Anwar dan Peguamnya dua kali kena main dengan Musan Hassan dalam masa seminggu..!!!

Share

Marah betul peguam-peguam Anwar semalam. Mujurlah peguam-peguam yang mewakili Anwar untuk kes liwatnya itu semuanya hitam-hitam belaka. Jika tidak, sudah tentu kita boleh nampak dengan jelas merah padam pada muka mereka apabila dua kali dipermainkan oleh bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan.

Menurut sumber, peguam-peguam itu terpaksa menahan geram mereka sekali lagi dimahkamah hari ini. Kelmarin, mereka menghebohkan bahawa Musan Hassan akan hadir di Mahkamah Tinggi Jalan Duta untuk ditemubual dan ditentukan sama ada berpotensi atau tidak untuk pihak pembelaan itu menjadikan beliau sebagai saksi.

Malangnya, Musa Hassan hanya datang untuk “tunjuk muka” dan kemudian “blah” begitu saja selepas memberitahu bahawa beliau enggan ditemubual dan tak mahu langsung menjadi saksi pembelaan kes liwat Anwar – Saiful Bukhari itu! Masa tu, memang hitam muka peguam-peguam Anwar menahan marah dan geram!

Manakan tidak, untuk kali ini, sudah dua kali mereka di”main”kan secara berdepan oleh Musa Hassan. Kali pertamanya berlaku pada awal minggu ini apabila bekas Ketua Polis Negara itu hadir ke mahkamah sebagaimana yang diperintah mahkamah. Pada mulanya, Musa Hassan dilihat seolah “mengacah-ngacah” peguambela Anwar, bagaikan dia sedia ditemubual. Anwar dan peguamnya ketika itu sudah tersengih-sengih…

Alih-alih, selepas seketika, Musa Hassan memberitahu bahawa beliau membatalkan niatnya untuk setuju ditemuduga. Beliau memberi alasan bahawa beliau tidak mahu Anwar ada bersama di dalam temubual tersebut dan sebab itulah beliau membatalkan temuduga itu serta merta.

Mahu tidak mahu, peguambela Anwar terpaksa “melepaskan” Musa Hassan yang merupakan Pegawai Penyiasat yang mengendalikan kes liwat I Anwar yang bermula sejak tahun 1996 hingga 1999 itu. Lagi pun, Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Zabidin Mohd Diah sendiri yang memberikan hak kepada 15 individu yang diperintahkan hadir ke Mahkamah untuk diberi pilihan sama ada mereka bersetuju atau tidak untuk ditemuduga dan mereka juga tidak boleh dipaksa untuk setuju!

Sekarang, “jerat sudah makan tuan”..!!! Dan untuk kali keduanya semalam, mereka sekali lagi dipermainkan oleh Musa Hassan. Jangan main-main dengan bekas Ketua Polis Negara itu. Dia cukup berpengalaman dengan kerenah Anwar. Dan dia cukup mahir dengan hak dan undang-undang. Lagi pun, lulusannya bukan di “local universiti” macam Anwar…

Anwar dan peguamnya perlu tahu bahawa tidak semua orang boleh mereka permainkan atau memasukkan jarum tipu muslihat mereka. Rakyat yang bangang macam Mazlan Aliman, Nik Nazmi, Tian Chua dan Eli Wong tu boleh la dia tipu. Tapi jangan harap nak mainkan orang macam Datuk Seri Najib, Datin Seri Rosmah, Musa Hassan dan lain-lain lagi. Mereka bukan Suliati atau Fitria yang boleh dipanggil sesuka hati mak bapak saja..!

Nah! Sekarang baru terkena buku dengan ruas. Cuba mengenakan orang, orang kenakan mereka balik! Padan muka. Dua kali dimalukan begitu sahaja. Sebenarnya, Anwar sengaja timbulkan isu nak temuduga saksi ni. Mana pernah dibuat orang untuk panggil dulu saksi nak tengok dia layak atau tidak untuk dijadikan saksi. Tapi pihak kehakiman “manjakan” sangat Anwar sampai boleh buat ikut suka mak bapak dia saja.

Sebenarnya, Anwar buat semua tu untuk tangguhkan lagi perbicaraan dia. Mujurlah Hakim dah “fed-up”. Mahu tak mahu, 22 Ogos ni Anwar kena masuk kandang! Jawab soalan peguam dan semua kisah susur galur air maninya yang bertakung dalam bontot Saiful akan terbongkar! Menjawablah Anwar nanti! Harap Hakim jangan tangguhkan lagi. Kalau tak sempat sumbat Anwar ke Sg. Buloh pada Aidilfitri ni, Hari Raya Aidiladha pun bolehhh..!!!

72 thoughts on “Anwar dan Peguamnya dua kali kena main dengan Musan Hassan dalam masa seminggu..!!!

  • August 18, 2011 at 6:29 am
    Permalink

    hahahaha…nak buat camne..dia ingat bekas KPN bodo cam geng PGAYR!!
    itu hari kene tiaw dengan Najib dan Rosmah…apa apa pun next week start citer la pengalaman menebok stor kunyit ye ANWAR CHINA DOLL!! hehehehe

    Reply
  • August 18, 2011 at 6:30 am
    Permalink

    nanti bila punai masuk jel …aku lawat la ko anwar…aku bawak la sepeket kunyit untuk ko nanti..hehehe

    Reply
    • August 18, 2011 at 7:49 am
      Permalink

      dan bawak buat betik yg di potong sikit hujungnya

      Reply
  • August 18, 2011 at 11:09 am
    Permalink

    Mantan KPN ni mana berani masuk kandang, sama macam PM dan Isteri… cakap je berdegar2. Apapun syabas barisan peguam Anwar kerana dapat buktikan pada rakyat orang yg. ada kaitan dengan kes tak mahu jadi saksi. Orang2 ni disebut oleh Saiful semasa perbicaraan, orang2 ini dihubungi oleh saiful dalam kes liwat2. Persepsi rakyat pada saksi2 ni amat buruk sekarang kerana menolak menjadi saksi.
    Aku hairan kenapa Saiful jumpa TPM(Najib) sedangkan kes liwat 1 Azizan& umi hafilda jumpa PM untuk kes tersebut. Apakah TPM lebih berwibawa dan dipercayai dari PM….. lagipun masa tu TPM hanya menteri Pertahanan bukan KDN. Apa istimewa Saiful dapat bentang kes pada Najib…kerana aku yakin korang tak dapat keistemewaan tersebut jika korang dizalimi.

    Reply
    • August 18, 2011 at 11:49 am
      Permalink

      Hah nih bujuk aku nak bagi tau kat hang Senator Ezam pun disebut gak apsal takut nak
      nak temuduga Ezam mana dia teloq Anwar dan peguamnya aku pun hairan pasai apa jadi
      lagu tuh… Senang cerita panggil la orang tawar diri macam ZULKIFLI, NALAKARUPAN , GOBALAKRISNAN, DLL…. Depa dah janji nak tolong Anwar (bagi cepat p sungai buluh)
      Wakakaka

      Reply
      • August 18, 2011 at 12:24 pm
        Permalink

        Sangat setuju..rakyat skrg bukan bodoh n senang nak kene tipu..tahun kekelapan 98 boleh lahh..now rakyat dah sedar..xde dlm sejarah pembelaan nak panggil individu yg memang2 tentang dia..pening abis sistem perundangan negara jd cacar marba.

        Reply
      • August 18, 2011 at 1:35 pm
        Permalink

        EZAM TAK BOLE.. SAT G DIA BAKOR…HEHEHE

        Reply
    • August 18, 2011 at 11:59 am
      Permalink

      wakakakaka… alasan yg budussss…

      Reply
    • August 18, 2011 at 1:12 pm
      Permalink

      bujuk2…apa syabas nye peguam2 anwar tu…asik delay pun ko kata hebat…mane kewarasan ko bujuk…bujuk… sbg org islam ko sanggup tak bersumpah laknat, mengaibkan diri dan keluarga seumur hidup utk mengaku perkara yg ko tak buat..

      beza nye saiful dgn hang ni bujuk…saiful tak rela hidup dlm kemaksiatan bersama bos nye…hang pulak seronok diliwat oleh bos hang…

      kalau peguam2 kapir pujaan hati ko tu berani..panggil la org2 yg volunteer nk jadi saksi tu…saiful ada berkomunikasi dgn izam jugak…bujuk..ko ni betul2 mewakili kebodohan PKR,PAS&DAP..

      bujuk…jika anwar tu org yg baik2 dan beriman.. Allah akan memelihara maruah beliau dari di aibkan sedemikian rupa, sehingga seluruh umat manusia ketika ni dibenarkan melihat kemaluan@anu dia dgn begitu mudah..setiap insan pastinye diuji, tetapi sifat Allah tu maha suci, tidak masuk akal aku, Allah menguji mamat tu dgn penuh keaiban sehingga dibogelkan tanpa seurat benang…pada aku, ini bkn ujian Allah pada hero ko ni bujuk..tetapi petunjuk dari Allah terhadap doa2 dan solat hajat “menolak fitnah” kononnye.. yg korang sendiri laksanakan..

      bujuk…dgn izin siapakah ‘anu’ anwar dipamirkan diseluruh dunia…dgn izin siapakah saiful begitu berani mendedahkan kemaksiatan rela dalam paksa yg beliau dan anwar lakukan…dgn izinkan siapakah air mani anwar dijumpai berada didlm dubur saiful dan bkn dlm jubur ko…semuanya dgn izin ALLAH S.W.T kan…kalau ko berani ckp la UMNO dah bayar Allah utk malukan bos ko tu…

      bujuk berapa PR bg ko duit utk jd PUNCHING BAG kat sni…jgn terlampau bodoh la bujuk..

      Reply
      • August 18, 2011 at 1:34 pm
        Permalink

        betul jugak tu…

        Reply
      • August 18, 2011 at 2:05 pm
        Permalink

        aku sokong bro..bujuk n the gang ni dah buta hati..pandai nak menipu, membelit, menfitnah n mengkhianat je..sbb tu tuhan dah butakan hati2 mereka..

        Reply
    • August 18, 2011 at 1:31 pm
      Permalink

      sebenarnye peguam anwar dan anwar sendiri yang membuktikan mereka tu penakot…
      dan sengaja panggil orang yang tak berkaitan untuk timbulkan konspirasi…. sebenarnye ade lagi orang yang lebih layak dan orang yang tahu what happen kat luar sane seperti bekas rakan karib anwar sendiri..tapi kenapa tidak mereka saja yang dipanggil?… bukan ke mereka lebih berkait rapat dengan kes ni? kenapa tidak panggil je mereka?… kenapa kene panggil mantan ketua polis, PM dan Isteri?… nampak sangat la ade muslihat… tak layak diucapkan “syabas” kat barisan peguam anwar tu….. kau ni…bende bodoh yang memihak pakatan pon ko kate syabas…

      Reply
      • August 18, 2011 at 2:17 pm
        Permalink

        hheehhhehhehheh………
        Cakap Ezam, Zul dan pembelot sapa nak dengar…? Tunggu PRU13 UMNO ambik tak pembelot ni jadi wakil. Jadi diorang ni jadi saksi pun tak layak….
        Mantan KPN,PM dan Isteri lain, mereka ni Saiful jumpa sebelum kes lagi untuk mintak biasiswa…hehheheh. Tu yg. nak tanya tu sebab PM pernah kata ” U help Me, I help U” … apa pulak balasan PM untuk Saiful.

        Reply
        • August 18, 2011 at 2:46 pm
          Permalink

          bujuk…bila dr pembangkang beralih ke pemerintah ko kata pembelot yea…kalau dari pemerintah kpd pembangkang kitab ko kata ape..mcm anwar dan azmin tu mcm mane…pembontot ke pembelot…makin byk ko menulis makin jelas kebodohan ko…idea ko btul2 standard hingusan jea..

          Reply
          • August 18, 2011 at 3:06 pm
            Permalink

            Pembelot tetap pembelot tak kira parti… tapi dari Kafir ke Islam dipanggil hidayah.
            Ko tak nak ulas ” U help me, I help U”…?

          • August 18, 2011 at 3:44 pm
            Permalink

            yg ko jilat setiap masa bontot anwar tu ape kejadah..tak kira parti konon..bila plak Guan Eng, Karpal singh, LKS masuk Islam…dari kafir ke islam dipanggil hidayah konon…piiraaah

            Aku ulas ‘ C.I.F.U.T bleh tak…cerita ni jelas dan berfakta..x yah nk spin2..straight forward jea..yg tu ko jea la ulas…aku tak reti nk spin2 mcm ko..

          • August 18, 2011 at 11:25 pm
            Permalink

            yup….kalau dari UMNO pas tu belot pi pembangkang sebab suka sangat meliwat…nak gelar apa pulak bujuk ?

            bujuk…bujuk….heh..heh

          • August 19, 2011 at 2:01 pm
            Permalink

            ade bukti ke bujuk..kata2 mcm tu..ade gak yg kena saman rm300k lak nanti..ade duit ke bujuk?

          • August 19, 2011 at 9:50 am
            Permalink

            Jangan marah bila kalah….

    • August 18, 2011 at 1:39 pm
      Permalink

      Saya ucap syabas kepada bujuk kerana berjaya ditipu bulat2 dan hidup2 oleh peguam2 anwar melalui sidang2 akhbar mereka. Saya tidak begitu mahir berkenaan hal2 mahkamah ni, mungkin tuan boleh bertanya dengan sahabat seperjuangan tuan, Tuan Farid, bekenaan hal ini.
      Kenapa perlu temuduga mereka seramai 15 orang ini jika mereka boleh dipanggil dan disapina untuk dijadikan saksi pihak pembelaan. Adakah barisan peguam Anwar tidak memikirkan hal ini sewaktu menerima kes ini.
      Sebagai contoh, barisan peguam Anwar boleh memanggil Datin Seri Azizah sebagai saksi pembelaan kerana beliaukan ada bersama2 Anwar sewaktu kejadian. Mengapa perlu memanggil orang yang tiada kena mengena dengan kes untuk menjadi saksi.

      Reply
      • August 19, 2011 at 1:11 am
        Permalink

        Salam tuan. Mereka bukan tak tahu tapi sengaja buat begitu untuk men’tango-tango’ kes. Ini kerana temubual ini akan mengambil masa sebab mereka yang dipanggil temubual ini boleh jadi ada di luar negara, tidak dapat dikesan dan lain-lain lagi yang boleh dijadikan alasan untuk menarai ‘tango’. Sebab lain ianya boleh dimanupulasikan kenyataan temubual itu dalam mahkamah nanti. Azizah kalau dipanggil sebagai saksi oleh peguambela akan menjerut leher mereka sendiri kerana Azizah keterangan beliau tidak akan membantu pembelaan.

        Reply
    • August 18, 2011 at 2:14 pm
      Permalink

      aku pun heran jugak, para sahabat baik dia dulu semua rela hari nak jadi saksi .. ramai pulak tu. semua yg rapat2 dgn nuar. KENAPA? takut lobang pecah besar lagi ke..aku pun heran laa bujuk …. kenapa boss ko tu takut sangat bila kawan2 lama dia beriya iaya nak jadi saksi .. ada apa2 ke yg org semua tau … HERAN…HERANNNN…

      Reply
      • August 19, 2011 at 2:02 pm
        Permalink

        Malu ni tak de dlm kamus bujuk ni..mcm Pak Menakan dia la gak…wat selamber je..walhal video dia jelas duk balas china doll…

        Reply
    • August 19, 2011 at 9:28 am
      Permalink

      PM di panggil jadi saksi sebab Saiful jumpa dia sebelum jumpa POLIS. Apakah ada istilah tertentu “U help Me, I help U” dalam pertemuan tersebut. Itu yg. peguam Anwar nak tanya… hehehe.. ada sapa boleh ulas?

      Reply
      • August 19, 2011 at 10:21 am
        Permalink

        Mana ada istilah sedemikian rupa ini semua rekaan puak pembangkang saja lah. Saya ramai member pengikut Nik Nazmi (Adun Seri Setia)..dan saya juga ada kenalan rapat yang follow Anwar kehulu-kehilir..la ni bakal jiran saya orang Anwar gak dulu CEO satu rangkaian restoran pemakanan..

        Mengikut kata² diaorang ni..saya dapat rumuskan satu saja..iaitu melabelkan kerajaan salah dan zalim..

        Saya terfikirlah apa salahnya dengan You Help Me, I Help You? Mari kita tgk DAP dgn PAS

        DAP HELP PAS, IN RETURN PAS HELP DAP sama atau tidak dengan You Help me, I help you?

        Kempen pilihanraya kecil, semua jentera pakatan bersama-sama membantu calon mereka tak kisah lah sama ada PKeadilan/PAS/DAP…sama tak dengan You Help Me, I Help You?

        Lagi simple lah..member ko tolong ko..satu hari nanti kalau member ko mintak tolong ko..ko tolong tak?

        But in this case, korang meletakkan perkataan itu seolah-olah PM akan memberi sesuatu yang luar biasa kepada si Saiful..

        But sampai sekarang belum ada apa² yang luar biasa pun telah diberikan..dan kalau ada takkan pembangkan tak boleh hidu kot? Ni takde pun desas-desus PM membantu Saiful dalam apa² benda

        Heheheheheh takkan la setakat nak dapat biasiswa Saiful sanggup memalukan atau mengaibkan diri sendiri

        Ada desas-desus mengata Saiful dengki kat Anwar pasal ada main hati..ini memang fitnah kerana belum ada kesasihan lagi..tapi dari mana desas-desus ini datang kalau bukan dari KEM atau MARKAS pakatan rakyat sendiri..hehehe

        Aku join gak PRakyat ni bro..biasalah nak hidup..kita kena berada dikedua-dua kem..bro $$$$$ tuuuu

        Reply
      • August 19, 2011 at 8:42 pm
        Permalink

        Saiful jugak ada jumpa Rahimi dan Ezam. Masa tu Ezam masih dalam PgayR. Rahimi pun ada sama, elok la ajak ezam jadi saksi jugak. U don’t no what ezzam know. hee.hee

        Reply
        • August 19, 2011 at 11:05 pm
          Permalink

          Diorang takda kuasa, tak buleh bagi apa2 pada Saiful….!!! Cukuplah diorang jadi saksi pendakwa tu pun kalau Pendakwa nak laaa…. Aku rasa saksi camni PENDAKWA pun taknak sebab PEMBELOT bukan saksi BERWIBAWA. Hakim tak layaaaan la senang cerita….

          Reply
    • August 19, 2011 at 11:05 pm
      Permalink

      Not relevant. Yang relevant ada air mani dan DNA dalam pungkok Saiful. Aku dengaq depa dah bersihkan bilik VIP di Sungai Buloh, siap polish lantai sekali. Banner sedang buat, nanti depa pasang lah.

      Reply
  • August 18, 2011 at 11:15 am
    Permalink

    ..anwar kena panggil zul nordin, nala dan beberapa “kawan rapat” dia tu jugak..baru best… 🙂 jam omega mana? lama dah tunggu nii..

    Reply
  • August 18, 2011 at 11:26 am
    Permalink

    bagus..nama pun bekas KPN mestilah berfikiran lebih bijak drp penjenayah… betul tak?

    Reply
    • August 18, 2011 at 11:58 am
      Permalink

      setuju setuju…bebenor teman

      Reply
      • August 19, 2011 at 2:04 pm
        Permalink

        jgn diubah ubah lg ayat tuh…memang bebeno sangat la tu

        Reply
  • August 18, 2011 at 2:01 pm
    Permalink

    hahaha.. bujuk yg lawak… tk relevan nk relate org2 yg dipanggil tu.. knp tk panggil nalla, ezam dan lain2 yg terlibat… betul la tu.. saja nk complicated dan delay kan kes ni.. ngaku ajelah anuwar celaka… bagus ex-KPN.. beliau mmg berwibawa… i like!

    Reply
    • August 18, 2011 at 2:23 pm
      Permalink

      Berwibawa apanya setakat usung tilam je masa liwat 1. Orang berwibawa bila berani bertanggungjawab atas setiap tindakan dan keputusan, kalau lari dan menyorok korang kata berwibawa…. hahaheheh.

      Reply
      • August 18, 2011 at 7:25 pm
        Permalink

        Bukan lari dan menyorok bujuk macam Anwar lari dan nyorok kat kedutaan Turki.. Sebenarnya bekas IGP tu terlalu meluat dan nak termuntah tengok muka Anwar.

        Reply
      • August 18, 2011 at 9:05 pm
        Permalink

        Bodoh bujuk. Bekas air mani anwar dan shamsidar ada bertaburan d atas tilam tu dan tempat yg sama juga dia meliwat azizan..mesti la tilam d bwa ke mahkamah sebagai bahan bukti.. Bujuk2..tu la kurang membaca..tak tau fakta..

        Reply
        • August 19, 2011 at 2:06 pm
          Permalink

          bukan tak tau fakta…kira buduh yg layak digelor org mcm bujuk tuh..itu yg sebeno nye

          Reply
        • August 19, 2011 at 2:08 pm
          Permalink

          tang ni le teman nk gelok bebeno…kalo le idup arwah p.ramli le skrg ni..kompen dia wat citer 4 abdul lak….hahahahahhaha

          Reply
      • August 19, 2011 at 9:42 am
        Permalink

        hehehhe…. bila pulak ada air mani Anwar dengan samsidar dan Azizan, mentang2 kes dah lama ko nak spin… malam sikit. Kes Azizan dulu langsung doktor tak periksa anus dia untuk buktikan ada kesan liwat. Lagipun orang kena liwat mana keluar air mani….!!!!. Kes Saiful pun sama doktor periksa tapi tiada kesan liwat… doktor pakar periksa tiada kesan liwat… bro. Doktor hanya sahkan ada berlaku liwat sebab ada DNA anwar dalam rektum saiful. Dalam masa yg. sama terdapat juga DNA2 lain yg. Saiful tak boleh jawab dan tiada ujian dilakukan… kenapa? sebab tu cerita ni kartun… ko pergi ambil jalang sorang yg. main depan belakang jumpa doktor… doktor pasti dapat kesan ada penembusan bro. tu jalang, saiful kata dia hanya lakukan dengan Anwar, takkan takdak kesan penembusan dan kecederaan. Doktor PUSRAWI kata yg. sama tapi dia kata ada tusukan PLASTIK.. maknanya ada perbezaan tusukan plastik dengan penis. Jadi kesimpulannya somebody telah masukkan DNA Anwar dalam rektum Saiful mengguna alat plastik(picagari/shering)… sebabnya terdapat DNA lain dan tusukan plastik tampa penembusan(liwat).

        Reply
        • August 19, 2011 at 2:10 pm
          Permalink

          ANUgerah tuhan bujuk wei…lain dari yg lain…rope je mcm plastik tp real punye tuh..kalo mike tak caye bujuk..try mike tonggeng ade ke rope dia mcm plastik..lepas tu kabo le kt kami sekalian kt sini…ade brani? hahahahahaaha

          Reply
          • August 19, 2011 at 11:09 pm
            Permalink

            Kartun la hang ni….hehehhehe. aku tolong gelak… ko buat lawakkan.

  • August 18, 2011 at 2:29 pm
    Permalink

    APE?? TAK NAK DITEMUBUAL?? TAKUT CHECK MATE KER?? PUAK UMNO NAMPAK TINDAKAN INI BIJAK TAPI RAKYAT NAMPAK TINDAKAN INI PENAKUT WKAKAKAK..,KATA BERANI KERANA BENAR..BERKATA BENAR LA WALAUPUN IA MENYAKITKAN HEHE. KALAU TAK BERKATA BERERTI TAK BENAR LA TU

    Reply
    • August 18, 2011 at 7:09 pm
      Permalink

      Rakyat mana montotnya? Berapa kerat je rakyat yg poja anwar sekarang ni? Yg lain suma dah fed-up! Musa hassan apa kena mengena dengan peliwat balun montot saiful?

      Reply
    • August 18, 2011 at 9:09 pm
      Permalink

      Tak apa klu mereka tak mau d temubual. Tetapi pihak anwar bole sapinah mereka untuk menjadi saksi d mahkamah pada hari perbicaraan. Ada faham.? Klu berani sya cabar pihak anwar supaya sepinah mereka.!

      Reply
    • August 19, 2011 at 2:12 pm
      Permalink

      sempat ke gak nye bung nuar beraya tahun nih…hehehe

      Reply
  • August 18, 2011 at 2:56 pm
    Permalink

    .Rupanya Bekas AGP pun takuttttttt…. ..kalau jujur kenapa takut .jawab saja …itulah yg org cakap konspirasi direka untuk penjarakan Anuar ..kat situ pun org dah tahu Mussa Najib Rosmah ada sesuatu yg disembunyikan.kalau deorang tak der sikret matter takkan nak menyorok…Raayat bukan bodoh mereka tahu menilai…ORG YG BENAR AKAN BERANI DIMANA MANA SAJA .

    Reply
    • August 18, 2011 at 3:57 pm
      Permalink

      din kata “ORG YG BENAR AKAN BERANI DIMANA MANA SAJA”..he hehehe hehe ha haha….hoi mangkuk sapa yg terkincit lari kat kedutaan turki tu….

      din kata “ORG YG BENAR AKAN BERANI DIMANA MANA SAJA”..hehe hehe he he ha ha ….hoi tengkorak..sapa yg disuruh bersumpah 5-6 patah perkataan pun tak berani…

      din kata “ORG YG BENAR AKAN BERANI DIMANA MANA SAJA”…hehe hehe he ha ha….hoi penyapu libut sapa yg asik tangguh jea kat mahkamah tu…

      rakyat memang tak bodoh…tapi ko yg bodoh…dah tua pun bodoh…

      Reply
  • August 18, 2011 at 2:58 pm
    Permalink

    RENCANA NI NAMPAK BODOH SESUAI UNTUK BUAK TADIKA .TAK LAYAK LANGSUNG MASUK MALAYSIAKINI….HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH……patutlah yg tinggal dlm umno pun ciput otak…

    Reply
    • August 18, 2011 at 4:02 pm
      Permalink

      din…bukan BUAK laaaa…B.. U… BU..D.. A.. K.. DAK = BUDAK…emmmmmm gelak la..HAHAHAHAHAHAHAHA…gelak la lg…..

      Reply
      • August 18, 2011 at 7:06 pm
        Permalink

        Ko sting si din ni sekali, berambos la dia….!

        Reply
    • August 19, 2011 at 8:44 pm
      Permalink

      hee..hee, tak layak sebab sakit hati ka atau tak lelap tidur sebab dah ambik upah untuk lawan hujah forumer. Tu la, lain kali kalu nak main jgn tinggal air merata-rata… ini tidak, dalam lubang jubuq orang jugak yg pak sheik nie tinggal. Bukan sikit, banyak tuh, kalu bubuh kat cipap eli wong dah tentu boleh dapat anak malaysia.

      Reply
  • August 18, 2011 at 3:28 pm
    Permalink

    Isu lagi PANAS, MERDEKA akan disambut bersama hari MALAYSIA 16 september 20011. UMNO yg. dulu kecoh taknak iktiraf hari Malaysia, marah2 malahada yg. suruh sabah/serawak keluar m’sia hari ni nak sambut serentak pulak… apa komen myKmu?
    aku harap jangan nanti dah takda Hari MERDEKA, yg. tinggal hari MALAYSIA.

    Reply
    • August 18, 2011 at 7:05 pm
      Permalink

      Cerita anwar kena main dengan Musa hassan tak abih lagi bujuk, apesal nak lari topik lain?

      Reply
      • August 19, 2011 at 9:46 am
        Permalink

        Alahhhh…. berani masa ada jawatan je…. sekarang nak soal selidik pun takut. Tapi datang jugak sebab nak tunjuk macho….. jangan main wayang laaa…. puak UMNO je yg. percaya lakonan Musa Hassan ni.

        Reply
        • August 19, 2011 at 2:13 pm
          Permalink

          saje le nk bg perhangat..kalo teman jd musa hasan pun wat mcm tu..hahahahahhaa padan muke

          Reply
    • August 19, 2011 at 11:15 pm
      Permalink

      Takpa, la ni kita celebrate 2 kali, aku cuti 2 kali. Hang tak cuti ka?

      Reply
  • August 18, 2011 at 9:45 pm
    Permalink

    Tan Sri Musa Hasan adalah seorang tokoh yang berkalibaq,berpengalaman sebagai pegawai penyiasatan dan pendakwaan dan apa yang penting mempunyai kemahiran undang-undang. dia mempunyai diploma in law dari England. Diploma tu nama aja diploma tapi setaraf ijazah LLB.Kat England diploma tu bukan bermakna sama ngan diploma kat negara ini ber ada di bawah ijazah sarjana muda.

    Reply
    • August 19, 2011 at 5:27 pm
      Permalink

      Siasatan penipu… buktinya masa PRU12 kata ada penipuan guna DAKWAT KEKAL. Tapi hasil siasatan hampas!!!!!
      Tiada bukti dan tiada tangkapan… semua wayang, kalau tidak BN dah jadi pembangkang di M’sia.

      Reply
    • August 19, 2011 at 11:17 pm
      Permalink

      Aljuburi ada general degree. General beb, bukan senang nak dapat. Berapa lama duduk berdemo dalam U.

      Reply
  • August 18, 2011 at 10:24 pm
    Permalink

    Saya pun heran juga kenapa di dalam kes liwat Anwar Ibrahim ini banyak sangat keistimewaan yang diberikan kepada si tertuduh di mana keistimewaan-keistimewaan ini tidak pernah pun diperolehi oleh kes-kes mahkamah sebelum ini.

    1. Sebelum pun kes disebut pertama kali di mahkamah peguam bela sudah boleh memohon untuk mendapatkan semua bahan bukti kes.
    2. Si tertuduh boleh meminta hakim bicara menarik diri.
    3. Si tertutuduh boleh memohon menangguhkan kes berkali-kali sehingga memakan masa lebih 3 tahun.
    4. Si tertuduh boleh menolak untuk memberikan spesimen DNA.
    5. Si tertuduh boleh menemubual saksi sebelum pembelaan berlangsung sedangkan saksi boleh dipanggil atau disapina untuk memberikan keterangan semasa perbicaraan berlangsung.

    Di dalam sejarah perundangan Malaysia barang kali Anwar Ibrahim adalah suspek atau tertuduh yang paling bertuah sekali kerana memperolehi pelbagai keistimewaan yang tidak pernah diperolehi oleh suspek atau tertuduh kes-kes mahkamah yang lain. Itu pun dia masih panggil mahkamah Malaysia adalah mahkamah pandy kutty padahal dialah yang pandy kutty@ pandir kote.

    Reply
    • August 19, 2011 at 2:01 am
      Permalink

      Masa inilah kegunaan peguambela. Kebijaksanaan mereka diperlukan. Kebijaksanaan mereka akan menentukan masa depan orang kena tuduh ( OKT ). Pendakwaan juga perlu bijak malah perlu lebih bijak dari pembelaan. Kebijaksanaan pembelaan menggunakan peruntukan undang-undang yang ada membolehkan OKT mendapat keistemewaan seperti yang diminta. Keistimewaan itu bertujuan men’tango-tango’kan kes. Bayangkan kebijaksanaan mereka telah menangguhkan perbicaraan selama 3 tahun. Tetapi kebijaksanaan mereka tidak boleh melawan kuasa Tuhan. Dalam hal ini semua OKT sebenarnya boleh mendapatkan keistemewaan ini jika peguambela mereka bijak memanipulasikan peruntukan undang-undang yang ada.

      Reply
      • August 19, 2011 at 2:16 pm
        Permalink

        ape la nk heran…menda salah tetap salah…nk panggil najib lah..musa hasan lah…ini semua wayang dia je..tp bak kata org tua2..sg buloh takan lupe penjenayah..penjenayah je yg lupe kan sg buloh tuh…

        Reply
  • August 18, 2011 at 10:44 pm
    Permalink

    anwar ni bapak yahudi raja segala pembelit..
    Kalau aku jadi musa hasan pun aku mainkan je anwar tu..
    Biar mampus bersama lawyer2 barua..

    Reply
    • August 19, 2011 at 2:19 pm
      Permalink

      ala setakat wayang cina dia mainkan tu pe ade heran…dulu pun mcm ni gak….punye putor sampai balut tengkok pun masuk gak kg sg buloh tuh…kena tetap kena je..tp tak pe la…kerajaan ni tak kejam..bg peluang lg kt dia tuh…jangan sampai kepunan anu-gerah tuhan tu plak..sian

      Reply
  • August 19, 2011 at 1:47 am
    Permalink

    Salam. Pertama sekali kita ketawakan mereka… 1… 2… 3 ha!ha!ha!ha! aduh sakit perut kita ketawa sampai terguling-guling. Keluar air mata. Ha!ha!ha! aduhai. Astagrafilullahalazimmmmm!

    Bagitulah kata orang tua-tua, baling paku buah keras. Nak main ‘tango-tango’ orang mainkan awak balik. Bekas KPN tahu bahawa dia tidak kena mengena dengan kes yang terbaru ini. Beliau merasakan kehadirannya sabagai saksi sekadar membuang masa dan tenaga beliau. Lebih malang duit rakyat juga akan terbuang begitu sahaja. Setiap orang yang dipanggil sebagai saksi akan dibayar kos kehadiran mereka. Ia akan membabitkan kos pengangkutan, gaji ( bagi yang bergaji hari ) dan lain-lain yang dijangkakan munasabah. Bayangkan sebelum perbicaraan sahaja kes ini telah berlanjutan selama 3 tahun. Bagaimana pula kalau masa perbicaraan sebenar nanti? Pasti mencatat rekod. Tindakan beliau juga bertepatan dengan pilihan yang diberikan oleh mahkamah iaitu mahu atau tidak mahu menjadi saksi. Disebelah pihak pendakwaan pula sepatutnya melakukan perkara yang sama dengan mememanggil saksi-saksi yang telah rela menjadi saksi seperti kenyataan mereka dalam akhbar. Dalam pada itu Kapal Pusing-pusing pun boleh dinamakan sebagai saksi pendakwaan kerana pernah mendakwa Anuwar terlibat dalam liwat yang pertama secara terbuka dan dalam perlimen. Dalam hal ini pendakwaan harus bijak memanupulasikan segala tindakan pembelaan.

    SUDAHKAH ANDA MENDAFTAR SEBAGAI PENGUNDI? Jika belum… DAFTARLAH SEKARANG DENGAN SPR.

    BELILAH BARANGAN BUATAN MELAYU DIKEDAI MELAYU

    BOIKOTLAH BARANGAN CINA DAN KEDAI CINA

    Reply
  • August 19, 2011 at 6:13 pm
    Permalink

    Tuan2 semua jangan desparate sangat….
    Betul Anwar tak ambil PEMBELOT jadi saksi walaupun mereka berebut2 kerana saksi pembelot Tuan HAKIM tak terima, mereka bukan saksi yg. BERWIBAWA.
    Ada yg. kata jika Anwar orang beriman dia takkan dimalukan,… sedangkan Nabi Yusuf juga pernah difitnah dan sahabat Nabi juga difitnah.
    Ada juga kata Saiful tak dapat apa2 sehingga kini… Jawapan dia Azizan dan Umi Hafilda dapat apa2 tak selepas Anwar di penjara? So.. saiful coming soon. Sebab korang pun tak caya Saiful jumpa PM sekadar nak minta BIASISWA kan? Ini alasan Najib mula2 isu timbul…. jangan kata aku spin pulak.

    Reply
    • August 19, 2011 at 11:20 pm
      Permalink

      Sebab takut nanti semua rahsia lain akan bocor. Lawyer-lawyer tu kikis duit Aljuburi, lagi lama lagi banyak.

      Reply
  • August 19, 2011 at 11:06 pm
    Permalink

    anwar buat atau tak ngn azizan masa 98 dulu ALLAH anwar dan mereka sahaja tahu…camtu juga bila hanya ALLAH najib dan saiful je tahu…xley lah masa anwar kata fitnah..masa najib kena fitnah pakai sami, rosmah kena fitnah ada masa altantuya dibom korang xckp fitnah malah tuduh habis2an….soal nabi yusof dan sahabt nabi difitnah sbb ujian ALLAH..tapi ada stgh yg terjadi pada kita bukan ujian ALLAH tapi kebodohan kita sendiri ditipu nafsu dan syaitan sbg contoh nabi adam sndiri…so bila kita marah kerajaan samakan harga minyak britain 1 pound ngn mesia 2.80..jgn lah kita jadi bodoh samakan kes nabi yusof ngn anwar…lain cerita, lain keadaan, lain masa..skang ada dna dulu takder..skang ada internet dulu takder..skang ada ramai kaki bontot..zaman nabi yusof xda/xramai….byk sgt beza dia….paling penting kita komen dgn ilmiah laa..jgn lepaskan tengkuk tapi org nampak kebodohan….tapi secara peribadi aku berpendapat saiful ada dapat imbuhan..tapi bukanlah najib..sbb kalau kita pun ada kawan kuat main bini org..kita pun tahu dia akan berhati2 kalau kita hnatar bini org serender….dia mesti siasat dulu..sapa pompuan nie..anak sapa..bini sapa…dsb…aku rasa yg menghantar sepol adalah musuh anwar atau rakan dap dia…fyi..anwar telalu ramai musuh dan dap pula terlalu byk rahsia anwar..malah aku berpendapat najib takkan berani penjarakan anwar sbelum pru….susah najib nak menang nanti…cybertrroooper bn hampas..xpower cam pas…

    Reply
    • August 19, 2011 at 11:23 pm
      Permalink

      Wilileaks kata Anwar knew but walked into a trap. Salah dia lah, kalau tak tahan kote dia. Jangan salah orang lain.Kuan Yew pun tau.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *