Ahad ini, Selangor milik mutlak Khalid dan DAP..!!!

Share


Menurut berita di sini, Khalid Gagap akan melancarkan slogan baru negeri Selangor pada Ahad ini di Stadium Melawati Shah Alam. Slogan baru itu berbunyi “Selangorku”…

Menurut Khalid yang tergagap-gagap memberitahu pemberita, “Selangorku” adalah menifestasi Khalid sendiri untuk memberitahu rakyat Selangor bahawa negeri itu adalah hak milik dia dan DAP sahaja. Dalam kata lain, rakyat Selangor dan Pas tidak masuk share…!

Selain itu, “Selangorku” adalah rentetan dari slogan Khalid dan DAP sebelum ini yang berbunyi, “Meng’Khalid’ dan Men’DAP’kan ekonomi Selangor” dan satu lagi slogannya, “Hasil negeri untuk Khalid dan DAP”.

Melalui slogan “Meng’Khalid’ dan Men’DAP’kan ekonomi Selangor”, Khalid dan DAP telah berjaya mengawal kekayaan ekonomi Selangor yang beratus-ratus juta dikumpulkan oleh Kerajaan BN dan berbelanja boros hingga hampir mencabul wang zakat Selangor.

Namun, oleh kerana dihalang oleh DYMM Sultan Selangor, maka Khalid dan DAP terpaksa ubah strategi…

Maka mereka mencipta slogan baru berbunyi “Hasil negeri untuk Khalid dan DAP”. Melalui slogan ini, Khalid dan DAP tak punya pilihan lain lagi kecuali merogol pasir-pasir dan sumber-sumber yang ada di Selangor.

Namun, setelah mereka gagal mengawal tauke-tauke samseng yang membela mereka, mereka tenggelam punca sekali lagi. Oleh kerana kegiatan mereka mencuri pasir telah dihidu rakyat dan pihak berkuasa, mereka cuba cari alternatif lain…

Maka lahirkan “Selangorku”. Dengan slogan bari ini, Khalid dan DAP dijangka tidak punya banyak masalah untuk menjadikan Selangor seperti hak milik mak bapak mereka. Mana-mana pihak pun tak boleh persoal. Kalau degil dan persoalkan jugak, maka diorang akan halau keluar dari Selangor! Ada pahammm..?!!!

Syabas la rakyat Selangor sebab dapat MB yang macam tu…!!! Oh Selangor ku..!!!



21 thoughts on “Ahad ini, Selangor milik mutlak Khalid dan DAP..!!!

  • July 21, 2011 at 8:07 am
    Permalink

    semoga terlungkup pru13

    Reply
  • July 21, 2011 at 9:06 am
    Permalink

    apa nilai pas selangor?

    bukan lagi kuda tunggangan….tapi kaldai sarkas yg.menghiburkan tetapi memperbodohkan diri sendiri..

    BUBAR DUN SELANGOR !!

    Reply
  • July 21, 2011 at 9:08 am
    Permalink

    Masa dah singkat..Edah pon dah nak TAMAT…apa lagi apa saja yg bolih SAPU..SAPUlah sekarang..Tapi jangan lupa kalau dah TAHI PALAT Gagap tinggalkan nanti, ada yg terhidu dan terkena bila dah takda kuasa, tahulah ko Gagap & Co…Nanti blh lah Booking bilik sebelah Boss ko kat Sg.Buloh Resort…..

    Reply
  • July 21, 2011 at 10:48 am
    Permalink

    khalid gagap dah meroyan…. tunggu time utk berambus…

    Reply
    • July 21, 2011 at 4:20 pm
      Permalink

      Tolong bagitahu Khalid, bunyi slogan yang dia buat tu(Selangor ku) ditukar kepada “Selangorkurap”

      Reply
  • July 21, 2011 at 11:03 am
    Permalink

    suatu ketika dulu aku pernah menulis mengenai PERANGAI RAKYAT SELANGOR dan skrg aku copy paste semula utk lepaskan geram pd rakyat Selangor….

    ——————————————————————————————————————————————–

    PADAN MUKA ORANG SELANGOR….Terima lah balasannya secara tunai…

    Aku nak imbas kembali perangai “orang yg tinggal kat Selangor ni” (aku sebut tinggal sebab tak semua orang selangor rakyat asal kerana kebanyakannya dari luar berpindah kesini dan menggunakan alamat Selangor)

    Dari zaman Mohammad Taib, Abu Hassan sehinggalah ke era Khir Toyo…aku perHatikan manusia-manusia yang bermaustatin di Negeri Selangor ini asyik mempertikaikan Menteri besar mereka, mereka-mereka yg samdol ini tak pernah puas hati dengan menteri besar mereka sendiri.

    Mereka-mereka yg samdol ini akan senantiasa mencari-cari ataupun tercari-cari (dua makna yg berbeza) kesalahan yg dilakukan oleh menteri besar mereka. kalau MB ni tak salah pun rakyat Selangor cuba sedaya upaya mensabitkan MB mereka dgn apa-apa kesalahan yg dapat mereka fikirkan.

    PERSOALAN-PERSOALAN

    Persoalan aku kenapa orang yg tinggal kat Selangor ni perangai dan hati mereka begitu busuk merentung? kenapa sikap tak puas hati mereka terhadap MB mereka yg lalu begitu menjengkelkan? hatta aku rasakan walau di lantik Tun Dr. Mahatir Muhammad sendiri menjadi MB Selangor, mereka-mereka yg busuk rentung ini tetap takkan berpuas hati.

    Aku tanya soalan-soalan ni kerana aku perhatikan di Negeri lain contoh seperti N.Sembilan,Melaka, Johor dsbgnya, MB mereka tidak di “ATTACK” dan diaibkan sesenang hati dan sebegitu rupa. Aku ingat semasa era Isa Samad jadi MB N.Sembilan, ramai yg tak puas hati dgn pembangunan yg slow dan tak sekata tapi rakyat N.Sembilan masih berhemah dan tidak menyerang MB Isa dgn provokasi yg keterlaluan, mereka masih hormati Isa malah hingga sekarang ni.

    TAPI KENAPA DI SELANGOR RAKYAT NYA KURANG AJAR DENGAN MENTERI BESAR MEREKA SENDIRI? apa yang mereka cari?..apa yg mereka mahukan?..apa yg meraka tak puas hati?..kenapa rakyat Selangor sengal-sengal?..kenapa rakyat Selangor keras kepala?..Kenapa rakyat Selangor asyik tak puas hati dgn MB mereka sendiri?

    Aku rasa sedih dgn perangai-perangai rakyat Negeri Selangor ini yg menginjak-injak Negeri Selangor sesuka hati mereka tanpa sekelumit perasaaan bersalah.

    PAKU BUAH KERAS

    SEKARANG NI…PADAN MUKA ORANG SELANGOR….dapat Menteri Besar seperti Khalid gagap yg tak peduli langsung perasaan korang.

    SEKARANG NI…PADAN MUKA ORANG SELANGOR….kena kelentong hidup-hidup dgn Menteri Besar mereka yg terkini.

    SEKARANG NI…PADAN MUKA ORANG SELANGOR….yg dulunya begitu angkuh dan ego dan tak pernah puas hati dgn MB mereka.

    PADAN MUKA…PADAN MUKA…PADAN MUKA…Allah nak tunjukkan pada rakyat Selangor, jangan suka bersikap kurang ajar, lebih-lebih lagi dgn pemimpin mereka selagi pemimpin itu baik dan mengikut ajaran Islam

    p.s. : aku dah lama simpan perasaan geram ni dari mula aku bermaustatin kat Selangor ni.Walaupun aku lahir di N.Sembilan tapi aku sayang kat Selangor ni sebagai negeri kedua aku, sbb sinilah tempat aku bermaustatin, cari makan, anak-anak aku lahir dan tempat aku mengundi.Janganlah dirosakkan lagi Selangor ini dgn politk murahan dan perangai kebangsatan anda.

    Reply
    • July 21, 2011 at 4:07 pm
      Permalink

      Kita akui kehilangan selangor kerana kekurang perihatinan MB nya dan semua yang bertanggung jawap pada penggubalan undang2 negeri. Kita tak mahu katakan beliau dulu itu ‘angkuh’ tetapi dalam banyak perkara beliau tidak dilihat pernah lye low. Bergerak atas profile tinggi dan memandang kebawah dengan bird’s eye, maka beliau di beri lesson yang mahal sekali diluar jangkaan.

      Seharusnya jika diberi peluang kedua kita percaya beliau akan mellow down setelah sedar kesilapan yang lampau.

      Soalan nya adakah semua rakyat selangor sedar akan keperluan ini. Keperluan memberi peluang kedua ?

      Reply
  • July 21, 2011 at 1:22 pm
    Permalink

    Anbo ingat ado pas dalam Kerajaan selangor comel la sikit.huuuuuh nak wat mace mano dulu pas negara isle la ni Parti berkebajike sumua bui habis kat PKR denge DAP sapa Al Hase Al Ali tok leh nak kecek apo dah pade muka h a h aha

    Reply
  • July 21, 2011 at 1:22 pm
    Permalink

    Kita org Selangor tak der masalah jer dok kat Sgor. Yang ada masalah islah UMNO sendiri di mana support rakyat semakin berkurang. ..dan kita pun ada masalah dgn umno.

    Reply
    • July 21, 2011 at 1:58 pm
      Permalink

      moooo….bila cakap pasal kedah….hang kata hang orang kedah….bila cakap pasal selangor….hang kata hang orang selangor…

      hang ni memang orang PAS tulin…orii punya !!

      Reply
      • July 21, 2011 at 4:24 pm
        Permalink

        Aku asal Aloq Setaq, Skg dok kat Bukit Jelutong, Shah alam. Ada masalah???

        Reply
        • July 21, 2011 at 4:28 pm
          Permalink

          Aloq Setaq kat Anak Bukit…dulu dok Mergong..kecik pernah dok Baling jap. Sekolah Rendah Tunku Putra 5 tahun (sekolah ni dimana perjanjian antara Chin Peng dan Kjaan Malaysia).

          Reply
          • July 21, 2011 at 5:12 pm
            Permalink

            terima je la kenyataan yang tak lame lgi PR selangor jatuh…dengan pembangunan yang tak kemana… harta negeri habis dijoli… hahahahaha….mooo… takyah la nak gune pekataan “kita orang” konon rakyat selangor ramai sokong PR… dulu PR menang pon sebab ramai orang buat undi protes, undi rosak dan sebagainya sebab kepimpinan PM yang lepas yang tak berapa menjadi…. bukan semua orang selangor sokong PR betul2…

  • July 21, 2011 at 2:47 pm
    Permalink

    kita longkangkan PR dalam PRU13 nanti .Jangan pandang sebelah mata kekuatan BN dan rekord kecermerlangan BN .PRU12 bukan ukuran sokongan rayaat pada PR

    Reply
    • July 21, 2011 at 5:12 pm
      Permalink

      Apa ukurannya??? Poster yg berlambak2 lambak kah?? Iklan yg berlambak2 kat media kah??

      Kalau sekadar nak bertarung, tapi tak bagi a fair access to media, it is not a fair game. Even on not at the same groud, PR has shown that it is not small and more importantly, it is growing and growing fast!

      Reply
      • July 21, 2011 at 5:20 pm
        Permalink

        haha..ape yang grownye mooo?… sekarang the problem is, puak PR ni gune media untuk buat fitnah dan cerita segala keburukan kerajaan tanpa asas…kite boleh lihat kat dlm media,blog2 dan akhbar pro pembangkang…. mereka hanya tahu becakap tapi buat tak jugak…. puak pembangkang sibuk berpolitik… PM Malaysia semakin bergerak kehadapan memajukan negara… kite boleh tengok perubahan pada ekonomi dan sebagainya…. tambahan pulak pemimpin PR ade pulak mase untuk turun buat perhimpunan bersih yang tak datangkan ape2 tu… begitukan cara pemimpin berfikir?…

        Reply
  • July 21, 2011 at 3:55 pm
    Permalink

    Kedengaran sok sik sok sik, PRU13 sekitar November tahun ini. Kalau betul pastinya kearah hujung bulan lepas musim haji. Pak Haji dan Mak Haji semua sudah balik . Hari wukuf ialah pada 6 November 2011 dan hujung bulan pastinya semua jemaah sudah berada dirumah masing masing.

    Masaalahnya gomen betul betul ready ke ? Kita tolak tepi macai, pencacai, pengkhianat atau yang serong otak mereka tapi kita kosentrate pada non partisan group dan golongan korporate/ peniaga. Peniaga tom yam , burger atau cau kue teow senang kita cerita kerana expektasi mereka sederhana, tidak tinggi.

    Golongan korporate khas nya , keluhan mereka tentang banyak polisi baru gomen perlu didengar. Levi, perkerja asing dan syarat baru immigrasi (contohnya) khabarnya membebankan mereka. Levi kalau dulu nya dibayar olih pekerja, sekarang majikan yang tanggung. Bayangkan kalau factory yang ada 200 – 300 orang pekerja asing, berapa banyak RM yang perlu ditanggung majikan.

    Golongan ini yang sebenarnya kepanasan dan keluhan mereka perlu didengar. Mereka demand begitu kerana apa yang mereka dakwa majikan yang bagai cacing kepanasan yang ada banyak grouses tentang gomen akan mempengaruhi pekerja mereka untuk memangkah yang lain semata mata sebagai protes. Mereka mendakwa mereka support banyak famili dengan penggajian difactory2 mereka. Bila mereka happy , factory untung selain dari company , negara menafaatkan 28% dari untung mereka.

    Dalam lain perkataan jika mereka gembira , bukan satu undi yang mereka bolih beri tetapi banyak undi. Demikianlah sebaliknya.

    Kita tak mahu dalam keghairahan leader kita membuat marketing menarik perlaburan , menggubal undang2 dan mentransformkan polisi, banyak perkara penting lain yang terabai dan menggoris hari golongan tersebut, tanpa disedari. Tapi yang pasti keluhan demikian sering kita dengar semenjak era pimpinan baru ini.

    Kita sayangkan keamanan, kemakmuran dan keselesaan yang kita kecapi sekarang. Kita tak mahu memikirkan kesan dari perubahan tampok kerana kita tidak sesekali merelakannya dari berlaku. Tetapi kita takut selepas terlalu alpa, kita terlambat dan bukan mudah untuk memanggil balik apa yang sudah pergi dan yang terlepas dari genggaman.

    Maka dalam waktu yang tak sampai 4 bulan, sempat ke untuk mengubah sesauatu yang mendesak perubahan atau sekurang kurang dialog yang positif.

    Reply
    • July 21, 2011 at 4:52 pm
      Permalink

      Mohar Mentari

      Let me habaq kat ko sapa target market umno:

      i. Those who are not well informed – lack of knowledge and no effort to source out for information besides rely on main media like Utusan , TV3… either kat kg or urban area. But most of ill-informed people are largely live in rural area.
      ii. Pak Cik/ Mak Cik yg sentimental dgn UMNO..”umno telah banyak berjasa”..kata mereka..
      iii. Golongan muda yg tak ambik tahu pasal ekonomi. Mereka ni kategori lalai suka baca Metro, tgk AF, Mentor, Mari Menari dan Raja Lawak.

      Apa yg aku cakap adalah betul, itulah Fixed Deposit umno.

      Reply
      • July 21, 2011 at 6:21 pm
        Permalink

        hmm…

        1. yang tak well informes – not only lack of knowledge but lack of self dignity adalah
        totok PAS asyik dok nga-nga baca harakah siang malam, jangan buat
        statement rural folks ill informed….very streotype mentality….jenis orang kaduk
        naik junjung…..pembangkang menang kat bandar sebab undi cina…cina..cina..
        dan undi protes orang Melayu….nothing else !
        2. he..he antara statement mooo yang paling benak…..mak cik pakcik yg
        sentimental dgn PAS berkata ” huish !! PAS tu bagoih depa tu parti orang
        Islam ”
        3. Golongan muda yang pro pembangkang adalah mereka yang ” sakit hati melihat
        kemajuan orang lain…kemudian tertanya-tanya kenapa orang lain boleh maju
        mengapa tidak aku ??…….kemudian macam moooo akan lari dari kenyataan
        dalam menutup kelemahan diri…..oooo mereka kroni BN patutlah mereka
        senang…..

        he..he…sekilas ikan di air….dah tahu jantan betina….moooo…moooo

        Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *