badak air kau orang lari dari putrajaya ….. sebab BN kalah pada PRU 13 ni…. senang jea aku kejar….

        pukul kepala dengan batang cangkul…. aku pijak2 kepalanya …..

        biar mak badak air kau cepat mampus….

        Reply
        • September 28, 2011 at 7:43 pm
          Permalink

          ..ape kata kalau C4 mampus dulu..lg elok

          Reply
  • September 27, 2011 at 2:21 pm
    Permalink

    Umi pun sama juga …… berkempen tolong UMNO…sekarang ni tengah memanjat tangga kementerian nak projek ….. dari pemimpin UMNO…..

    Reply
    • September 27, 2011 at 3:17 pm
      Permalink

      cakap la apa nak cakap C4 ….

      Reply
      • September 27, 2011 at 8:22 pm
        Permalink

        cian c4 sawan babi datang lagi.. Makan ubat tu..

        Reply
          • September 28, 2011 at 12:33 am
            Permalink

            sawan babi aku pun belum sampai nak mencium tangan rosmah …macam anjing2 UMNO……

          • September 28, 2011 at 7:45 pm
            Permalink

            c4 ko cium la babi utan tu..comolot hehe

    • September 27, 2011 at 7:02 pm
      Permalink

      Aww…aww…aww…tak kuase noks…

      Reply
    • September 27, 2011 at 7:50 pm
      Permalink

      Hang teringin projek ke? … mai la tolong kempen kat UMNO .. nanti kita bagi kat hang juta2 … mai la…. juta2 pungkoq hang

      Reply
      • September 28, 2011 at 12:35 am
        Permalink

        tak payah pun ….. tak dapat projek pun bukan aku tak dapat makan ….. macam penyokong2 UMNO….. rezeki aku kat tangan tuhan

        Reply
        • September 28, 2011 at 3:27 pm
          Permalink

          Hang tak usaha, belum tentu hang dapat….tak dapat projek buat lah projek macam Mat Sabun ke ?

          Reply
        • September 28, 2011 at 7:46 pm
          Permalink

          reski pun kene usaha bukan jatuh dari langit

          Reply
  • September 27, 2011 at 3:10 pm
    Permalink

    Yang nyata ialah tak ada orang Umno yang keluar imej nya dalam video sedang menutuh pelacur. Tak ada juga yang tertinggal air mani dalam buntut budak lelaki.

    Kita gandingkan back to back contoh diatas dengan tak payah dedah dalil yang lain sudah cukup menunjukkan betapa hamis dan busuk nya puak itu.

    Kita belum cerita pasal 2 lelaki bermadu lagi. Kita belum cerita seorang anak perempuan yang ber-bin kan lelaki yang bukan ayah nya.

    Kita bukan hidup dalam suasana hirok pikok dengan cerita dongeng khyalan tetapi kita berpijak dibumi nyata dan membuat andaian hasil analisa evident yang tangible, jelas dan boleh diterima.

    Reply
    • September 27, 2011 at 7:01 pm
      Permalink

      dan juga tidak ada menteri yang menutuh amah dia sendiri…

      dan juga tidak ada menteri yang meraba anak dara orang kat pub…

      Reply
      • September 27, 2011 at 8:24 pm
        Permalink

        mak c4 ditutuh oleh siapa hingga c4 dilahirkan..

        Reply
        • September 27, 2011 at 9:10 pm
          Permalink

          C4, hang dah makan ubat migren ker?

          Reply
        • September 28, 2011 at 12:21 am
          Permalink

          emak aku dan bapak aku kawin secara sah mengikut islam….

          bukan macam pemimpin UMNO tutuh amah pun jadi….

          emak kau aku tak tahu sapa yang tutuh sehingga keluar kau….

          Reply
        • September 28, 2011 at 3:28 pm
          Permalink

          Orang minyak tutuh mak C4….

          Reply
        • September 28, 2011 at 7:55 pm
          Permalink

          c4 anak buangan kot..

          Reply
      • September 27, 2011 at 10:12 pm
        Permalink

        C4 YANG KETINGGALAN BERITA… DAH LA BODO PAS TU SENGAL LAK, DAH LA SENGAL PAS TU NYANYUK LAK TU, DAH LA NYANYUK.. SAWAN LAK TU, DAH LA SAWAN.. BABI LAK TU, DAH LA BABI.. NAJIS LAK TU, DAH LA NAJIS MERAPU LAK TU…
        kesian aku kat ko ni, anak sapa la ko ni yang malang lagi hina ni…?

        Reply
        • September 28, 2011 at 12:37 am
          Permalink

          tapi lebih kesian aku tengok kau ……

          yang bermatian-mayian mempertahankan nenek badak air ….. dan najib..

          macam tu lah aku rasa nak hidup dalam UMNO…. kena cium tangan rosmah dan bontot rosmah ……

          Reply
      • September 28, 2011 at 12:12 pm
        Permalink

        Sekurang kurang nya Jamaluddin Jarjis mengaku kesilapan nya , memohon maaf lalu perkara itu di selesai diluar mahkamah. Dia akur pada tindakan yang dikenakan terhadapnya lalu memilih untuk tidak bersama kabinet lagi . Sementara tuduhan terhadap Rais Yatim lebih pada hear -say dan disensasi olih blog di luar kontekes sebenar.

        Rais juga menang dalam kes itu dan sudah pun diberi imbuhan. Kita tidak mendewakan mereka dari Umno jauh sekali “memalaikat” kan mereka kerana mereka juga manusia saperti manusia lain. Apa yang kita kena akui dan sedar ialah mereka tidak terus menerus menjadi bebal dengan menafikan segala nya , tidak mengaku salah dan dalam masa yang sama menyalahkan orang lain dan sanggup “membakar jambatan”. Menjahanam dan mengkhianati negara dan bangsa sendiri dek menutup aib ciptaan sendiri dan mengejar cita cita buta .

        Nau zubillah minazzaliq.

        Reply
  • September 27, 2011 at 3:17 pm
    Permalink

    Aku tak hairan pun kalau dalam dubur anjing sial azwan ni ada DNA peliwat terlaknat.

    Reply
    • September 27, 2011 at 4:00 pm
      Permalink

      Kemungkinan itu ada kerana kedua individu itu memiliki daya tarikan antara satu sama lain. Yang satu pemberi dan yang satu lagi penerima. Kalau ada pengadu adalah kes baru, kalau tak ada pengadu tak akan ada siapa pun yang nak peduli.
      Yang jelasnya kes yang sedang berjalan sekarang simangsa telah pergi mengadu kerana tak
      sanggup terus menerus melakukan dosa. Bila pergi mengadu beliau itu pun lari kesatu kedutaan, konon nya untuk menyelamatkan diri.
      Jadi siapa punya angkara itu semua ? Kerajaan salah ke ? PM tak betul ke ?

      Reply
  • September 27, 2011 at 4:08 pm
    Permalink

    macam inilah jadi pada keluarga orang umno sampai jadi bekas umno pun tunggang langgang
    aku masih tak percaya dengan azwan ali bapuk tuu, modes operandi dia sama dengan maza al wahabi
    semua che dead punya strategi dan juga zionis apco punya strategi
    umat Islam berpecah senanglah perintah

    Reply
    • September 28, 2011 at 3:30 pm
      Permalink

      Hang merapu lah…azwan dan aljuburi tu satu kelab.

      Reply
  • September 27, 2011 at 4:09 pm
    Permalink

    Aslkm, Baguih sungguh akhlak Melayo… fitnah korang ni melayakkan korang masuk neraka… hiduo Melayo….. Islam kunun….

    Reply
    • September 27, 2011 at 7:56 pm
      Permalink

      Deyyy……itu lumrah lah….ada melayu yang tak guna seduit macam mantor hang…..malah ada jugak orang tamil yang tak guna seduit macam hang……hehe

      tamil eilam nak bercakap pasal syurga…neraka….niiii….hang patut randok api tahun ni…kot-kot dapat cuci dosa hang.

      Reply
      • September 28, 2011 at 9:04 am
        Permalink

        Aslkm, Dei mat Banggla Raplah dapat IC projek… Anwar tu bukan mantor ku… cuma nak ingatkan korang bahawa kalau ko Banggla Islam dan tau hukum Islam.. jangan la nak halalkan cerita (fitnah) yang kita sendiri pun tak tahu salah betul…. Saya mamak Islam Malaysia hanya menyeru korang mamat Banggla, Indon Myanmar IC Malaysia…kah..kah..

        Reply
  • September 27, 2011 at 8:36 pm
    Permalink

    c4 ni umpama syaitan yg berdakwah tentang islam hakikatnya dia sendiri masuk neraka kerana tingkah laku dan hasutannya.. Sudah la c4.. Ko nak bercakap pasal agama tp basuh kencing pun belum sempurna.. Menuntut dan beramal kemudian berdakwah..ok c4!

    Reply
    • September 27, 2011 at 9:11 pm
      Permalink

      C4 nieh dah terlebih panadol kot ?

      Reply
    • September 28, 2011 at 12:14 am
      Permalink

      mana kau tahu aku tak basuh kencing???? kau tengok ke?

      Reply
      • September 28, 2011 at 3:32 pm
        Permalink

        Ada video ka? Kongsi kongsi lah…

        Reply
  • September 27, 2011 at 9:10 pm
    Permalink

    anwar dan azmin memang ngam leer auw auw …

    Reply
  • September 28, 2011 at 7:42 am
    Permalink

    azwan: amboi! amboi! amboi

    Anuwar: Can i Fuck u today? CIFUT

    azwan: amboi amboi amboi

    Anuwar: my password : MOKHTAR!

    hehehehe

    Reply
  • September 28, 2011 at 9:07 am
    Permalink

    Aslkm, Lagi sekali saya mamak IC Malaysia menyeru pada semua mamat projek IC kat sini( kalau korang Islamla…) insaflah..Fitnah korang ni hanya melayakkan korang ke neraka… melainkan korang seronok nak cuba cuba api neraka..

    Reply
    • September 28, 2011 at 6:44 pm
      Permalink

      deyy….hang bukan mamak laaa….hang orang tamil yang beragama islam….period !!
      hang patut bangaa dengan bangsa hang…..tamil !!

      Reply

Leave a Reply to raplahjingaa Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *